20 Φεβρουαρίου 2019

Πατήρ Αναστάσιος: Τι λέει ο ιερέας από τη Φλώρινα που τα «έψαλε» στον Σέλτσα




seltsas

Ο ιερέας κατηγόρησε τον βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκθέτει την κοινωνία της πόλης με τη συμπεριφορά και τις ενέργειές του,  χαρακτηρίζοντάς τον «ερειστικό»

“Όταν κάποιος τοποθετείται δημόσια και έχει δημόσιο λόγο θα πρέπει να ελέγχεται και δημόσια” λέει στο protothema.gr ο ιερέας π.Αναστάσιος Γκερτσάκης από την Φλώρινα, που την Κυριακή τα... “έψαλε” στον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Σέλτσα, όχι μόνο για τις “Πρέσπες”, αλλά και για τα “μακεδονικά” που είθισται να δηλώνει πως μιλάει προκλητικά.

“Όταν κάποιος τοποθετείται δημόσια και έχει δημόσιο λόγο νομίζω πως θα πρέπει να ελέγχεται και δημόσια. Ο κ.Σέλτσας με τη συμπεριφορά του και τις ενέργειές του έχει εκθέσει την κοινωνία της Φλώρινας, μιλώντας το γλωσσικό ιδίωμα που θεωρεί “Μακεδονική” γλώσσα και άλλα πολλά” λέει ο π.Αναστάσιος, χαρακτηρίζοντας “ερειστική” τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πρόκειται για μία παρουσία ερειστική, απέναντι σε κάθε φωνή που μιλάει για ελληνική Μακεδονία, απέναντι στην εκκλησία. Ξέρουμε ποιος είναι. Την Κυριακή στην τελετή στο Επιμελητήριο ήταν μια ευκαιρία να δεχθεί το δημόσιο έλεγχο, μετά την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας με τα Σκόπια” λέει ο π.Αναστάσιος, που τις τελευταίες μέρες δέχεται συγχαρητήρια από συμπατριώτες του, για το δημόσιο θάρρος της γνώμης του.

“Οι περισσότεροι είναι σύμφωνοι και φαίνεται πως περίμεναν πως κάποιος πρέπει να μιλήσει γιατί δυστυχώς πολλά στόματα είναι κλειστά, ίσως και λόγω των εκλογών, ίσως για να μη χαλάσει το προφίλ τους κλπ. Εγώ θεώρησα σωστό ένας άνθρωπος που κάνει δημόσια ένα αμάρτημα, να ελεγχθεί και δημόσια. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα περιττεύουν και από την πλευρά μου δεν θέλω να δώσω άλλη έκταση στο θέμα” λέει, απαντώντας έμμεσα και στη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του, “καρφώνοντας” τον στον μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, για τα ... περιβόητα “αυγά” στην πόρτα του Πολιτικού Γραφείου του κ.Σέλτσα, μετά το τέλος πρόσφατου συλλαλητηρίου στην πόλη για τη Μακεδονία. “Ό Σεβασμιότατος διακηρύττει παντού πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική” αρκείται να σχολιάσει.

Ο πολύτεκνος Ιερέας, πατέρας τεσσάρων παιδιών και απόστρατος αξιωματικός, είναι εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου της Φλώρινας, με πλούσιο θρησκευτικό και κοινωνικό έργο και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα της Μακεδονίας. “Σαφώς και ενδιαφέρομαι σαν Έλληνας, σαν Φλωρινιώτης για τη Μακεδονία και μάλιστα ως απόστρατος αξιωματικός έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Δεν μπορούμε να πουλάμε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας με μια υπογραφή” λέει για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Την περασμένη Κυριακή, στη διάρκεια τελετής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Φλώρινας, ο π.Αναστάσιος προέτρεψε τον βουλευτή Κωνσταντίνο Σέλτσα σε “δημόσια μετάνοια για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας, για το θέμα της Μακεδονίας”. Αντιδρώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον ιερέα για “τραμπουκισμό”, υποστηρίζοντας πως σε πρόσφατο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία “κρέμασε αβγά” έξω από το γραφείο του.

