02 Ιουλίου 2019

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους - Τα ποσά επιδότησης

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους - Τα ποσά επιδότησης
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υλοποίηση του νέου πλάνου αξιοποίησης θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Το πρώτο πρόγραμμα που θα εκδοθεί από τον Οργανισμό σε άμεσο χρόνο θα αφορά τον τομέα της ενίσχυσης της δημιουργίας μικρών επιχειρήσεων από ανέργους του ΟΑΕΔ και την αυτοαπασχόληση. 
 
Σύμφωνα με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κυρία Μαρία Καραμεσίνη, νέος στόχος του ΟΑΕΔ θα είναι η μεγιστοποίηση του αριθμού των ανέργων που προσανατολίζονται στην αυτοαπασχόληση ως επιλογή, μέσα σε μία αγορά εργασίας που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εξασφαλίσει θέσεις μισθωτής απασχόλησης για όλους

Για τη νέα δράση θα ενισχυθούν -συνολικά- 10.000 άνεργοι, ηλικίας 18 - 66 ετών
Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, πρόκειται να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία και θα καθορίζει το πλαίσιο υλοποίησης του νέου προγράμματος. Παρότι είναι πρόθεση του ΟΑΕΔ η έκδοση της εν λόγω Δράσης πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η διαδικασία ενδέχεται να μετατεθεί μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, γεγονός που ενισχύεται από την καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ για την κοινωφελή.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται άνεργοι ηλικίας από 18 έως 66 ετών, αλλά και άνεργοι που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και την οποία διέκοψαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Τα ποσά που θα καταβληθούν θα αγγίζουν τα:

12.000 ευρώ για ατομικές επιχειρήσεις ή μέλη εταιρειών με ποσοστό πάνω από 51%
9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/2 του εταιρικού κεφαλαίου
8.000 ευρώ για όσους είναι μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου
Το νέο πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 12 μηνών, ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να διατηρήσουν την επιχείρηση τρεις μήνες μετά το τέλος του προγράμματος επιχορήγησης.

Η διαδικασία υπαγωγής στο πρόγραμμα έχει τρία στάδια, την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, την αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων και τέλος, την υπαγωγή στο πρόγραμμα.
Τα ποσά θα καταβληθούνσε τρεις δόσεις, ενώ οι αιτήσεις θα πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr).






 απο το Dikaiologitika News

Τα συλλυπητήρια του Συλλόγου Λογιστών Καστοριάς


Αναμμένο Κερί, Διάθεση, Κερί, Το Φως Των Κεριών

 


Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Λογιστών Καστοριάς εκφράζουν τα ειλικρινά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο της μητέρας του συναδέλφου και πρώην προέδρου του Συλλόγου Τρύφωνα Πολυγιάννη.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών Νομού Καστοριάς
η Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

Παπακωνσταντίνου Βασιλική Γκατσώνη Ελευθερία

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ανοξείδωτο καλάθι φριτέζας - ΦΩΤΟ



Στην ανάκληση ανοξείδωτου καλαθιού φριτέζας από την αγορά προχωρά ο ΕΦΕΤ.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διαχείρισης καταγγελίας καταναλωτή, διενήργησε δειγματοληψία μεταλλικού διχτιού, συγκεκριμένα ανοξείδωτο καλάθι φριτέζας, με αριθμό παρτίδας Lot No 180809, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα. Το προϊόν εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση VICKO ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Α.Ε.
Από τον εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γ.Χ.Κ., διαπιστώθηκε ότι το μεταλλικό σκεύος είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς η περιεκτικότητα του συρμάτινου αυτού πλέγματος σε χρώμιο (Cr) είναι κάτω του κατώτατου ορίου του 12% κ.β.

Επομένως, προκύπτει ότι το σκεύος δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του δύναται να προσβληθεί από το τρόφιμο και να μεταφέρει σε αυτό ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του, καθιστώντας έτσι δυνατό να προκληθεί τροποποίηση στη σύστασή του, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση VICKO ΗΛΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.




Συνέβη στην Αλβανία: Περισσότεροι οι ψήφοι από τους ψηφίσαντες..



«Σκανδαλώδης» χαρακτηρίστηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των επικεφαλής των τοπικών αυτοδιοικήσεων σε όλη την αλβανική επικράτεια.

