14 Οκτωβρίου 2020

Παρέδωσαν την υφαλοκρηπίδα στην Τουρκία - Πήγαν τις «κόκκινες γραμμές» από τα 150 ν.μ. στα 6 ν.μ! (BINTEO)

Δημοσιογραφική επιμέλεια ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΟΥ


Παρέδωσαν την υφαλοκρηπίδα στην Τουρκία - Πήγαν τις «κόκκινες γραμμές» από τα 150 ν.μ. στα 6 ν.μ!


Στα 6 μίλια η «κόκκινη γραμμή» - εκτάκτως στο Πεντάγωνο ο Παϊατ

Το σύνολο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που εκτείνεται έως και τα 200 ν.μ. από τη Ρόδο, την Κρήτη και το Καστελόριζο παρέδωσε ουσιαστικά η ελληνική κυβέρνηση, στην Τουρκία, εάν ισχύον οι πληροφορίες περί νέων "κόκκινων" γραμμών.

Σύμφωνα με αυτές  η ελληνική «κόκκινη γραμμή» μπαίνει  τώρα στα έξι ναυτικά μίλια(!) στο εύρος δηλαδή των ελληνικών χωρικών υδάτων!

Να κάνει τι ακριβώς το τουρκικό ερευνητικό εντός των 6ν.μ. που έχει ορθώσει τάχα το ΥΠΕΘΑ τείχος; Να πάει το πλήρωμα για καφέ στο Καστελόριζο η τη Ρόδο; Δουλευόμαστε τώρα, ότι αυτές είναι "κόκκινες" γραμμές; 

Και όχι  μόνο αυτό. Με τα 6ν.μ. η Ελλάδα παραιτείται των δικαιωμάτων της για επέκταση των Χωρικών Υδάτων στα 12ν.μ. στην περιοχή μια και καλή.

"Σε καμία περίπτωση, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να κινηθούν, εάν το Oruc Reis δεν διαβεί αυτή τη γραμμή", διαρρέει το ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV ότι αυτό διεμήνυσαν Επιτελείς του Πενταγώνου στον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το ΥΠΕΘΑ.

"Σε περίπτωση που προσεγγίσει τα έξι ναυτικά μίλια τότε μόνο θα υπάρξει κινητοποίηση προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη κίνηση" φέρεται να είπαν!

Εάν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες, αυτό δεν είναι "κόκκινη" γραμμή. Αυτό  είναι πρακτικά τίποτα.

Οι Τούρκοι ουδέποτε είπαν ότι θα παραβιάσουν τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα κάνοντας έρευνες και ουσιαστικά πρόκειται για σκέτη κοροϊδία απέναντι στον ελληνικό λαό.

Που πήγε ο "θόρυβος" που έκαναν τα ελληνικά πολεμικά σκάφη στην προηγούμενη επιδρομή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα;

Ούτε αυτό δεν επικαλούνται πλέον.

Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί πλήρως των δικαιωμάτων της και επίσημα πλέον.

Όλα αυτά διαμηνύθηκαν στον  Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ που πέρασε σήμερα το κατώφλι του Πενταγώνου.

Την ίδια ώρα το ερευνητικό Oruc Reis βρίσκεται εδώ και ώρες 30 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Καστελόριζου και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Κινείται με χαμηλή ταχύτητα και συγκεκριμένα με πέντε κόμβους. Η συγκεκριμένη ταχύτητα που έχει αναπτύξει το τουρκικό σκάφος αποτελεί ένδειξη ότι πραγματοποιεί έρευνες, με την Ελλάδα να είναι απούσα.

Mε πληροφορία  pronews

ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΑΙΡΕΤΟΥΣ




Παύει ουσιαστικά η δίωξη και για τους αδελφούς Ψωμιάδη οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων.

Με μία αιφνίδια και νυχτερινή τροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών παύει εκατοντάδες ποινικές και πειθαρχικές διώξεις, καθώς και καταλογισμούς, σε βάρος νυν και πρώην αιρετών, μαζί και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Μεταξύ αυτών, παύει ουσιαστικά η δίωξη και για τους αδελφούς Ψωμιάδη οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων για δύο σοβαρότατα κακουργήματα.