Απάντηση στις κατηγορίες για τα “αυγά” στο γραφείο του κ.Σέλτσα, εδωσε με άρθρο του σε τοπική εφημερίδα άλλος Ιερέας της Φλώρινας, ο π. Σωτήριος Παρδάλης εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της πόλης. “Για δε τα αυγά που κρέμασε στο γραφείο του Βουλευτή, ο εν λόγω ιερέας, είχε συμβολικό χαρακτήρα και νόημα και το έκανε αθόρυβα για να τον διδάξει. Ήταν σαν να του έλεγε «κ. Βουλευτά εάν δεν σπάσεις το αρρωστημένο κομματικό κατεστημένο της κομματικής πειθαρχίας, και ελεύθερα ψηφίσεις για το «Σύμφωνο των Πρεσπών» αντίθετα της κομματικής γραμμής, δεν γίνεσαι ήρωας!» Αυτό είναι και το πραγματικό νόημα της γνωστής παροιμίας «αν θέλεις να φας ομελέτα, πρέπει πρώτα να σπάσεις τα αυγά.» Ο Βουλευτής προτίμησε να μη τα σπάσει και έσπασε τα μούτρα του, κατά τον λαό, και ας μην διαμαρτύρεται. Τα ωά πληρώνονται!”. 

Συνάντηση Ἀποστολάκη μέ τήν Χάνα,τόν Σόχα κι᾿ἀπό κοντά κι᾿ὁ Πάϊατ. Πῶς εἴπατε;

 


Τί ἤθελαν οἱ συγκεκριμένοι (σαφῶς ἑβραῖοι) καί ποιά ἦταν τά θέματα «ἀμοιβαίου ἐνδιαφέροντος» πού συζήτησαν ; Τί εἴδους ἀμοιβαία θέματα ἔχουμε μέ τίς ΗΠΑ ;





Μήπως γιατί αμφότερα τα κράτη ΗΠΑ και ΕΛΛΑΔΑ, είναι ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΟΒΡΙΩΝ;;;


Καλλιόπη Σουφλή



Μέ τήν ἐπιτροπή διεθνῶν σχέσεων τῶν ΗΠΑ(United States Senate Committee on Foreign Relations),τούς ἐξῆς 2 : Hannah Thoburn καί Chris Socha,τούς ὁποίους συνόδευε ὁ Πάϊατ, εἶχε ὁ ὑπουργός ἀμὐνης ( μή χειρώτερα !) Ἀποστολάκης.


Βρέ τόν Socha,πού τά λέει μέ τόν καπελάκια...
 
Τί ἤθελαν οἱ συγκεκριμένοι (σαφῶς ἑβραῖοι) καί ποιά ἦταν τά θέματα «ἀμοιβαίου ἐνδιαφέροντος» πού συζήτησαν ; 

Τί εἴδους ἀμοιβαία θέματα ἔχουμε μέ τίς ΗΠΑ ;

Καί ὁ ἄλλος,ὁ Πάϊατ, τί ἀκριβῶς ἤθελε μέ τούς ἐν λόγῳ; 


Μή καί δέν τά ποῦν καλά τά πράγματα γιά νά βοηθήση;



Ἡ Χάννα, «είναι βοηθός έρευνας στο Κέντρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και το Ίδρυμα Brookings( ριζοσπαστικῶς ἀριστεροῦ χαρακτήρος τό ἐν λόγῳ ἵδρυμα) όπου επικεντρώνεται στη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση».

Σᾶς λέει κάτι, ἡ παρουσία τοῦ Πάϊατ,τώρα; 



Πάϊατ -Ποροσένκο,μία εἰκόνα χίλιες λέξεις ...

Κι᾿αὐτά,λίγες μέρες μετά τήν ψήφισι τῆς συμφωνίας τῶν λιμνῶν στήν ἑλλαδική βουλή καί τήν ἔγκρισίν της γιά τήν ἔνταξι τῆς Βαρντάσκα στό ΝΑΤΟ !

Ἄν τε Ἑλλάδα, Οὐκρανία σέ βλέπω, λίαν συντόμως ! Ἐκτός κι᾿ἄν δοθοῦν ὅλα ἀμαχητί (πού μᾶλλον ἔτσι θά γίνῃ...). 

Σολούν,Σολούν ἡ Ἱερουσαλήμ τῶν Βαλκανίων!!!



Υ.Γ.1 Μία μέρα πρό τῆς συναντήσεως μέ τόν Ἀποστολάκη,ὁ Chris Socha εἶχε συναντηθῇ μέ τόν ΥΠΕΞ τῆς Βαρντάσκα τόν Δημητρώφ... ΕΔΩ



Υ.Γ.2 Διαβᾶστε ὅπως δήποτε τί ἐστί : United States Senate Committee on Foreign Relations

Ἡ Πελασγική


Πηγή

Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Καθίζουν στο «σκαμνί» τον αντιστασιακό ιερέα της Ρόδου που τους αποκάλεσε προδότες για την εκχώρηση της Μακεδονίας



 Καθίζουν στο «σκαμνί» τον αντιστασιακό ιερέα της Ρόδου που τους αποκάλεσε προδότες για την εκχώρηση της Μακεδονίας

Καθίζουν στο «σκαμνί» τον αντιστασιακό ιερέα της Ρόδου που αποκάλεσε προδότες αυτούς που επέτρεψαν για την εκχώρηση της Μακεδονίας

Παραπέμπεται στο Μονομελές Ρόδου ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Ρόδου, π. Χρήστος Σιάννας, εις βάρος του κινήθηκε μετά από αναφορά του γενικού γραμματέα απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρου κ. Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του τ. υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.

Ο Ελληνόψυχος Ιερέας οδηγείται στη δικαιοσύνη με κατηγορία την δημόσια προτροπή σε βία.
Τα όσα είπε τον Ιούνιο του 2018 ο πατήρ Χρήστος σε κήρυγμά του εντός του Ιερού Ναού και της Λειτουργίας, είχαν προκαλέσει αίσθηση και έλαβαν πανελλήνια δημοσιότητα.
«Είναι μία ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Εχθές οι προδότες υπογράψανε, πουλήσανε την Μακεδονία μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Σε άλλο σημείο ο π. Χρήστος τόνισε: «Αυτοί οι προδότες, οι ψεύτες, οι ελεεινοί. Εσχάτη προδοσία, υπογράψανε όλοι. Αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουνε και να διαλύσουνε, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας».
«Σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες έχουν πάει όλοι οι κοπρίτες, όλοι οι υπουργοί, όλα τα ρεμάλια και ακόμη και βορειοελλαδίτες βουλευτές που υπογράψανε, θα πάνε να διασκεδάσουνε την μεγάλη τους επιτυχία», ανέφερε σε άλλο σημείο ο π. Χρήστος.
«Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι οι άθεοι, είναι ένα τίποτα, είναι μία χούφτα προδότες» υπογράμμισε ο π. Χρήστος.

To κήρυγμά του αναρτήθηκε στο YouTube την 17η Ιουνίου 2018 με τίτλο: «Λέμε ΟΧΙ στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν οι εφιάλτες».
Μεταξύ άλλων, είχε πει στο ποίμνιό του και τα εξής:
«Όποιο πολιτικό δείτε, φτύστε τον, αλλά ούτε και το σάλιο σας αξίζει γι’ αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί είναι τεμπέληδες, είναι αλήτες, με όλη τη σημασία της λέξεως» και προφανώς γι αυτή του τη θέση θα αξιολογηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο  ιερέας έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «ο προστάτης των φτωχών» και όχι αδίκως. Γιατί, εδώ και χρόνια έχει αναλώσει την ζωή του, βοηθώντας τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.


