28 Ιουλίου 2019

Από αριστερά μεριά... Νόμος Κατρούγκαλου: Αυτοί θα έπαιρναν τις συντάξεις των 24.000 ευρώ


Περίπου 1.000 είναι οι συντάξεις που υπολογίζονται σε πάνω από 5.000 ευρώ μηνιαίως - Ποιοι και γιατί τις δικαιούνται - Τι θα κάνει το υπουργείο Εργασίας

Το… αφεντικό τρελάθηκε! Μέσα στις χιλιάδες «ψαλιδισμένες» νέες συντάξεις  και το κατακομμένο ΕΚΑΣ του νόμου Κατρούγκαλου, εμφανίζονται και ορισμένα ποσά που «τινάζουν» την μπάγκα στον αέρα.

Όπως κατήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπολογίστηκαν και ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 μήνα, ακόμα και 24.000 το μήνα, ενώ το κόστος γι’ αυτές τις συντάξεις σε 10 χρόνια υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ!

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι προνομιούχοι, πόσοι είναι και γιατί δικαιούνται τόσο υψηλά ποσά;
Πρόκειται κυρίως για διπλοασφαλισμένους μηχανικούς του πρώην ΕΤΑΑ, δικηγόρους και συμβολαιογράφους του πρώην Ταμείου Νομικών, διευθυντές ΔΕΚΟ αλλά και δημοσιογράφους.
Υπολογίζεται ότι οι συντάξεις άνω των 5.000 ευρώ ανέρχονται σε 1.000, ενώ μετρημένες στα δάκτυλα είναι οι «γενναιόδωρες» συντάξεις άνω των 7.000 ευρώ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο εργαζόμενος έχει διανύσει ασφαλιστικό βίο τουλάχιστον 40 ετών, με υψηλές αποδοχές.
Επίσης, θυμίζουμε ότι έχουν καταργηθεί τα πλαφόν των 2.000 ευρώ για την κύρια σύνταξη και των 3.000 ευρώ για τις διπλές συντάξεις που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια.
Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε εντοπίσει την στρέβλωση και καθυστερούσε την έκδοση αυτών των «φουσκωμένων» συντάξεων μέχρι να δει πώς να χειριστεί το θέμα στα κρυφά.
Ωστόσο, συνταξιούχος του ταμείου νομικών που περίμενε να εκδοθεί η σύνταξή της, ύψους 15.000 ευρώ, προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να ξεπαγώσει η έκδοση της σύνταξης.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πάντως εξήγησε ότι «ήδη μια επιστημονική ομάδα εξετάζει αλλαγή νόμου», ενώ μέχρι τότε δόθηκε εντολή να παγώσει η έκδοση αυτών των συντάξεων.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε μήνες και αδιαφόρησε, αυτή είναι η υπηρεσιακή πληροφόρηση» ενώ πρόσθεσε ότι «η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ορισμένες έχουν δοθεί, δεν τις πρόλαβα».


(φώτο: Eurokinissi-fyllokaiftero πηγή: protothema.gr/της Μαίρης Λαμπαδίτη)

                                                                                                       

Ξεκινάει το Ρίβερ Πάρτυ στο Νεστόριο Καστοριάς

Ξεκίνησε το River Party στο Νεστόριο Καστοριάς.

Αύριο μεθαύριο  ξεκινάει το Ρίβερ Πάρτυ στο Νεστόριο Καστοριάς.
΄Οπως κάθε χρόνο αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου παρά την φτωχοποίηση  των Ελλήνων τη τελευταία δεκαετία. Και παρά το υψηλό κόστος των εισιτηρίων και των άλλων εξοδων εντός του χώρου του RIVER Party.

To RIVER Party είναι ένα ειδυλλιακό σκηνικό πλάι στο ποτάμι του Νεστορίου,  συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια- είναι  ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Ελλάδας.




