01 Ιουνίου 2015

Πέντε υπερτροφές για τα… μάτια σας μόνο!

Πέντε υπερτροφές για τα… μάτια σας μόνο!
Ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος να θωρακίσουμε την υγεία μας είναι να εντάξουμε στη διατροφή μας υγιεινές και θρεπτικές τροφές.
Ποιες είναι οι τροφές που παρέχουν τη μεγαλύτερη προστασία στα μάτια μας;
1. Κόκκινη πιπεριά
Είναι εξαιρετική πηγή καροτενοειδών. Τα καροτενοειδή είναι μια υποομάδα αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στον έλεγχο της φλεγμονής σε ολόκληρο το σώμα.
2. Καρύδια Βραζιλίας
Περιέχουν σελήνιο, ένα μέταλλο που προστατεύει τα μάτια από την εμφάνιση καταρράκτη.
3. Στρείδια
Δεν είναι μόνο αφροδισιακά... Τα στρείδια περιέχουν ψευδάργυρο, ο οποίος προστατεύει τον αμφιβληστροειδή κι έτσι συμβάλλει στη διατήρηση της οπτικής οξύτητας.
4. Λαχανίδα
Περιέχει δύο πολύτιμα αντιοξειδωτικά –τη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη– που προστατεύουν την ωχρά κηλίδα του ματιού.
5. Ακτινίδιο
Παρέχει τεράστια ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών που προστατεύουν τον αμφιβληστροειδή αλλά και την ωχρά κηλίδα του ματιού.

 
 
 
 
 
 

Ποιές τροφές πρέπει να αποφεύγουμε μεγαλώνοντας

Υγεία & Διατροφή

Με το πέρασμα του χρόνου δεν έρχονται μόνο οι ρυτίδες και τα γκρίζα μαλλιά στη ζωή μας, αλλά και μια σειρά από άλλες αλλαγές, στις οποίες πρέπει να αρχίσουμε σιγά σιγά να προσαρμοζόμαστε.
Όπως για παράδειγμα… η σχέση μας με τη ζυγαριά μας.
Όσο μεγαλώνει κανείς, διαπιστώνει ότι χάνει πιο δύσκολα τα περιττά κιλά.
Μια νέα έρευνα, που μας έρχεται από τις ΗΠΑ, αποκαλύπτει ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε (και ποιες να προτιμούμε) αν θέλουμε να αποφύγουμε τη δημιουργία ενός μεγάλου «σωσίβιου» στην περιοχή της κοιλιάς μας.
Οι γυναίκες και οι άντρες που καταναλώνουν γιαούρτι, θαλασσινά, άπαχο κοτόπουλο και ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια της ζωής τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος με το πέρασμα του χρόνου, υποστηρίζουν οι αμερικανοί ερευνητές.
Όσοι όμως τρώνε κόκκινο κρέας, επεξεργασμένο κρέας και υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, πατάτες και γλυκά) διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να δουν τους δείκτες της ζυγαριάς τους να… ανεβαίνουν.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όπως σημειώνει δημοσίευμα της Daily Mail, το να τρώει κανείς γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των τυριών με πλήρη λιπαρά και του πλήρους γάλακτος αλλά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, δε φάνηκε να επηρεάζει την πρόσληψη βάρους.
Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Ταφτς στη Βοστόνη, ο συνδυασμός των τροφίμων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.
Το κόκκινο κρέας σε συνδυασμό με υδατάνθρακες αυξάνει τις πιθανότητες πρόσληψης βάρους, ενώ αντίθετα όταν συνδυάζεται με λαχανικά ο κίνδυνος αυτός μετριάζεται.
Οι άνθρωποι βάζουν κιλά όσο μεγαλώνουν, επειδή επιβραδύνεται ο μεταβολισμός τους, καθώς οι αλλαγές στο σώμα τους σημαίνουν ότι οι μύες μετατρέπονται σε… λίπος, σημειώνει το δημοσίευμα.
Οι διατροφολόγοι συνιστούν μετά την ηλικία των 45 ετών να καταναλώνει κανείς 200 θερμίδες λιγότερες την ημέρα.
Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition.
 
        Newsbeast.gr




are on fπηγή

Αμερικανοί: Στην Θράκη υπάρχει ένα απο τα μεγαλύτερα κοιτάσματα shale gas στον κόσμο


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDq_zcx2EL0sFPYFBqX4e93JgV2TjH79vAXhB8wKsiFnykAgpe1RTMfp7cTJdJf8j_uPWCryXzTm1jwZ83epDgE45SQbPv7JdRfpMg23ACWZo3mHDwZoa8WceIfZXijZRNBZSGun8HimE/s400/shale-gas-drilling1.jpg Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα τον Έβρο, στην Ανατολική Θράκη, η έγκυρη αμερικανική στατιστική υπηρεσία ενέργειας, ΕΙΑ, υποστηρίζει ότι έχει εντοπιστεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα shale gas στον κόσμο. Αλλά και στο ελληνικό τμήμα της Θράκης, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), που έκανε μια προκαταρκτική γεωλογική μελέτη, θεωρεί ότι υπάρχει συγγένεια με τα τουρκικά πετρώματα και ότι η πιθανότητα ύπαρξης σχιστολιθικού αερίου είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.

Το θέμα είναι γνωστό στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, η οποία, αν και το παρακολουθεί στενά, θεωρεί ότι, επί του παρόντος, πρέπει να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι. Παρά τη «ρεαλιστική» προσέγγιση, ωστόσο, του Γιάννη Μανιάτη –ο ίδιος ως υφυπουργός παρήγγειλε τη μελέτη του ΙΓΜΕ–, η εξαιρετικά πιθανή ύπαρξη κοιτασμάτων σχιστολιθικού αερίου στη Θράκη συνιστά μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές προκλήσεις που μπορεί να «ξαναγράψει» από την αρχή τις ενεργειακές και γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Η πιθανή ύπαρξη σχιστολιθικού αερίου στη Θράκη έχει τεράστια οικονομική και γεωστρατηγική σημασία. Η εκμετάλλευση του shale gas στις ΗΠΑ έχει ήδη αλλάξει το τοπίο στην αμερικανική οικονομία για τις επόμενες δεκαετίες, ενώ η Ουάσινγκτον ενθαρρύνει καθοριστικά τις προσπάθειες και της Ευρώπης να εισαγάγει στο ενεργειακό της μείγμα το σχιστολιθικό αέριο και πετρέλαιο, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από τις ρωσικές εισαγωγές.

Η Ρωσία δεν έχει κρύψει την ανησυχία της απέναντι στο ενδεχόμενο να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της στην ενεργειακή αγορά, που αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο προσοδοφόρο πελάτη της.

Με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ, άλλωστε, η Ε.Ε. αποφάσισε στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του Μαΐου να βάλει στην επίσημη ενεργειακή της ατζέντα το shale gas, με το Συμβούλιο να αναθέτει στην Κομισιόν την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για τις οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εκμετάλλευση του σχιστολιθικού αερίου και πετρελαίου στην Ε.Ε.

Ο "θείος Σαμ" θα καλύψει την ανικανότητα της ΕΕ για τους μετανάστες - Ρόλος σε NATO και ΗΠΑ

25.04.2015 | 22:03
Image
Η ανικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τα πραγματικά μεγάλα “δικά” της προβλήματα σχεδόν εξοργίζει. Οι “μεγάλες δυνάμεις” της γηραιάς ηπείρου καθοδηγούνται από ηγέτες που δεν μπορούν να δουν κυριολεκτικά πέρα από τη μύτη τους. Πόσο μάλλον να προβλέψουν έστω κατά προσέγγιση τους θανάσιμους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Δέσμιοι των “αγορών” που μετέτρεψαν τις οικονομίες των χωρών τους σε “παραοικονομία” έχουν αφήσει εδώ και πολλά χρόνια στην άκρη ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια. Το πρόβλημα της μετανάστευσης που βρίσκεται σε έξαρση δεν είναι σημερινό. Χρόνια τώρα θεριεύει και οι Ευρωπαίοι απλά…το παρατηρούν , συσκέπτονται -γιατί προφανώς δεν σκέπτονται- και μετά επιστρέφουν στην καθημερινή τους ενασχόληση με τους δυνάστες των “αγορών” στους οποίους έχει περάσει η εξουσία.

Η Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό ήταν ένα ακόμη φιάσκο που κατέληξε στο γνωστό αποτέλεσμα: αύξηση κονδυλιων για την αντιμετώπιση του κύματος μεταναστών. Γενικώς και αορίστως κάτι είπαν για πολεμικά πλοία, περιπολίες κλπ . Κι αυτό γιατί είχαν 1500 ανθρώπους πνιγμένους στην Μεσόγειο και κάτι έπρεπε να πουν. Διαφορετικά θα έμεναν πάλι στα …κονδύλια.

Είναι προφανές τι θα συμβεί για ακόμη μια φορά: ένα πρόβλημα που αφορά άμεσα την Ευρώπη -που θέλει να λέγεται και ενωμένη- θα κληθεί να το διαχειριστεί το NATO και κατά συνέπεια για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ,οι αμερικανοί! Άλλο που δεν θέλει το NATO που αναζητά εναγωνίως ρόλο και …εχθρό.

Το έχουμε ξαναζήσει . Οι Ευρωπαίοι κάνουν πολύ φασαρία και βαθυστόχαστες δηλώσεις ,αλλά όταν η κατασταση θέλει δράση πάντα καταλήγουν …στον θείο Σαμ! Η Λιβύη που τόσο πολύ ήθελαν να διαλύσουν είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι Ευρωπαίοι “έσκουζαν” αλλά τους αμερικανούς έφεραν να πατήσουν τα κουμπιά πυροδότησης, “συμοδευόμενοι” βέβαια από τα αεροσκάφη των ευρωπαίων που έκαναν “βόλτες” πάνω από μια χώρα με ανύπαρκτη αεράμυνα και την βομβάρδιζαν για να “δηλώσουν συμμετοχή”.

Ο Jim Hoagland, συντάκτης της Washington Post επισημαίνει σε ανάλυσή του ότι οι “νότιοι” της Ευρώπης είναι λογικό να ανησυχούν για το πρόβλημα της μετανάστευσης, γιατί αυτοί το ζουν και το αντιμετωπίζουν. Και επί της ουσίας καλεί τις ΗΠΑ να κατανοήσουν αυτές τις ανησυχίες και τους φόβους που όπως φαίνεται στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες αδυνατούν να καταλάβουν.

Οι ΗΠΑ έχουν λόγους να το κάνουν. Όχι μόνο επειδή στα καραβάνια των μεταναστών “βλέπουν” τον κίνδυνο της τρομοκρατίας. Αλλά κι επειδή κατανοούν ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου όσο νοιώθουν τον κίνδυνο της μετανάστευσης να τους απειλεί δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να συνταχθούν με τα “θέλω” τους . Τα οποία έχουν να κάνουν με τη Ρωσία, τον Πούτιν και την Ουκρανία. Ο ιταλός αξιωματούχος που έχει εμπειρία στο NATO και τον οποιο επικαλείται ο συντάκτης της Washington Post στην ανάλυσή του τα λέει όλα με μια φράση: «Ο δικός μας εφιάλτης δεν είναι αν τα ρωσικά τανκς θα εισβάλλουν στην Ευρώπη. Ο πραγματικός μας εφιάλτης είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν μέσα στις μικρές λαστιχένιες βάρκες που φθάνουν μέχρι τις ακτές μας υπάρχουν και τρομοκράτες”.