Η τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής, παρεισέφρησε σε νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών και σε μόλις δύο ημέρες μετά την ψήφισή της πρόλαβε και δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ. Η σκανδαλώδης διάταξη περιλαμβάνεται στο άρθρο 67 του νόμου 4735/2020 (ΦΕΚ 197/Α/12.10.2020) και προβλέπει ότι “αίρεται το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31.7.2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάση ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των προσώπων αυτών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους».

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ.

Η τροπολογία με αριθμό 489/48 κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη. Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος την έκανε αποδεκτή, σχεδόν ως είχε, πλην ορισμένων νομοτεχνικών βελτιώσεων ήσσονος σημασίας. Το γεγονός ότι η τροπολογία δεν κατατέθηκε από την κυβέρνηση, αλλά από έναν απλό βουλευτή διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους σχεδιασμούς των εμπνευστών της καθώς, σε αυτές τις περιπτώσεις, η διάταξη δεν υφίσταται τη βάσανο της διαβούλευσης και της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Έτσι, με τον τρόπο αυτό, παραμένει άγνωστο πόσους και ποιους αιρετούς αφορά, ενώ παράλληλα παρέλκει η γνώμη της αρμόδιας Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη της διάταξης. Κυρίως, όμως, απαλλάσσει την κυβέρνηση από την υποχρέωση της αποτύπωσης της συνολικής ζημίας την οποία υφίσταται το δημόσιο από αυτό το ξέπλυμα, καθώς, στις βουλευτικές τροπολογίες δεν είναι υποχρεωτική η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με τη δημοσιονομική επίπτωση που θα έχει η ψήφισή τους.

Απώλειες πολλών εκατομμυρίων

Η Voria.gr αναζήτησε τόσο τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, όσο και τον κ. Κακλαμάνη ο οποίος κατέθεσε την τροπολογία, χωρίς ωστόσο, να καταστεί εφικτή η επικοινωνία μαζί τους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε ότι πληροφορήθηκε για την τροπολογία αλλά δεν είχε εικόνα πόσους και ποιους αφορά.

Πάντως, το εύρος ισχύος της ψηφισθείσας τροπολογίας, για όλα τα προηγούμενα χρόνια έως και την 31 Ιουλίου 2019, γεννά τη βεβαιότητα ότι αφορά πάρα πολλές περιπτώσεις, αιρετών και υπαλλήλων, δήμων, περιφερειών και πρώην νομαρχιών, με τα ποσά τα οποία θα απολέσει το ελληνικό δημόσιο να εκτιμώνται σε πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.


Ξεπλένεται και ο Ψωμιάδης

Από τους μεγάλους ευνοούμενους αυτής της... γενναιόδωρης νομοθετικής ρύθμισης είναι οι αδελφοί Ψωμιάδη. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του, πρώην αντινομάρχης Διονύσης, μαζί και με άλλους έξι συγκατηγορουμένους τους, στελέχη της διοίκησης της πρώην νομαρχίας, έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, με τις κατηγορίες της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν οικονομική ζημιά άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι αδελφοί Ψωμιάδη κατηγορούνται ότι:

