15 Νοεμβρίου 2020

Το Πρωτοσέλιδο της εβδομάδας -ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ


 

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Παγώνη: «Η μάσκα δεν θα βγει ποτέ! Και να εφαρμοστούν τα μέτρα, δεν θα βγούμε μετά το 20ήμερο» – ΒΙΝΤΕΟ


 Από την πρώτη μέρα επιβολής του 2ου lockdown οι…ειδικοί συζητούν την χρονική του επέκταση!…

Τον προβληματισμό της σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού, που παρατηρήθηκαν χθες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενόψει του σημερινού lockdown, εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

“Αυτές οι εικόνες οι χθεσινές, και επιστημονικά και ιατρικά σε 15 ημέρες θα φανούν. Γιατί όταν ο ένας ήταν δίπλα στον άλλο μέσα στα μαγαζιά με τέτοιο συνωστισμό και οι μισοί με τη μάσκα κάτω από τη μύτη, αυτά τα αποτελέσματα θα τα δούμε σε 15 ημέρες.

Δεν ήταν τόσο ωραίο το χθεσινό σκηνικό”, είπε η κ. Παγώνη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη στο lockdown, εκτίμησε ότι “θα τελειώσουμε μετά το 20ημερο, εάν όλοι εφαρμόσουμε τα μέτρα. Εάν δεν εφαρμοστούν θα υπάρχουν προβλήματα. Ήδη είναι ελάχιστα κενά τα κρεβάτια των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα”, ενώ συμπλήρωσε ότι όταν τελειώσει το lockdown δεν θα βγούμε έξω για να κάνουμε τα ρεβεγιόν.

“Θα βγούμε σταδιακά, με μέτρα που δεν θα είναι αυστηρά όπως είναι τώρα”, είπε προσθέτοντας ότι “η μάσκα δεν θα βγει ποτέ, και σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους”, οι αποστάσεις θα διατηρηθούν και δεν θα υπάρχουν συνωστισμοί.



.

 

πηγή

πηγή

 

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ -ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ TO BINTEO

Αυτό είναι το βίντεο όπου αστυνομικοί φαίνονται να κάνουν επίθεση σε ζευγάρι νέων

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από την επίθεση αστυνομικών κατά νεαρού ζευγαριού στην Καρδίτσα επειδή δεν….τηρούσε τα μέτρα!

.

 

 

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από την επίθεση αστυνομικών κατά νεαρού ζευγαριού στην Καρδίτσα επειδή δεν….τηρούσε τα μέτρα!

Οι λιγοστοί περαστικοί αποδοκίμαζαν τους αστυνομικούς.

Κατακραυγή έχει προκαλέσει το βίντεο που κατέγραψαν περίοικοι με τα κινητά τους τηλέφωνα και δείχνει την αναίτια επίθεση ομάδας αστυνομικών σε ζευγάρι εφήβων στην πλατεία Λάππα της Καρδίτσας.

Στο βίντεο διακρίνεται ένας αστυνομικός να ακινητοποιεί στο έδαφος τη νεαρή κοπέλα που φωνάζει να την αφήσει.

Κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψης, αρκετοί περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας από τους αστυνομικούς να αφήσουν ήσυχα τα παιδιά.


Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ τόσο η νεαρή κοπέλα όσο και το αγόρι που είχε δίπλα της οδηγήθηκαν στο τμήμα.

Τοπικές ιστοσελίδες της Καρδίτσας κάνουν λόγο για παιδιά ηλικίας 15 ετών!

Μέχρι αργά το βράδυ η Αστυνομία δεν είχε εκδώσει κάποια ανακοίνωση.

 

 

(φωτο:video screenshot)

 

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Και ο μητροπολίτης Βέροιας θετικός στον κορωνοϊό !! ..@τιμο παιδί κορονοϊέ άφησε μας και κανέναν μητροπολίτη ορέ !!!


Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμονας.

Με την σειρά μην σμπρώχνεστε πατέρες αέρες!!!



Θετικός στον κοροναϊό διαγνώστηκε και ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμονας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιεράρχης βρίσκεται σε κατ΄οίκον απομόνωση.  ( !!!)

Ο μητροπολίτης Βέροιας στο πρώτο κύμα της πανδημίας υποστήριζε ότι η θεία κοινωνία «αποτελεί φάρμακον αθανασίας» Πήρε εντολή για το αντίθετο;


 

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Πέθανε ο μητροπολίτης Λαγκαδά και πρόσφερε υπηρεσία στούς συνωμότες της "πανδημίας" τόσο ως ζωντανός όσο και ως νεκρός



Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης
Πρώτη ενημέρωση 15/11/2020 18:23

Σε ηλικία 62 ετών άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης με σοβαρότατα,... σειρά από νοσήματα.

Πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 62 ετών, ο  Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης  Ιωάννης,

Ο  Μητροπολίτης έπασχε από  βαριά  υποκείμενα νοσήματα».

Από την πρώτη στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

 Ο μητροπολίτης Λαγκαδά πρόσφερε υπηρεσία στους συνωμότες της φερόμενης πανδημίας με αυτές, και άλλες δηλώσεις του,  δείτε στο βίντεο και θα καταλάβετε. 

Έπασχε από σοβαρότατα επικείμενα νοσήματα, χωρίς να αποκαλύψει τίποτε. Προετοίμασε το έδαφος για να τον παρουσιάσουν ως νεκρό από τον cοvid-19 ; αφού σαφώς και  γνώριζε την κατάσταση υγείας του... όπερ και εγένετο!!


.

Εθελ.Δημοσιογραφική.Ομάδα

 fyllokaiftero1.



 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 


Ένωση Εισαγγελέων & Δικαστών Ελλάδος για κυβέρνηση: Εκτράπηκε σε Ολοκληρωτισμό και «καταπατά το Σύνταγμα»!

Ένωση Εισαγγελέων & Δικαστών Ελλάδος για κυβέρνηση: Εκτράπηκε σε Ολοκληρωτισμό και «καταπατά το Σύνταγμα»!

Pronews

 

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ alphafm.gr: - ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ : Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα νεκρών στην χώρα μας. 86χρονη άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα

 

 

86χρονη άφησε τα ξημερώματα την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Καστοριάς


Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα νεκρών στην χώρα μας. 86χρονη από το Άργος Ορεστικό, στο νοσοκομείο της Καστοριάς άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα. Νοσηλεύονταν τις τελευταίες 6 μέρες με βαριά πνευμονία

Σύμφωνα με πληροφορίες του alphafm στο νοσοκομείο Καστοριάς νοσηλεύονται με covid 14 ασθενείς


πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/196355

Κύμα αμφισβήτησης των αστυνομικών περιοριστικών μέτρων σαρώνει την Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ


Διαδηλώσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού οργανώθηκαν σε πολλές χώρες της Ευρώπης χθες Σάββατο,

την ώρα που η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ αναγκάζει μεταξύ άλλων τη Νέα Υόρκη να κλείσει ξανά τα σχολεία.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανέφερε χθες πως προβλέπει ότι θα εγκρίνει ένα πρώτο εμβόλιο «ως το τέλος της χρονιάς», ενόψει της διανομής του «από τον Ιανουάριο», εάν «τα (κλινικά) δεδομένα είναι γερά».

Εάν ο εμβολιασμός αρχίσει τον Ιανουάριο, οι πρώτες επιπτώσεις του στην εξάπλωση του ιού «θα είναι ορατές σε πέντε ως έξι μήνες, ουσιαστικά το προσεχές καλοκαίρι», εκτίμησε ο Γκουίντο Ράζι, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Όμως η επικεφαλής του τμήματος ανοσοποίησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Κάθριν Ο’ Μπράιεν προειδοποίησε ότι η δυσπιστία μεγάλου μέρους του κοινού έναντι των εμβολίων ενδέχεται να καταστήσει ανώφελα τα πιο αποτελεσματικά από αυτά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαδηλώσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων

Εν αναμονή, κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών απορρίπτουν σχεδόν παντού κάθε ιδέα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων· απεναντίας ορισμένες τα καθιστούν ακόμη πιο αυστηρά.

Έτσι στην Πορτογαλία, μετά την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από χθες, που αφορά το 70% του πληθυσμού. Την επόμενη εβδομάδα, θα αφορά το 80% των Πορτογάλων.

Χθες το απόγευμα 500 διαδηλωτές αψήφησαν τα μέτρα στη Λισαβόνα και συμμετείχαν σε «πορεία για την ελευθερία». «Η πανδημία είναι εδώ και πρέπει να προστατευτούμε, αλλά χωρίς να σκοτώσουμε την οικονομία», έκρινε η Κάρλα Τόρες, 33 ετών, που εργάζεται στον τομέα της επικοινωνίας κι έχει πελάτες σεφ, εστιατόρια και ξενοδοχεία. «Οι πελάτες μας δεν μπορούν πια να μας πληρώσουν και πολλοί θα αναγκαστούν να απολύσουν εργαζόμενους από τον επόμενο μήνα», πρόσθεσε.

