03 Σεπτεμβρίου 2019

Λέσβος: Έχασαν 300 παράνομους μετανάστες στην καταμέτρηση - Εκρηκτικό το κλίμα σε Νέα Καβάλα και Φθιώτιδα




Λέσβος: Έχασαν 300 παράνομους μετανάστες στην καταμέτρηση - Εκρηκτικό το κλίμα σε Νέα Καβάλα και Φθιώτιδα

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 300 ολόκληρους παράνομους μετανάστες έχασαν οι Αρχές στη Λέσβο, αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν καταγραφεί ως «ευάλωτοι» και είχε δρομολογηθεί η διαδικασία να μεταφερθούν από τη Μόρια στο ΚΕΠΑ της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς.

Οι 300 αυτοί  ¨ευάλωτοι" φαίνεται πως εξαφανίστηκαν χωρίς να καταφέρουν να τους εντοπίσουν. 

Προκειμένου όμως η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα και για να συμπληρωθεί ο αριθμός που είχε προϋπολογιστεί των 1.300 περίπου αλλοδαπών που έπρεπε να εγκαταλείψουν Μόρια, «επιστρατεύθηκαν» επιπρόσθετοι αλλοδαποί κυρίως Αφγανοί, που είναι σε αφθονία, για να μεταφερθούν στην περίφημη ενδοχώρα, όπως και έγινε.

Στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό, μετά την άφιξη των 1.000 και πλέον αλλοδαπών. 

Υπάρχουν έντονες ανησυχίες τόσο από τις τοπικές αρχές, όσο και από τους κατοίκους για φαινόμενα εγκληματικότητας αλλά και γενικότερα προβλήματα όπως οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού.

Αν και η μεταφορά των 1.000 αλλοδαπών στην περιοχή έχει το χαρακτήρα του προσωρινού, καθώς η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι στη συνέχεια θα μετακινηθούν σε άλλα ΚΕΠΑ που  κατασκευάζονται, εντούτοις ουδείς πιστεύει ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί ξανά, αφού  οι αφίξεις στα νησιά συνεχίζονται κανονικά και χωρίς διακοπή με την συνδρομή των σχετικών φορέων (ΛΣ και FRONΤEX).

Όλη η Ελλάδα ένα κέντρο αλλοδαπών
Οι αντιδράσεις όμως δεν εντοπίζονται μόνο στο νομό Κιλκίς.  Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί και στην Ανατολική Φθιώτιδα για την απόφαση(!) του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης να φτιάξει νέο ΚΕΠΑ σε στρατόπεδο του Καραβόμυλου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το νεο ΚΕΠΑ  θα γίνει στο μεγάλο στρατόπεδο «Παπαποστόλου» που βρίσκεται πάνω στον δρόμο, μεταξύ Στυλίδας και Καραβόμυλου.
«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο», δηλώνει η δήμαρχος Βιργινία Στεργίου συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος του ΔΟΜ είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τις υποδομές μέχρι το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και αμέσως να ξεκινήσει η εγκατάσταση των αλλοδαπών, που αρχικά θα φιλοξενήσει από 500 έως 800 άτομα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι βασικό επιχείρηση της ΝΔ προεκλογικά ήταν ότι δε θα δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα, ούτε και θα μεταφέρει αλλοδαπούς από τα νησιά στην «ενδοχώρα». Βλέπουμε όμως τώρα ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Και μια απαραίτητη υπενθύμιση: Όσοι αλλοδαποί που μεταφέρονται από τα νησιά στην υπόλοιπη Ελλάδα, ΔΕΝ μπορούν να επιστραφούν πίσω στην Τουρκία (βάσει της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας) και αναγκαστικά να μείνουν μόνιμα στη χώρα, όπως και τα τουλάχιστον 2,5 εκατ. αλλοδαπών που έχουν ήδη έρθει.

Και η αυτή φαρσοκωμωδία δεν έχει τέλος, καθώς θα συνεχίζεται για χρόνια ακόμη, αν όχι δεκαετίες.


pronews.gr 







Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα

ΟΑΕΔ: Πότε προκηρύσσεται ο β' κύκλος για 30.000 ανέργους στην κοινωφελή εργασία




ΟΑΕΔ: Πότε προκηρύσσεται ο β' κύκλος για 30.000 ανέργους στην κοινωφελή εργασία
(Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος
 
Πώς διαμορφώνεται η αμοιβή για όσους πάρουν τις θέσεις
Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη του δεύτερου κύκλου της  

Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 30.333 εργαζόμενους σε δήμους, περιφέρειες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος κύκλος έληγε κανονικά τον περασμένο Ιούνιο, αλλά παρατάθηκε 4 μήνες λόγω των εκλογών.