1. Ενεργώντας από κοινού, με πειθώ, φορτικότητα και παραινέσεις έπεισαν πέντε μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης να διαπράξουν πράξεις απιστίας στην υπηρεσία κακουργηματικού χαρακτήρα, από τις οποίες η συνολική ζημία της Ν.Α.Θ. προς όφελος των αναδόχων των επίμαχων έργων (456 45αριών) ανήλθε στο συνολικό ποσό των 5.476.928,23 ευρώ.
2. Ενεργώντας από κοινού μηχανεύτηκαν την απασχόληση πλήθους ατόμων στην Ν.Α.Θ. υπό τον μανδύα των συμβάσεων έργου. Μεταξύ των άλλων, παρουσίαζαν κάποιο φανταστικό έργο και ο Π. Ψωμιάδης ορίζονταν για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του εν λόγω φανταστικού έργου. Στη συνέχεια, τα δύο αδέλφια συνέτασσαν από κοινού ψευδείς βεβαιώσεις ότι δήθεν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα είχαν εκτελεστεί κατά ποσοστά τα εικονικά έργα. Χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα ιδιαίτερα τεχνάσματα και συγκεκριμένα η παραπλάνηση όλων των εκ του νόμου προβλεπόμενων παραγόντων και έτσι επιτεύχθηκε η έγκριση σύναψης των συμβάσεων έργου και η τελική πληρωμή των «αναδόχων» για τη δήθεν εκτέλεση των φανταστικών έργων συνολικού ύψους 1.030.320,12 ευρώ με αντίστοιχη βλάβη της Ν.Α.Θ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε δύο φορές, έπειτα από αίτημα ορισμένων εκ των κατηγορουμένων. Η νέα εκδίκαση είχε οριστεί για τον περασμένο Μάιο, αλλά μετατέθηκε για τον Μάιο του 2021 λόγω της πανδημίας.

Τι εκτιμά έμπειρος νομικός

Η Voria.gr έθεσε σε πολύ γνωστό νομικό της Θεσσαλονίκης, με πολύ μεγάλη πείρα σε ποινικές υποθέσεις που αφορούν την αυτοδιοίκηση, το ερώτημα κατά πόσο η ψηφισθείσα διάταξη επηρεάζει την υπόθεση των αδελφών Ψωμιάδη. Η πρώτη επισήμανσή του ήταν ότι “ο σκοπός της διάταξης είναι ξεκάθαρος: να ξεπλυθούν όσες δαπάνες έγιναν παράτυπα αλλά παρ' όλα αυτά πληρώθηκαν μέχρι 31 Ιουλίου 2019. Παράλληλα, εάν αυτές οι δαπάνες έχουν και ποινικό σκέλος, έχουν ασκηθεί δηλαδή ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος, αίρεται το αξιόποινο. Δηλαδή η διάταξη αυτή τα καθαρίζει όλα, ασχέτως του σταδίου διερεύνησης της υπόθεσης. Θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμη και δίκη που είναι σε εξέλιξη”, αναφέρει.

Όσον αφορά αυτή καθ' αυτή την υπόθεση με τα “45αρια” ο νομικός εξηγεί ότι “το δικαστήριο θα γίνει γιατί υπάρχει αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα. Επειδή η διάταξη οδηγεί σε άρση του αξιοποίνου, το δικαστήριο θα κληθεί εξ αρχής να ερμηνεύσει εάν αυτή η διάταξη εφαρμόζεται και για τις δύο κατηγορίες και εάν κρίνει ότι εφαρμόζεται θα πρέπει να αρθεί το αξιόποινο και να παύσει τις διώξεις”.
Συμπληρώνει, δε, πως “κατά την κρίση μου, εφόσον πληρώθηκαν τα 45αρια, νομίμως ή παρανόμως, δεν έχει σημασία, όπως επίσης και οι άλλες δύο συμβάσεις, εμπίπτουν στην ψηφισθείσα διάταξη και άρα, παύουν οι διώξεις σε βάρος όλων των κατηγορουμένων”.
 

 

 

Με πληροφορία από: https://www.voria.gr

Οταν εμείς φορούσαμε μάσκα και ο Χαρδαλιάς όχι....και λέγαμε πως... ; το παλικάρι δεν φοβάται τον ιό ;


ΤΟ ΑΥΤΙ
 

Ο από τους "μία έτσι και μία γιουβέτσι επιστήμονες" ο Μόσιαλος: Θα γλιτώσει ακόμα και χωρίς θεραπεία το 92% των 70άρηδων


Ηλ. Μόσιαλος: Θα γλιτώσει ακόμα και χωρίς θεραπεία το 92% των 70άρηδων

Στην πορεία των θεραπειών κατά της πανδημίας του νέου κορoνοϊού αναφέρεται με νέα του ανάρτηση στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του London School of Economics (LSE), Ηλίας Μόσιαλος πρώην πολιτικός του ΠΑΣΟΚ ....και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι θα χρειαστεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ αναφέρεται και στην δεξαμεθαζόνη και στα μονοκλωνικά αντισώματα, μια θεραπεία που αναγνωρίζει δομικά τον ιό και αποτρέπει τη σύνδεσή του με τα κύτταρα.

Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ 

Επιπροσθέτως, ο καθηγητής του LSE τονίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των 70ρηδων (πάνω από 92-93%) θα γλιτώσει ακόμα και χωρίς θεραπεία από τον κορονοϊό και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ.
 

Aναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

Νέα για την πορεία των θεραπειών: διαχείριση στις ΜΕΘ, δεξαμεθαζόνη και μονοκλωνικά αντισώματα.

Ίσως να με θυμάστε να αναφέρω από τον Ιανουάριο, πως λόγω της απουσίας θεραπευτικών προσεγγίσεων και της απόστασης που μας χωρίζει από τα εμβόλια, οι παρεμβάσεις δημόσιας υγείας θα μας έδιναν πολύτιμο χρόνο. Γιατί, για να νικήσουμε την πανδημία χωρίς να θυσιάσουμε ανθρώπινες ζωές, θα χρειαστούμε ένα οπλοστάσιο φαρμακολογικών παρεμβάσεων και την καλύτερη δυνατή διαχείριση στις ΜΕΘ.

Ας πάμε να αξιολογήσουμε την πορεία αυτών των μηνών, και να δούμε που βρισκόμαστε τώρα με τις θεραπείες για τον κορωνοϊό.

Διάφορες μελέτες που εστίασαν στη θνητότητα από τον κορωνοϊό στις ΜΕΘ, έδειξαν πως υπήρξε μεγάλη πρόοδος στην ενδονοσοκομειακή διαχείριση, σε σχέση με το πρώτο διάστημα. Ήδη από τον Μάϊο, η συνολική θνητότητα στις ΜΕΘ είχε πέσει σχεδόν κατά 10% σε σχέση με τον Μάρτιο (DOI: 10.1111/anae.15201). Σιγά σιγά, γινόταν σαφές εκ του αποτελέσματος, πως μπορούσε να γίνει καλύτερη επιλογή για το ποιος χρειαζόταν μόνο οξυγόνο και ποιος θα έπρεπε να διασωληνωθεί και να λάβει μηχανική αναπνευστική υποστήριξη. Επίσης, στους ασθενείς στις ΜΕΘ που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, φάνηκε πως η πρηνής θέση, ενίσχυε περαιτέρω την οξυγόνωση των πνευμόνων αυξάνοντας τα ποσοστά θεραπείας και εξόδου από τις ΜΕΘ.

H ταχύτατη δημοσίευση των κλινικών αποτελεσμάτων -και άρα η διάχυση της εμπειρίας-, οδήγησε στην καλύτερη διαχείριση των ασθενών στις ΜΕΘ και τελικά στη μείωση της ενδονοσοκομειακής θνητότητας των κρίσιμων περιστατικών. Αυτή η ποσοστιαία μείωση διαφέρει ανάλογα τη χρονική περίοδο που η πανδημία ‘χτύπησε’ την κάθε χώρα.

Στη συνέχεια, υπήρξε περαιτέρω μείωση της θνησιμότητας στις ΜΕΘ. Στοχευμένες μελέτες αναφορικά με τη χρήση των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων απέδειξαν πως τα κορτικοστεροειδή, όπως η δεξαμεθαζόνη, που λαμβάνονται από το στόμα ή ενδοφλεβίως, μειώνουν τη θνησιμότητα σχεδόν κατά 20%, σε άτομα που χρειάζονται οξυγόνο και σχεδόν κατά το ένα τρίτο σε όσους χρειάζονται αναπνευστική μηχανική υποστήριξη (DOI: 10.1056/NEJMoa2021436). Η δεξαμεθαζόνη είναι ένα πολύ ισχυρό φάρμακο και μπορεί να σώσει ασθενείς που βρίσκονται σε πολύ σοβαρή ή και κρίσιμη κατάσταση, όπου ιστοί όπως το καρδιαγγειακό τους σύστημα ή οι πνεύμονες μπορεί να είναι πολύ φλεγμονώδεις. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα πλαίσια των μεγάλων μελετών (Recovery trials) θα μελετηθεί και η χρήση μικρότερης δόσης δεξαμεθαζόνης σε παιδιά. Αναμένουμε λοιπόν αποτελέσματα για τη δεξαμεθαζόνη από περισσότερες συγκριτικές μελέτες.

