03 Δεκεμβρίου 2020

Τα γυαλιά δεν είναι απαραιτητο είδος για την κυβέρνηση της καραντίνας και της σύγχυσης, οι "συμπολίτες" δεν τα χρειάζονται...μάλλον

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος


Με τον εγκλεισμό το πλέον απαραίτητο είδος είναι τα γυαλιά, η κυβέρνηση όμως η οποία μάλλον τελεί υπό σύγχυση, ιδιαίτερα το υπουργείο Ανάπτυξης και ο Άδωνις Γεωργιάδης το αγνοεί.

Δύο μήνες τώρα πολλοί πολίτες, ...οι συμπολίτες του πρωθυπουργού, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από την έλλειψη των γυαλιών τους τα οποία η υπέστησαν φθορά, η σπάσιμο, ηπρέπει να αντικατασταθούν για ιατρικούς λόγους,  πως όμως με κλειστά τα καταστήματα και με την απαγόρευση να πωλούνται ; . 




fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί





 

Κομφούζιο με τα εμβόλια


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 19:39 

 Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 19:37

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

«Εκείνοι που νόσησαν από Covid-19 δεν θα πρέπει να εμβολιαστούν, επειδή έχουν αναπτύξει φυσικά αντισώματα. Επιβάλλεται όμως να ελέγξουν το επίπεδο αυτών των αντισωμάτων. Και όταν αυτό το επίπεδο μειωθεί, τότε θα πρέπει να επανεξεταστεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν» ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της RAI o επιστημονικός διευθυντής του Ιταλικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων, που βρίσκεται στη Ρώμη, και μέλος της επιτροπής για τον νέο κορωνοϊό, Τζουζέπε Ιπόλιτο. Oι δηλώσεις αυτές δεν έμειναν βέβαια αναπάντητες από άλλους Ιταλούς επιστήμονες οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν ακριβώς το αντίθετο, ενώ κάποιοι δεν έδωσαν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Τζουζέπε Ιπόλιτο
Τζουζέπε Ιπόλιτο
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του σε εκπομπή του κρατικού ραδιοφώνου της γειτονικής χώρας, ο γνωστός καθηγητής Λοιμωδών Νοσημάτων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ανοσία των εμβολίων, ενώ επισήμανε πως στην παρούσα φάση δεν αποτελεί προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εγκύων και των νέων.

Σχετικά με την ανοσία και τους διάφορους τύπους εμβολίων

Ο Ιταλός λοιμωξιολόγος τονίζει: «Εκείνοι που δεν ανταποκρίνονται σε ένα εμβόλιο μπορεί να κάνουν άλλο. Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει η ανοσία, αλλά είναι πιθανό οι άνθρωποι να μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα διαφορετικό εμβόλιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που μπορεί να συμβεί αυτό. Έχουμε ήδη εμπειρία με περιπτώσεις άλλων εμβολίων στις οποίες άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν είτε διπλασίασαν τη δόση είτε χρησιμοποίησαν άλλη φόρμουλα. Πιστεύω πάντως ότι όλοι θα πρέπει να κάνουν τη διπλή δόση, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε έως τώρα. Και για όσους δεν ανταποκρίνονται σίγουρα θα υπάρχει η δυνατότητα για έναν άλλο τύπο εμβολίου» και προσθέτει:

«Μέχρι το καλοκαίρι είναι σίγουρο πως θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα πάντως με τα τρέχοντα κριτήρια, δεν έχει ακόμη καθοριστεί προτίμηση για ένα συγκεκριμένο εμβόλιο. Ωστόσο αυτό που θα επηρεάσει τη μελλοντική επιλογή είναι ένας παράγοντας που υπερβαίνει την αποτελεσματικότητα του ίδιου του εμβολίου. Είμαστε ήδη τυχεροί που έχουμε ένα εμβόλιο το οποίο έχει δείξει, όχι σε τεράστιους αριθμούς, αλλά σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ότι είναι σε θέση να περιορίσει την ασθένεια. Όταν θα γνωρίζουμε το πώς ελέγχεται η ασθένεια, το πώς ανταποκρίνονται και ποια θα είναι η ανοσία  των ατόμων, τότε ίσως μπορούμε να αρχίσουμε να λέμε ότι ένα συγκεκριμένο εμβόλιο είναι καλύτερο για αυτή την κατηγορία. Τώρα είναι ακόμη πολύ νωρίς».

