22 Δεκεμβρίου 2020

Σήμερα ξεκινά (Βρούτση θέλοντος) η πληρωμή του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ – Πότε θα γίνει με τις αναστολές Δεκεμβρίου


Ο μηχανισμός παρατείνεται έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

facebook sharing button 

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται (εκτός απροόπτου και… Βρούτση θέλοντος) να ξεκινήσει η πληρωμή των εργαζόμενων που έχουν ενταχθεί στην μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Να θυμίσουμε ότι στις πληρωμές έχει μπει πλαφόν 6.500 ευρώ το μήνα μετά από τις δηλώσεις με πλασματικά στοιχεία που έφταναν και 60.000 ευρώ ονομαστικό μισθό! Ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ παρατείνεται έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Οι διακιούχοι του προγράμματος θα εισπράξουν, αναλογία του επιδόματος αδείας, του επιδόματος Χριστουγέννων του 2020 και του επιδόματος Πάσχα 2021, υπολογιζόμενων στο 60% των μειωμένων αποδοχών των εργαζομένων.

Μείωση εβδομαδιαίας εργασίας

Τέλος να πούμε ότι οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που εντάσσονται στον μηχανισμό μπορούν να μειώσουν το χρόνο της εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 50% είτε για μέρος είτε για το σύνολο των εργαζομένων τους, ανάλογα με τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Η μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας δεν μεταβάλλει τη σύμβαση εργασίας των εργαζομένων, για το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις-εργοδότες κάνουν χρήση του εν λόγω μέτρου ενώ εφαρμόζεται σε εργαζόμενους που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά την ημερομηνία ένταξης της επιχείρησης στον μηχανισμό.

Η πληρωμή των αναστολών

Στις αρχές Ιανουαρίου θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους ήταν σε αναστολή τον Δεκέμβριο. Οι αιτήσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου ολοκληρώνονται στις 31/12.

Τέλος  όσοι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα εισπράξουν το ποσό των 534 ευρώ. Εάν είναι σε αναστολή για μικρότερο χρονικό διάστημα η αποζημίωση υπολογίζεται με ημερομίσθιο 18 ευρώ που σημαίνει ότι αν εργαζόμενος ήταν σε αναστολή 10 ημερών θα εισπράξει 180 ευρώ.

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

Τετάρτη και λαϊκή Καστοριάς : Ρεσιτάλ κινητικότητας των ασθενοφόρων θα δοθεί !!! όπως και την προηγούμενη Τετάρτη.

 23/12/2020 08:12π.μ    Φωτορεπορτάζ

Σήμερα Τετάρτη με λαϊκή στην Καστοριά; 2 ασθενοφόρα θα πάνε στο νοσοκομείο 3 θα γυρνάνε.! για το κορωνοφόβο του κόσμου!!.

 

 

 

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

 

Τζίμης Πανούσης κάγκελα παντού (video clip + lyrics) ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

 Δημοσιογραφική επιμέλεια Μανώλης Μάνου

Έχουν σχέδιο, το καθεστώς να τοποθετήσει κάγκελα σε κεντρικούς δρόμους με την αιτιολογία την αποφυγή του συνωστισμού, στην πραγματικότητα για να μένει ο λαός έγκλειστος προκειμένου να υποταχθεί περισσότερο χτυπημένος ακόμη πιο δυνατά από την κατάθλιψη , μια ασθένεια που κύριο σύμπτωμα της είναι το άτομο να γίνεται "φυτό" με τάσεις αυτοκαταστροφής και απόλυτης υπακοής.

Δείτε  και ακούστε ένα  τραγούδι πολύ επίκαιρο σήμερα του αείμνηστου τραγουδοποιού και πνευματικού ανθρώπου, που έφυγε άδικα και νωρίς, του  Τζίμη Πανούση κάγκελα παντού (video clip + lyrics .

<< Όλη η βουλή προσκυνά εμβόλια και φαρμακοβιομηχανίες>>

.

 

 Ε.Δ.Ο

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

 

Οι εντολείς δανειστές απαγόρευσαν την ρύθμιση για τις 120 δόσεις για χρέη προς το δημόσιο: «Μόνο για χρέη της "πανδημίας"»!

Οι δανειστές απαγόρευσαν την ρύθμιση για τις 120 δόσεις για χρέη προς το δημόσιο: «Μόνο για χρέη της πανδημίας»!


