19 Απριλίου 2019

Καιρός: Βροχερό Σαββατοκύριακό – Η πρόβλεψη για την Μεγάλη Εβδομάδα –ΒΙΝΤΕΟ


Καιρός: Βροχερό Σαββατοκύριακό – Η πρόβλεψη για την Μεγάλη Εβδομάδα – video

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει αρκετά πλέον το τοπίο για το πως θα είναι ο καιρός τόσο για το Σάββατο (20.4.2019) και την Κυριακή των Βαΐων (21.4.2019) όσο και για τη Μεγάλη Εβδομάδα έως και την Κυριακή του Πάσχα 2019 (28.4.2019).

Όπως δήλωσε στο newsit.gr ο Τάσος Αρνιακός, για το Σάββατο του Λαζάρου περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Βόρεια Κρήτη που από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, λίγα χιόνια μάλιστα θα πέσουν στα βουνά της Ροδόπης.

Βοριάδες στα δυτικά 3 έως 5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τοπικά τα 7 με 8 αλλά από το βράδυ στα δυτικά και στη Μακεδονία θα γυρίσουν σε νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 3 έως 17 στα κεντρικά από 6 ως 20 νοτιότερα στα νησιά από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν με λίγες τοπικές βροχές και μπόρες κυρίως στη γύρο ορεινή ζώνη νοτιοανατολικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις το πρωί που από το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές και μπόρες στα γύρω ορεινά. Νοτιοανατολικός άνεμος 3 με 5 μποφόρ στο Θερμαϊκό και τη θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή των Βαΐων περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν στο Ιονίου και τα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και μπόρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Νοτιοανατολικούς ανέμους στα δυτικά και στη Μακεδονία 4 με 5 μποφόρ, στο Ιονίου όμως θα φτάσουν τα 6 και βοριάδες στις υπόλοιπες θάλασσες 4 έως 6 μποφόρ στα Δωδεκάνησα θα φτάσουν ακόμα και τα 7 Θερμοκρασία στα βόρεια από 5 έως 18 στα κεντρικά από 6 έως 19 νοτιότερα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Biokott - Bioflorina Μαρμελάδες -Γλυκά κουταλιού- Λικέρ     κλικ ΕΔΩ
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό

 

Μεγάλη εβδομάδα

Τη Μεγάλη Δευτέρα περιμένουμε λίγες αρχικά νεφώσεις που σιγά-σιγά θα πυκνώσουν, με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία, την Θράκη και την Δυτική Ελλάδα αλλά από το βράδυ και μετά περιμένουμε καταιγίδες κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο. Νοτιοανατολικός άνεμος 4 με 6 μποφόρ που στο Ιόνιο θα φτάσουν έως και τα 7 Η θερμοκρασία σε άνοδο Θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 έως 20 στα κεντρικά από 6 ως 20 νοτιότερα από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας δείχνει ότι θα έχουμε μία άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές που θα πλησιάσουν και θα ξεπεράσουν τους 25 βαθμούς, με τις βροχές να επιμένουν κυρίως στις ορεινές περιοχές.
Την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε, ως συνήθως, βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, αρκετή συννεφιά και την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή κάμψη.
Τέλος για το επίμαχο διάστημα του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα περιμένουμε γενικά ήπιο καιρό χωρίς ακραία φαινόμενα.
.
 Newsit


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
           Email: fyllokaiftero@gmail.com

Όσα κρύβει από το βιογραφικο του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Μητσοτάκη, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ, αποκαλύπτει η έρευνα του Γιώργου Αδαλή. ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΑΘΩΩΝ ΑΙΜΑ.



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΑΠΟΚΑΛYΨΗ: Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ., ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ




 
Το είχε υποσχεθεί μέρες από την προσωπική του σελίδα στο f.b., ο δημοσιογράφος - ερευνητής Γιώργος Αδαλής, πως θα έβγαζε στην δημοσιότητα μια αποκάλυψη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙΡΙΔΗ.