Τις ίδιες ανησυχίες προφανώς έχει και η Ελλάδα. Η οποία θα πρέπει να καταλάβει ότι και στο θέμα της μετανάστευσης από την …ενωμένη Ευρώπη δεν έχει να περιμένει τίποτα παραπάνω εκτός από “αυξημένα κονδύλια” για να ταίσει μερικά 24ωρα ακόμη τους χιλιάδες μετανάστες που υποδέχεται. Θα πρέπει να βρει τρόπους αποτελεσματικής συνεργασίας με τις χώρες που επίσης πλήττονται από το πρόβλημα και να φροντίσει να εκμεταλλευθεί προς το συμφέρον της οποιαδήποτε αμερικανική ή νατοϊκή πρωτοβουλία.


on alert

Η Παναρίτη απο την αγκαλιά του Παπανδρέου- ΘΛΙΨΗ ! βρέθηκε στο πλευρό του Βαρουφακή

Η θητεία της στο Περού και τα πυρά Τσίπρα και Αυγής

Στο πλευρό του Γιάννη Βαρουφάκη, του Γιάννη Δραγασάκη αλλά και του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται η Έλενα Παναρίτη.

Η οικονομολόγος συμμετέχει και πάλι ενεργά σε όσα γίνονται στην Ευρώπη και στο ΔΝΤ για την Ελλάδα και αυτές τις μέρες βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε την πρώην συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου και βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ως σύμβουλο για την περίοδο των διαπραγματεύσεων, λόγω των γνωριμιών της στην Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ωστόσο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε αφήσει αιχμές εναντίον της, για τη θητεία της δίπλα στον πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, που καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη, αφού προηγουμένως είχε οδηγήσει τη χώρα του στον γκρεμό.

Στις 6 Μαΐου του 2011, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είχε μιλήσει στη Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση προς τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με θέμα την εκποίηση του δημόσιου πλούτου. «Εχετε την τεχνογνωσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της κ. Παναρίτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που ήταν ειδικευμένη στο real estate και σύμβουλος ενός προέδρου χώρας που αυτή τη στιγμή έχει είκοσι χρόνια κάθειρξη, του Περού», είχε επισημάνει.

Η κ. Παναρίτη, το 2011 ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προκαλούσε εγκεφαλικά λέγοντας: «Δεν είναι το πρόβλημα να κόψουμε λίγο τους μισθούς, να κόψουμε λίγο τις συντάξεις, και όχι λίγο, πολύ»...

Η ίδια ως επάγγελμα δηλώνει «Οικονομολόγος / Κοινωνική επιχειρηματίας». Έχει πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Μεταπτυχιακά Διπλώματα σε Διεθνή Οικονομικά και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στην Ιταλία και στις ΗΠΑ. Δίπλωμα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παγκόσμιες Χρηματοοικονομικές Αγορές και Κρίσεις» από το Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο INSEAD στη Γαλλία.

Συγγραφέας του βιβλίου «Prosperity Unbound», το οποίο εκδόθηκε και στα Ελληνικά με τον τίτλο «Ευημερία δίχως Όρια». Το βιβλίο πραγματεύεται μια νέα μεθοδολογία για τη μετατροπή της άτυπης οικονομίας στους κόλπους της επίσημης οικονομίας. Το έργο της αναγνωρίζεται διεθνώς σαν μια από τις πιο επιτυχημένες πρακτικές εφαρμογές των θεσμικών οικονομικών στα δικαιώματα ιδιοκτησίας. Είναι ειδική στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα. Είναι κοινωνική επιχειρηματίας και επικεφαλής του Panel Group, μία ειδική συμβουλευτική εταιρεία που επενδύει σε υποβαθμισμένες περιοχές και παρέχει συμβουλές για τη δημόσια στρατηγική πολιτική και τη μετατροπή και αξιοποίηση της μη ρευστοποιήσιμης ακίνητης περιουσίας.

Διδάσκει οικιακά χρηματοοικονομικά και μεταρρύθμιση των αγορών ακινήτων στη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, στη Σχολή Ανώτερων Διεθνών Σπουδών (SAIS) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας και αλλού.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας της στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος, για πάνω από μία δεκαετία, πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως η μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο Περού, εργασία για την οποία της απενεμήθη η διάκριση της διεθνούς βέλτιστης πρακτικής και καινοτομίας.

Ειδικά για το Περού έχει δεχθεί αυστηρή κριτική από την εφημερίδα Αυγή. Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναρωτιόταν το Σεπτέμβριο του 2009 αν είναι αρπακτικό;

Η Αυγή έγραφε για την κ. Παναρίτη

«Όταν ο κ. Παπαδήμος αρνήθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η αγορά άρχισε να ανησυχεί. Γι’ αυτό και γρήγορα κυκλοφόρησε το όνομα της Έλενας Παναρίτη, που είχε δουλέψει για τη Διεθνή Τράπεζα και κατέχει τη 2η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Διεθνής Τράπεζα είναι οι δύο θεσμοί που, στον αναπτυσσόμενο κόσμο, θεωρούνται ελαφρώς πιο ευπρόσδεκτοι από το τέρας της αποκαλύψεως. Οι πολιτικές που πρότειναν και επέβαλαν οδήγησαν αποδεδειγμένα την Αργεντινή στην απόλυτη οικονομική καταστροφή και τη ΝΑ Ασία στη μεγάλη κρίση του 1997. Δεν είναι τυχαίο πως, μετά το 2000, οι περισσότερες χώρες φρόντισαν να απεμπλακούν και από τους δύο. Μέχρι το 2007 οι μοναδικοί μεγάλοι οφειλέτες του ΔΝΤ ήταν η Τουρκία και το Πακιστάν, χώρες στρατηγικά συνδεδεμένες με τις ΗΠΑ.

Το παράδειγμα του Περού

Αλλά, για να μην είμαστε άδικοι με την κυρία Παναρίτη, ακολουθήσαμε το σημείο εκείνο του βιογραφικού της που η ίδια δείχνει να προτιμά. Τη δημιουργία κτηματολογίου και επίσημων τίτλων ιδιοκτησίας στο Περού επί προεδρίας Φουτζιμόρι, δηλαδή στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Η ιδέα προτάθηκε κυρίως από τον οικονομολόγο Ντε Σότο και έλεγε ότι οι φτωχοί που δεν διέθεταν τίτλους ιδιοκτησίας στη γη τους δεν μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πιστώσεις από τις τράπεζες και αναγκάζονταν να δανείζονται με υπέρογκα επιτόκια από μη τραπεζικούς τοκογλύφους. Με το να δημιουργήσεις τίτλους ιδιοκτησίας, έλεγε ο Ντε Σότο, θα μετατρέψεις την περιουσία των φτωχών σε εμπορευματικό αγαθό το οποίο θα αξιοποιήσουν.

Και σε αυτό το κομβικό σημείο θα πρέπει να κάνουμε δύο υποθέσεις. Η μία λέει πως η κυρία Παναρίτη πιστεύει ειλικρινά πως το μέτρο αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της φτώχειας, όπως ισχυρίζεται και ο τίτλος της στην παγκόσμια τράπεζα. Η άλλη λέει πως γνωρίζει ότι η υπόθεση Ντε Σότο ήταν μια όμορφα διατυπωμένη πρόταση, προκειμένου οι τράπεζες να βάλουν χέρι σε μια τεράστια περιούσια που δεν μπορούσαν να αποτιμήσουν με εμπορευματικούς όρους.

Γνωρίζουμε από τον 19ο αιώνα πως η εισαγωγή εμπορευματικών πρακτικών σε κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τον κατάλληλο εμπορικό πνεύμα οδηγεί με σιγουριά στην καταστροφή αυτών των ανθρώπων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας πρακτικής ήταν η εξαθλίωση των εργατών/πρώην χωρικών στην Αγγλία του 1850, εξαθλίωση που έκανε εντύπωση ακόμη και στους ανθρώπους εκείνης της εποχής. Το ίδιο συνέβη και στις ΗΠΑ στα τέλη του 19ου αιώνα και μάλιστα έχουμε από τότε νόμους που προστατεύουν τους δανειολήπτες από αρπακτικές τραπεζικές τακτικές. Ας μην επεκταθούμε παρακάτω, για όποιον έχει αμφιβολίες η βιβλιογραφία είναι βαριά και γεμάτη παρόμοια παραδείγματα.

Όταν δίνεις ενέχυρα δάνεια σε φτωχούς και όχι ιδιαίτερα μορφωμένους ανθρώπους που δεν μπορούν να τα διαχειριστούν, το αποτέλεσμα είναι πρακτικά ντετερμινιστικό. Οι τράπεζες θα αρπάξουν τις ιδιοκτησίες των φτωχών και οι φτωχοί θα γίνουν ακόμη φτωχότεροι, δημιουργώντας αυτή την ιδιότυπη νέα φεουδαρχία που μας οδηγεί ο νεο-φιλελευθερισμός, των ελάχιστων υπερ-πλούσιων, ανάμεσα σε μια θάλασσα φτωχών.

Θα αναρωτηθήκατε τι έγινε στο Περού μετά τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες επιμελήθηκε η κυρία Παναρίτη; Παρά, λοιπόν, την καλή πρόθεση του κ. Ντε Σότο, η δημιουργία τίτλων ιδιοκτησίας δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας προκειμένου οι φτωχοί να πάρουν δάνεια. Η πρόσβαση των φτωχών σε πιστώσεις αυξήθηκε μεν από το 17% το 1994 στο 37% το 1997, αλλά έπεσε ξανά στο 19% μέχρι το 2000.

Ο λόγος που οι φτωχοί σταμάτησαν να έχουν πρόσβαση σε πιστώσεις παρά του τίτλους ιδιοκτησίας, ήταν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που υλοποιήθηκε την ίδια εποχή με την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών και άλλων δημόσιων οργανισμών που προσέφεραν πιστώσεις στους φτωχούς. Οι ιδιωτικές τράπεζες θεωρούσαν ασύμφορη την παροχή δανείων έστω και με τους νέους τίτλους ιδιοκτησίας.

Χωρίς να έχω πολλά παραπάνω στοιχεία μέχρι στιγμής, οι φτωχοί του Περού, φαίνεται να σώθηκαν από την ίδια τους τη φτώχεια. Οι τράπεζες τις περισσότερες φορές δεν θεώρησαν πως η αξία του σπιτιού ή του χωραφιού που θα έμπαινε ενέχυρο, ήταν αρκετή για να δικαιολογήσει το ρίσκο και τα έξοδα της διεκδίκησής του σε πιθανή χρεοκοπία του οφειλέτη.

Παρόλα αυτά το ερώτημα για την κυρία Παναρίτη παραμένει: Είναι ένας επικίνδυνος αδαής ιδεολόγος ή ένα καλά κρυμμένο αρπακτικό;»

ΦΡΙΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΙΤΗ: Έστειλαν τα παιδιά στον θάνατο (Ίμια) για να δικαιολογήσουν τα 83 δις εξοπλισμών!


ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ!

Ο αρχιερέας της διαπλοκής, αποκάλυψε πως στήθηκε το σχέδιο της μίζας και των εξοπλισμών πάνω στο αίμα των ηρωϊκών νεκρών της νύχτας των Ιμίων.

Τα Ίμια που αποτελούν αποκλειστικό δημιούργημα της συμμορίας Σημίτη και εξαργυρώθηκαν με τις κολοσσιαίες μίζες από το πρόγραμμα αγορών ύψους 83 δις που αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος.

Με πολιτικό όρκο ο καταστροφέας της Ελλάδας δικαιολόγησε τις κολοσσιαίες συμβάσεις με τους γερμανούς ως «απόρροια της νύχτας των Ιμίων» και τα «παιδιά που πέθαναν επειδή…

το ελικόπτερο δούλευε πολλές ώρες»! Ο ενορχηστρωτής της νύχτας των Ιμίων, δεν ήταν «προδότης». Νταραβεριτζής ήταν και ντήλερ των γερμανικών βιομηχανιών.

Πρόεδρος: Εσείς την περίοδο που υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα ΤΟΡ και τα υποβρύχια συμμετείχατε στο ΚΥΣΕΑ.

