03 Οκτωβρίου 2023

ΟΔΟΣ: Σε μια άλλη διάσταση

Τώρα πού βρίσκονται αυτά τα 74.000,00 ευρώ και ποιες «τρύπες» έκλεισαν, αυτό είναι ένα θέμα.


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Τώρα πού βρίσκονται αυτά τα 74.000,00 ευρώ και ποιες «τρύπες» έκλεισαν, αυτό είναι ένα θέμα.


Η ΟΔΟΣ στο περασμένο φύλλο με αριθμό 1083 της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2023 και συγκεκριμένα στην 16η σελίδα, με την (καλόπιστη) πεποίθηση ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει, κάποια τόσο αυταπόδεικτη ανακρίβεια, αντλώντας την είδηση από Δελτίο Τύπου που απέστειλε στην εφημερίδα η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και επιπλέον είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της της Π.Ε. Καστοριάς, αναδημοσίευσε φωτογραφία από ανάρτηση της 5-7-2023 (συμπτωματικά ακριβώς με την συμπλήρωση ενός έτους γενεθλίων της Καστοριάς του Κόμο) της ίδιας της Π.Ε Καστοριάς της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: «Στις εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στην περιοχή Αγίου Αθανασίου, βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 05 Ιουλίου 2023, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και η Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Καστοριάς Χαρούλα Κουράκλη, ώστε να δουν από κοντά την ωφέλεια του έργου για τους πολίτες της περιοχής. Πρόκειται για το έργο με τίτλο: "Ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου", προϋπ. 74.000,00 €, που περιλάμβανε αποκατάσταση του οδοστρώματος σε διάφορες χιλιομετρικές θέσεις όπου υπήρχαν προβλήματα, με αφετηρία την διασταύρωση με τον δρόμο για το νοσοκομείο. Οι εργασίες που εκτελέστηκαν περιλάμβαναν αποκαταστάσεις ασφαλτοστρώσεων με ασφαλτικά ταπητήδια και καθαρισμό ερεισμάτων από φερτά υλικά και βλάστηση». Δηλαδή το δελτίο τύπου αναφέρεται σε πλήρως εκτελεσμένο και αποπερατωμένο έργο.

Μάλιστα, η ανάρτηση που εξακολουθεί να υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (https://kastoria.pdm.gov.gr/episkepsi-tis-antiperifereiarchi-kastorias-sto-ergo-asfaltostroseis-stin-periochi-tou-agiou-athanasiou/) με την ίδια φωτογραφία των δύο εικονιζόμενων στην περιοχή του δρόμου προς το λόφο του Αγίου Αθανασίου (φωτογραφία επάνω) και αναδημοσίευσε η ΟΔΟΣ σε σμίκρυνση, συνοδεύεται επιπλέον και από οπτικοακουστική δήλωση της ίδιας της αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για το ίδιο έργο. Που κόστισε 74.000,00 ευρώ.


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς



Ωστόσο μερικές ώρες μετά την κυκλοφορία του φύλλου της περασμένης εβδομάδας, συμπολίτης, από τους αξιόπιστους, ευπατρίδες και πασίγνωστος για την επαγγελματική δραστηριότητα αλλά και το ενδιαφέρον του για τα κοινά, επικοινώνησε με την εφημερίδα. Διακριτικά διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η ΟΔΟΣ αν και έγκυρη, τελικά παραπληροφόρησε τους αναγνώστες της, άθελα της, αφού πέραν των εμβαλωμάτων της τομής στην οποία κατά μήκος της οδού Μαυριωτίσσης από/προς το Νοσοκομείο Καστοριάς τοποθετήθηκε καλώδιο και αφορούν άλλο έργο και εργολαβία, σε όλο το υπόλοιπο 99,9% του δρόμου του βουνού που οδηγεί στην κορυφή του Αγίου Αθανασίου και στον Προφήτη Ηλία, δεν έπεσε ούτε ένα χαλίκι με άσφαλτο πουθενά. Και ότι δεν κόπηκε ούτε μισό χόρτο ξερό ή χλωρό σε όλο τον δρόμο της περιοχής με τα κρίνα, από το ύψος της "πλαζ" ως τον Προφήτη Ηλία. 

Η ΟΔΟΣ, παρά την αξιοπιστία της επώνυμης διαμαρτυρίας, πραγματοποίησε «αυτοψία» για να επιβεβαιώσει στο τέλος ότι όσα αναφέρθηκαν στο Δελτίο Τύπου της 5ης Ιουλίου της Αντιπεριφέρειας και αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Π.Ε. Καστοριάς αλλά και δηλώθηκαν προφορικά σε βίντεο, ΔΕΝ υπάρχουν*. Έστω κι αν όπως αναφέρεται κόστισαν 74.000,00 ευρώ. 
Δεν φαίνεται να έγιναν ποτέ αυτά τα έργα στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου εκτός από ένα σκάμα που προκλήθηκε σε μια στροφή προφανώς από τροχό μεγάλου οχήματος που έξυσε την άσφαλτο και προκάλεσε λακκούβα (φωτογραφία). 

Ως εκ τούτου η έκδοση ζητεί από τους αναγνώστες της, κατανόηση. Τώρα πού βρίσκονται αυτά τα 74.000,00 ευρώ, και ποιες «τρύπες» έκλεισαν, αυτό είναι ένα θέμα.



(*) Δεν είναι γνωστό βέβαια αν υπάρχουν σε μια άλλη διάσταση, αστρική, στο υπερπέραν ίσως, που δεν γίνεται αντιληπτή από τις αισθήσεις των κοινών θνητών με εξαίρεση ίσως τους Ιλουμινάτι. Ή αυτούς που ακολουθούν το πύρινο άρμα του Προφήτη Ηλία. Και ο αναγνώστης είχε απόλυτο δίκιο. 


ΑΝΑΔημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Ιουλίου 2023, αρ. φύλλου 1184.
 
¨Αρθρο που γράφτηκε πριν 30 χρόνια επίκαιρο και σήμερα