13 Νοεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ !!! «Πιθανό η έξαρση των κρουσμάτων να οφείλεται στο μάζεμα της ελιάς»

Σχόλιο:  Για γέλια η για κλάματα .... μη γελάτε είναι επιστημονικό.


«Δυστυχώς το δεύτερο πανδημικό κύμα έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο, και παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία η Βάνα Παπαευαγγέλου, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής επιστημόνων.

Κύρια χαρακτηριστικά της επιδημίας είναι η μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα και η αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές που δεν μας είχαν απασχολήσει έως τώρα, επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου και εξήγησε ότι πιθανά η έξαρση σε αυτές τις περιοχές να σχετίζεται με την συγκομιδή της ελιάς.

Επιπλέον, η λοιμωξιολόγος σημείωσε ότι συνεχίζεται η εκθετική αύξηση των εισαγωγών σε κλίνες covid αλλά και ΜΕΘ, δεδομένου ότι οι νοσηλευόμενοι έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες.

«Φαίνεται ότι μάλλον είμαστε στο πικ αυτού του δεύτερου κύματος»

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και τα επιδημιολογικά δεδομένα εξετάζονται με προσοχή καθημερινά, είπε η κ. Παπαευαγγέλου, η οποία επισήμανε ότι οι νέες εισαγωγές έχουν ως «αποτέλεσμα τη συνεχή πίεση στο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στη Βόρειο Ελλάδα».

«Φαίνεται ότι μάλλον είμαστε στο πικ αυτού του δεύτερου κύματος» δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Σημαντική είναι και η αύξηση των ανθρώπων που χάθηκαν αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε, ξεπερνώντας τα 250 άτομα, με ένα μέσο όρο για τις 7 ημέρες στα 39 άτομα την ημέρα» είπε η λοιμωξιολόγος.

«Όμως η αύξηση των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ και των θανάτων είναι ανάλογη με την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Δεν παρατηρείται δηλαδή καμία αυξημένη θνητότητα» εξήγησε το μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων.

Μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν

«Η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι στα 40 έτη» υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου και συμπλήρωσε «γιατί ο μεγάλος όγκος των ασθενών είναι μεταξύ 15 και 55 ετών». «Δυστυχώς σημαντικός αριθμός ενηλίκων 40 έως 60 ετών νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σήμερα.

Ταυτόχρονα όμως σημαντικός είναι και ο αριθμός των ασθενών, που νοσηλεύονται, με ηλικία άνω των 65 ετών και έτσι και αυτό συνηγορεί στην πρόβλεψη ότι το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται» τόνισε η λοιμωξιολόγος.

«Από την άλλη όμως σήμερα παρατηρείται μια σχετική σταθεροποίηση στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε η κ. Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι «προφανώς συνεχίζουμε να βλέπουμε πολλά νέα κρούσματα γιατί εκεί υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Όμως υπάρχει μια μείωση του ρυθμού αύξησης και άρα φαίνεται ότι τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν».

Τα επώδυνα μέτρα θα αποδώσουν αλλά θέλει χρόνο

«Επειδή έχουμε βέβαια πολλά ενεργά κρούσματα στη Βόρειο Ελλάδα, αναμένουμε αύξηση των νοσηλεύομενων τις επόμενες εβδομάδες» σημείωσε η καθηγήτρια της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ.

«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να προστατευτούμε από αυτόν τον ιό. Να σταματήσουμε τις νέες λοιμώξεις, σήμερα κιόλας» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας «να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και να θεωρούμε ότι όλοι όσους συναντάμε είναι δυνητικά φορείς του ιού. Μόνο έτσι θα μπορέσει να μειωθεί η περαιτέρω διασπορά το ταχύτερο και να έχουμε μια ανακοπή αυτής της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας».

Το πιο κρίσιμο ερώτημα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου, είναι «αν και πότε θα δούμε να αποδίδει αυτό το lockdown, πότε δηλαδή θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια σταθερή βελτίωση των αριθμών που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ». Η απάντηση είναι «ότι τα επώδυνα μέτρα θα αποδώσουν αλλά θέλει χρόνο» υπογράμμισε η λοιμωξιολόγος.

