05 Απριλίου 2022

Η ακρίβεια «τσακίζει» τους Έλληνες και ο Κ.Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την αποπληρωμή του χρέους στο ΔΝΤ!


Η ακρίβεια «τσακίζει» τους Έλληνες και ο Κ.Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την αποπληρωμή του χρέους στο ΔΝΤ!

«Μια εποχή που δεν θα ζήσουμε ξανά» 

Την ώρα που η ακρίβεια «τσακίζει» τους Έλληνες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την αποπληρωμή του χρέους στο ΔΝΤ.

«Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας! Η κυβέρνηση, αποπληρώνοντας πρόωρα και τις τελευταίες υποχρεώσεις της χώρας, κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2010. Μια εποχή την οποία οι Έλληνες δεν πρέπει και δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά» γράφει σε ανάρτησή του.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη σημερινή συγκυρία σημειώνει ότι: «σήμερα, παρά τη διεθνή αναταραχή, η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη. Το είπαμε, το κάνουμε!».

 pronews.gr

 

Η μελισσοκομία τελειώνει: Εξ αιτίας των κυρώσεων που υπόγραψε η κυβέρνηση Αποθέματα ζάχαρης το πολύ για έναν με δυο μήνες στην αγορά



Είναι γνωστό ότι η σύγχρονη μελισσοκομία βασίζεται πολύ στην ζάχαρη.
Ο μελισσοκόμος τρυγάει το μέλι των μελισσών και μετά συντηρεί τα μελίσσια του με ζάχαρη προκειμενου και αυτά να ζήσουν.
Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι πρώτον η διαφορά τιμής μεταξύ μελιού και ζάχαρης, είναι δηλαδή ασύμφορο να αφήσεις μέλι στα μελίσσια και δεύτερον επειδή το μέλι όλο και λιγοστεύει χρόνο με το χρόνο λόγω κλιματικής αλλαγής οπότε δεν φτάνει και για να τρυγήσει ο μελισσοκόμος και για να φάνε τα μελίσσια.
Η ζάχαρη από τους μελισσοκόμους χρησιμοποιείται κυρίως τον χειμώνα για την συντήρηση των μελισσιών νωρίς την άνοιξη για την ανάπτυξη τους, και νωρίς το καλοκαίρι πάλι για ανάπτυξη εν όψη του πεύκου.
Δυστυχώς φέτος ήδη έχουμε έλλειψη ζάχαρης στην αγορά και οι ανάγκες είναι μεγάλες καθώς ακόμα κάνει κρύο και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος τα μελίσσια δεν μπορούν να βρουν μέλι.
Η κρυσταλλική ζάχαρη ήδη έχει τελειώσει και από τα περισσότερα μελισσοκομικά καταστήματα, και οι μελισσοκόμοι δεν βρίσκουν οπότε αρκούνται στις τροφές τύπου πάστας και ζυμαριού.
 
Σύμφωνα με πηγές του Melissocosmos ήδη οι περισσότερες εταιρίες παραγωγής μελισσοτροφών ισχυρίζονται ότι έχουν φτάσει στα όρια τους και σε λίγο δεν θα έχουν ζάχαρη ούτε για τέτοιου είδους μελισσοτροφές.
Υπάρχουν ήδη ελλείψεις και αν δεν γίνει κάτι άμεσα τότε τον Μάιο εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη δεν θα υπάρχει στην αγορά ούτε μελισσοτροφή σε ζυμάρι.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό το κάτι.
Γιατί ήδη Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία έχουν σταματήσει τις εξαγωγές καθώς θέλουν να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, για την Ρωσία ούτε λόγος αφού υπάρχουν κυρώσεις ενώ η Ουκρανία ακόμα και σήμερα αν τελειώσει ο πόλεμος είναι διαλυμένη και θα αργήσει να συνέλθει..
Από την άλλη η Ελλάδα έχει κλείσει τα Ελληνικά εργοστάσια ζάχαρης εδώ  και χρόνια.
Οι αγορές της λατινικής Αμερικής που όλο κάνει λόγο η κυβέρνηση είναι μακριά οπότε τα ναύλα θα εκτοξεύσουν τις τιμές σε δυσθεώρητα ύψη κάνοντας ασύμφορη την τιμή για χρήση από την μελισσοκομία, αλλά και οι παραγωγές τους είναι κυρίως από ζαχαροκάλαμο C4 όποτε η χρήση της στην μελισσοκομία θα προκαλούσε πρόβλημα από τυχόν υπολείμματα στο μέλι.
Η όποια Ελληνική παραγωγή θα μπορούσε να στείλει τα Ελληνικά τεύτλα για επεξεργασία σε εργοστάσια της Βουλγαρίας και των Σκοπίων μα αυτή η παραγωγή πλέον είναι τόσο μικρή που θα πάει για ανθρώπινη κατανάλωση και όχι για ζωοτροφές ή μελισσοτροφές και ούτε μπορούμε να την έχουμε νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο οπότε γίνεται η συγκομιδή των τεύτλων.

