05 Νοεμβρίου 2020

..Καθηγητής Ιωαννίδης: «Καταστροφικές οι καραντίνες - Η θνητότητα είναι απειροελάχιστη και εξαρτάται από τον ιό και όχι από εμάς»


Καθηγητής Ιωαννίδης: «Καταστροφικές οι καραντίνες - Η θνητότητα εξαρτάται από τον ιό και όχι από εμάς»


«Πολλοί διασωληνώθηκαν χωρίς να χρειάζεται»


Ο καθηγητής ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Stanford, δρ. Γιάννης Ιωαννίδης, δήλωσε πως το lockdown δεν μπορεί να προσφέρει κάτι, παρά μόνο την καταστροφή λίγες ώρες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρήσει στην καθολική εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου σε ολόκληρη την χώρα.

Συνέντευξη που έδωσε σε κυπριακό μέσο, αρχικά ανέφερε ότι υπάρχει κάποιος φόβος και σε ορισμένο βαθμό είναι δικαιολογημένος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ιός πρέπει να μολύνει ένα ποσοστό του πληθυσμού, ανάλογα με την κοινωνία και με τον πληθυσμό. «Οι περισσότερες χώρες δεν άκουσαν τις συμβουλές και έχασαν την μάχη με τα τεστ και εφαρμόζουν το καταστροφικό μέτρο του lockdown». 

«Τα επιδημικά κύματα που κάνει ο κορωνοϊός είναι πάρα πολύ οξυκόρυφα και μπορούν δημιουργήσουν ξαφνική πίεση που δεν υπήρχε πριν».

Πρόσθεσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών που μολύνονται δεν χρειάζονται νοσηλευτική φροντίδα. «Είναι άσχημο να δημιουργείται πανικός στον πληθυσμό γιατί αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να πάνε στα νοσοκομεία».

Συμπλήρωσε ότι  αρκετοί ασθενείς διασωληνώθηκαν χωρίς να χρειάζεται, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ελάχιστες θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να δώσουν στα νοσοκομεία. «Χρειάζεται προσοχή έτσι ώστε να μην αποκλείσουμε από τα νοσοκομεία, άτομα που θα χρειάζονται νοσηλεία».

Παράλληλα είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος για αστρονομικά ποσοστά θνητότητας. «Είναι ένας δύσκολος ιός που μπορεί να κτυπήσει ευάλωτα άτομα, όπως τρόφιμοι γηροκομείου και νοσοκομεία».

Εξήγησε ότι η θνητότητα εξαρτάται από τον ιό και όχι από αυτά που κάνουν οι κυβερνήσεις ή τα μέτρα που λαμβάνουν οι άνθρωποι. Συμπλήρωσε ότι η παγκόσμια θνητότητα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 0.20%.

«Η θνητότητα διαμορφώνεται ανάλογα με τον τρόπο που εμείς χειριζόμαστε την πανδημία. Όταν κτυπάει γηροκομία, η θνητότητα είναι στο 25%, ένας στους τέσσερις πεθαίνει».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και για το lockdown, τονίζοντας ότι είναι μια τυφλή λύση η οποία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. «Όταν απαγορεύεις την κυκλοφορία μετά από κάποια ώρα, τότε σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσουν περισσότερα άτομα την ίδια ώρα».

Πρόσθεσε ότι η διάδοση του ιού σε θέατρα και τα συναυλιακά κέντρα είναι μηδαμινή, ενώ έχει και καταστροφικές συνέπειες στη ψυχική υγεία. «Το 25% των νέων είχαν τάση αυτοκτονίας λόγω των περιορισμών, είδαμε αρκετά τέτοια περιστατικά», συμπληρώνοντας ότι περιορίζουν τους νέους μέσα σε κλειστούς χώρους με μεγάλα σε ηλικία άτομα.

Επίσης ανέφερε ότι ιός πρέπει να μολύνει ένα ποσοστό του πληθυσμού, ανάλογα με την κοινωνία και με τον πληθυσμό. «Οι περισσότερες χώρες δεν άκουσαν τις συμβουλές και έχασαν την μάχη με τα τεστ και εφαρμόζουν το καταστροφικό μέτρο του lockdown».

Φυσικά απόψεις σαν και αυτές του διακεκριμένου  καθηγητή δεν  θα τις δείτε να αναπαράγονται στα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία προσανατολίζονται στην ενισχυσή τους από τις διάφορες "λίστες" της κυβέρνησης και στην εξυπηρέτηση των αλλοτρίων συμφερόντων των ιδιοκτητών τους.


.