Πηγή


«Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές» λένε οι μετεωρολόγοι - Καρέ - καρέ η χιονοκάλυψη της χώρας (χάρτες)

«Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές» λένε οι μετεωρολόγοι - Καρέ - καρέ η χιονοκάλυψη της χώρας (χάρτες)
Αν και μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων καιρού επικρατεί διχογνωμία, οι μετεωρολόγοι εμφανίζονται σίγουροι πως "θα περάσουμε δύσκολες στιγμές" καθώς πολλές περιοχές της Ελλάδας θα «δουν» σημαντικές χιονοπτώσεις.

Σημειώνεται ότι και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προέβλεψε το πρωί σφοδρό χιονιά, διάρκειας τεσσάρων ημερών, που θα ξεκινήσει να πλήττει το Σάββατο όλη την Αττική, από τα βόρεια προάστια και τον Πειραιά, έως τα δυτικά προάστια και το κέντρο της Αθήνας.

Και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δημοσιοποίησε το μεσημέρι  νέους χάρτες, που αφορούν προγνώσεις χιονοπτώσεων για το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, απεικονίζεται το ψυχρό μέτωπο να «κατηφορίζει» από τη βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και να «τυλίγει» σχεδόν όλο το νομό Αττικής.
Πλέον «υπάρχουν τρομερές διχογνωμίες μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων» που μελετούν οι μετεωρολόγοι. Μέχρι χθες φαινόταν ότι μας πλησιάζει ιστορικός χιονιάς, που θα επηρέαζε τις περισσότερες περιοχές της χώρας με χιονοπτώσεις στα πεδινά τμήματα ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Σήμερα είναι πιο εγκρατή τα προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι θα είναι πιο ήπιες οι συνθήκες που θα επικρατήσουν, δεν θα είναι τόσο δύσκολος χιονιάς.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς καταγράφει την πρόβλεψη για την εξέλιξη των χιονοπτώσεων το GFS, ένα από τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα που ακόμα και σήμερα διατηρεί τα δεδομένα που θέλουν τις χιονοπτώσεις να κατηφορίζουν μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, ενώ άλλα καιρικά μοντέλα αυτό το σενάριο δεν το «συμμερίζονται» και ανεβάζουν τη σχετική ζώνη από το ύψος της Εκάλης και βορειότερα.

Ο Γιάννης Καλλιάνος πάντως τονίζει ότι θα περάσουμε δύσκολα.
«Θεωρώ ότι όσο περνάνε οι ώρες και φτάνοντας προς το Σαββατοκύριακο, φαίνεται ότι θα είναι μία δύσκολη κατάσταση με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας 10 με 12 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, με έντονες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 9 με 10 αλλά και 11 μποφόρ. 
Ξεκάθαρη πρόγνωση για τον καιρό θα έχουμε την Πέμπτη το βράδυ, που θα έχει »κλειδώσει» η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο, πάντως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι δεν θα επηρεαστούν τόσο πολύ σε χαμηλά υψόμετρα οι νοτιότερες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική φαίνεται ότι θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις από τα βόρεια προάστια και βορειότερα και θα θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη να χιονίσει πυκνά στο κέντρο της Αθήνας.
Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι από το Σάββατο το απόγευμα και στη συνέχεια οι νοτιότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, δηλαδή από τη Θεσσαλία και νοτιότερα ο καιρός θα καταστεί καθαρά χειμωνιάτικος και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή με τα πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τον υδράργυρο στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
Από το Σάββατο έρχεται μία χιονοεισβολή η οποία θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ιδιαιτέρως στα νησιά του Αιγαίου θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις. Ωστόσο οι πεδινές περιοχές θα επηρεάζονται κατά τόπους από το ύψος της κεντρικής Στερεάς και βορειότερα μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη.
 Στην Αττική την Κυριακή για παράδειγμα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 5 βαθμούς στο κέντρο της πόλης, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια πτώση έως και 12 βαθμών μέσα σε διάστημα λιγότερο των 48 ωρών. Στα βόρεια προάστια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 1 με 2 βαθμούς πάνω από το μηδέν, και εκεί θα έχουμε μία πτώση κατά 12 με 13 μονάδες. Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα με κάποιες μικρές αποκλίσεις.  Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να φτάνει τους 3 με 4 βαθμούς και βεβαίως στις πιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές να είναι κολλημένες στους 0 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος αυτό που δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ότι δεν μιλάμε για μία ιστορική κακοκαιρία, αλλά για μία κακοκαιρία που θα ταλαιπωρήσει τους πολίτες της χώρας με πολλές και έντονες χιονοπτώσεις».


