25 Μαΐου 2018

Μουσείο Καπετάν Κώττα

Μουσεία Ιστορικά & Πολεμικά


Διεύθυνση: Κώττας, 53100, νομός Φλώρινας
Mέρες-Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά ύστερα από συνεννόηση
Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν
Τηλ.: 2385045875


Εξωτερική όψη
Πάνω στην Εθνική Οδό που συνδέει τη Φλώρινα με την Κορυτσά της Αλβανίας και σε απόσταση 45 χλμ. από την πρώτη βρίσκεται το χωριό Κώττας, πατρίδα του ντόπιου ομώνυμου Μακεδονομάχου. Ο Κώττας σε συνεργασία με τον μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη αγωνίστηκε με το σώμα του κατά των Βουλγάρων κομιτατζήδων ήδη πριν το 1904, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελληνική ανταρτική δράση στην περιοχή Κορεστίων.

Στο τέλος βέβαια ο Γερμανός Καραβαγγελης τον πρόδωσε >> Αργότερα κατηγορήθηκε ο Παύλος Κύρου ως αυτός που υπέδειξε το κρησφύγετο του Κώττα στους Οθωμανούς ενώ η σχετική απόφαση χρεώνεται από τους σημερινούς ιστορικούς στον μητροπολίτη Γερμανό Καραβαγγέλη.[64][66][67][68][69]

Το σπίτι του Κώττα ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε μουσείο, το οποίο λειτουργεί από το 1995 με τη βοήθεια του σωματείου «Οι φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και με τα συνεργαζόμενα γυναικεία σωματεία.

Στο μουσείο υπάρχουν και εκτίθενται φορεσιές της οικογένειας Κώττα, οικιακά σκεύη και εργαλεία. Επίσης εκτίθενται όπλα της εποχής του Μακεδονικού Αγώνα και φωτογραφίες των Μακεδονομάχων οπλαρχηγών της περιοχής Φλώρινας.

Άποψη εσωτερικού
Ο καπετάν Κώττας με τους γιους του



ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ! ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΛΕΒΑΝ το Γηροκομείο Αθηνών...




ΑΥΤΟΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 
 
Με βαριές κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, για το όργιο κατασπατάλησης και κακοδιαχείρισης των πόρων του Γηροκομείου Αθηνών για την περίοδο 2006-2013, βρίσκονται αντιμέτωποι οι τρεις συναυτουργοί, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος - Προκόπιος Μπούμπας, ως πρόεδρος της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών (βλ. Γηροκομείο Αθηνών), ο γραμματέας και ακολούθως αντιπρόεδρος του ιδρύματος Αντ. Διονυσόπουλος και ο Μ. Γρινιεζάκης (γαμβρός του Ν. Μπούμπα), ως σύμβουλος ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου Αθηνών, παραπέμπονται σε δίκη την 22α Ιουνίου 2018 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
 

Γιούχαραν τον Τσίπρα στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν: «Ψεύτη»

.


Η Κυβέρνηση παραδίδει το όνομα «Μακεδονία»! Σοκαριστική δήλωση Τσίπρα - Οι γλύκες στον Μπουτάρη και η διάψευση πρόωρων εκλογών (βίντεο))

.

Το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα «Μακεδονία» είναι μια μεγάλη νίκη», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.







Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΡΕ ΠΟΥΣΤΡΟΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ, ΑΓΑΜΗΤΟ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΪ.

ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡ-ΠΑΣΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ.

Όσο για την ντονμέδικη - φιλοσκοπιανή - φιλοανωμαλιάρικη "γρια μαϊμού" που έχεις δίπλα σου, λίγα είναι τα ψωμιά της... ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ.

ΟΣΟΙ ΑΣΕΛΓΗΣΑΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ.

ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΙ ΑΠ' ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΕΩΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΕΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΕΩΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ κλπ


Καλλιόπη Σουφλή




Σε μία απίστευτη δήλωση προχώρησε ο Α. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με τον Γ. Μπουτάρη, δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά και τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, ενώ την ίδια στιγμή, έδωσε και επίσημα το χρίσμα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.


Η ατάκα που πάγωσε όλους τους Ελληνες είναι η εξής: Νίκη το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα «Μακεδονία». Δήλωση που προβληματίζει και που σοκάρει το πανελλήνιο.