Σεισμός στην Αθήνα: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 4,2 Ρίχτερ



Σεισμός 4,2 Ρίχτερ  στην Αθήνα - Μετασεισμός των 5,1 Ρίχτερ της Μαγούλας, λένε οι επιστήμονες - Λέκκας: «Τον περιμέναμε. Είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία» -  Καθησυχαστικός και ο Άκης Τσελέντης: «Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος»

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής, 28 Ιουλίου 2019, ώρα 19:09. Ευθύμιος Λέκκας και Άκης Τσελέντης εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί μετά το νέο «χτύπημα» του Εγκέλαδου στην πρωτεύουσα, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μετασεισμό, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό της 19ης Ιουλίου που σημειώθηκε στην Αθήνα.

Ο σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 21 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα και για το λόγο αυτό έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής.


seismos


Τι λένε οι σεισμολόγοι - «Ηταν αυτό που περιμέναμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας»

Για ομαλή εξέλιξη του φαινομένου μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που «χτύπησε» το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουλίου την Αττική, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, εκτιμώντας πως κατά 99% αυτός ήταν ο κύριος σεισμός. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως περιμένουμε έναν μετασεισμό της τάξης των 4 - 4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση.


Ο Ε. Λέκκας στην ΕΡΤ1


«Θέλουμε τέτοιους σεισμούς προκειμένου να επιβεβαιωθεί πλήρως ότι είμαστε σε φάση εκτόνωσης», εξήγησε,  λέγοντας ότι «μπορεί αυτό να είναι και σε μια εβδομάδα», ενώ σημείωσε  ότι «από τους πιο πολλούς δεν θα γίνει αντιληπτός, θα γίνει από όσους βρίσκονται σε ψηλά κτήρια».

Ο σεισμός, σύμφωνα και με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη που μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ήταν στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας και είναι απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη. Ο Άκης Τσελέντης υπογράμμισε δε,ότι τέτοιες δονήσεις θα συμβαίνουν ακόμη και μήνες μετά τον κύριο σεισμό.

Ο Γεράσιμος Χουλιαράς υποστηρίζει, επίσης, πως πρόκειται για μετασεισμό του ισχυρού σεισμού των 5,1 Ριχτερ που σημειώθηκε στην Αθήνα στις 19 Ιουλίου, γράφοντας χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «4,1 Ρίχτερ στις 19:09, πρόκειται για μετασεισμό από τα 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο στην Πάρνηθα την περασμένη Παρασκευή 19/7/2019».




  Με πληροφορία και υλικό από το Πρώτο Θέμα

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ -Σεισμός ΤΩΡΑ στην Αθήνα

 


Μητσοτάκης από ΥπΑΑΤ: Πάταξη ελληνοποιήσεων, διαπραγμάτευση ΚΑΠ και σχέδιο νόμου για συνεταιρισμούς, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης






Στις 9 το πρωί της Παρασκευής (26/7), ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έφτασε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη τους υφυπουργούς, Φωτεινή Αραμπατζή και Κωνσταντίνο Σκρέκα, καθώς επίσης και τους δυο, νέους γενικούς γραμματείς, τον Κώστα Μπαγινέτα και τον Γιώργο Στρατάκο. Η σύσκεψη είχε διάρκεια περίπου μια ώρα και στο επίκεντρο τέθηκαν η πάταξη των «ελληνοποιήσεων», η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και η ενθάρρυνση δημιουργίας και ενίσχυσης συνεργατικών σχημάτων. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν την σύσκεψη τονίστηκαν οι πολιτικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα οι οποίες είναι οι εξής: 1) Πάταξη των «ελληνοποιήσεων». Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, «θα χτυπήσουμε το κακό στην ρίζα του». 2) Διαπραγμάτευση της ΚΑΠ. «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε το εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών αλλά και να υπάρξει φιλοπεριβαλλοντική πολιτική», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 3) Νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός θα είναι μέσα στα 10 πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή.
«Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να θεσουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες. Ανάμεσα σε αυτές είναι η διαπραγμάτευση της ΚΑΠ ώστε να προασπίσουμε τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών», δήλωσε μετά την συνάντηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας παράλληλα, ότι δόθηκε από τον κ. Μητσοτάκη μια σαφής κατεύθυνση στην χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου ενίσχυσης της παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών, με γνώμονα την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας.
Ο κ. Βορίδης, όπως και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισαν εξαιρετικά φιλόδοξη την ατζέντα που τέθηκε στο ΥπΑΑΤ.