Ενημέρωσε προς τούτο και το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αναμένοντας μια απάντηση, που δεν ήλθε ποτέ.

Κατά την προσωπική μου άποψη, ήμουν απόλυτα βέβαιη πως  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ Ν.Δ., ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΙΑ... ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ, ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ...

ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΜΩΣ, ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΝ ΚΡΥΦΤΕΙ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ... ΧΑΡΑΜΑΔΑ.

Γιατί στο ΕΓΚΛΗΜΑ που συνετελέστηκε δεκαπέντε χρόνια πριν και πάγωσε όλη την Ελλάδα, εμπλέκεται και το όνομα του ... υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙΡΙΔΗ.

Η συνέχεια, στην έρευνα του έγκριτου δημοσιογράφου, Γιώργου Αδαλή.
Δεν περιμένω ούτε από τον Μητσοτάκη, ούτε από τον ίδιο τον ευρωβουλευτή, την όποια παραίτηση.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ!...
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Είκοσι ένας νεκροί, είκοσι ένα «Κατηγορώ» για ένα ΕΓΚΛΗΜΑ, που πάγωσε όλη την Ελλάδα... 

 Η μοιραία νταλίκα, κυκλοφορούσε ανασφάλιστη, ενώ η φόρτωση των νοβοπάν, είχε γίνει με τρόπο ανεύθυνο, που δεν έδινε καμία εγγύηση για την ασφάλεια μεταφοράς.
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.





George Adalis B

Δύο χρόνια τώρα, κατά καιρούς διαβάζω και βλέπω βίντεο του καθηγητή της Παντείου, κ.Δημήτρη Καιρίδη με τα οποία διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως. 

Ειδικά για όσα έχει πει για τους Πόντιους, τον Μέγα Αλέξανδρο, την Μακεδονία καθώς και για την "Οθωμανική προέλευση των Ελλήνων". 




Κι αν όλα αυτά τα έλεγε κάποιο στέλεχος του Σύριζα θα μπορούσα αντιληφθώ γιατί το κάνει. 

Οπως επίσης αν τα έλεγε ένας ιδιώτης που δεν είχε σχέση με την εκπροσώπηση πολιτών σε Κοινοβούλια. 

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι τι δουλειά έχει ένας καθηγητής με τέτοιες ιδέες σε ένα «συντηρητικό-πατριωτικό(!)» κόμμα όπως η ΝΔ που στο καταστατικό της αναφέρει εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Ως Έλληνας πολίτης λοιπόν έμαθα από νεαρή ηλικία να ψάχνω όλους τους πολιτικούς που πρωτοεμφανίζονται στην πολιτική σκηνή και να αποκτώ άποψη πριν αποφασίσω τι θα ψηφίσω.

Και αυτό το κάνω από τις αρχές του '90 και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια που η χώρα μαστίζεται από την τεχνητή οικονομική κρίση που μας επέβαλλαν δύο Γερμανοί Τραπεζίτες με έδρα το Λονδίνο.


Για τον κύριο Καιρίδη έχουν γραφτεί πολλά που αφορούν στο βιογραφικό του.

Είτε γιατί τα αναφέρει ο ίδιος, είτε γιατί ΔΕΝ τα αναφέρει αλλά βρίσκονται δημόσια αναρτημένα σε άλλα αρχεία.

Το ότι θέλει να προσφέρει στην πολιτική ως Ευρωβουλευτής είναι δικαίωμά του.

Σήμερα λοιπόν θα σας αποκαλύψω κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν μιας και ο καθηγητής δεν το αναφέρει πουθενά στο βιογραφικό του. 



Ο Δημήτρης Καιρίδης έχει έναν αδερφό το Νίκο που είναι μηχανικός και έχει Κατασκευαστική Εταιρία.
Η σύζυγος του Νίκου Καιρίδη είναι η κυρία Λουκία Σαράντη θυγατέρα Αθανασίου Σαράντη.