Συγκεκριμένα είπε:

"Επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι που έχει παραδοθεί από άλλους, ενώ κάποιοι ανόητοι μας λένε ότι πάμε να δώσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Οι βόρειοι γείτονές μας έχουν μια κρατική οντότητα που λέγεται «Μακεδονία» χωρίς να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα «Μακεδονία» είναι μια μεγάλη νίκη», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τα άλλα, ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει έναν χρόνο ακόμη θητεία μετά την έξοδο από το μνημόνιο και πως θα ήταν ανόητος, «να μην το ζήσει αυτό». Να είναι δηλαδή, όπως εξήγησε, πρωθυπουργός μιας χώρας που αποφασίζει μόνη της.

«Η θητεία της κυβέρνησής μας ολοκληρώνεται το 2019. Παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Εχουμε μπροστά μας άλλο ένα χρόνο για να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας και να μπορούμε να λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις. Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος να μην το ζήσω αυτό, να είμαι πρωθυπουργός μέχρι το τέλος. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει σε αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως 

“ο Γιάννης ο Μπουτάρης ανέλαβε τη δημαρχία μιας πόλης βουτηγμένης στη διαφθορά και τα χρέη και κατάφερε να έχει μια πόλη δημοκρατική ανοικτή που προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά της. 

Τον ενθάρρυνα να συνεχίσει και να μπει μπροστά στον αγώνα κάθε δημοκρατικού πολίτη”.






Χρίσμα στον Μπουτάρη


Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έκανε επιχείρηση γοητείας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε. 

Μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου «η κυβέρνηση σκέφτεται να δώσει χρίσμα στον Γιάννη Μπουτάρη» για μια νέα θητεία στον Δήμο Θεσσαλονίκης.


«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική. Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. 
Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο.

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει μια μακρά παράδοση, έχει μια μακρά παράδοση αγώνων και υπεράσπισης της δημοκρατίας αλλά έχει και μια μακρά παράδοση ενός μαύρου μετώπου -παλαιότερα το αποκαλούσαμε παρακράτος- ενός μετώπου εθνικισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας. 

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας δήμαρχος που ανέλαβε πριν από μερικά χρόνια τη δημαρχία μιας πόλης που ήταν βυθισμένη στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στα χρέη. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, πολιτικά, σε πολλά πράγματα αλλά πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη δημοκρατική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


Πηγή



https://attikanea.blogspot.gr

ΣΥΡΙΖΑια Ρ.Δούρου: Η θηλυκότητα δεν είναι προνόμιο ενός φύλου ( ...Μπορούν και οι αντρες να είναι θηλυκοί )



Μετά την Θεσσαλονίκη, με το σύνθημα «Παρούσα»
και κεντρικό θέμα την… θηλυκότητα το Athens Pride 2018 θα διοργανωθεί για μία ακόμη φορά στην Πλατεία Συντάγματος και στην Αθήνα, στις 9 Ιουνίου.
«Παρούσες» σε αυτό δήλωσαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά καθώς και η αντιδημάρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη που εκφράστηκαν θερμά για το Athens Pride, επαινώντας το φετινό «φεμινιστικό» κεντρικό σύνθημα.

Στον χαιρετισμό της, η κ. Δούρου τόνισε σε σχέση με την θηλυκότητα και τις γυναίκες: «Αγαπητοί πρέσβεις, κυρίες και κύριοι το Pride έχει γίνει θεσ
μός. Θέλω να αναφερθώ στην εφετινή επιλογή τού κεντρικού θέματος. Η επιλογή γίνεται κάθε χρόνο από αυτούς που θωρακίζουν τον θεσμό, ώστε να έχει παρόν και μέλλον. Είναι κρίσιμης σημασίας, αναδεικνύει πτυχές και υπογραμμίζει κάποιες άλλες. Φέτος, μιλάμε για τη θηλυκότητα με έναν έξοχο τρόπο. Δεν είναι προνόμιο ενός φύλου όπως καταγράφεται στην ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, δεν είναι καν προνόμιο στις περισσότερες χώρες. Γι’ αυτό φέτος βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί «Παρούσα» και η Περιφέρεια Αττικής είναι από καιρό παρούσα».

el.gr

ΦΩΤΟ : Ο "λαγός" του προδοτικού τόξου και ο Αντιρατσιστικός Νόμος

Συγκέντρωση εκατοντάδων συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Υγείας


sintaxiouhoi_kotzia

Απαιτούν, δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας - Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, να μπει «φρένο» στην ιδιωτικοποίηση και στις περικοπές

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν εκατοντάδες συνταξιούχοι ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ- ΠΣΣ Δικηγόρων.