Στη Γερμανία, περίπου χίλιοι πολέμιοι της χρήσης μασκών διαδήλωσαν στη Φραγκφούρτη, κατόπιν της παραίνεσης μιας συλλογικότητας «ελεύθερα σκεπτόμενων», 700 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Ρέγκενσμπουργκ, ενώ νέες κινητοποιήσεις προβλέπεται να γίνουν σήμερα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, η Άγγελα Μέρκελ, προεξοφλεί ότι η πανδημία a minima «θα μας απασχολεί όλο τον χειμώνα».

Κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και σε διάφορες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου:

Παρόμοιος είναι ο ήχος της καμπάνας στη Γαλλία, από τα επίκεντρα του λεγόμενου δεύτερου κύματος (+359 θάνατοι χθες): θα επιβληθεί να «ζήσουμε με τον ιό μακροπρόθεσμα», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, προσθέτοντας πως εργάζεται πάνω σε νέους «κανόνες» ώσπου να είναι διαθέσιμο εμβόλιο.

Και εκεί, έγιναν διαδηλώσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων, με τη συμμετοχή 1.500 στη Νίκαια και αρκετών εκατοντάδων στη Μασσαλία.

Κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν χθες Σάββατο νέα περιοριστικά μέτρα: η Ελλάδα κλείνει δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, η Ουκρανία τα εμπορικά καταστήματα η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απολύτως απαραίτητη για τρία Σαββατοκύριακα.

Στην Αυστρία, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε ότι «από την Τρίτη και ως την 6η Δεκεμβρίου, θα επιβληθεί περιορισμός όπως αυτός της άνοιξης», με τις εξόδους να περιορίζονται στο μάξιμουμ, κλείσιμο των σχολείων και των καταστημάτων η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Στην Ιταλία, όπου καταγράφηκαν 544 θάνατοι σε 24 ώρες, η κατάσταση επιδεινώνεται. Στην περιφέρεια της Νάπολης, που χαρακτηρίζεται «κόκκινη ζώνη» όπως και η Τοσκάνη, τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν ασθενείς: σε ορισμένες περιπτώσεις παρέχονται φροντίδες σε ασθενείς μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Οι μισοί και πλέον Ιταλοί τελούν υπό μερικό περιορισμό.

Στην Ισπανία, μια από τις χώρες που έχουν υποστεί τα πιο βαριά χτυπήματα από την πανδημία στην Ευρώπη (40.000+ νεκροί), ο ιατρικός σύλλογος απαίτησε να παραιτηθεί ο επικεφαλής επιδημιολόγος της κυβέρνησης Φερνάντο Σιμόν εξαιτίας της «καταφανούς ανικανότητάς του».

.

 

el.gr

Θεσσαλονίκη: Οι συλλήψεις χθές 14/11/2020 και πρόστιμα σε πάρτι σε σπίτι, θυμίζουν χούντα ...γιατι να το κρύψουμε άλλωστε ;

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης : ...γιατί να το κρύψουμε άλλωστε ;

 

Ομάδα νεαρών θέλησε να διασκεδάσει όπως είναι φυσικό έτσι έκανε πάρτι σε σπίτι εν μέσω (του γεμάτο ερωτηματικά από διακεκριμένους επιστήμονες)  lockdown.

Αγνόησε η ομάδα νέων,  όχι τα υγειονομικά μέτρα αλλά τα αστυνομικά μέτρα της κυβέρνησης, η οποία έχει προκαλέσει ακόμη και την αντίδραση, με χλευασμό του πρωθυπουργού, και  μέσα στην ΝΔ, το είπε πρόσφατα κορυφαίο στέλεχος πρώην υπουργός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη κλήθηκε για έλεγχο σε διαμέρισμα με πολλά άτομα και μουσική μετά από τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι άνδρες της Αστυνομίας διαπίστωσαν πως μέσα στο χώρο ήταν 17 άτομα.

Αυτό είχες ως αποτέλεσμα, να συλληφθούν οι δύο ένοικοι του διαμερίσματος.

Πρόστιμα βεβαιώθηκαν και στα υπόλοιπα 15 άτομα που συμμετείχαν στο πάρτι στη Θεσσαλονίκη.

 

" Για πές μας κ. Τσιόρδα για την αιτία θανάτου" της Κωνσταντίνας Μάρκου


 
 
 
Γράφει η Κωνσταντίνα Μάρκου

Για πες μας κ. Τσίοδρα όποιος έχει χρόνια νοσήματα, καρκίνο, aids, καρδιακά προβλήματα, και πολλά άλλα νοσήματα, και κολλήσει covid -19 αν πεθάνει θα δηλωθεί ο,τι πέθανε από covid.
 

