02 Νοεμβρίου 2020

«Ψεκασμένοι»; Όχι μόνο – Βρήκαν και άλλη λέξη για όσους αντιδρούν στα ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ


kyriakos_papas
Επιστρατεύονται οι πάντες…

Ο Πάπας Φραγκίσκος άσκησε έντονη κριτική στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επιβολή lockdown με αφορμή τον κορωνοϊό και σε όσους αντιτίθενται στα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας, κατηγορώντας τους ότι είναι εγωιστές.

Ο Πάπας είπε ότι αυξήθηκαν εκείνοι που σκέφτηκαν μόνο τον εαυτό τους.

Ο διεθνιστής Ποντίφικας ανέφερε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα, καθώς υπάρχουν εκείνοι οι «αστικοί ήρωες» που αναλαμβάνουν «ευθύνη απέναντι στους άλλους και αναζητούν λύση, ώστε κανείς να μην μείνει πίσω».

Οι χώρες που προσπαθούν να σώσουν τις οικονομίες τους κινδυνεύουν να «ξεχάσουν ότι μια αυθεντική ανάπτυξη πρέπει να προωθήσει όλους τους ανθρώπους και τον άνθρωπο ως σύνολο», είπε, αγνοώντας ότι διαλύονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανά τον κόσμο για έναν ιό, ο οποίος, σύμφωνα με επιστήμονες εκτός των κρατικών επιτροπών «ειδικών», δεν είναι τόσο επικίνδυνος.

Έτσι λοιπόν μετά από «ψεκασμένους», όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συνωμοσιολόγους, ο Πάπας Φραγκίσκος εισήγαγε νέα λέξη: «Εγωιστές».

Ας θυμηθούμε τον πρωθυπουργό: Το πρωτοφανές... πρωθυπουργός να αποκαλεί μια μεγάλη μερίδα του λαού ΨΕΚΑΣΜΑΝΟΥΣ Ενμας πωθυπουργός εκλεγμένος απο το 25% του Ελληνικού λαού μετά την αφαίρεση του ποσοστού αποχής από τις τελευταίες εκλογές.



.

 

 

Με πληροφορία και υλικό από το el.gr  

Ε.Δ.Ο 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

 

 

Το νοσοκομείο Καστοριάς συνεχίζει να είναι χωρίς πνευμονολόγο με κορονοϊό και ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

 Πρώτη ενημέρωση 2/11/2020 11:54μ.μ

 - Συνεχίζει το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Καστοριάς να μην διαθέτει στους ασθενείς και εν μέσω κορονοϊού την ειδικότητα του πνευμονολόγου ιατρού εδώ και μήνες.

Επί της ουσίας δεν είχε και το προηγούμενο διάστημα της πρώτης καραντίνας της Καστοριάς,  αν και τυπικά είχε, όμως σε αυτό θα είμαστε πιο κατανοητοί  σε ειδικό ρεπορτάζ 

Από την άλλη πλευρά έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας ασθένειας, του covid-19 με την κατάργηση της κλινικής της παθολογικής. 

Το τι άλλο μπορεί να συμβαίνει,.... είναι αδύνατο να γίνεται γνωστό, αφού δεν έχουμε πρόσβαση οι δημοσιογράφοι της ερευνητικής δημοσιογραφίας ούτε καν αυτοί της κατευθυνόμενης "συνάδελφοι ".



 

 

 

 

 

 


 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

Πέθανε ξαφνικά 14χρονη μαθήτρια στα Τρίκαλα η οποία φορούσε μάσκα


Μαθήτρια, πέθανε, Τρίκαλα

Θρήνος στην Οιχαλία Τρικάλων. 14χρονη μαθήτρια πέθανε από μυοκαρδίτιδα.