Δείτε τα προωστικά μοντέλα:




Την ίδια στιγμή, ο Σάκης Αρναούτογλου με νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι διιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους το Σαββατοκύτιακο.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν το Σάββατο από το ύψος περίπου της Βοιωτίας προς την υπόλοιπη ορεινή αλλά και πεδινή- παράκτια βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλία, Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και προς τη Θράκη, καλό θα είναι παρακολουθούν τα επίσημα δελτία καιρού το επόμενο 48ωρο καθώς σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προβλέπονται εκτός από τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις που κατά τόπους και κατά διαστήματα δεν αποκλείεται να είναι και έντονες!!!»





Ντόναλντ Τράμπ : Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα

Σε δήλωσή του μετά την εκλογή του στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τράμπ ανέφερε ότι : «Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Χάνεται χρόνος” ( Greece  should get out of the euro and go back to its own currency. They are loosing time). Η δήλωση αυτή που έχει αποκρυφτεί από τα συστημικά ΜΜΕ είναι μια πιο προχωρημένη και ξεκάθαρη από εκείνη που έκανε προεκλογικά λέγοντας ότι “Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στην ευρωζώνη. Το πρόβλημα του χρέους της πρέπει να το λύσει η Γερμανία, αλλιώς θα το λύσει η Ρωσία”(Greece should not entered the euro zone. Germany must solve the problem of its debt, otherwise Russia will do it).

Οι δηλώσεις αυτές και ιδιαίτερα η τελευταία, αποτελούν στην ουσία προαναγγελία της εξόδου μας από το ευρώ, αφού η ιστορία έχει διδάξει ότι, παρόμοιου μεγέθους εξελίξεις διαμορφώνονται στα υψηλά κλιμάκια του παγκόσμιου γεωπολιτικού γίγνεσθαι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, η πτώση της δικτατορίας των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα το 1974 είχε προαναγγελθεί ένα μήνα πριν από τον τότε περιώνυμο Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρυ Κίσιγκερ.

Έχει αποδειχτεί πλέον περίτρανα ότι, η παραμονή της χώρα μας στην επάρατη ευρωζώνη έχει επιβληθεί από την Ουάσιγκτον, στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθούσε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Την ίδια πολιτική θα ακολουθούσε και η Χίλαρυ Κλίντον αν είχε εκλεγεί κάτι που, προς έκπληξη και απογοήτευση του διεθνούς κατεστημένου της Νέας Τάξης δεν έγινε.

Η εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ έχει φέρει τα πάνω κάτω στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, με κύρια αιχμή την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Νέας Τάξης, της παγκοσμιοποίησης, της κυριαρχίας των πολυεθνικών και της διεύρυνσης των εισοδηματικών ανισοτήτων. Ωφελημένοι φέρονται να είναι η εργατική και αγροτική τάξη σε όλες τις χώρες, η εθνική παραγωγή που θα προστατεύεται από την έγερση φραγμών στην ασυδοσία του παγκόσμιου εμπορίου, της χειραγώγησης των νομισματικών ισοτιμιών προς όφελος της παγκοσμιοποίησης και των πολυεθνικών.