Ταυτόχρονα, για τη διαχείριση των ασθενών έχουμε και τη χρήση της ρεμδεσιβίρης, που δεν συμβάλει στη μείωση της θνησιμότητας των νοσηλευόμενων ασθενών, αλλά δείχνει μέτρια μείωση της παραμονής στο νοσοκομείο. Αυτό, είναι επίσης σημαντικό, δεδομένου πως η αποφόρτιση των κλινών των νοσοκομείων επίσης συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση της πανδημίας.

Αλλά, έχουμε πλέον και νεότερα για την κατηγορία των θεραπευτικών, που ονομάζονται μονοκλωνικά αντισώματα και διέρχονται κλινικές δοκιμές και για πρόληψη και για θεραπεία. Η χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, είναι μια ακριβή θεραπεία και η παραγωγή τους είναι χρονοβόρα, άρα να θυμόμαστε πως αρχικά θα έχουμε μικρό αριθμό διαθέσιμων δόσεων.

Πως λειτουργούν; Αναγνωρίζουν δομικά τον ιό, αποτρέπουν τη σύνδεσή του στα κύτταρα- δηλαδή δεν αφήνουν τον ιό να μολύνει τα κύτταρα- και στη συνέχεια δρομολογείται η αδρανοποίησή του ιού από το ανοσοποιητικό. Αρκετές εταιρείες αναπτύσσουν νέα μονοκλωνικά αντισώματα για την εξουδετέρωση του κορωνοϊού, και 4 είναι ήδη σε φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών.

Τι δείχνουν λοιπόν αυτά τα πρώτα αποτελέσματα αναφέροντας τις εταιρείες αλφαβητικά;

• H AstraZeneca έχει αναπτύξει τα AZD7442, μακράς δράσης αντισώματα (LAAB) και θα προχωρήσει σε δύο κλινικές δοκιμές Φάσης III σε περισσότερους από 6.000 συμμετέχοντες εντός και εκτός των ΗΠΑ. Τα LAAB έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την ανθεκτικότητα της θεραπείας για έξι έως 12 μήνες μετά από μία μόνο χορήγηση.

• Μια ενδιάμεση ανάλυση της κλινικής δοκιμής BLAZE-1 της εταιρείας Eli Lilly έδειξε ότι η συνδυαστική θεραπεία με δύο από τα αντισώματα εξουδετέρωσης του ιού (LY-CoV555 και LY-CoV016), μείωσε το ιικό φορτίο, τα συμπτώματα αλλά και τις εισαγωγές, ακόμα και στη μονάδα για τα επείγοντα περιστατικά. Η τυχαιοποιημένη (διπλά τυφλή) μελέτη αξιολόγησε θετικά τη χορήγηση, για τη θεραπεία του συμπτωματικού COVID-19 και τη διαχείριση εξωνοσοκομειακών ασθενών.

• Οι εταιρείες GSK/ Vir επίσης ξεκίνησαν τη δοκιμή Φάσης II / III COMET-ICE του VIR-7831, η οποία θα εγγράψει περίπου 1.300 ασθενείς σε όλο τον κόσμο και θα διερευνήσει το φάρμακο ως τρόπο πρόληψης της νοσηλείας ατόμων υψηλού κινδύνου που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Αυτή η μελέτη θα αξιολογήσει την ικανότητα του VIR-7831 να αποτρέψει τη σοβαρή ασθένεια σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Σύμφωνα με τις προκλινικές δοκιμές, το αντίσωμα έδειξε υψηλό βαθμό ισχύος στην εξουδετέρωση του κορονοϊού αντίσταση και στην αντίδραση του ανοσοποιητικού ώστε να σκοτώσει κύτταρα που είχαν μολυνθεί.