«Οι συνάνθρωποι μας που χάνουν τη ζωή τους σήμερα, πιθανότατα μολύνθηκαν μέχρι και ένα μήνα πριν και το πότε θα δούμε τον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων να μειώνεται δεν είναι σαφές.

Και αυτό γιατί σήμερα έχουμε κατά μέσο όρο περίπου 350 εισαγωγές στο νοσοκομείο, ενώ ξέρουμε ότι η διάρκεια νοσηλείας είναι μακριά και η διάρκεια νοσηλείας στη ΜΕΘ είναι 11 ημέρες.

Έτσι καταλαβαίνει κανείς ότι οι ασθενείς αθροίζονται στα νοσοκομεία και πιέζουν και θα συνεχίζουν να πιέζουν το σύστημα υγείας» διευκρίνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Πότε θα δούμε μείωση κρουσμάτων

Όπως επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου, «η εμπειρία της άνοιξης από άλλες χώρες έδειξε ότι χρειάζονται περίπου 15 ημέρες από το lockdown για να υπάρξει μείωση των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΟΔΥ και με βάση τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποίησαν, «φαίνεται ότι μια μέση μείωση της κινητικότητας του πληθυσμού κατά 35% λόγω του lockdown και εφόσον τηρούνται τα μέτρα από όλους, θα αποδώσει.

Και αυτό που περιμένουμε είναι ότι τις πρώτες 7 με 10 ημέρες θα βλέπουμε μια αύξηση των κρουσμάτων- και αυτό είναι που βλέπουμε σήμερα ακριβώς, αυτή τη συνεχιζόμενη αύξηση παρά τα μέτρα που έχουνε παρθεί.

Όμως μέσα στις επόμενες 7-10 μέρες αναμένουμε μείωση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και πιθανολογείται ότι μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες αργότερα να δούμε και μείωση των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ή χάνουν τη ζωή τους» συμπλήρωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

 

 

 magnesia.gr

Δανία: Εικόνες από την καταστροφή της γούνας με τη σφαγή εκατομμυρίων μινκ λόγω κορονοϊού


Αναδημοσίευση από "κυβερνητικό" σαιτ  Πηγή  13/11/2020
16:46
13/11/2020
Δανία: Σκληρές εικόνες με τη σφαγή εκατομμυρίων μινκ λόγω κορονοϊού
Danish scientists say their potential Covid-19 vaccine is effective against the mutated mink strain
24
Δείτε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο COVID-19 στ

Οι ειδικοί κάδοι που έχουν στηθεί στις μονάδες με τα μινκ της Δανίας έχουν ξεχειλίσει και οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές. Εκατομμύρια μινκ θανατώνονται μέσα στον νέο πανικό για την εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού.

Πάνω από 200 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με το νέο στέλεχος που ξεκίνησε από τη Δανία και οι υγειονομικές αρχές της χώρας προσπαθούν να περιορίσουν τη μετάδοσή του.

Δανοί επιστήμονες ισχυρίζονται τώρα πως το δικό τους υποψήφιο εμβόλιο έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό στις πρώτες δοκιμές κατά του μεταλλαγμένου στελέχους, γνωστού πια ως Cluster 5.

Οι ερευνητές υποδεικνύουν πως το νέο στέλεχος φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στα αντισώματα, υπονομεύοντας πιθανώς την αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν.

Αντισώματα από κουνέλια ωστόσο, στα οποία χορηγήθηκε το εμβόλιο που μελετά το Serum Institute της Δανίας, κατάφεραν να εξουδετερώσουν το νέο στέλεχος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του κρατικού ερευνητικού κέντρου, Anders Fomsgaard.

Αυτό το εμβόλιο είναι βέβαια σε προκαταρκτικό στάδιο ακόμα και θα χρειαστεί καιρός για να αρχίσουν οι δοκιμές στον άνθρωπο.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δήλωσε πάντως χθες πως «υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα» για την απειλή του νέου στελέχους των μινκ και την εξάπλωσή του στους ανθρώπους.