 «Δεν έχουν πραγματοποιηθεί ad hoc μελέτες σε εγκύους»

Ο Τζουζέπε Ιπόλιτο απαντά και σε ερώτηση σχετικά με τον εμβολιασμό των εγκύων αλλά και γενικότερα των νέων.

Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων της Ιταλίας, "Lazzaro Spallanzani"
Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων της Ιταλίας, "Lazzaro Spallanzani"
Συγκεκριμένα λέει: «Δεν έχουν διενεργηθεί ad hoc μελέτες σε εγκύους, αλλά νομίζω ότι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν εμπίπτουν σε κριτήριο προτεραιότητας για να εμβολιαστούν. Και οι νέοι πρέπει επίσης να αποκλειστούν από την προτεραιότητα. Η ιδέα βέβαια του να εμβολιαστούν ως κύριοι μεταδότες του ιού θα είχε νόημα υπό αυστηρά επιστημονική άποψη. Μόνο αν ήμασταν “στην εποχή της ειρήνης” θα ήταν ένας χρήσιμος τρόπος για τη μείωση της κυκλοφορίας του ιού. Όμως βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου και είναι καλύτερα να αποφεύγουμε τον θάνατο στις σοβαρές περιπτώσεις».

 

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα τρίτο κύμα κορωνοϊού»

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το τρίτο κύμα, ειδικά αν πράξουμε όπως το καλοκαίρι» αναφέρει ο Τζουζέπε Ιπόλιτο, ενώ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί για τα Χριστούγεννα προειδοποιεί: «Η προσοχή δεν είναι ποτέ πάρα πολλή. Ονομάζεται "αρχή της προφύλαξης" και είναι μέρος αυτών των πραγμάτων για τα οποία χρειάζεται λογική».

«Οι ασθενείς που πέρασαν Covid-19 έχουν χαμηλή προτεραιότητα» 

«Προς το παρόν, είναι σκόπιμο όσοι είχαν την ασθένεια να μην εμβολιαστούν. Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι ασθενείς έχουν χαμηλή προτεραιότητα: είναι λογικό να υποθέσουμε ότι προστατεύονται από την εκ νέου μόλυνση ή, τουλάχιστον, από τις επιπλοκές της λοίμωξης» δήλωσε στην Corriere della Sera o Τζουζέπε Νοτσεντίνι, ανοσοφαρμακολόγος του Πανεπιστημίου της Περούτζια, μέλος της Ιταλικής Ένωσης Φαρμακοποιών, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του διευθυντή του ιταλικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων, προσθέτοντας πως δεν θα ήταν βέβαια πρακτικό να μετράμε κάθε τρεις μήνες με ειδικές εξετάσεις τα αντισώματα.

«Τα αντισώματα που μετράμε με συγκεκριμένες εξετάσεις στο αίμα μπορούν να μειωθούν μετά από μερικούς μήνες. Αυτό θα σήμαινε αυτοπαρακολούθηση περίπου κάθε τρεις μήνες και εν συνεχεία λήψη απόφασης για τη διενέργεια ή όχι του εμβολίου για τον Covid -19. Πρόκειται για μια μη πρακτική οδό».

Και όλοι όσοι δεν γνωρίζουν πραγματικά

Τζιουζέπε Νοτσεντίνι
Τζιουζέπε Νοτσεντίνι
αν είχαν τον κορωνοϊό;

Την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα δίνει εκ νέου στην Corriere Della Sera o  Σέρτζιο Αμπρινιάνι, καθηγητής Παθολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Μοριακής Γενετικής «Romeo ed Enrica Invernizzi».