Ως μελισσοκομία δεν μπορούμε να έχουμε καμία τύχη χωρίς την χρήση ζάχαρης, καθώς προκειμένου να μην πεθάνουν τα μελίσσια από πείνα θα πρέπει να τους αφήσουμε το όποιο μέλι συλλέξουν και να μην το τρυγήσουμε.
Αυτό όμως θα είχε ολέθριες συνέπειες και για τον βιοπορισμό των μελισσοκόμων, και για την Εθνική Οικονομία

Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου όσο ποιο δυνατά μπορούμε σε μια κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά μόνο παρακολουθεί τις εξελίξεις και αρκείται σε ευχολόγια και σε υποσχέσεις δανείων εδώ και καιρό μη μπαίνοντας στην διαδικασία να δώσει πραγματικά κίνητρα στην Ελληνική παραγωγή ώστε να σταθούμε στα πόδια μας καθώς μόνο αυτή αποτελεί πραγματική λύση στην διατροφική κρίση που κοντοζυγώνει όλο και ποιο απειλητική.

Μειώνοντας το κόστος των λιπασμάτων, και των καυσίμων κατά 10% όταν αυτά έχουν αυξηθεί κατά 300% και 70% αντίστοιχα είναι προφανές ότι δεν λύνει το πρόβλημα του κόστους παραγωγής.
Ούτε οι υποσχέσεις για την λεγόμενη κάρτα του Αγρότη λύνει το πρόβλημα καθώς ουσιαστικά μιλάμε για πιστωτικές κάρτες με τσουχτερό επιτόκιο που θα χρεώσουν ακόμα περισσότερο τους αγρότες οδηγώντας τους μια ώρα αρχύτερα εκτός παραγωγής.

Η Ελληνική μελισσοκομία χρειάζεται ζάχαρη ΤΩΡΑ πριν χαθεί η παραγωγή μελιού, και όταν λέμε τώρα εννοούμε τώρα, δηλαδή όλη την άνοιξη, το καλοκαίρι και φυσικά τον χειμώνα.

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ.Κασαπίδης ο εκ των ΑΡΙΣΤΩΝ του Κ.Μητσοτάκη είναι ικανός να πει, μετά το αλήστου μνήμης, "βάλτε κανένα μελισσάκι "...Μετά το ...να βάλουμε << κοτούλες, κηπάκο και γουρουνάκια"  όπως είπε  ο καψερός χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους της Κοζάνης.
 
(Καψερός: Κοζανίτικη ορολογία λύπης προς φίλους

Επίθετο

καψερός, -ή, -ό

έχουν βρει προεκλογικές συμφορές 12%)
 
fyllokaiftero1.blogspot.com

ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΑ;;; 769 υγιέστατοι αθλητές ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ μέσα σε ένα χρόνο! Μέσος όρος ηλικίας 24 έτη!!! – ΒΙΝΤΕΟ

Πολλοί εξ αυτών δυστυχώς πέθαναν! Το μόνο που έχει συμβεί και δεν συνέβαινε παλιά είναι τα εμβόλια, εκτός αν κυκλοφορεί κάτι άλλο στον πλανπήτη που δεν το ξέρουμε

Μακριά από τα φώτα των ΜΜΕ της εξαπάτησης, εκατοντάδες είναι οι αθλητές παγκοσμίως που κατέρρευσαν στους αγωνιστικούς χώρους τον τελευταίο χρόνο.

Το παρακάτω σοκαριστικό βίντεο εξιστορεί 769 διαφορετικές περιπτώσεις ΥΓΙΕΣΤΑΤΩΝ αθλητών, πολλοί από τους οποίους άφησαν την τελευταία τους πνοή ενώ άλλοι σταμάτησαν πρόωρα την καριέρα τους.

Αυτό που σοκάρει ακόμα περισσότερο είναι η ηλικία τους!

