21 Σεπτεμβρίου 2019

Από Σημήτη σε Ν.Δ- από τραπεζικός, δημοσιογράφος, και τώρα βουλεύτης, Μπάμπης Παπαδημητρίου "Το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό στην Ελλαδα" (βίντεο)

Γνήσιο "τέκνο" της τραπεζοκρατίας η μήπως τεκνό;;
 
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου  είναι πρώην  τραπεζικός, πρώην  δημοσιογράφος, πρώην συνεργάτης του ΠΑΣΟΚ και σήμερα βουλευτής  με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα εργάστηκε  στην Εμπορική Τράπεζα, αργότερα συμμετείχε ως συνεργάτης του ΠΑΣΟΚ  στο Γραφείο Τύπου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κώστα Σημίτη (1985 και 1987).

 Δείτε το βίντεο που "έπαιξε'" στα ΜΜΕ χθές σαν κυρίαρχο θέμα.


Ελεγκτικό Συνέδριο: Αναδρομικά σε 500 χιλιάδες συνταξιούχους

9275_1529999802_syntaxeis

Τα ποσά των αναδρομικών από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων για τις συντάξεις του Δημοσίου φτάνουν τις 11.470 ευρώ ενώ μαζί με τις άλλες παράνομες μειώσεις το σύνολο των αναδρομικών φτάνουν μέχρι και τις 16.210 ευρώ

Απόφαση βόμβα του δεύτερου τμήματος του Ελεγκτικού συμβουλίου έρχεται να αναγνωρίσει αναδρομικά 3ετίας σε 500.000 συνταξιούχους του Δημοσίου από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) που έπρεπε να καταργηθεί από το 2017 γιατί κρίθηκε αντισυνταγματική αλλά παρανόμως από τον ΕΦΚΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου και μετά το 2019.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου τα ποσά των αναδρομικών από την ΕΑΣ για τις συντάξεις του Δημοσίου φτάνουν τις 11.470 ευρώ ενώ μαζί με τις άλλες παράνομες μειώσεις (νόμων 4051 και 4093) το σύνολο των αναδρομικών φτάνει μέχρι και τις 16.210 ευρώ.

Τα αναδρομικά σύμφωνα με την απόφαση πρέπει να δοθούν σε βάθος τριετίας. Η απόφαση αναμένεται να μεταβιβαστεί στην ολομέλεια.

Με την απόφαση 224/2017 και την 32/2018 μετέπειτα η ΕΑΣ κρίθηκε αντισυνταγματική με τους παλιούς νόμους που την προέβλεψαν ενώ με την νέα απόφαση το Ελεγκτικό έκρινε εκ νέου αντισυνταγματική την συνέχιση της κράτησης αυτή με τον νόμο Κατρούγκαλου, οπότε οι διεκδικήσεις αναβιώνουν και για το 2019 παρά τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Σημειώνεται πως στην ίδια απόφαση όμως τίθεται για πρώτη φορά και θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου Κατρούγκαλου για την ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017. 
 
 
protothema.gr

Εκατόν πέντε ελαφρά τραυματίες από τις δύο σεισμικές δονήσεις στην Αλβανία


Αισθητός έγινε στην Κέρκυρα ο σεισμός που σημειώθηκε στην Αλβανία και ήταν μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ ενώ ακολούθησε και δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ.
Ο σεισμός σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά από το Δυρράχιο με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων .
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος «η Πυροσβεστική προβαίνει σε ελέγχους στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας και στο βόρειο συγκρότημα του νησιού».
Εκατόν πέντε οι τραυματίες από τις δύο σεισμικές δονήσεις στην Αλβανία
Εκατόν πέντε άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν την Αλβανία το απόγευμα και ζήτησαν ιατρική βοήθεια στα νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου, συμφωνα με τον Αλβανικό Τύπο.
Νωρίτερα, η υπουργός Υγείας, Ογκέρτα Μαναστιρλίου, είχε δηλώσει ότι από τους τραυματίες οι  21 παραμένουν για νοσηλεία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.
Από τις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν κατολισθήσεις και στο οδικό δίκτυο Καβάγια - Δυρράχιο χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.
Ζημιές σε κτίρια από τις σεισμικές δονήσεις, στους δρόμους παραμένουν οι κάτοικοι
Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε πολλές πόλεις της Αλβανίας, κυρίως στα Τίρανα, μετά τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το απόγευμα.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κάποια σπίτια και άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, αλλά δεν έχουν καταρρεύσει. Λίγο νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 10 κτίρια που κατέρρευσαν σε ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα τουλάχιστον 250 χλιομέτρων και ήταν "ο ισχυρότερος των τελευταίων 20-30 ετών στην Αλβανία", σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Στα Τίρανα και στο Δυρράχιο πολλά κτίρια εμφανίσαν ρωγμές. Στα σουπερμάρκετ, τα προϊόντα έπεσαν από τα ράφια και σκόρπισαν στο πάτωμα. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε σταθμευμένα αυτοκίνητα που είχαν υποστεί ζημιές, καθώς έπεσαν επάνω τους τούβλα από την πρόσοψη ενός κτιρίου.
Στο πανεπιστήμιο, ζημιές έχει υποστεί το κτίριο που στεγάζει το τμήμα Γεωλογίας.
Μέχρι αργά το απόγευμα, οι κάτοικοι των Τιράνων παρέμεναν στους δρόμους. "Φοβάμαι να επιστρέψω στο σπίτι μου γιατί μετά από έναν τόσο ισχυρό σεισμό μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι", είπε μια 50χρονη γυναίκα, η Ντρίτα Λότζα.




 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