Το πλήθος των θέσεων του δεύτερου κύκλου που θεωρείται βέβαιο πως θα φτάσουν στο επίπεδο του πρώτου κύκλου – δηλαδή αναμένεται να καλυφθούν οι 30.333 ωφελούμενοι – όπως και οι ειδικότητες οριστικοποιούνται από τα αιτήματα των 122 φορέων που υποστηρίζονται από το τρέχον πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται πως η 4μηνη επέκταση, η οποία λήγει τον Οκτώβριο, αφορά σε όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι οποίοι συνέχισαν την απασχόληση με δήλωσή τους στον επιβλέποντα φορέα (ΟΤΑ Α΄ ή Β΄ βαθμού, λοιπά ΝΠΔΔ).

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στις αποδοχές, η ημερήσια αμοιβή διαμορφώνεται στα 21,84 ευρώ ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ.
Δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συµµετοχής έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆. Τα κριτήρια μοριοδότησης σχετίζονται με το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου και του/της
συζύγου, την αναπηρία, το εισόδημα, την ηλικία, το πλήθος των παιδιών κ.ά.
 
 
Πηγή:Το Εθνος
Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 70% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα  

"Καζάνι που βράζει" είναι η χώρα καθώς δεκάδες παράνομοι μετανάστες με το "έτσι θέλω" πραγματοποίησαν έφοδο στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας

Οι αναγνώστες να λάβουν υπ'οψιν τους ο.τι στα ηλεκρονικά  και  σε όλα τα Μ.Μ.Ε επιβάλλεται μια "γερμανοκρατούμενη κρατική" λογοκρισία έτσι ώστε να μην αποκαλούνται οι παράνομα εισερχόμενοι  λαθρομετανάστες και εισβολείς.



Χάος στην Αθηνών-Λαμίας μετά από «ντου» δεκάδων αλλοδαπών - «Καζάνι που βράζει» & η Ανατολική Φθιώτιδα

Χάος στην Αθηνών-Λαμίας μετά από «ντου» δεκάδων αλλοδαπών - «Καζάνι που βράζει» & η Ανατολική Φθιώτιδα

Επιχείρησαν να καταλάβουν τη σιδηροδρομική γραμμή - Δεν ήθελαν να πληρώνουν εισιτήρια
"Καζάνι που βράζει" είναι η χώρα καθώς δεκάδες αλλοδαποί με το "έτσι θέλω" πραγματοποίησαν έφοδο στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας, στο ρεύμα προς Λαμία και μέχρι τον Αυλώνα, και διέκοψαν την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα άτομα βρίσκονται στο οδόστρωμα στον παράδρομο με αποτέλεσμα η τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία από το ύψος της Μαλακάσας μέχρι τον Αυλώνα.
Κατά πληροφορίες η ομάδα των 150 αλλοδαπών αρχικά επιχείρησε να καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή και όταν αυτό δεν κατέστη εφικτό, τότε κατέλαβαν το οδόστρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους της διαμαρτυρίας ήταν ότι πλέον πρέπει να πληρώνουν αντίτιμο για να ταξιδεύουν, ενώ οι ίδιοι θεωρούσαν πως έχουν ένα προνομιακό καθεστώς όσον αφορά τα εισιτήρια.
Επιπλέον, οι αλλοδαποί διαμαρτύρονται και για την πολύμηνη παραμονή τους στο hot spot Μαλακάσας.
 Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Αυγούστου αλλοδαποί είχαν κάνει κατάληψη στις γραμμές του τρένου στην Μαλακάσα.
Aλλοδαποί σε hot spot σε στρατόπεδο στον Καραβόμυλο - "Καζάνι που βράζει" η Ανατολική Φθιώτιδα
«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο...», δηλώνει η νέα Δήμαρχος Βιργινία Στεργίου που το μεσημέρι συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο πόδι είναι οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας για την είδηση που έσκασε σαν «βόμβα» ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) φτιάχνει νέο hot spot σε στρατόπεδο του Καραβόμυλου.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr το νεο hot spot  δεν πρόκειται να γίνει στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο "Ανδρεόπουλου" που αρχικά είχαν δρομολογήσει, αλλά στο μεγάλο στρατόπεδο "Παπαποστόλου" που βρίσκεται πάνω στον δρόμο, μεταξύ Στυλίδας και Καραβόμυλου.
Το ρεπορτάζ λέει ότι όλα έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες και ότι στόχος του ΔΟΜ είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τις υποδομές μεχρι αυτό το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και αμέσως να ξεκινήσει η εγκατάσταση των αλλοδαπών. Αρχικά θα φιλοξενήσει από 500 έως 800 αλλοδαπούς .
Η νέα Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου δήλωσε:
«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο. Σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο του Καραβομύλου....»
«Δεν θέλουμε να γίνει η περιοχή μας νέα "Μόρια". Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της περιοχής και η αύξηση του τουρισμού και όχι η υποβάθμιση. Το όλο εγχείρημα γίνεται με τόση βιασύνη και τόση προχειρότητα που μόνο για τους πρόσφυγες δεν ενδιαφέρονται αυτοί που το κάνουν.