23,7 έτη είναι ο μέσος όρος σε έτη!!! Αναφερόμαστε σε νέους ανθρώπους, που κατέρρευσαν μέσα σε μόλις ένα χρόνο από τον Μάρτιο του 2021, δηλαδή από την εποχή που άρχισαν να χορηγούνται στις περισσότερες χώρες τα κορωνοεμβόλια!

Αν και ανάλογα περιστατικά είθισται να έχουν κάθε χρόνο παγκοσμίως, οι τεράστιοι αριθμοί μέχρι και τον Μάρτιο του 2022 προκαλούν υποψίες ακόμα και στους πιο αφελείς.

Δείτε κι άλλα συγκλονιστικά βίντεο που είχε δημοσιεύσει το el.gr από αθλητές που ΞΑΦΝΙΚΑ κατέρρευσαν την περασμένη χρονιά:

(ΦΩΤΟ:screenshot)

 

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: Ο Γ. Κασαπίδης "αναδιαμορφώνει" την πρότασή του για κοτούλες, κηπάκο και γουρουνάκια

Τα πειραματόζωα του πλανήτη: Η κυβέρνηση επέβαλλε 4η δόση σε 3,1 εκατ. πολίτες (upd2)

Τέταρτη δόση εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στους πολίτες άνω των εξήντα ετών ανακοινώθηκε σήμερα από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και κανείς δεν ξέρει πλέον που αυτό θα σταματήσει.

Το θανατηφόρο σκεύασμα δηλαδή που προωθεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κ.Μητσοτάκης.

Αλλά και ο Α.Τσίπρας δια της σιωπής του και όχι μόνο.

Τα πειραματόζωα του πλανήτη: Η κυβέρνηση επέβαλλε 4η δόση σε 3,1 εκατ. πολίτες (upd2)

Επίσημο πλέον μετά τις ανακοινώσεις - Ανοίγει στις 7 Απριλίου η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα για την πραγματοποίηση των ραντεβού ανοίγει αρχικά για τους άνω των 80 ετών την 7η Απριλίου και θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα η ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και την μεθεπόμενη εβδομάδα για τις ηλικίες 60-69 ετών.

«Η Εθνική Επιτροπή συζήτησε σήμερα διεξοδικά για την 4η δόση (2η αναμνηστική). Η τρίτη δόση αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική ακόμα και για τις παραλλαγές του κορωνοϊού. Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της Omicron  και της χαλάρωσης των μέτρων εξακολουθούμε να παρατηρούμε μεγάλο αριθμό μολύνσεων» ανέφερε η κα Θεοδωρίδου και σημείωσε:

«Παρά τα περιορισμένα δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή εκτιμά ότι το όφελος από την τέταρτη δόση θα είναι μεγαλύτερο σε άτομα άνω των 70 ετών  όπως και στους 60 ετών και άνω με υποκείμενα νοσήματα. Γι αυτό προτείνουμε 4η δόση (2η αναμνηστική) μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την πρώτη αναμνηστική  (3η δόση) για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στις δηλώσεις της αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων 12 -17 με ανοσοκαταστολή για τα οποία εγκρίθηκε η χορήγηση 4ης δόσης τρεις μήνες μετά την 3η δόση.

Για παιδιά 12 – 17 ετών με αυξημένους κινδύνους (διαβήτης, παχυσαρκία κλπ) χορηγείται τρίτη δόση  εξι μήνες μετά από την β’ δόση ανέφερε.

Η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε επίσης ότι η δεύτερη αναμνηστική δόση (4η δόση) θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna, 4 μήνες μετά από την 1η αναμνηστική δόση (3η δόση).

(Ανανέωση) Νωρίτερα αναφέραμε ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου μετά τα άκρως αρνητικά αποτελέσματα από άποψη παρενεργειών που είχε η 3η δόση εμβολιασμών κατά του Covid-19, έχει παγώσει η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα της 4η δόσης, αλλά όχι στην Ελλάδα: η κυβέρνηση επέβαλε υποχρεωτικότητα για 4η δόση εμβολίων στις ηλικίες άνω των 60 ετών!

Συνολικά 3,1 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα αποτελέσουν το σώμα του πειράματος για την 4η δόση των εμβολίων κατά των σκευασμάτων του Covid-19 αποκλείοντας τους από την λοιπή κοινωνία σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν με τα γνωστά απαγορευτικά μέτρα.