Βγαίνει στη «γύρα» για δάνεια η κυβέρνηση


Βέτο κατά των 120 δόσεων έστειλαν θεσμοί στην Κυβέρνηση «γκρεμίζοντας» τις προσδοκίες για νέα ρύθμιση εξόφλησης χρεών που θα τους πιάνει όλους και πλέον το μόνο που απομένει είναι οι 100 δόσεις και μόνο για χρέη που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή η χώρα ετοιμάζεται να βγει στη... "γύρα" για να εξασφαλίσει χρήματα με την αύξηση του χρέους και του δανεισμού γιατί απλά φέτος απορεί κανείς για το τι θα εισπράξει το κρατικό ταμείο μετά από μια ανύπαρκτη τουριστική χρονιά και τα συνεχή lockdowns που διέλυσαν την οικονομία.

Έτσι με μία αιφνιδιαστική κίνηση, αποσύρθηκε και επανακατατέθηκε στη Βουλή... με άλλους όρους, πριν καν ψηφιστεί, η ρύθμιση για την εξόφληση χρεών προς τους Δήμους σε 120 δόσεις. Αρχικά η διάταξη επέτρεπε ακόμη και σε παλαιούς οφειλέτες –όπως για παράδειγμα εκείνους που είχαν λάβει πρόσφατα ειδοποιητήρια για να εξοφλήσουν «φουσκωμένα» πρόστιμα 5 και 6 ετών πίσω από παράνομη στάθμευση- να καταβάλλουν τα χρέη τους σε 120 δόσεις...

Η διάταξη όμως αποσύρθηκε και επαναδιατυπώθηκε και βάση της νέας διατύπωσης δίνεται η δυνατότητα για εξόφληση μέχρι και σε 100 δόσεις -και όχι 120 όπως αρχικά- μόνον των χρεών που «γεννήθηκαν» την περίοδο της πανδημίας, εξαιρώντας έτσι παλαιότερα χρέη.

Συγκεκριμένα, μέχρι και σε 100 δόσεις θα μπορούν να διευθετηθούν τα χρέη που βεβαιώθηκαν σε ΟΤΑ από τις 15 Φεβρουαρίου του 2020 και μετά ή θα βεβαιωθούν έως και τις 28 Φεβρουαρίου του 2021(δηλαδή χρέη της πανδημίας και των lockdowns).

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης η αλλαγή στο διάστημα που αφορά η ρύθμιση (από τον Φεβρουάριο του 2020 στον Φεβρουάριο του 2021) έγινε γιατί δεν επιτρέπονται οριζόντιες ρυθμίσεις που έχουν δημοσιονομικό αποτέλεσμα(σ.σ. και εφόσον αυτό απαίτησαν οι "αλληλέγγυοι" ευρωπαίοι).

"Επειδή υπηρέτησα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το διάστημα 2003-2005 θυμάμαι στον Δήμο Αθηναίων, για παράδειγμα να έρχονται συνέχεια ρυθμίσεις και ρυθμίσεις για το θέμα των χρεών στους Δήμους που δείχνει πως κάτι δεν κάνουμε σωστά. Με κάποιο τρόπο να είμαστε καλά και θα το δούμε συνολικά το θέμα αυτό", διαβεβαίωσε ο κ. Σκυλακάκης.

«Η σχετική ρύθμιση πρέπει να περιοριστεί στους πληττόμενους από την πανδημία» και να μην είναι οριζόντιες καθώς «οι γενικευμένες ρυθμίσεις αυτή την περίοδο δεν βοηθούν».

Εξήγησε ότι δεν μπορεί να πάμε σε μια γενικευμένη ρύθμιση οριζόντια τακτοποίησης 120 δόσεων για χρέη στους ΟΤΑ καθώς υπάρχει μια ευρωπαϊκή δέσμευση η οποία αναφέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πάγιες πολιτικές , ιδίως όταν αυτές έχουν δημοσιονομικό αποτύπωμα, τώρα που ισχύει η γενική ρήτρα της διαφυγής από τις δημοσιονομικές συνθήκες. Οι όποιες ρυθμίσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα πρέπει να είναι μείζονες και να περιορίζονται σε αυτά που αφορούν τον κορωνοϊό.»