Σέρτζιο Αμπρινιάνι
Σέρτζιο Αμπρινιάνι
Διευκρινίζει πάνω σε αυτό: «Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: αυτοί που είχαν Covid και το γνωρίζουν και εκείνοι που είχαν Covid αλλά δεν το γνωρίζουν επειδή ήταν ασυμπτωματικοί. Περίπου οι μισοί από τους ανθρώπους που πέρασαν τον Covid δεν γνωρίζουν ότι τον είχαν. Δεδομένου ότι δεν θα μετράμε τα αντισώματα σε όλους όσους εμβολιάζουμε, είναι προφανές ότι θα εμβολιάσουμε ένα μέρος του πληθυσμού που έχει ήδη μολυνθεί. Δεν υπάρχουν ανοσολογικές ενδείξεις προς το παρόν ότι όσοι πέρασαν τη φυσική λοίμωξη δεν πρέπει να εμβολιαστούν, πράγματι όμως θα μπορούσε να είναι μια ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης. Τα περισσότερα εμβόλια έχουν πολλαπλές δόσεις. Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τη φυσική λοίμωξη ως την πρώτη δόση και επομένως, όταν ξέρουμε ότι ένα άτομο έχει περάσει τον ιό, τότε να κάνει μόνο μία δόση ακόμα σαν να ήταν η δεύτερη δόση».

Όσοι ήταν άρρωστοι μπορούν να ζητήσουν να εμβολιαστούν για να είναι σίγουροι;

Ο καθηγητής απαντά: «Εγώ θα τους εμβολίαζα. Σίγουρα δεν θα έχουν προτεραιότητα, όσον αφορά στην επιλογή, αλλά από ανοσολογικής απόψεως δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, επειδή δεν γνωρίζουμε πόσο διαρκεί η φυσική ανοσία, μου φαίνεται πιο περίπλοκο να γίνεται η μέτρηση των αντισωμάτων σε εκείνους που έχουν μολυνθεί από το να εμβολιαστούν».

Ματέο Μπαζέτι
Ματέο Μπαζέτι
Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Ματέο Μπαζέτι, λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο της Γένοβα μιλώντας στο Τgcom24 ανέφερε πως «θα χρειαστεί να εμβολιαστούν και αυτοί που νόσησαν από Covid-19». Στον Μπαζέτι ζητήθηκε να σχολιάσει κι αυτός τις δηλώσεις του διευθυντή του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων. Όπως είπε: «Θα πρέπει να το κάνουν κι αυτοί οι οποίοι έχουν αντισώματα διότι δεν μπορούμε ναγνωρίζουμε για πόσο χρονικό διάστημα θα κρατήσουν».

 

Διαβάστε επίσης:

zougla.gr

 

ΠΡΟΣΟΧΗ :Ο ΕΟΦ ανακάλεσε αντιφλεγμονώδες φάρμακο: Δείτε ποιο είναι και τι εντόπισαν


ΕΟΦ
Με σχετική του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε ότι ανακαλεί από την κυκλοφορία ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο.

Πρόκειται για απόφαση του ΕΟΦ σχετικά με συγκεκριμένη παρτίδα του εν λόγω φαρμάκου, η οποία βρέθηκε ελαττωματική.

Η ανάκληση αφορά το φάρμακο VOLONTEN TABS 100MG/TAB.

ΕΟΦ


Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

Τι είδους φάρμακο είναι το VOLONTEN

Η δραστική του ουσία είναι η νιμεσουλίδη.

Η νιμεσουλίδη (nimesulide) είναι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες-αναλγητικό φάρμακο με γενικότερη δράση επί του μηχανισμού της αναπτύξεως της φλεγμονής γιατί επηρεάζει και την κυτταρική συμμετοχή στις αντιδράσεις αυτές. Η δράση του φαίνεται να σχετίζεται με την αναστολή στη σύνθεση των προσταγλανδινών (δράση στο ένζυμο κυκλοοξυγενάση).

Χρησιμοποιείται κυρίως για αρθροπάθειες, μυοσκελετικείς παθήσεις και ρευματισμούς.

 

 

 

Iatropedia news

 

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί





 

Οταν στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς έκοβαν ζαχαροπλαστείο αντι για βασιλόπιτα,... και στο γηροκομείο βασιλοπιτάκι

 Φωτορεπορτάζ

 

«Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι και ο έχων τροφάς ομοίως»



Εδώ κάποιος ξέχασε κάτι που έπρεπε να μην ξεχνά, το του Χριστού,... και να μην παρίσταται σε "τέτοιο ναό του Σολομώντος".

«Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι και ο έχων τροφάς ομοίως»



Πηγή: Φωτό διαδίκτυο , και  αρχείου Φτερογράφος

fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί





 

Eπιχείρηση "Πανάκεια" στη Βρετανία

 

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 11:44 
 Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 11:58
Eπιχείρηση "Πανάκεια" στη Βρετανία
0

Ο πλήρης κατάλογος των νοσοκομείων στα οποία θα διανεμηθούν τα εμβόλια της Pfizer κατά του κορωνοϊού προκειμένου να εμβολιαστούν οι πρώτοι Βρετανοί πολίτες αποκαλύφθηκε το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησε ασκήσεις για τον μεγαλύτερο μαζικό εμβολιασμό της χώρας.

Πενήντα νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν, να διατηρήσουν και να διαθέσουν το εμβόλιο της Pfizer για την πρώτη από τις δύο δόσεις που θα γίνουν από τα 40 εκατομμύρια εμβόλια τα οποία θα ξεκινήσουν να χορηγούνται από την επόμενη εβδομάδα. Τα 13 νοσοκομεία βρίσκονται στην κεντρική Αγγλία, οχτώ είναι στα βορειοδυτικά, νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά, επτά είναι στην ανατολική Αγγλία και Λονδίνο, και μόνο ένα σε καθεμία από τις περιοχές του Γιορκσάιρ στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ο βρετανικός στρατός πραγματοποίησε άσκηση σε έναν από τους πρώτους χώρους μαζικού εμβολιασμού όπου δεκάδες χιλιάδες ασθενείς θα εμβολιαστούν.

Το εμβόλιο, το οποίο πρέπει να διατηρείται στους -70 ° Κελσίου μέχρι λίγο πριν χρησιμοποιηθεί, κάνει την αποθήκευσή του ιδιαίτερη γιατί θα πρέπει να ελέγχεται σχολαστικά. Τέτοιες αυστηρές απαιτήσεις σημαίνει ότι τα νοσοκομεία που είναι εξοπλισμένα με ψυχρούς καταψύκτες έχουν κληθεί να λειτουργούν ως «κόμβοι», όπου οι πρώτοι άνθρωποι θα λάβουν τις πρώτες δόσεις.

Η «Επιχείρηση Πανάκεια», όπως ονομάστηκε, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου και ράγκμπι Ashton Gate στο Μπρίστολ. Περίπου επτά περιφερειακοί κόμβοι θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό του ευρύτερου πληθυσμού. Στη χθεσινή άσκηση 30 άτομα από το προσωπικό και τους εθελοντές προσποιήθηκαν ότι ήταν διαφορετικοί τύποι ασθενών, από έναν που υπέστη ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάποιον με συμπτώματα ή σε έναν που δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Προβλέπεται ότι οι εμβολιασμοί θα γίνονται στο στάδιο 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Άλλοι χώροι που προετοιμάζονται για να χρησιμοποιηθούν ως περιφερειακοί κόμβοι περιλαμβάνουν το Nightingale Hospital στο ExCeL Center του Λονδίνου, το Leicester Racecourse και το Manchester Tennis and Football Center.

Το NHS αναμένει να ανοσοποιήσει μεταξύ 75.000 και 110.000 ατόμων την εβδομάδα στο γήπεδο και άλλες τοπικές εγκαταστάσεις στο Μπρίστολ και τα γειτονικά Βόρεια Σόμερσετ και Νότιο Γκλούσεστερσαρ από τώρα έως τον Απρίλιο.