Η 4η δόση γίνεται με τα εμβόλια mRNA, δηλαδή Pfizer ή Moderna.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό στους άνω των 60 ετών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 18:00 ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Ποιους θα αφορά – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ενημέρωση θα γίνει σύσταση για τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα η σύσταση θα αφορά τους μεγαλύτερους ηλικιακά πολίτες που κινδυνεύουν περισσότερο με βαριά νόσηση.

Η πλατφόρμα για τέταρτη δόση αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως περίπου 3,1 εκατομμύρια άτομα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60 χρόνων και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται τέταρτη δόση εμβολιασμού μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους.

Η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τις προηγούμενες εβδομάδες έχει εκφράσει τη θετική της στάση για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολιασμού στους ηλικιωμένους αναφερόμενη σε ανάλογες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Σουηδία.

Πάνω από 107 εκατ. δολάρια κέρδισαν από τα εμβόλια Covid-19 οι CEO των Pfizer/BioNTech και Μοderna!

Κάποιοι γέμισαν τις τσέπες τους εν μέσω πανδημίας - Ο Α.Μπουρλά έβγαλε τα περισσότερα

Πάνω από 107 εκατ. δολάρια κέρδισαν από τα εμβόλια Covid-19 οι CEO των Pfizer/BioNTech και Μοderna!

Ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer, ο Ουγκούρ Σαχίν της BioNTech που συνεργάζεται με την Pfizer και ο Στεφάν Μπανσέλ της Moderna είδαν επίσης την αξία των μετοχών που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους να εκτινάσσεται στα ύψη, επειδή οι τιμές των μετοχών αυτών παρουσίασαν μεγάλη άνοδο στα χρηματιστήρια. Όλα αυτά προκύπτουν από στοιχεία που επεξεργάστηκαν οι Φαινάνσιαλ Τάιμς, τα οποία είναι βασισμένα στις ανακοινώσεις και τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα των ίδιων των εταιρειών.

Ανάλυση των πακέτων αποδοχών των φαρμακευτικών που κατασκευάζουν τα εμβόλια mRNA για το 2020 και το 2021 που έκανε η βρετανική εφημερίδα, δείχνουν ότι τη μεγαλύτερη αύξηση αποδοχών εν μέσω πανδημίας την είχε ο Άλμπερτ Μπουρλά. Έλαβε, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, συνολικά 45,3 εκατ. δολ. το 2020-2021 από 27,7 εκατ. δολ. την περίοδο 2018-2019. Σημειώνεται επίσης ότι τότε ο ίδιος κατείχε τη θέση του επιχειρησιακού διευθυντή (chief operating officer) και πήρε προαγωγή για να γίνει διευθύνων σύμβουλος της Pfizer τον Ιανουάριο του 2019.

Οι αμοιβές της πανδημίας για τους CEO των εταιρειών εμβολίων – Ετήσιες αποδοχές (εκατ. δολ.)

* Ο Μπουρλά ήταν επιχειρησιακός διευθυντής (chief operating officer) μέχρι τον Ιαν 2019
** Η αρχική δημόσια εγγραφή (ΙΡΟ) της Moderna οδηγεί σε μεγάλη αύξηση αξίας δικαιωμάτων προαίρεσης σε μετοχές (options)
*** Μετατροπή από δολάρια σε ευρώ

Ο Σαχίν έλαβε, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία, συνολικά 30,8 εκατ. δολ. το 2020-2021 από 8,5 εκατ. δολ. την περίοδο 2018-2019. Οι συνολικές αποδοχές του Μπανσέλ υποχώρησαν από 67,5 εκατ δολ. την περίοδο 2018-2019 σε 31,1 εκατ. δολ. την περίοδο 2020-2021. Αυτό αποδίδεται σύμφωνα με τους ΦΤ στο γεγονός ότι το 2018 η Moderna είχε προχωρήσει σε αρχική δημόσια εγγραφή μέσω της οποίας ο ίδιος είχε κέρδη από μετοχές ύψους 58,6 εκατ. δολ.

Οι εταιρείες προσέφεραν υψηλές αμοιβές καθώς είχαν μεγάλα κέρδη. Το εμβόλιο των BioNTech και Pfizer απέφερε πέρσι στην εταιρεία έσοδα 37,5 δις δολ ενώ το εμβόλιο της Moderna απέφερε έσοδα 17 δισ. δολ. σύμφωνα με την εταιρεία παροχής στοιχείων Airfinity.

