12 Δεκεμβρίου 2019

Θρίαμβος της Ελεύθερης Βρετανίας: Σάρωσαν οι Συντηρητικοί του Μ.Τζόνσον - Πάνε για 368 έδρες και αποχαιρετούν την ΕΕ




Θρίαμβος της Ελεύθερης Βρετανίας: Σάρωσαν οι Συντηρητικοί του Μ.Τζόνσον - Πάνε για 368 έδρες και αποχαιρετούν την ΕΕ

Οι βρετανικές εθνικές εκλογές της 12ης Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν και οι μεγάλοι θριαμβευτές είναι οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον, αλλά βασικά όλοι εκείνοι οι Βρετανοί πολίτες που αποφάσισαν το 2016 την έξοδο από την ΕΕ!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls οι Συντηρητικό με σημαία την έξοδο της χώρας από την ΕΕ έχουν καταγάγει έναν τεράστιο θρίαμβο κερδίζοντας 368 έδρες έναντι μόλις 191 των Εργατικών!
Είναι η μεγαλύτερη νίκη των συντηρητικών μετά από την νίκη του 1987 της Μάργκαρετ Θάτσερ επίσης φανατικής αντιπάλου της ΕΕ. Και ταυτόχρονα η χειρότερη επίδοση των Εργατικών από το 1935!

Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες ενώ «τα σκυλιά των Βρυξελλών» οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες μόλις 13.

Πρόκειται για ιστορική νίκη των Βρετανών που θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι και να αποφασίζουν οι ίδιοι την τύχη τους και όχι τα λόμπι των Βρυξελλών ή το Βερολίνο.
Η αυτοδυναμία με διαφορά 86 εδρών που λαμβάνουν οι Συντηρητικοί, καταδεικνύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε να απελευθερωθεί από τα δεσμά των Βρυξελλών.

Ο εκπρόσωπος των Συντηρητικών, Τζέιμς Κλέβερλι, κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιδείξουν υπομονή, καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα για τα τελικά αποτελέσματα, που αναμένεται να αρχίσουν να ανακοινώνονται νωρίς το πρωί. «Παρά ταύτα οι αριθμοί είναι αριθμοί, και δείχνουν ότι κερδίζουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Η στερλίνα σημείωσε άλμα έναντι του ευρώ και του δολαρίου μετά τον θρίαμβο του Brexit. Στις 22:03 (τοπική ώρα, 00:03 σήμερα ώρα Ελλάδας), η στερλίνα σημείωνε άνοδο 1,94% έναντι του δολαρίου, στο 1,3416 δολάριο και 1,58% έναντι του ευρώ, στις 83,25 πένες για ένα ευρώ.
«Είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν χθες Πέμπτη στη Βρετανία ή να εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε εκπρόσωπος των Εργατικών, λίγη ώρα μετά τη μετάδοση exit poll που θέλει τους Συντηρητικούς, το κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, να κερδίζει την αναμέτρηση με ευρεία πλειοψηφία.
«Είναι ακόμη η αρχή της βραδιάς, είναι πολύ νωρίς για να θεωρήσουμε ότι έχει κριθεί το αποτέλεσμα», ανέφερε. «Φυσικά, γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτές θα είναι δύσκολες εκλογές, με το Brexit να κυριαρχεί στις σκέψεις πολλών ανθρώπων και τη χώρα μας ολοένα πιο πολωμένη», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος αποδείχθηκε ανίκανη να αντεπεξέλθει και να δώσει τη απαραίτητη ώθηση στο Εργατικό Κόμμα. Η αναποφασιστικότητά του αναφορικά με το Brexit έβλαψε το Εργατικό Κόμμα», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Ήταν οι τρίτες γενικές εκλογές που διεξήχθησαν από το 2015 και οι πρώτες εδώ και 100 ολόκληρα χρόνια που έλαβαν χώρα τον μήνα Δεκέμβριο.
Παρόλο που λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της βροχόπτωσης σε κάποιες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, υπήρξαν φόβοι ότι το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές θα ήταν χαμηλό, οι Βρετανοί πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να πουν «ΟΧΙ» στο σαμποτάρισμα του Brexit.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, τριάμισι χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Thank you to everyone across our great country who voted, who volunteered, who stood as candidates. We live in the greatest democracy in the world.

Με πληροφορία από το pronews.gr

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ:Πρ. Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Αυτοί, που μιλάνε για υπέρμετρη βία, στις Πρέσπες έλεγαν, ότι κάναμε τη δουλειά μας (Ηχητικό)



"Πολλοί από αυτούς, που μιλάνε σήμερα για υπέρμετρη βία, είναι οι ίδιοι, που στις Πρέσπες έλεγαν, ότι η αστυνομία έκανε τη δουλειά της. Εμείς πάντα κάνουμε τη δουλειά μας, όποιον και αν έχουμε απέναντί μας", δήλωσε στον Focus FM και την εκπομπή "Διπλός Ελληνικός", ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης. 

Μιλώντας στο Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, ανέφερε, ότι "Ο κ.Χρυσοχοίδης, ο οποίος είπε πως είναι ψέματα η ακραία βία δεν πιστεύω, ότι μας κάλυψε. Πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους τι αστυνομία θέλουμε και το αν μας εκπροσωπούν οι μολότοφ, τα καμένα μαγαζιά και αυτοκίνητα και οι τραυματίες ή εάν μας εκπροσωπούν αυτό, που έγινε για πρώτη φορά να μην γίνεται ουσιαστικά κάτι, ούτε στον Γρηγορόπουλο, ούτε και στην 17 Νοέμβρη. Υπήρχε σωστός σχεδιασμός".

Όσο αναφορά το βίντεο, που έχει γίνει viral με έναν αστυνομικό να τραβάει από το εσώρουχο διαδηλωτή, ο κ.Τσαϊρίδης μίλησε για "βιντεάκι ράβε- ξήλωνε", ενώ συνέχισε λέγοντας, ότι "απομονώνουν μία εικόνα χωρίς να ξέρουν τι έχει προηγηθεί. Εμείς σε αυτές τις καταστάσεις ζούμε έναν πραγματικό πόλεμο και φτάνουμε σε σημείο να λέμε και τι έγινε αν κάποιος κουβαλάει μολότοφ. Παρόλα αυτά αν υπάρχει αστυνομικός, ο οποίος υπερβαίνει τα όρια να είστε σίγουροι πως τιμωρείται. Η αστυνομία κάνει πάντα την δουλειά της ασχέτως με ποιον έχει απέναντι της", συμπλήρωσε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θ. Τσαϊρίδη στον Focus FM 103,6, εδώ:

.