Η Λουκία Α. Σαράντη είναι (σήμερα) πρόεδρος μιας μεγάλης εταιρίας της AKRITAS ΑΕ (που ίδρυσε ο πατέρας της) η οποία ασχολείται δεκαετίες με το εμπόριο Ξυλείας σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Αντιπρόεδρος της εταιρίας είναι ο Γιώργος Σαράντης που είναι αδελφός της Λουκίας.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΛΟΣ (ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ) ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ AKRITAS ΑΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ.




Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, όλα αυτά είναι αναρτημένα δημόσια στο επίσημο site της AKRITAS και σύμφωνα με την εταιρία, το 78.9% ανήκει στους βασικούς μετόχους και το 21.10% βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά σε άλλους μετόχους.


Η διοίκηση της επιχείρησης που είναι εισηγμένη στο Χ.Α.Α. ασκείται (σήμερα) από την σύζυγο του Νίκου Καιρίδη (αδερφού του Δημήτρη), τον αδελφό της αλλά και τον ίδιο τον Δημήτρη Καιρίδη.




Το γεγονός αυτό δεν αναφέρεται σε κανένα από τα δημόσια αναρτημένα βιογραφικά του Καθηγητή της Παντείου.


Η εταιρία AKRITAS AE είχε απασχολήσει την Ελληνική Κοινή Γνώμη, με το συγκλονιστικότερο ίσως τροχαίο δυστύχημα . 

Πρόκειται για το πολύνεκρο τροχαίο στα Τέμπη, που συνέβη πριν ΑΚΡΙΒΩΣ 16 ΧΡΟΝΙΑ, και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου του 2003. 



Στο τροχαίο αυτό είχαν χάσει την ζωή τους 21 (εικοσιένα) νεαροί μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας οι οποίοι πήγαιναν εκδρομή. 

Ένα φορτηγό που μετέφερε ξύλα για λογαριασμό της AKRITAS, έπεσε πάνω στο λεωφορείο με τους μαθητές καθώς και τα ξύλα που μετέφερε με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 21 νεαρά παιδιά γεγονός που συντάραξε το Πανελλήνιο. 




Στην πολυετή δίκη που ακολούθησε, τελικά το 2009, η σύζυγος του αδερφού Καιρίδη (Λουκία) και ο πατέρας της καταδικάστηκαν έκαστος σε 4 χρόνια, 11 μήνες και 15 μέρες φυλάκιση.

Η Λουκία Σαράντη τότε ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας και ο πατέρας της πρόεδρος.

Το δικαστήριο όμως , δέχτηκε για τους δύο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αλλά και το γεγονός ότι στη συνέχεια επιδίωξαν να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους μιας και η εταιρία πλήρωσε συνολικά για αποζημιώσεις το ποσό των 8.500.000 ευρώ στις χαροκαμένες οικογένειες.



Και μάλιστα η εταιρία πλήρωσε πριν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις των 21 νεαρών ψυχών που το νήμα της ζωής τους κόπηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν λοιπόν εξαγοράσιμες γεγονός που είχε προκαλέσει σφοδρή αντίδραση στον Τύπο και στην Κοινή γνώμη το 2009. 

Ο οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ξύλα της AKRITAS και έπεσε στο λεωφορείο, ο κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, αθωώθηκε τελικά από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.


Και ναι μεν τότε ο καθηγητής Καιρίδης δεν φαίνεται να είχε κάποια «θεσμική» σχέση με την AKRITAS την οποία απέκτησε αργότερα, μετά την καταδίκη του πεθερού του αδερφού του (Αθανάσιος) και της συζύγου του αδερφού του (Λουκίας).