Κεντρική πολιτική προτεραιότητα ο αγροτικός τομέας, είπε ο Μητσοτάκης
Μάλιστα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αγροτική πολιτική και τον πρωτογενή τομέα ως «κεντρική πολιτική προτεραιότητα» της κυβέρνησης. Έκανε λόγο για μια ανάγκη «αλλαγής του αγροτικού τομέα, όσο και αξιοποίησής του ώστε να πάμε σε μια γεωργία, έξυπνη».
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), για το οποίο πρόσθεσε ότι «υπάρχουν καθυστερήσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη πάταξης των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, για το οποίο όπως είπε «γνωρίζουμε πως λειτουργούν τα κυκλώματα και ως προς αυτό το σημείο θα είμαστε εξαιρετικά αυστηροί».
Τέλος, υπερτόνισε την βούληση της κυβέρνησης να ενθαρρύνει την οργάνωση των αγροτών σε συνεταιρισμούς και ομάδες, σχήματα, που όπως είπε «θα λειτουργούν προς όφελος των αγροτών χωρίς γραφειοκρατία και με φορολογικές ελαφρύνσεις».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥπΑΑΤ μετά την σύσκεψη:
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεών του στα Υπουργεία.
Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Υπουργό, Μάκη Βορίδη, τους Υφυπουργούς Φωτεινή Αραμπατζή και Κωνσταντίνο Σκρέκα και τους Γενικούς Γραμματείς Δρ Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και Δρ Γεώργιο Στρατάκο.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ατζέντα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξαιρετικά φιλόδοξη, όχι μόνο διότι είναι μια πολιτική που αφορά εκατομμύρια συμπολίτες μας, αλλά και διότι έχουμε θέσει την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα ως κεντρική πολιτική προτεραιότητα του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.
Έχουμε σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα, τα οποία και πρέπει να αξιοποιήσουμε. Αλλά για να τα αξιοποιήσουμε, όπως είπε και ο Υπουργός, πρέπει να αλλάξουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα θέσουμε σε πρώτη προτεραιότητα τη διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αφενός για να υπερασπιστούμε τα εισοδήματα των Ελλήνων αγροτών, αφετέρου για να τους διευκολύνουμε να κάνουν την απαραίτητη μετάβαση σε μια έξυπνη γεωργία, η οποία θα σέβεται το περιβάλλον και θα αυξάνει και την προστιθέμενη αξία των ελληνικών προϊόντων.