Δείτε σχετικό δημοσίευμα εκείνης της ημέρας 17 Ιουνίου2018 προδοσία των Πρεσπών με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Εκρηκτική η κατάσταση στις Πρέσπες. Αναφορές για οκτώ τραυματίες από τα επεισόδια



Μεγάλης έκτασης επεισόδια εξελίχτηκαν, στη Βίγλα Πισοδερίου του δήμου Πρεσπών, όπου πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Διαδηλωτές που έφτασαν στο σημείο με πούλμαν από διάφορα σημεία της Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν στο χιονοδρομικό Βίγλας και ένας αριθμός εξ αυτών προσπάθησε από το χωριό Πισοδέρι, να πραγματοποιήσει πορεία προς το χωριό Ψαράδες, όπου γινόταν η τελετή. Μια ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ η αστυνομία όπως θα δείτε στα βίντεο έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες, υπάρχουν διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ κάποιοι έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής 8 άτομα.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν για πολύ ώρα αποπνικτική, με γυναίκες και παιδιά να απομακρύνονται από το σημείο λόγω των επεισοδίων.
Νωρίτερα, είχε σημειωθεί και πάλι ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ.

Στο χωριό Λαιμός, οι κάτοικοι βγήκαν με ελληνικές και μαύρες σημαίες στα χέρια, διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία κι εκφράζοντας την αντίθεσή τους.

Ένταση επικράτησε όταν μια ομάδα πολιτών, ανάμεσά τους και ακροδεξιοί σύμφωνα με το life-events, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα.

Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά των πολιτών, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας χρήση χημικών.


fyllokaiftero1.blogspot.com

Με πληροφορία από το thestival.gr
Πηγή

Τραγική η γλώσσα του σώματος του Έλληνα πρέσβη απέναντι στον Ερντογάν….

- Οι Έλληνες  πολιτικοί και οι διπλωμάτες πρέπει να περνούν υποχρεωτικά από σχολή μαθημάτων για την "Γλώσσα"  του σώματος.

        Μανώλης Μάνου
Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος
     Ειδικός Μάρκετινγκ





Ας κάνουμε μερικές συγκρίσεις.
Διαπιστευτήρια από τον Αμερικανό πρέσβη.
Οκ  να δεχθούμε πως οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη.
Ας δούμε όμως τους άλλους….


Διαπιστευτήρια από την πρέσβη του Εκουαδόρ

Διαπιστευτήρια από τον πρέσβη του Μπουρούντι


Διαπιστευτήρια από τον πρέσβη του Κοσόβου


Διαπιστευτήρια από τον πρέσβη του Τσαντ.

Και ο Έλληνας πρέσβης Μιχαήλ Χρήστος Διαμέσης….
Έλεος…

Πρέσβης είναι, όχι νεοπροσληφθείς υπάλληλος….

Κάποτε να διδαχθούν κάποιοι από την στάση των άλλων !

Και επειδή κάποιοι μπορεί να μας θεωρούν κακόβουλους κι εθνικιστές, δείτε και την φωτογραφία  του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Οζουγκεργκίν, όταν  υπέβαλε διαπιστευτήρια στον ΠτΔ Παυλόπουλο και κάνετε μόνοι σας τις συγκρίσεις….



toyrkikanea.gr

N.Kασιμάτη: «Με αδικείτε για το "μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι" - Δεν εννοούσα όλους σας»!

N.Kασιμάτη: «Με αδικείτε για το
Επιστολή στη Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, μετά την πολύ ακραία φράση «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook, με την οποία επιχειρεί να μαζέψει τα «ασυμμάζευτα».
Θεωρεί πως πρόκειται για φράση «ευρείας χρήσης» και χαρακτηρίζει μόνο κάποιους «κακούς» αστυνομικούς.

Με αυτή την λογική βέβαια κι όταν βρίζουν τους πολιτικούς με πολύ γνωστή φράση, επίσης «ευρείας χρήσης» δεν τους εννοούν όλους, αλλά όλοι πληρώνουν το «μάρμαρο».
Υπενθυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν από ένα λάθος της ΕΡΤ1 όπου στο σούπερ της Ντόρας Μπακογιάννη έγραψαν: «βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ». Κάποιος χρήστης και διαδικτυακός φίλος της Νίνας Κασιμάτη ανέβασε το scrennshot στο facebook. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αστειευτεί με ένα σχόλιο της γράφοντας χαρακτηριστικά: «η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι».

Στην επιστολή της η βουλευτής χαρακτηρίζει «δυσανάλογη και άδικη» την αντίδραση της ΠΟΑΣΥ, επισημαίνοντας ότι έχει «υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών».
«Από την πλευρά μου δηλώνω πως θα συνεχίσω να πρεσβεύω προοδευτικές και δημοκρατικές θέσεις προκειμένου εσείς, οι άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., να μπορείτε να ασκείτε ελεύθερα τα συνδικαλιστικά σας δικαιώματα και καθήκοντα» συνεχίζει «γι’ αυτό και αναμένουμε από εσάς να αναδεικνύετε μέσα από τη συνδικαλιστική σας δράση τα φαινόμενα εκείνα που όντως εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία και θέτουν σε κίνδυνο – πλέον και εσωτερικά ανέλεγκτα – τη ζωή των πολιτών και τη δική σας.»

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που ανέβασε στο Facebook.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΝΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ~
Κοιν.: Π.Ο.ΑΣ.Υ.


11/12/2019
Αξιότιμε Πρόεδρε, κύριε Λιότσο,

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Πειραιά,


Με έκπληξη διάβασα τη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, όπου με κατηγορείτε για μια γνωστή στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές, για τις θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις συναδέλφων σας που κάνουν παράνομη χρήση βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.
H έκπληξη έγκειται στο ότι, όπως και οι ίδιοι παραδέχεστε, αυτή τη φράση τη χρησιμοποίησα ως μέρος σκωπτικού σχολίου μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα, που προδήλως καμία σχέση δεν είχε ούτε καταφερόταν αντικειμενικά και υποκειμενικά στο αστυνομικό σώμα, όπως επίσης εσείς περιγράφετε, άρα και δεν συνιστά έκφραση της αντίληψής μου για την ΕΛ.ΑΣ. όπως την εκλάβατε, και γι’ αυτό λυπάμαι για τη χρήση της και την παρεπόμενη παρερμηνεία της.
Αυτό που όμως με λυπεί επίσης, είναι η δυσανάλογη και άδικη αντίδρασή σας εναντίον μου με ηθικοπλαστικούς όρους σχετικά με το επάγγελμά σας, η οποία μάλλον έχει πολιτικά ελατήρια, όταν θα πρέπει να γνωρίζετε από τη θέση σας πως έχω υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών, αφού έχει περάσει μόνον ενάμισης μήνας από τότε που υπέγραψα Αναφορά στη Βουλή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υιοθετώντας και καταθέτοντας δικό σας έγγραφο, το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά έτους 2019, με τα δίκαια συνδικαλιστικά αιτήματά σας.
Σας το επισυνάπτω για υπενθύμιση, καθώς βρίσκομαι στο πλευρό σας για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας σας, όπως και κάθε εργαζομένου που διεκδικεί κεκτημένα δικαιώματα και επίλυση προβλημάτων, γιατί τιμώ το έργο σας και αναγνωρίζω τους κινδύνους που αντιμετωπίζετε καθημερινά.
Σχετικά, θα ήθελα να σας θυμίσω επίσης, ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε κανένας νεκρός από καμία πλευρά, πολίτης ή αστυνομικός, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν άλλων κυβερνήσεων, όπου 19 αστυνομικοί είχαν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, όπως προκύπτει από τον επίσημο κατάλογο πεσόντων στον ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ. Πιστεύω ότι οι αριθμοί πείθουν άπαντες για την ειδοποιό διαφορά της δικής μας αντίληψης και πολιτικής περί πραγματικής ασφάλειας όλων και έμπρακτου σεβασμού στο αγαθό της ζωής.
Δυστυχώς όμως, η πολύ πρόσφατη επικαιρότητα, με τα φαινόμενα υπερβάλλουσας βίας εκ μέρους συναδέλφων σας εναντίον πολιτών, ακόμα και σήμερα εναντίον νοσοκομειακών γιατρών, δείχνει ότι η υπόθεση του εκδημοκρατισμού της Αστυνομίας δεν έχει τελειώσει ή μπορεί και να πηγαίνει πολλά βήματα πίσω.
Όπως καλά γνωρίζετε, κάποτε, και μέχρι το ν.2265/1994 με τον οποίον θεσμοθετήθηκε ο συνδικαλισμός στην ΕΛ.ΑΣ, όσοι αστυνομικοί ζητούσαν τον εκδημοκρατισμό του Σώματος, διώκονταν ως απείθαρχοι και παραβατικοί.
Από την πλευρά μου δηλώνω πως θα συνεχίσω να πρεσβεύω προοδευτικές και δημοκρατικές θέσεις προκειμένου εσείς, οι άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., να μπορείτε να ασκείτε ελεύθερα τα συνδικαλιστικά σας δικαιώματα και καθήκοντα, γι’ αυτό και αναμένουμε από εσάς να αναδεικνύετε μέσα από τη συνδικαλιστική σας δράση τα φαινόμενα εκείνα που όντως εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία και θέτουν σε κίνδυνο – πλέον και εσωτερικά ανέλεγκτα – τη ζωή των πολιτών και τη δική σας.
Όλα τα υπόλοιπα, η δημοκρατική πορεία, ευαισθησία και διαδρομή του καθενός από εμάς, είναι γνωστά και κρινόμαστε καθημερινά από την ελληνική κοινωνία.
Με εκτίμηση
Νίνα Γ. Κασιμάτη.


Σκληρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ με αφορμή το υβριστικό σχόλιο της Νίνας Κασιμάτη σε προφίλ διαδικτυακού της φίλου στο facebook, στο οποίο έγραψε «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι».
«Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η Πειραιώς την ανακοίνωσή της.

Νίνα Γ. Κασιμάτη
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΝΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ~
Κοιν.: Π.Ο.ΑΣ.Υ.
11/12/2019
... Δείτε περισσότερα








pronews.gr

Καστοριά : Face News - Ψεύτικη είδηση ήταν τελικά ; η είδηση για τους 100 παράνομους μετανάστες


Καστοριά : Face News - Ψεύτικη είδηση ήταν τελικά ; η είδηση ο.τι :   <<Στην πόλη της Καστοριάς έρχονται περίπου 100 πρόσφυγες σε δυο κεντρικά ξενοδοχεία>>
 


 Τελικά η είδηση: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Την ερχόμενη βδομάδα έρχονται 100 πρόσφυγες σε δυο κεντρικά ξενοδοχεία μέσα στην Καστοριά.

 Την οποία αναπαρήγαγε και το fyllokaiftero1.blogspot.com ήταν ψευδείς, και ζητούμε συγγνώμη απο τους αναγνώστες μας.

Δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά την διέψευσε δε ο ίδιος ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντζίδης σε συνέντευξη του σε ΜΜΕ της Κοζάνης.

Και βεβαίως δεν θα μπορούσε με κανέναν τρόπο να ακυρωθεί μια τέτοια συμφωνία  από έναν δήμαρχο, όπως όλως περιέργως  αναγράφηκε σε άλλο ρεπορτάζ του ιδίου τοπικού σάϊτ, τις επόμενες ημέρες, συγκεκριμένα από τον δήμαρχο της Καστοριάς, διότι οι συμφωνίες αυτές υπογράφονται από τα ξενοδοχεία μεταξύ  ξένων "φορέων" και είναι συμφωνίες ιδιωτικού χαρακτήρα. 

Την ψεύτικη είδηση από το τοπικό σάϊτ την αναδημοσίευσαν και άλλες τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες της Καστοριάς, της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ιστοσελίδα της Αθήνας.

Διαβάστε το πρωτότυπο κείμενο της face News ;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Την ερχόμενη βδομάδα έρχονται 100 πρόσφυγες σε δυο κεντρικά ξενοδοχεία μέσα στην Καστοριά.

Αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν πως είναι η συνέχεια των ιδιωτικών συμφωνιών που κάνουν οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων με φορείς που διαχειρίζονται την όλη διαδικασία.

Οι ιδιοκτήτες έρχονται σε άμεση επαφή και με τα αρμόδια υπουργεία χωρίς να έχουν λόγο η άποψη περιφερειάρχες και δήμαρχοι.


Αυτός είναι ο παράνομος μετανάστης που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 20χρονου με αυτισμό! pics


Αυτός είναι ο 43χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 20χρονου με αυτισμό! pics
Φωτογραφία από: ΕΛ.ΑΣ.
Οι ανακοινώσεις για την σοκαριστική υπόθεση με την σεξουαλική κακοποίηση έγιναν από την Ελληνική Αστυνομία και προκαλούν σοκ.

Η ενημέρωση αναφέρει πως “δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 43χρονου αλλοδαπού ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα στις 4-12-2019, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών, κατηγορούμενος για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον (επ) ALI (ον) AMANAT του LATIF MUHAMMAD και της SEAD , γεννηθέντα την 3-12-1976 στο Πακιστάν.

Όνομα κατά δήλωση του προφανώς, αφού εισήλθε παράνομα στη χώρα μας,- αφού κατέστρεψε τα χαρτιά του, (όχι όμως το κινητό του) όπως κάνουν  οι χιλιάδες που εισέρχονται με το τρόπο αυτό, ο τρόπος αυτός  θα αποτελούσε ποινικό αδίκημα για έναν Έλληνα εάν κατέστρεφε την ταυτότητα του το διαβατήριο του και τα άλλα επίσημα  έγγραφα του  με παράνομο δόλιο σκοπό, και χωρίς λόγο απασχολούσε της κρατικές αρχές.

Δείτε τις φωτογραφίες του φερόμενου αλλοδαπού εγκληματία  που κατηγορείται για την ανώμαλη σεξουαλική κακοποίηση ανίκανου προς αντίσταση.

σεξουαλική κακοποίηση κακοποίηση

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 7-6-2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της κοινωνικού συνόλου και δη, των ευάλωτων ή ανίσχυρων ατόμων από την εγκληματική του δράση, στην διευκόλυνση της διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων καθώς και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του ανωτέρω εγκλήματος, προκειμένου δε να διαπιστωθούν και να εξιχνιαστούν άδηλες ομοειδείς υποθέσεις που τυχόν τέλεσε σε βάρος κι άλλων θυμάτων”.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγει ως εξής: “Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2478025 του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας”.
Φωτογραφίες από: ΕΛ.ΑΣ.



                           Επικοινωνία:
           email: fyllokaiftero@gmail.com

Σε φιάσκο κατέληξαν οι δύο επιστολές για ΑΟΖ: «Βρείτε τα με την Τουρκία» απάντησαν!


Κάζο κυβέρνησης στον ΟΗΕ - Σε φιάσκο κατέληξαν οι δύο επιστολές για ΑΟΖ: «Βρείτε τα με την Τουρκία» απάντησαν!

Σε άνευ προηγουμένου φιάσκο κατέληξε η κυβερνητική προσπάθεια πονταρίσματος στο «Διεθνές Δίκαιο» και αποστολής στον ΟΗΕ με τυμπανοκρουσίες και φανφάρες δύο επιστολών με τις οποίες ζητούσε από τον Οργανισμό να μην αναγνωρίσει την ανακήρυξη της ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.


Ο ΟΗΕ όχι απλώς αποφάσισε να κρατήσει ουδέτερη στάση, επιβραβεύοντας τον επιτιθέμενο που δεν είναι άλλος από την Τουρκία, αλλά πηγές του σημείωναν επιπλέον ότι «Η Ελλάδα αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Λιβύης ως νόμιμης, άρα αναγνωρίζει και τις δικαιοπραξίες της με τρίτα μέρη. Δεν υπάρχει αναγνώριση a la cart της κυβέρνησης μιας χώρας»!

Εκτός αυτού υπάρχουν και χειρότερα: Ο ΟΗΕ ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι οι ανακηρύξεις των δύο ΑΟΖ μέσω των συμφωνιών Τουρκίας και Λιβύης, είναι απόλυτα έγκυρες βάσει του Κανονισμού του Οργανισμού, η συμφωνία παραλήφθηκε κανονικά και καταχωρήθηκε στα πρακτικά του ΟΗΕ ως «έγκυρη διμερής συμφωνία»!
Το επόμενο κακό είναι ότι ουδείς έχει «συγκινηθεί» στο Συμβούλιο Ασφαλείας από τις ελληνικές επιστολές και το θέμα, αντίθετα με την ελληνική προσπάθεια δεν θα απασχολήσει το Συμβούλιο!

Τι έκαναν τα Ηνωμένα Έθνη και ο γ.γ. του ΟΗΕ Α.Γκουριέρεζ όταν έλαβαν τις ελληνικές επιστολές; Ζήτησαν από τον αμυνόμενο (Ελλάδα) να έχει συνεχή διάλογο με τον επιτιθέμενο (Τουρκία)! 
«Η Γραμματεία του ΟΗΕ δεν παίρνει θέση ούτε σχολιάζει θέματα που αφορούν την κυριαρχία, τα δικαιώματα και τις δικαιοδοσίες (χωρών) στις θαλάσσιες ζώνες τους», (σ.σ. σοβαρά; Από πότε;) δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χαγκ στην σχετική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
«Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές, όπως σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα συμφέροντα τρίτων μερών», πρόσθεσε, αλλά αυτό θα μπορούσε να αφορά και τα συμφέροντα της Τουρκίας που θεωρεί ότι θίγεται με τον υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου...

«Είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αναγνωρίζουν την ανάγκη για έναν συνεχή διάλογο για αυτά τα ευαίσθητα θέματα». «Τούτου λεχθέντος, σύμφωνα με τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όλες οι διαφορές πρέπει να επιλύονται ειρηνικά», συμπλήρωσε ο Χαγκ, κλείνοντας την συζήτηση και βάζοντας το «κερασάκι» σε, ένα ακόμα, φιάσκο της ελληνικής διπλωματίας...




pronevs.gr

ΘΡΙΛΕΡ το Κοινωνικό Μέρισμα: «Κόλλησε» τώρα στα IBAN -Πότε οι τελικές αποφάσεις

Φωτογραφία: Fterografos



Η ΗΔΙΚΑ, μόλις ξεπεραστούν τα πρώτα εμπόδια, αναμένεται να ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα μέρισμα μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου δηλαδή την επόμενη εβδομάδα. Η πλατφόρμα που θα «ανέβει» πιθανότατα στη διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr, θα παραμείνει σε λειτουργία για αιτήσεις μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου.

Αμέσως μετά, από τις 27 του μήνα ως τις 31 Δεκεμβρίου, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των 250.000 δικαιούχων το μέρισμα των 700 ευρώ.

Η καταβολή του μερίσματος, αν και υπήρχε σκέψη να γινόταν νωρίτερα σε ομάδες ΑμΕΑ (υγ. ζητήθηκε διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων της συγκεκριμένης ομάδας μέσω επιστολής στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη), πιθανόν αυτό να μην καταστεί δυνατό καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν στα iban των δικαιούχων, τα οποία είναι διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι.

Έτσι, η καταβολή «κλειδώνει» για όλους στο τέλος του χρόνου δηλαδή έως την 30η ή την 31η Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η χθεσινοβραδινή επιστροφή του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας από την Αμερική, θα βάλει σε μια σειρά τα πράγματα και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στη διαδικασία και στην καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος.

1 φεύγει, 3 έρχονται

1 φεύγει, 3 έρχονται -

40.000 παράνομοι <<πρόσφυγες>> στο Αν. Αιγαίο






Ξεπέρασαν τους 40.000 οι <<πρόσφυγες>> και "μετανάστες" στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης.

Παρά την επιχείρηση "αποσυμφόρησης" και τις συνεχείς μεταφορές (ψευτοευάλωτων)  ευάλωτων ομάδων στην ενδοχώρα, ο αριθμός των νέων αφίξεων εξακολουθεί να είναι πολλαπλάσιος των μεταφερόμενων, με αποτέλεσμα ο "προσφυγικός " –  παρανομομεταναστευτικός πληθυσμός στα νησιά να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Είναι χαρακτηριστικό πως τον περασμένο Ιούνιο ο συνολικός αριθμός τους σε όλα τα νησιά δεν ξεπερνούσε τα 16.000 άτομα και εκτινάχτηκε μόλις σε έξι μήνες στους 40.000, δηλαδή 2,5 φορές περισσότερο.

«Η κατάσταση είναι σήμερα εκτός ελέγχου και δυστυχώς είμαστε μόνοι μας», είπε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο πλαίσιο της παναιγαιακής κινητοποίησης και απεργίας που κήρυξαν η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και οι δήμαρχοι των νησιών κατά της δημιουργίας νέων δομών.

Σαφείς αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό – μεταναστευτικό άφησε ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.
 
 «Η κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδια τα οποία δεν υλοποιούνται», είπε, και αναφέρθηκε στις τελευταίες ανακοινώσεις για το κλείσιμο των υφιστάμενων δομών και την αντικατάσταση από κλειστά κέντρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως είπε, τον βρίσκει προσωπικά σύμφωνο, όχι όμως και όσα ακούστηκαν στη συνέχεια για παράλληλη λειτουργία κλειστών και ανοιχτών δομών. «Σε κάθε περίπτωση, με κλειστά ή ανοικτά κέντρα, δεν έχει κανένα νόημα, όταν συνεχίζονται αθρόες οι ροές», παρατήρησε και αναφέρθηκε ενδεικτικά στις 500 και πλέον νέες αφίξεις στα νησιά μόνο κατά την χθεσινή ημέρα (Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου).

Στο ίδιο πνεύμα, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, τόνισε πως «χειρότερο από μια κακή απόφαση είναι να γίνεται αντιληπτό ότι οι έχοντες την ευθύνη για τη λήψη μιας απόφασης δεν μπορούν, και έτσι να ρίχνουν το μπαλάκι σε εμάς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».


Είδαμε 4χρονο με πιπίλα, δεν είδαμε ακόμη 20χρονο ασυνόδευτο προσφυγόπουλο με πιπίλα.

Με πληροφορία από το aftodioikisi.gr

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία: Κατέθεσε στον ΟΗΕ συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη





Κλιμακώνει τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα, επιχειρώντας να επιβάλει τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας  -Μήνυμα στην Άγκυρα μέσω Βρυξελλών: «Παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο», λέει το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

Συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες κατέθεσε στον ΟΗΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu η Τουρκία.

Η Τουρκία προχώρησε σε αυτή την κίνηση κλιμάκωσης την ώρα που συνεδριάζει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, όπου αναμένεται να σταλεί ηχηρό μήνυμα έναντι της Άγκυρας και του «πειρατικού» τουρκολιβυκού συμφώνου.




93i56k1576144016085


Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ, επιβεβαίωσε τη λήψη της επιστολής της ελληνικής κυβέρνησης, με την οποία καταγγέλλεται ως παράνομο το Mνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψαν Λιβύη και Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους.
 Μήνυμα στην Άγκυρα μέσω Βρυξελλών

Με μια καταδικαστική δήλωση για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παίρνει θέση που ενισχύει την ελληνική επιχειρηματολογία ότι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, που δεν λαμβάνει υπόψη την ελληνική επικράτεια, είναι άκυρη.


Το μεσημέρι ξεκινά στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στην οποία θα λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων, που πρόκειται να υιοθετήσουν οι ηγέτες της ΕΕ, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών και δεν συμμορφώνεται με το δίκαιο της θάλασσας του ΟΗΕ.

«Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο Θάλασσα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών και δεν συμμορφώνεται με το δίκαιο της θάλασσας», αναμένεται να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει προετοιμαστεί για την διήμερη σύνοδο των ηγετών την Πέμπτη. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει αναμφίβολα την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και την Κύπρο αναφορικά με αυτές της πράξεις της Τουρκίας», προβλέπεται να είναι η διατύπωση με την οποία θα κλείνει η δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εφ' όσον δεν προκύψουν αλλαγές ή αναδιατυπώσεις που μπορεί να ζητήσουν κάποιες χώρες-μέλη.

Το θέμα της απειλητικής για την ελληνική κυριαρχία συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης πρόκειται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του αποψινού δείπνου των ηγετών, όπου αναμένεται να λάβει τον λόγο και ο κ. Μητσοτάκης ενημερώνοντας τους ομολόγους του και εκφράζοντας τις ελληνικές θέσεις.

Ουδετερότητα από τον ΟΗΕ

Με την παρότρυνση προς την Αθήνα και την Άγκυρα να έχουν συνεχή διάλογο για τα ευαίσθητα θέματα των θαλασσίων ζωνών ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε ότι θα τηρήσει την αναμενόμενη στάση ουδετερότητας επί της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης. Μετά την κατάθεση επιστολών προερχόμενων από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ προς τον γγ των Ηνωμένων Εθνών και τις ΗΠΑ που αυτό τον μήνα ασκούν την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν πώς σχεδιάζει να χειριστεί το θέμα ο Οργανισμός.

«Η Γραμματεία του ΟΗΕ δεν παίρνει θέση ούτε σχολιάζει θέματα που αφορούν την κυριαρχία, τα δικαιώματα και τις δικαιοδοσίες (χωρών) στις θαλάσσιες ζώνες τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χαγκ.

«Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές, όπως σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα συμφέροντα τρίτων μερών», πρόσθεσε, ερωτηθείς για την απάντηση του ΟΗΕ στο αίτημα της Αθήνας για καταδίκη χθες με επιστολές που εστάλησαν προς τον Γενικό Γραμματέα και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αναγνωρίζουν την ανάγκη για έναν συνεχή διάλογο για αυτά τα ευαίσθητα θέματα». «Τούτου λεχθέντος, σύμφωνα με τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όλες οι διαφορές πρέπει να επιλύονται ειρηνικά», συμπλήρωσε ο Χαγκ.

Σύμφωνα με πολλούς διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη, δεν έχει προγραμματιστεί στο παρόν στάδιο καμία συνάντηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητηθεί το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης.

Πρεσβευτής Ρωσίας στην Αθήνα: Ελλάδα-Τουρκίας να λύσουν τις διαφορές τους μέσω... ΝΑΤΟ

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, συνεπώς είναι συμμαχικές χώρες και οι όποιες διαφορές τους θα μπορούσαν να επιλυθούν στο πλαίσιο της πιο επιτυχημένης αμυντικής συμφωνίας της ιστορίας» ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ για το θέμα που έχει ανακύψει μετά την προσπάθεια της Άγκυρας να σφετεριστεί θαλάσσιες ζώνες που ανήκουν στην κυριαρχία της Ελλάδας.

Επιβεβαιώνοντας την σύγκλιση Μόσχας-Αγκυρας ο κ. Μάσλοβ δεν είπε το παραμικρό για να επικρίνει την μονομερή κίνηση της τουρκικής πλευράς και αρκέστηκε να σημειώσει ότι για την Μόσχα οι εμπλεκόμενες χώρες της ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ, Τουρκία και Αίγυπτος θα πρέπει να βρούν τις λύσεις με βάση αμοιβαίους συμβιβασμούς και με βάση το δίκαιο της θάλασσας.

Παναγιωτόπουλος: Μάθημα στην τουρκική αεροπορία

«Τα πράγματα σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολα, όσο τα υπολογίζει ο κ. Τσαβούσογλου με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την τουρκική πλευρά ότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει πέραν ενός συγκεκριμένου σημείου στις τουρκικές προκλήσεις και απειλές.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις αερομαχίες μεταξύ 20 τουρκικών αεροσκαφών και 38 ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής που σημειώθηκαν την Τρίτη, εξηγώντας πως οι πιλότοι των ελληνικών μαχητικών έδωσαν ένα μάθημα στην τουρκική αεροπορία...

 protothema.gr

Έβρος: Παράνομοι μετανάστες καίνε τις περιουσίες των κατοίκων - Κυριαρχεί ο φόβος παντού




Έβρος: Παράνομοι μετανάστες καίνε τις περιουσίες των κατοίκων - Κυριαρχεί ο φόβος παντού
Η περιοχή του Έβρου είναι αυτή με το μεγαλύτερο ζήτημα ασφάλειας σε όλη την χώρα αφού καθημερινά διέρχονται από εκεί εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες με άγριες διαθέσεις.
Στις φλόγες τυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου νερόμυλος που βρίσκεται στον Δήμο Ιάσμου και συγκεκριμένα μεταξύ Ιάσμου και Πολυάνθου, στο ύψος της γέφυρας. 


Η φωτιά ξέσπασε περί της 8 το απόγευμα και για την κατάσβεσή της επενέβησαν δύο οχήματα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ιάσμου με τέσσερις πυροσβέστες και ένα οχήματα από την πυροσβεστική υπηρεσία Κομοτηνής με δύο πυροσβέστες.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν μόνο στο νερόμυλο την φωτιά, ωστόσο το κτίριο φαίνεται πως κάηκε σχεδόν ολοσχερώς.
Άγνωστοι παραμένουν οι δράστες πίσω από την φωτιά, ωστόσο όλα συνηγορούν στο ότι η φωτιά ξεκίνησε από παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι κατέλυαν στον κλειστό αυτό νερόμυλο για να βρουν στέγη.
Στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας που μετέφερε στον «Χ» το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο.
Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο «φως» για την ενέδρα που έστησαν σε οδηγό αυτοκινήτου παράνομοι μετανάστες οι οποίοι συνεχίζουν να βάζουν φωτιές στις ιδιοκτησίες των κατοίκων του Έβρου.

Όπως ήδη έχει γράψει το pronews.gr παράνομοι μετανάστες επιτέθηκαν σε κάτοικο ορεινού όγκου του νομού Ροδόπης κάτι που επιβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αρριανών Αλή Χασεκί.
Σύμφωνα με το περιστατικό, κάτοικος Βυρσίνης γυρνούσε στο χωριό του περί τις 6 το απόγευμα. Στο δρόμο του είδε έναν άγνωστο άνθρωπο, ο οποίος φερόταν να κουτσαίνει.

Ο οδηγός, περί των 50 με 55 ετών, κατά τις μαρτυρίες, έσπευσε να βοηθήσει τον περαστικό, για να πέσει όμως θύμα επίθεσης. Ο φερόμενος ως παράνομος μετανάστης κατά τις μαρτυρίες «έβγαλε» μαχαίρι στον οδηγό. Τότε εμφανίστηκαν και άλλοι μετανάστες, οι οποίοι από κοινού τον έδεσαν, τον απείλησαν, του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο και του έκλεψαν το αυτοκίνητο όπως αναφέρει ο «Χρόνος»

Πάντως, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας ένα αυτοκίνητο ανευρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή.







«Χρόνος» Μέσω pronews.gr

Δημόσιο ΑΣΕΠ: Προκηρύχθηκαν 317 θέσεις

Δημόσιο ΑΣΕΠ: Προκηρύχθηκαν 317 θέσεις
Η προκήρυξη για προσλήψεις στο Δημόσιο αφορά: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), Κέντρο Εκπαί-δευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ).17 μόνιμες θέσεις Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς πρόνοιας: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (ΕΚΚΑ), Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ).

Η λίστα με τις 45 ειδικότητες που θα γίνουν δεκτές απο το ΑΣΕΠ για την εν λόγω προκήρυξη είναι η εξής:

Η προκήρυξη και οι ειδικότητες
Α’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), τριάντα μία (31) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Ελληνικής Φιλολογίας, ΠΕ Ιατρών / Ιατρών Ειδικοτήτων, ΠΕ Ιατρών / Ιατρών Ειδικοτήτων (Γενικής Παθολογίας), ΠΕ Ιατρών / Ιατρών Ειδικοτήτων (Φυσικής Ιατρικής Απο¬κατάστασης), ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών / Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΕ Νηπιαγωγών, ΠΕ Παιδαγωγών Ειδικής Αγωγής, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ΠΕ Ψυχολόγων.
Β’ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), τριάντα οκτώ (38) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΤΕ Διαιτολόγων, ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΤΕ Εργοθεραπευτών, ΤΕ Κοινωνικών Λει¬τουργών / Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Λογιστικής, ΤΕ Λογοθεραπευτών, ΤΕ Νοσηλευτικής και ΤΕ Πληροφορικής.
Γ’ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), διακόσιες δεκατρείς (213) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων, ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων / Βοηθών Νοσηλευτών, ΔΕ Βοηθών Παιδαγωγών, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Διοικητικός Επιμελητών Παιδιών, ΔΕ Επιμελητών, ΔΕ Επιμελητών Κοινωνικής Πρόνοιας, ΔΕ Επιμελητών Πρόνοιας, ΔΕ Κοινωνικών Επιμελητών, ΔΕ Κοινωνικών Επιμελητών / Φροντι¬στών Παιδιών, ΔΕ Κοινωνικών Φροντιστών, ΔΕ Μαγείρων, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φρο¬ντίδας ΑμεΑ, ΔΕ Τεχνικών Ειδικοτήτων Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Τεχνικών Ειδικοτήτων Ειδικότητα Συντηρητή Κτιρίων και ΔΕ Τεχνικών Ειδικοτήτων (Υδραυλικών).
Δ’ Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), τριάντα πέντε (35) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού Εστίασης, ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού και ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού – Μεταφορέων Ασθενών.
Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία έχει ως ακολούθως: Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 23 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 10 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ. Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 13 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 28 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.









Πηγή: dimosio.gr
newsit.gr

Η ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας στέλνει βοήθεια στην Αλβανία αυτή όμως φθάνει ποτέ στον προορισμό της ;



Αιφνιδιαστική άσκηση ανακατάληψης νήσου: Η δύναμη «Δ» ετοιμάζεται για αυτά που έρχονται




Αιφνιδιαστική άσκηση ανακατάληψης νήσου: Η δύναμη «Δ» ετοιμάζεται για αυτά που έρχονται

Αιφνιδιαστικά ενεργοποιήθηκε η "Δύναμη Δέλτα" με σκοπό την εκτέλεση άσκησης ανακατάληψης νήσου ελέγχοντας τα αντανακλαστικά της και προετοιμάζοντας την στρατιωτική «μηχανή» της χώρας για αυτά που έρχονται και ίσως πολύ σύντομα...
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πλωτά και εναέρια μέσα με άνδρες Ειδικών Επιχειρήσεων κινήθηκαν με ταχύτητα και ακρίβεια μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους αντίδρασης εκτελώντας άμεσα τη διαταγή ανακατάληψης μικρής ακατοίκητης νήσου στην "καρδιά" του Αιγαίου.

Άλλωστε ο καιρός δεν θα πρέπει να επηρεάζει τις ΕΔ στις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες καθώς εάν συμβεί κάποιο «θερμό» επεισόδιο οι Τούρκοι θα επιλέξουν τον χρόνο και τον χώρο (κακώς βέβαια καθώς η Ελλάδα είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι έτοιμη για ένα πρώτο πλήγμα αφού διαθέτει σαφώς λιγότερες εφεδρείες από την Τουρκία).

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε, την αποβίβαση εχθρικών τμημάτων σε μικρό νησί του Κεντρικού Αιγαίου.
Φρεγάτες και πυραυλάκατοι, επιθετικά ελικόπτερα Apache, μαχητικά F-16, ελικόπτερα Chinook με τμήματα της Ζ ΜΑΚ από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, έλαβαν διαταγή ανακατάληψης εθνικού εδάφους.
Η πιο ισχυρή Διακλαδική Δύναμη Επιχειρήσεων των ΕΔ εκτέλεσε την άσκηση χθες τα χαράματα με απόλυτη επιτυχία και έως νωρίς το απόγευμα όλες οι δυνάμεις είχαν επιστρέψει πίσω στις βάσεις τους.
Η "Δύναμη Δέλτα" αποτελεί Διακλαδική Δύναμη ειδικής σύνθεσης με συγκεκριμένη δομή και μέσα που αποσπώνται από μονάδες επιφανείας του Αρχηγείου Στόλου, μαχητικά του ΑΤΑ, ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων/Ειδικών Δυνάμεων.
Τόσο η δομή όσο και η δύναμή της μεταβάλλονται ανάλογα με τις τακτικές απαιτήσεις της επιχείρησης όπως κρίνει το ΓΕΕΘΑ στο οποίο υπάγεται απευθείας.
Στη "Δύναμη Δέλτα" ανήκουν:
Η Ζ ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών)η οποία ιδρύθηκε αμέσως μετά την κρίση των Ιμίων. Βασική αποστολή της είναι η ανακατάληψη βραχονησίδων και μικρών νήσων​.
Το ΕΤΑ (Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών)το οποίο αποτελεί την αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων. Αποστολή του μεταξύ άλλων είναι η συλλογή πληροφορίων και αναγνώριση μέσα σε εχθρικό έδαφος.
Η ΜΥΚ (Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών) οι περιβόητοι ΟΎΚαδες άριστα εκπαιδευμένοι στις καταστροφές και στην αναγνώριση ακτών.
Η 31 ΜΕΕΔ(Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης) με υψηλή εκπαίδευση σε αποστολές διάσωσης ιπτάμενων αλλά και κρούσης σε εχθρικό έδαφος.
Επιπλέον η "Δύναμη Δέλτα" μπορεί να ενισχυθεί αν απαιτηθεί από Πεζοναύτες,Καταδρομείς και Αλεξιπτωτιστές.

Και οι τρεις Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων εξαντλούν κάθε δυνατότητα εκπαίδευσης δίνοντας έμφαση σε ρεαλιστικά επιχειρησιακά σενάρια. Οι ασκήσεις επικεντρώνονται στην άμεση αντιμετώπιση εχθρικής ενέργειας και μάλιστα όταν το στοιχείο του αιφνιδιασμού ανήκει στην αντίπαλη δύναμη.

Στόχος σε κάθε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα είναι η συμμετοχή και των τριών κλάδων στο μέτρο του δυνατού. Για την διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων στην υψηλής δυσκολίας ''ευαίσθητη'' περιοχή του Αιγαίου, όπως εκτιμούν Επιτελείς, η πλήρης συνεργασία Στρατού Ξηράς,

Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού κρίνεται επιβεβλημένη.
Η εξασφάλιση αεροπορικής υπεροχής σε συνδυασμό με την ισχύ χερσαίων δυνάμεων ή Μονάδων του Ναυτικού θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε θέατρο επιχειρήσεων.
Ακολουθούν βίντεο απο παλαιότερους «Πυρπολητές»
Video Player is loading.

Remaining Time -0:00




pronew.gr

Εκλογές στη Βρετανία: Οι δημοσκοπήσεις «βλέπουν» νικητή τον Τζόνσον - Ερώτημα η πλειοψηφία για το Brexit




Johnson_art

Οι κάλπες κλείνουν στις 10 το βράδυ - Ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ότι θα αναδειχθεί νικητής, αλλά θα χρειασθεί αρκετές έδρες για να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ - Οι Βρετανοί αναμένεται να ψηφίσουν «τον λιγότερο αντιπαθή» πολιτικό

Τριάμισι χρόνια μετά το δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τρεις παρατάσεις που έδωσαν οι Βρυξέλλες στο Λονδίνο. Και τρεις περίπου μήνες πριν εκπνεύσει και η τελευταία προθεσμία ώστε το Λονδίνο να αποχωρήσει (;) από την ΕΕ, διεξάγονται οι πρόωρες εκλογές στη γηραιά Αλβιώνα.

Ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται- σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- να είναι ο απόλυτος νικητής. Ωστόσο θα χρειαστεί αρκετές έδρες για να καταφέρει να περάσει τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, το Εργατικό Κόμμα φαίνεται να ανεβαίνει κατά δύο μονάδες, στο 34% και το Συντηρητικό Κόμμα, ενώ μεν προηγείται, παραμένει στάσιμο στο 43%. Η δημοσκόπηση έγινε το τελευταίο διήμερο σε μεγάλο δείγμα - 100.000 ερωτηθέντων. Η διαφορά των 10 μονάδων φαίνεται να μειώνεται ταχύτατα και η πλειοψηφία υπέρ του κυβερνώντος κόμματος που έδειχνε η προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας φαίνεται να συρρικνώνεται.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και οι Βρετανοί πολίτες θα επιλέξουν επιτέλους το μέλλον τους, την ώρα που στις Βρυξέλλες θα διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Μεγάλη Βρετανία θα την εκπροσωπεί ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και διάδοχος του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ .

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις;

Βάσει των τελευταίων δημοσιοποιήσεων η διαφορά ανάμεσα στο Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον και το Εργατικό του Τζέρεμι Κόρμπιν μειώνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Το 43% των Συντηρητικών και το 34% των Εργατικών που αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις ενδέχεται- εάν φυσικά επαληθευθούν τα αποτελέσματα - να μειώσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ωστόσο όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν αυτοδυναμία στους Συντηρητικούς. Οι πλέον απαισιόδοξες δημοσκοπήσεις για τον κ. Τζόνσον του δίνουν πλειοψηφία 28 εδρών. Οι Tories φαίνεται να καταλαμβάνουν 339 έδρες και οι Εργατικοί 232.


Παρά ταύτα όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Βρετανοί πολίτες θα ψηφίσουν τον λιγότερο αντιπαθή πολιτικό. Η απόφαση του Νάιτζελ Φαράτζ να αποχωρήσει από την διεκδίκηση των ψήφων και να καλέσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν υπέρ του Μπόρις Τζόνσον μπορεί να μοιάζει ως φυσικό επακόλουθο μιας μακαράς διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ, εντούτοις ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα το τί θα επιλέξουν οι απογοητευμένοι και κουρασμένοι ψηφοφόροι.


Οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν (του χειρότερου πολιτικού που έχει ζητήσει την ψήφο των Βρετανών πολιτών, όπως χαρακτηρίζεται από μερίδα των μέσων ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο) ενδέχεται να κερδίσουν κάποιες ψήφους στο Λονδίνο και το Σαουθάμπτον, αλλά θα χάσουν περισσότερους ψηφοφόρους στο Μπέρμιγχαμ και το Νότιγχαμ. Παράλληλα οι περισσότερες περιοχές των Midlands και της βόρειας Αγγλίας αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ του Μπόρις Τζόνσον.

Η ψήφος τακτικής και το αποτέλεσμα

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το αποτέλεσμα της λεγόμενης ψήφου τακτικής. Ήτοι της ψήφου των Βρετανών πολιτών σε μονοεδρικές περιφέρειες που θα μπορούσαν να στερήσουν την πλειονοψηφία στους Συντηρητικούς. Θεωρητικά, κάποιοι Βρετανικοί ψηφοφόροι θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την πλειονοψηφία των Συντηρητικών επιλέγοντας να ψηφίσουν κόμματα που αντιτίθενται στο Brexit, επιλέγοντας βουλευτές κυρίως στην Ουαλία και τη Βόρεια Αγγλία. Η Σκωτία αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση. Μερικές περιοχές που αποτελούσαν παραδοσιακά οχυρά των Εργατικών στρέφονται στο Σκωτικό Εθνικό Κόμμα που ζητεί την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, ή ακόμα και την απόσχιση της Σκωτίας από το ΗΒ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν επίσης μια τάση στροφής των φιλοευρωπαϊων προς τους Εργατικούς, παρά το γεγονός της ξεκάθαρης αντιπάθειάς τους προς τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Το δυσάρεστο αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα οφείλεται και στη φωτογραφία ενός τετράχρονου αγοριού, με οξυγόνο να κοιμάται στα πάτωμα νοσοκομείου στο Λιντς της κομητείας Γιόρκσαϊρ.

Η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον στην φωτογραφία που του έδειξε δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια συνέντευξης χαρακτηρίστηκε από πολλούς απαράδεκτη: Ο πρωθυπουργός του άρπαξε το τηλέφωνο και το έβαλε στην τσέπη του, λέγοντας ότι αρνείται να τη δει. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα το έβγαλε, την είδε και αναφώνησε: «Φρικτό, αυτά δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν στη Βρετανία». Ωστόσο, απέφυγε να απολογηθεί για την δεκαετή λιτότητα που επέβαλαν οι συντηρητικές κυβερνήσεις από το 2010, που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των κονδυλίων στο Σύστημα Υγείας.

Ο αδέξιος χειρισμός του θέματος από την Ντάουνινγκ Στρίτ πιστεύεται πως επηρέασε τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Το αν η τάση αυτή συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες που απομένουν έως το άνοιγμα της κάλπης παραμένει προς το παρόν αναπάντητο ερώτημα.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχίζει – για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια – να μετράει αντίστροφα. 







protothema.gr