Σε πολλούς δήμους οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν υπέρ του μοναδικού υποψήφιου δημάρχου που υποστηρίζονταν από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, ήταν περισσότεροι από τους πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν.
Τα παραδείγματα, δυστυχώς, πολλά, «και οι νικητές των δήμων έλαβαν πάνω από το …100% των ψηφισάντων. Οι νοθείες φαίνεται να έγιναν την τελευταία ώρα της εκλογικής διαδικασίας», σημειώνουν τα αλβανικά δημοσιεύματα.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στη Χιμάρα, όπου ο Γκιέργκι Γκόρο έλαβε 47 περισσότερους ψήφους από όσους πήγαν να ψηφίσουν!
Το ίδιο έγινε στη Λούσνια, στη Ντιβιάκα, στο Δυρράχιο ή στην Αυλώνα, αλλά και σε πολλούς μικρότερους δήμους, όπου άλλα έχει καταγράψει η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και άλλα οι τοπικές επιτροπές για την παρουσία των ψηφοφόρων…
Το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο δεν συμμετείχε στις εκλογές κατήγγειλε τη χειραγώγηση των ψήφων στις εκλογές της 30ης Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση συμπλήρωσε τις άδειες κάλπες.
Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, συνεχάρη τους πολίτες, οι οποίοι έμειναν μακριά από τη βία την ημέρα των εκλογών τονίζοντας ότι «η Αλβανία σώθηκε από την παγίδα της εμφύλιας διαμάχης και ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Αλβανούς που δεν έπεσα θύματα της συγκρουσιακής ρητορικής των ανεύθυνων ηγετών, που με την παρακίνηση της βίας θέλουν να κρύψουν σκάνδαλα και τη λογοδοσία τους» αναφέρει το echedoros.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις τοπικές εκλογές ως ‘κυβερνητικές εκλογές’.

hellasnow.com 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να εκλέξει αύριο τον πρόεδρό του


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να εκλέξει αύριο τον πρόεδρό του
Ακόμη κι αν δεν βγει λευκός καπνός από τις Βρυξέλλες για τον διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να εκλέξει αύριο τον πρόεδρό του.
«Δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει» η απόφαση να διεξαχθεί η ψηφοφορία στις 3 Ιουλίου, τόνισε ο εκπρόσωπος του ευρωκοινοβουλίου. Ωστόσο η ευρωβουλή παρέτεινε για μερικές ώρες, ως σήμερα στις 22:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας), τη διορία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη. Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την επιθυμία η εκλογή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ακολουθήσει την επιλογή του επικεφαλής της Κομισιόν.
Πώς θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου της Ευρωβουλής
Στη συνεδρίαση για την εκλογή προέδρου θα προεδρεύσει ο απερχόμενος πρόεδρος ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, ένας από τους απερχόμενους αντιπροέδρους (κατά την τάξη της εκλογής τους) ή απουσία αυτών, ο βουλευτής με την πιο μακρά θητεία. Η εφορευτική επιτροπή που θα έχει την επίβλεψη της διαδικασίας θα αποτελείται από οκτώ εφόρους που θα κληρωθούν μεταξύ των μελών του ΕΚ. Υποψηφιότητες για την προεδρία του Κοινοβουλίου μπορούν να υποβληθούν είτε από τις πολιτικές ομάδες είτε από το 1/20 των μελών του.

Οι υποψήφιοι και υποψήφιες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν σύντομες δηλώσεις πριν την ψηφοφορία.Η εκλογή πραγματοποιείται με μυστική ψηφοφορία με κάλπη, στην οποία πρέπει να συγκεντρωθεί απόλυτη πλειοψηφία των ψηφισάντων, δηλ. 50% συν μία ψήφος.
Λευκές και άκυρες ψήφοι δεν συνυπολογίζονται στην καταμέτρηση για τον υπολογισμό της απαραίτητης πλειοψηφίας. Εάν καμία υποψηφιότητα δεν είναι επιτυχής στην πρώτη ψηφοφορία, υποβάλλονται οι ίδιες ή άλλες για τον δεύτερο γύρο, με τους ίδιους όρους.

Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και στον τρίτο γύρο αν χρειαστεί, πάντα με τους ίδιους όρους. Αν και ο τρίτος γύρος δεν αναδείξει νικητή, οι δύο υποψήφιοι ή υποψήφιες που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους σε αυτό το γύρο προχωρούν στην τέταρτη και τελική ψηφοφορία, στην οποία η υποψηφιότητα που θα λάβει το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων κερδίζει.
 






ΠΗΓΗ