Θέσαμε και μια σειρά από άλλες σημαντικές προτεραιότητες, όπως η σωστή και γρήγορη αξιοποίηση του υφιστάμενου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με ιδιαίτερη έμφαση στην αλιεία, όπου υπάρχουν, δυστυχώς, σημαντικές καθυστερήσεις που κληροδοτήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τον νέο Νόμο για τους Συνεταιρισμούς, ο οποίος εντάσσεται στα πρώτα δέκα νομοσχέδια, τα οποία και θα ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε να κάνουμε τη συνεργασία των αγροτών, τις Ενώσεις Παραγωγών, τα νέα συνεταιριστικά σχήματα πιο εύκολα, λιγότερο γραφειοκρατικά και να τους δώσουμε και τα απαραίτητα φορολογικά κίνητρα, ώστε να ενθαρρύνουμε τους αγρότες να συνεργάζονται μεταξύ τους.
Και βέβαια, θέσαμε σε απόλυτη προτεραιότητα - το ζήτημα της αντιμετώπισης των παράνομων ελληνοποιήσεων, όπου θα είμαστε εξαιρετικά αυστηροί με όσους θέτουν σε κίνδυνο το εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών, αλλά ταυτόχρονα κοροϊδεύουν τους καταναλωτές, εμφανίζοντας προϊόντα, που δεν είναι ελληνικά, ως ελληνικά. Και είμαι σίγουρος ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο και όλοι οι ελεγκτικοί φορείς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό στη ρίζα του. Και θέλω και εδώ να κάνω μια προειδοποίηση προς όλες και όλους ότι τα πράγματα στον τομέα αυτό θα αλλάξουν. Γνωρίζουμε πώς λειτουργούν τα κυκλώματα και θα τα αντιμετωπίσουμε.
Από εκεί και πέρα, θέλω να ευχηθώ στη νέα ηγεσία του Υπουργείου, στον Υπουργό, στους Υφυπουργούς καλή επιτυχία, καλή δύναμη. Να τους πω ότι περιμένω, όχι μόνον εγώ, αλλά ολόκληρος ο παραγωγικός κόσμος, ο αγροτικός κόσμος της χώρας, οι κτηνοτρόφοι μας, οι αλιείς μας, πολλά από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Και βλέπουμε όχι μόνο τις μεγάλες προκλήσεις και τις δυσκολίες, αλλά και μια τεράστια ευκαιρία. Ένας ανταγωνιστικός πρωτογενής τομέας που θα παράγει ποιοτικά προϊόντα, μειώνοντας ταυτόχρονα και το κόστος παραγωγής, στην πρώτη γραμμή του αναπτυξιακού σχεδίου για το μέλλον της χώρας.
Και πάλι, συγχαρητήρια. Καλή δουλειά σε όλες και όλους».
Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δήλωσε: «Καλωσορίσαμε με μεγάλη χαρά τον Πρωθυπουργό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είχαμε μία ενδιαφέρουσα και διεξοδική συζήτηση, όπου εκτέθηκαν οι πολιτικές προτεραιότητες του Υπουργείου. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η διαπραγμάτευση για την νέα Ευρωπαϊκή ΚΑΠ, όπου στο επίκεντρό της θέτει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών.
Ο Πρωθυπουργός έδωσε σαφή κατεύθυνση για τα θέματα της αντιμετώπισης των παρανόμων ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού των αγροτικών προϊόντων αλλά και για την πάταξη αυτού του φαινόμενου.
Και βεβαίως, η χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου με επίκεντρο την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών, αλλά και ταυτόχρονα θέτει και υψηλές περιβαλλοντικές φιλοδοξίες με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, αυξημένης προστιθέμενης αξίας, με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών.
Κύριε Πρόεδρε, έχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα να υλοποιήσουμε και θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας εδώ».


agrotypos.gr

Εφοριακοί με βίλα και πισίνα είχαν μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ!


Εφοριακοί με βίλα στο Βαρνάβα είχαν μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ!
Δεν πρόλαβε καλά καλά να καταλαγιάσει ο σάλος με τον ιδιοκτήτη βίλας στην Κηφισιά που είχε, με πλαστά έγγραφα, μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά δεν πλήρωνε και μια νέα, εξίσου εξοργιστική, περίπτωση έρχεται στο φως.
Ζευγάρι εφοριακών αν και ζει εδώ και χρόνια σε βίλα 600 τ.μ. με πισίνα και άλλα… κομφόρ στο Βαρνάβα Αττικής, είχε στήσει, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μια απίστευτη κομπίνα, είχε καταφέρει να μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά ακόμα και το χαμηλότερο ρεύμα δεν το πλήρωνε!

Η κομπίνα από τους δυο εφοριακούς στήθηκε το 2011. Τότε κατάφεραν να ενταχθεί η βίλα τους στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι εφοριακοί «έσπασαν» τη βίλα στο Βαρνάβα σε τρία μέρη: υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος. Η βίλα είχε μεν έναν μετρητή της ΔΕΗ, αλλά εκείνοι κατάφεραν να εμφανίσουν άλλα δυο ρολόγια, «μαϊμού» φυσικά, ένα για κάθε όροφο.
Για το υπαρκτό ρολόι έκαναν την αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και τα κατάφεραν να ενταχθούν για να πληρώνουν λιγότερο ρεύμα. Αλλά δεν πλήρωναν… Οι άλλοι μετρητές, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, παρέπεμπαν σε φωτοβολταϊκά, στην Παιανία.

