05 Οκτωβρίου 2019

Φλώρινα:Πρόστιμο 10.500 ευρώ για ρούχα ''μαϊμού'' σε πανηγύρι στο Αμύνταιο



paremporio-amintay

Στόχος ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης έγιναν οι πάγκοι σε πανηγύρι στο Αμύνταιο Φλώρινας.

Οι ελεγκτές, μαζί με αστυνομικούς και υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εντόπισαν και κατάσχεσαν συνολικά 820 ρούχα-μαϊμού. Παράλληλα επέβαλαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών και παράνομη διακίνηση, συνολικού ύψους 10.500 ευρώ.

Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

«Άγριες Μέλισσες»: Βίντεο από drone «αποκαλύπτει» το... χωριό που γυρίστηκε η σειρά!






Δείτε πώς και που στήθηκε το εντυπωσιακό σκηνικό της σειράς-υπερπαραγωγής του ΑΝΤ1, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των τηλεθεατών

Η δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες», έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη και ακριβότερη ελληνική παραγωγή της τελευταίας δεκαετίας. Μέσα από τα σκηνικά, ο θεατής έχει την αίσθηση ότι μεταφέρεται στη δεκαετία του '50, όπου και εκτυλίσσεται η ιστορία.

Για την ακριβέστερη χρονική απεικόνιση, ωστόσο, λίγοι ξέρουν ότι, στην πραγματικότητα, χρειάστηκε να κατασκευαστεί από την αρχή μια νέα πόλη -όχι στην περιοχή του θεσσαλικού κάμπου, αλλά στο Στούντιο Κάπα στα Σπάτα.

Στο πανοραμικό βίντεο της ομάδας Up Drones... αποκαλύπτεται, σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, η λεπτομέρεια και η «μαγεία» της σκηνογραφίας του Αντώνη Χαλκιά. Η παραγωγή έστησε σπίτια και καταστήματα μπροστά στο χωμάτινο δρόμο ενός χωριού.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα mixanitouxronou.gr, ο γνωστός σκηνογράφος και ενδυματολόγος, που έχει εργαστεί σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, είχε στήσει τα σκηνικά και στην υπέροχη σειρά «Το Νησί» του MEGA, πριν από εννέα ολόκληρα χρόνια.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από drone:



.






 Πηγή: protothema.gr


Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Περίεργη δήλωση Πομπέο: Μίλησε για αμοιβαία αποδεκτά αποτελέσματα στα ενεργειακά! – Βίντεο

.

«Υπάρχουν κάποια όρια, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον οποιονδήποτε, την Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις», ανέφερε ο Μάικ Πομπέο ερωτηθείς σχετικά με τις δραστηριότητες της γείτονος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η ελληνική πλευρά, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Στη διπλωματία δεν λέμε εκ των προτέρων τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε. 

Μπορώ, όμως, να σας πώ ότι κατανοούμε τους κινδύνους, γνωρίζουμε τις δραστηριότητες και θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην έχουμε στρατικοποίηση των θεμάτων και να φτάσουμε σε αποτέλεσματα που θα είναι αμοιβαία αποδεκτά. Δεν μπορεί να επιτραπεί στην Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις».

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Τη συμφωνία της τροποποίησης της Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ υπέγραψαν μετά τη συνάντηση τους ο Νίκος Δένδιας και ο Μάικ Πομπέο.
Σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφων οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναφέρθηκαν στη νέα σελίδα που ανοίγεται για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στη νέα τουρκική γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ κάνοντας λόγο για ενέργεια παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και υπονομεύει την ειρήνη στην περιοχή.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως οι ελληνικοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο «ιστορικό τους απόγειο» και έκανε λόγο για «ολιστική στρατηγική θεώρηση της συνεργασίας».
«Η νέα δυναμική που έχουν προσλάβει οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι συγκυριακή. Η χώρα μας μετά από μία δεκαετία εσωστρέφειας λόγω της κρίσης επανέρχεται με αυτοπεποίθηση στο διεθνές περιβάλλον», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
Υπογράμμισε ακόμα πως πλέον η συνεργασία εκτείνεται σε όλα τα πεδία και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή».

Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μάικ Πομπέο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Αμερικανό αξιωματούχο τις προκλητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η επίσκεψή σας στην πατρίδα μας πραγματοποιείται νωρίς, δηλαδή μόλις τρεις μήνες από την ανάδειξη μιας νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα. Η έλευσή σας συμπίπτει με την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός να διαμορφώσουμε μια νέα πορεία για τη χώρα μας, αφήνοντας πίσω τις δύσκολες ημέρες μιας πολύπλευρης κρίσης και ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση» τόνισε ο Πρωθυπουργός.
«Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο εκδηλώνονται κινήσεις που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και συνοδεύονται συχνά από μια ακραία και αντιπαραγωγική ρητορική. Αναφέρομαι κ. υπουργέ στην πρακτική της γειτονικής Τουρκίας, η οποία δυστυχώς συχνά δεν συνάδει με τη στάση φιλίας και συνεργασίας στην οποία επιμένει η Ελλάδα» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
«Οι πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ παραβιάζουν κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Κύπρος δεν ζητά παρά μόνον το αυτονόητο, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και προσδοκώ στη θετική συμβολή των ΗΠΑ που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός πιο γόνιμου κλίματος στην περιοχή» πρόσθεσε.


00:28 / 01:01
,




pentapostagma.gr
Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Δένδιας μετά τη συνάντηση με Πομπέο: Η συνεργασία μας συνιστά εγγύηση ασφάλειας και πηγή σταθερότητας




dendias1_Pompeo



Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, αναφερόμενος στη νέα δυναμική που έχουν προσλάβει οι σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ τόνισε ότι αυτή δεν είναι συγκυριακή.

Στην ίδια συνάντηση, ο Μάικ Πομπέο έστειλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στην Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις.


"Η χώρα μας μετά από μία δεκαετία εσωστρέφειας, λόγω της κρίσης, επανέρχεται με αυτοπεποίθηση στο διεθνές περιβάλλον. Επαναπροσδιορίζει τη σχέση της με τους στενότερους συμμάχους και είναι σε θέση να εκπληρώσει το ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στο άμεσο περιβάλλον και την ευρύτερη περιοχή. Μια περιοχή που ταλανίζεται από μακροχρόνιες συγκρούσεις, απειλές και παραβατικές συμπεριφορές που υπονομεύουν τη διεθνή νομιμότητα" τόνισε ο κ. Δένδιας.

Στο σημείο αυτό έκανε μνεία στην πρόθεση της Τουρκίας να διενεργήσει νέα γεώτρηση εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Μια απόφαση που, όπως τόνισε, "έρχεται μετά από σωρεία παραβιάσεων σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και υπονομεύει κάθε προσπάθεια εδραίωσης της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή".

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε τη σημασία της στρατηγικής αναβάθμισης της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, επισήμανε ότι "αυτή καθαυτή, συνιστά εγγύηση ασφάλειας και πηγή σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας" επισημαίνοντας ότι "οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις σήμερα βρίσκονται στο ιστορικό τους απόγειο, καθώς και ότι "το επιστέγασμα όλης αυτής της νέας φάσης στην οποία έχουν εισέλθει είναι αναμφισβήτητα ο Στρατηγικός Διάλογος, ο Δεύτερος Γύρος του οποίου, εκκινεί τη Δευτέρα".

Και πρόσθεσε: "Είναι, επίσης, απόδειξη της δέσμευσης Ελλάδος και ΗΠΑ να οδηγηθούμε σε μια ολιστική στρατηγική θεώρηση της συνεργασίας μας που περιλαμβάνει όλους εκείνους τους τομείς που μέχρι σήμερα αναπτύσσονταν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον".

Στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται σήμερα, όπως εξήγησε ο κ. Δένδιας, η συνεργασία των δύο χωρών εκτείνεται από τα περιφερειακά ζητήματα, την άμυνα και την ασφάλεια, έως την οικονομία, το εμπόριο, τις επενδύσεις, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τις σχέσεις των κοινωνιών μας και, φυσικά, τα θέματα ενέργειας. Ως προς την ενέργεια, όπως υπογράμμισε "το ουσιαστικό διακύβευμα παραμένει η ενεργειακή ασφάλεια και η διαφοροποίηση πηγών και οδών ενέργειας" αποσαφηνίζοντας ότι "για την υλοποίηση όλων αυτών των σχεδιασμών, συνεργαζόμαστε εντατικά με τους εταίρους μας και τους Αμερικανούς συμμάχους μας, προάγοντας μαζί τη συνεργασία, την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, πάντα όμως στη βάση της διεθνούς νομιμότητας".

Ο Ν. Δένδιας θέλησε επίσης να ευχαριστήσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την αγαστή συνεργασία και την προσωπική του συμβολή στην κοινή αυτή προσπάθεια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αποσαφήνισε τις τρεις διαφορετικές διαστάσεις της Συμφωνίας. Με βασική την εθνική της διάσταση. "Θεωρούμε ότι για την Ελλάδα είναι μια απολύτως συμφέρουσα συμφωνία, γιατί αυξάνει το αμερικανικό αμυντικό αποτύπωμα στη χώρα", είπε ο Ν. Δένδιας συμπληρώνοντας ότι επίσης αφενός "βοηθάει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις" και αφετέρου διότι "αποτελεί έναν ευρύτερο παράγοντα δημιουργίας οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα".

Στο πλαίσιο αυτό ανέδειξε τη σημασία της αναβάθμισης του ευρύτερου ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, επανερχόμενη στη διεθνή σκηνή μετά την κρίση, σε συνδυασμό με τη συμφωνία ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. "Ενισχύει την Ελλάδα, ενισχύει τις διμερείς σχέσεις, εξυπηρετεί τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά λειτουργεί ως παράγων σταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή" τόνισε. 
Με πληροφορία από το protothema.gr

Ένταση και χημικά στο κέντρο της Αθήνας Συμπλοκές μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και αστυνομικών





13:09
05/10/2019 φωτορεπορτάζ
Ένταση και χημικά στο κέντρο της Αθήνας


Επεισοδιακή ήταν η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, κάποια άτομα έριξαν μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν, ενώ ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και αστυνομικών, με τους δεύτερους να προχωρούν σε χρήση χημικών.
Όπως είναι λογικό, η ένταση προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η κυκλοφορία γίνεται μετ' εμποδίων.

φωτορεπορτάζ Γιάννης Κέμμος
 ΠΗΓΗ

Περιφερειακό Συμβούλιο Δ.Μακεδονίας: Βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας Γ. Αντωνιάδης:΄΄Ντρέπομαι για τις εκλεγμένες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι σήμερα εδώ ΄΄ (ΒΙΝΤΕΟ)


Περιφερειακό Συμβούλιο Δ.Μακεδονίας. Εντάσεις και πολλές αιχμές από τον βουλευτή της Ν.Δ Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης για ΣΥΡΙΖΑ και για Καρυπίδη. 
΄΄Με πίκρανε η θέση και η άποψη του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη για το 2028 αλλά όλη η Ελλάδα συμφωνεί με αυτή την απόφαση ΄΄




Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ




.
 πηγή: http://www.alphafm.gr

Το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για τη ΔΕΗ-Ποιοί ήταν παρόντες-Φωτογραφίες

Πραγματοποιείτε  το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για τις ραγδαίες και κρίσιμες για την περιοχή μας εξελίξεις στη ΔΕΗ, με επίκεντρο την επίμαχη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της χώρας μέχρι το 2028

Στη συνεδρίαση έδωσαν  το «παρών» βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συνδικαλιστές της ΔΕΗ, σε μια συνεδρίαση που αναμένεται πολύωρη και με αρκετές επιμέρους και ενδιαφέρουσες «κόντρες»

Δείτε τις φωτογραφίες του Kozanimedia από την έναρξη της σημαντικής αυτής συνεδρίασης, και ποιοί είναι  παρόντες .