Σήμερα ο Δημήτρης Καιρίδης αν και πολυάσχολος καθηγητής Πανεπιστημίου, εξακολουθεί να είναι στο Δ.Σ. της AKRITAS παρά του ότι η ΝΔ αποφάσισε να τον χρίσει υποψήφιο Ευρωβουλευτή.




Προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω απολύτως καμία κρίση για την απόφαση της ΝΔ.
Ούτε καν για την απόφαση του κ.Καιρίδη να πολιτευτεί.
 Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας έχει δικαίωμα να πολιτεύεται όπου επιθυμεί με όποιον επιθυμεί.




Αλλά στην Δημοκρατία, εμείς οι πολίτες, έχουμε δικαίωμα ΚΑΙ υποχρέωση να γνωρίζουμε τα πάντα για τον επαγγελματικό βίο του κάθε υποψηφίου. 

Κι όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα. 

Για να μπορούμε ελεύθερα να ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα…

Ααδημοσίευση απο:https://attikanea.blogspot.com/2019/04/blog-post_621

Σουβλάκι: Παραδέχεται αύξηση το υπουργείο Οικονομίας- «Θα δούμε που θα πάει η τιμή»



1691397

Δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το εάν η αυξητική τάση στις διεθνείς τιμές χοιρινού μεταφερθεί στις τιμές καταναλωτή αναφέρει σε ανακοίνωσή του

"Δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το εάν η αυξητική τάση στις διεθνείς τιμές χοιρινού μεταφερθεί στις τιμές καταναλωτή, όμως τα στοιχεία τιμών λιανικής δεν δείχνουν μεγάλο βαθμό συσχέτισης".

Aυτό σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ξεκαθαρίζοντας τα στοιχεία σχετικά με τη διαμόρφωση των τιμών στο χοιρινό και απαντώντας στα δημοσιεύματα για επικείμενες αυξήσεις 10-15% σε προϊόντα όπως το σουβλάκι.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι διεθνείς τιμές χοιρινού κρέατος έχουν αυξηθεί σημαντικά, ως αποτέλεσμα ενός ιού που αποδεκατίζει τη βιομηχανία γουρουνιών της Κίνας, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ωστόσο όπως τονίζεται τα στοιχεία τιμών λιανικής δεν δείχνουν μεγάλο βαθμό συσχέτισης.

Οι μεταποιητές κρέατος σε όλο τον κόσμο πωλούν περισσότερο χοιρινό κρέας στην Κίνα για να καλύψουν τις ελλείψεις που προκαλούνται από την εκδήλωση αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Η συνέπεια είναι οι αυστηρότερες προμήθειες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, η οποία ωθεί τις τιμές. Η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται γρήγορα σε όλη την Κίνα, τον μεγαλύτερο παραγωγό και καταναλωτή στον κόσμο.

Η ασθένεια, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη βιομηχανία κρέατος της Κίνας, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις, από την ώθηση των τιμών των τροφίμων στην αυξανόμενη ζήτηση για άλλα κρέατα, όπως το κοτόπουλο και το βόειο κρέας. Η παραγωγή χοιρινού κρέατος στη χώρα μπορεί να μειωθεί κατά 30% φέτος, σύμφωνα με έκθεση της Rabobank International.

Η Κίνα πραγματοποίησε πρόσφατα τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αγορά χοιρινού κρέατος στις ΗΠΑ και μετοχές της JBS SA, του μεγαλύτερου παραγωγού κρέατος στον κόσμο.

Δεν είναι μόνο η Κίνα που αγωνίζεται με την εξάπλωση της ασθένειας. Στην Ευρώπη, υπάρχουν φόβοι ότι ο ιός, που εντοπίστηκε στους αγριόχοιρους στο Βέλγιο πέρυσι, θα μπορούσε να μολύνει κατοικίδια γουρουνάκια σε μεγάλους εξαγωγείς, όπως η Γαλλία και η Γερμανία. Η Γαλλία βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής ενός φράχτη που εκτείνεται σε δεκάδες χιλιόμετρα κοντά στα σύνορα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ασθένεια.