Στη Μέση Ανατολή, ο Τράμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι, θέλει να τελειώνει αποφασιστικά με το Ισλαμικό Κράτος που γέννησε η πολιτική των Ομπάμα-Κλίντον, με τη συμμαχία της Τουρκίας του Σουλτάνου Ερντογκάν και των Σουνιτών βασιληάδων της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, οι οποίοι από τη Νέα Τάξη θεωρούνται “δημοκράτες” έναντι του “δικτάτορα” Άσαντ ! 

Ο Ντόναλντ Τράμπ στοχοποιεί εκτός από την Κίνα και την Γερμανία, την οποία  θεωρεί- και πολύ σωστά- ότι έχει κυριαρχήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρεί να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ στον δυτικό κόσμο. Η προσέγγιση αυτή, υποβαθμίζει το ρόλο της Γερμανίας ως προκεχωρημένου φυλάκιου της δύσης απέναντι στη Ρωσία,γεγονός που θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην Ελλάδα ειδικότερα. 

Η σαρωτική άνοδος του ευρωσκεπτικισμού παντού στην Ευρώπη με εμπροσθοφυλακή του στην Ιταλία των Σαλβίνι και Ντι Μαίο και τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία, σε συνδυασμό με το Brexit και την ανατρεπτική πολιτική του νέου Πλανητάρχη, προδικάζει τις μεγάλες αλλαγές που θα επέλθουν μέσα στο ορατό μέλλον.

Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει κάποιος Ομπάμα ή Κλίντον για να αποτρέψει το Grexit και την επιστροφή της χώρας μας στο εθνικό μας νόμισμα. Η οποία πρέπει να γίνει με μελετημένο και συντεταγμένο τρόπο και διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί η έξοδός μας από τη σύγχρονη Ελληνική Τραγωδία που βιώνουμε εδώ και οχτώ χρόνια μέσα από τη νέα γερμανική ευρωκατοχή.

odosdrachmis.gr

«Σκάει» νέα πολιτική «βόμβα»: Έτσι ρύθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ το δάνειό του – Υποθήκη η Κουμουνδούρου, ενέχυρο η κρατική επιχορήγηση


Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, τα πολιτικά κόμματα είχαν συσσωρεύσει χρέη από προηγούμενα δάνεια, αλλά δυσκολεύονταν στην αποπληρωμή, καθώς είχε μειωθεί ριζικά η κρατική χρηματοδότηση, η δυνατότητα να μαζεύουν εισφορές από τα μέλη είχε υποχωρήσει και επίσης υποχωρούσε η εκλογική επιρροή.

Μία από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές των κομμάτων ήταν να ενεχυριάζουν τη μελλοντική τους κρατική επιχορήγηση για να μπορούν να δανείζονται. Συχνά μάλιστα μπορεί και να την ενεχυρίαζαν ακόμη και μέχρι το… 2020.
Το 2014 ψηφίστηκε ο νόμος 4304/2014 που αφορά τα οικονομικά των κομμάτων. Μία από τις προβλέψεις του ήταν ότι «Απαγορεύεται η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες προς τους δικαιούχους κρατικής χρηματοδότησης με εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση πέραν του τρέχοντος οικονομικού έτους». Πλέον τα κόμματα δεν μπορούσαν να δανείζονται με ενέχυρο τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε και αυτός προβλήματα με τα δάνειά του στην περίοδο της κρίσης, παρότι είχε πολύ μικρότερο δανεισμό από τα υπόλοιπα κόμματα. Μάλιστα, παρότι αυξήθηκε σχετικά η κρατική επιχορήγηση από ένα σημείο και μετά τα πράγματα παρέμειναν σχετικά δύσκολα.
Την πρώτη αποκάλυψη την έκανε την περασμένη Κυριακή Το Βήμα. Στο ρεπορτάζ έγραφε: «Η επιχειρηματολογία του Μεγάρου Μαξίμου καταρρίπτεται από τη σύμβαση που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για να διευθετήσει τα χρέη του ΣΥΡΙΖΑ προς τις τράπεζες. Στη σύμβαση που υπογράφηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ως εγγύηση ο κ. Τσίπρας ενεχυρίασε το ακίνητο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, το οποίο εκτιμήθηκε στα 2.700.000 ευρώ.
Για το υπόλοιπο ποσό, όπως αναγράφεται στη σύμβαση, ενεχυριάστηκε η ετήσια τακτική επιχορήγηση που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 έως το 2023. Με λίγα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί τις μεθόδους που καταγγέλλει.
Είναι φανερό ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα προσέλθει σε αυτή τη μάχη έχοντας αρκετά όπλα, ανάμεσά τους και την επιστολή του πρωθυπουργού προς τις τράπεζες με την οποία ζητούσε να λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ δάνεια μεγαλύτερα από αυτά που δικαιολογούσαν τα εκλογικά του ποσοστά. Αξίζει να επισημανθεί ότι το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε τα 10 εκατομμύρια ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 4%, όταν για τα άλλα κόμματα έφτανε ακόμα και το 10%.»
 