Κερδοφόρες συμμετοχές στις εταιρείες

Εκτός όμως από τις αμοιβές υπάρχουν και οι συμμετοχές των ισχυρών αυτών ανδρών στις φαρμακευτικές που τους αποφέρουν -όχι μόνο λογιστικά αλλά και πρακτικά- πολύ μεγάλα ποσά. Ο Σαχίν της BioNTech και ο Μπανσέλ της Moderna έχουν ήδη γίνει δισεκατομμυριούχοι επειδή έχουν συμμετοχή 17,1% και 7,8% αντίστοιχα στις εταιρείες τους όπως δείχνουν τα εν λόγω στοιχεία. Έτσι η προσωπική περιουσία τους υπολογίζεται σε 7,8 δισ. δολ και 5,4 δισ. δολ. αντίστοιχα.

Ο Σαχίν Ουγκούρ συνέβαλε στην  παραγωγή του εμβολίου των Pfizer και BioNTech κατά της πανδημίας.  Σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg ο 56χρονος ογκολόγος και ανοσολόγος βρίσκεται στην 305η θέση με τους κροίσους του πλανήτη ενώ αποτελεί τον μόνο Τούρκο που συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν. Ο Σαχίν γεννήθηκε στην Τουρκία αλλά μεγάλωσε στη Γερμανία.

Οι πωλήσεις μετοχών

Όπως σημειώνεται επίσης από τους ΦΤ που επικαλούνται στοιχεία της εταιρείας Verity, ο Μπανσέλ έσπευσε να εκμεταλλευτεί την μεγάλη αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας του πουλώντας από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά μετοχές αξίας άνω των 400 εκατ. δολ. Ο Μπουρλά είχε πουλήσει μετοχές αξίας 5,6 εκατ. δολ την ίδια ημέρα που η Pfizer και BioNTech είχαν ανακοινώσει ότι το εμβόλιό τους ήταν αποτελεσματικό κατά 90% έναντι της πανδημίας. Ο Σαχίν δεν έχει κάνει μεγάλες πωλήσεις μετοχών.

Τα μεγάλα κέρδη των επικεφαλής φαρμακευτικών είχαν προκαλέσει τότε μεγάλες αντιδράσεις από πολιτικούς και όχι μόνο. Ταυτόχρονα, τα εμβόλια έσωσαν εκατομμύρια ζωές από τον Covid-19 και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις μετοχές φαρμακευτικών που τα κατασκεύασαν, οδηγώντας σε μεγάλη άνοδο της τιμής τους.



Η σφαγή των κατοίκων της Κλεισούρας Καστοριάς από τους Ναζί

Η σφαγή των κατοίκων της Κλεισούρας από τους Ναζί

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Μία από τις πιό φοβερές αιματοχυσίες που προκάλεσαν οι Ναζί εγκληματίες στη χώρα μας, στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής 1941-1944, ήταν η σφαγή του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, σχεδόν όλων των γυναικόπαιδων και των γερόντων, μαζί και του παπά και της παπαδιάς του χωριού, συνολικά 280 ατόμων, στην Κλεισούρα της Καστοριάς, στις 5 Απριλίου 1944.

Ήταν παραµονές Μεγάλης Εβδοµάδας και η πολύπαθη Κλεισούρα ανήλθε στον Γολγοθά του µαρτυρίου της, για να διδάξει και να δείξει στους ελεύθερους λαούς τον δρόµο της αυτοθυσίας, της αρετής και της ελευθερίας.
Η πέτρινη γέφυρα στη θέση "Νταούλι" της Κλεισούρας
Το πρωί εκείνης της ημέρας 5-4-1944, ένα τμήμα ανταρτών του ΕΛΑΣ, του οποίου ηγούνταν ο καθηγητής φιλολογίας Αλέξης Ρόσιος από τη Σιάτιστα, γνωστός ως "καπετάν Υψηλάντης" χτύπησε στη στρατηγική θέση Νταούλι της Κλεισούρας, την  εμπροσθοφυλακή μιας γερμανικής φάλαγγας, με συνέπεια από τα πυρά τους να σκοτωθούν δύο προποµποί Γερµανοί µοτοσικλετιστές.
Οι επικεφαλής αξιωµατικοί των χιτλερικών, ενηµερώνουν αμέσως τα φρουραρχεία της Καστοριάς και του Αµυνταίου, καθώς και το τάγµα των Ες-Ες της Κοζάνης και δίνουν εντολή να προβούν σε πράξεις αντιποίνων κατά του ανυποψίαστου άµαχου πληθυσµού, που εκείνη τη µέρα αποτελούνταν µόνο από γυναικόπαιδα και γέροντες, καθώς οι άνδρες του χωριού είχαν αποφασίσει να αποµακρυνθούν για ασφάλεια στα γύρω βουνά και στο Μοναστήρι της Παναγίας, µε την ελπίδα ότι η γερµανική δολοφονική µανία θα άφηνε άθικτους τους γέροντες και τα γυναικόπαιδα.