• Η Regeneron ανακοίνωσε τα πρώτα δεδομένα από μια μικρή περιγραφική ανάλυση μιας απρόσκοπτης δοκιμής Φάσης 1/2/3 του κοκτέιλ REGN-COV2. Η θεραπεία δείχνει ότι μείωσε το ιικό φορτίο και το χρόνο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων σε μη νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID- 19. Το REGN-COV2 παρουσίασε επίσης θετικές τάσεις στη μείωση των ιατρικών επισκέψεων.

Εάν λοιπόν τα μονοκλωνικά αντισώματα αποδείξουν μέσω των τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών μέσα στους επόμενους μήνες πως λειτουργούν αποτελεσματικά, θα εξεταστούν επίσης ως προληπτική θεραπεία. Δηλαδή θα δοκιμαστούν σε εκείνους που είναι υγιείς αλλά διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αρρωστήσουν επειδή εργάζονται σε περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης ή έχουν εκτεθεί σε μολυσμένα άτομα.

Τα νέα λοιπόν είναι ενθαρρυντικά αλλά χρειάζεται συγκρατημένη αισιοδοξία και όχι υπεραισιοδοξία. Ο πρόεδρος Trump, ο οποίος δεν έχει ούτε ερευνητική ούτε κλινική κατάρτιση, δήλωσε πως γλύτωσε γιατί του έδωσαν τα μονοκλωνικά αντισώματα. Αυτό δεν γνωρίζουμε εάν ισχύει όμως, γιατί του χορηγήθηκε ταυτόχρονα και δεξαμεθαζόνη και ρεμδεσιβίρη. Μπορεί επίσης, κανένα από αυτά τα φάρμακα να μην ευθύνονται για την ανάρρωση. Μπορεί δηλαδή να μην είχαν καμία επίδραση στον Πρόεδρο.

Γιατί το λέω αυτό;

Γιατί υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι αν είσαι εβδομηντάρης είσαι καταδικασμένος να πεθάνεις εάν κολλήσεις κορωνοϊό. Δεν είναι όμως αληθές αυτό. Η συντριπτική πλειοψηφία των 70ρηδων (πάνω από 92-93%) θα γλυτώσει ακόμα και χωρίς θεραπεία. Αν ήταν όλοι Πρόεδροι των ΗΠΑ, και είχαν τη φροντίδα που είχε ο εκάστοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ, το ποσοστό αυτών που θα γλύτωναν ακόμη και χωρίς φάρμακα, θα ήταν μεγαλύτερο.

Πως αξιολογούμε λοιπόν εν τέλει την πορεία αυτών των μηνών;

Ξέραμε από την αρχή πως στις παρεμβάσεις της δημόσιας υγείας πρέπει να προστεθεί η αποτελεσματική ενδονοσοκομειακή διαχείριση, τα φάρμακα και τα εμβόλια. Από το Μάρτιο ξεκινήσαμε να χτίζουμε ένα τείχος. Το τείχος για να φυλακίσουμε τον κορωνοϊό, όχι εμάς.»

 

Βερολίνο: Απέκλεισε κυρώσεις στην Άγκυρα για την τουρκική εισβολή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!


Βερολίνο: Απέκλεισε κυρώσεις στην Άγκυρα για την τουρκική εισβολή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!


Καλά κρατεί το ειδύλλιο Βερολίνου και Άγκυρας

 

 

 

 

pronews.gr

Η παπάρα της ημέρας από Κ.Φίλη: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν άντεξε την πίεση στις διερευνητικές γι αυτό έβγαλε πάλι το Oruc Reis!

Η παπάρα της ημέρας από Κ.Φίλη: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν άντεξε την πίεση στις διερευνητικές γι αυτό έβγαλε πάλι το Oruc Reis!