Δεν μπορούν να ζήσουν άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες. Δεν θα επιτρέψουμε την εξέλιξη αυτή που μαθηματικά οδηγεί σε μαρασμό την περιοχή μας...», είπε στο LamiaReport κάτοικος του Καραβόμυλου.

Mε πληροφορία απο το pronews.gr

Μητσοτάκης: «Όποιος θέλει τα πλεονεκτήματα των ανοιχτών συνόρων θα πρέπει να επωμιστεί και τις συνέπειες»


mits05345

«Όποιος θέλει τα πλεονεκτήματα των ανοιχτών συνόρων θα πρέπει να επωμιστεί και τις συνέπειες» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ολλανδική εφημερίδα - «Έρχομαι για να καταστήσω σαφές πως η Ελλάδα έχει ξεπεράσει οριστικά την εποχή της κρίσης» το μήνυμά του ενόψει της συνάντησης με τον Μαρκ Ρούτε

Κάλεσμα στους Ολλανδούς επενδυτές να εμπιστευτούν τη χώρας μας, απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στην εφημερίδα Het Financieele Dagblad. Τονίζει ότι οι εταίροι της χώρας και οι διεθνείς αγορές αναγνωρίζουν πλέον ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και σημειώνει: «Έρχομαι για να καταστήσω σαφές πως η Ελλάδα έχει ξεπεράσει οριστικά την εποχή της κρίσης».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Ολλανδία και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας εγγυάται τη σταθερότητα και τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων ειδικά σε ό,τι αφορά την άρση των εμποδίων για την υλοποίηση επενδύσεων.

Σε ερώτηση για την αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών τις τελευταίες ημέρες και για το αν θα συζητήσει το ζήτημα με τον Ολλανδό ομόλογό του, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «η αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος απαιτεί ευρωπαϊκή στρατηγική. Δεν είναι λογικό ένα τέτοιο ζήτημα να αφορά μόνο ορισμένες χώρες». Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στις χώρες που δεν συμμετέχουν στην κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια λέγοντας: «Όποιος θέλει τα πλεονεκτήματα των ανοιχτών συνόρων της συνθήκης Σένγκεν θα πρέπει να είναι έτοιμος να επωμιστεί και τις συνέπειες».

Με αφορμή τη διαπίστωση του Ολλανδού δημοσιογράφου ότι ο τόνος της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει αλλάξει στην Ελλάδα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει: «Ο δικός μου στόχος είναι ο πολιτισμένος πολιτικός διάλογος. Και πιστεύω ότι και ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και διαφορετικά. Αν θέλει να μετακινήσει τον ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο, είναι και προς το δικό του συμφέρον να διασφαλίσει έναν πολιτισμένο διάλογο».

«Η ελληνική κοινωνία είναι πλέον πολύ πιο ώριμη από ό,τι πολλοί πιστεύουν. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και την ώρα που στην Ευρώπη ενισχύονται οι λαϊκιστές στην Ελλάδα συνέβη το αντίθετο», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει το ιστορικά χαμηλό επιτόκιο των κρατικών ομολόγων και το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να δανείζεται χωρίς πρόβλημα, επισημαίνει: «Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Το διαπιστώνει κανείς και στους δείκτες εμπιστοσύνης που έχουν επίσης βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό».