Ο αιμοδιψής Ναζί σφαγέας της
Κλεισούρας Καρλ Σύμερς
Ο σφαγέας της Κλεισούρας
Ο σφαγέας της Κλεισούρας, αντισυνταγµατάρχης Καρλ Σύµερς, διοικητής του 7ου Τεθωρακισµένου Συντάγµατος Αστυνοµίας Γρεναδιέρων Ες-Ες, θεωρούσε ότι ο ελληνικός πληθυσµός περιέθαλπε και υποστήριζε τους αντάρτες και ως εκ τούτου όλοι ήταν συνένοχοι στην αντίστασή τους κατά του Άξονα. 
Οι αρχιτέκτονες του εγκλήµατος έστειλαν αρχικά µέσα στην κωµόπολη ανιχνευτές, για να τους καθησυχάσουν ότι δεν θα τους πειράξουν, ώστε να µην τραπούν σε φυγή. Πίσω τους ακολουθούσαν πάνοπλοι οι εκτελεστές και οι εµπρηστές των Ναζί. Τα απάνθρωπα κτήνη των Ες-Ες και οι γερµανοφορεµένοι Βούλγαροι κοµιτατζήδες υπό την αρχηγία των Γερµανών διοικητών της Καστοριάς Ράισλ και Χίλντενµπραντ και την καθοδήγηση του βουλγαρίζοντα αρχικοµιτατζή Κάλτσεφ και των συντρόφων του, ξεχύθηκαν στο χωριό και άρχισαν να δολοφονούν τους κατοίκους και να πυρπολούν τα σπίτια τους, σπέρνοντας αδιάκριτα την καταστροφή, τον όλεθρο και το θάνατο.
Οικογένειες ολόκληρες ξεκληρίστηκαν. Ξεκοίλιαζαν έγκυες γυναίκες, λόγχιζαν βρέφη αβάπτιστα και νήπια, µητέρες έπεφταν νεκρές µε τα τέκνα τους στην αγκαλιά, νεαρές κοπέλες σφαγιάζονταν πάνω στο άνθος της ηλικίας τους, σεβάσµιοι γέροντες και γερόντισσες που σε όλη τους τη ζωή υπερασπίστηκαν τα ιδανικά της πατρίδας γίνονταν παρανάλωµα του πυρός µέσα στις οικίες τους. 

Τα εγκαίνια του πρώτου μνημείου στις 28 Μαΐου 1961 και το
πάνδημο μνημόσυνο για το Ολοκαύτωμα της Κλεισούρας
Το αίµα των αθώων τρέχει στα σπίτια και τους δρόµους της πονεµένης Κλεισούρας, µέσα σε µια ασύλληπτη εικόνα φρίκης.
Κανείς δεν κατάφερε να σταµατήσει τους αιµοδιψείς επιδροµείς από το φρικιαστικό έργο της οµαδικής σφαγής και της πυρπολήσεως, ούτε και ο παπα-Γιώργης Μήτρας που µε το σταυρό στο χέρι εκτελείται ως νεοµάρτυρας και κατακρεουργείται στην προσπάθειά του να καταπραΰνει το µένος των αδίστακτων οργάνων του Χίτλερ, επικαλούµενος την ευσπλαχνία τους.

Κόλαση

Μέσα στο δίωρο διάστηµα που όριζε η διαταγή µετατρέπουν τα πάντα σε κόλαση σπέρνοντας το αίµα, τη φρίκη και τον θάνατο και αφήνοντας πίσω τους διακόσια ογδόντα (280) αθώα θύµατα, που κλείνουν τον ευρύ κατάλογο των νεκρών της Επιχείρησης «Μαγιάτικη Καταιγίδα», τον Απρίλη του 1944.
Ο πολιτικός εντεταλµένος του Γ΄ Ράιχ στα Βαλκάνια, Χέρµαν Νοϊµπάχερ χαρακτήρισε την επιχείρηση στην Κλεισούρα «παράλογο λουτρό αίµατος» και επισήµανε πως οι φρικαλεότητες που διεπράχθησαν παρέβαιναν τις πάγιες διαταγές περί αντιποίνων του Ανώτερου Στρατιωτικού Διοικητή Νοτιοανατολικής Ευρώπης Στρατάρχη Μαξιµίλιαν φον Βάικς.

Πυρπολημένα τα σπίτια στη συνοικία Αγίου Δημητρίου της Κλεισούρας
















Τις επόµενες µέρες οι κάτοικοι των γύρω περιοχών µε τρόµο θα βλέπουν την Κλεισούρα να καίγεται και τη φωτιά να συµπληρώνει το έργο της καταστροφής. Όσοι είχαν καταφύγει στα δάση, επιστρέφοντας το επόµενο πρωί, δε βρίσκουν τίποτε άλλο παρά µόνο ερείπια και νεκρούς. Άλλοι αγκάλιαζαν τα πτώµατα των οικείων τους και άλλοι µάταια αναζητούσαν τους καµένους συγγενείς τους.

Χαροκαμένες Κλεισουριώτισσες θρηνούν για τους νεκρούς του
Ολοκαυτώματος, στο πάνδημο μνημόσυνο που έγινε στη Θεσσαλονίκη,
στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στις 2 Νοεμβρίου 1944 
Απέραντο νεκροταφείο
Η Κλεισούρα είχε µετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο και το κοιµητήριο του χωριού δεν επαρκούσε για να ταφούν τα διακόσια ογδόντα (280) θύµατα, που θάβονταν στις αυλές των εκκλησιών και των σπιτιών και στις πλαγιές του βουνού. Η φοβερή ναζιστική θηριωδία είχε ολοκληρωθεί µε µια ανείπωτη καταστροφή εκατοντάδων οικιών και δηµοσίων κτηρίων, µεταξύ των οποίων και το ηµιγυµνάσιο, η αστική σχολή, το νέο δηµοτικό σχολείο (που είχε ιδρυθεί το 1919) και η µεγάλη βιβλιοθήκη τους. 
Όπως κατέθεσε στη δίκη του εγκληματία Αντόν Κάλτσεφ, που έγινε στο ΔιαρκέςΣτρατοδικείο Θεσσαλονίκης τον Μάϊο του 1948, ο γιατρός Λ. Τσαμίσης: "Οι Γερμανοί μαζί με τις συμμορίες του Κάλτσεφ περικύκλωσαν την Κλεισούρα και έβαλαν φωτιά. Καθέναν που επιχειρούσε να βγει έξω από το σπίτι του τον πυροβολούσαν. Τη γυναίκα του γιατρού Αργυρόπουλου, τη Μαρία, την έκαψαν ολοζώντανη μέσα στο σπίτι της. Από τότε ο γιατρός τρελάθηκε. Ένα παθιδάκι σφάχτηκε σαν αρνί από έναν κομιτατζή. Τα θύματα ήταν τόσα πολλά που δεν τα χώρεσε το νεκροταφείο και τα έθαψαν στις αυλές των σπιτιών".
Σύµφωνα µε τις επίσηµες εκθέσεις που συντάχθηκαν µετά την πυρπόληση της Κλεισούρας, από τις 350 οικίες οι 150 καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλες 25 µερικώς. 
Ο αιμοσταγής Ναζί Σύμερς επανέλαβε το έγκλημά του με την σφαγή των κατοίκων του χωριού Πϋργοι (Κατράνιτσα) Εορδαίας στις 23 Απριλίου 1944 και το ολοκαύτωμα του Διστόμου στις 10 Ιουνίου 1944.  Αργότερα ο ίδιος σκοτώθηκε από τον ΕΛΑΣ και βρίσκεται θαμμένος σήμερα στο γερμανικό πολεμικό νεκροταφείο του Διονύσου 
Επρόκειτο για ένα πραγματικό ολοκαύτωμα που δικαιολογημένα ο λαός το ονόµασε σφαγή. Ένα έγκλημα των Ναζί, που πρέπει να παραμένει διαχρονικά στη μνήμη μας, όπως και όλα τα άλλα εγκλήματα που διέπραξαν οι Γερμανοί κατακτητές στην Ελλάδα τα μαύρα χρόνια της Κατοχής. Προκειμένου να μην ξαναζήσει η χώρα μας το φασισμό και το ναζισμό.

Πηγή: Με πληροφορίες αντλήθηκαν από το «Χρονικό του ολοκαυτώματος της Κλεισούρας από τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής στις 5 Απριλίου 1944», του δρ Νικόλαου Σιώκη, το περιοδικό "Εθνική Αντίσταση", την εφημερίδα "Ο Περδίκας και η Εορδαία" και το μαρτυρολόγιο "Έπεσαν για τη ζωή", τόμος 4α, έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αθήνα 2001 και Στράτος Δορδανάς, "Το αίµα των αθώων. Αντίποινα των γερµανικών αρχών κατοχής στη Μακεδονία, 1941-1944, εκδ. Βιβλιοπωλείον της «Εστίας», Αθήνα 2007.
 πηγή: Βλάχοι.net Ένα «παράλογο λουτρό αίµατος»: Το ολοκαύτωµα της Κλεισούρας Καστοριάς από τις γερµανικές δυνάµεις κατοχής στις 05 Απριλίου 1944

   farosthermaikou.blogspot.com

ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ - ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ : Με απόλυτη ερημιά στην Καστοριά κρατούν "αναμμένα" τα φανάρια - "Στου κασιδι το κεφάλι"

Κ.Μητσοτάκης: «Οι αυξήσεις στις τιμές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες ήρθαν για να μείνουν »

ΡΕΖΙΛΙ οι Ουκρανοί και τα κανάλια!!! Έπαιξαν ΒΙΝΤΕΟ από ηλεκτρονικό παιχνίδι για ΑΛΗΘΙΝΟ – Κατέρριπταν ΔΗΘΕΝ ρωσικά ελικόπτερα!

Αρθρα για την Καστοριά:

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: Ο Γ. Κασαπίδης "αναδιαμορφώνει" την πρότασή του για κοτούλες, κηπάκο και γουρουνάκια


 
 
 
του Μανώλη Μάνου

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ Περ.Δυτ.Μακεδονίας (Ν.Δ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ : Να βάλουμε κοτούλες, κηπάκο και γουρουνάκια" είπε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους της Κοζάνης, που στη πολυκατοικία ; είναι το πρώτο ερώτημα αλλά όχι το μοναδικό σε μια τέτοια πρόταση.
 
Αυτός ο άνθρωπος είναι γεωπόνος σπουδαγμένος ; ούτε ο πλέον ανίδεος δεν θα έκανε τέτοια πρόταση.
 
Θυμάμαι πήγα σε ένα γεωπόνο 4 κλωναράκια φυτών και αναγνώρισε μόνο την ντομάτα Γιώργο τον λένε!!!
 
Το κόστος διατροφής των ζώων αυτών θα είναι με τις προηγούμενες συνθήκες πριν το ουκρανικό υπέρ πενταπλάσιες από το κόστος αγοράς του κρέατος. με τις σημερινές συνθήκες τις έλλειψης ζωοτροφών τελείως ανέφικτο.
 
Ο Γ. Κασαπίδης  αναδιαμορφώνει την πρότασή του για κοτούλες, κηπάκο και γουρουνάκια λέγοντας ότι μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης (κι όχι τη λύση) στην απειλή της επισιτιστικής κρίσης.
 
 Η αντίδραση δημοσιογράφου κι οι περαιτέρω διευκρινίσεις.
 
Δείτε τι συνέβη στο πλαίσιο της  συνέντευξης τύπου και την ανατιπαράθεση του με το δημοσιογράφο του kozani.tv Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη.
 

.

Ο δημοσιογράφος Μανώλη Μάνου είναι και Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού

Βίντεο: kozani.tv

ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ - ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ : Με απόλυτη ερημιά στην Καστοριά κρατούν "αναμμένα" τα φανάρια - "Στου κασιδι το κεφάλι"

Κ.Μητσοτάκης: «Οι αυξήσεις στις τιμές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες ήρθαν για να μείνουν »

ΡΕΖΙΛΙ οι Ουκρανοί και τα κανάλια!!! Έπαιξαν ΒΙΝΤΕΟ από ηλεκτρονικό παιχνίδι για ΑΛΗΘΙΝΟ – Κατέρριπταν ΔΗΘΕΝ ρωσικά ελικόπτερα!

Αρθρα για την Καστοριά:

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084