29 Νοεμβρίου 2020

΄'Ολοι φοβόμαστε τον κορωνοιό ο βουλευτής Καστοριάς τον.... πολιτικο-ιό : Ζ. Τζηκαλάγιας: Μάλλον πρόκειται για ιό πολιτικό εχθρό

 

 Πρώτη ανάρτηση 30/11/2020 1:12 π.μ


 "Είναι απίστευτο αυτό που διαβάσαμε στην σελίδα του βουλευτή Καστοριάς" μας γράφουν οι αναγνώστες μας σε mail .
Όταν το είδαμε και εμείς δεν πιστεύαμε αυτό  έβλεπαν  τα μάτια μας .

<<Μάλλον πρόκειται για ιό ή χάκερ- πολιτικό εχθρό...>>

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα  εν μέσω πανδημίας και έλλειψης πνευμονολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.

Αυτή η ανάρτηση που θα δείτε παρακάτω είναι ανάρτηση ενός πρώην γιατρού  του ΙΚΑ, πρώην διευθυντή νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη, και σημερινού βουλευτή της Ν.Δ του νομού Καστοριάς που σήμερα ζει το δεύτερο μνημόνιο με οικονομική κατάσταση  απόλυτης καταστροφής και ψυχικής υγείας των πολιτών σε αστάθεια .

 
 
 
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Καστοριά 23/11/2020
 
Φαντάζομαι αντιληφθήκατε πως εδώ και ημέρες δέχομαι ηλεκτρονική επίθεση.Μάλλον πρόκειται για ιό ή χάκερ- πολιτικό εχθρό.Ό,τι και να συμβαίνει θα επιλυθεί.Θεωρώ πως οι διαδικτυακοί χιλιάδες φίλοι μου είναι νοήμονες και δεν παρασύρονται από < ανόητες> εκτροπές.


fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης σε μπλόκο για το lockdown



Ο δημοφιλής τραγουδιστής συνελήφθη στη διάρκεια ελέγχου στο Ελληνικό. Τι βρέθηκε στην κατοχή του.


Όπως αναφέρει το news break.gr συνελήφθη την Κυριακή στο Ελληνικό ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης.

Σε έλεγχο που έγινε στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Ιασωνίδου, βρέθηκαν στην κατοχή του τραγουδιστή 2 γραμμάρια κοκαϊνη και ένα πιστόλι.

Ο Νότης Σφακιανάκης οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης.

news break

 

Κυβερνητική Δημοσιογραφία : Πώς μέσα σε λίγες ώρες η κυβερνητική γραμμή για κορωνοϊό άλλαξε από «Σοκ και δέος» σε «Αχτίδα αισιοδοξίας»!

Πώς μέσα σε λίγες ώρες η κυβερνητική γραμμή για κορωνοϊό άλλαξε από «Σοκ και δέος» σε «Αχτίδα αισιοδοξίας»!

Αν δεν αφορούσε μια τραγική κατάσταση, θα μπορούσε να ήταν και κωμικό. Διαβάζουμε το μεσημέρι σε «χρυσωμένη» από κυβερνητικές καταχωρήσεις ιστοσελίδα: «Σοκ και δέος από τα νούμερα για κορωνοϊό: 696 νεκροί την τελευταία εβδομάδα». 

Στο μεταξύ έχει «σκάσει» το ενδοκυβερνητικό blame game για την αποτυχία του lockdown και «πέφτει σύρμα» να αλλάξει η γραμμή.

Μετά από λίγες ώρες το ρεπορτάζ στην ίδια ιστοσελίδα, στο ίδιο σημείο και με την ίδια ένταση: «Κορωνοϊός: Αχτίδα αισιοδοξίας από την μείωση των κρουσμάτων - Έπεσαν κατά 20% σε μία εβδομάδα»!

Από το «Σοκ και δέος» μέσα σε λίγες ώρες στην «Αχτίδα αισιοδοξίας».


Έτσι είναι η σωστή (κυβερνητική) δημοσιογραφία. Ευέλικτη...

 

 

Pronews

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

Εντελώς φυσιολογικό !!: Κανείς δεν πληρώνει τα πρόστιμα για τον κορωνοϊό...

Σχεδόν κανείς δεν πληρώνει τα πρόστιμα για τον κορωνοιό , την ώρα που  η πείνα και η ανέχεια αλλά και η κατάθλιψη καλπάζουν  στη χώρα μας.


Κορονοϊός: Τρεις συλλήψεις και πάνω από 500.000 ευρώ τα πρόστιμα από τους ελέγχους για τα περιοριστικά μέτρα
 
Μόνο από την αρχή του δεύτερου εθνικού lockdown - στις 7 Νοεμβρίου - έχουν βεβαιωθεί 33.500 παραβάσεις. Ποσοστό 37% εξ αυτών εντοπίζονται στην Αττική

Σχεδόν κανείς δεν πληρώνει τα πρόστιμα για τον κορωνοιό , την ώρα που  η πείνα και η ανέχεια αλλά και η κατάθλιψη καλπάζουν  στη χώρα μας.

 Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία παρουσιάζει το fyllokaiftero1. και σύμφωνα με τα οποία τo 80% των προστίμων που δίνονται σε πολίτες για μη χρήση μάσκας, μη αποστολή SMS και άσκοπες μετακινήσεις δεν πληρώνονται, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που παραπέμπουν αυτές τις καταβολές - λόγω και των οικονομικών δυσχερειών - στο μέλλον, όταν πλέον ζητηθούν από την Εφορία.

Επιπλέον, για το 16% των καταγραφόμενων παραβάσεων υποβάλλονται ενστάσεις στις αρμόδιες Επιτροπές Αντιρρήσεων, με επίκληση κυρίως ιατρικών πιστοποιητικών και ειδικότερα για αναπνευστικά προβλήματα ή και βαρύτατες νόσους. 

Την ίδια στιγμή, το 56% των υπευθύνων επιχειρήσεων εστίασης στις οποίες είχαν καταγραφεί παραβάσεις δεν έχουν πληρώσει (από τον Μάιο) πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, επικαλούμενοι είτε ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα, είτε οικονομική δισπραγία.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι και νομικοί, πολλοί παραβάτες επενδύουν στο... εμβόλιο ή στον περιορισμό της επιδημίας και σε πιθανές επακόλουθες χαριστικές διατάξεις για μη καταβολή των εν λόγω ποσών.

Οι αποκαλυπτικοί αριθμοί

Από τις αρχές της πανδημίας υπολογίζεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 3.000.000 έλεγχοι, με το ποσοστό των παραβάσεων να υπολογίζεται σε 3%. Αντίστοιχα, τα βεβαιωμένα πρόστιμα υπολογίζονται σε 150.000 με τα οφειλόμενα ποσά να υπερβαίνουν τα 20.000.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το τελευταίο 20ήμερο της καραντίνας η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί καθημερινά σε όλη την επικράτεια 55.000 ελέγχους και εντοπίζει περίπου 1.300  παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, 500 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρησης προβλεπόμενων αποστάσεων και 5-10 παραβάσεις για παράνομη λειτουργία καταστημάτων. Μόνο από την αρχή του δεύτερου εθνικού lockdown - στις 7 Νοεμβρίου - έχουν βεβαιωθεί 33.500 παραβάσεις. Ποσοστό 37% εξ αυτών εντοπίζονται στην Αττική.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Αμεσης Δράσης που έχει κύριο ρόλο στις καταγραφές των παραβάσεων, από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου στελέχη της έχουν κόψει 8.500 κλήσεις, από τις οποίες δεν έχει πληρωθεί το 80%, ενώ έχουν υποβληθεί 1.350 ενστάσεις (ποσοστό 16%). Οπως αναφέρουν αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι, στις περιπτώσεις των προστίμων των 300 ευρώ υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία των ιδιωτών που επικαλούνται κυρίως ιατρικά προβλήματα. Ωστόσο, στα πρόστιμα των 5.000 ευρώ που αφορούν επιχειρήσεις υπάρχουν παραστάσεις και διατυπώσεις αντιρρήσεων με τη βοήθεια δικηγόρων.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο δικηγόρος Ευάγγελος Παπαγιάννης, που χειρίζεται σχετικές υποθέσεις, σημειώνει πως συχνά οι καταστηματάρχες επικαλούνται άγνοια των ισχυόντων μέτρων, αλλά και «στενό» περιθώριο ενημέρωσης και προσαρμογής τους. «Ακόμη, δεν λαμβάνεται υπόψη η κακή οικονομική κατάσταση των καταστηματαρχών και δεν υπάρχει καμιά αναλογικότητα του προστίμου με τον τζίρο των επιχειρήσεων», προσθέτει. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Κυριάκος Κόκκινος, που επίσης ασχολείται με τις σχετικές νομικές ενέργειες, τονίζει ότι παρατηρείται μια υπερβολή στην άσκηση του ελέγχου από τις Αρχές: «Υπάρχουν περιπτώσεις επιβολής προστίμων σε ιδιοκτήτες εστιατορίων ή καφετεριών που ενώ ήταν τα μαγαζιά τους κλειστά τιμωρήθηκαν γιατί οι αστυνομικοί τούς βρήκαν εντός αυτών». Οσον αφορά τις βεβαιώσεις παραβάσεων για μη χρήση μάσκας σε εργαζομένους, συνήθως αυτοί υποστηρίζουν ότι «ήθελαν να πάρουν μία ανάσα», «έτρωγαν το κολατσιό τους σε διάλειμμα» ή ότι ήταν «σε μεγάλη απόσταση από πελάτες», ισχυρισμοί που, όπως εξηγούν νομικοί, συνήθως δεν γίνονται δεκτοί.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, 247 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 261.600 ευρώ που βεβαίωσαν ελεγκτές της την περίοδο Μαΐου - Αυγούστου σε επιχειρήσεις δεν είχαν αποπληρωθεί μέχρι τις 16 Νοεμβρίου! Εκείνο το διάστημα η ΕΑΔ είχε προχωρήσει σε 3.837 ελέγχους επιβάλλοντας συνολικά 444 πρόστιμα που αφορούσαν συνωστισμό ή μη τήρηση άλλων μέτρων σε μπαρ ή παραλιακά μπαρ ανά την επικράτεια.

 

Κατάπτιστη απόφαση ΣτΕ: Εκτός σχολικών μονάδων τα ανεμβολίαστα παιδιά


Την απόφαση έλαβε η αυξημένη σύνθεση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, από την οποία προκύπτει ξεκάθαρα πια θέση θα λάβει το δικαστήριο σε μια ενδεχόμενη άρνηση γονέων μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, γενικά αλλά και με το αναμενόμενο πολυπόθητο εμβόλιο για τον κορονοϊό.


 
ΣτΕ: Εκτός σχολικών μονάδων τα ανεμβολίαστα παιδιά

Δικαστική απόφαση, προλαβαίνει τους αρνητές των εμβολίων και τους φέρνει προ των ευθυνών τους όταν  αρνούνται να “θωρακίσουν” τον οργανισμό των παιδιών με τον εμβολιασμό. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, στέκεται με την επίκαιρη – εν όψει και του αναμενόμενου εμβολιασμού κατά της πανδημίας του covid-19 – απόφαση του ένα βήμα μπροστά από τους αρνητές γονείς καθώς αποφαίνεται ότι η συνταγματική δημόσιου σκοπού υποχρέωση του κράτους να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά όταν οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν.

Την απόφαση μείζονος σπουδαιότητας για τις εποχές που περνά η χώρα μας και ο πλανήτης, αποκαλύπτει σήμερα το Πρώτο Θέμα και ο δημοσιογράφος Τάκης Τσιμπούκης.

Την απόφαση έλαβε η αυξημένη σύνθεση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, από την οποία προκύπτει ξεκάθαρα πια θέση θα λάβει το δικαστήριο σε μια ενδεχόμενη άρνηση γονέων μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, γενικά αλλά και με το αναμενόμενο πολυπόθητο εμβόλιο για τον κορονοϊό.

 

 

Τα διέγραψαν από το δημοτικό παιδικό σταθμό

 Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ το ΣτΕ ασχολήθηκε με το θέμα, όταν Δήμος της Ανατολικής Μακεδονίας, τον περασμένο Δεκέμβριο έστειλε προς τους γονείς των παιδιών των Δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών υπόμνηση για τον εμβολιασμό, επισημαίνοντας ότι «οφείλουν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα εμβολιασμών των παιδιών τους». Μάλιστα, στην τελευταία σύσταση προς τους γονείς υπογραμμιζόταν ότι πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός, έτσι ώστε, «να διασφαλίσουμε την πρόληψη της δημόσιας υγείας των παιδιών σε επίπεδο κοινότητας».

Παρά τις υπομνήσεις, κάποιοι γονείς δεν συμμορφώθηκαν. Κατόπιν αυτού, το Δημοτικό Συμβούλιο το περασμένο Ιανουάριο έλαβε απόφαση να διαγράψει τέσσερα ανεμβολίαστα νήπια από ισάριθμους παιδικούς σταθμούς. Η διαγραφή των  ανηλίκων έγινε καθώς «οι γονείς αυτών δεν συμμορφώθηκαν στις επανειλημμένες υποδείξεις της παιδιάτρου των παιδικών σταθμών και δεν προτίθενται να ξεκινήσουν το πρόγραμμα των εμβολιασμών».

Ένας εκ των τεσσάρων γονέων, η κόρη του οποίου διαγράφηκε από τον παιδικό σταθμό, προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η από 14.1.2020 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Το εκλάμβανε ως τιμωρία

Ειδικότερα, το ΣτΕ δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς των γονέων οι οποίοι υποστήριξαν ότι το παιδί τους «τιμωρείται», επειδή δεν έχει δεχθεί κάποια εκ των πολλών εμβολίων και «τυγχάνει διαφορετικής μεταχείρισης από τα συνομήλικα παιδιά και συμμαθητές της, χωρίς να υφίσταται λόγος, ενώ περιορίζεται ουσιωδώς η συμμετοχή της στην κοινωνική ζωή εν γένει, καθώς ο παιδικός σταθμός αποτελεί σημείο κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας των νηπίων και επιβάλλεται σε βάρος της ένα επαχθές μέτρο, το οποίο δεν είναι αναγκαίο, αφού το παιδί είναι υγιές, δεν συντρέχει περίπτωση πανδημίας και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στον παιδικό σταθμό έχουν λάβει τα προβλεπόμενα εμβόλια».

 

 

Ακόμη, ισχυρίστηκαν ότι «ο εμβολιασμός δεν δύναται να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί μόνον συνιστώμενη ιατρική πράξη», πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας, δεν μπορεί «να εγγυηθεί ότι η χορήγηση ορισμένου εμβολίου δεν θα επιφέρει σοβαρή παρενέργεια στον εμβολιαζόμενο» ή ακόμα και θάνατο.

Προέβαλαν, ότι η αποβολή της κόρης τους, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, αναλογικότητας, του κοινωνικού κράτους δικαίου, της ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, της συμμετοχής στην κοινωνική ζωή της χώρας, όπως παραβιάζει και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ, «περί ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, του δικαιώματος σεβασμού της προσωπικής και της οικογενειακής ζωής, της ελευθερίας σκέψης και συνείδησης και της ελευθερίας έκφρασης».

NEWSROOM icon DIKASTIKO.GR

Ψεύτικα και παραποιημένα και στοιχεία για την "πανδημία" προκαλούν ενδοκυβερνητική θύελλα !


Ψεύτικα και παραποιημένα και στοιχεία για την πανδημία προκαλούν ενδοκυβερνητική θύελλα !

Ανίκανοι και επικίνδυνοι για την χώρα - Διαρκές "blame game" και στο τέλος... «Φταίνε οι πολίτες»!


