07 Μαρτίου 2019

Καστοριά: Βρέθηκε τριχλωροαιθάνιο στο δίκτυο ύδρευσης -Σφραγίστηκε η πηγή

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ


Καστοριά: φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Καστοριά: φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Την απόφαση να σφραγίσει προσωρινά την πηγή ύδρευσης στη θέση Μπουμπουνάρι που τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς, έλαβε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς, Στέλιος Φουλίρας.
Έπειτα από μετρήσεις, διαπιστώθηκαν συγκεντρώσεις Τριχλωροαιθάνιου τέσσερις μονάδες πάνω από το επιτρεπτό όριο, με αποτέλεσμα η διοίκηση της επιχείρησης να θέσει εκτός του δικτύου ύδρευσης τη συγκεκριμένη πηγή.
Ο κ. Φουλίρας σε δηλώσεις του ανάφερε ότι «η συγκεκριμένη πηγή λειτουργεί ως εφεδρική και ενεργοποιείται υποστηρικτικά, όταν υπάρχει αυξημένη ζήτηση στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης».
Σημείωσε, ακόμη, ότι μπορεί οι συγκεντρώσεις του τριχλωροαιθάνιου στην έξοδο της πηγής να ήταν 4 μονάδες πάνω από τα επιτρεπτά όρια, όμως στο νερό του δικτύου που τροφοδοτούσε την πόλη η ανίχνευσή του κυμαινόταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Το τριχλωροαιθάνιο είναι ένας ισχυρός διαλύτης που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγω στη βιομηχανία και πριν από καιρό εντοπίσθηκε σε πηγή ύδρευσης του Άργους Ορεστικού Καστοριάς, καθώς και στο δημοτικό διαμέρισμα του Δισπηλιού.
Ο κ. Φουλίρας συμπλήρωσε ότι τόσο για το συμβάν όσο και για τις ενέργειες που έγιναν έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Καστοριάς, καθώς και οι αρμόδιες Αρχές και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους.
Δείγματα νερού από τη συγκεκριμένη πηγή έχουν σταλεί και σε εργαστήρια του ΑΠΘ, όπου αναμένονται τα αποτελέσματα.

ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ....Έντιμο συμβιβασμό με την Τουρκία όπως έγινε με τις Πρέσπες, προτείνει ο ο Χρ. Καραγιαννίδης



Μιλώντας στη συνεδρίαση υποεπιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, η οποία έλαβε χώρα σήμερα στο κτήριο της Βουλής, ο βουλευτής του Σύριζα, Χρήστος Καραγιαννίδης τάχθηκε υπέρ ενός "έντιμου συμβιβασμού" για την επί της ουσίας συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Κύπρου και του Αιγαίου, όπως έγινε με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το capital.gr, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ επισήμανε πως «πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με καλή τη πίστη, με έναν έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε με την συμφωνία των Πρεσπών».
«Να πούμε ότι οι λαοί  μας ζουν ειρηνικά. Οι ηγεσίες είναι αυτές που έχουν οδηγήσει σε σύγκρουση τους λαούς.  Πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με σεβασμό, όπως κάναμε και με τη Βόρειο Μακεδονία», υπογράμμισε ο βουλευτής Δράμας του Σύριζα.

Η φιλειρηνική προτροπή του κ. Καραγιαννίδη ήρθε ως απάντηση στην τοποθέτηση του Τούρκου βουλευτή Αχμέτ Γιλντίζ από το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα υποστήριξε πως η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο, ενώ για τις εξορύξεις 
υδρογονανθράκων στην Κύπρο υποστήριξε πως "όταν αυτές γίνονται σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο, γίνονται μονομερώς. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες" σημείωσε με ‘απειλητικό’ τόνο.

 Πηγη

Εξέλιξη-σοκ: Τέθηκε όλο το πλαίσιο διεκδικήσεων εις βάρος μας- Τα θρησκευτικά δικαιώματα της «μακεδονικής μειονότητας»





Για πρώτη φορά τίθεται ένα συνολικό πλαίσιο διεκδικήσεων εις βάρος της χώρας μας από την δήθεν “μακεδονική μειονότητα” που κατασκευάζουν κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδας!