Καθ' οδόν για τη Βρετανία βρίσκονται ήδη τα φορτηγά τα οποία παρέλαβαν τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, μετά την έγκριση για τη χρήση του που έδωσε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή.

Χιλιάδες δόσεις του εμβολίου έχουν ήδη ξεκινήσει το «ταξίδι» τους από τα εργοστάσια της Pfizer στο Βέλγιο από το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), καθιστώντας τη Βρετανία την πρώτη χώρα στον δυτικό κόσμο που έχει εγκρίνει την κλινική χρήση του φαρμάκου.

zougla.gr


fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί





 

Απόφαση «ΣΕΙΣΜΟΣ» στην Ελλάδα: Υποχρεωτικά τα εμβόλια στα παιδιά αλλιώς…


embolia_paidia
Τι αποφάσισε το ΣτΕ...

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι η συνταγματική, δημόσιου σκοπού, πρόβλεψη του κράτους να λαμβάνει μέριμνα για τη δημόσια υγεία επιτρέπει να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά, σε περίπτωση κατά την οποία οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν!!!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ, από δήμο της Ανατολικής Μακεδονίας διαγράφηκαν τέσσερα παιδιά από ισάριθμους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς παρά τις ειδοποιήσεις προς τους γονείς τους εκείνοι αρνήθηκαν να τα εμβολιάσουν.

Τότε, ένας εκ των γονέων, η κόρη του οποίου διαγράφηκε από τον παιδικό σταθμό, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η από 14.1.2020 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Από την πλευρά τους, οι γονείς υποστήριξαν ότι το παιδί τους «τιμωρείται», επειδή δεν έχει δεχθεί κάποια εκ των πολλών εμβολίων και «τυγχάνει διαφορετικής μεταχείρισης από τα συνομήλικα παιδιά και συμμαθητές της, χωρίς να υφίσταται λόγος, ενώ περιορίζεται ουσιωδώς η συμμετοχή της στην κοινωνική ζωή εν γένει, καθώς ο παιδικός σταθμός αποτελεί σημείο κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας των νηπίων και επιβάλλεται σε βάρος της ένα επαχθές μέτρο, το οποίο δεν είναι αναγκαίο, αφού το παιδί είναι υγιές, δεν συντρέχει περίπτωση πανδημίας και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στον παιδικό σταθμό έχουν λάβει τα προβλεπόμενα εμβόλια».

Το ΣτΕ (απόφαση 2387/2020) αναφέρει ότι στην κάρτα υγείας του νηπίου αναφερόταν ότι η ανήλικη ήταν «ανεμβολίαστη» και ότι έπρεπε να ολοκληρώσει την τέταρτη δόση εμβολιασμών για κοκκύτη, πολυομμετίδα, πνευμονιόκοκκο, κ.λπ., ενώ δεν έχει λάβει καμία δόση από τα εμβόλια μηνιγγιτιδόκοκκου, ιλαράς- παρωτίτιδας – ερυθράς, ανεμοβλογιάς, ηπατίτιδας Α΄ και ροταϊού.

Τελικά, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των γονέων και έκρινε συνταγματική και νόμιμη την απόφαση του δήμου για διαγραφή της ανήλικης από τον παιδικό σταθμό, υπογραμμίζοντας ότι «θα αντέκειτο στην αρχή της ισότητας η αξίωση προσώπου να μην εμβολιαστεί, επικαλούμενο ότι δεν διατρέχει ατομικό κίνδυνο, εφόσον διαβιώνει σε ασφαλές περιβάλλον οφειλόμενο στο γεγονός ότι τα άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του έχουν εμβολιαστεί».

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί τις θέσεις του δικαστηρίου για μια ενδεχόμενη άρνηση γονέων μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, να εμβολιάσουν τα παιδία τους, γενικά αλλά και με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, για το οποίο ενεργοποιούνται διαδικασίες ταχείας έγκρισης, με κίνδυνο να μην ληφθούν υπόψη οι όποιες παρενέργειες τυχόν παρουσιαστούν στα επόμενα χρόνια, στον οργανισμό εκείνου που θα λάβει το εμβόλιο.

 

 

el.gr 


fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη. 

 

Χορηγοί





 

Καστοριά: Ο Ζ.Τζηκαλάγιας είχε πει : Τα καυσόξυλα θα τα πάρουν το αργότερο τέλος Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου και δικαιούχοι ακόμη περιμένουν


 Πρώτη δημοσίευση 3/12/2020 10:12 π.μ

 





Σε πολλά χωριά του νομού Καστοριάς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα θέρμανσης για τους πολίτες, οι οποίοι ως δικαιούχοι, και αφού έχουν πληρώσει το ποσό που τους αναλογεί βάση του νομού δεν έχουν λάβει την ποσότητα των καυσοξύλων για την θέρμανση τους. 

Σαφώς την ευθύνη την έχει κατά πρώτον το Δασαρχείο Καστοριάς το fyllokaiftero1. γνωρίζει επακριβώς τι συμβαίνει στην λεπτομέρεια του αλλά δεν είναι ανάγκη να αναλυθεί σε αυτό το ρεπορτάζ.

Την τελική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός βουλευτής Καστοριάς είχε διαβεβαιώσει τους πάντες δια μέσου των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών για μια ακόμη φορά στις αρχές του μηνός Αυγούστου << Το αργότερο μέχρι 30 Νοεμβρίου θα έχουν πάρει σε όλα τα χωριά του νομού Καστοριάς όλοι τα καυσόξυλα που δικαιούνται από το δασαρχείο.>> Βίντεο υπάρχει στο αρχείο μας.

Σήμερα 3/12/2020 το πρόβλημα για την θέρμανση των κατοίκων  "δικαιούχων του νομού παραμένει έντονα οξυμένο και λόγο των καιρικών συνθηκών. 

 Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε αρκετές φορές με τον κ. Ζ.Τζηκαλάγια όμως το προσωπικό του κινητό δεν μας απαντούσε.

 

 Ε.Δημοσιογραφικήμάδα

 

 


Σκάνδαλο και με τα rapid tests! Ο φωτογραφικός διαγωνισμός των 10εκ. ευρώ και η Siemens



Μετά το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, τώρα τα rapid tests. Νέες αποκαλύψεις της «δημοκρατίας»

8 Shares
facebook sharing button Share
twitter sharing button Tweet
whatsapp sharing button Share
messenger sharing button Share
email sharing button
print sharing button

Με φωτογραφικό διαγωνισμό έδωσαν σε εταιρία μεγαλομετόχου της Siemens με ετήσιο τζίρο 1.326. 187 € παραγγελία 10.000.000 € – Καταγγελία του ΣΕΙΒ για απίστευτη κακοδιαχείριση και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Χορός αδιαφανών κρατικών διαγωνισμών, που μπορεί να ζημιώνουν το Ελληνικό Δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, φαίνεται πως έχει στηθεί με σταθερή δικαιολογία τις κατεπείγουσες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η διαχείριση του κορωνοϊού, μία από τις οποίες είναι και η προμήθεια βιοτεχνολογικών προϊόντων, όπως τα -γνωστά σε όλους μας πλέον- rapid tests.

Νέο τρανταχτό παράδειγμα κακοδιαχείρισης πολύτιμων κρατικών πόρων, με προφανή στόχο το υπερκέρδος συγκεκριμένων μόνο επιχειρήσεων, αποτελεί ένας ακόμη διαγωνισμός με ύποπτους όρους και προθεσμίες, που προκηρύχθηκε μέσα από τη σελίδα του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ Α.Ε.) προκειμένου το Δημόσιο να προμηθευτεί 2.000.000 rapid tests και ο οποίος -κατά την πάγια τακτική το τελευταίο διάστημα- δεν αναρτήθηκε στη Δι@υγεια.

Το έργο, ύψους 10.000.000 ευρώ, δόθηκε τελικά στην εταιρία FOR HEALTH Α.Ε., η οποία έχει ετήσιο κύκλο εργασιών μόλις 1,326.187,08 ευρώ(!), είχε ως βασικό αντικείμενο πριν από την πανδημία τις υπηρεσίες νοσηλείας κατ’ οίκον μέσω ενός δικτύου επαγγελματιών Υγείας και όχι την προμήθεια βιοτεχνολογικού υλικού, και της οποίας επικεφαλής είναι, συμπτωματικά, πρώην στέλεχος της Siemens(!).

Αλλά δεν είναι αυτό το μόνο γεγονός που γεννά ερωτήματα για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αλλά μια σειρά γεγονότων, τα οποία μάλιστα έχουν διατυπωθεί και κατατεθεί μέσω επιστολής και προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια από τον ίδιο τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), ήδη από τις 13 Νοεμβρίου.

Διαγωνισμός σαν «φωτογραφικό ενσταντανέ»

Στις 4 Νοεμβρίου, λοιπόν, ο ΙΦΕΤ ανάρτησε στο σάιτ του την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος «για την επείγουσα προμήθεια έως και 2.000.000 rapid tests […] με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής(!)».

Η πρόσκληση προσδιόριζε ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών την 9η Νοεμβρίου (δινόταν δηλαδή περιθώριο μόλις τεσσάρων εργάσιμων ημερών, δεδομένου πως μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο), ενώ και ο χρόνος παράδοσης των τεστ μετά την υπογραφή της σύμβασης προσδιοριζόταν στο ελάχιστο διάστημα των τριών ημερών.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, μπορεί να οδηγηθεί κανείς με άνεση στην υπόθεση ότι μπορούσαν να καταθέσουν προσφορά μόνο όσοι είχαν προμηθευτεί ήδη τα τεστ, τα είχαν στις αποθήκες τους, είχαν έτοιμα και τα περισσότερα δικαιολογητικά που απαιτούνταν, και περίμεναν πότε θα ανέβει στο διαδίκτυο η προκήρυξη… για να τα καταθέσουν.

Επίσης, δεν μπορεί κανείς να παρακάμψει το γεγονός πως, μέσω της διαδικτυακής σελίδας του ΙΦΕΤ, η προκήρυξη είχε ελάχιστη δημοσιότητα, επομένως μπορούσαν να την πάρουν… μυρωδιά μόνο όσοι είχαν κάποιου είδους… μηχανισμό έγκαιρης προειδοποίησης εντός του συγκεκριμένου συστήματος.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΕΙΒ στην επιστολή του: «Η συγκεκριμένη διαδικασία, με την ανεπαρκή δημοσιότητα που την περιβάλλει, αφού γίνεται με απλή μόνο ανάρτηση της πρόσκλησης και τις ιδιαίτερα ασφυκτικές προθεσμίες που τάσσονται με τις προφανείς συνέπειες για την ουσιαστική προετοιμασία των ενδιαφερομένων […]. Ανάλογες προμήθειες κατ’ αυτόν τον τρόπο πραγματοποιήθηκαν από τον ΙΦΕΤ τον περασμένο Ιούνιο, για την προμήθεια αυτόματων μοριακών μηχανημάτων PRC και αντιδραστηρίων παραδοτέων σε 5 ημέρες σε 13 νησιά, όπως επίσης και τον Σεπτέμβριο για την προμήθεια 800.000 rapid tests για αντιγόνο, τα οποία τώρα επαυξήθηκαν σε 2.000.000».

Ενώ, λίγο παρακάτω, σημειώνει πως δεν δικαιολογείται η «επανειλημμένη θέσπιση τόσο σύντομων προθεσμιών, από τη στιγμή που η πανδημία έχει ενσκήψει από τις αρχές του έτους, άρα μπορούσε να υπάρξει λελογισμένος προγραμματισμός ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν περισσότερες της μίας επιχειρήσεις και να μην περιορίζονται, όπως τώρα συμβαίνει, σε μια τυπική, άνευ αποτελέσματος απόπειρα συμμετοχής».