Στην ανακοίνωσή τους μάλιστα, σημειώνουν: «Η κατάσταση στην Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέρα με τη μέρα γίνεται απελπιστική».

Χαρακτηριστικό είναι, όπως υπογραμμίζουν πως: «Το κλείσιμο νοσοκομείων, των ιατρείων του ΙΚΑ και άλλων δομών Δημόσιας Υγείας, η συρρίκνωση προσωπικού, η λεγόμενη μεταρρύθμιση που προπαγανδίζει η κυβέρνηση οδηγεί στην:

Οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας δωρεάν καθολικής Υγείας και περίθαλψης για όλους.

IMG_6522
IMG_6521
IMG_6520


Μεταφέρει το κόστος στους ασφαλισμένους και στα Ταμεία.

Μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε εμπόρευμα για τους κερδοσκόπους και τους εμπόρους του ανθρώπινου πόνου.

Το κόστος των εξετάσεων και της φαρμακευτικής αγωγής μεταφέρεται στην τσέπη των ασφαλισμένων και πληρώνουν 4 φορές για την Υγεία, άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων που πολλές φορές φτάνει το 75% της τιμής».

Απαιτούν, δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας - Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, να μπει «φρένο» στην ιδιωτικοποίηση και στις περικοπές. Αλλά και Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Άνοιγμα νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας - Ιατρείων του ΙΚΑ όπου έχουν κλείσει.

IMG_6515
IMG_6514
IMG_6513
IMG_6516


Πηγή:protothema.gr

Η «έκρηξη» των τιμών στην βενζίνη προμηνύει ένα εφιαλτικό καλοκαίρι για τους Έλληνες


Η «έκρηξη» των τιμών στην βενζίνη προμηνύει ένα εφιαλτικό καλοκαίρι για τους Έλληνες
Έρχεται ένα πολύ ακριβό καλοκαίρι που μετέπειτα θα το ακολουθήσει ένας εξίσου τραγικά ακριβός χειμώνας λόγω της αύξησης των τιμών της βενζίνης που ξεκίνησε μετά την φαεινή ιδέα των ΗΠΑ να αποχωρήσουν μονομερώς από την συμφωνία με το Ιράν.

Η αμόλυβδη βενζίνη στα νησιά έφτασε στα 2 ευρώ το λίτρο και με τη μέση τιμή πώλησης να διαμορφώνεται στα 1,642 ευρώ ανά λίτρο και για το ντίζελ κίνησης στο 1,414 ευρώ ανά λίτρο, όλα δείχνουν ότι οι ήδη προβληματικές διακοπές των Ελλήνων λόγω ανέχειας, θα γίνουν ακόμα πιο αγχωτικές.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, προειδοποιεί ότι αν δεν μειωθούν οι ειδικοί φόροι, η βενζίνη θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο.
Να πούμε πως δεν έχει καταγραφεί ποτέ τέτοια τιμή και αν αυτό γίνει θα οφείλεται στην βαριά φορολόγηση αλλά και στο ΦΠΑ που έχει φτάσει το 24%. Βλέπετε η μεταφορά των καυσίμων δεν γίνεται δωρεάν και υπόκειται σε ΦΠΑ.

Εχθές μόλις ο βουλευτής της ΝΔ στις Κυκλάδες και τέως υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης ανήρτησε φωτογραφία στα social media με την τιμή πώλησης της βενζίνης στην Αμοργό να φθάνει στα 2 ευρώ/λίτρο.
Τόσο οι Κυκλάδες όσο και η Κρήτη με τα Επτάνησα δεν έχουν τους ελεγκτές που πρέπει για να μην υπάρξει αισχροκέρδεια ενώ η κίνηση στα νησιά αυτά θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Παράλληλα και η αγορά ετοιμάζεται για κύμα ανατιμήσεων λόγω της ανόδου του κόστους διακίνησης και παραγωγής που θα προκύψει εάν η διεθνής κρίση στο πετρέλαιο συνεχιστεί επί μακρόν.
Κάτι που αναμένεται να γίνει. Υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις ότι η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι και λέμε αισιόδοξες διότι πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 150 δολάρια.
Ποιος την πληρώνει περισσότερο; Μα φυσικά η Ελλάδα και η ΕΕ οι οποίες εξαρτώνται αποκλειστικά από εισαγωγή υδρογονανθράκων
 
Pronews