Ετσι μετά τα γερμανικά ΜΜΕ και το BBC το οποίο ποτέ δεν ανασκεύασε το αρχικό του ρεπορτάζ, ο πολιτικός φορέας με έδρα την Φλώρινα, “Ουράνιο Τόξο” μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την επικύρωσή της από την Βουλή των Ελλήνων έχει επιδοθεί σε μπαράζ προκλήσεων με αποκορύφωμα, έως σήμερα, την επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Συγκεκριμένα, ζητά με επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο “εκκλησιασμό στη “μακεδονική γλώσσα” της “μειονότητας των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα”

Στην επιστολή αυτή αφού γίνεται επίκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των νέων δεδομένων που δημιουργεί με την αναγνώριση “μακεδονικής γλώσσας”, τίθεται για πρώτη φορά ένα συνολικό πλαίσιο διεκδικήσεων αναφορικά με τα “θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας”.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του “Ουράνιου Τόξου” προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη:
“Προς: Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο κύριο Βαρθολομαίο.
Παναγιώτατε,
Με αυτή μας την επιστολή επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη Σας σημαντικά ζητήματα και, ταυτόχρονα, αιτήματα που αφορούν εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της μειονότητας των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα.
Ζητούμε να έχουμε εκκλησιασμό στη μητρική μας Σύγχρονη Μακεδονική γλώσσα η οποία ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών το αλφάβητο των οποίων επινόησαν από τον 9ο μ.Χ. αιώνα οι εκ Θεσσαλονίκης καταγόμενοι Ισαπόστολοι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος.
Συγκεκριμένα, επιθυμούμε η Θεία Λειτουργία να γίνεται και στη Σύγχρονη Μακεδονική γλώσσα έστω κάποιες Κυριακές στις περιοχές της Ελλάδας όπου διαβιούμε μακεδονόφωνοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εθνικά Μακεδόνες Έλληνες πολίτες.
Επιτρέψτε μας να Σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα:
Δυστυχώς, εμείς οι ντόπιοι γηγενείς μακεδονόφωνοι εθνικά Μακεδόνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί των Νέων Χωρών μετά το 1913 αναγκαστήκαμε λόγω διωγμών και απαγορεύσεων να περιορίσουμε από το δημόσιο βίο πολλά ανθρώπινα δικαιώματά μας για να επιβιώσουμε.

Aπό την αρχή του περασμένου αιώνα Εκκλησία, Κράτος και παρακράτος στην Ελλάδα άλλοτε με σιωπηρή κι άλλοτε με φανερή βία, απειλές και εκφοβισμό άλλαξαν τη γλώσσα μας, τα ονόματά μας και την εθνική ταυτότητά μας.

Κατά το παρελθόν Μητροπολίτες στη Βόρεια Ελλάδα πρωτοστάτησαν στο γκρέμισμα παλαιών Μακεδονικών Ορθόδοξων Ναών με αγιογραφίες και επιγραφές στο κυριλλικό αλφάβητο με το πρόσχημα ότι ήταν ετοιμόρροπες.

Ακόμη και σήμερα είμαστε θύματα σιωπηρής εχθρότητας και μισαλλοδοξίας σημαντικής μερίδας κληρικών των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που απευθυνόμαστε απευθείας σε Εσάς μέσω του πολιτικού μας φορέα Ουράνιο Τόξο.

Γνωρίζοντας ότι οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών της Βόρειας Ελλάδας υπάγονται Ποιμενικά στη δική Σας δικαιοδοσία παρακαλούμε να ασχοληθείτε και να κάνετε δεκτά τα αίτηματά μας.
Μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός να υπάρξει ένα τέλος στην αδικία προς εμάς τους ντόπιους μειονοτικούς μακεδονόφωνους Ορθοδόξους Χριστιανούς εθνικά Μακεδόνες της Ελληνικής επικράτειας που υπαγόμαστε στις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και να βρεθεί λύση στα θρησκευτικά μας καθήκοντα σε ότι αφορά τη γλώσσα μας μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου από όλες τις πλευρές.

Επιθυμούμε να μας αγκαλιάσετε με την ίδια θέρμη όπως αγκαλιάζετε και τους μειονοτικούς Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ανοχή στις μειονότητες.
Είναι κάτι που κι Εσείς Παναγιώτατε σε κάθε ευκαιρία τονίζετε προς κάθε κατεύθυνση.
Ζητούμε από Εσάς τον Ανώτατο επί της γης θρησκευτικό μας Ποιμένα να συμβάλλετε με κατανόηση στα θρησκευτικά μας δικαιώματα ως μειονότητα να ψάλουμε και να ακούμε τις προσευχές στη μητρική μας Σύγχρονη Μακεδονική γλώσσα και να βαφτίζουμε τα παιδιά μας με τα παραδοσιακά μας ονόματα.

Ευχής έργο θα ήταν μια συνάντηση για να Σας ενημερώσουμε σε ποιές Ενορίες των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών διαβιούμε Ορθόδοξοι Χριστιανοί εθνικά Μακεδόνες που επιθυμούμε να πραγματοποιείται η Θεία Λειτουργία μαζί με την Ελληνική γλώσσα και στη Σύγχρονη Μακεδονική γλώσσα με εναλλαγή στην ψαλμωδία των προσευχών πότε στη μια γλώσσα και πότε στην άλλη έστω κάποιες Κυριακές του χρόνου.