Σημίτης: Με εκπλήσσει το ερώτημά σας γιατί στο ΚΥΣΕΑ συμμετέχει πάντα και προεδρεύει ο πρωθυπουργός. Ήρθα ευχαρίστως γιατί θέλω να συμβάλλω στην απόδοση της δικαιοσύνης. Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με τις παράνομες πράξεις των κατηγορούμενων που τους αποδίδονται. Το μόνο που γνωρίζω είναι από τις εφημερίδες και τα δικαστήρια. Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα για να καταλάβουμε το πλαίσιο. Έγιναν αγορές εξοπλισμών πέρα από το συνηθισμένο.
Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί έγινε εκείνη την εποχή αυτό και αν έγινε με αρνητική πρόθεση. Ήμουν ο πρωθυπουργός που οδήγησε σε αυτές τις αγορές. Γιατί; Θα θυμόσαστε ίσως όταν δεν είχα λάβει ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης συνέβη το επεισόδιο των Ιμίων. Εκεί οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις δεν είχαν την ετοιμότητα και τον εξοπλισμό που θα έπρεπε να έχουν γι΄αυτό και δεν μπόρεσαν να επέμβουν έγκαιρα.
Επεσε τότε ένα ελικόπτερο και σκοτώθηκαν τα παιδιά γιατί το ελικόπτερο πέταξε περισσότερες ώρες, γιατί δεν υπήρχαν άλλα ελικόπτερα. Όταν το πρωί ρώτησα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αν μπορούν οι Έλληνες κομάντος να καταλάβουν τη νησίδα δίπλα που ήταν οι Τούρκοι μου είπε ότι δεν μπορούσαν γιατί ήταν οι κομάντος στη Θεσσαλονίκη και χρειάζονταν έξι ώρες να έρθουν.
Αν θέλετε μπορώ να σας διαβάσω και ένα κομμάτι του βιβλίου μου που είχα γράψει πριν γίνουν αυτά τα γεγονότα. Αφού κρίθηκε αναγκαίο μετά τα Ίμια, όχι μόνο από εμένα αλλά και μετά από συναντήσεις με την στρατιωτική ηγεσία που μου είχε πει ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ ημών και της Τουρκίας η οποία ήταν ισχυρότερη και έπρεπε να αναπτυχθεί δύναμη αναχαίτισης έναντι της Τουρκίας.
Κατόπιν αυτού η κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει σύγχρονα οπλικά συστήματα και να εκσυγχρονίσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες και με το ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η αγορά εξοπλιστικών…
Διαμορφώθηκε έτσι μια σύγχρονη επιχειρησιακή δύναμη. Δεν στάθηκε η κυβέρνηση μόνο στους εξοπλισμούς, αλλά άρχισε μια τεράστια διπλωματική προσπάθεια για να υπάρξει ισορροπία με την Τουρκία που οδήγησε στη συμφωνία του Ελσίνκι το 1999.
Πρόεδρος: Να πούμε για τις επίδικες συμβάσεις;
Σημίτης: Πάρθηκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δεν επέτρεπε επέμβαση τύπου Ιμίων. Κατόπιν τούτου δεν ήταν αναγκαίο να γίνουν εξοπλισμοί στο μέτρο που είχαν αποφασιστεί αρχικά γιατί οι κίνδυνοι είχαν περιοριστεί και η Τουρκία διπλωματικά δεν είχε τις ίδιες δυνατότητες γιατί έπρεπε να προσφύγει πρώτα στο δικαστήριο της Χάγης.
Το 2001 συγκάλεσα κυβερνητική επιτροπή και μετά από εισήγηση του υπουργείου οικονομικών πρότεινε να περιοριστούν κατά πολύ οι στρατιωτικές δαπάνες.
Ο Τσοχατζόπουλος ήταν της γνώμης ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό γιατί κατ’ αυτόν οι στρατιωτικές δαπάνες δεν ξεπερνούσαν το 5 τοις εκατό του ΑΕΠ. Υποστήριξε ότι η ανάκληση θα αποδυνάμωνε τη χώρα και δεν ήθελε να σταματήσουν τα προγράμματα εξοπλισμών. Εγώ όμως αποφάσισα να ανασταλούν οι στρατιωτικές δαπάνες γιατί ήθελα να δώσω βαρύτητα στο κοινωνικό κράτος.
Μετά από αυτό, στις 24-5-2001, συνήλθε το ΚΥΣΕΑ. Το θέμα έκλεισε και οι δαπάνες περιορίστηκαν κατά 35 δισ. ευρώ.
Πρόεδρος: Δεν είχαν ήδη δοθεί τα χρήματα;
Σημίτης: Οι δαπάνες που αφορούσαν τα προηγούμενα συνυπολογίστηκαν, οι μελλοντικές περικόπηκαν.
Τα Ίμια ανάγκασαν τη χώρα να εξοπλιστεί και όταν έγινε η συμφωνία του Ελσίνκι αποφασίστηκε η περικοπή των δαπανών. Το ΚΥΣΕΑ δεν καθόταν να συζητήσει μόνο για αγορές.
Πρόεδρος: Μπορεί να χωρέσει δωροδοκία με βάση όλα όσα είπατε για το ΚΥΣΕΑ;
Σημιτης: Κάλλιστα. Χωράει δωροδοκία. Αφού έγινε, κάλλιστα είναι δυνατή.
Γιαννης Παγοροπουλος (δικηγόρος Άκη): Δεν απεδείχθη κύριε μάρτυς αυτό ερευνάται.
Σημίτης: Δεν ισχυρίστηκα ότι αποδείχθηκε. Εδώ παίζουν δύο πράγματα ρόλο. Το ένα είναι οι τιμές που δεν είναι όπως οι τιμές των αυτοκινήτων. Οι τιμές δεν είναι γνωστές καθορίζονται ανά περίπτωση και από τη διαπραγμάτευση. Προφανώς έχει μια δυνατότητα να το παίξει, να πάει παραπάνω ή παρακάτω. Αυτά δεν είναι ελέγξιμα.
Εδώ όπως προέκυψε από τη διαδικασία υπήρχαν πληρωμές σε τρία επίπεδα, στον αναπληρωτή διευθυντή, στον διευθυντή εξοπλισμών και στο ανώτατο όριο, στον υπουργό. Οταν αυτοί οι πρωταγωνιστές συνεργάζονται τότε αυτό είναι δυνατό. Εγώ μπορώ να πω ότι μπορεί να γίνει. Αφού έγινε.
Πρόεδρος: Πως μπορεί να γίνει;
Σημίτης: Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αφού δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Συνέπεσαν οι υπεράκτιες εταιρείες που έστελναν οι κύριοι τα λεφτά να είναι οι υπεράκτιες εταιρείες που έχει συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Ο τρόπος είναι ένας για να μην προκαλείται η προσοχή. Τα χρήματα στέλνονται μέσω υπεράκτιας εταιρείας.
Έγινε γνωστό ότι έγιναν δωροδοκίες το 2000-2004; Το πρώτο που έγινε γνωστό για μίζες ήταν όταν στη Ρωσία και τη Γερμανία έγιναν δίκες κατά των δικών τους υπαλλήλων με τον ισχυρισμό ότι από τις χρήσιμες πληρωμές, όπως λέγονται, κράτησαν ορισμένα ποσά για τον εαυτό τους.
Πρόεδρος: Ξέρετε αν δωροδοκήθηκε ο Τσοχατζόπουλος;
Σημίτης: Όχι βέβαια δεν έχω καμία γνώση.
Σημίτης: Όχι βέβαια δεν έχω καμία γνώση.


  by olympiada

Οι ένοχοι της δυσκοιλιότητας

Συντάκτης: Σάννα Νάνου,

Οι ένοχοι της δυσκοιλιότηταςΤι μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα; Πρόχειρα καταγράφω τους προφανείς ενόχους. Κατηγορώ μία δίαιτα χαμηλή σε φυτικές ίνες, την ασυνέπεια επίσκεψης τουαλέτας, τη μειωμένη πρόσληψη νερού, την έλλειψη άσκησης. Ωστόσο, η δυσκοιλιότητα είναι αποτέλεσμα και άλλων ενόχων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων φαρμάκων και συμπληρωμάτων, καθώς και δυνητικά σοβαρών ιατρικών καταστάσεων. Ακολουθούν 9 πιθανοί ένοχοι υπεράνω υποψίας.
Υποθυρεοειδισμός
Ο υποθυρεοειδισμός ή μια υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα επιβραδύνει τις μεταβολικές διαδικασίες, ακόμη και του εντέρου. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο καθένας με προβλήματα θυρεοειδούς έχει δυσκοιλιότητα ή ότι η δυσκοιλιότητα συνδέεται πάντα με τον θυρεοειδή.
«Όταν βλέπω ένα νεαρό άτομο που είναι δυσκοίλιο περισσότερο από το κανονικό και πραγματικά διαμαρτύρεται, έχω την τάση να εξετάζω τον θυρεοειδή του» λέει η Carla Η. Ginsburg, MD, καθηγήτρια ιατρικής στο Harvard Medical School στη Βοστόνη.
Βιταμίνες
Οι βιταμίνες σε γενικές γραμμές δεν προκαλούν δυσκοιλιότητα, αλλά ορισμένα συστατικά, όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος, μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα.
Οι γιατροί τονίζουν ότι ένας ασθενής  πρέπει να σταματήσει τη λήψη του σιδήρου [ή ασβεστίου], εκτός και αν είναι ανάγκη. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνεται η λήψη καθαρτικών με μέτρο.
Κατάχρηση καθαρκτικών
Ορισμένα υπακτικά δρουν διεγείροντας τη δραστηριότητα του εντέρου. Τέτοια διεγερτικά καθαρτικά πρέπει να λαμβάνονται σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιούνται για μεγάλες χρονικές περιόδους, τα διεγερτικά καθαρτικά μπορεί να οδηγήσουν σε εξάρτηση, που σημαίνει ότι το σώμα σας απλά δεν θα λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά.
Υψηλές ποσότητες γαλακτοκομικών
Μια διατροφή υψηλή σε τυρί, χαμηλή σε φυτικές ίνες και υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα όπως τα αυγά και το κρέας μπορεί να επιβραδύνει την πέψη σας. Η προφανής λύση; Μειώστε την πρόσληψη των εν λόγω τροφίμων και αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών σε 20 έως 35 γραμμάρια την ημέρα.
«Αν πρόκειται να καταναλώσετε τυριά, κόκκινο κρέας και αυγά, ανακατέψτε τα σε ορισμένες σαλάτες ή άλλα τρόφιμα που έχουν φυτικές ίνες» συμβουλεύει ο Dr. Park. Και αποφύγετε τα fast foods και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία είναι γενικά χαμηλά σε φυτικές ίνες.
Οι ένοχοι της δυσκοιλιότηταςΑντικαταθλιπτικά
Η δυσκοιλιότητα μπορεί να συσχετίζεται με τη νέα γενιά αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, τον εκλεκτικό αναστολέα επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI). Εάν, λοιπόν, έχετε αυτή την παρενέργεια, σκεφτείτε τη χρήση ενός ήπιου καθαρτικού.
Κατάθλιψη
Κατά ειρωνικό τρόπο, η ίδια η προϋπόθεση ότι τα αντικαταθλιπτικά έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, η κατάθλιψη μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκοιλιότητα.
Όπως ο υποθυρεοειδισμός, έτσι και η κατάθλιψη προκαλεί μια γενική επιβράδυνση των κανονικών διαδικασιών του σώματος επηρεάζοντας το έντερο. Τα άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, που μπορεί να συνδέεται στενά με την κατάθλιψη, είναι επίσης επιρρεπή στη δυσκοιλιότητα, λέει ο Dr. Park.
Η πίεση του αίματος και τα αλλεργιογόνα φάρμακα
Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι η παρενέργεια μερικών κοινών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Τα διουρητικά, για παράδειγμα, μειώνουν την αρτηριακή πίεση με την αύξηση της παραγωγής ούρων. Ωστόσο, το νερό είναι απαραίτητο για να διατηρήσει τα κόπρανα μαλακά, και να τα αποβάλλει από το σώμα.
Τα αντιισταμινικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της αλλεργίας μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.
Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου
Η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD) περιλαμβάνει δύο χρόνιες παθήσεις, τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα. Και οι δύο μπορεί να προκαλέσουν κράμπες, απώλεια βάρους, αιματηρές κενώσεις και άλλα προβλήματα υγείας, όπως δυσκοιλιότητα. Πιο ειδικά, στην ελκώδη κολίτιδα, η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι ένα σημάδι της φλεγμονής στο ορθό και στη νόσο του Crohn μπορεί να είναι ένα σημάδι απόφραξης στο μικρό έντερο.
Διαβήτης και νευρολογικές παθήσεις
Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει βλάβη των νεύρων επηρεάζοντας την ικανότητα ενός ατόμου να αφομοιώνει τρόφιμα, λέει Dr. Park. Οι περισσότεροι άνθρωποι με προχωρημένο διαβήτη το γνωρίζουν. Ακόμα, είναι λογικό να κάνετε έναν έλεγχο σακχάρου στο αίμα σε κάποιον που είναι δυσκοίλιος.
Παράλληλα, και οι νευρολογικές παθήσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η νόσος του Πάρκινσον μπορεί να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα.

ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ – ΓΙΑΤΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ

Ενημέρωση 1/6/2015

 

«Για κάθε λύση έχουν ένα πρόβλημα». Αυτός είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο κινούνται οι δανειστές με στόχο να ροκανίσουν το χρόνο και να δημιουργήσουν συνθήκες χρεοκοπίας εντός ευρώ, εξέλιξη που ούτως ή άλλως τους βολεύει πολιτικά. Οι δανειστές τρέμουν τις εκλογές και την αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα. Στόχος τους να παγιδέψουν – με τη βοήθεια της «τρόικας εσωτερικού» - τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα προθύμων...
Όπως εκτιμούν κορυφαίοι πολιτικοί αναλυτές ο στόχος των δανειστών και συγκεκριμένα του Βερολίνου δεν είναι να θέσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Μοναδικός τους σκοπός είναι να αποδείξουν ότι η κυβέρνηση είναι διαχειριστικά και πολιτικά ανεπαρκής, αφού δεν μπορεί να «κλείσει» την διαπραγμάτευση.

Ωστόσο, αν παρατηρήσει κανείς την κριτική που ασκούν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν επεκτείνεται στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα της κυβέρνησης.
Τόσο ο Ντράγκι, όσο και ο Σόιμπλε έχουν στοχοποιήσει συγκεκριμένους υπουργούς της κυβέρνησης με προεξάρχοντα τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν την στήριξη και την πολιτική τους συμπάθεια στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.
Μέρκελ, Ολάντ, Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, με την πρώτη ευκαιρία εκδηλώνουν την στήριξή τους στον Αλέξη Τσίπρα αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Όπως πολύ εύστοχα γράφει η εφημερίδα «Εποχή» της Κυριακής στο πολιτικό της ρεπορτάζ: «οι αριθμοί που ζητούν οι δανειστές δεν βγαίνουν. Οι διαφωνίες της κυβέρνησης με τους θεσμούς δεν είναι προσχηματικές. Δεν βρίσκονται στο αν η χώρα έχει επεξεργασμένες προτάσεις, κοστολογημένες κλπ. Η διαφωνία είναι πολιτική – δεν πρόκειται περί «αδυναμίας τεχνικής προσέγγισης». Οι θεσμοί το γνώριζαν, όπως γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πολιτική δύναμη που μπορεί σήμερα να αντιπαρατεθεί στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό που επιδιώκουν οι δανειστές είναι να φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ στο εξής τριπλό δίλημμα:

-Είτε η κυβέρνηση θα υπογράψει «κουρασμένη» και αποκομμένη από την κοινωνία, ό,τι της φέρουν στο τραπέζι, με αποτέλεσμα ο «έντιμος συμβιβασμός» να μετατραπεί σε «επώδυνο συμβιβασμό», αλλά σε τραγωδία της κοινωνίας.
-Είτε θα την αναγκάσουν να ζητήσει συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ.
-Είτε θα προσπαθήσουν να την ανατρέψουν δίνοντας τη διακυβέρνηση σε ένα άλλο σχήμα, που αναγκαστικά όμως, θα πρέπει να έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση οι δανειστές δεν θέλουν εκλογές, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι κανένα από τα πολιτικά σχήματα που υποστηρίζουν δεν θα μπορέσει να κερδίσει την εκλογική διαδικασία.
Καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι το Βερολίνο και οι δανειστές θέλουν και επιδιώκουν την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία, με ένα άλλο σχήμα... χαμηλών αντιστάσεων. Πιο απλά αναζητούν μια «συμμαχία προθύμων», που θα μπορέσει όχι μόνο να υπογράψει αλλά να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο που έχουν στα σκαριά.
Την ίδια ώρα ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά αφού μέχρι το τέλος Απριλίου πρέπει να έχει κλείσει η ενδιάμεση συμφωνία και μέχρι το τέλος Ιουνίου η νέα συμφωνία που θα γίνει με προοπτική τετραετίας (και πιο συγκεκριμένα για τα επόμενα 3,5 χρόνια).
Ο στόχος των δανειστών είναι πλέον και οι δύο συμφωνίες να γίνουν μια, με νέο δανειακό πακέτο.  

Αρχιτέκτονας του σατανικού αυτού σχεδίου είναι αναμφίβολα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που έχει αναλάβει το ρόλο του «κακού» και με χειρουργικό τρόπο προετοιμάζει το έδαφος για τη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού σχήματος που θα απαλλαγεί από «αντιμνημονιακά στοιχεία» τα οποία θα αντικατασταθούν από «πρόθυμους».
Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει η διασπορά ειδήσεων – από τα γνωστά εγχώρια συστημικά ΜΜΕ- για την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου σχήματος εις το οποίο θα ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά μέσα θα χωρούν προσωπικότητες όπως για παράδειγμα ο Σταύρος Θεοδωράκης ή το ΠΑΣΟΚ με την Φώφη Γεννηματά.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα εξωθεσμικά παράκεντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού μέσω πληρωμένων κονδυλοφόρων έχουν πολλές φορές διασπείρει συμβουλές μέσω του Τύπου ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να απομακρύνει την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και το κομμάτι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι δανειστές και οι εν Ελλάδι «συνέταιροί τους» τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. ανοίγει φακάλους και υποθέσεις σκανδάλων που επί σειρά ετών παρέμεναν κλεισμένοι σε συρτάρια υπουργείων και διοικητικών αρχών. Αυτή είναι όλη η αλήθεια.
Το σατανικό σχέδιο των δανειστών είναι δύσκολα πραγματοποιήσιμο όσο ο πρωθυπουργός στέκεται όρθιος και δείχνει να μην υποκύπτει στις σφοδρές πιέσεις των δανειστών.
Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί υπέκυψαν σε αντίστοιχες πιέσεις γιατί δεν είχαν στο πλάι τους το λαό, αλλά και γιατί τόσο οι ίδιοι, όσο και τα κόμματά τους είχαν «γραμμάτια» με τα «γεράκια» των αγορών και με το σύστημα της Pax Germanica.

Τι αποφεύγουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι – Μέρος Α΄

Βάλια Παυλίδου, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Η δύναμη της ψυχής και του νου δεν είναι ένα χάρισμα που κάποιοι το έχουν και κάποιοι όχι. Είναι μια διαδικασία εξέλιξης, πνευματικής και γνωστικής, που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή και να ανησυχούμε λιγότερο για τα προβλήματα. Ενισχύοντας ψυχικά τον εαυτό μας εκπαιδεύουμε τον νου μας να ξεχωρίζει το σημαντικό από το ασήμαντο, να θέτει προτεραιότητες, να μην εστιάζει στα λάθος πράγματα και να σέβεται περισσότερο τον ίδιο του τον εαυτό.
Η ψυχική ενδυνάμωση είναι μια διαδικασία βελτίωσης του εαυτού μας και είναι εφικτή από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι πράξεις, τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας υπόκεινται στον δικό μας έλεγχο. Οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από ψυχικές αντοχές και δυνάμεις αποφεύγουν δυσλειτουργικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφορές και δεν αναλώνονται σε κακές συνήθειες. Ας δούμε αναλυτικά τι δεν κάνουν.
  1. Δεν σπαταλούν χρόνο στην αυτολύπηση
Τα προβλήματα της ζωής και οι δυσκολίες είναι αναπόφευκτα. Το να μεμψιμοιρούμε και να λυπόμαστε, όμως, τον εαυτό μας για όλες τις αντιξοότητες με τις οποίες παλεύουμε σίγουρα δεν θα μας βοηθήσει να τις διαχειριστούμε. Αν έχετε την τάση της αυτολύπησης, προσπαθήστε να την αντικαταστήσετε με την ευγνωμοσύνη. Σίγουρα η ζωή σας δεν είναι απλώς μια σωρεία προβλημάτων αλλά έχετε στηρίγματα, καθώς και θετικά στοιχεία. Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι δεν σπαταλούν τον χρόνο και την ενέργειά τους σκεπτόμενοι το πρόβλημα, αλλά εστιάζουν στην εξεύρεση λύσεων.
  1. Τι αποφεύγουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι – Μέρος Α΄Δεν  αποποιούνται τη δύναμη τους
Μπορεί να είναι πραγματικά δελεαστικό να κατηγορούμε τους άλλους ή τις περιστάσεις για τα προβλήματα μας. Σκέψεις του τύπου: «Η πεθερά μου φταίει που αισθάνομαι έτσι» δίνουν στους άλλους δύναμη πάνω μας, τη δύναμη να καθορίζουν τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας. Πάρτε πίσω τη δύναμη σας αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το πώς σκέφτεστε, αισθάνεστε και συμπεριφέρεστε. Η ενδυνάμωση του εαυτού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να χτίσετε ψυχική ανθεκτικότητα και να διαμορφώσετε τη στάση ζωής που εσείς θέλετε.
  1. Δεν αποφεύγουν τις αλλαγές
Αν και αισθανόμαστε καλά όταν κινούμαστε σε οικεία πλαίσια, το να αποφεύγουμε νέες προκλήσεις είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να ζήσουμε μια γεμάτη και πλούσια ζωή. Το να αναγνωρίζουμε πότε αποφεύγουμε την αλλαγή λόγω της δυσφορίας ή της αναστάτωσης που αναπόφευκτα επιφέρει μέχρι ένα βαθμό, είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στη διαδικασία βελτίωσης της ζωής μας. Στόχος πρέπει να είναι η διαχείριση και η αντιμετώπιση αυτής της δυσφορίας και όχι η αποφυγή της, καθώς έτσι θα αποκτήσουμε χρήσιμες δεξιότητες στην αντιμετώπιση δυσκολιών στη ζωή μας.
  1. Δεν αναλώνονται σε πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν
Συχνά ανησυχούμε για τα λάθος πράγματα. Αντί να προετοιμαστούμε για την καταιγίδα, ευχόμαστε να μην έρθει. Αντί να αλλάξουμε τον εαυτό μας, παλεύουμε να αλλάξουμε τον άλλον. Η συνεχής προσπάθεια να αλλάξουμε αυτά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε μας αφήνει τελικά με μια αίσθηση απελπισίας και ανημποριάς. Αν, όμως, επενδύαμε αυτήν την ίδια ενέργεια σε πράγματα που υπόκεινται στον έλεγχο μας, θα ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι για όποια δυσκολία εμφανίζονταν στον δρόμο μας. Η αλλαγή αφορά σχεδόν πάντα τη δική μας οπτική στα πράγματα και τη δική μας συμπεριφορά.
  1. Τι αποφεύγουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι – Μέρος Α΄Δεν ανησυχούν για το αν ευχαριστούν τους άλλους
Το να λέμε ή να κάνουμε πράγματα από φόβο μήπως δυσαρεστήσουμε τους άλλους σημαίνει ότι τελικά δεν ζούμε σύμφωνα με τα δικά μας θέλω αλλά σύμφωνα με τα κριτήρια των άλλων. Αυτό σε βάθος χρόνου μας αφήνει με μια αίσθηση κενότητας και ανικανοποίητου. Ζώντας σύμφωνα με αυτό που θέλουν οι άλλοι μας εμποδίζει από το να ανακαλύψουμε τι θέλουμε εμείς.  Χρειάζεται σίγουρα κουράγιο και δύναμη για να υποστηρίξουμε μια ζωή σύντονη με τις αξίες μας, αλλά αυτό τελικά θα μας φέρει πιο κοντά στην ευτυχία και στην αυτοπραγμάτωση.
  1. Δεν φοβούνται να πάρουν υπολογισμένα ρίσκα
Κάθε μέρα λαμβάνουμε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες αποφάσεις χωρίς να πολυπροβληματιστούμε για το ρίσκο που εμπεριέχουν. Είτε αποφασίζουμε για το αν θα φορέσουμε κράνος στη μηχανή είτε αν θα πάρουμε δάνειο, βασίζουμε τις αποφάσεις μας στα συναισθήματά μας και όχι στο πραγματικό επίπεδο ρίσκου. Η λήψη αποφάσεων βάση του φόβου μας δεν είναι και ο πιο ακριβής τρόπος υπολογισμού του ρίσκου. Τα συναισθήματα είναι συχνά παράλογα και αναξιόπιστα. Ο υπολογισμός συνεπώς του ρίσκου που εμπεριέχουν οι αποφάσεις μας, διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό το ότι κάνουμε τις σωστές επιλογές.
-Βασισμένο στο άρθρο: «13 things Mentally Strong People Don’t Do»
-Βασισμένο στο βιβλίο της Amy Morin 13 Things Mentally Strong People Don't Do: Take Back Your Power, Embrace Change, Face Your Fears, and Train Your Brain for Happiness and Success
«Το κείμενο αποτελεί μια συνεργασία του flowmagazine.gr με την κ. Παυλίδου. Για περισσότερα κείμενα του συγκεκριμένου αρθρογράφου πατήστε εδώ»

8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα σας πηγαίνουν στραβά. Το τρίτο θα αλλάξει τη ζωή σας!


Ο Μάρκ και ο Έιντζελ είναι δύο παθιασμένοι συγγραφείς, χάκερ της ζωής και δημιουργοί του Best Seller «1000 μικρά πράγματα που οι ευτυχισμένοι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά».
Η λίστα που ακολουθεί αποτελείται από τα 8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα πάνε σας στραβά.
Η λίστα που ακολουθεί αποτελείται από τα 8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα πάνε σας στραβά.
«Κάθομαι στο κρεβάτι του νοσοκομείου περιμένοντας να μου αφαιρέσουν και τα δυο μου στήθη. Αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο νιώθω τυχερή. Μέχρι σήμερα δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα υγείας. Είμαι μια 69χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο τελευταίο δωμάτιο του διαδρόμου, λίγο πριν αρχίσει το παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών έχω παρακολουθήσει δεκάδες ασθενείς με καρκίνο να περνούν από μπροστά μου πάνω σε αναπηρικά καροτσάκια και κρεβάτια με ρόδες. Κανένας από αυτούς τους ασθενείς δεν ήταν πάνω από 17 ετών.»
Αυτή είναι μια καταχώρηση από το ημερολόγιο της γιαγιάς μου, με ημερομηνία 16.9.1977. Το σκάναρα και το κάρφωσα στο πίνακα ανακοινώσεων μου, πριν από περίπου μια δεκαετία. Ακόμη και σήμερα παραμένει εκεί για να μου θυμίζει ότι πάντα, πάντα, μα πάντα υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να νιώθω ευγνωμοσύνη!
Παραμένει επίσης εκεί για να μου υπενθυμίζει ότι, δεν έχει σημασία πόση τύχη ή ατυχία νομίζω ότι έχω. Πρέπει κάθε μέρα να ξυπνάω νιώθοντας ευγνωμοσύνη για τη ζωή μου, επειδή κάποιος, κάπου αλλού, απεγνωσμένα παλεύει για τη δική του.
Για να πούμε την αλήθεια, η ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, αλλά η ικανότητα για την αντιμετώπισή τους. Φανταστείτε όλα τα θαυμάσια πράγματα που το μυαλό σας μπορεί να αγκαλιάσει αν δεν ήταν κρυμμένα καλά πίσω από τα προβλήματά σας. Πάντα να βλέπετε τι έχετε, αντί για αυτά που έχετε χάσει.
Επειδή δεν μετράει αυτό που ο κόσμος σας πήρε μακριά αλλά αυτό που σας έχει απομείνει.
Εδώ είναι μερικές υπενθυμίσεις που θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη ζωή σας, στα χέρια σας κάθε φορά που νιώθετε ότι όλα γύρω σας καταρρέουν:

# 1. Ο πόνος είναι μέρος της ανάπτυξης.

8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα σας πηγαίνουν στραβά. Το τρίτο θα αλλάξει τη ζωή σας!
Μερικές φορές η ζωή κλείνει τις πόρτες, γιατί είναι η ώρα να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Αυτό είναι ένα πολύ καλό πράγμα. Πολλές φορές δεν κάνουμε βήματα μπροστά αν δεν μας αναγκάσουν οι περιστάσεις. Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι κανένας πόνος δεν έρχεται χωρίς σκοπό. Προσπεράστε τη δυσκολία, αλλά μην ξεχνάτε ποτέ τι σας δίδαξε. Το ότι η ζωή χρειάζεται αγώνα δεν σημαίνει ότι δεν θα τα καταφέρετε. Κάθε μεγάλη επιτυχία απαιτεί δύσκολη προσπάθεια. Το καλό πράγμα αργεί. Να έχετε υπομονή και να παραμείνετε αισιόδοξος. Όλα θα γίνουν. Ίσως όχι αμέσως, κάποια στιγμή όμως σίγουρα.
Να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο είδη πόνου: Ο πόνος που πονάει και ο πόνος που σας αλλάζει. Όταν αφήσετε τη ζωή να σας κυλίσει αντί να της αντισταθείτε, τότε και τα δύο είδη πόνου θα σας βοηθήσουν να ωριμάσετε.

# 2. Τα πάντα στη ζωή είναι προσωρινά.

8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα σας πηγαίνουν στραβά. Το τρίτο θα αλλάξει τη ζωή σας!
Κάθε φορά που βρέχει, κάποτε σταματά και βγάζει ήλιο. Κάθε φορά που θα πληγωθείτε, θα έρθει η στιγμή που θα νιώσετε καλύτερα. Μετά το σκοτάδι υπάρχει πάντα το φως. Αυτό το βλέπουμε κάθε πρωί, αλλά εξακολουθούμε να το ξεχνάμε, επιλέγοντας τη σκέψη ότι το σκοτάδι θα διαρκέσει για πάντα. Δεν διαρκεί. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.
Έτσι, αν τα πράγματα σας πάνε καλά τώρα, απολαύστε το. Δεν θα διαρκέσει για πάντα. Αν τα πράγματα σας πάνε άσχημα, μην ανησυχείτε γιατί ούτε αυτό πρόκειται να διαρκέσει για πάντα. Επειδή η ζωή σας δεν είναι εύκολη αυτή τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαμογελάσετε. Επειδή υπάρχει κάτι που σας προβληματίζει δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαμογελάσετε. Κάθε στιγμή που έρχεται, σας δίνει μια νέα αρχή και ένα νέο τέλος. Μπορείτε να βρείτε μια δεύτερη ευκαιρία, το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο. Απλά πρέπει να την αρπάξετε και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε.

# 3. Με το να ανησυχείτε και να διαμαρτύρεστε για τα πάντα δεν αλλάζει κάτι.

8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα σας πηγαίνουν στραβά. Το τρίτο θα αλλάξει τη ζωή σας!

Αυτοί που διαμαρτύρονται περισσότερο, πετυχαίνουν τα λιγότερα στη ζωή. Είναι καλύτερο να προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο και να αποτύχουμε, παρά να μην προσπαθήσουμε καθόλου και να πετύχουμε. Τίποτα δεν τελείωσε αν αποτύχατε σε μια προσπάθεια σας. Αντίθετα όλα τελειώνουν αν δεν προσπαθήσετε καθόλου και το μόνο που κάνετε είναι να διαμαρτύρεστε ότι όλα σας πάνε στραβά.
Αν πιστεύουμε σε κάτι, συνεχίζουμε να το προσπαθούμε. Μην αφήνετε τις σκιές του παρελθόντος να σας κρύψουν το κατώφλι των μελλοντικών σας στόχων. Μην περνάτε τις μέρες σας γκρινιάζοντας για το χθες. Αναλάβετε δράση αντ “αυτού. Αφήστε ό, τι έχετε μάθει να βελτιώσει το τρόπο που ζείτε. Κάντε μια αλλαγή και ποτέ μην κοιτάξετε πίσω.
Και ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί μακροπρόθεσμα, να θυμάστε ότι η αληθινή ευτυχία αρχίζει μόνο όταν σταματήσετε να διαμαρτύρεστε για τα προβλήματά σας και μόνο όταν αρχίσετε να είστε ευγνώμων για όλα τα προβλήματα που δεν έχετε.

# 4. Τα σημάδια σας είναι τα σύμβολα της δύναμής σας.

8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα σας πηγαίνουν στραβά. Το τρίτο θα αλλάξει τη ζωή σας!
Μην ντρέπεστε ποτέ για τα σημάδια που σας άφησε η ζωή σας. Μια ουλή σημαίνει ότι το κακό έχει τελειώσει και η πληγή κλείνει. Αυτό σημαίνει ότι νικήσατε τον πόνο, πήρατε το μάθημα, δυναμώσατε και προχωρήσατε μπροστά. Μια ουλή είναι το τατουάζ του θριάμβου για το οποίο πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι. Μην αφήνετε τα σημάδια σας να σας κρατήσουν ομήρους. Μην τα αφήνετε να σας οδηγούν να ζείτε μια φοβισμένη ζωή. Δεν μπορείτε να κάνετε τα σημάδια της ζωής σας να εξαφανιστούν, αλλά μπορείτε να αλλάξετε το τρόπο που τα βλέπετε. Μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε τα σημάδια σας ως ένα σημάδι δύναμης και όχι πόνου.
Ο Rumi είπε κάποτε, «Η πληγή είναι το μέρος από όπου μπαίνει το φως στο σώμα.» Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Από τα δεινά έχουν προκύψει οι ισχυρότερες ψυχές. Οι πιο ισχυροί χαρακτήρες σε αυτό το μεγάλο κόσμο έχουν σφυρηλατηθεί με ουλές. Δείτε τα σημάδια σας ως ένα σημάδι του «ΝΑΙ! Το έκανα αυτό! Επέζησα και έχω τα σημάδια που το αποδεικνύουν! Τώρα έχω την ευκαιρία να γίνω ακόμη δυνατότερος. «

# 5. Κάθε μικρός αγώνας είναι ένα βήμα προς τα εμπρός.

8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα σας πηγαίνουν στραβά. Το τρίτο θα αλλάξει τη ζωή σας!
Στη ζωή, υπομονή δεν σημαίνει να περιμένεις. Σημαίνει να έχεις την ικανότητα να κρατήσεις μια σωστή στάση, ενώ εργάζεσαι σκληρά για να πετύχεις τα όνειρά σου γνωρίζοντας ότι ο κόπος σου αξίζει τον κόπο. Έτσι, αν έχετε σκοπό να προσπαθήσετε, βρείτε το χρόνο να το πάτε μέχρι τέλους. Βρείτε το χρόνο να ολοκληρώσετε όλη τη διαδρομή. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να ξεκινήσετε καν.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα χάσετε για λίγο την σταθερότητα και την άνεση σας. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θα τρώτε όσο τρώγατε και ότι δεν θα κοιμάστε όσο είχατε συνηθίσει να κοιμάστε. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα θυσιάσετε τις σχέσεις σας. Ότι θα σας κοροϊδέψουν οι συμμαθητές σας. Ότι θα περάσετε ένα μεγάλο διάστημα μοναξιάς. Η μοναξιά, όμως, είναι το δώρο που καθιστά δυνατά τα σπουδαία πράγματα. Σας δίνει το χώρο που χρειάζεστε. Όλα τα άλλα είναι μια δοκιμασία της αποφασιστικότητας σας, για το πόσο το θέλετε πραγματικά.
Και αν το θέλετε, θα το κάνετε, παρά την αποτυχία και την απόρριψη. Και σε κάθε βήμα θα αισθάνεστε καλύτερα από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Θα συνειδητοποιήσετε ότι ο αγώνας δεν βρίσκεται στη διαδρομή, είναι η διαδρομή. Και αξίζει τον κόπο. Έτσι, αν έχετε σκοπό να προσπαθήσετε, περπατήστε όλη τη διαδρομή μέχρι τέλους. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο … δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να γνωρίζεις τι σημαίνει να είσαι ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

# 6. Η αρνητικότητα των άλλων ανθρώπων δεν είναι δικό σας πρόβλημα.

8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα σας πηγαίνουν στραβά. Το τρίτο θα αλλάξει τη ζωή σας!
Να είστε θετικοί όταν η αρνητικότητα σας περιβάλλει. Να χαμογελάτε όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας τραβήξουν κάτω. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό σας και την εστίαση σας. Όταν οι άλλοι σας αντιμετωπίζουν με άσχημο τρόπο, συνεχίστε να είστε ο εαυτός σας. Μην αφήσετε ποτέ την πικρία κάποιου άλλου να αλλάξει αυτό που είστε. Μην παίρνετε αυτά που λένε οι άλλοι προσωπικά, ακόμη και αν είναι προσωπικά. Σπάνια οι άνθρωποι κάνουν πράγματα εξαιτίας σας. Ότι κάνουν, το κάνουν εξαιτίας τους.
Πάνω απ “όλα, μην αλλάξετε ποτέ απλά για να εντυπωσιάσετε κάποιον που λέει ότι δεν είστε αρκετά καλός. Να αλλάξετε επειδή αυτό θα σας κάνει καλύτερο άνθρωπο και θα σας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να μιλάνε για εσάς, ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή πόσο καλά μπορείτε να το κάνετε. Έτσι να ανησυχείτε για τον εαυτό σας, πριν αρχίσετε να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Αν πιστεύουμε σε κάτι, δεν πρέπει να φοβόμαστε να αγωνιστούμε για αυτό. Τη μεγάλη δύναμη θα τη βρείτε αν αγνοήσετε όσους υποστηρίζουν ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε.
Σίγουρα το έχετε ακούσει κάπου: «Η ζωή έρχεται μόνο μία φορά». Αλήθεια είναι. Για αυτό, κάντε ό, τι σας κάνει ευτυχισμένο και να είστε μαζί με όποιον σας κάνει να χαμογελάτε.

# 7. Ότι είναι γραφτό να γίνει, τελικά θα ΓΙΝΕΙ.

8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα σας πηγαίνουν στραβά. Το τρίτο θα αλλάξει τη ζωή σας!
Η αληθινή δύναμη έρχεται όταν, ενώ έχετε τόσα πολλά να κλάψετε και να στεναχωρηθείτε, προτιμάτε να χαμογελάσετε και να εκτιμήσετε τη ζωή σας. Υπάρχουν ευλογίες κρυμμένες σε κάθε αγώνα που αντιμετωπίζετε. Θα πρέπει όμως να είστε πρόθυμοι να ανοίξετε τη καρδιά και το μυαλό για να τις δείτε. Δεν μπορείτε να αναγκάσετε τα πράγματα να συμβούν. Μπορείτε όμως να προσπαθήσετε πολύ σοβαρά. Σε κάποιο σημείο ίσως θα πρέπει να αφήσετε να γίνει αυτό που είναι γραφτό να γίνει.
Στο τέλος, το να αγαπήσετε τη ζωή σας σημαίνει να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας, να παίρνετε ρίσκα, να χάνετε και να βρίσκετε την ευτυχία, να αποκτήσετε όμορφες αναμνήσεις και να μάθετε μέσα από την εμπειρία. Είναι ένα μακρύ ταξίδι. Θα πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε, να αναρωτιέστε και να αμφιβάλλετε για κάθε βήμα που κάνετε. Να χαμογελάτε, να ζείτε συνειδητά την κάθε στιγμή και να απολαύσετε τη ζωή σας, όπως αυτή ξετυλίγεται. Μπορεί να μην καταλήξετε ακριβώς εκεί που θέλατε να πάτε, αλλά θα φθάσετε τελικά ακριβώς εκεί που πρέπει να πάτε.

# 8. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε.

8 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν όλα σας πηγαίνουν στραβά. Το τρίτο θα αλλάξει τη ζωή σας!
Μην φοβάστε να προσπαθήσετε ξανά, να αγαπήσετε και πάλι, να ζήσετε και πάλι και να ονειρευτείτε και πάλι. Μην αφήνετε ένα σκληρό μάθημα να σκληρύνει την καρδιά σας. Τα καλύτερα μαθήματα της ζωής συχνά διδάσκονται από τα χειρότερα λάθη και στις χειρότερες συνθήκες. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νομίζετε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα. Ότι έχετε φτάσει στον πάτο του βαρελιού και ότι δεν πρόκειται να ξεφύγετε ποτέ από το αδιέξοδο. Δεν ισχύει. Όταν αισθάνεστε ότι ξεμείνατε από δυνάμεις και ότι είστε έτοιμος να τα παρατήσετε, να θυμάστε ότι μερικές φορές τα πράγματα πρέπει να πάνε πολύ στραβά πριν εξελιχθούν σωστά. Μερικές φορές πρέπει να ζήσετε το χειρότερο, για να φτάσετε στο καλύτερο.
Ναι, η ζωή είναι σκληρή, αλλά εσείς είστε πιο σκληρός. Βρείτε τη δύναμη να γελάτε κάθε μέρα. Βρείτε το θάρρος να αισθανθείτε διαφορετικά, όμορφα. Ανακαλύψτε στη καρδιά σας τον τρόπο να κάνετε τους άλλους να χαμογελούν. Μην εκνευρίζεστε με πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Ζήστε απλά. Μοιράστε την αγάπη σας απλόχερα. Μιλήστε με ειλικρίνεια. Εργαστείτε επιμελώς. Ακόμη και αν πέσετε, σηκωθείτε και συνεχίστε. Συνεχίστε.
Κάθε πρωί που θα ξυπνάτε, να έχετε στο μυαλό σας αυτή τη λίστα:
«Να σκέφτεσαι θετικά. Να τρως υγιεινά. Να ασκείς το σώμα σου. Να ανησυχείς λιγότερο. Να δουλέψεις σκληρά. Να γελάς συχνά. Να κοιμάσαι καλά. Επανάληψη…»
Αν βρήκατε ενδιαφέρουσες τις συμβουλές των Μάρκ και Έιντζελ, φροντίστε να μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας, ώστε να μπορέσουν να τις διαβάσουν και άλλοι!
Πηγη dinfo.gr

Οικογένειες έχουν μετατρέψει σε σπίτια τα Ι.Χ στην Πάτρα (Φωτογραφίες)


Οικογένειες έχουν μετατρέψει σε σπίτια τα Ι.Χ στην Πάτρα (Φωτογραφίες)
Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει από την απαρχή της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, οι εικόνες των εξαθλιωμένων συμπολιτών μας που έχουν βυθιστεί στη δίνη της ανέχειας πάντα θα αποτελούν γροθιά στο στομάχι.
Τέτοια θλιβερά φωτογραφικά στιγμιότυπα αποτυπώνονται στην Πάτρα της φτώχειας και της πείνας, όπου όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης χάνουν όλα τους τα υπάρχοντα και βρίσκονται στο δρόμο από τη μια στιγμή στην άλλη.
Το τελευταίο χρονικά κρούσμα αφορά σε μια τριμελή οικογένεια με ένα 9χρονο κοριτσάκι στην περιοχή των Προσφυγικών, την οποία ο σπιτονοικοκύρης πέταξε έξω από το σπίτι εξαιτίας οφειλών ύψους 700 ευρώ από απλήρωτα ενοίκια.
Παρά τη γενικευμένη αντίδραση και την κινητοποίηση των γειτόνων τους που έσπευσαν να τους προστατέψουν, ο ιδιοκτήτης του παλαιού σπιτιού εξέδωσε δικαστική απόφαση για την απομάκρυνσή τους από το χώρο, έστω κι αν ο άνεργος 52χρονος πατέρας της οικογένειας -υδραυλικός στο επάγγελμα- ανέλαβε να κάνει ανακαίνιση σε εσωτερικούς χώρους αντί των ενοικίων που αδυνατούσε να καταβάλει.
Την προηγούμενη εβδομάδα, αστυνομικά όργανα είχαν φθάσει στο σπίτι για να γίνει η έξωση αλλά κάτοικοι της περιοχής είχαν αποκλείσει το δρόμο αποτρέποντας αυτή την απαράδεκτη ενέργεια.
Δυστυχώς, όμως, τις επόμενες ημέρες η δικαστική απόφαση εκτελέστηκε κανονικά. Μάλιστα οι περίοικοι, προς τιμήν τους, συγκέντρωσαν ορισμένα χρήματα τα οποία έδωσαν στον 52χρονο και τη Ρουμάνα σύζυγό του.
Έκτοτε, ωστόσο, τα ίχνη τους αγνοούνται και εύλογα εκφράζονται φόβοι για την τύχη του άτυχου ανδρόγυνου με το ανήλικο παιδί.
Έτσι μία ακόμα οικογένεια της Πάτρας, έρχεται για να προστεθεί σε αυτές που έχουν μείνει στον δρόμο λόγω της κρίσης που μαστίζει την τοπική κοινωνία της Πάτρας, όπως και ολόκληρης της επικράτειας.
Αξίζει να τονισθεί ότι μόνο στην περιοχή των Δεμενίκων εντοπίστηκαν πρόσφατα άλλες τέσσερις οικογένειες με 10 ανήλικα παιδιά συνολικά που είναι άστεγες, χωρίς σπίτι, ενώ πηγαίνοντας στην νότια πλευρά της Πάτρας και συγκεκριμένα στον Φάρο και στο διπλανό πάρκο που υπάρχει εκεί, θα δει κανείς ανάμεσα στους ανθρώπους που αθλούνται, που τρέχουν ή κάνουν την βόλτα τους με το ποδήλατο, να υπάρχουν οικογένειες που κοιμούνται μέσα σε αυτοκίνητα…
Στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας οι εικόνες που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου είναι τριτοκοσμικές. Ολόκληρα νοικοκυριά έχουν στηθεί μέσα σε Ι.Χ. και «παραθερίζουν» δίπλα στη θάλασσα.
Ανάμεσα τους βρίσκονται και πολλά μικρά παιδιά, που μεγαλώνουν κάτω από εξαιρετικά άθλιες συνθήκες χωρίς τα βασικά αγαθά και τις στοιχειώδεις υποδομές.
Οι άνθρωποι αυτοί δε διαθέτουν ούτε τουαλέτες, ούτε μπάνιο με αποτέλεσμα τα πάντα γίνονται αυτοσχέδια στους γύρω χώρους και πλατείες. Εκεί τρώνε, εκεί κοιμούνται, εκεί προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αυτή την τοξική βόμβα.
300 νέοι άποροι μέσα σε 120 ημέρες
Ο αριθμός των απόρων στην αχαϊκή πρωτεύουσα αυξάνεται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία καταγραφής των ατόμων που αδυνατούν να σιτιστούν και να εξασφαλίσουν στέγη.
Μόνο τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2015 τα άτομα που ζητούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα.
Έως και τα τέλη του 2014 κάθε μήνα υποβάλλονταν περίπου 30 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα ενώ από τον Γενάρη έως και τον Απρίλη του τρέχοντος έτους σε μηνιαία βάση ο αριθμός των αιτήσεων έχει εκτοξευθεί.
Συνολικά το τετράμηνο Ιανουάριος – Απρίλιος υποβλήθηκαν 300 αιτήσεις με το συνολικό αριθμό των ατόμων που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τροφή να έχει εκτιναχτεί στις 5.000 από 1.700 που ήταν μέχρι πριν από λίγους  μήνες.
Την ίδια ώρα σοκάρουν τα στοιχεία τα οποία αφορούν σε παιδιά, τα οποία οι γονείς τους αδυνατούν να θρέψουν με αποτέλεσμα περισσότερα από 500 ανήλικα τέκνα από τον Φλεβάρη και μετά να παίρνουν δεκατιανό με πρωτοβουλία του Δήμου ενώ η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως από τη νέα σχολική χρονιά οι Πατρινές οικογένειες που δεν θα είναι σε θέση να σιτίσουν επαρκώς τα παιδιά τους θα αντιστοιχούν σε 1500 μαθητές.
Οι πραγματικοί αριθμοί ωστόσο εκτιμάται πώς είναι τριπλάσιοι καθώς στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κοινωνικός τομέας δεν συμπεριλαμβάνονται οικογένειες και παιδιά των οποίων τη σίτιση και ενίσχυση έχουν αναλάβει άλλοι φορείς και σύλλογοι της περιοχής ή για λόγους αποφυγής στιγματισμού δεν δηλώνουν ποτέ το πρόβλημα βιοπορισμού που τους αφανίζει…
Πάτρα: Οικογένειες ζουν στους δρόμους και κοιμούνται μέσα στα αμάξια
Πάτρα: Ολόκληρες οικογένειες… "παραθερίζουν" δίπλα στη θάλασσα μέσα σε αυτοκίνητα – Τριτοκοσμικές εικόνες Υπό άθλιες συνθήκες
 



kontranews.gr

Γλέζος: Ανιστόρητος και προκλητικός ο Σόιμπλε


Η συνέντευξη

17:05 | 01 Ιουν. 2015
Αποφασισμένος να συνεχίσει να παλεύει για τη δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και την επιστροφή στο ελληνικό δημόσιο των γερμανικών οφειλών που εκκρεμούν από την περίοδο της Κατοχής δήλωσε τη Δευτέρα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, με συνέντευξή του στην πολιτική ιστοσελίδα της Δανίας Altinget.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ό,τι αφορά τις θέσεις τους για το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων και τον χαρακτηρίζει «ανιστόρητο και προκλητικό».
Αναλυτικά, ολόκληρη η συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου έχει ως εξής:
Τι σας ωθεί να συμμετέχετε στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή; Ποιο είναι το βασικό αντικείμενο ενδιαφέροντός σας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής σας εργασίας;
Ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές του 2014 ήταν ότι έκρινα πως ήταν πλέον καιρός κάποια θέματα να γίνουν γνωστά στους πολίτες της Ευρώπης. Αναφέρομαι στο ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και την Κατοχή της χώρας από τις δυνάμεις του Άξονα.
Δυστυχώς, εβδομήντα χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου και είκοσι πέντε μετά την επανένωση της Γερμανίας, οι ελληνικές απαιτήσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες. Σημειώστε εδώ ότι οι δύο άλλες κατοχικές δυνάμεις στην Ελλάδα, Ιταλία και Βουλγαρία, έχουν εκπληρώσει προ πολλού τις υποχρεώσεις που τους αναλογούσαν απέναντι στην Ελλάδα. Όπως επίσης και ότι η ίδια η Γερμανία έχει ικανοποιήσει τις απαιτήσεις όλων των άλλων χωρών, όπως ορίστηκαν στη Διάσκεψη του Παρισιού, το 1946. Γιατί, λοιπόν, δύο μέτρα και δύο σταθμά για παρόμοιες υποθέσεις; Δεν μπορεί να συνεχίσει η Γερμανία να αυτοεξαιρείται έναντι της Ελλάδας, όπως κάνει μέχρι σήμερα.
Όσο μού το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, λοιπόν, θα συνεχίσω να παλεύω τόσο για να αποζημιωθούν οι απόγονοι των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας όσο και για να επιστραφούν στο ελληνικό Δημόσιο αυτά που δικαιούται. Οι απαιτήσεις του ελληνικού Δημοσίου περιλαμβάνουν: (α) το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, το οποίο οι Ναζί είχαν δημιουργήσει, (β) τις επανορθώσεις για την καταστροφή της εθνικής οικονομίας της χώρας, όπως προσδιορίστηκαν στη Διάσκεψη του Παρισιού το 1946 και (γ) την επιστροφή των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών.
Ο δεύτερος λόγος που με έφερε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η ανθρωπιστική κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ήθελα να μεταφέρω την αγωνία και την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών λόγω της αυταρχικής πολιτικής της Ευρώπης και των καταστροφικών και παράλογων μέτρων λιτότητας που μας έχουν επιβληθεί, όχι προς όφελος του λαού, αλλά προς όφελος του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των γερμανικών επιχειρήσεων. Πού είναι, λοιπόν, η Ευρώπη της Ειρήνης, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Λαϊκής Κυριαρχίας, που οραματίστηκαν οι θεμελιωτές της Ενωμένης Ευρώπης;
Κατά πόσο η θέση του Ευρωβουλευτή ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σας;
Η θέση του Ευρωβουλευτή εξυπηρέτησε στο να μου δώσει πιο εύκολη πρόσβαση στο σύνολο των λαών και των πολιτών της Ευρώπης, για να τους ενημερώσω για τα ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στο πολιτικό μου πρόγραμμα. Υπό την έννοια αυτή, η θέση ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου και εξυπηρέτησε το σκοπό μου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι ευχαριστημένος από τη σημερινή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ποια είναι η γνώμη σας για τη σημερινή κατάσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;
Υπήρξα ευρωβουλευτής και στο παρελθόν. Το Κοινοβούλιο που είχα γνωρίσει το 1985 με το Κοινοβούλιο που βρήκα στη δεύτερη αυτή θητεία μου διέφεραν κατά πολύ. Αντί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξελιχθεί περαιτέρω σε ένα δημοκρατικό όργανο εκπροσώπησης των Ευρωπαίων πολιτών, κατάντησε ένα άκρως γραφειοκρατικό και αυταρχικό σώμα, το οποίο φιμώνει τα μέλη του, περιορίζοντας το χρόνο έκφρασής τους και αφήνοντας τα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα να κυριαρχούν εις βάρος των υπολοίπων. Επιπλέον, παρά την υποτιθέμενη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ευρωκοινοβουλίου, τα όσα διαδραματίζονται εδώ ελάχιστα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Ευρώπης.
Ποια διδάγματα της εμπειρίας σας χρησιμοποιείτε εντός του Κοινοβουλίου και πώς;
Το βασικό δίδαγμα της πείρας μου είναι ότι τίποτα δεν σου χαρίζεται. Αν δεν επιμείνεις και δεν παλέψεις γι’ αυτά που θέλεις, δεν πρόκειται και να τα αποκτήσεις. Όταν ήρθα στις Βρυξέλλες, τον Ιούλιο του 2014, κανείς δεν θυμόταν, ουσιαστικά, το ρόλο της Ελλάδας στα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Κανείς δεν αναφερόταν στις θυσίες της Ελλάδας, που είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της οποίας ο πληθυσμός μετά τη λήξη του πολέμου ήταν μικρότερος, σε απόλυτους αριθμούς, απ’ ό,τι στην αρχή του πολέμου.
Και το κυριότερο: δεν επρόκειτο για απώλειες στα πεδία των μαχών, αλλά κυρίως για αμάχους. Σκεφτείτε ότι οι νεκροί από την πείνα, τις εκτελέσεις και τις μάχες στη διάρκεια της Κατοχής έφτασαν τις 600.000! Ένα άλλο δίδαγμα της εμπειρίας μου, περισσότερο πρακτικό αν θέλετε, είναι να μη συμβιβάζομαι με τους κανόνες, αλλά να τους χρησιμοποιώ προς όφελός μου. Έτσι επωφελούμαι των διαφόρων διαδικαστικών διόδων και, αντί να στερώ τον ήδη περιορισμένο χρόνο ομιλίας των συναδέλφων μου, προβάλλω τις θέσεις μου με τα ίδια τα όπλα των διαδικασιών, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά τις δυνατότητες έκφρασης που ο ίδιος ο Κανονισμός λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου προβλέπει.
Έχετε μια πολύ συγκεκριμένη ατζέντα. Έχετε την αίσθηση ότι δημιουργείτε κάποια διαφορά;
Είναι προφανές ότι πλέον στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα μέσα στην ίδια τη Γερμανία. Δεν θέλω να συνδέσω την εξαιρετικά γόνιμη περιοδεία που έκανα πρόσφατα στη Γερμανία με τη διαφαινόμενη αλλαγή προσέγγισης του συγκεκριμένου ζητήματος από τη γερμανική πολιτική ηγεσία. Ωστόσο παραμένει γεγονός ότι, σε αντίθεση με τις ανιστόρητες και προκλητικές απόψεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, πληθαίνουν απρόσμενα εκείνοι που διαφοροποιούνται, μιλώντας ευθέως για υπαρκτές και νόμιμες απαιτήσεις της Ελλάδας.
Εκείνο που μένει σε μένα και με συγκινεί βαθιά από την περιοδεία μου στη Γερμανία είναι η ανταπόκριση που είδα να έχει ο γερμανικός λαός. Γερμανοί πολίτες ήρθαν, μας άκουσαν και, αντί να ζητήσουν μια άνευ σημασίας συγγνώμη, έκαναν κάτι πολύ πιο ουσιαστικό: προχώρησαν στην ίδρυση Επιτροπών Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα για λογαριασμό της χώρας μας.
Κι αυτό έχει για μένα τη μεγαλύτερη σημασία, γιατί δεν δρομολογείται απλώς η επίλυση ενός ηθικού ζητήματος, αλλά σφυρηλατείται και μια σχέση φιλίας, αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης ανάμεσα στους δύο λαούς, μια γέφυρα ειλικρινούς επικοινωνίας πάνω απ’ όλα. Ο γερμανικός λαός δεν ευθύνεται για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ και γι’ αυτό δεν πρέπει να πληρώσει τα όσα οφείλει η χώρα τους στην Ελλάδα.
Εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν είναι οι γερμανικές εταιρείες που θησαύρισαν ληστεύοντας τον ελληνικό Λαό, όπως η Κρουπ, η Ζήμενς και η Ντόιτσε Μπανκ. Ειδικά σε μια περίοδο κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, οι σχέσεις φιλίας των λαών Γερμανίας και Ελλάδας μπορούν να μας κρατήσουν ενωμένους και να διασφαλίσουν μια καλύτερη προοπτική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σχεδιάζετε να ξανακατέβετε υποψήφιος;
Είμαι πλέον 93 ετών. Έκανα την αρχή, πάλεψα τους αγώνες μου και με το παραπάνω. Αν δεν έρθουν οι επόμενες γενιές να αναλάβουν να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, τότε θα έχω αποτύχει. Ωστόσο δεν θα πάψω μέχρι τέλους να μάχομαι γι’ αυτά που πιστεύω. Το οφείλω στους συναγωνιστές μου που χάθηκαν αδικαίωτοι, το οφείλω στην Ιστορία και στην αλήθεια. Και κάτι τελευταίο. Στα ελληνικά, αλήθεια σημαίνει άρνηση της λήθης. Κι εγώ θέλω να συνεχίσω να θυμάμαι.


tvxs

Παναρίτη παραιτήθηκε και " καρφωσε " τον Α.Τσίπρα "οτι την υποστήριξε " - Αντι να ανακληθεί ο διορισμός της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΑΛΥΣΗ

Γράφει: Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ


 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.
Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής
διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά.»

ΓΙΑΤΙ  ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εστειλε επιστολή στην οποία καταφέρθηκέ εμμεσα  εναντίον των 44 βουλευτών και άλλων στελεχών που ζήτησαν την παραίτησης της - εκφράζοντας στην ουσία την επιθυμία του λαού που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να μήν βλέπουν να χειρίζονται το το εθνικό πρόβλημμα  της Ελλάδος( ΔΝΤ μνημόνια) συνέργάτες του ΠΑΣΟΚ και του Γιωργου Παπανδρέου οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν το πρόβλημμα .

 Ταυτόχρονα η Ε.Παναρίτη  ευχαριστώντας "έξυπνα" τον πρωθυπουργό για την<< στήριξη του >>τον " "καρφώνει" στα μάτια του λαού... και οχι μόνο,  δημιουργώντας και θέμα πολιτικής  συνοχής παράλληλα μεταξυ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -  αλλά και των στελεχών της κυβέρνησης γενικότερα.

 Στην ιδια επιστολή της κανει λόγο για αδιακοπη συνεργασία αφήνοντας παραθυράκι για τον διορισμό
της ενδεχομένως στο μέλλον - σε κάποια άλλη ίσως θέση ( κρατάει μαγιά όπως λέει ο λαός ).
 Μιλάει για " συστράτευση απέναντι στους σκληρούς δανειστές " να συστρατευτούν η εκπρόσωποι των μνημονιακών πολιτικών δηλαδή με τους... αντιμνημονιακούς και να απελευθερώσουν την Ελλάδα απο τα μνημονιακά δεσμα εκείνοι που  την οδήγησαν στα δεσμα αυτα ως συνεργάτες του Γεωργίου Παπανδρέου .

Ο Α.Τσίπρας έπρεπε να είχε τολμήσει να κάνει την ανάκλιση του διορισμού της Ε.Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ πριν προλάβει να παραιτηθεί,  γιατι με την παραίτηση της μένει ένα  πολιτικό "στίγμα" - ένα ερωτηματικό τουλάχιστον για τον  Α.Τσίπρα και την κυβέρνηση πλήν εκείνων των βουλευτών που είχαν εκφράσει την αντίθεση τους με δηλώσεις η την επιστολή  τους ( των 44 ων)

Παναρίτη:Δεν είμαι Ελληνίς είμαι ...Αμερικανίς

στο ΔΝΤ!!!!

Παναρίτη:Δεν είμαι Ελληνίς είμαι ...Αμερικανίς-18.000 ευρώ ο μισθός της στο ΔΝΤ!!!!

Αντιγράφουμε από το προφίλ του δημοσιογράφου Νίκου Χασαπόπουλου.
Ξέρετε πόσα θα εισπράτει μηνιαίως η Παναρίτη στο ΔΝΤ; 18.000 ευρώ συν έξοδα παράστασης. Να σας θυμίσω ότι:
1. το βιογραφικό της ελέγχεται για την ορθότητά του,
2. προσεληφθη απο την κυβέρνηση του Περού για την αντιμετώπιση της κρίσης με αποτέλεσμα ο περουβιο-γιαπωνεζος πρωθυπουργός Φουτζιμόρι να καταλήξει στη φυλακή για μαζικές δολοφονίες,κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση χρήματος (μίζες) και το Περού να βυθιστεί στην ύφεση.
3. Στην Ελλάδα την έφερε η Λούκα Κατσέλη, αλλα γρήγορα την αγκάλιασε ο ΓΑΠ κάνοντας την Επικρατείας, και
4. Αυτοχαρακτηρίζεται ως...θεσμικός οικονομολόγος, αγαπημένη της φράση όταν δήθεν ειναι οργισμένη: "εξήλθα των ρούχων μου" και το σημαντικότερο θεωρεί τον Βαρουφακη...Θεό που της έκανε το ρουσφέτι και την αποκατάστησε επαγγελματικά στο ΔΝΤ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα του Guardian, σε άρθρο που αναφέρεται στην ελληνική κρίση, δηλώνει: «...δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα».

Ακόμη, σε επόμενο σημείο αναφέρει πως η Ελλάδα θα πρέπει να καταστεί "λιγότερο Ελληνική".
Στο εν λόγω άρθρο στον Guardian, σχολιάζοντας και παρουσιάζοντας την κα. Έλενα Παναρίτη αναφέρεται: "…Και για έναν Έλληνα πολιτικό που εμπλέκεται στην προώθηση μερικών από τα πιο αιφνίδια, επώδυνα οικονομικά μέτρα στην ιστορία της χώρας, αυτή δεν φαίνεται ιδιαίτερα Ελληνίδα. Όταν παρατηρήσουμε πόσοι υπολογιστές της Apple είναι στο γραφείο της, απαντά: "Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είμαι Ελληνίδα (!!!), είμαι Αμερικανίδα"».

Σύμφωνα με το lamiatimes.gr η ομιλία της σε αμερικανική προφορά διανθίζεται με «darn» και «have a nice day". Όταν ρωτήθηκε να περιγράψει το πώς η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει την οικονομία της, η απάντησή της περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή θεσμών της και των δομών της - με άλλα λόγια, καθιστώντας την Ελλάδα λιγότερο ελληνική".  




πηγη

Οι δέκα κανόνες του ανδρικού φλερτ

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Οι δέκα κανόνες του ανδρικού φλερτΤο φλερτ, το παιχνίδι με τα μάτια, η πρώτη προσέγγιση, λένε ότι δεν έχουν κανόνες. Μια ματιά, μια κίνηση, ένα είδος συμπεριφοράς ενός άνδρα μπορεί να προσελκύσει μια γυναίκα και να απωθήσει μια άλλη. Η μήπως έχουν; Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια με έδρα το Σαν Λούις Ομπίσπο έκαναν μια πρωτότυπη έρευνα με μεγάλο δείγμα 2.000 γυναικών και τους ζήτησαν να τους παραθέσουν τα δέκα χαρακτηριστικά που εκτιμούν περισσότερο σε μια προσπάθεια να τις φλερτάρουν. Οι δημοφιλέστερες δέκα απαντήσεις είναι και ο… μπούσουλας της ανδρικής συμπεριφοράς όταν ετοιμάζεται να παίξει το ρόλο του κυνηγού…
10. Όχι μόνο σε μπαρ και κλαμπ.
Η γυναίκα το εκτιμάει περισσότερο όταν ένας άνδρας προσπαθεί να τη φλερτάρει σε χώρο άλλον από τους… προορισμένους γι’ αυτό το σκοπό. Μια… απόπειρα σε σουπερμάρκετ, σ’ ένα καφέ, ακόμα και στη στάση του λεωφορείου εκτιμάται δεόντως και αντιμετωπίζεται με πολύ πιο χαμηλά κριτήρια, διότι θεωρείται πολύ πιο αυθεντική. Η γυναίκα καταλαβαίνει ότι ο άνδρας ελκύεται πραγματικά απ’ αυτήν, δεν προσπαθεί να παίξει ένα παιχνίδι για να περάσει η βραδιά.
9. Παίξε με τα μάτια.
Η κάθε γυναίκα θέλει να είναι προετοιμασμένη πριν δεχτεί την… ανδρική επίσκεψη στο ζωτικό της χώρο. Μια σειρά επίμονων ματιών στέλνουν το κατάλληλο μήνυμα. Ενίοτε και την απάντηση. Η γυναίκα ξέρει πώς να… ενθαρρύνει αυτόν που την ενδιαφέρει με τη δική της ματιά, ώστε να αρχίσει καλά η ιστορία.
Οι δέκα κανόνες του ανδρικού φλερτ8. Φύγε αξιοπρεπής.
Πολλές φορές υπάρχει παρανόηση στις ματιές ή ακόμα και σύγχυση, κακή διάθεση, εκνευρισμός από κάτι άλλο και οι γυναίκες απορρίπτουν ένα φιλόδοξο αρσενικό χωρίς να εκτιμήσουν τα προσόντα του. Το να μην γίνεις κολλιτσίδα, να μην επιμένεις πολύ και να αποχωρήσεις με τακτ, ευγένεια και αξιοπρέπεια θα της δώσει την ευκαιρία να σε… γραδάρει καλύτερα κι ενδεχομένως να δώσει και σε σένα μια δεύτερη ευκαιρία πιο αργά.
7. Απόφυγε τα κλισέ
Προετοιμασμένες φράσεις, σαχλά αστειάκια που διάβασες σε «ειδικά» περιοδικά και χιλιοειπωμένα ανέκδοτα είναι τα πρώτα συστατικά της χυλόπιτας. Τις περισσότερες φορές αρκούν απλές, κατανοητές και ειλικρινείς φράσεις, μαζί μ’ ένα χαμόγελο, για ν’ αρχίσει το παιχνίδι. Τα κλισέ εκτός από σένα τα έχουν διαβάσει κι αυτές, πιθανότατα τους τα’ χουν πει περισσότερες από μία φορές, οπότε δεν πιάνουν πια.
6. Κομπλιμέντα με μέτρο
Κάθε γυναίκα κολακεύεται από ένα κομπλιμέντο, ακόμα κι αν είναι… θεά κι ακούει δεκάδες τέτοια καθημερινά. Μην απορρίψεις τα κομπλιμέντα επειδή τα’ χει ξανακούσει. Μην ξεκινήσεις, όμως, μ’ αυτά. Χρειάζεται το κατάλληλο timing, να βγει μέσα από τη συζήτηση, κι όχι η συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το κομπλιμέντο.
Οι δέκα κανόνες του ανδρικού φλερτ5. Αυτοπεποίθηση, όχι υπεροψία.
Ο «αέρας» που δείχνει το αρσενικό είναι ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του φλερτ που ελκύει τις γυναίκες. Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά που εμπνέεις, όμως, δεν πάει μαζί ούτε με τον κομπασμό, ούτε με την αυταρέσκεια, ούτε με την επιδειξιομανία. Βγαίνουν με απλές κινήσεις και φράσεις. Φράσεις όπως «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα» απλά εκνευρίζουν, αν δεν γελοιοποιούν…
4. Προσοχή στις… οσμές!
Το μοναδικό στοιχείο που είχε 100% αποδοχή ως… προαπαιτούμενο από μια γυναίκα δεν ήταν ούτε η ομορφιά, ούτε τα λεφτά, αλλά η προσωπική υγιεινή. Λίγος παραπάνω ιδρώτας και τσαλακωμένα ρούχα σ’ ένα χορευτικό κλαμπ δεν πειράζουν, αρκεί να μην συνοδεύονται από δυσάρεστες οσμές. Προσοχή σε ντους, αποσμητικό και κολόνια αν θες να μην απορριφθείς με τη μία.
3. Μην πίνεις για να πάρεις θάρρος.
Αν βρωμάς αλκοόλ από μέτρα μακριά δίνεις δύο λάθος μηνύματα: Είτε ότι είσαι αλκοολικός, είτε ότι δεν έχεις το απαραίτητο θάρρος για να μιλήσεις νηφάλιος. Και τα δύο είναι αρκετά για να την απομακρύνουν. Ασε που αν φτιάξεις κεφάλι και φας απόρριψη, για να μιλήσεις σε κάποιαν άλλη κινδυνεύεις να γίνεις… σκνίπα!
Οι δέκα κανόνες του ανδρικού φλερτ2. Μόνο αυτή υπάρχει.
Αν προσπαθείς να εισέλθεις σε… γυναικοπαρέα, στόχευσε μία και μην αλλάξεις στην πορεία. Το να πιάσεις κουβέντα με όλες χωρίς να δείχνεις εξαρχής την προτίμησή σου μπορεί να σε κάνει πρόσκαιρα δημοφιλή ανάμεσά τους (ειδικά αν δεχτούν και κέρασμα), όμως στην πορεία θα τις μπερδέψει και το πιθανότερο είναι να μην προχωρήσεις. Δώσε από την αρχή το μήνυμά σου ποια προτιμάς και στην πορεία προσπάθησε να την απομονώσεις. Το εκτιμά πολύ ότι την ξεχώρισες.
1. Να είσαι ο εαυτός σου.
Μην προσπαθήσεις να δείξεις ένα πρόσωπο που δεν υπάρχει. Ολοι μας τονίζουμε τα καλά μας στοιχεία και προσπαθούμε να κρύψουμε τα κακά, αλλά σε όλα υπάρχει μέτρο. Δεν έχει σημασία μόνο η πρώτη προσέγγιση, θα απογοητευθεί πολύ περισσότερο στη συνέχεια αν της δημιουργήσεις προσδοκίες, στις οποίες δεν μπορείς να ανταποκριθείς