Οι τιμές εκκαθάρισης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για ζώντα χοιρινά στο χρηματιστήριο αγαθών του Σικάγο (CME) αυξήθηκαν κατά 77,5% (από 53,9 $/lb στις 25/2/19 σε 95,68 $/lb στις 22/3/2019), ενώ στις 18/4/19 η τιμή εκκαθάρισης ήταν στα 96,75 $/lb, που αποτελεί υψηλό τετραετιάς από το Σεπτέβριο 2014. Αξίζει, όμως να σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο έτος (20/4/18 - 18/4/19) η τάση δεν ήταν συνεχώς αυξητική στο εν λόγω χρηματιστήριο, το αντίθετο. Στο παρακάτω διάγραμμα εμφανίζονται οι τιμές εκκαθάρισης για ζώντα χοιρινά στο CME κατά το τελευταίο έτος, όπου εμφανίζεται η χαμηλότερη τιμή στις 25/2/2019 (53,90 $/lb).

Όσον αφορά την εγχώρια κατανάλωση, οι ανωτέρω αυξομειώσεις δεν φαίνεται να επηρεάζουν την αγορά χοιρινού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, οι τιμές χοιρινού κρέατος εισαγωγής είναι μάλλον σταθερές. Στο παρακάτω διάγραμμα εμφανίζονται οι μέσες μηνιαίες τιμές χοιρινού λιανικής από τον Ιαν. 2018 έως και τον Απρ. 2019. Το ελάχιστο περιόδου παρατηρήθηκε τον Νοέμβριο 2018 (4,29 Euro/kgr) και το μέγιστο το Μάιο 2018 (4,48 Euro/kgr) με μέσο όρο περιόδου στα 4,40 Euro/kgr.

Τον τελευταίο μήνα παρατηρείται μία ελαφρά αύξηση στις τιμές λιανικής χοιρινού της τάξης του 1-2%, γεγονός που καταγράφεται στον υποδείκτη για το χοιρινό κρέας του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, στοιχεία του οποίου δημοσιεύει μηνιαία η ΕΛΣΤΑΤ.

Δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το εάν η αυξητική τάση στις διεθνείς τιμές χοιρινού μεταφερθεί στις τιμές καταναλωτή, όμως τα στοιχεία τιμών λιανικής δεν δείχνουν μεγάλο βαθμό συσχέτισης.

Σε επίπεδο χονδρικής τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει καταγραφεί άνοδος κατά μέσο όρο ύψους 6%, η οποία αντιστοιχεί σε 0,15 Euro ή 0,19 Euro αν συμπεριλάβουμε το ΦΠΑ. Οι επόμενες ημέρες θα καταδείξουν το πότε και το πόσο θα αυξηθούν οι τιμές στον καταναλωτή. 

Υποψήφιος περιφερειάρχης ΣΥΡΙΖΑ Χ.Γιαννούλης: «Θέλετε να ζείτε σε αυτή την Μακεδονία είτε είναι ελληνική είτε όχι;»!



Υποψήφιος περιφερειάρχης ΣΥΡΙΖΑ Χ.Γιαννούλης: «Θέλετε να ζείτε σε αυτή την Μακεδονία είτε είναι ελληνική είτε όχι;»!

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης είπε μια φράση που λίγοι πρόσεξαν και έδωσαν βάση: «Θέλει κανείς από σας να ζει σε μια τέτοια Μακεδονία; Είτε είναι ελληνική ή όχι;»

Υποτίθεται βέβαια πως προχώρησε στην δήλωση αυτή για να κατηγορήσει την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία ότι δεν ανέχονται «την διαφορετική άπόψη και πέφτει σφαλιάρα» και αναφέρθηκε στους Έλληνες που αντιδρούν στην εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια με την Συνθήκη των Πρεσπών, τους οποίους και αποκάλεσε «φασισταριά».