Επίσης, Σας παρακαλούμε να επιτρέψετε -γι αυτό Σας ζητούμε να ενημερώσετε τους Ιερείς των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών- τόσο την Βάπτιση όσο και την μετά θάνατο Μνημόνευση των Ορθοδόξων Χριστιανών εθνικά Μακεδόνων με τα παραδοσιακά μακεδονικά μας ονόματα: Ζόρα, Σόφκα, Στογιάνκα, Μπόρις, Ζλάτα, Ντόρε, Στόικο, Τόμε, Ντόρκα, Γκότσε, Βελίκα, Κύριλ, Σλάβα, Τράϊκο, Σπάσε, Κόλιο, Κίτκα, Στόγιαν, Πέτκο, Μήτρε, Σφέτα, Τράϊτσε, Τραγιάνκα, Σφέτκο, Ρίστο, Πέτκα, Βάσκα…

Προς επίρρωση των αιτημάτων μας Σας επισυνάπτουμε την αφήγηση ενός Ψάλτη που η στρατιωτική θητεία τον είχε φέρει στα μέρη μας πριν 15 περίπου χρόνια.
Αυτή η αφήγηση που θα διαβάσετε αποτυπώνει γλαφυρά αφενός την δυσαρέσκεια των μακεδονόφωνων πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών των Νέων Χωρών και αφετέρου την αμήχανα δύσκολη θέση των Ιερέων όταν αναγκάζονται να αναφέρουν αλλαγμένα τα ονόματα των πιστών κατά την τέλεση των Μυστηρίων τη στιγμή που και οι ίδιοι οι Ιερείς γνωρίζουν ότι αλλιώς είναι τα πραγματικά ονόματα με τα οποία τους αποκαλούν όλοι στη τοπική κοινωνία.
Είναι τουλάχιστον ασέβεια προς τους νεκρούς όταν, για παράδειγμα, ο Ιερέας είναι αναγκασμένος σε ένα Μνημόσυνο ή ένα Τρισάγιο κάποια μακαρίτισσα που στο χωριό όλοι τη γνώριζαν και τη λέγανε Ζόρα να την μνημονεύει με το εξελληνισμένο όνομα Αυγή που δεν την ήξερε κανείς έτσι. Ούτε ο Θεός την ήξερε έτσι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αφήγηση του Ψάλτη.
Ευελπιστούμε να έχουμε μια απάντηση εκ μέρους Σας.

Είμαστε πάντα στην διάθεσή Σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση.
Από
Βήμα Press
Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

Την ημέρα που πέθαιναν άνθρωποι από τη φωτιά στο Μάτι, ήταν κλειστά τα τοπικά γραφεία της Πολιτικής Προστασίας


Καμμένα σπίτια στο Μάτι / Φωτογραφία: Eurokinissi
Καμμένα σπίτια στο Μάτι / Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το αλαλούμ και τα όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν την ημέρα που η φωτιά κατέκαψε το Μάτι και τελικά είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 100 άνθρωποι. Μάλιστα όσο πλησιάζει η ώρα της απόδοσης ευθυνών όλο και περισσότερα στοιχεία γίνονται γνωστά. 
Οπως προκύπτει τα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας των δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα την ημέρα της τραγωδίας. Μάλιστα ο χάρτης επικινδυνότητας 4 δεν κοινοποιήθηκε ποτέ, γιατί την προηγούμενη ημέρα τα Τοπικά Συντονιστικά τους Όργανα ήταν κλειστά.

Παράλληλα δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι για θέματα καθαριότητας και πολιτικής προστασίας δεν προέβησαν ως όφειλαν, στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου στην εκτέλεση προγραμμάτων μείωσης του κινδύνου από την εξέλιξη της πυρκαγιάς με την προληπτική απομάκρυνση μέρους της βλάστησης (εργασίες καθαρισμού), σε περιοχές της εδαφικής τους αρμοδιότητας.

Από την πλευρά τους πάντως οι ίδιοι έσπευσαν να το αρνηθούν και ισχυρίστηκαν αμφότεροι «προέβησαν σε κάποιες ενέργειες, όπως καθαρισμούς οικοπέδων». Ωστόσο, στην πράξη κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με την νομοθεσία οι δήμοι έχουν υποχρέωση αυταπάγγελτου καθαρισμού αν δε το πράξουν οι ιδιοκτήτες.

Σε δεύτερο χρόνο, οι δήμοι έπρεπε να ενεργοποιήσουν τον Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, κάτι που επίσης δεν έπραξαν.



