08 Μαΐου 2024

Εμβόλιο AstraZeneca: «Μπορεί να γίνει κάτι τώρα;» – Τι δήλωναν πριν λίγα χρόνια οι… ειδικοί


Μετά τις ανακοινώσεις για απόσυρση του εμβολίου

Η AstraZeneca αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο κατά του Covid-19 μετά την παραδοχή ότι προκαλεί παρενέργειες!


08.05.2024 | 23:02μμ
   

Αναστάτωση έχει προκληθεί μετά τις αποκαλύψεις για το εμβόλιο κατά του covid της Astra Zeneca και την παγκόσμια απόσυρσή του.

Και το μεγάλο ζήτημα είναι όχι τι επισήμως ανακοίνωσαν τώρα αλλά ότι πριν λίγα χρόνια κυβέρνηση (με τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη να δηλώνει για το συγκεκριμένο εμβόλιο), στελέχη της, γιατρούς και δημοσιογράφους, δεν δέχονταν ούτε καν απλή αμφισβήτηση για το εμβόλιο και μάλιστα όποιος παράθετε στοιχεία ή έστω απλά διερωτώνταν δέχονταν τα “κυβερνητικά πυρά”.

Αποκαλύπτοντας πως γύρω στο μισό εκατομμύριο Έλληνες έχει εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, δημοσιογράφος του Lamianow ρώτησε τη γνώμη της πρόεδρου ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνης, για τις τελευταίες εξελίξεις:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει φόβος. Ό,τι και να λέμε ο καθένας μας προφορικά δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχουν οι μελέτες. Εάν ο καθένας λέει την προσωπική του άποψη δεν βγάζουμε πουθενά.

Και σε εκείνο το σημείο ήρθε η εύλογη ερώτηση από τον δημοσιογράφο του τοπικού μέσου:

«Ναι αλλά δεν δημιουργείται μία αγωνία στους ανθρώπους; Και να μου πείτε στην τελική δεν μπορεί να γίνει και τίποτα! Μπορεί να γίνει τίποτα για κάποιον που έχει εμβολιαστεί;»

Τι απάντησε η κα Παγώνη:

«Φυσικά και δημιουργείται αγωνία! Θα πρέπει να δοθούν οδηγίες από την επιστημονική κοινότητα. Το μόνο που κάνουμε τώρα είναι να αναστατώνεται ο κόσμος. Χρειάζεται επιστημονική εξήγηση.

Θυμίζουμε πως και πριν 3 χρόνια είχαν βγει δημοσιεύματα για τις πιθανές παρενέργειες που προκαλούσε το συγκεκριμένο σκεύασμα κατά του κορωνοϊού αλλά τότε οι ειδικοί δήλωναν:

Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε όταν η ίδια η ίδια η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου δήλωνε στις 28/4/2021 που ακολουθούσε πιστά και ο Β.Κικίλιας.

Σχετικά με τις επιφυλάξεις που υπήρξαν από διάφορες χώρες για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και την σύγχυση που προκλήθηκε από τις θέσεις Αρχών όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, είπε ότι «προφανώς υπάρχει σύγχυση από τις διατυπώσεις και τις θέσεις που υπάρχουν, για αυτό έχω στείλει επιστολές στους Υπ. Υγείας και ζητώ καλύτερο συντονισμό».

Σημείωσε ότι «ο εμβολιασμός είναι εθνική αρμοδιότητα και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ προκαλούν κάποια σύγχυση. Εμείς στην ΕΕ έχουμε τέσσερα εμβόλια στο χαρτοφυλάκιο μας, είναι και τα τέσσερα ασφαλή και αποτελεσματικά, έχουν όλα εγκριθεί από τις Αρχές. Αυτά τα τέσσερα εμβόλια θα παραμείνουν στο χαρτοφυλάκιο μας αυτόν τον χρόνο. Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι βασικό για να προχωρήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού και να επιτευχθεί η επαναφορά στην κανονικότητα, αναφέροντας ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που μπορείς να κάνεις πιο γρήγορα».

«Η ασφάλεια των εμβολίων είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και αυτό είναι που μετρά για εμάς και χτίζει την εμπιστοσύνη. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εκδώσει πριν μια εβδομάδα οδηγίες προς όλα τα κράτη μέλη για όσα ισχύουν για διαφορετικές περιπτώσεις. Τα κράτη μέλη δεν ακολουθούν όλα τις ίδιες προσεγγίσεις. Έχει τεράστια σημασία να μείνουμε στα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν την ασφάλεια ων εμβολίων. Θα θέλαμε όλα τα κράτη μέλη να ακολουθούν κοινή γραμμή», επεσήμανε η κ. Κυριακίδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος για τα εμβόλια της AstraZeneca ότι  είναι ασφαλές και οι κίνδυνοι που υπάρχουν είναι εξαιρετικά χαμηλοί, διαβεβαίωνε o γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους στις 21/4/2021.

    Πηγή: pronews.gr

 


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!