Reuters: Στα 10- 12 δισ. ευρώ η έκδοση χρέους το 2021 για την Ελλάδα

Στα ίδια επίπεδα με φέτος αναμένεται να κυμανθεί η έκδοση χρέους της Ελλάδας για το 2021 σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters που επικαλούμενο δύο κυβερνητικές πηγές αναφέρει ότι η χώρα μας με στόχο τη διατήρηση της συνεχούς παρουσίας της στις αγορές σκοπεύει να δανειστεί ποσό μεταξύ 10 και 12 δισ. ευρώ στο έτος με βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες εκδόσεις.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο η Ελλάδα φέτος εξέδωσε 7ετή, 10ετή και 15ετή κρατικά ομόλογα, αντλώντας συνολικά 12 δισ. ευρώ, επωφελούμενη από το το πρόγραμμα αγοράς assets της ΕΚΤ που διατηρεί εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο «Θέλουμε να αντλήσουμε περίπου 10-12 δισ. ευρώ το 2021, με νέες εκδόσεις ομολόγων που θα έχουν διάρκεια λήξης μικρότερη και μεγαλύτερη από 10 χρόνια».

Η Ελλάδα, αξιολογείται με Ba3 από τη Moody’s και επέστρεψε στις διεθνείς αγορές ομολόγων το 2017, μετά από απουσία ετών εξαιτίας της δεκαετούς οικονομικής κρίσης από την οποία εξήλθε το 2018.

Δοκίμασε την έξοδό της στις αγορές με περιορισμένες εκδόσεις ομολόγων μέχρι το τέλος του 2019, όταν ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ένα πλήρες πρόγραμμα εκδόσεων για το 2020, και για πρώτη φορά από το 2009 όπως και αποκόπηκε από τις αγορές.

«Θέλουμε μια συνεχή παρουσία στις αγορές με τουλάχιστον μία έκδοση ανά τρίμηνο, για τους επόμενους 15 μήνες», ανέφερε ο δεύτερος αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο.

Το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα μειώθηκε στο 0,6% από το περίπου 2,5% στα δεκαετή ομόλογα, μετά από την ένταξη της στο πρόγραμμα PEPP της ΕΚΤ (πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για την πανδημία).

Η χώρα έχει δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» ασφάλειας μετρητών ύψους περίπου 35 δισ. ευρώ, αρκετό για να καλύψει τις λήξεις χρέους για δύο χρόνια, με την προϋπόθεση ότι τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα (Τ-bills) θα μετακυλιστούν.

Η χώρα θα πρέπει στο επόμενο έτος να καταβάλει 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή χρέους και 5,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή τόκων .

Τελικά όλα αυτά τα δισεκατομμύρια της ΕΕ(τα έχουν ανεβάσει και στα 72 δισ.!) που έρχονται να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία που βρίσκονται και πότε αλλά και για ποιους θα έρθουν για να μην μιλήσουμε για τις... επενδύσεις.


  

Pronews

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

Άνεργοι εργαζόμενοι στον τουρισμό: «Χρόνια Πολλά κ.πρωθυπουργέ - Τι θα έχει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι;»

Άνεργοι εργαζόμενοι στον τουρισμό: «Χρόνια Πολλά κ.πρωθυπουργέ - Τι θα έχει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι;»

Μία ανακοίνωση που θέτει ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέδωσαν 135.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό που παραμένουν άνεργοι.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το δικό τους πρόβλημα δεν θα είναι με πόσους θα κάτσουν στο τραπέζι αλλά τι θα έχει το εορταστικό τραπέζι. Αρχικά οι απλήρωτοι εργαζόμενοι απέστειλαν ευχές προς τον πρωθυπουργό, με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας του ΠΟΕΕΤ.

«Οι 85.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό και οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό παρόλο που δεν θα έχουν οικονομική στήριξη τις ημέρες των εορτών, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε εσάς και στην οικογένεια σας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Σημειώνουν ωστόσο:

«Για εμάς κ. Πρωθυπουργέ το πρόβλημα δεν είναι με ποιους θα επιλέξουμε να κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι, αλλά ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;»

Διαβάστε επίσης: Εργαζόμενοι σε Επισιτισμό - Τουρισμό προς κυβέρνηση: Συγχαρητήρια μας κάνατε να πεινάμε

Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση: 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ & ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι 85.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό και οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό παρόλο που δεν θα έχουν οικονομική στήριξη τις ημέρες των εορτών, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε εσάς και στην οικογένεια σας.

Αναλυτικότερα:

Οι 85.000 εργαζόμενοι στον Τουρισμό που μέχρι και τον Οκτώβριο ήταν σε αναστολή σύμβασης (534€ + ένσημα + μείωση ενοικίου 40%) τους οδηγήσατε πλέον στο ταμείο ανεργίας, δηλαδή στα 400€ χωρίς υπόλοιπες ευνοϊκές διατάξεις και το κυριότερο; Η πρώτη δόση του επιδόματος ανεργίας σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ θα καταβληθεί μετά από τουλάχιστον 40 ημέρες από την υποβολή της αίτησης.