Η φράση ακούγεται μετά το 15:33

Όπως αναφέρει το Pieria TV, στην ομιλία του ο κύριος Γιαννούλης, δέχθηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους ενώ σε ερώτηση τού συναδέλφου δημοσιογράφου Ηλία Χρυσικού για το εάν θα μπορούσε να επαναλάβει τά λόγια πού είπε πρό ημερών στο Επιμελητήριο Πιερίας για τους διαδηλωτές, αποκαλώντας τους φασισταριά, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης προσπάθησε να διασκευάσει τά λόγια του και είπε μάλιστα ότι εάν είναι έτσι τότε θα παραιτηθεί.
 Με την φράση όμως «Είτε είναι Ελληνική είτε όχι», η Μακεδονία, ένας υποψήφιος για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας που αποτελεί την «καρδιά» της Βόρειας Ελλάδας καθώς περιλαμβάνει την Θεσσαλονίκη, την πόλη-τρόπαιο για όλες τις βαλκανικές χώρες που θα την ήθελαν στην επικράτειά τους, προκαλεί μείζον πολιτικό θέμα καθώς δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την εθνικότητα της Μακεδονίας αλλά για τις δικές τους κοινωνικού τύπου ιδεοληψίες.

,


pronews.gr
Biokott - Bioflorina Μαρμελάδες -Γλυκά κουταλιού- Λικέρ     κλικ ΕΔΩ
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό

Τα... τσαντάκια ... στους "τσαντοκρατητές" και προαγωγή!


Κοροϊδεύετε, αλλά σε μια αίθουσα γεμάτη συριζαίους είναι απολύτως φυσιολογικό και αναγκαίο να έχεις έναν άνθρωπο να φυλάει το τσαντάκι σου










Συνήθειες αλαζονικές της εξουσίας...

Προβλέπω αμφότεροι οι τσαντοκρατάκηδες, να πάρουν ... προαγωγή...


Καλλιόπη Σουφλή


 




Πηγή






ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας : Ανοικτή επιστολή φοιτητών προς τον Α.Τσίπρα

 

Ανοικτή επιστολή φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα
Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Αξιότιμε κε Υπουργέ Π.Ε.Θ

Αξιότιμα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου

Με το νομοσχέδιο που αφορά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ιδρύεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας (πενταετές και άμεση λειτουργία) και Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (πενταετές και μεταγενέστερη λειτουργία).
Οι φοιτητές του σημερινού Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων με την ολοκλήρωση των σπουδών τους και σύμφωνα με το σχέδιο νόμου δύνανται με αίτηση τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστημιακό Τμήμα Γεωπονίας.

Στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Φλώρινας λειτουργούν τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις: Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Αγροτικής Οικονομίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων. Εμείς οι φοιτητές της κατεύθυνσης του Ποιοτικού Ελέγχου εκπαιδευόμαστε  στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου των τροφίμων, γνωστικό αντικείμενο διαφορετικό από αυτό της πρωτογενούς παραγωγής.

Επιλέξαμε το Τμήμα αυτό για τις σπουδές μας ειδικά για την κατεύθυνση του Ποιοτικού Ελέγχου. Γι αυτό παλέψαμε και για αυτό οι οικογένειες μας στα χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας μας στηρίζουν με αμέτρητες θυσίες οικονομικά, γι αυτό ένα μεγάλο ποσοστό από εμάς εργαζόμαστε παράλληλα με τις σπουδές μας για να τα καταφέρουμε.

Όμως εμείς οι φοιτητές που εκπαιδευόμαστε στον Ποιοτικό Έλεγχο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, εάν θελήσουμε να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα που  δίνει το πολυνομοσχέδιο δεν θα μπορέσουμε να ενταχθούμε στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής το οποίο έχει μεταγενέστερη λειτουργία και το σχέδιο νόμου δεν μας δίνει επίσης  τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την εκπαίδευση μας στο γνωστικό αντικείμενο της Επιστήμης των Τροφίμων και Διατροφής.