Εν ολίγοις, ακόμη και ο ΣΕΙΒ αναφέρει ευθέως πως ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε ήταν καθαρά «φωτογραφικός», ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί μία και μόνο μία εταιρία.

Λεφτά από… λεφτόδεντρα

Διευθύνων σύμβουλος της FOR HEALTH Α.Ε. είναι ο Στράτος Γρημανέλης, του οποίου το βιογραφικό έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τον Ιανουάριο του 2008, για παράδειγμα, ο κ. Γρημανέλης ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ στη Siemens Health Diagnostics AEBBE, που αποτελεί θυγατρική της -«αμαρτωλής» για τις μίζες που σκόρπιζε- Siemens. Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί πως στη συμφωνία συμβιβασμού που υπέγραψε το Ελληνικό Δημόσιο με την εταιρία Siemens, προκειμένου να αποζημιωθεί για την τεράστια ζημιά που προκάλεσαν στα κρατικά ταμεία οι παράνομες δραστηριότητες της γερμανικής εταιρίας στη χώρα μας, υπάρχει ρητή αναφορά ότι η συμφωνία αφορά και τη συγκεκριμένη θυγατρική.

Ο κ. Γρημανέλης φαίνεται πως δεν ήταν ένα τυχαίο στέλεχος για τη Siemens Health Diagnostics AEBBE, εάν λάβει κανείς υπόψη του ότι σύντομα βρέθηκε ακόμη και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, ως μέλος, και παρέμενε σε αυτό τουλάχιστον έως το 2012 (όπως προκύπτει από στοιχεία του ΓΕΜΗ που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως), έτος κατά το οποίο ιδρύθηκε η εταιρία FOR HEALTH Α.Ε και ο ίδιος ανέλαβε αμέσως τα ηνία της. Εκείνο που θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί με βεβαιότητα, λοιπόν, είναι ότι ο κ. Γρημανέλης τα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε σε μια τόσο σημαντική θέση γνώρισε λογικά πολύ σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα των προμηθειών διαγνωστικών μέσων.

Τα εκατομμύρια rapid tests, τα οποία προμήθευσε η εταιρία του κ. Γρημανέλη στο Ελληνικό Δημόσιο, είναι τα Abbott Pandio της εταιρίας Abbott, η οποία όμως διατηρεί θυγατρική εταιρία και στη χώρα μας.

Πηγές σχετικές με το θέμα σχολίαζαν στη «δημοκρατία» πως η εταιρία Abbott, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είχε δώσει καλύτερη τιμή από τα 5 ευρώ ανά τεστ, τα οποία πλήρωσε τελικά το Ελληνικό Δημόσιο επιλέγοντας έναν μεσάζοντα, που είναι βέβαιο πως κοστολόγησε ακριβότερα το τεμάχιο, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιο ικανοποιητικό κέρδος για τον εαυτό του. Εξάλλου, μέλη του ΣΕΙΒ, που έστειλε την επιστολή στο υπουργείο Υγείας, είναι τόσο η Abbot όσο και η Roche Direct, η οποία επίσης διαθέτει αντίστοιχο τεστ. Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι και ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό υπήρχε και η τιμή θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά μέσω του ανταγωνισμού.

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν επίσης πως όσοι ασχολούνται με τις κρατικές προμήθειες υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε κάθε κανόνας αναλογικότητας, καθώς σπανίζουν οι περιπτώσεις που εταιρία με τόσο χαμηλό ετήσιο τζίρο αναλαμβάνει σύμβαση πολλών εκατομμυρίων. Και η εικόνα χάους στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, αλλά και η κερδοσκοπική εκμετάλλευσή της στις πλάτες του ελληνικού λαού συνεχίζονται…