\

Πέθανε ξαφνικά μαθήτρια τρίτης γυμνασίου στο νομό Τρικάλων και πιο συγκεκριμένα στην Οιχαλία. Η νεαρή κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα το πρωί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο οποίο διακομίσθηκε  από το νοσοκομείο Τρικάλων όπου είχε μεταφερθεί την Παρασκευή το βράδυ επειγόντως.\

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OichaliaNEWS η 14χρονη Ε.Χ. μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου Οιχαλίας, το βράδυ της Παρασκευής παρουσίασε έντονη δύσπνοια και βήχα και μεταφέρθηκε άμεσα από τους γονείς της στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Με τις πρώτες εξετάσεις να δείχνουν πρόβλημα στο μυοκάρδιο και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων έκριναν επιβεβλημένη την μεταφορά της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η 14χρονη μαθήτρια, που έσφυζε από ζωή μέχρι την Παρασκευή, εισήχθη στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών κατέληξε σήμερα το πρωί από μυοκαρδίτιδα.


 

eretikos.gr
Από

Πηγή

 Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ Θεσσαλονίκη Τώρα !! Αγριο Κυνήγι ΜΑΤ σε νεαρούς που αντιδρούν στο άσκοπο το lockdown

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τον Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν νεαροί που αντιδρούν στο ολικό lockdown που επιβάλλεται από αύριο στη Θεσσαλονίκη για 14 ημέρες.

Τα  ΜΑΤ του κυνήγησαν με τρόπο έντονα επιθετικό που  θυμίζουν μαύρες εποχές της Ελληνικής ιστορίας.


.

 

 Πηγή Bίντεο: https://www.voria.gr

 

 


 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

 

 

ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΥ-Η ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ 100%!!! Η Ιδια σε αλλο βιντεο λέει το αντίθετο

Δείτε και εδώ:

Η ίδια καθηγήτρια λέει σε ένα βίντεο ότι η μάσκα λίγο σε προφυλάσσει, ενώ σε άλλο βίντεο λέει η μάσκα προφυλάσσει 100%. ΕΛΕΟΣ !!!


.

  OPEN TV

 

 

 

 

 

 


 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

O Ζ.Τζηκαλάγιας ξανά- επικοινώνησε!!! Βουλευτής η επικοινωνιολόγος τελικά ;



Καστοριά 2 Νοε’20

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Συμπατριώτες μου Η Ελλάδα δίνει την μάχη με την πανδημία.Η ζωή και η υγεία σίγουρα είναι υπεράνω όλων.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αφήνουμε στην τύχη τα μεγάλα έργα που θα μας πάνε μπροστά.Έτσι είμαι στην ευχάριστη θέση να προβώ σε ανακοίνωση- επαναβεβαίωση.Επικοινώνησα σήμερα:

α)με τον Επικεφαλής Εταιρικών υποθέσεων και Γραφείου Διοίκησης της ΔΕΣΦΑ κ.Φερνάντο Κολλιγά και

β)τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατία Α.Ε κ.Κων/νο Κουτσούκο.Από την συζήτηση που είχα μαζί τους προκύπτει πως είναι απολύτως εξασφαλισμένο,πως το φυσικό αέριο θα μπει στα σπίτια της Καστοριάς,του Άργους Ορεστικού και των Μανιάκων στα μέσα του 2 0 2 3 και η σήραγγα της Κλεισούρας θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της το 2 0 2 3.

Ζήσης Τζηκαλάγιας Βουλευτής Ν.Δ Νομού Καστοριάς

 ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

Η ίδια καθηγήτρια λέει σε ένα βίντεο ότι η μάσκα λίγο σε προφυλάσσει, ενώ σε άλλο βίντεο λέει η μάσκα προφυλάσσει 100%. ΕΛΕΟΣ !!!

Γιαμαρέλλου στο MEGA-προστατεύει καλύτερα η υγεινή των χεριών παρά το να φοράμε μάσκα...

Θα πεθάνουμε από το γέλιο για τη μάσκα και όχι από τον κορωνοϊό – ΒΙΝΤΕΟ

 

 Δείτε και αυτό το βίντεο:

ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΥ-Η ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ 100%!!! Η Ιδια σε αλλο βιντεο λέει το αντίθετο

Η ίδια καθηγήτρια λέει στο πρώτο βίντεο ότι οι μελέτες, 2.666 τον αριθμό, δείχνουν ότι η μάσκα πολύ λίγο σε προφυλάσσει, ενώ στο δεύτερο βίντεο λέει ότι οι μελέτες δείχνουν ότι η μάσκα προφυλάσσει και μάλιστα 100%. ΕΛΕΟΣ !!!

.

 Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

Εκκλησία, Δικαιοσύνη & Αστυνομία, έχασαν την αμέριστη Εμπιστοσύνη του κόσμου, μένει ο Στρατός


Κάποτε, η Εκκλησία, το Δικαστικό σύστημα, ο Στρατός και η Αστυνομία, έχαιραν ποσοστών εμπιστοσύνης του κόσμου σε ποσοστά άνω του 90%.

Πρώτα έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου η Αστυνομία. Σταδιακά έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου και η Δικαιοσύνη, αφού τα σκάνδαλα ήταν αρκετά, ενώ το ίδιο το σύστημα χωλαίνει.

Μετά έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου και η Εκκλησία με τις υπερβολές και τις ανοησίες των θρησκόληπτων κολλημένων, που αντικατέστησαν τον Χριστό με την τυπολατρία και άρχισαν να κάνουν καριέρα με ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών, αιρετικών και άστα να πάνε. Ο κορωνοϊός ήταν για την Εκκλησία το κερασάκι στην τούρτα, αφού δέχθηκε σιωπηλά και υπάκουα τα κελεύσματα του κράτους, που με τη σειρά του υπακούει τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ του ΟΗΕ και οι ναοί έμειναν άδειοι.

Έμεινε ο Στρατός τώρα, για να έχουν οι άνθρωποι κάτι να εμπιστεύονται, επειδή η ανάγκη αυτή, του να έχουν δηλαδή σε κάποιον εμπιστοσύνη είναι ενδόμυχη σε όλους.

Ξέχασαν κάτι όμως οι άνθρωποι. ότι εμπιστοσύνη πρέπει να έχεις σε κάποιον που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ και κάθε ανθρώπινος οργανισμός, είναι απλά…. ανθρώπινος.

Δεν φταίνε λοιπόν οι από ανθρώπους ιδρυθέντες οργανισμοί που έμειναν οι άνθρωποι χωρίς κάποιον να εμπιστεύονται, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι που ξέχασαν Ποιόν πρέπει να εμπιστεύονται!

 

 

Με πληροφορία από το el.gr

 

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

«Τι κάνετε με το παιδί» ΕΝΤΑΣΗ στον Λευκό Πύργο για το LOCKDOWN – Αστυνομία εναντίον πολιτών (ΒΙΝΤΕΟ)Επεισόδια αστυνομία - νεαρών Λευκός Πύργος


 

Διαμαρτυρήθηκαν για την καθολική καραντίνα,... και την επερχόμενη οικονομική καταστροφή και την πείνα.

Περισσότεροι από 100 νεαροί έδωσαν ραντεβού μέσω του Facebook στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση με αφορμή τον κορωνοϊό.

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Ασφάλειας, της Άμεσης Δράσης και των ΜΑΤ.

Επικράτησε αρκετή ένταση!

Κατόπιν του μικροεπεισοδίου, τα άτομα εξωθήθηκαν προς την παραλία της πόλης από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ το κυνηγητό έλαβε χώρα ακόμη και πάνω στο οδόστρωμα της λεωφόρου Νίκης.

Δείτε: αυτό το βίντεο,  και άλλα δύο

Περισσότερα σε λίγο…

.

 

 

 Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

 

«Insurrection Act» – Ο νόμος-«κλειδί» που τρέμουν οι αριστεροί στις ΗΠΑ – Θα τον χρησιμοποιήσει ο Τραμπ;.

Ένα από τα πολλά «πυρηνικά» όπλα στα χέρια του Τραμπ κατά των αριστερών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλησε να σχολιάσει αν θα δεχθεί μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας σε περίπτωση που αποφασίσει πως τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου θα είναι αποτέλεσμα νοθείας και πρότεινε την κινητοποίηση του στρατού βάση του Νόμου περί Εξέγερσης (Insurrection Act) που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια προκειμένου να καταστείλει την αναταραχή, αν κερδίσει.

«Κοιτάξτε, αυτό λέγεται εξέγερση. Απλώς τους στέλνουμε και το κάνουμε πολύ εύκολα», δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News τον Σεπτέμβριο.

  • Τι είναι ο Νόμος περί Εξέγερσης;

Βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ, οι κυβερνήτες των πολιτειών έχουν την πρωταρχική εξουσία για τη διατήρηση της τάξης μέσα στα σύνορα των πολιτειών τους. Ο Posse Comitatus Act που ανάγεται στο 1878, απαγορεύει στον ομοσπονδιακό στρατό να συμμετέχει στην εγχώρια επιβολή του νόμου.

Ο Insurrection Act, μια εξαίρεση στον Posse Comitatus Act που ανάγεται στο 1807, επιτρέπει στον πρόεδρο να στείλει δυνάμεις των ΗΠΑ για να καταστείλουν μια εγχώρια εξέγερση.

Επίκληση του Νόμου για την Εξέγερση έχει γίνει δεκάδες φορές στην ιστορία των ΗΠΑ, αλλά σπάνια μετά το κίνημα πολιτικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1960.

Τελευταία φορά τον επικαλέστηκε το 1992 ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους πατήρ, όταν η αθώωση τεσσάρων αστυνομικών του Λος Άντζελες για τον άγριο ξυλοδαρμό του μαύρου αυτοκινητιστή Ρόντνεϊ Κινγκ οδήγησε σε φονικές ταραχές. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είχε υποστηρίξει τότε τη χρήση βίας από την κυβέρνηση Μπους.

Ο νόμος δίνει στον πρόεδρο «τρομερές εξουσίες» και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση, δήλωσε ο απόστρατος αντιστράτηγος Τζον Άλτενμπουργκ, που εργάζεται ως δικηγόρος στην Ουάσινγκτον.

  • Ο Τραμπ επικαλέστηκε τον νόμο στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις φέτος;

Ο Τραμπ είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να επικαλεστεί τον νόμο ως απάντηση στη βία και στις λεηλασίες που σημειώθηκαν στις κυρίως ειρηνικές αντιρατιστικές διαδηλώσεις τον Ιούνιο. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εγκατέλειψε την ιδέα μετά την απόρριψή της από τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

Αντί γι΄αυτό ο Τραμπ έστειλε πράκτορες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) των ΗΠΑ σε πόλεις όπως η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και το Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Οι πράκτορες αυτοί διαθέτουν στρατιωτικού τύπου εξοπλισμό, αλλά είναι πολίτες και δεν αποτελούν μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Σε περίπτωση αναταραχής στις 3 Νοεμβρίου ή τις επόμενες ημέρες, ο Τραμπ είναι πιο πιθανό να ενεργοποιήσει αυτούς τους ομοσπονδιακούς πράκτορες παρά τον στρατό, δήλωσε ο Τζίμι Γκουρουλέ, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ και πρωην αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Για να το κάνει, ο Τραμπ θα πρέπει να επικαλεστεί παραβίαση κάποιου ομοσπονδιακού νόμου. Οι πράκτορες του DHS που στάλθηκαν στο Πόρτλαντ νωρίτερα φέτος είχαν την αποστολή να επιβάλουν τον νόμο σε περιπτώσεις βανδαλισμού ομοσπονδιακής περιουσίας, όπως τα κτίρια των δικαστηρίων.

  • Μπορεί ο Τραμπ να ενεργοποιήσει την εθνοφρουρά;

Ναι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ή να «ομοσπονδοποιήσει» τη Στρατιωτική Εθνική Φρουρά, μια εφεδρική δύναμη που αποτελείται από στρατιώτες μερικής απασχόλησης. Αυτοί οι ‘πολίτες-στρατιώτες’ ενεργοποιούνται συνήθως από τους κυβερνήτες, αλλά η ομοσπονδιακή νομοθεσία επιτρέπει επίσης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να τους ενεργοποιήσει.

Από τη στιγμή που θα «ομοσπονδοποιηθούν», οι στρατιώτες της εθνοφρουράς τίθενται πλήρως υπό τη διοίκηση και τον έλεγχο του υπουργού Άμυνας έως ότου επιστρέψουν σε πολιτικό καθεστώς.

Φέτος, πολλοί κυβερνήτες πολιτειών ενεργοποίησαν την εθνοφρουρά για να ανταποκριθούν στην πανδημία του κορονοϊού και για να υποστηρίξουν την τοπική επιβολή του νόμου στην καταστολή ταραχών.

  • Άρα ο Τραμπ δεν χρειάζεται έγκριση κυβερνήτη για να στείλει στρατεύματα;

Ακριβώς, βάση του Νόμου περί Εξέγερσης, αν ο πρόεδρος αποφασίσει ότι μια εξέγερση έχει καταστήσει «ανεφάρμοστη» την επιβολή του νόμου μέσω των συνήθων νομικών διαδικασιών, μπορεί να ενεργοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις χωρίς έγκριση κυβερνήτη «προκειμένου να επιβάλει την τήρηση αυτών των νόμων ή να καταστείλει την εξέγερση».

Ιστορικά, πρόεδροι και κυβερνήτες γενικά συμφωνούσαν σχετικά με την αναγκαιότητα αποστολής στρατιωτών.

Ο Τραμπ μπορεί να ενεργοποιήσει τους πράκτορες του DHS, που είναι υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ή την εθνοφρουρά χωρίς έγκριση κυβερνήτη.

Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί στις εξουσίες του προέδρου. Βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας, η επέμβαση του στρατού ή άλλων ομοσπονδιακών πρακτόρων σε εκλογές είναι παράνομη.

  • Μπορούν τα δικαστήρια να μπλοκάρουν τη χρήση βίας από τον πρόεδρο;

Ναι, αλλά τα δικαστήρια ιστορικά υπήρξαν απρόθυμα στο να αμφισβητήσουν στρατιωτικές διακηρύξεις από τον πρόεδρο, δήλωσε ο Ρόμπερτ Τσέσνεϊ, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

«Όταν ένας πρόεδρος ισχυρίζεται ότι τα γεγονότα επί του πεδίου απαιτούν επίκληση του Νόμου περί Εξέγερσης, τα δικαστήρια κατά κανόνα δεν το αμφισβητούν», είπε ο Τσέσνεϊ. Οι δικαστές, ωστόσο, μπορούν να διαφωνήσουν με τον πρόεδρο, αν πιστεύουν πως ο Τραμπ στηρίχθηκε σε αναληθείς ισχυρισμούς για να δικαιολογήσει τη χρήση βίας, συνέχισε.

Αν ο Τραμπ στείλει πράκτορες του DHS ή ομοσπονδιακούς πράκτορες, αυτοί πρέπει να σεβασθούν τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, κατηγόρησαν τους πράκτορες στο Πόρτλαντ ότι προέβησαν σε συλλήψεις που παραβίαζαν τα συνταγματικά δικαιώματα διαδηλωτών και δημοσιογράφων.

Όμως η κυβέρνηση Τραμπ είχε νομότυπα την εξουσία να χρησιμοποιήσει τους πράκτορες, σύμφωνα με νομομαθείς.

 

 

 

el.gr

Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

BINTEO: Κικίλιας από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια αλλα φταίν οι πολίτες , που θα εισηγηθώ γενικό lockdown

Δείτε το βίντεο και προσέξτε σε κάποιο σημείο, το πουλάκι τσίου...συγγνώμη ο Κικίλιας,... θέλαμε να πούμε αποκαλεί την "πανδημία δύο φορές επιδημία, η λανθάνουσα γλώσσα του κυρίου είπε την αλήθεια. !!!

..

 Διαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί




 

Βάρεσαν ολική καραντίνα στον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης από αύριο το πρωί


Αποφάσισαν ολική καραντίνα στον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης από αύριο το πρωί

Βάρεσαν ολική  καραντίνα στον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης από αύριο το πρωί


Αποφασίστηκε καθολικό lockdown στην Θεσσαλονίκη από αύριο το πρωί και θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο ενώ οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην ημέρα.

Επί της ουσίας το ολοκληρωτικό lockdown το είχαν προαναγγείλει τόσο ο τόσο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Β. Κικίλιας μετά από σύσκεψη που είχε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δήλωσε: 

«Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι, αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Γι αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορονοϊός».

Αντίστοιχα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ.Ζέρβας δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτικό δίαυλο: 


«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία»

 

 

 

PronewsΔιαδώστε το άρθρο

 

Χορηγοί