«Η Τουρκία έχει αποφασίσει ότι το κοστούμι που επιχείρησε να της φορέσει η Ελλάδα για τις διερευνητικές επαφές ήταν πολύ στενό και θέλει να απεκδυθεί αυτού» δήλωσε ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αυτά διδάσκει στους φοιτητές του; Ότι ο Μητσοτάκης «φόρεσε στενό κοστούμι στον Ρ.Τ.Ερντογάν» μέσω των «διερευνητικών επαφών» και αυτός «δεν το άντεξε» και έβγαλε το Oruc Reis;


Έλεος! Ούτε ο κυλικειάρχης του Μαξίμου δεν θα το ισχυριζόταν αυτό! Έχει και η παπαρολογία τα όριά της...

H Σουηδία κέρδισε τον Covid-19 με την «ανοσία της αγέλης»: Πολλά κρούσματα λίγοι θάνατοι στο 2ο «κύμα»


H Σουηδία κέρδισε τον Covid-19 με την «ανοσία της αγέλης»: Πολλά κρούσματα λίγοι θάνατοι στο 2ο «κύμα»

Απόλυτα επιτυχημένο δείχνει πλέον το μοντέλο της «ανοσίας της αγέλης» που ακολούθησε η Σουηδία καθώς πλέον παρά την αύξηση των κρουσμάτων οι θάνατοι στην σκανδιναβική χώρα είναι πολύ λίγοι.

H Σουηδία ουδέποτε κατέφυγε στη λύση του καθολικού lockdown, ακόμα και την περίοδο του πρώτου κύματος (Μάρτιος-Απρίλιος), όταν τα κρούσματα αυξάνονταν και οι θάνατοι ξεπέρασαν- σε μια χώρα με παραπλήσιο πληθυσμό με αυτόν της Ελλάδας- τους 5.000.

Αντιθέτως, επέλεξε την ατραπό των αυστηρών συστάσεων προς τους πολίτες της, με την κυβέρνηση να τους εμπιστεύεται πως θα τηρήσουν στο έπακρο το social distancing και δε θα γίνουν με την συμπεριφορά τους αρωγοί στην περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Η σκανδιναβική χώρα ήταν μία από τις ελάχιστες παγκοσμίως που δεν ακολούθησε την «πεπατημένη» των πολύ αυστηρών μέτρων, αλλά πορεύτηκε σ’ έναν διαφορετικό δρόμο- και, ειδικά μέχρι το καλοκαίρι, επικρίθηκε σφόδρα.

Ωστόσο, η πραγματικότητα στο δεύτερο κύμα που διανύουμε τώρα, είναι πολύ διαφορετική. Και τα νούμερα είναι ξεκάθαρα: παρά το γεγονός πως η Σουηδία καταγράφει 700-800 κρούσματα ημερησίως, ο αριθμός των πολιτών τους που χάνουν την ζωή τους είναι σχεδόν μηδενικός.

Στις πρώτες δέκα ημέρες του Οκτωβρίου καταγράφηκαν τα εξής:

1/10: 752 κρούσματα 0 θάνατοι. 2/10: 668, 2 θάνατοι. 3-6/10 (μιας και στην Σουηδία ΣΚΔ δεν υπάρχουν ανακοινώσεις) συνολικά 1862, 0 θάνατοι. 7/10 532 κρούσματα, 0 θάνατοι. 8/10 855 κρούσματα, 0 θάνατοι. 9/10: 919 κρούσματα, 2 θάνατοι.

Το σύνολο των πρώτων 10 ημερών του Οκτώβρη, δηλαδή, φέρνει τα εξής άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα: 5588 κρούσματα, 4 θάνατοι!

Είναι πασιφανές, λοιπόν, ότι παρά το γεγονός πως παρατηρείται και στην Σουηδία αύξηση καταγεγραμμένων κρουσμάτων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι ελάχιστες και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ακόμα λιγότερες.

Κι ολ’ αυτά παρά το γεγονός πως υπάρχουν και τώρα, στο 2ο κύμα, μόνο οι εξής συστάσεις: όχι συγκεντρώσεις πάνω από 50 άτομα, δεν μπαίνει κάποιος στα ΜΜΜ αν δεν αισθάνεται καλά και δεν πάει στη δουλειά του ακόμα και με υποψία συμπτωμάτων.

Απαγορεύσεις δεν υπάρχουν, ούτε έχει επιβληθεί η καθολική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. 

Ωστόσο, έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις στον εντοπισμό των φορέων του ιού: το τεστ πλέον είναι δωρεάν, καθώς το στέλνουν μέσω ταχυδρομείου, το κάνεις σπίτι σου και το ταχυδρομείς πίσω στο εργαστήριο. Στη συνέχεια, σε μικρό διάστημα, ενημερώνεται ο πολίτης αν ήταν θετικό ή αρνητικό και πράττει αναλόγως (καραντίνα, σε περίπτωση που βρεθεί θετικός). 

Επίσης, έχει κέντρα drive through που πηγαίνει, κάνει το τεστ μέσα στο αμάξι και το δίνει πίσω μόλις εξέρχεσαι από αυτά.

Μια  πανεπιστημιακή έρευνα βρήκε τα ποσοστά του ιού στο νερό της Στοκχόλμης στα ίδια επίπεδα με τον Μάρτιο που είχαμε έξαρση, κάτι που σημαίνει πως ο ιός έχει επιστρέψει εξίσου επιθετικός.

Η Σουηδία, τουλάχιστον από άποψη αναλογίας κρουσμάτων/ θανάτων, παίρνει, άριστα.

Οι Σουηδοί, δεν μπήκαν ποτέ σε διαδικασία αυστηρότατων μέτρων όπως η χώρα μας που ήταν «κλειστή» για 1+ μήνα.


Και, το κυριότερο, η Σουηδία δείχνει πως αν και έχει μπει στο σκοτεινό μονοπάτι των σχεδόν 1000 κρουσμάτων ημερησίως, μπορεί πια ν’ ανταπεξέλθει- χάρη και στο εκπληκτικό σύστημα υγείας της.

 

 

Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

 

 

 

 pronews.gr

Παγώνη: Ξεχάστε τα ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά


«Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας» σημειώνει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, εξήγησε πως η παρούσα επιδημιολογική εικόνα δεν αφήνει χαραμάδα αισιοδοξίας για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κατά το σύνηθες.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας» εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και προσέθεσε πως ένα ρεβεγιόν θα ήταν δυνατό να γίνει «μόνο με διψήφια νούμερα (σ.σ κρουσμάτων), αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα». 

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στο υπουργείο Υγείας για την ενημέρωση για τον κορονοϊό
© Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras

Σχολιάζοντας τις φωνές που προειδοποιούν για 1.000 – 2.000 κρούσματα ημερησίως, σημείωσε πως αυτό το σενάριο είναι απίθανο, συμπληρώνοντας πως «εάν όντως ισχύσουν (σ.σ τόσα κρούσματα,) τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα».

Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα ΜΜΜ

Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές, ζήτησε και συνέχισε αναφερόμενη στην εικόνα που διαμορφώνεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στον άλλο, και το χειμώνα τα παράθυρα δεν θα είναι ανοιχτά. Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι».

«Αν δε φοράμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα δυσκολεύουν, κάνοντας λόγο για πολύ ελαφρά κάμψη κρουσμάτων στην Αττική που δεν επαρκεί. Η μάσκα θα βοηθήσει πολύ και στη γρίπη είπε. «Τα χειρουργεία συνεχίζονται κανονικά οι μη COVID εξυπηρετούνται κανονικότατα» διευκρίνισε, ακόμη. 

Πώς ξεχωρίζεις τον κορονοϊό από τη γρίπη

Εν συνεχεία η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στο πώς ξεχωρίζεις τα συμπτώματα της γρίπης σε σχέση με αυτά του κορονοϊού.

«Ξεκινάνε (σ.σ τον χειμώνα) οι γρίπες και οι άλλες ιώσεις. Τα συμπτώματα γρίπης και COVID είναι ιδία περίπου. Στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στην COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως».  

«Το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να το κάνουμε, το άλλο αργεί» είπε ολοκληρώνοντας.

 

 

 

 

 

 

 Με πληροφορία:SPOUTINGK