Ο δρ Φάουτσι εμφανίστηκε σχετικά θετικός πως το μεταλλαγμένο στέλεχος δεν θα παρουσιάσει πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων που ελέγχονται ήδη.

Ο υγειονομικός επικεφαλής των ΗΠΑ έσπευσε πάντως να ισχυριστεί πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό, για την ώρα ωστόσο αυτές οι μεταλλάξεις δεν φαίνεται να υπονομεύουν τα σχέδια για μαζικό εμβολιασμό.

 

ΒΙΝΤΕΟ : ΑΘΗΝΑ : Νέες προσαγωγές στα Εξάρχεια νέων που βγήκαν έξω (φορούν μάσκα και προσάγονται)

Δείτε ένα σύντομο βίντεο βίαιας προσαγωγής, που δεν διαφέρει από τα ΜΑΤ  της εποχής του Α.Τσίπρα και  "άλλων εποχών".

 

 

 


Σας θυμίζει κάτι αυτό το τεχνούργημα ;

13/11/2020  10:23μ.μ
 

 
Με αυτό το τεχνούργημα, οι Αφρικανοί δούλοι ήταν υποτακτικοί από τους Ευρωπαίους γαιοκτήμονες στην Αμερική, για να μην φάνε τους καρπούς των φυτειών, να μην μιλούν τις γλώσσες τους, να μην τραγουδούν και να μην προσεύχονται στους θεούς τους. Σου θυμιζει κατι ?

 

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 


Γερμανός καθηγητής επιδημιολογίας Σ.Μπάγκντι για Covid-19: Πόσο προστατεύουν οι μάσκες; - Μολύνονται τα παιδιά; (βίντεο)


Γερμανός καθηγητής επιδημιολογίας Σ.Μπάγκντι για Covid-19: Πόσο προστατεύουν οι μάσκες; - Μολύνονται τα παιδιά; (βίντεο)

O επιφανής Γερμανός, ταϊλανδικής καταγωγής καθηγητής επιδημιολογίας, Σουχαρίτ Μπάγκντι, μίλησε στην γερμανική τηλεόραση για τον κορωνοϊό και αποδόμησε στην βάση τους πολλά από τα επιχειρήματα που οδηγούν στα «lockdown χωρίς τέλος».

Εξηγεί αναλυτικά και με απόλυτη ψυχραιμία τι είναι αυτός ο ιός, γιατί οι μάσκες στην ουσία δεν προστατεύουν, πώς μπορούμε να προστατευθούμε αποτελεσματικά από τον ιό χωρίς «υστερικές» απαγορεύσεις και τελικά πώς αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους ιοί.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη του καθηγητή Σ.Μπάγκντι προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην εκπομπή PRONEWS με θέμα «Κορωνοϊός: Αλήθειες  Ψέματα» με παρουσιαστή τον διευθυντή του pronews.gr, Τάσο Γκουριώτη, που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 21.00 η ώρα τον τηλεοπτικό σταθμό ALERT.

Υποτιτλισμός: Pronews TV.



.

 

 

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

 

Χαρδαλιάς ΝΔ: Σαν την Γεροβασίλη ΣΥΡΙΖΑ :Προσαρμοστείτε, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ όσους κινούνται


«Βόμβες» από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας - Τι ακριβώς μέτρα ισχύουν

«Tο απόλυτο στοίχημα για όλους μας είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Στόχος είναι, είπε με αφορμή τον κορωνοϊό, «να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις, να αποφύγουμε κάθε μετακίνηση που δεν είναι απαραίτητη, να κάνουμε χρήση της δυνατότητας κατ΄εξαίρεση μετακίνησης όταν είναι απολύτως αναγκαία».

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι από σήμερα οι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί επιτρέπονται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, για λόγους υγείας και για συνοδεία κατοικίδιου ζώου σε βόλτα σε κοντινή απόσταση από την οικία μας.

Οι μετακινήσεις και κατά τις συγκεκριμένες ώρες γίνονται με βεβαίωση εργαζομένου αν η μετακίνηση πραγματοποιείται για λόγους εργασίας ή με αποστολή SMS ή έντυπη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, αν πρόκειται για μετακινήσεις για λόγους υγείας, (με sms με τον κωδικό 1) ή για κίνηση με το κατοικίδιο, (sms με τον κωδικό 6).

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι κατά αντιστοιχία προσαρμόζεται και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων, των συνεργείων αυτοκινήτων τα οποία θα κλείνουν πλέον όλα στις 20.30 το βράδυ.

Σχετικά με την εστίαση διευκρίνισε ότι η παράδοση κατ’ οίκον (delivery) επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Επίσης επιτρέπεται και η παραλαβή από τα καταστήματα (take away) η οποία όμως δεν μπορεί να αποτελεί τον βασικό λόγο μετακίνησης και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι μείωση των μετακινήσεων επιτυγχάνεται και μέσω της τηλεργασίας ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλους τους οργανισμούς «να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εφαρμόσουν τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό».

Παράλληλα κατέστησε σαφές, ότι οι έλεγχοι σχετικά με την εφαρμογή της τηλεργασίας και των λοιπών μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και συμπλήρωσε ότι κάθε οργανισμός του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

   Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι δεν επιτρέπεται η άθληση στο πλαίσιο αθλητικών σωματείων και επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο η ατομική άσκηση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και κατά προτίμηση κοντά στον τόπο κατοικίας μας.

   Ερωτηθείς αν έχουν οι αρχές εικόνα για το πόσα εκατομμύρια πολίτες πραγματοποιούν καθημερινά μέσα στο lockdown έστω και μία μετακίνηση κι αν πρέπει να πάει η χώρα σε ένα καθολικό 15ημερο lockdown ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι παρακολουθούν και πόσα εκατομμύρια πολίτες κινούνται κι ανά περιοχή και ανά Περιφέρεια και στο σύνολο του εικοσιτετραώρου.  

«Παρακολουθούμε και ξέρουμε πόσα εκατομμύρια κινούνται και ανά περιοχή και ανά περιφέρεια και όλο 24ωρο. Η αλήθεια είναι ότι ήταν διαφορετικά τα δεδομένα το Σάββατο από ότι ήταν τις καθημερινές. Το βήμα που κάνουμε είναι πολύ συγκεκριμένο», απάντησε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο κ. Χαρδαλίας.

«Σε κάθε περίπτωση έχουμε εργαλεία τα οποία, ανάλογα με το βαθμό περιττών ή όχι μετακινήσεων, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε», κατέληξε.

 Με πληροφορία από το el.gr

Τίτλος σχόλιο: fylokaiftero1.


Πολυτεχνείο: Κατάληψη από 40 και πλέον άτομα - Κλοιός από 5 διμοιρίες ΜΑΤ

 
Τελευταία Ενημέρωση
Μυρίζει μπαρούτι η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς υπάρχουν μέσα καταληψίες από χθες το βράδυ, ενώ το ΕΜΠ έχει «ζωστεί» από τα ΜΑΤ

Η επικείμενη απαγόρευση πραγματοποίησης πορείας ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 του Νοέμβρη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Ηδη από χθες είχε αποκλειστεί η πρόσβαση στο Πολυτεχνείο, καθώς είχε κλειστεί η οδός Στουρνάρη. Ωστόσο, νεαροί κατάφεραν να μπουν μέσα στο Πολυτεχνείο, γεγονός που οδήγησε σε σύσκεψη αυτή την ώρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή για αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης.

Πέριξ του Πολυτεχνείου, τόσο επί της οδού Πατησίων αλλά και επί της οδού Στουρνάρη έχουν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ πριν από λίγο έγινε προσπάθεια για να σπάσουν την κλειδαριά εισόδου στο κτίριο της πρυτανείας, αλλά τους απέτρεψαν άνδρες της ομάδας Δράση.

 

 

ΣΟΚ! Μειώνουν χειρουργεία ΚΑΙ σε ιδιωτικές κλινικές λόγω «κορωνοϊού»! Κλείνουν πτέρυγες – vid

xeiroyrgeia
Γιατροί σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ - Σε αναστολή κινδυνεύουν να τεθούν νοσηλευτές...

Μετά την μείωση στα χειρουργεία στο ΕΣΥ που πλέον κουρεύτηκαν κατά 80% με αιτιολόγηση να μην υπάρχει… διασπορά του ιού, στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και ο ιδιωτικός τομέας!!!

Όπως διαβάζουμε στο HealthReport.gr ήδη οι περισσότεροι μεγάλοι όμιλοι με ιδιωτικές κλινικές, έχουν ενημερώσει εγγράφως το ιατρικό προσωπικό τους ώστε να μειώσει τον αριθμό των χειρουργικών επεμβάσεων και να εστιάσει μόνο στα επείγοντα περιστατικά!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του el.gr, πράγματι, στις ιδιωτικές κλινικές θα ισχύσει η αναβολή μη επειγόντων χειρουργείων και γενικότερα θα επιτρέπονται μόνο χημειοθεραπείες, βαριές λοιμώξεις και πολυτραυματίες. Ήδη ιδιωτικές κλινικές έχουν κλείσει τις χειρουργικές πτέρυγες. Όλες έχουν λάβει την ίδια γραμμή! Δεν αποκλείεται μάλιστα να τεθούν σε αναστολή νοσηλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι στα δημόσια Νοσοκομεία τα τακτικά χειρουργεία μειώθηκαν κατά 80%.

«Η προσωρινή μείωση λειτουργιών των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της COVID-19, είναι τακτική που ακολουθείται από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες – επισημαίνεται δε ότι υπάρχουν χώρες οι οποίες δεν έχουν επιστρέψει σε κανονική λειτουργία νοσοκομείων από την Άνοιξη.

Συγκεκριμένα, η προσωρινή μείωση των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων, εφαρμόζεται αυτή την στιγμή σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ως μέτρο αύξησης της ανθεκτικότητας του συστήματος» έχει αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Γιατροί διαμαρτύρονται:

.

Προηγούμενο άρθρο

Καστοριά: 10 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους σε φάρμες μινγκ, της Καστοριάς μόνο, τυχαίο;

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Τα επόμενα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο δημοτικών σχολείων



NEWSROOM 23.12.2019 | 14:32 EUROKINISSI EUROKINISS Πηγή: www.lifo.gr
13/11/2020 - 08:34 | Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2020 - 09:19


Νέα μέτρα πριν καν εφαρμοστούν τα καινούρια θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και πλέον όλοι αναρωτιούνται που θα σταματήσουν οι απαγορεύσεις.

Τα μέτρα που ζητούν οι «ειδικοί» είναι η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, μαζί με το κλείσιμο όλων των δημοτικών σχολείων.

Ολική καραντίνα στη Θεσσαλονίκη, αν όχι στη Βόρεια Ελλάδα, ζήτησε πριν λίγο και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες» είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στον ΣΚΑΪ για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων.

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο... Mετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν έχουμε δει ούτε σταθεροποίηση πόσω μάλλον αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος. (Το λοκντάουν), τόνισε, πρέπει να επεκταθεί στα μέτρα του Μαρτίου, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη. «Χθες έπρεπε να γίνει αυτό».

«Κούραση βλέπουμε στο ρυθμό της εξάπλωσης όχι σταθεροποίηση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα» πρόσθεσε. «Οι αριθμοί θα χειροτερέψουν πρόσκαιρα, τελευταίοι ανεβαίνουν τελευταίοι κατεβαίνουν» εξήγησε ο γιατρός.

«Όπως δεν εξαιρέθηκε η Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Πάσχα, η Κυριακή του Πάσχα, η 28η Οκτωβρίου, η 25η Μαρτίου όπως δεν εξαιρείται καμία πίστη δεν πρέπει να εξαιρεθούν και οι συγκεντρώσεις για τη 17 Νοέμβρη, πρόκειται για υγειονομικό έγκλημα» επανέλαβε.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί το «βαρόμετρο» του τι θα συμβεί στην υπόλοιπη χώρα. Όποια μέτρα λαμβάνονται εκεί μετά ακολουθεί η Αθήνα.
 
 
 
Pronews


 

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί