13 Ιανουαρίου 2019

Ρεσιτάλ εθνομηδενισμού από τον Τσίπρα: «Πατριωτική η Συμφωνία των Πρεσπών!» – «Ακροδεξιοί όσοι διαμαρτύρονται» – Αποθέωσε Ζάεφ

Ρεσιτάλ εθνομηδενισμού σήμερα από τον Α. Τσίπρα. Σε μία ομιλία ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε σε όλους όσοι υπερασπίζονται την Μακεδονία, ενώ δήλωσε υπερήφανος για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η χώρα από σήμερα μπαίνει σε ένα τέλμα. Σε επικίνδυνο τέλμα θα λέγαμε σε μία κρίσιμη συγκυρία. Παρασκηνιακά παίζεται ένα ύπουλο παιχνίδι, το οποίο θα επηρεάσει στο μέλλον τις ζωές όλων μας.
Το Μακεδονικό δεν είναι μία απλή υπόθεση. Οι Σκοπιανοί θα διεκδικήσουν και άλλα πράγματα από την Ελλάδα.

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα θέσουν ζήτημα «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα;
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι στο άμεσο μέλλον, οι απόγονοι των ηττημένων του εμφυλίου, που διέφυγαν στα Σκόπια και είναι σήμερα σε κομβικές θέσεις, δεν θα ζητήσουν αποζημιώσεις, ή διεκδικήσεις περιουσίων;

Όλα αυτά δεν τα αντιλαμβάνεται ο Τσίπρας, όπου μαζί με τον Π. Καμμένο, που αβάνταρε δια της σιωπής, οδήγησαν την Ελλάδα στο τέλμα.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ
Προσκλητήριο προς την κεντροαριστερά για συσπείρωση σε αντιδεξιό μέτωπο ενόψει των εκλογών απηύθυνε από την εκδήλωση για τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός, που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταγγέλλοντας μάλιστα, σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας τα πυρά του κατά του κ. Μητσοτάκη, υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Και θέλω γι αυτό να συγχαρώ και από αυτό το βήμα, το φίλο Ζόραν Ζάεφ για το κουράγιο και την τόλμη που επέδειξε από την αρχή έως το τέλος αυτής της διαδικασίας. Γιατί δεν έκανε πίσω απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια μίσους που οργάνωσε το VMRO, o εταίρος της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που επένδυσε στη βία και την πρόκληση πολιτικής ανωμαλίας, για να ακυρώσει αυτή την ιστορική προσπάθεια. Και θέλω να μεταφέρω το μήνυμα στον ελληνικό λαό αλλά και ειδικότερα σε κάθε υγιώς και ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη».

«Γιατί παρόμοια σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε κι εδώ, στη χώρα μας από τη πρώτη στιγμή. Γνωστοί ακροδεξιοί, εθνικιστικοί κύκλοι, με τις σφραγίδες συλλόγων και σωματείων και την πολιτική καθοδήγηση της Χρυσής Αυγής και άλλων πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων αλλά και παραθρησκευτικών οργανώσεων που βεβαίως δεν εκφράζουν την επίσημη θέση της Ελληνικής Εκκλησίας, δοκίμασαν τα πάντα, για να ακυρώσουν αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική», είπε στη συνέχεια κλιμακώνοντας τα πυρά του. «Ορυμαγδός ψευδών ειδήσεων, κηρυγμάτων μίσους και επιθέσεις»

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως όσοι δημιούργησαν το εν λόγω σχέδιο, «οργάνωσαν επιθέσεις εναντίον γραφείων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, γέμισαν το διαδίκτυο με ορυμαγδό ψευδών ειδήσεων και ανιστόρητων κηρυγμάτων μίσους, ενορχήστρωσαν ακόμη και σχολικές καταλήψεις, σπέρνοντας το μίσος στα μυαλά εφήβων μαθητών (…)».
Αναφερόμενος στις καταγγελίες περί εκφοβισμού βουλευτών που τάσσονται υπέρ της συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε: «Τις τελευταίες μέρες, αφού είδαν όλες αυτές τις απόπειρες αποπροσανατολισμού, εκφοβισμού και εκφασισμού να αποτυγχάνουν παταγωδώς, έφτασαν στο σημείο να κλέβουν και να δημοσιεύουν προσωπικά στοιχεία και τηλέφωνα βουλευτών, καλώντας ανοιχτά τους παρακολουθητές τους να απειλήσουν τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού».

Σε αυτό το πλαίσιο κατήγγειλε ότι η ο κ. Μητσοτάκης «εναγκαλίζεται με τον επισημότερο τρόπο με αυτές τις πρακτικές, όπως επίσης και η ΝΔ», ενώ συνέχισε: «Σήμερα, με την ένοχη σιωπή του κου Μητσοτάκη στις πράξεις επώνυμων στελεχών της ΝΔ που ήδη ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, αποδεικνύει ότι περνάει από τη στάση της ανοχής στη στάση της ενορχήστρωσης και της καθοδήγησης. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι λογής λογής πατριδοκάπηλοι: Αυτές οι αθλιότητες δεν έχουν στο στόχαστρο τη σημερινή κυβέρνηση αλλά την ίδια τη δημοκρατία».
Προσκλητήριο εκλογικής συμπόρευσης με την κεντροαριστερά
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα προς την κεντροαριστερά για συσπείρωση ενόψει των εκλογών.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοτοποθετούμαστε στον αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που ασκούμε κριτική για την αποτυχία και τις κοινωνικές συνέπειες του νεοφιλελεύθερου μοντέλου. (…). Έχουμε ήδη αργήσει να ανταποκριθούμε στην ιστορική μας ευθύνη. Κι όσο συνεχίζουμε να κωλυσιεργούμε, αφήνουμε χώρο για την ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση του ακραίου συντηρητισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης ενός ευρέως μετώπου:
«Στην αυτοδιοίκηση, πάνω στο έδαφος της απλής αναλογικής»
«Στις Ευρωεκλογές, για να συνεισφέρουμε στην οικοδόμηση μιας μεγάλης συμμαχίας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας».
«Αλλά και στη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών, για τη προοδευτική διακυβέρνηση της επόμενης μέρας στο τόπο μας».
«Από αυτό το προσκλητήριο δεν μπορεί και δεν δικαιούται να λείψει κανείς», τόνισε ο πρωθυπουργός, και επεσήμανε πως «δεν υπάρχει η πολυτέλεια να κρυφτεί κάποιος μπροστά στις ευθύνες της ιστορίας».

«Καταλύτης οι Πρέσπες»

Η συμφωνία λειτουργεί ως καταλύτης για το πολιτικό σύστημα της χώρας, εκτίμησε αρχικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε στο δίλημμα που αντιμετώπισε το 2017 όταν ανέλαβε στη γειτονική χώρα ο Ζόραν Ζάεφ: «Είτε θα συνεχίζαμε τη πολιτική της αδράνειας και των καθυστερήσεων με φόβο το πολιτικό κόστος, πολιτική όμως που οδήγησε σταδιακά στην αναγνώριση της γειτονικής χώρας με τη συνταγματική της ονομασία, «Δημοκρατία της Μακεδονίας» δηλαδή, από περισσότερες από 130 χώρες. Και πόσο δε μάλλον με μια νέα ηγεσία που ήθελε ρεαλιστική λύση, θα οδηγούσε τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη διεθνή απομόνωση και νέες εθνικές ήττες».
«Είτε θα κάναμε την επιλογή, και μάλιστα χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος, να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη, την ιστορική ευκαιρία της ύπαρξης δύο προοδευτικών δυνάμεων στο τιμόνι των δύο χωρών, προκειμένου να κάνουμε την υπέρβαση, για την οποία πολλοί μίλησαν, αλλά σχεδόν κανείς δεν εργάστηκε μετά τη σύναψη της «Ενδιάμεσης Συμφωνίας» το 1995. Προς όφελος της σταθερότητας, αλλά και προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Αποφασίσαμε να κάνουμε το δεύτερο. Να σηκώσουμε το ιστορικό βάρος», ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας βεβαίωσε πως η κυβέρνηση έκανε το παν ώστε να «διασφαλιστεί η εθνική γραμμή», όπως αυτή διαμορφώθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή. «Τα καταφέραμε όπως αποδεικνύεται σε κάθε άρθρο αυτής της Συμφωνίας, αλλά και στη συνταγματική αναθεώρηση που προχθές επιτυχώς ολοκληρώθηκε στην ΠΓΔ Μακεδονίας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις παραχωρήσεις στις οποίες προχώρησε η ΠΓΔΜ ώστε να συνομολογηθεί η συμφωνία, ο κ. Τσίπρας τόνισε:
«Η γειτονική χώρα άλλαξε τη συνταγματική της ονομασία σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Αποδέχθηκε ότι η γλώσσα της, αναγνωρισμένη από το 1977 από τον ΟΗΕ, είναι μια νοτιο-σλαβική γλώσσα και ότι ο πολιτισμός της δεν έχει σχέση με τον αρχαιοελληνικό μακεδονικό πολιτισμό.
Απάλειψε από το Σύνταγμά της κάθε υποψία αλυτρωτισμού, καθώς και οποιαδήποτε, έστω και έμμεση, αναφορά σε μειονότητα. Στο νέο της Σύνταγμα δηλώνεται επίσης ρητά ότι η ιθαγένεια, όπως θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά της έγγραφα, δεν καθορίζει, ούτε προκαταλαμβάνει την εθνότητα των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας».

Ανάμεσά στους ομιλητές της εκδήλωσης ήταν, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Νίκος Μπίστης.
Ακόμη, οι πανεπιστημιακοί, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μαρατζίδης, Σωτήρης Βαλντέν και ο πρώην υπουργός και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Μιχάλης Σταθόπουλος
Την εκδήλωση οργανώνει «πρωτοβουλία πολιτών που τάσσεται υπέρ της ανάγκης επίλυσης του «Μακεδονικού»», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην εκδήλωση το «παρών» δίνουν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, oι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Μπίστης και Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Σταύρος Κοντονής.

Με πληροφορια: pentapostagma.gr 

Πηγή: foto
pentapostagma.gr 

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

siatistis paulos 1
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Εκοιμήθη σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr πριν από λίγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος, υπέστη ανακοπή καρδιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Σιατίστης έγραψε το τελευταίο του άρθρο στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr με τίτλο: ''ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ''

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 
Γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 1971.
Το 1973 χειροτονείται Διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Νικόλαο και τοποθετείται στο Μαντούδι.
Τον Νοέμβριο του 1974, χειροτονείται πρεσβύτερος και λαμβάνει το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου για μια εικοσιπενταετία.
Στην περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.
Από το έτος 1998, κλήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναλάβει τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.
Επίσης του ανετέθηκε η Διεύθυνση Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας.
Πολλά έτη είναι παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».

Για τριάντα και πλέον έτη ασχολήθηκε με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα κλήθηκε να μιλήσει σε σχολές γονέων, ιερατικά και νεανικά συνέδρια σε πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου.

Την 28η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, η χειροτονία του έγινε στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Ιδιαίτερη μέριμνα του Μητροπολίτου ήταν η καλλιέργεια των ιερατικών και μοναχικών κλήσεων.
Στα 9 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητροπόλη Σισανίου και Σιατίστης ανεγέρθηκαν και ανακαινίσθηκαν πολλοί ιεροί ναοί, ιδρύθηκαν νέες ενορίες, χειροτονήθηκαν νέοι κληρικοί.
Ήταν συγγραφέας βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο.
 

Από τον/την Romfea.gr.

Τι ανταλλάγματα πήραν οι 6 «πρόθυμοι» βουλευτές από τον Τσίπρα -Θέσεις και αξιώματα


 
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Από πάνω αριστερά: Ζουράρης, Δανέλλης, Κουντουρά. Από κάτω αριστερά: Παπακώστα, Παπαχριστόπουλος, Κόκκαλης
Από πάνω αριστερά: Ζουράρης, Δανέλλης, Κουντουρά. Από κάτω αριστερά: Παπακώστα, Παπαχριστόπουλος, Κόκκαλης
Οπως αναμενόταν, ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση κάνοντας μερικές πολύ βολικές διευθετήσεις για τον πρωθυπουργό και για την συνέχιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τις διευθετήσεις αυτές και την αποχώρηση Καμμένου η ΝΔ χαρακτήρισε «σκηνοθετημένο διαζύγιο» στην ανακοίνωσή της, αφού οι χειρισμοί των δύο ως πρόσφατα κυβερνητικών εταίρων αποδεικνύουν ότι η παραίτηση του υπουργού Αμυνας ήταν μάλλον συμβολική και δεν έγινε για να ζημιώσει τα σχέδια του πρωθυπουργού αλλά, αντίθετα, να τα ενισχύσει. «Επεσε και το τελευταίο φύλλο συκής», σχολιάζουν στελέχη της Πειραιώς, μετά την δήθεν αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος εντός του Ιανουαρίου έχει δύο πολύ κρίσιμες διαδικασίες να αντιμετωπίσει, την ψήφο εμπιστοσύνης και την συμφωνία των Πρεσπών, παίρνει την απαραίτητη χείρα βοηθείας από στελέχη των ΑΝΕΛ που θα ψηφίσουν το ένα και το άλλο, παρά το διαζύγιο.

Eίναι ενδεικτική η ειρωνική δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:
« Όπως έχω πει, έχουν απαχθεί οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Έχουν γίνει ενδοκυβερνητικοί αποστάτες. Η ενδοκυβερνητική αποστασία είναι το ανώτερο στάδιο της πολιτικής συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και τώρα οι πρώην ΑΝΕΛ γίνονται συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία αξία, δεν υπάρχει κανένα κριτήριο, όριο είναι ο απόλυτος και ωμός τυχοδιωκτισμός», είπε ο κ. Βενιζέλος

Τέσσερις βουλευτές ΑΝΕΛ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης
Ειδικά για την ψήφο εμπιστοσύνης, που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας θα έχει (με τις ευλογίες του Πάνου Καμμένου) τέσσερις ψήφους από  τους βουλευτές των ΑΝΕΛ για να συνεχιστεί ο κυβερνητικός βίος: της Ελενας Κουντουρά, του Βασίλη Κόκκαλη, του Θανάση Παπαχριστόπουλου και του Κώστα Ζουράρι.

Σε αυτούς πρέπει να προσμετρηθεί και ένας «πρόθυμος» βουλευτής από το Ποτάμι: ο Σπύρος Δανέλλης θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, παρότι το Ποτάμι έχει δηλώσει την αντίθετη πρόθεση.

Προθυμότερη όλων εμφανίζεται η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία αφού εξσφάλισε το υφυπουργείο Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση και κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφίσει και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα ανταλλάγματα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι έξι «πρόθυμοι» βουλευτές έχουν ήδη διαπραγματευθεί με τον πρωθυπουργό και έχουν λάβει εγγυήσεις για ανταλλάγματα.

Πηγές αναφέρουν ότι η Κατερίνα Παπακώστα έχει ζητήσει να τοποθετηθεί υπουργός Δημόσιας Τάξης στον προσεχή ανασχηματισμό ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα βρει θέση προσεχώς και στα κυβερνητικά ψηφοδέλτια.

Ο Κώστας Ζουράρις, παρά τις δήθεν πατριωτικές κορώνες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ετοιμάζεται να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Του έχουν υποσχεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο θα μείνει ορφανό μετά την αποχώρηση της Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία θα είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ετερος βουλευτής των ΑΝΕΛ, πιθανόν ο κ. Παπαχριστόπουλος, δεν αποκλείεται να κληθεί να αναπληρώσει το κενό που θα αφήσει ο Νάσος Ηλιόπουλος, υφυπουργός Εργασίας, αφού θα διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων.

Η Ελενα Κουντουρά αναμένεται επίσης, για να την ευχαριστήσουν για την ολοκληρωτική αφοσίωσή της στην κυβέρνηση Τσίπρα να παραμείνει στο υπουργείο Τουρισμού και σύμφωνα με πληροφορίες της έχει ήδη υποσχεθεί θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σπύρος Δανέλλης δεν θα μείνει παραπονεμένος. Παρότι δεν θα αναλάβει πόστο υπουργού αφού προέρχεται από άλλο κόμμα, αναμένεται να διεκδικήσει εκλόγιμη θέση με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και να διασωθεί από ενδεχόμενο εκλογικό ναυάγιο του Ποταμιού.

Ακόμη και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει λάβει διαβεβαιώσεις και ανταλλάγματα, αποδεχόμενος το πόστο του υπουργού Αμυνας και αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο και αναμένεται να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ! Ας σημειωθεί ότι η υπουργοποίηση ενός στρατιωτικού, σε αριστερή κυβέρνηση, έχει προκαλέσει αίσθηση σε πολλούς κύκλους και αναλυτές, ειδικά μετά τις πολεμοχαρείς δηλώσεις κατά της Τουρκίας του κ. Αποστολάκη.

Πηγή:  iefimerida.gr

Και μετά τους ΑΝΕΛ τι; - Ποιοι αποστάτες, «πρόθυμοι» και «γυρολόγοι» θα στηρίξουν την εκχώρηση της Μακεδονίας


Και μετά τους ΑΝΕΛ τι; - Ποιοι αποστάτες, «πρόθυμοι» και «γυρολόγοι» θα στηρίξουν την εκχώρηση της Μακεδονίας

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το ποιοι θα στηρίξουν την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και το ποιοι θα είναι αυτοί που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης καθώς οι δύο ψηφοφορίες αποτελούν δύο διαφορετικές διαδικασίες. 

Μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και παράλληλα να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρώην πλέον υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και απείλησε με διαγραφές όσους ξεφύγουν από την κεντρική εντολή. Πλέον η Κυβέρνηση χρειάζεται 151 «ναι» για να αποφύγει τις εκλογές και οι δηλώσεις του Καμμένου άνοιξαν τη συζήτηση για το ποιοι βουλευτές θα παρέχουν στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης καθώς η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Κώστας Ζουράρις και η Κατερίνα Παπακώστα  θα δώσουν την θετική τους ψήφο στον Αλέξη Τσίπρα. Πρόβλημα υπάρχει με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος θα εγχειριστεί αυτή την εβδομάδα και άρα κανείς δεν ξέρει πως θα πάει να ψηφίσει.

Ποιος βουλευτής, όμως, θα μπορούσε να είναι ο 151ος που θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα; Συζητιόταν αρκετά το όνομα του Γιάννη Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων. Ο ίδιος, όμως, ξεκαθάρισε πρόσφατα: «Καταψηφίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν η κυβέρνηση μετά το ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή, δεν πρόκειται να πάρει από εμένα ψήφο εμπιστοσύνης και ας πάμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός τι θα γίνει με αυτό το θέμα». Σε περίπτωση που φανεί συνεπής δεν πρέπει να υπολογίζεται.

Άλλη μία ψήφο ίσως είναι αυτή του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος εμφανίζεται να στηρίζει και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κυβερνητικές πηγές πάντως κάνουν λόγο ακόμα και για 152 άτομα, καθώς εδώ και εβδομάδες έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ έχουν διεξαχθεί αρκετές μυστικές συναντήσεις.

Μετά απ’ όλες αυτές τις τοποθετήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και την θέση του ότι όποιος ψηφίσει υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης θα διαγραφεί, όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες ο πρώην συνεργάτης του πρωθυπουργού θα αναγκαστεί να διαγράψει τουλάχιστον τέσσερα (Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά, Κόκκαλη και Χρυσοβελώνη) στελέχη του κόμματος του.
Με βάση λοιπόν την διαδικασία που θα ακολουθηθεί αύριο αναμένεται να παραιτηθεί επισήμως ο Πάνος Καμμένος και να τοποθετηθεί  ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Η ορκωμοσία του δεν αποκλείεται να γίνει αύριο το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί. Την Τρίτη ξεκινάει και η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη το βράδυ. Την επομένη, δηλαδή την Παρασκευή, το πρωί ο πρωθυπουργός θα καταθέσει για συζήτηση την συμφωνία των Πρεσπών η οποία θα συζητηθεί σε τρεις συνεδριάσεις. Κανείς δεν γνωρίζει εάν αυτές οι συνεδριάσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες ή μιάμιση μέρα καθώς η κυβέρνηση μπορεί εάν θέλει να ορίσει την δυο συζητήσεις σε μια μέρα και άλλη μία την επόμενη.
Τ. Κουίκ σε Π. Καμμένο: Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα
Λίγο μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου του Πάνου Καμμένου, ο Τέρενς Κουίκ απάντησε με ένα tweet στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ξεκαθαρίζοντας τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην κυβέρνηση.

“Ο Κουίκ μου έλεγε προεκλογικά: εμείς με τον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ, με την αριστερά ποτέ και έκλαιγε για την Μακεδονία. Και στο υπουργικό βγήκε και στήριξε τον κ. Κοτζιά”, είπε ο Πάνος Καμμένος κατά τη συνέντευξη Τύπου.
Από την πλευρά του, ο Τέρενς Κουίκ επανάλαβε όσα είχε υποστηρίξει στο περίφημο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο Νίκος Κοτζιάς και ο Πάνος Καμμένος είχαν έντονη αντιπαράθεση σημειώνοντας ότι η στάση του δεν αλλάζει.

Συγκεκριμένα έγραψε:
«Είχα πει στο ταραχώδες Υπουργικό Συμβούλιο: Ως ΥΦΥΠΕΞ υπηρετώ τη πολιτική που χαράζουν Π/Θ,ΥΠΕΞ και η κυβέρνηση, που θα στηρίξω μέχρι τη τελευταία μέρα της Συνταγματικής προθεσμίας της &δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την επιστροφή εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα. Ισχύει και τώρα».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει: Το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:
Το Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε, έχει από καιρό ξεκαθαρίσει: δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ.Τσίπρα. Οι ιδεοληψίες, η αναποτελεσματικότητα, ο λαϊκισμός, το κομματικό κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύονται. Τα υπόλοιπα από το βήμα της Βουλής.

Από την άλλη ψήφους βουλευτών υπέρ ή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών μετράει ο Αλέξης Τσίπρας.
Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχει κάνει τους υπολογισμούς του σχετικά με την ψήφιση της συμφωνίας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα 145. Στην κυβέρνηση φαίνεται πως υπολογίζουν και στους τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού (Στ. Θεοδωράκης, Γ. Μαυρωτάς, Σπ. Λυκούδης και Σπ. Δανέλλης). Άλλωστε, ο κ. Δανέλλης έχει δηλώσει ανοιχτά πως «εμείς θα υπερψηφίσουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Τον μαγικό αριθμό των 151 συμπληρώνουν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η Κατερίνα Παπακώστα.

Ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο, ότι διαφωνεί με το κόμμα του σε ότι αφορά τη Συνθήκη των Πρεσπών και θα την υπερψηφίσει όταν θα έρθει στη Βουλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν πρόκειται να συμβάλλω με κανέναν τρόπο στο να πέσει η παρούσα Κυβέρνηση».

Μάλιστα σε ερώτηση αν θα παραδώσει την έδρα του αν τον διαγράψει ο Καμμένος εκείνος απάντησε «όχι». «Δεν την παραδίδω την έδρα μου. Θα την παραδώσω την ημέρα που θα εκλείψει πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος.




Pronews

Ο ναύαρχος Αποστολάκης νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Τσίπρας: «Έκανα δεκτή την παραίτηση Καμμένου»

 3:36 μμ
Ο ναύαρχος Αποστολάκης θα είναι ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας όπως δήλωσε πριν λίγο ο Α. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας έτσι για μια ακόμα φορά άρθρο μας, το οποίο δημοσιεύσαμε προ λίγων ημερών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ
«Επί 4 σχεδόν χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι είχαμε προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, ήταν σε όλους γνωστές οι διαφορές οι ιδεολογικές. Ωστόσο στα 4 χρόνια πιστεύω με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά και σημαντικά. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη δύσκολη περιπέτεια των μνημονίων, αποκαταστήσαμε την κανονικότητα, να στηρίξουμε αδύναμους, να ανοίξουμε τον δρόμο για καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.
 
Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη συμβολή του σε όλη αυτή την προσπάθεια. Ζήτησα από τον κ. Καμμένο όπως και από όλους καθαρές λύσεις και κουβέντες. Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο όχι μόνο για όλα όσα πετύχαμε αλλά και γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.
Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ από το 2003 έως το 2004.
Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) ως Αρχιεπιστολέας, στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Υποδιοικητής, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός Στόλου, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.
Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013, παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.


pentapostagma.gr

Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών κατά της εκχώρησης της Μακεδονίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής πριν την ομιλία Α. Τσίπρα


Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών κατά της εκχώρησης της Μακεδονίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής πριν την ομιλία Α. Τσίπρα
"Άρχισαν τα όργανα" για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής «Το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών» στην οποία αναμένεται να μιλήσουν στελέχη της Κεντροαριστεράς και του "προοδευτικού" χώρου για να... ευλογήσουν τα γένια τους, λέγοντας πόσο καλή είναι η συμφωνία με τα Σκόπια

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 20:00 ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών», που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.
Εξω όμως από τον χώρο βρίσκονται εκατοντάδες  πολίτες που διαδηλώνουν υπέρ της Μακεδονίας και κατά της εκχώρησής στα Σκόπια και μέχρι τώρα έχουν γίνει 20 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ, ενώ... το "κυνήγι" συνεχίζεται. 

Απόψε ο πρωθυπουργός αναμένεται μεταξύ άλλων να δώσει τη δική του απάντηση στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος το πρωί της Κυριακής ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Όσον αφορά τη σημερινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμφωνία των Πρεσπών, όπου και θα βρεθούν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και της Κεντροαριστεράς (π.χ. από τον εκσυγχρονιστικό χώρο), αποτελεί ένα σήμα για τις εσωτερικές διεργασίες.

Σε αυτή θα βρεθούν ο Νίκος Μπίστης, ο Σωτήρης Βαλντέν, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Παπαϊωάννου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Μιχάλης Σταθόπουλος, ο Νίκος Μαραντζίδης κ.ά.



Pronews

Πέθανε ο Δημήτρης Σιούφας ...και η εισπραακτικές εταιρίες