 

 

 Pronews

 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 


 

Υπάρχουν και στην Κύπρο "Ψεκασμένοι" και "υπόκοσμος του διαδικτύου" αυτούς τους είδε ο πρωθυπουργός;



11 σχόλια
Σχόλια

ΜΗΠΩΣ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΗΣ ΕΛΕΟΣ
1
Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε. Εσείς κύριοι? "
1

Τα Χριστούγεννα θα κάτσω εγώ και ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΔΈΝΤΡΟ. Αρα ειμαστε 2. Όμως να έχω και 100 λαμπάκια επιτρέπεται??? Και ναψουν τα λαμπάκια 😂😂😂 όμως δεν ξέρω ακόμα εν τα δικά μου οξα του δέντρου.
5
Γιατί θέλουν να μας απομονώσουν???Άραγε??Έρχονται Χριστούγεννα 10 άτομα σπίτι μόνο. Αν η οικογένεια είναι 12 η 15???Απομόνωση =κατάθλιψη =ψυχοσωματικοι πόνοι =γιατρός =Φάρμακα =Εισαγωγή για κορονο τεστ και μετά θάνατος από κορονοιο. Καλο ξημέρωμα με υγ…
Δείτε περισσότερα
1
Awaken Cypriots
Awaken Cypriots
Awaken Cypriots

Θα φατε πολυ ξυλο. Κ μην μας πειτε δεν σας το ειπαμε
1
  • Απάντηση
  • Κοινοποίηση
  • 20 λ.

Στρατής Σκοπελίτης
ναι αλά πιος να τους δωκει το ξυλο?? Αφού βλέπουμε όνειρα
Kristin Cyprusin
σε λιγο. Η πεινα κ η αδικια θα το ξεκινησουν
    • Απάντηση
    • Κοινοποίηση
    • 1 λ.
Ατε ρε βλακα αλλες βλακιες δεν εχεις να μας πεις!!!
    • Απάντηση
    • 1 λ.
Κάποιος πληκτρολογεί ένα σχόλιο...





    • Απάντηση
    • Κοινοποίηση
    • 1 ώρ.


    • Απάντηση
    • Κοινοποίηση
    • 1 ώρ.

    • Απάντηση
    • Κοινοποίηση
    • 1 ώρ.


    • Απάντηση
    • Κοινοποίηση
    • 1 ώρ.


    • Απάντηση
    • Κοινοποίηση
    • 49 λ.

    • Απάντηση
    • Κοινοποίηση
    • 47 λ.



    • Απάντηση
  •  

    Διαδώστε το άρθρο

     

    Χορηγοί




     


     

    «Ξύπνησε» ο Α.Τσίπρας; - Μετά τα περί «νέου Μπέργκαμο» έθεσε ζήτημα καραντίνας - «Δεν θα μπει η Δημοκρατία σε καραντίνα»

    «Ξύπνησε» ο Α.Τσίπρας; - Μετά τα περί «νέου Μπέργκαμο» έθεσε ζήτημα καραντίνας - «Δεν θα μπει η Δημοκρατία σε καραντίνα»

    Μετά τις δηλώσεις στη Θεσσαλονίκη περί νέου Μπέργκαμο που λειτούργησαν ως άλλοθι της κυβέρνησης για να επιβάλλει νέα καραντίνα ομολογώντας την πλήρη αποτυχία των μέτρων και lockdown που έχει επιβάλλει από τον Μάρτιο και μετά,  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά «ενοχλήθηκε» από όλη αυτή την βιβλική καταστροφή.

    Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για «φίμωτρο» στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αφού αναβλήθηκε η αυριανή συζήτηση στη Βουλή.

    Αναλυτικά η ανάρτηση του Α.Τσίπρα:

    «Μετά το νέο lockdown και την ομολογία της αποτυχίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βάλει φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακυρώνει την αυριανή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου που αφορά στις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας.

    Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το μονόλογο και τη μονοφωνία των επιχορηγούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ και δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος και επιχειρήματα για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown

    Η δημοκρατία όμως δεν θα μπει σε καραντίνα.

    Όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη.

    Τα επιχειρήματα θα ακουστούν και θα νικήσουν την προπαγάνδα.

    Γι' αυτόν το λόγο αύριο, Παρασκευή, θα παραχωρήσω Συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

    Υπενθυμίζεται ότι εχθές προχώρησε σε δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη για κίνδυνο «νέου Μπέργκαμο» δίνοντας πάτημα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα καραντίνα τη στιγμή που έχει το 1/10 των κρουσμάτων και των θανάτων μιας χώρα όπως το Βέλγιο.

    «Ο φόβος και η αγωνία που έχουμε είναι να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο. Δηλαδή να μην βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή εκείνη όπου θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί η βοήθεια στην εντατική μονάδα».

     

     


    Pronews

     

    Διαδώστε το άρθρο

     

    Χορηγοί




     

     

    Μαυραγορίτες τότε και τώρα…


    facebook sharing button




    Και όμως υπήρχαν και καλοί Μαυραγορίτες!

    Κατερίνα Ακριβοπούλου 
     
    Μια φορά μαυραγορίτες, πάντα μαυραγορίτες. Και τότε όπως και τώρα σου έπαιρναν το σπίτι για ένα κομμάτι ψωμί. Και τότε, όπως και τώρα κομμάτιαζαν την ζωή σου για να φτιάξουν την δική τους.
     
    Μια φορά κυνηγοί των αγωνιστών και τσιράκια των κατακτητών, πάντα τσιράκια των συμφερόντων που ασκούν οικονομική κατοχή και εσαεί κυνηγοί του ελεύθερου φρονήματος. Και τότε, όπως και τώρα είσαι εχθρός λαός, εάν αντιτίθεσαι στα σχέδια τους.
     
    Είναι στην φύση τους να μας πολεμάνε, είναι στην ιστορική μας μοίρα να τους ακυρώνουμε…

    Διαδώστε το άρθρο

     

    Χορηγοί