1ο ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Οι σχεδόν 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό δεν είχαν το δικαίωμα μονομερής αναστολής σύμβασης, ελάχιστοι από αυτούς πήραν έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και δυστυχώς τίποτα άλλο από τον Αύγουστο ενώ η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς δεν έχουν εισόδημα από τον Μάρτιο του 2020 (εργαζόμενοι που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του ΟΑΕΔ για έκτακτη επιδότηση το Καλοκαίρι, εργαζόμενοι σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης).

Και φυσικά ευχές κι από τους εποχικά εργαζόμενους σε χειμερινές τουριστικές επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν φέτος εκεί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη γιʾ αυτούς.

2ο ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Για εμάς κ. Πρωθυπουργέ το πρόβλημα δεν είναι με ποιους θα επιλέξουμε να κάτσουμε στο γιορτινό τραπέζι, αλλά ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;

Επειδή λοιπόν όπως πολύ σωστά λέτε και εσείς "τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά", επιλέγουμε να τα περάσουμε μαζί σας στον δρόμο, κηρύσσοντας την 24/12/2020 Πανελλήνια ημέρα δράσης των εργαζομένων του κλάδου μας, ώστε τα πρωτοβάθμια Σωματεία μας σε όλη την χώρα, να πουν τα Κάλαντα που και αυτά θα είναι φέτος διαφορετικά.

Δεχτείτε λοιπόν τις ευχαριστίες μας για την ....στήριξη που μας παρείχατε (όπως και το 15Αύγουστο) και τις θερμότερες ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα, Υγεία και ευημερία το 2021.

Ελπίζουμε το νέο έτος να μας απαλλάξει από τον Κορωνοϊό, ώστε να επιστρέψουμε στην δική μας κανονικότητα.


ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ!!!»

 

Pronews

 

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

Το SMS δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα μόνο στην Ελλάδα της φασιστικής κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον Χρυσοχοϊδη (πρώην ΠΑΣΟΚ)

Πρώτη ενημέρωση 22/12/2020  02:32 μ.μ


Γράφει ο Μανώλης Μάνου

 Η υποχρέωση να στείλουν SMS για να βγουν έξω οι πολίτες δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα της υφηλίου, μόνο στην Ελλάδα της φασιστικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια κυβέρνηση που το ποσοστό του 38% απορρέει από το υπόλοιπο της αποχής από τις τελευταίες εκλογές, είναι στην πραγματικότητα και τυπικά κυβέρνηση χουντάρα.

 Κυβερνάει με φασιστικές μεθόδους και με ποσοστό περίπου 19% του συνόλου του Ελληνικού λαού.

Η χούντες άλλων εποχών και κρατών όπως της Ρουμανίας  του ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ και της Αλβανίας του ΧΟΝΤΖΑ κ.α,... ήταν παιδικές χαρές.!!!

Πρόσφατα το έχουν επισημάνει διεθνής ανεξάρτητοι οργανισμοί. 

Βαθμοί 94 απόλυτης σκληρότητας - αυστηρότητας  για την Ελληνική κυβέρνηση, από τους 98 που είναι το επίπεδο απόλυτης διδακτορίας.

Έχουν εκφραστεί φόβοι ο,τι η  κυβέρνηση Μητσοτάκη φακελώνει τους πολίτες ηλεκτρονικά δια μέσου των SMS που στέλνουν. Βασική λειτουργία ενός δικτατορικού καθεστώτος.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης που μετατράπηκε σε σύντομο διάστημα σε απολυταρχικό καθεστώς, να κρυφτεί πίσω από την ομάδα των δικών της λοιμωξιολόγων με τις παρανοϊκές δήθεν επιστημονικές δηλώσεις τους έπεσε στο καινό. Δηλώσεις οι οποίες εμπεριέχουν τεράστιες  ποινικές ευθύνες, και για αυτούς, εκτός των υπουργών της κυβέρνησης, για "δημιουργία" ψυχολογικών και σωματικών  ασθενειών στον λαό, και πιθανών θανάτων.

Κάποιες λεπτομέρειες , χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και διάδοσης, οι πολίτες δεν γνωρίζουν ο,τι σε καμιά άλλη χώρα του δημοκρατικού κόσμου δεν εφαρμόζεται  από καμιά άλλη κυβέρνηση, πλην της φασιστικής όπως εξελίχτηκε...κυβέρνησης Μητσοτάκη, το φασιστικό μέτρο της αποστολής SMS .



 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina