16 Ιανουαρίου 2021

ΣΟΚ στο Ισραήλ! Τουλάχιστον 13 άτομα υπέφεραν από παράλυση προσώπου! Είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer

Δημοσίευμα-«βόμβα» στον ισραηλινό τύπο κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Τουλάχιστον 13 άτομα εμφάνισαν ήπια παράλυση του προσώπου ως παρενέργεια μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19», ανέφερε το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Αυτό μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα, με το Jerusalem Post αναφέρει ρητά πως ο αριθμός παρόμοιων περιπτώσεων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος!


Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, υγειονομικοί έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το αν θα χορηγήσουν ή όχι τη δεύτερη δόση σε αυτά τα άτομα που εμφάνισαν τις συγκεκριμένες παρενέργειες, με το Υπουργείο Υγείας να σημειώνει πως δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα.

Η ιστοσελίδα Ynet φιλοξένησε την μαρτυρία ενός εκ των 13 ατόμων που εμφάνισαν την ήπια παράλυση προσώπου μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer:

«Για τουλάχιστον 48 ώρες ήρθα αντιμέτωπος με αυτού του είδους την παράλυση. Δεν μπορώ να πω ότι είχε περάσει εντελώς, αλλά εκτός από αυτό δεν είχα άλλους πόνους, εκτός από έναν μικρό πόνο στο σημείο όπου μου έγινε η ένεση».

Η δε διευθύντρια της Μονάδας Λοιμώξεων στο Ιατρικό Κέντρο Sheba, Galia Rahav, ομολογεί πως είδε αυτού του είδους την παράλυση και σε άλλο άτομο που είχε εμβολιαστεί, αποφασίζοντας εν τέλει να μην του χορηγήσει τη δεύτερη δόση:

«Πρόσφατα συνάντησα, για παράδειγμα, κάποιον εμβολιασμένο που αντιμετώπιζε παράλυση και αποφάσισα να μην της χορηγήσω δεύτερη δόση. Κανείς δεν ξέρει αν αυτό συνδέεται με το εμβόλιο ή όχι».

Καμία επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής, πλην εκείνης του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, δεν συνδέει ευθέως το εμβόλιο της Pfizer με την εμφάνιση συμπτωμάτων παράλυσης προσώπου.

(ΦΩΤΟ: Unsplash)

el.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΙΚΑ EINAI NEKPH H ΝΟΣΟΚΟΜΑ; Η Νοσοκόμα που λιποθύμησε αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer - ΔΕΙΤΕ MIA ΕΡΕΥΝΑ... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣXETIKΑ BINTEO


 

Πανταχού παρών δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Α.Αδαμόπουλος - Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στην Αττική (φώτο)

Πανταχού παρών δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Α.Αδαμόπουλος - Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στην Αττική (φώτο)

Φωτογραφίες ντοκουμέντο δείχνουν τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, το οποίον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση η ιστιοπλόος Σοφία Μπεκατώρου, σε παραπάνω από μία περιπτώσεις να βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείγμα της υψηλής θέσης που κατείχε στη ΝΔ, καθώς ήταν ένα από τα κορυφαία στελέχη στην ανατολική αττική.

Ο κ.Αδαμόπουλος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) από τον Ιούνιο του 1997, ήταν και αντιπρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Ραφήνας-Πικερμίου της ΝΔ.

Η πρώτη φωτογραφία είναι από επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2018 στη Ραφήνα με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι και πιο συγκεκριμένα το Δημαρχείο της Ραφήνας.

 

Η δεύτερη φωτογραφία πάρθηκε στο Μάτι τον Αύγουστο του 2019, στην επίσκεψη του πρωθυπουργού για την επίβλεψη των εργασιών καθαρισμού του οικοπέδου απόθεσης των καμένων δένδρων της περιοχής.


Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να διαγράψει τον κ.Αδαμόπουλο, χωρίς καμία αναφορά στην υψηλή του θέση του μέσα στο κόμμα, αφού στην ανακοίνωση έκανε λόγο για ένα απλό «μέλος της Τ.Ο. Ραφήνας». 
 


Pronews

 


Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.




 


 

   



Αποκαλύψεις-σοκ Μ.Πομπέο: «Ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Κίνα - Τον μελετούσαν από το 2016!»

Αποκαλύψεις-σοκ Μ.Πομπέο: «Ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Κίνα - Τον μελετούσαν από το 2016!»

Επιβεβαίωση pronews.grκαι του fyllokaiftero1.blogspot.com - fyllokaiftero.gr


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο αποκάλυψε νέες μυστικές πληροφορίες από την Κοινότητα Πληροφορίων των ΗΠΑ, οι οποίες φαίνεται να επιβεβαιώνουν πως ο κορωνοϊός προήλθε από το εργαστήριο ιολογίας της Γιουχάν, το οποίο μελετούσε πανομοιότυπο ιό από το 2016! 

Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν με αφορμή την επίσκεψη ομάδας του ΠΟΥ στη Γιουχάν για να ερευνήσουν την προέλευση του ιού.

«Το Πεκίνο συνεχίζει σήμερα να αποκλείει ζωτικής σημασίας πληροφορίες που οι επιστήμονες χρειάζονται για να προστατεύσουν τον κόσμο από αυτόν τον θανατηφόρο ιό και τον επόμενο», δήλωσε ο Πομπέο, καθώς αποκάλυψε προηγουμένως απόρρητες πληροφορίες που εμπλέκουν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Οουχάν με την προέλευση της πανδημίας.

Μεταξύ των νέων πληροφοριών, περιλαμβάνονται οι πληροφορίες ότι οι ερευνητές στο εργαστήριο αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019 με συμπτώματα COVID-19, ότι οι επιστήμονες εκεί εργάζονταν πάνω σε έναν κορωνοϊό νυχτερίδας που είναι κατά 96,2% όμοιος γενετικά με τον ιό που προκαλεί την COVID και ότι το εργαστήριο έχει μυστικούς δεσμούς με τον κινεζικό στρατό.

Ο Πομπέο δήλωσε πως ήταν ένας φυσικός ιός που διέφυγε κατά λάθος από το εργαστήριο μέσω ασταθών πρωτοκόλλων ασφαλείας. 

Αυτό ήταν κάτι που το Pronews.gr είχε αναφέρει από τον Απρίλιο(!) φέρνοντας στην επιφάνεια έκθεση Κινέζων ερευνητών η οποία υποστηρίζει ακριβώς αυτό και  «κατέβηκε» άρον-άρον, πιθανώς μετά από πιέσεις του Πεκίνου.

«Οι τυχαίες λοιμώξεις στα εργαστήρια έχουν προκαλέσει αρκετές προηγούμενες εκδηλώσεις ιών στην Κίνα και αλλού, συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας SARS το 2004 στο Πεκίνο που μόλυνε εννέα ανθρώπους και σκοτώνοντας έναν», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ενημερωτικό έγγραφο.

Η πιο συγκλονιστική αποκάλυψη στην ενημέρωση του Πομπέο ήταν η πληροφορία που υποδηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο της Ουχάν αρρώστησαν με «συμπτώματα σύμφωνα με την COVID-19 και τις κοινές εποχιακές ασθένειες» το φθινόπωρο του 2019, μήνες πριν ξεσπάσει η επιδημία στην Ουχάν.

«Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία του δημόσιου ισχυρισμού του ανώτερου ερευνητή του εργαστηρίου (Shi Zhengli) ότι υπήρχε 'μηδενική μόλυνση' μεταξύ του προσωπικού και των εκπαιδευόμενων με ιούς SARS-CoV-2 ή SARS», δήλωσε ο Πομπέο.

Ο Πομπέο αποκάλυψε επίσης ότι οι ερευνητές στο εργαστήριο μελετούσαν ένα κορωνοϊό νυχτερίδας γνωστό ως RaTG13, «τουλάχιστον από το 2016».

Το στέλεχος RaTG13 αναγνωρίστηκε από το εργαστήριο της Ουχάν ως το γενετικώς πλησιέστερο δείγμα στον SARS-CoV-2, με ομοιότητα 96,2%.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι το εργαστήριο έλαβε το RaTG13 από μια σπηλιά στην επαρχία Γιουνάν το 2013, αφού αρκετοί ανθρακωρύχοι πέθαναν εκεί από «ασθένεια σαν το SARS».

Ο Πομπέο ισχυρίστηκε επίσης ότι αν και φαινομενικά είναι μη στρατιωτικός θεσμός, το εργαστήριο της Ουχάν έχει εργαστεί σε «μυστικά έργα με τον στρατό της Κίνας».

«Το WIV έχει εμπλακεί σε διαβαθμισμένες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων σε ζώα, εκ μέρους του κινεζικού στρατού τουλάχιστον από το 2017», ανέφερε και κάλεσε το Πεκίνο να επιτρέψει στην ομάδα έρευνας του ΠΟΥ να ενεργήσει ελεύθερα για να συνεχίσει την έρευνά τους, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο εργαστήριο.


 

Pronews

 


Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.




 


 

   



ΤΕΛΙΚΑ EINAI NEKPH H ΝΟΣΟΚΟΜΑ; Η Νοσοκόμα που λιποθύμησε αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer - ΔΕΙΤΕ MIA ΕΡΕΥΝΑ... ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣXETIKΑ BINTEO

Η Νοσοκόμα  που λιποθύμησε αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer


Νοσοκόμα λιποθύμησε αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer
ΤΕΛΙΚΑ EINAI NEKPH H ΝΟΣΟΚΟΜΑ; ΔΕΙΤΕ MIA ΕΡΕΥΝΑ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣXETIKO BINTEO
OPARLAPIPAS.GR
ΤΕΛΙΚΑ EINAI NEKPH H ΝΟΣΟΚΟΜΑ; ΔΕΙΤΕ MIA ΕΡΕΥΝΑ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣXETIKO BINTEO
ΤΕΛΙΚΑ EINAI NEKPH H ΝΟΣΟΚΟΜΑ; ΔΕΙΤΕ MIA ΕΡΕΥΝΑ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣXETIKO BINTEO

 

.

 


Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.




 


 

   



Κρυφά μέσα στη νύχτα μεταφέρουν τους παράνομους lλαθρομετανάστες -Αναστατωμένοι οι κάτοικοι στον Έβρο - Μεταφέρουν από άλλους νομούς παράνομους αλλοδαπούς για ταυτοποίηση στο Φυλάκιο

.

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι στον Έβρο - Μεταφέρουν από άλλους νομούς παράνομους αλλοδαπούς για ταυτοποίηση στο Φυλάκιο

Μεγάλη είναι η αναστάτωση που έχει επέλθει στον Έβρο μετά τις αποφάσεις επέκτασης (ουσιαστικά δημιουργίας μιας "πόλης") του ΚΥΤ στο Φυλάκιο στον βόρειο τομέα του Ν.Έβρου. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, η νέα δομή θα είναι κλειστή και ελεγχόμενη, ενώ θα λειτουργεί υποστηρικτικά στο νέο φράγμα του Εβρου, σε μια συνολική πολιτική περιορισμού και ελέγχου της μεταναστευτικής κρίσης.

Και μπορεί ο Ν.Μηταράκης να δεσμεύεται ότι θα φτάνουν στο Φυλάκιο μόνο όσοι περνούν από τον Έβρο, τα εβρίτικα ΜΜΕ αποκαλύπτουν μια διαφορετική πραγματικότητα.

Όπως αποκάλυψε το thraki Νεα, λεωφορεία με μετανάστες καταφθάνουν συνεχώς στον Έβρο προκειμένου τα άτομα να ταυτοποιηθούν.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Φυλακίου και ούτε μόνο από τις Σέρρες, αλλά και από αντίστοιχες δομές της Καβάλας και της Δράμας. Μεταφέρονται μάλιστα με τουριστικά λεωφορεία συγκεκριμένου γραφείου της Αθήνας που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. 

Πρόκειται για ανθρώπους που πέρασαν λαθραία στην Ελλάδα, έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς ποτέ κανείς να τους εντοπίσει κι όταν αυτό γίνεται μεταφέρονται με λεωφορεία με έξοδα του Ελληνικού κράτους (με μέριμνα της υπηρεσίας υποδοχής τα ταυτοποίησης) στο Φυλάκιο για να ταυτοποιηθούν.

 Σύλλογοι, φορείς, προσωπικότητες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης διαμαρτύρονται

Οι διαβεβαιώσεις νωρίτερα όμως του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με τη σκοπιμότητα της επέκτασης δεν φαίνεται να είχαν πείσει τους φορείς του Εβρου, που είχαν εκδώσει αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη ένα κοινό ανακοινωθέν το οποίο συνυπογράφεται από όλους τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές του νομού και την τοπική Εκκλησία, με το οποίο κάνουν σαφές πως δεν θα δεχτούν την επέκταση και καλούν τον κ. Μηταράκη να επισκεφτεί την περιοχή και να ενημερώσει διά ζώσης τους θεσμικούς φορείς και το αρχικό ναι έγινε τελικά όχι με τον Ν.Μυταράκη να ακυρώνει την επίσκεψη στην περιοχή.

Η επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, στον Έβρο όμως αναβλήθηκε, λόγω της εν εξελίξει διαδικασίας ανίχνευσης COVID-19 σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του εθελοντικού αυτοπεριορισμού (καραντίνας) τους.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά επίσημα από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι κ. Μηταράκης θα μεταβεί στην περιοχή σε νέα ημερομηνία, η οποία και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Όλα αυτά φυσικά, μετά την γνωστοποίηση ότι βρέθηκε θετικός ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, με τον οποίο συναντήθηκαν προχθές οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί κατά την αυτοψία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές.

 

Η νέα δομή

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η ενίσχυση και αναβάθμιση της δομής στο Φυλάκιο του Εβρου, που έχει ήδη προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Σε μια έκταση περίπου 72.500 τ.μ. η κλειστή ελεγχόμενη δομή θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο του Δήμου Κυπρίνου Εβρου. Αναμένεται, μάλιστα, όταν ολοκληρωθεί να ενοποιηθεί με την υπάρχουσα δομή, αποτελώντας έτσι μια ενιαία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συνολική δυναμικότητα του νέου - έτσι όπως θα διαμορφωθεί - κέντρου θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι, με την αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού αλλά και 750 θέσεων σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ), στις οποίες θα περιλαμβάνονται και 250 θέσεις του υφιστάμενου ΠΡΟΚΕΚΑ.

Τώρα τι αριθμοί τελικά θα καταλήξουν να υπάρχουν στον ευαίσθητο εκεί τομέα είναι άγνωστο

 


..

 Pronews.

 


Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.




 


 

   



 

Ποια καταστήματα ανοίγουν από τη Δευτέρα- Αγορές με το ρολόι στο χέρι και οι νέοι κανόνες


Ποιες οι προϋποθέσεις που ανοίγει το λιανεμπόριο και οι κλάδοι - Αυξημένες ποινές για τους παραβάτες, επιχειρήσεις και καταναλωτές

Η πρόθεση της κυβέρνησης να «χαλαρώσει» το lockdown, που προκαλεί αιμορραγία στην ελληνική οικονομία, εναρμονίστηκε με την εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Τις διαδικασίες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, αλλά και κλάδων παροχής υπηρεσιών, από τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επίσημα, όμως ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή. 

Προαναγγέλθηκε το -καθολικό και χωρίς ραντεβού- άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου και μιας σειράς υπηρεσιών από Δευτέρα 28/1, με ωράριο λειτουργίας 07:00-20:00 δίνοντας επίσης τη δυνατότητα και για προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα, στις 18 Ιανουαρίου εκτός από το λιανεμπόριο, ανοίγουν υπηρεσίες που αφορούν δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων κέντρων αισθητικής, ΚΤΕΟ, προσωπική υγιεινή και φροντίδα σώματος καθώς και διαιτολογικές μονάδες με εξαίρεση την άσκηση.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού η μετάβαση στα καταστήματα που ανοίγουν θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 και ο καταναλωτής θα έχει χρονικό περιθώριο δύο ωρών για να ολοκληρώσει την αγορά του, ενώ θα υπάρχει “πλαφόν” καταναλωτών ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος που θα είναι πιο αυστηρό σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς.

Αποφασίστηκε επίσης προσαύξηση των προστίμων κατά 50% για τους παραβάτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Επίσης με πλαφόν και αποστάσεις θα λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά κλπ.

  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ. που ίσχυε προηγουμένως). Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Τι ισχύει για υπηρεσίες πλην λιανεμπορίου
Ειδικότερα, για κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες, προβλέπονται τα ακόλουθα:

  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. συν ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον. Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
  • Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Ακολουθούν αναλυτικά οι κλάδοι του εμπορίου και των υπηρεσιών που ανοίγουν:

Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα

Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα

Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο χαρτικών ειδών.

Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από λιανικό εμπόριο υλικών καθαρισμού.

Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα.

Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων

Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές.

Άλλο λιανικό εμπόριο εκτός καταστημάτων, υπαίθριων πάγκων ή αγορών.

Υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών.

Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών.

Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης.

Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής.

Υπηρεσίες Διαιτολογίας.

Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων με εξαίρεση την άσκηση.

Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος.

Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων

Επίσης από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, μαζί με τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, ανοίγουν οι λατρευτικοί χώροι με αυστηρά μέτρα, δηλαδή ένα άτομο ανά 25 τ.μ., με ανώτατο όριο τα 50 και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το πρόστιμο των 300 ευρώ για παράβαση των μέτρων προστασίας θα παραμείνει για μερικές ημέρες, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθεί κατά 200 ευρώ, να φτάσει δηλαδή στα 500 «για να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας».

photo eurokinissi

.

 

el.gr


Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: Στείλτε μας φωτογραφίες κείμενα στο mail : fyllokaiftero@gmail.com


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.