Και αφού δεν πλήρωναν ούτε το μειωμένο ρεύμα, το 2014 το χρέος τους στη ΔΕΗ είχε φτάσει να αγγίζει τις 30.000 ευρώ. Και πάλι, όμως, κατάφεραν να βγουν… λάδι! Προσκομίζοντας πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, κατάφεραν να μην τους γίνει διακοπή ρεύματος για το υπέρογκο χρέος. Το οποίο φυσικά συνέχισε να αυξάνεται και έφτασε, το 2017, τις 65.000 ευρώ!

Όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ αποφάσισαν να ξεκινήσουν έλεγχο για να διεκδικήσει η εταιρία τα οφειλόμενα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η απάντηση που δόθηκε ήταν: «Άστους, δεν πειράζουμε τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, μην τους πειράξεις».

Έτσι, η βίλα συνέχισε να έχει ρεύμα. Και αυτό γιατί οι δυο εφοριακοί, που κατά το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ παλιότερα διώκονταν για χρηματισμό, είχαν εμφανίσει συγγενικό τους πρόσωπο ως ιδιοκτήτη ενός ορόφου. Το πρόσωπο αυτό είχε παρουσιάσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου η ΔΕΗ δεν μπορούσε να του κόψει το ρεύμα!

Τελικά, η ΔΕΗ δέσμευσε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ. Έτσι, βγάζει το ακίνητο στο σφυρί.
Οι δυο εφοριακοί με τη βίλα στο Βαρνάβα, όπως και ο ιδιοκτήτης της βίλας στην Κηφισιά που επίσης είχε μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο αλλά δεν πλήρωνε (σ.σ. πρόκειται για χρηματιστή, με τη βίλα να διαθέτει και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και τον ίδιο να χρωστά σε τράπεζα 5 εκατ. ευρώ!) είναι δυο από τις συνολικά 18 υποθέσεις κακοπληρωτών που έχουν σταλεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, 60 χιλιάδες άνθρωποι, υψηλού εισοδήματος, οφείλουν 800 εκατομμύρια στη ΔΕΗ. Πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο μισό χρέος της επιχείρησης.

Ο ελεγκτής της ΔΕΗ, που έχει συγκεντρώσει τους 20 φακέλους, δέχεται απειλές κατά της ζωής του, και προστατεύεται πια από αστυνομικούς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.






Newsit 

Ο νόμος Κατρούγκαλου θα έδινε σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα!



Ο νόμος Κατρούγκαλου θα έδινε σύνταξη 24.000 ευρώ το μήνα!
Συντάξεις έως και 24.000 ευρώ τον μήνα ήταν έτοιμες να εκδοθούν από το νόμο Κατρούγκαλου! Τις αποφάσεις αυτές μπλόκαρε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος κατήγγειλε ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας γνώριζε το θέμα για μήνες, αλλά δεν έκανε τίποτα.
«Βρέθηκα μπροστά σε μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Ενημερώθηκα ότι ήταν έτοιμες να εκδοθούν αποφάσεις για συντάξεις ύψους 10.000 ευρώ τον μήνα, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ, 20.000, έως και 24.000 ευρώ τον μήνα!», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στο ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν».

Αν και ο κ. Βρούτσης δεν αποκάλυψε ποιους συνταξιούχους αφορούν αυτές οι αποφάσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται κυρίως για ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών, αλλά και ασφαλισμένους προερχόμενους από τις ΔΕΚΟ.

«Αυτό οφείλεται στις στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία το ήξερε για πέντε μήνες, αλλά δεν έκανε τίποτα. Αυτή την ενημέρωση έχω. Δυστυχώς, κάποιες από αυτές τις συντάξεις έχουν ήδη εκδοθεί, δεν τις πρόλαβα», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι ζήτησε από τους αρμόδιους να σταματήσει η διαδικασία για την έκδοση αυτών των συντάξεων έως ότου να αποφασιστεί τι θα γίνει.






Newsbomb