02 Σεπτεμβρίου 2023

Για 15η ημέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά στον Έβρο

Wildfire in Penteli, eastern Attica, Greece on July 19, 2022. / Κατάσβεση πυρκαγιάς στην Πεντέλη, ανατολική Αττική, 19 Ιουλίου 2022.

 

Η πυροσβεστική επιχειρεί αυτή την ώρα για την πυρκαγιά στον Έβρο και συγκεκριμένα στις περιοχές Σουφλίου, Κορνοφωλιάς, Δαδιάς, Κοτρωνιάς, Σιδηρό, και Γιάννουλη. Σε όλη την επικράτεια σημειώνονται συνολικά 81 πυρκαγιές. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν 44 νέες δασικές πυρκαγιές, η πλειονότητα των οποίων αντιμετωπίστηκε έγκαιρα στο αρχικό τους στάδιο.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, μαζί με δυνάμεις από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία, παρέχει βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Επιπλέον, βοήθεια παρέχεται επίσης μέσω διακρατικών συμφωνιών με την Αλβανία και τη Σερβία. Επιπλέον, σημαντική βοήθεια προσφέρει και σημαντικός αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και την Ελληνική Αστυνομία, μαζί με υδροφόρα και μηχανήματα από τις Περιφέρειες. Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται τόσο από τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία όσο και από τα τμήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Με πληροφορία από το fokusfm.gr