Η ομολογία της καθηγήτριας παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής των «ειδικών», Βάνας Παπαευαγγέλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για την αποτυχία του lockdown, αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα» των όσων αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ώρες για την παραποίηση των στοιχείων του ΕΟΔΥ για την πανδημία του κορωνοϊού.

«Το δεύτερο κύμα κράτησε πολύ περισσότερο απ’ ότι περιμέναμε, άργησε να ανταποκριθεί το lockdown. Πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα τα μέτρα να μην τηρήθηκαν στον βαθμό που θα θέλαμε», σημείωσε η καθηγήτρια, προκαλώντας οργή για την θέση της: Αντί να παραδεχθεί ότι τα έκαναν μπάχαλο, ότι δεν ήξεραν ούτε πόσα κρούσματα υπήρχαν πραγματικά, αντί να παραδεχθεί ότι η καραντίνα δεν προσέφερε τίποτα στην υγεία παρά την περαιτέρω καταστροφή της οικονομίας, ακριβώς γιατί οι καραντίνες έχει αποδειχθεί ότι στην καλύτερη περίπτωση απλώς καθυστερούν την εξέλιξη της πανδημίας και εν τέλει θύματα και κρούσματα είναι τα ίδια, βγήκε να κατηγορήσει τους πολίτες ότι «Δεν τήρησαν τα μέτρα»!

Το θράσος τους πραγματικά περισσεύει, την ίδια μέρα που έγινε η διαρροή σε κυριακάτικες εφημερίδες μία φιλοκυβερνητική (Το Βήμα) και μία αντιπολιτευόμενη (Δημοκρατία), ακριβώς αυτό που το pronews.gr έχει στοιχειοθετήσει εδώ και μία εβδομάδα: Η καραντίνα απέτυχε!

Η διαρροή από το «στρατόπεδο» Χαρδαλιά-Τσιόδρα, καρφώνει Κικίλια και Αρκουμανέα ότι «ο ΕΟΔΥ δεν τους έδινε ακριβή στοιχεία για την πανδημία»! Και γι αυτό δήθεν «δεν έχει αποτελέσματα η καραντίνα»! Δηλαδή, τι άλλο θα ακούσουμε για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους;

Εκτός αν μας πουν στις 15 Δεκεμβρίου με την φυσική μείωση κρουσμάτων και θανάτων ότι «τα κατάφεραν» όταν και ο πρωτοετής της Ιατρικής γνωρίζει ότι και χωρίς μέτρα και χωρίς καραντίνα και χωρίς να καταστραφεί η οικονομία, η πανδημία θα υποχωρούσε δύο μήνες μετά την κλιμάκωση των κρουσμάτων, έχοντας κάνει τον κύκλο της σε αυτή την φάση! 

Τώρα ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί της κυβέρνησης βιώνουν ένα διαρκές "blame game" με θύματα τους πολίτες που βλέπουν τους κυβερνητικούς να «σφάζονται« μεταξύ τους για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους, ρίχνοντας η μία ομάδα στην άλλη την ευθύνη της αποτυχίας.

Το pronews.gr από την περασμένη άνοιξη, στο πρώτο lockdown είχε αποκαλύψει ότι τα στοιχεία που έδινε ο ΕΟΔΥ ήταν στην καλύτερη περίπτωση, παραποιημένα. Ακριβώς αυτό παραδέχεται τώρα το στρατόπεδο Χαρδαλιά-Τσιόδρα. Γιατό όμως;

Γιατί η πανδημία δεν υποχωρεί. Οι νεκροί είναι σταθερά σε υψηλά επίπεδο και τα κρούσματα επίσης. Δηλαδή το lockdown στο μόνο που έχει πετύχει είναι να αποτελειώσει την οικονομία της χώρας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «εθνικός επιδημιολόγος» Δ.Τσιόδρας (ναι, αυτός που έλεγε ότι «τις μάσκες δεν χρειάζεται να τις φοράμε» και μετά βγήκε και είπε ότι όλοι πρέπει να τις φοράμε και πολλά άλλα) είχε βγει και είπε δύο εβδομάδες πριν την καραντίνα ότι «Η Θεσσαλονίκη νίκησε τον κορωνοϊό και είναι πρότυπο».

Τώρα ρίχνει την ευθύνη σε Κικίλια και Αρκουμανέα γιατί δεν τον είχαν ενημερώσει ότι «Είχε πολλά κρούσματα η Θεσσαλονίκη»!

Αλήθεια, ποιος να τους πιστέψει πλέον; Και ποιος να τους εμπιστευθεί;

Επίσης για να δικαιολογήσουν την αποτυχία των μέτρων και να διαχωρήσσουν την θέση τους από τους Κικίλια και Αρκουμανέα ισχυρίστηκαν (αν είναι δυνατόν) ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων!

Ότι ουσιαστικά το Μητρώο Ασθενών που δημιουργήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν ενημερωνόταν όπως έπρεπε και στο χρόνο που έπρεπε διότι στον ΕΟΔΥ ήθελαν να φτιάξουν ένα δικό τους Μητρώο!

Ετσι, λέει η πλευρά Χαρδαλιά και Τσιόδρα, όπως γράφουν το Βήμα και η Δημοκρατία, είχε δημιουργηθεί η εξής τραγική κατάσταση. Ένα κρούσμα που εμφανιζόταν σε νοσοκομείο να δηλώνεται απευθείας στο Μητρώο Ασθενών, αλλά ένα κρούσμα σε μια γειτονιά ή σε κινητή μονάδα να δηλώνεται πρώτα στον ΕΟΔΥ.

Όμως, υποστηρίζουν, ο Οργανισμός έκανε την καταχώριση με δική του λογική και με άλλους ρυθμούς γιατί ήθελε από τον Αύγουστο να φτιάξει το δικό του Μητρώο, ένα δικό του αρχείο.

Και δημιουργούταν μια τραγελαφική κατάσταση όπου η ΗΔΙΚΑ που είναι η μοναδική αρμόδια να έχει αρχεία του υπ. Υγείας, να μην ξέρει τι να κάνει με αυτό το διπλό, παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων.

Και δήθεν Τσιόδρας και Χαρδαλιάς «δεν είχαν στα χέρια τους στοιχεία που δεν αντικατόπτριζαν την πραγματικότητα ως προς την καθημερινή καταγραφή των κρουσμάτων, ειδικά σε «κόκκινες» περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Δράμα, οι Σέρρες, τα Ιωάννινα, γειτονιές της Αττικής κ.λπ.» 

Κωμικοτραγικά πράγματα!

Ολα αυτά για να δικαιολογήσουν ότι επέβαλαν καραντίνα χωρίς να χρειάζεται!  Και σήμερα η Βάνα Παπαευαγγέλου είχε το περίσσιο θράσος να δηλώσει ότι: «Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός έξω από κάθε σπίτι ή στον κάθε δρόμο. Σίγουρα εάν είχαν τηρηθεί τα μέτρα στο βαθμό που θα θέλαμε, θα είχε παρατηρηθεί αυτή η μείωση» όταν αποδεικνύεται ότι δεν ξέρουν «πού πατάνε και πού βρίσκονται»!

«Ελπίζω ότι ο Έλληνας έχει φιλότιμο, συνειδητοποίησε πόσο καταστροφικό ήταν αυτό το δεύτερο κύμα, πόσες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, πόσο φέραμε στα όριά τους όλους αυτούς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής. Έχουν εξαντληθεί, έχουν δώσει τα πάντα και πρέπει να υπάρχει μία συναίσθηση για τον αγώνα που έχουν κάνει για να σώσουν τους συγγενείς μας», πρόσθεσε. 

Η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι «το συμπέρασμα είναι πως δεν έχουν τηρηθεί τα μέτρα στον βαθμό που θα θέλαμε, το καταλαβαίνουμε όλοι μας που κυκλοφορούμε στο δρόμο».


Και τότε γιατί οι ειδικοί κατηγορούν τον ΕΟΔΥ ότι τους δίνει «παραποιημένα και λανθασμένα στοιχεία»;. Πρώτα κατέστρεψαν μια χώρα και τώρα προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους ρίχνοντας την ευθύνη στους πολίτες που απλώς καταστράφηκαν από τις αποφάσεις τους! Αιδώς Αργείοι! 

 

 

Pronews

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

«Γιατί απέτυχε η καραντίνα» Νο 2 - «Σφάζονται» στην κυβέρνηση για lockdown, κρούσματα, εμβόλια - Τα δύο «στρατόπεδα»

«Γιατί απέτυχε η καραντίνα» Νο 2 - «Σφάζονται» στην κυβέρνηση για lockdown, κρούσματα, εμβόλια - Τα δύο «στρατόπεδα»


Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση με το φάσμα της οικονομικής καταστροφής να είναι ορατό για πολλές επιχειρήσεις κλίμα προκαλεί πολύ σοβαρά ερωτήματα η "εδνοϋπηρεσιακή/ενδοκυβερνητική" διαχείριση των κρουσμάτων που πλέον έφτασε σε επίπεδο επίσημων ανακοινώσεων από τον ΕΟΔΥ, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την αντιπολίτευση και τον κόσμο να παρακολουθεί τα "κυβερνητικά στρατόπεδα" τα οποία όμως δεν του εξηγούν γιατί μπήκε σε καραντίνα αλλά και γιατί απέτυχε.

¨Όπως πρώτο το pronews.gr σας είχε ενημερώσει η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν κάτω από το δεύτερο lockdown που για πέντε βασικού λόγους απέτυχε.

Τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τις συγκρούσεις μεταξύ επιστημόνων και πολιτικών, για το ρόλο του ΕΟΔΥ στην καταγραφή των κρουσμάτων και τις αποφάσεις που λαμβάνονται καθώς και για τις ευθύνες που υπάρχουν στον τρόπο που διαχειρίστηκε η Πολιτεία το δεύτερο κύμα πανδημίας, είναι συγκλονιστικά και απλά έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η καραντίνα ήταν το αποτέλεσμα μια μεγάλης διαχειριστικής ανεπάρκειας ή λαϊκά ένα άνευ προηγουμένου "μπάχαλο" που το μόνο που κάνει είναι να ταλαιπωρεί τον κόσμο χωρίς να περιορίζεται η πανδημία.

Το παράλληλο Μητρώο και τα "στρατόπεδα"

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής» αναφορικά με το ρόλο του ΕΟΔΥ στην καθημερινή διαχείριση της πανδημίας είναι εντυπωσιακά. Και μπορεί ο Εθνικός Οργανισμός να έσπευσε πρωί –πρωί της Κυριακής να διαψεύσει τα όσα γράφονται στον Τύπο, όμως, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, όλα αυτά ήταν λίγο –πολύ γνωστά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν συγκρούσεις κι έχουν σχηματιστεί μέτωπα που κάνουν τεράστια ζημιά. Τα δύο στρατόπεδα αποτελούνται από τους κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Ν. Χαρδαλιά από τη μια και τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παν. Αρκουμανέα από την άλλη.

Παρά το γεγονός ότι από τον Μάιο και μετά υπήρξαν φήμες ότι οι κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς «ήταν στα μαχαίρια», στην παρούσα φάση φαίνεται να βρίσκονται μαζί απέναντι στο άλλο στρατόπεδο.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες υπήρξαν φήμες ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω κορωνοϊοϋ, βασίζονται σε λανθασμένα στοιχεία. Ή σε στοιχεία που απείχαν αρκετές ημέρες από τη λήψη των όποιων αποφάσεων.

Και δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο καθηγητής Τσιόδρας έλεγε ότι η Θεσσαλονίκη νίκησε τον κορωνοϊό και είναι πρότυπο, αλλά δύο εβδομάδες αργότερα η συμπρωτεύουσα έγινε η «μαύρη τρύπα» της πανδημίας.

Οι επιστήμονες –και η κυβέρνηση στη συνέχεια διά του κ. Χαρδαλιά- χρεώνουν στον ΕΟΔΥ προχειρότητες ως προς την καταγραφή των κρουσμάτων και την ενημέρωση που είχαν ώστε να παίρνουν τις αποφάσεις που έπρεπε.

Υπήρξε ουσιαστικά στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων. Ουσιαστικά το Μητρώο Ασθενών που δημιουργήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν ενημερωνόταν όπως έπρεπε και στο χρόνο που έπρεπε διότι στον ΕΟΔΥ ήθελαν να φτιάξουν ένα δικό τους Μητρώο.

Ετσι είχε δημιουργηθεί η εξής τραγική κατάσταση. Ένα κρούσμα που εμφανιζόταν σε νοσοκομείο να δηλώνεται απευθείας στο Μητρώο Ασθενών, αλλά ένα κρούσμα σε μια γειτονιά ή σε κινητή μονάδα να δηλώνεται πρώτα στον ΕΟΔΥ.

Όμως, ο Οργανισμός έκανε την καταχώριση με δική του λογική και με άλλους ρυθμούς γιατί ήθελε από τον Αύγουστο να φτιάξει το δικό του Μητρώο, ένα δικό του αρχείο.

Και δημιουργούταν μια τραγελαφική κατάσταση όπου η ΗΔΙΚΑ που είναι η μοναδική αρμόδια να έχει αρχεία του υπ. Υγείας, να μην ξέρει τι να κάνει με αυτό το διπλό, παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων.

Ετσι, με δύο διαφορετικές μεθόδους καταγραφής των κρουσμάτων, η ημερήσια ανακοίνωση καταλήγει να είναι μια πρόχειρη συρραφή στοιχείων που αποπροσανατόλιζε τους επιστήμονες και την Προστασία του Πολίτη που έπαιρνε και τις τελικές αποφάσεις.

Με απλά λόγια, Τσιόδρας και Χαρδαλιάς είχαν στα χέρια τους στοιχεία που δεν αντικατόπτριζαν την πραγματικότητα ως προς την καθημερινή καταγραφή των κρουσμάτων, ειδικά σε «κόκκινες» περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Δράμα, οι Σέρρες, τα Ιωάννινα, γειτονιές της Αττικής κ.λπ. 

Τι λέει ο ΕΟΔΥ 

Στην απάντησή του ο Εθνικός Οργανισμός, το πρωί της Κυριακής διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί διπλού Μητρώου τονίζοντας ότι: «Υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων.

Περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερινά η «Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)» του ΕΟΔΥ».

Παράλληλα, τονίζει ότι τέτοια δημοσιεύματα συκοφαντούν 2.500 εργαζόμενους ενώ υπογραμμίζει ότι η συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ήταν και παραμένει άριστη.

Όμως, διαφορετική γνώμη έχουν γιατροί με πρόσβαση στην ΗΔΙΚΑ που λένε ότι τα κρούσματα που καταγράφονται είναι το 1/3 των πραγματικών εξαιτίας της προσπάθειας συρραφής δύο διαφορετικών μεθόδων: Της πρώτης που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες και αυτής από τον Αύγουστο, όταν ο ΕΟΔΥ θέλησε να αναθέσει σε ιδιώτη τη δημιουργία ενός δικού του αρχείου. 

Κι άλλες καταγγελίες

Όμως, για τον ΕΟΔΥ δεν είναι η μοναδική «μαύρη τρύπα» που βγαίνει στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, υπήρχε εδώ και εβδομάδες έντονη δυσαρέσκεια για τα τεστ που θα έπρεπε να κάνουν οι κινητές μονάδες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι υπήρξε έντονο διάβημα στο Μέγαρο Μαξίμου από κυβερνητικούς παράγοντες προκειμένου να διενεργηθούν τεστ σε κλειστές μονάδες στις οποίες ο ΕΟΔΥ δεν πήγαινε.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε παρέμβαση του Μαξίμου ώστε ο Οργανισμός να κινητοποιηθεί και να κάνει τεστ σε Καταστήματα Κράτησης, σε γηροκομεία και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βουλευτές, δήμαρχοι αλλά και μέλη της ίδιας της κυβέρνησης είχαν καταγγείλει την δραματική καθυστέρηση του ΕΟΔΥ στην μετάβαση και διενέργεια τεστ σε σημεία που φαινόταν να οδηγούνται σε δραματικές καταστάσεις.

Πριν από μερικές ημέρες, η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσίευσε έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητούσε απεγνωσμένα από τον ΕΟΔΥ να σπεύσει σε συγκεκριμένες φυλακές να κάνει τεστ. Συγκεκριμένα ζητούσε να πάει κλιμάκιο στις φυλακές Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη, από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν κι εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε υπαλλήλους. 

Τελικά, και μετά την έξαρση των κρουσμάτων, που ξεπέρασαν τα 100 σε σωφρονιστικούς και κρατούμενους, ο ΕΟΔΥ πήγε ένα μήνα μετά, στις 6 Νοεμβρίου.

Το ίδιο, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, συνέβη και για τις φυλακές Κέρκυρας με τον ΕΟΔΥ να καθυστερεί δραματικά να στείλει κλιμάκιο να κάνει τεστ.

Αν η κυβέρνηση και οι επιστήμονες που κάνουν εισηγήσεις, «έπεσαν έξω» για την πανδημία, επειδή τα στοιχεία ήταν είτε λανθασμένα, είτε καθυστερημένα, είτε προβληματικά ως προς τη συλλογή τους, τότε τίθεται μείζον ζήτημα.

Ειδικά αν υπάρξει και τρίτο κύμα πανδημίας και με τους επιστήμονες να λένε ότι δεν πρέπει να αρθεί το lockdown διότι μπορεί να έχουν εθνική τραγωδία.\

Η απάντηση της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έδωσε την δική του απάντηση για τα δημοσιεύματα που αφορούν τον ΕΟΔΥ και τόνισε ότι τέτοιες ειδήσεις δεν βοηθούν εν μέσω κορωνοϊού.

«H διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια. Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Και πρόσθεσε: «Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων. Ο ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της. Τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του εργάζονται συστηματικά και ακούραστα κι αυτό το βλέπουν όλοι οι Έλληνες. Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται από τον ΕΟΔΥ και δημοσιεύεται καθημερινά η "Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)" και με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί συζητούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αυτά σήμερα και μόνο σε ότι αφορά τα ενδοκυβερνητικά στρατόπεδα γιατί όπως χθες σας αναφέραμε υπήρχαν 5 λόγοι που δείχνουν ότι η καραντίνα απέτυχε να εκπληρώσει τους σκοπούς της:

α) Η αποτυχία του lockdown ερμηνεύεται στην ίδια την φύση της πανδημίας. Η σημερινή κυβέρνηση έχει αυτοπαγιδευτεί σε μια προσπάθεια να πείσει ότι μόνο με την καραντίνα θα σταματήσει η πανδημία. Αλλά ο ιός θα εξαπλωθεί γιατί είναι η φύση του αυτή, όπως γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι έχει χαμηλή θνησιμότητα με ποσοστά στο περίπου 7% επί των νοσούντων και για ηλικίες άνω των 70 ετών και έχοντες υποκείμενα νοσήματα.

β) Ο κόσμος στην δεύτερη επιβολή της καραντίνας είχε ήδη κουραστεί (καθώς έζησε ένα διαφορετικό καλοκαίρι με πολύ κόσμο να ζει στην ανεργία) και τα σενάρια τρόμου που καθημερινώς βλέπουν να περνούν από τις οθόνες του απλά δεν τον τρομάζουν, όχι γιατί δεν σέβεται αλλά γιατί είναι υποψιασμένος και πληροφορημένος αρκετά για να δει την πραγματική εικόνα , ενώ την ίδια στιγμή είδε και πως "ετοιμάστηκε" η κυβέρνηση για το δεύτερο αυτό κύμα.

γ) Τα μέτρα που επελέγησαν  ουσιαστικά σαν "μαχαίρι" έκοψαν την ζωή των πολιτών κοινωνικά αλλά και οικονομικά για δεύτερη φορά και αυτό δεν μπορεί να πλέον να το δεχθεί η πλειοψηφία που αρχίζει να βλέπει ένα μειωμένο εισόδημα και ένα άγνωστο μέλλον.

δ) Ειδικότερα η οικονομική ζωή έχει φτάσει στο ναδίρ και αυτό σημαίνει ότι επιχειρηματίες που δεν μπορούν να δουν την οικονομική καταστροφή να έρχεται επιλέγουν ακόμα και να κάνουν μεροκάματα κάτι που σημαίνει ότι αυξάνεται και η εργασιακή κινητικότητα (που σημαίνει ότι θα αυξηθεί η μετάδοση του ιού) που να σημειώσουμε και πάλι ότι δεν είναι ένας φονικός ιός.

Άλλωστε από την 1 Ιανουαρίου του 2020 μέχρι και σήμερα στην χώρα έχουν χάσει την ζωή τους περίπου 110.000 άτομα όταν την ίδια στιγμή πέρυσι είχαν χάσει την ζωή τους 124.000 άνθρωποι που σημαίνει ότι οι θάνατοι είναι... μειωμένοι!

ε) Τέλος οι πολίτες βλέπουν ότι ακόμα και εν μέσω δευτέρου κύματος οι ανθρώπινες απώλειες από τον κορωνοϊό είναι κατά κύριο λόγο σε άτομα υπέργηρα, με υποκείμενα νοσήματα και σε κάθε περίπτωση όχι στον βαθμό που θα κάνει τον κόσμο να φοβηθεί τον ίδιο τον ιό  και να θυσιάσει την οικονομική του ζωή. Ο κόσμος πιο πολύ φοβάται για το μέλλον του.


 

Pronews

 

 fyllokaiftero@gmail.com


fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

Δείτε βίντεο με τον Γ. Τράγκα - Αποκαλύψεις για : Μαγιορκίνη, Μαξίμου,την επιδημία, τους κορωνο-θανάτους τις άλλες ασθένειες τις αναστολές χειρουργείων κ.α

Το αφήνουμε ασχολίαστο δημοσιογραφικά δείτε το με προσοχή, και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

.

 

 fyllokaiftero@gmail.com


fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

 

 

 

 

Ακόμα περιμένουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά που θα έπαιρναν οι δικαιούχοι στις πληρωμές Δεκεμβρίου



Oι συντάξεις Ιανουαρίου θα καταβληθούν και φέτος αρκετά νωρίτερα;

facebook sharing button

Σιγή ιχθύος τηρεί το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τις καταγγελίες ότι, αν και ανακοίνωσε πως με την καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, θα προχωρούσε στην αύξηση των προσωρινών συντάξεων και την πληρωμή αναδρομικών, διαπιστώνονται λάθη και παραλείψεις.

Όπως συνέβη και με τα αναδρομικά που δόθηκαν λόγω της απόφασης του ΣτΕ, έτσι και τώρα συνταξιούχοι που λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη περίμεναν μάταια την αύξηση του ποσοστού.

Χαρακτηριστικό της ανοργανωσιάς που επικρατεί είναι το γεγονός ότι στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 24 Νοεμβρίου το Υπουργείο, δεν διευκρίνισε πόσοι θα δουν την αύξηση στις συντάξεις ούτε αν θα δώσει αναδρομικά, με αποτέλεσμα να εικάζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων κυμαίνεται από 35 έως 50 χιλιάδες άτομα.

Σε δήλωσή της, η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καλεί τον κ. Βρούτση «να αποσαφηνίσει εάν πραγματικά καταβλήθηκαν αυξημένες οι προσωρινές συντάξεις, πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά που τους αναλογούν, και σε περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες, πότε θα γίνει η ορθή καταβολή και θα δοθεί η αναμενόμενη αύξηση».

Αντί να δώσει τις οφειλόμενες απαντήσεις, ο Υπουργός Εργασίας αρκέστηκε χθες να ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», που αποτυπώνουν τον χάρτη των συντάξεων.

Σύμφωνα με αυτά, τον Νοέμβριο η μέση κύρια σύνταξη ανήλθε στα 727,97 ευρώ και η μέση επικουρική σύνταξη στα 194,35 ευρώ. Επαίρεται, μάλιστα, για το γεγονός ότι από την αρχή του έτους έχουν εκδοθεί 192.863 οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης, την ώρα που οι εκκρεμείς συντάξεις επί της δικής του δεύτερης θητείας εκτοξεύθηκαν άνω των 360 χιλιάδων.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΙΟΣ

Πλήθος Συνταξιούχων: 2.481.598

Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος: 2.261.099.529,08€

Μέση Κύρια Σύνταξη: 727,97€

Μέση Επικουρική Σύνταξη: 194,35€

Πλήθος Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης: 23.310

Σύνολο Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης από 01/01/2020: 192.863

Πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, οι συντάξεις Ιανουαρίου θα καταβληθούν και φέτος αρκετά νωρίτερα, πρακτική που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια μετά την κατάργηση των δώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνταξιούχοι που προέρχονται:

  • Από τους τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ.ΕΤΑΑ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα.
  • Από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9, θα καταβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη.
  • Από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8, θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι συνταξιούχοι θα λάβουν ο κάθε ένας την ίδια ημέρα κύρια και επικουρική σύνταξη.

Με πληροφορίες από το newsdreak.gr

 fyllokaiftero@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καθηγητής Ιωαννίδης: Οι καταστροφικές συνέπειες του lockdown στην Ελλάδα ; 

 

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

Στο ΦΕΚ η απόφαση για την παράταση του lockdown ως τις 7 Δεκεμβρίου

Στο ΦΕΚ η απόφαση για την παράταση του lockdown ως τις 7 Δεκεμβρίου

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δημοσιέυθηκε το ΦΕΚ το οποίο αφορά την παράταση του Lockdown στη χώρα μας έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπονται 14 εξαιρέσεις μετακίνησης:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Από τις 5:00 έως τις 21:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.

β) Μετακίνηση από και προς το σχολείο, εφόσον λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.

γ) Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό, κτηνίατρο ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

δ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.

ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

στ) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

ζ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

η) Συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.

θ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.

ι) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

ια) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.

ιβ) Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη.

ιγ) Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.

ιδ) Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.

Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των περ. (α) και (ιβ) της παρ. 2 πρέπει ο πολίτης να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης (βεβαίωση τύπου Α), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

​Η βεβαίωση κίνησης παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου, από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση αυτοαπασχολούμενου, ελεύθερου επαγγελματία ή επιτηδευματία από τον ίδιο, περιέχει δε το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του, λαμβανομένης υπόψη και τυχόν αναγκαίας υπερωριακής απασχόλησης.


 fyllokaiftero@gmail.com


fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί