21 Ιουλίου 2023

"ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ " ΤΟ ΔΕΚΑΝΊΚΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ - ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΑ

 του Μανώλη (Εμμανουήλ) Μάνου

Οι Σπαρτιάτες «απαρνήθηκαν» τον Κασιδιάρη, «είμαστε κάθετα απέναντι σε ναζισμό και φασισμό», είπε ο Στίγκας στις Προγραμματικές Φωτογραφία: EUROKINISSI
  
 Οι ακροδεξιοί <<Σπαρτιάτες» και το παπαδίστικο  ακροδεξιό τύπου Αγιατολάχ  Χομεϊνι <<Νίκη>> ψήφισαν νομοσχέδιο για τους απόδημους, που θέλει και βολεύει την ΝΔ !!
 
"ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ "ΤΟ ΔΕΚΑΝΊΚΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 


 
ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ - ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΑ :
Η ανατροφή που έπαιρναν εδώ τα παιδιά της Σπάρτης κύριο σκοπό είχε να διαμορφώσει άνδρες που επρόκειτο να ζήσουν ανάμεσα σε χιλιάδες κινδύνους και δυσκολίες και να κρατήσουν κάτω από το σιδερένιο τους ζυγό υπηκόους που ήταν πάντα έτοιμοι να επαναστατήσουν. Έτσι, ο νέος Σπαρτιάτης μπορεί να μην ήξερε να διαβάζει ή να γράφει, και να είχε ελάχιστες γνώσεις σχετικά με τις τέχνες και τις επιστήμες που κάνουν πιο πλούσια και πιο όμορφη την κοινωνία. 
 
Ωστόσο ήξερε να τρέχει, να πηδά, να παλεύει, να ρίχνει δίσκο ή ακόντιο και γενικά να μεταχειρίζεται κάθε όπλο με δύναμη, εξυπνάδα και χάρη ασυναγώνιστη σε ολόκληρη την Ελλάδα – όπου ωστόσο αυτές οι ασκήσεις ήταν πολύ συνηθισμένες.
 
 Από πολύ νεαρή ηλικία η ζωή του ήταν ένα σχολείο διαρκούς εγκαρτέρησης: τροφή φρικτή, ελαφρύ ντύσιμο, που ήταν ίδιο χειμώνα καλοκαίρι, ύπνος πάνω σε στρώμα -το οποίο έφτιαχνε το ίδιο το παιδί από καλάμια που μάζευε από τις όχθες του Ευρώτα-, πάλη με τους συντρόφους του, πληγές που του προκαλούσε ο επιστάτης (περισσότερο για να σκληραγωγηθεί το παιδί παρά για να το τιμωρήσει). Τα πάντα συνήθιζαν το νεαρό Σπαρτιάτη στη στέρηση και στον κόπο, τα πάντα του δίδασκαν υπομονή