Το in.gr αποκαλύπτει το σύνολο της σύμβασηςπου υπεγράφη το Νοέμβριο του 2017, δηλαδή πριν από 15 μήνες.
Η υπογραφή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κύριος όγκος του δανεισμού του αφορούσε ένα δάνειο συνολικού ύψους 10.000.000 ευρώ, με τη μορφή αλληλόχρεου λογαριασμού (όπως κάνουν τα κόμματα) με την Εθνική Τράπεζα από το 2006, με διάφορες πρόσθετες πράξεις μέχρι και το 2010.
Στο τέλος του 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει μια ακόμη ρύθμιση αυτού του δανείου, που πλέον είχε φτάσει σε ένα υπόλοιπο 7.139.674 ευρώ.
Το ενδιαφέρον με αυτή τη ρύθμιση, που προβλέπει μια αποπληρωμή του χρέους σε εξαμηνιαίες δόσεις μέχρι και το τέλος του 2023, είναι τα ενέχυρα που χρησιμοποιεί:
Α) την υποθήκευση των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για 2,7 εκατομμύρια ευρώ (μέχρι τώρα είχε αποφύγει να υποθηκεύσει τα γραφεία) και
Β) την «ενεχυρίαση της τακτικής επιχορήγησης που θα λαμβάνει ο Πιστούχος [σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ] κατά τα έτη 2019 έως και 2023.
Έχουμε, δηλαδή, να κάνουμε με μια σύμβαση ρύθμισης ενός δανείου («Πρόσθετη Πράξη»), όπου ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί μια πρακτική που το ίδιο έχει καταδικάσει σε σχέση με τα άλλα κόμματα. Και που μέχρι πρότινος κατηγορούσε π.χ. το ΠΑΣΟΚ ότι προχωρά σε μια παράνομη πράξη.
Όπως αναφέρει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα οικονομικά των κομμάτων και των ΜΜΕ, «ο τρόπος που εφαρµόστηκε το σύστηµα εγγυήσεων µε ενέχυρο επί µελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεων ήταν προβληµατικό».
Επιπλέον, πλέον απαγορεύεται να δανείζονται τα κόμματα με τέτοιο ενέχυρο.
Και όμως το κυβερνών κόμμα έρχεται και κάνει ρύθμιση, ενός προηγούμενου δανείου, με ενέχυρο μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις. Ενός δανείου για το οποίο είχε ήδη στο παρελθόν ενεχυριάσει όλες τις ετήσιες επιχορηγήσεις από το 2010 έως το 2018. Παραβιάζοντας αν όχι το γράμμα (μια που φανταζόμαστε ότι θα επικαλεστεί ότι δεν είναι νέο δάνειο αλλά ρύθμιση δανείου που χορηγήθηκε πριν το 2014) σίγουρα το πνεύμα της ισχύουσας νομοθεσίας.
Εάν το είχε κάνει κάποιο άλλο κόμμα, οι ανακοινώσεις που θα είχε βγάλει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλούσαν για «χαριστική» ή ακόμη και «παράτυπη» ρύθμιση…