Ερωτηθείς για το αν θα ζητήσει αμέσως τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το επίπεδο του 3,5%, ο πρωθυπουργός απαντά ότι αυτό θα γίνει μετά την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας και την τήρηση του στόχου για το 2019 και το 2020. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι η συμφωνία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τόσο υψηλά πλεονάσματα «είναι ένα απομεινάρι του παρελθόντος, ένα μέτρο που ελήφθη την εποχή κατά την οποία στην Ελλάδα υπήρχε μια κυβέρνηση που δεν ήταν καθόλου πρόθυμη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις».

Για το πελατειακό κράτος και τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου, κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι «είναι αναγκαίο να μειωθούν στο ελάχιστο οι συναλλαγές πρόσωπο με πρόσωπο», ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια και παράλληλα να δημιουργηθούν συνθήκες που θα στηρίζουν τη σταδιοδρομία των πολλών, άξιων δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος, για το αν τον ανησυχεί ο κίνδυνος ύφεσης στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι ασφαλώς υπάρχουν ανησυχίες, ότι η απάντηση πρέπει να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ότι αυτός θα είναι ο ρόλος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
 
 
protothema.gr

Σε ισχύ μπαίνει η νέα φορολογική κλίμακα: Ποιες ελαφρύνσεις ανακοινώνει από τη ΔΕΘ ο Κ.Μητσοτάκης - Τί λέει η «Die Welt»


Σε ισχύ μπαίνει η νέα φορολογική κλίμακα: Ποιες ελαφρύνσεις ανακοινώνει από τη ΔΕΘ ο Κ.Μητσοτάκης - Τί λέει η «Die Welt»

Αλλάζει το επόμενο διάστημα η νέα φοροκλίμακα για τους Έλληνες φορολογούμενους. Τις φορολογικές ελαφρύνσεις, μάλιστα, αναμένεται να ανακοινώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι αλλαγές έχουν οριστικοποιηθεί και μένει μόνο να ανακοινωθούν για να δώσουν ανάσα στους Έλληνες φορολογούμενους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις όσο και τα μέτρα στήριξης της οικοδομής έχουν «κλειδώσει».

Κι αυτό που ουσιαστικά απομένει είναι να γίνουν παρεμβάσεις στη φορολογία του εισοδήματος φυσικών προσώπων. Αυτό που τονίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι ότι θεωρείται βέβαιη η απόφαση για τη θέσπιση νέας φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων από τη νέα χρονιά που θα ελαφρύνει περίπου 4 εκατομμύρια φορολογούμενους που έχουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες. 

Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ
Τη νέα φορολογική κλίμακα θα ανακοινώσει, όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα θεσπιστεί νέα φορολογική κλίμακα με την καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ με παράλληλη διατήρηση του αφορολόγητου ορίου.
Στα σενάρια που οριστικοποιούνται σύντομα στο πρωθυπουργικό επιτελείο προβλέπουν ότι η φορολογική κλίμακα προς αυτήν την κατεύθυνση πρόκειται να αλλάξει από την Πρωτοχρονιά του 2020 με παράλληλη προσαρμογή της έκπτωσης φόρου που λαμβάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο από τις αλλαγές να υπάρξει φορολογική ελάφρυνση για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις αν και αυτό θα καθοριστεί από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα οριστικοποιηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Σε ότι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δεν δικαιούνται μείωση φόρου η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή θα ισχύσει κανονικά από τη χρήση 2020 αλλά θα επηρεάσει δημοσιονομικά από τη χρήση 2021, όταν θα κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και θα πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος.
Οι οριστικές αποφάσεις, πάντως, πρόκειται να παρθούν τις επόμενες ημέρες και να περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή το αργότερο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.
Για την ώρα, έχουν «κλειδώσει» τα εξής:
  1. μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24% για τη φετινή χρήση και στο 20% για τη χρήση 2020
  2. μείωση από τη φετινή χρήση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 5%
  3. πάγωμα για τρία χρόνια του ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα και του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων
  4. θέσπιση έκπτωσης φόρου έως 50% για τις δαπάνες ενεργειακής λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης ακινήτων εφόσον συνοδεύονται από τιμολόγια ή αποδείξεις
«Die Welt» για Μητσοτάκη: Η Ελλάδα, κρυφό φαβορί επενδυτών
«Οι επενδυτές γιορτάζουν με τη νέα κυβέρνηση της Αθήνας -τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» σχολιάζοντας ότι ο Έλληνας ηγέτης εμπνέει την αγορά.
Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης και στη συνάντησή που είχε πριν από λίγες ημέρες στο Βερολίνο με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
«Επί χρόνια, τέτοιες συναντήσεις ήταν ένα καυτό θέμα. Αλλά όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, άξιζε τον κόπο», υποστηρίζει ο αρθρογράφος σχολιάζοντας ότι ΟΙ δύσκολοι καιροί έχουν παρέλθει για την Ελλάδα.
Στο μεταξύ, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «Die Welt», η Ελλάδα έχει γίνει κρυφό φαβορί των επενδυτών. Ο νέος επικεφαλής της κυβέρνησης Μητσοτάκης το ενισχύει ξεκινώντας διάφορες μεταρρυθμίσεις λίγες εβδομάδες έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του...
«Η χρηματιστηριακή αγορά στην Αθήνα γιορτάζει τη νέα δυναμική, όπως και η αγορά ομολόγων...
Την 1η Σεπτεμβρίου, η χώρα έκανε σίγουρα ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Επειδή αυτή την εβδομάδα δεν υπάρχουν πλέον έλεγχοι κεφαλαίου. Αυτοί εισήχθησαν με την κρίση... Αυτό τελείωσε τώρα. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος αυξήθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες», γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στην θετική πορεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου.
«Ο Μητσοτάκης ενθουσιάζει τους επενδυτές», γράφει η χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.
«Πολλοί περίμεναν μια νίκη του συντηρητικού υποψηφίου Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές (της 7ης Ιουλίου) ελπίζοντας σε νέες δυναμικές μεταρρυθμίσεις. Και, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 8 Ιουλίου, φάνηκε ότι αυτή η ελπίδα ήταν δικαιολογημένη.
Ο Μητσοτάκης απέφυγε όχι μόνο να διανείμει τις υπουργικές θέσεις μεταξύ των παλαιών πρωτοκλασάτων στελεχών του - αντ 'αυτού βασίστηκε σε αρκετούς τεχνοκράτες...», όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα. Και κάνει επίσης με ταχύτατους ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις...
Ο φόρος ακίνητης περιουσίας έχει μειωθεί δραματικά - κατά 30% για τα άτομα με χαμηλό εισόδημα, κατά 10% για τα υψηλά εισοδηματικά στρώματα...» , προσθέτει.



pronews.gr

Σέρρες: Κακός χαμός εφοριακοί πήγαν για έλεγχο σε γάμο – Επίθεση από 50 άτομα σε εφοριακούς που μπήκαν για έλεγχο

Σέρρες: Κακός χαμός σε γαμήλια δεξίωση – Επίθεση από 50 άτομα σε εφοριακούς που μπήκαν για έλεγχο – video

Στο στόχαστρο εργαζομένων σε κέντρο όπου γινόταν δεξίωση γάμου βρέθηκαν δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ, που πήγαν για έλεγχο στις Σέρρες.

Οι δύο εφοριακοί έκαναν, σύμφωνα με τον Γραμματέα Συλλόγου Εφοριακών στοχευμένο έλεγχο. Είχαν πάει δηλαδή στο συγκεκριμένο κέντρο με εντολή από την κεντρική διοίκηση στην Αθήνα.
Όταν όμως οι ελεγκτές μπήκαν στο χώρο, απομονώθηκαν στην κουζίνα, όπου τους επιτέθηκαν περίπου 40 με 50 άτομα.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1, ο Δ.Σαϊτανούδης, ο ιδιοκτήτης του κέντρου είπε από τα μικρόφωνα ότι γίνεται έλεγχος από την εφορία και επικράτησε αναστάτωση.
Κατόπιν του ελέγχου επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ και το μαγαζί θα παραμείνει κλειστό για έναν μήνα.
«Ζητάμε όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά και από την κοινωνία να μας προστατέψει», σημείωσε ο Δ.Σαϊτανούδης, τονίζοντας ότι οι Εφοριακοί εφαρμόζουν τους νόμους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