Αλλάζουν νόμο στο παρά πέντε για να μπει η Κουντουρά στην Ευρωβουλή




Η Ελενα Κουντουρά χαμογελαστή σε χειραψία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Η Ελενα Κουντουρά χαμογελαστή σε χειραψία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ονόματα σβήνουν και γράφουν στην Κουμουνδούρου, καθώς τα επόμενα 24ωρα αναμένεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει την πρώτη 15άδα ονομάτων που θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές 2019, ενώ ετοιμάζουν ρύθμιση για χάρη της Έλενας Κουντουρά.
Τυπικά θα συνεδριάσει ως τη Δευτέρα είτε σε διευρυμένη μορφή η Πολιτική Γραμματεία ή σε συνεδρίαση-εξπρές η ΚΠΕ για να εγκρίνει τα ονόματα που θα έχει επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ

θα ακολουθήσει αργότερα η συμπλήρωση της λίστας, αφού θα έχουν βεβαίως ολοκληρωθεί οι βολιδοσκοπήσεις και θα έχουν προκύψει συμφωνίες.
Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ρύθμιση για το ασυμβίβαστο του υποψηφίου ευρωβουλευτή και βουλευτή προκειμένου να μπορέσει να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ώστε να την ανταμείψει για τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η Αχτσιόγλου και οι υπόλοιποι υπουργοί
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες -οι οποίες ωστόσο παραμένουν ανεπιβεβαίωτες- συζητήθηκε σοβαρά το ενδεχόμενο ένας ή περισσότεροι υπουργοί να μετέχουν στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών, με το όνομα της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου μάλιστα στο επίκεντρο.
Μια τέτοια επιλογή (συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο κορυφαίων υπουργών) είναι κίνηση που στοχεύει να απαντήσει σε τρία ζητούμενα:
  • Κατ' αρχάς να συμβολίσει τη σοβαρότητα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επερχόμενη μάχη των ευρωεκλογών. 
  • Να δώσει πολιτικό «βάρος» στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος. 
  • Να διατηρήσει ισχυρό το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ στη λίστα που θα περιέχει και πολλά ονόματα (το 1/3 του συνόλου) που συμβολίζουν το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στους όμορους χώρους.
«Μια κεντρική πολιτική μάχη θέλει και τα ισχυρά ονόματα να ρίχνονται στον αγώνα. Ονόματα υπουργών όπως της Έφης Αχτσιόγλου, του Νίκου Παππά ή ακόμα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι προφανές ότι ενισχύουν σημαντικά το ψηφοδέλτιο», εξηγεί σε συνομιλητές του στέλεχος με εμπειρία αλλά και και γνώση των συζητήσεων που γίνονται στην Κουμουνδούρου για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.
 
Στην περίπτωση πάντως που επικρατήσει τελικά το σενάριο υπουργικών συμμετοχών στην ευρωλίστα, το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου φαίνεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.
Οι πρώτοι δεκαπέντε 
Στο πρώτο πακέτο των ονομάτων για τις ευρωεκλογές 2019 αναμένεται να περιλαμβάνονται οι τρεις εν ενεργεία ευρωβουλευτές, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Στέλιος Κούλογλου αλλά και η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Από υπουργούς και πρώην υπουργούς, ως δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του Παναγιώτη Κουρουμπλή, της Έλενας Κουντουρά -έχοντας πρώτα περάσει η ειδική ρύθμιση-  και του Γιάννη Μουζάλα. Ανοιχτό είναι ακόμα, κατά πληροφορίες, το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Τα πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ
Στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να μετέχουν και πρόσωπα που δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμβολίζοντας το «άνοιγμα» του κυβερνώντος κόμματος σε όμορους πολιτικούς χώρους. Με βάση αυτό το δεδομένο είναι εξαιρετικά πιθανό ονόματα από τη ΔΗΜΑΡ όπως του Θανάση Θεοχαρόπουλου ή της Μαρίας Ρεπούση να βρίσκονται στην ευρωλίστα, όπως και από τη «Γέφυρα», την πρωτοβουλία που εκδηλώθηκε από πρόσωπα (Χ. Μαχαίρας, Παν. Παναγιώτου κ.ά.) και στοχεύει στη συμπαράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που βρέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.
Στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε εξαιρετικά θετική εντύπωση η παρουσία του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μ. Κύρκου στην εκδήλωση στην οποία μίλησαν οι κ. Μπούλμαν και Τσίπρας, ωστόσο μένει να φανεί αν θα γίνουν περαιτέρω βήματα προσέγγισης που θα φτάσουν ως το ευρωψηφοδέλτιο.
Πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό και τον επιχειρηματικό χώρο
Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται μία ακόμα υποψηφιότητα προσώπου προερχόμενου από τον καλλιτεχνικό χώρο. Πληροφορίες θέλουν το κυβερνών κόμμα να έχει βολιδοσκοπήσει πρόσωπο που μετείχε στο εγχείρημα της πρώτης περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει συζητηθεί το όνομα προσώπου με πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αναμένεται και δεύτερο κύμα με άρωμα ΠΑΣΟΚ
Στο δεύτερο κύμα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους πρόσωπα προερχόμενα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Κατά πληροφορίες, οι συζητήσεις με τον Γιάννη Ραγκούση και τη Λούκα Κατσέλη συνεχίζονται, όπως επίσης και με άλλα πρόσωπα που βρέθηκαν και έπαιξαν ρόλο στο ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων ετών, έχοντας αναφορά στον παπανδρεϊκό χώρο.
«Θα δείτε εκπλήξεις», διαβεβαιώνει τους συνομιλητές του πρόσωπο που γνωρίζει βολιδοσκοπήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα και αναφέρεται σε πρόσωπα που θα δώσουν το «παρών» μέσα στον Μάρτιο σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση για την προοδευτική συμπαράταξη με ομιλητή τον πρωθυπουργό.

Για την ώρα, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας ακούει με προσοχή την επισήμανση των συντρόφων του ότι οι επιλογές που θα σηματοδοτήσουν τα ανοίγματα δεν μπορεί να μην έχουν ως μίνιμουμ πολιτικής συμφωνίας την αποδοχή από τους «νεοεισερχόμενους» της Συμφωνίας των Πρεσπών, από τη στιγμή που -όπως και ο ίδιος υποστηρίζει δημόσια- η αποδοχή ή η απόρριψή της αποτελεί τη γραμμή που διαχωρίζει τις δυνάμεις της προόδου από εκείνες της συντήρησης.

«1984»: Η κυβέρνηση ζητάει από Google και Facebook να αποκαλύπτουν τα προφίλ των «ενοχλητικών» χρηστών!


Mετά την χθεσινή δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη ότι «Σας παρακολουθούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» όπως προκύπτει από τα στοιχεία για το facebook και τη google, η ελληνική κυβέρνηση έχει κατά τη θητεία της τετραπλασιάσει και επταπλασιάσει αντίστοιχα τα αιτήματα προς αυτές τις εταιρίες για αποκάλυψη στοιχείων ηλεκτρονικών προφίλ Ελλήνων πολιτών!

Τα στοιχεία τα παρουσιάζει το meaculpa και δικαιώνουν το χθεσινό άρθρο του pronews.gr που τόσο πολύ ενόχλησε την υπουργό με αποτέλεσμα να επιτεθεί σφοδρά κατά του pronews.gr γιατί την κατηγόρησε για οργουελική συμπεριφορά.
Όπως φαίνεται όμως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί
Οι πίνακες και τα γραφήματα που ακολουθούν δείχνουν ακριβώς τον αριθμό αιτημάτων της κυβέρνησης προς το facebook και τη google από το 2013 έως το 2018. Σημειωτέον, ότι οι ελληνικές αρχές και υπηρεσίες δεν μπορούν αυτόματα να άρουν το απόρρητο ενός προφίλ χρήστη μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Για να μάθουν ποιος είναι ο εκάστοτε «ενοχλητικός» πρέπει να ζητηθούν τα στοιχεία του από τη σελίδα ή την υπηρεσία που αυτός χρησιμοποιεί.
Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι, στο facebook, μέσα στο 2018 (και μόνο μέχρι τον Ιούνιο) έφτασαν από ελληνικής πλευράς 445 αιτήματα αποκάλυψης στοιχείων χρηστών.
Αν συγκρίνουμε τον αριθμό αυτό με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014 παρατηρούμε ότι έχει τετραπλασιαστεί. Από τότε που ανέβηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, η αύξηση είναι κάθετη και σταθερή. 236 είναι τα αιτήματα για όλο το 2014, 448 για το '15, 601 για το '16, 771 για το '17. Παρεμφερής η κατάσταση όσον αφορά τη Google. Από τα 78, συνολικά, αιτήματα του 2014 φτάσαμε 374 του 2017 και τα 256 μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Τα στοιχεία αυτά, αν συνδυαστούν και με την αύξηση των εργαζομένων στην ΕΥΠ, αλλά και με την εντατική, παράνομη και χυδαία διαδικτυακή παρουσία και εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνουν μία σαφή εικόνα για το πώς η κυβέρνηση εφαρμόζει απολυταρχικές πρακτικές τύπου 1984: Μας παρακολουθούν, μας ελέγχουν, μας φακελώνουν και πλέον μας μαζεύουν και προληπτικά.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ο.Γεροβασίλη η «Αστυνομία της Σκέψης» του οργουελικού ΣΥΡΙΖΑ και η επίθεση στο pronews.gr



Η Ο.Γεροβασίλη η «Αστυνομία της Σκέψης» του οργουελικού ΣΥΡΙΖΑ και η επίθεση στο pronews.gr

Στήνουν ένα οργουελικό κράτος με παρακολουθήσεις και προσαγωγές. Με την βοήθεια κάποιων φιλικών εισαγγελέων οι προσαγωγές μπορεί να μετατρέποται σε συλλήψεις, βέβαια το απόλυτα εύκολο είναι οι προσαγωγές γιατί «ξέρουν αυτοι» αλλά δεν μας λένε γιατί τους μαζεύουν από τα σπίτια τους, από το δρόμο, τις καφετέριες τους παιδότοπους... «ξέρουν αυτοί».

Και αν δεν ξέρουν αυτοί ή αν δεν είναι νόμιμος ο λόγος της προσαγωγής; Η προσαγωγή είναι εξαιρετικά βολική για την κυβέρνηση γιατί είναι μια διαδικασία που τρομοκρατεί πολίτες και τους κάνει να γνωρίζουν την βία και την αυθαιρεσία της εκτελεστικής εξουσίας στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι «μπορούμε να σε συλλάβουμε»- προσωρινά, γιατί περί σύλληψης πρόκειται, ανά πάσα στιγμή και χωρίς καμία κατηγορία.

Στήνεται ένα ολοκληρωτικό κράτος το οποίο καταστρατηγεί το Σύνταγμα όποτε το επιθυμεί και στερεί την προσωπική ελευθερία των πολιτών έστω και για λίγες ώρες
Και σίγουρα μέχρι οι όποιοι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ περάσουν ανενόχλητοι από περιοχές και σημεία όπου φοβούνται ότι θα βιώσουν την απόλυτη αποδοκιμασία των πολιτών για τα πεπραγμένα τους.

Nα θυμίσουμε ότι στο περιβόητο μυθιστόρημα 1984 του Τ. Όργουελ υπήρχε η περιβόητη «Αστυνομία της Σκέψης» σε μια απολυταρχική, μονοκομματική κοινωνία.
Η «Αστυνομία της Σκέψης» παρακολουθεί το πώς σκέφτονται οι πολίτες, που δεν πρέπει να έχουν άλλη άποψη από εκείνη του κόμματος για οτιδήποτε. Ετσι, αν το κόμμα αποφασίσει ότι δύο συν δύο δεν μας κάνουν τέσσερα αλλά πέντε, αυτό είναι νόμος. 
Καθιερώνεται το «New Speak» (η «Νέα Ομιλία» ή «Νέα Γλώσσα») και όσο περνά ο καιρός τόσο οι λέξεις λιγοστεύουν κάτι που ήδη συμβαίνει στην σημερινή εποχή όπου πολλές λέξεις τείνουν να απαγορευθούν ιδιαίτερα αυτές που αφορούν παραδοσιακούς θεσμούς και σχέσεις.
Ένα άλλο ζήτημα είναι γιατί επιτέθηκε ειδικά στο pronews.gr αφού τα περισσότερα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στις παρακολουθήσεις και τις προσαγωγές.
Για παράδειγμα: Αναφέρθηκαν το voria.gr , το in.gr , το protothema.gr, το capital.gr, το liberal.gr κ.ο.κ
Γιατί το pronews.gr είναι το μοναδικό μεγάλης απήχησης μέσο με εκατομμύρια αναγνώστες το οποίο αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση χωρίς «δεύτερες σκέψεις» και χωρίς να κρύβεται κάποιος πολιτικός αντίπαλος πίσω από το pronews.gr

Δηλαδή αναγνωρίζουν ότι είναι ένα ανεξάρτητο μέσο, τεράστιας απήχησης το οποίο αναπαράγεται από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες καθημερινά και αυτό είναι που τους πονάει.
Pronews

Λαφαζάνης: «Αν το μοντέλο των Πρεσπών εφαρμοζόταν στο Αιγαίο, θα σήμαινε ολοκληρωτική καταστροφή»


Τι δήλωσε από τη Ρόδο ο επικεφαλής της ΛΑΕ

«Μόνο διεστραμμένοι εγκέφαλοι θα μπορούσαν να διανοηθούν ότι το μοντέλο της Συμφωνίας των Πρεσπών θα μπορούσε να εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση των απαράδεκτων τούρκικων βλέψεων και διεκδικήσεων στο Αιγαίο και τη Θράκη. Μία εγκληματική λογική ανάλογη με αυτή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν εφαρμοζόταν στο Αιγαίο θα σήμαινε μια ολοκληρωτική παράδοση και καταστροφή για τη χώρα μας», τόνισε από τη Ρόδο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο γραμματέας της ΛΑΕ παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 71η Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, και μετά το τέλος της παρέλασης έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

«Οι εορτασμοί στη Ρόδο για την 71η επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα ήταν για μένα ένα μεγάλο και ιδιαίτερα συγκινητικό γεγονός. Η 71η επέτειος της ενσωμάτωσης τιμήθηκε με μια πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών και νεολαίας, συμμετοχή η οποία μετέτρεψε την επέτειο σε ένα μεγάλο μήνυμα ελευθερίας και ένα μήνυμα για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της χώρας μας», δήλωσε.

Επίσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στον «πανύψηλος ΦΠΑ 24%» στα Δωδεκάνησα, σημειώνοντας πως «αποτελεί καταστροφή για την τοπική οικονομία και την κοινωνία» και πρότεινε «την άμεση εφαρμογή μονοψήφιου το πολύ συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου με ταυτόχρονη αυστηροποίηση των ελέγχων και ποινών για την απόδοση του». «Αν εφαρμοζόταν αυτή η πρόταση μας με την απαραίτητη συνέπεια τότε τα έσοδα του Δημοσίου από το ΦΠΑ δεν θα μειώνονταν αλλά μάλλον θα αυξάνονταν. Ενώ, θα τονώνονταν η ανάπτυξη όχι μόνο στα νησιά μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα», τόνισε.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρίσκεται στη Ρόδο από χθες Τετάρτη 6/3 και το βράδυ είχε συνάντηση σε ταβέρνα στο νησί με μέλη και φίλους της Λαϊκής Ενότητας.


pentapostagma.gr

Γιώργος Αδαλής:Aκου νούμερο, στη δημοσιογραφία δεν είναι είδηση όταν μια Χούντα παρακολουθεί τους πολίτες!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, μιμίδιο και κείμενοH OldBiLL BROTHER μίλησε !!! Aκου νούμερο, στη δημοσιογραφία δεν είναι είδηση όταν μια Χούντα παρακολουθεί τους πολίτες! Είδηση είναι όταν εμείς οι Πολίτες παρακολουθούμε εσάς! Εκεί να δεις γέλια ....

Ο.Γεροβασίλη: «Όποιος αντιδρά από το διαδίκτυο κατά της κυβέρνησης διαπράττει αδίκημα - Σας παρακολουθούμε όλους». (βίντεο)


Δείτε το βίντεο στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ https://attikanea.blogspot.com



Αποκαλύπτοντας ότι προληπτικές προσαγωγές γίνονται μέσα από παρακολουθήσεις πολιτών χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό γίνεται μέσω Facebook - όπως συνέβη με τον σχηματισμό δικογραφιών για τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας - ή μέσω άλλων social media, η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «δεν μιλάω για τους συγκεκριμένους ανθρώπους κατ' ανάγκην διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας».

 

Όλγα, γιατί έχω την αίσθηση πως ΕΧΕΤΕ ΧΕΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΤΕ;;;

Κατά τα λοιπά και όσον αφορά στις απειλές σου, σου απαντώ:

1. ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ!

2. Σε συμβουλεύω να πας σ' αυτό που οργανώνει ο τελευταίος σχολιαστής... 

 3. Μην δείχνεις τόσο έντονα τον πανικό σου, σ' έναν λαό που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...

ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΜΝΠΝΑ.


Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για τις «προληπτικές» προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά αποκαλύπτοντας ότι οι αρχές παρακολουθούν τη συμπεριφορά πολιτών στο διαδίκτυο, σημειώνοντας πως αν κάποιος οργανώνει «παράνομες» διαδικασίες μέσω αυτού, τότε πρόκειται για πράξη βίας.


Σύμφωνα με την ίδια «πολλές απ' τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς».


Αποκαλύπτοντας ότι προληπτικές προσαγωγές γίνονται μέσα από παρακολουθήσεις πολιτών χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό γίνεται μέσω Facebook - όπως συνέβη με τον σχηματισμό δικογραφιών για τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας - ή μέσω άλλων social media, η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «δεν μιλάω για τους συγκεκριμένους ανθρώπους κατ' ανάγκην διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας».


Συνεχίζοντας η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «έχουν γίνει πάρα πολλές δικογραφίες τους τελευταίους μήνες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη, και συνεχίζονται και σήμερα και είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι πράξεις βίας από τη δημοκρατία».


Κατά την ίδια «η προληπτική προσαγωγή είναι θεμιτό μέσο σε περιπτώσεις που ενδείκνυται να γίνει για να προλάβεις τα χειρότερα» αν και, όπως είπε, «κάπου μπορεί να ήταν υπερβάλλων ζήλος, κάπου μπορεί να ήταν λάθος».


Ερωτηθείσα ειδικά για την προσαγωγή ενός πατέρα στα Γιαννιτσά μπροστά στο παιδί του και παρά τις μαρτυρίες που υπάρχουν, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι «μπορεί να έγινε κι αυτό και να είναι λάθος και θα το πω κι εγώ λάθος».


Δείτε την απάντηση της κυρίας Γεροβασίλη στο 18ο λεπτό του βίντεο που ακολουθεί:





Προσωπικά, στην συγκεκριμένη σταλινοχορεύτρια ζεϊμπέκικου της συμφοράς, αφιερώνω τα παρακάτω σχόλια.


Καλλιόπη Σουφλή











ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΕΡΙΣΕΤΕ...


 
  • Ξερεις που σε γραφω και κανω το ζωγραφο ...ε ολγα μου;;;;









Πάλι σου΄ρθε η περίοδος και κάνεις σαν την τρελή?
Τράβα να ψοφήσεις παρά πέρα ρε, θα σε δούμε φεύγοντας.











Μα ποσο λαλακες ειναι τελως παντων, ΠΟΣΟ?
Ευτυχως που δειχνετε τι σημαινει κομμουνισμος....
Βεβαια υπαρχει και η περιπτωση να σπρωχνετε κοσμο στον Κουλη για να βγει και να εχει η Γερμανια τα σκυλια δεμενα, σας εχω ικανους ακομη και για αυτο....










Να περιμένω επισκέψεις δηλαδή.Πραγματικά ότι οι αριστεροί είναι Εθνοπροδότες το καταλαβαίνω, αλλα πάντα με ξαφνιάζει ποσο ηλίθιοι είναι. Δεν ελέγχεται το τέρας που λέγεται internet ζώα, εδώ δεν το έλεγξε το Αμερικανικο κράτος θα το κάνει η Αλίκη στο ναυτικό ο Τσίπρας.









Αν στειλω ενα ρομποτ γεματο εκρηκτικα και το οδηγησω εκει μεσα θα σου κανω το ουννι σου χιλια κομματια..τρομοκρατη..








ούτε και με πετσέτα για να μου πάρεις μια......δεν κάνεις. ΟΥΟΥΟΥΣΤ βρωμοκομισάριε









ΑΦΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΣ ΕΡΘΕΙ.........ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΑΡ@@ΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΗΣ











ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ...ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΕΩ...ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ...ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΑΤΕ ΘΕΟΙ...ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ...ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ...ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΤΩΡΑ...Η ΜΑΣΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ...









Σου μαμαω το ουννι σου,,ειτε παρακολουθεις ειτε οχι..σε ξεκανω με σνιπερακι πριν να κανεις ενα βημα,,.εχω απλωσει ναρκες παντου στο περασμα σου..με τηλεχειριστηριο..θα μου κλσεςι τον ουτσον!!!








Γενοκτονικη, ελληνοκτονος Χουντα με ολη την σημασια της λεξεως. Διωκουν τους Ελληνες μεσω διαδικτυακων ρουφιανων, και αφηνουν τους παρακρατικους τους, να τρομοκρατουν τους παντες.









Γιατί δεν παρακολουθείς τον Ρουβίκωνα καλύτερα;
ΑΥΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ.
Εμείς, εδώ και αλλού, σαν βρίζουμε μεν, αλλά δεν οργανώνουμε τίποτα δε.
Άμα οργανώναμε κάτι μαζικά, τότε εσύ δεν θα υπήρχες να μας λες
ότι μας παρακολουθείς.
Να μην το επεκτείνω άλλο, κατάλαβες πολύ καλά....
 








Εγώ αντιδρώ από το διαδίκτυο αν σε πετύχω στο δρόμο κάπου τέλος πάντων εσένα η τους υπόλοιπους πολικάντιδες καλό σας ταξίδι στον αγύριστο.
Και αν με παρακολουθείς όπως λές τους πολίτες και αν κάνεις κάποια κίνηση εναντίον μου θα επισπεύσεις το ταξίδι σου σας στον αγύριστο










Όπλο του Ένοχου και του Δικτάτορα είναι η Απειλή το Ψέμα και η Απατη .
Εδώ βλέπουμε μια κλίκα που ο ένας ξεσκονίζει τον άλλο.
Θα τους δούμε όμως όταν φύγουν από την εξουσία και δεν θα μπορούν να περπατήσουν σε
Κανένα δρόμο της Ελλάδας .







Μην ασχολειστε μαυτα τα σκουπιδια ψυχοραγουν τωρα το τερας πεφτει τους εχουν πιασει τα νευρα γιατι ερχονται εκλογεςλιγοι μηνες ακομα τους μεινανε








Η Παρακολούθηση χωρίς άδεια εισαγγελέως είναι ποινικό αδίκημα! Κάρια!!!!!!!!!!!!!









Πραξη βιας ειναι αυτο που κανεις..να σε πετυχαινα θα σου μαμαγα τα ραμματα..!









Πόσο χαζή μπορεί να είσαι?Αν βάλεις χέρι εκεί και μετά φύγεις από την εξουσία και την πάρουν άλλοι που δεν πρέπει,πες μου Όλγα,πώς θα οργανωθείς μετά?Στα @@χίδια σου είπες? Ε εντάξει τότε πάω πάσο.Και στα δικά μου για ότι πάθετε.








Όλγα οργανώνω μια παρτούζα με πολύ κόσμο. Με περακολουθείς;

Πηγή