Αν στα στατιστικά στο τέλος της χρονιάς δούμε να έχουν μηδενιστεί όλες οι άλλες αιτίες θανάτου και να πεθαίνουν μόνο από covid μην σας φανεί περίεργο.
 
 Και κάτι τελευταίο, αν κάποιος έχει covid και πάρει να οδηγήσει το αυτοκίνητο και σκοτωθεί σε τροχαίο, η αιτία θανάτου θα είναι από τροχαίο ή απο covid-19 ?

 

ΒΙΝΤΕΟ : Θανατώνουν χιλιάδες μινκ στην Κοζάνη - Δύο μέρες τώρα (Bρέθηκαν θετικά στον COVID-19)



Τη θανάτωση χιλιάδων μινγκ αποφάσισε το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Τη θανάτωση χιλιάδων μινγκ αποφάσισε το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης  

Σε συνεγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες στη Δυτική Μακεδονία, μετά τον εντοπισμό κορονοϊού σε μινκ φάρμας εκτροφής, στο Καλονέρι Κοζάνης.

Θετικοί στον κορονοϊό είναι επίσης ο ιδιοκτήτης της φάρμας και ο πατέρας του.

Τα μολυσμένα με κορονοϊό μινκ εντοπίστηκαν όταν ο ιδιοκτήτης της φάρμας παρατήρησε «ύποπτα» συμπτώματα σε κάποια ζώα, που παρουσίαζαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα και αυξημένη θνησιμότητα.

Μετά τη διαπίστωση ότι ζώα της φάρμας είναι μολυσμένα με κορονοϊό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να θανατωθούν και τα 2.500 μινγκ της φάρμας.

Είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι, όπως διαπιστώθηκε, το στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στα μινγκ της Κοζάνης δεν έχει μεταλλαχθεί. Αυτό σημαίνει ότι μεταδόθηκε από τον άνθρωπο στα ζώα.
Πηγές υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Από χθες έχουν ξεκινήσει μαζικά rapid τεστ COVID-19 σε όλους τους ιδιοκτήτες και εκτροφείς μινκ και βιζόν σε Καστοριά και Κοζάνη.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την Καστοριά είναι ενθαρρυντικά, καθώς από το σύνολο 135 δειγμάτων 10 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Συνολικά, από rapid τεστ θα περάσουν πάνω από 250 εκτροφείς και υπάλληλοι στις φάρμες της Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, ειδικά κλιμάκια πραγματοποιούν δειγματολητπικούς προληπτικούς ελέγχους σε όλες τις φάρμες. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει αν βρεθούν και άλλα μολυσμένα με κορονοϊό ζώα.

.

 Από Συμέλα Τουχτίδου

Χρειάζονται ειδικό γιατρό οι γιατροί : Α.Λινού: «Κανείς δεν έχει πει ότι ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο - Βεβαίως θα κοινωνούσα»

 

«Βόμβα» από Α.Λινού: «Κανείς δεν έχει πει ότι ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο - Βεβαίως θα κοινωνούσα»

Η σχιζοφρένεια μάλλον έχει χτυπήσει προ μηνών την πόρτα των καθηγητών γιατρών πολιτικών, της παρέας του Σωτηράκη και του Μητσοτάκη. 

Η σχιζοφρένεια,  μαζί με τα πολλά χρήματα που έχουν λάβει, νόμιμα μεν, αλλά τα έχουν λάβει, για μελέτες και έρευνες.!!!

Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει. 

Εδώ ο κάθε μη κατευθυνόμενος δημοσιογράφος με την δήλωση της Λινού σηκώνει τα χέρια.

Διαβάστε.


Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού μίλησε για τον κορωνοϊό και ειδικότερα για τα σημεία που θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα αλλά και ουσιαστικά "καρφώνοντας" την κυβέρνηση καθώς υποστήριξε ότι με λήψη έγκαιρα μέτρων, λιγότεροι μαθητές ανά τάξη, διασπορά της ώρας έναρξης και λήξης των μαθημάτων​ τα σχολεία θα είχαν μείνει ανοιχτά.

Η κα Λινού υποστήριξε ότι με έγκαιρη λήψη περισσότερων μέτρων περιορισμού της διασποράς, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά.

Παράλληλα, όσον αφορά στον κίνδυνο να μολυνθεί κάποιος από την λήψη της Θείας Κοινωνίας, αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως επιδημιολογική μελέτη που να αποδεικνύει ότι με την κατάποση του σάλιου και του ίδιου του κορωνοϊού, μεταδίδεται η νόσος, ενώ σε ερώτηση αν θα κοινωνούσε, υποστήριξε: «Βεβαίως, θα κοινωνούσα».

«Υπάρχουν έρευνες που έχουν δημοσιευτεί στο πιο έγκριτο περιοδικό στον κόσμο το Science, που δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν αντισώματα προς τον συγκεκριμένο κορωνοϊό, πολύ περισσότερο απ' ότι οι ενήλικες» επεσήμανε η κα Λινού και υποστήριξε ότι με λήψη έγκαιρα μέτρων, λιγότεροι μαθητές ανά τάξη, διασπορά της ώρας έναρξης και λήξης των μαθημάτων, θα μπορούσαν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία να παραμείνουν ανοιχτά.

Για τη Θεσσαλονίκη, που είναι ήδη σε lockdown δύο εβδομάδες, η καθηγήτρια εκτίμησε: «Μπορεί να δούμε σύντομα βελτίωση από πλευράς θανάτων και διασωληνώσεων».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το ξέραμε από τις αρχές Οκτωβρίου, ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι εκθετική. Θα έπρεπε τα μέτρα να είχαν ληφθεί πολύ νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, όπως η καθολική χρήση μάσκας. Το έλεγα από το καλοκαίρι για την καθολική χρήση μάσκας. Αν συνοδευόταν και με αύξηση των τεστ, ίσως να μην είχαμε τόσο δραματική αύξηση κρουσμάτων».

Η κα Λινού δίνει ιδιαίτερη σημασία για την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στις επιδημιολογικές μελέτες σε τυχαίο δείγμα του πληθυσμού, που επισημαίνει ότι «θα μας κατευθύνουν για το προς τα που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας».

Τέλος, για ενδεχόμενη παράταση του lockdown, τόνισε πως «αν δεν έχουμε μεγάλη εκθετική μείωση των κρουσμάτων, που δεν το βλέπουμε αυτή τη στιγμή, θα αναγκαστούμε να πάμε σε παράταση τον Δεκέμβριο».

Με πληροφορία από το pronews.gr

Η Βουλγαρία υπερασπίζεται αυτό που ξεπούλησε η Ελλάδα: Δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα


Η Βουλγαρία υπερασπίζεται αυτό που ξεπούλησε η Ελλάδα: Δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα

«Βουλγαρική διάλεκτος με σερβικά στοιχεία η γλώσσα των Σκοπίων» λέει η ΥΠΕΞ Βουλγαρίας – Δεν την αναγνωρίζει ως «μακεδονική» λέγοντας πως πρόκειται ουσιαστικά για μία κατασκευασμένη γλώσσα

Παναγιώτης Σαββίδης

«Δυτική βουλγαρική διάλεκτο με σερβικά στοιχεία», χαρακτήρισε τη γλώσσα των Σκοπίων η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kanal 3».

Η Βουλγάρα υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε στην «κόντρα» που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στη Σόφια και τα Σκόπια, για την επίσημη ονομασία της γλώσσας που μιλούν οι Σκοπιανοί αλλά η Βουλγαρία δεν την αναγνωρίζει ως «μακεδονική» λέγοντας πως πρόκειται ουσιαστικά για μία κατασκευασμένη γλώσσα. «Άρχισε να γράφεται πριν από 45 χρόνια και είναι βασισμένη στη δυτική βουλγαρική διάλεκτο. Άλλαξαν μόνο κάποια γραμματικά στοιχεία και πρόσθεσαν λέξεις από τη σερβική γλώσσα» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο πως είναι αναγκαίο να βρεθεί μια αμοιβαία λύση και για τα άλλα θέματα που οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν διαφορετικά (εθνικοί ήρωες, ιστορικά γεγονότα κ.α.) «Έχουμε συμφέρον να αναγνωρίσουν την ιστορία και ταυτόχρονα να αναγνωρίσουμε και εμείς την πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον» δήλωσε η κυρία Ζαχαρίεβα.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής Βούλγαρος πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, επικεφαλής του συγκυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος BΜΡΟ, απέδωσε δημόσια εύσημα στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Ντένκο Μαλέβσκι, που πρόσφατα δήλωσε πως στο παρελθόν Βούλγαροι και Σκοπιανοί ήταν «ένα». Δηλαδή ίδια εθνική καταγωγή.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα, greekcitytimes.com