Ζητούμε τη στήριξη σας ώστε να υπάρξει  άμεση λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής και η δυνατότητα μας να ενσωματωθούμε σε αυτό.
Τι θα κάνατε εάν στη θέση μας ήταν τα παιδιά σας;

Με εκτίμηση
Οι φοιτητές της Κατεύθυνσης του ΠΕ του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ ΔΜ
Biokott - Bioflorina Μαρμελάδες -Γλυκά κουταλιού- Λικέρ     κλικ ΕΔΩ
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία



Σαν τον κλέφτη, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, με κλειστά τα σχολεία και τις σχολές, προσπαθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να περάσουν από την Ολομέλεια της Βουλής το Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. 

Η χρονική συγκυρία που φέρνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Αντίθετα είναι και αυτή κριτήριο που αναδεικνύει πως οι αλλαγές αυτές μόνο υπέρ του μορφωτικού δικαιώματος της νεολαίας δεν είναι. 

Το Πολυνομοσχέδιο αυτό εκτός από τις αλλαγές στο Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αφορά και τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και άλλων Ιδρυμάτων.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε πάρει θέση. Θέση υπέρ της ουσιαστικής αναβάθμισης της μόρφωσης των παιδιών μας. Θέση ενάντια στο «Λύκειο αρένα ανταγωνισμού – Πανεπιστήμια με τη βούλα της αγοράς», που είναι το σχέδιο κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σε καμία περίπτωση η συγχώνευση των Ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας δεν γίνεται με ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς όρους. Αντίθετα ενισχύεται η επιχειρηματική λειτουργία των Ιδρυμάτων, δηλαδή Ιδρύματα που κοιτάνε τον φοιτητή-πελάτη στην τσέπη. Διευρύνεται η κατηγοριοποίηση των πτυχίων, σε μια μεγάλη γκάμα αποφοίτων με πτυχία πολλών ταχυτήτων στο ίδιο επιστημονικό αντικείμενο, με αποτέλεσμα την συμπίεση των δικαιωμάτων όλων προς τα κάτω.

Τα όνειρα και οι ανάγκες των νέων δε χωρούν στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που μετατρέπουν τη μόρφωση σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα, που θέλουν τις γνώσεις και τις ικανότητες της νεολαίας φθηνά αναλώσιμα υλικά στο βωμό του κέρδους των μονοπωλίων.

Τώρα να δυναμώσουμε, και στις κάλπες, τη φωνή του λαού και της νεολαίας, ενισχύουμε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Με ισχυρό το ΚΚΕ δυναμώνουμε την επόμενη μέρα την πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.
Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας
Κοζάνη, 19/4/2019

Biokott - Bioflorina Μαρμελάδες -Γλυκά κουταλιού- Λικέρ     κλικ ΕΔΩ
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό

Αποστολή ελληνικού «εμβάσματος» στα Σκόπια! (Οσο είναι το ΕΚΑΣ χαμηλοσυνταξιούχων που έκοψε) Οι Ελληνες δεινοπαθούν και ο Τσίπρας «σπρώχνει» κονδύλια 200 εκατ. στον Ζάεφ

Αποστολή ελληνικού «εμβάσματος» στα Σκόπια! (Οσο είναι το ΕΚΑΣ  χαμηλοσυνταξιούχων που έκοψε)  Οι Ελληνες δεινοπαθούν και ο Τσίπρας «σπρώχνει» κονδύλια 200 εκατ. στον Ζάεφ





Είναι πραγματικά εξοργιστικό αυτό που ακούστηκε από τα χείλη του Ζόραν Ζάεφ ο οποίος μιλώντας προς τους Σκοπιανούς επενδυτές, έκανε λόγο για πιθανή επαναχορήγηση κονδυλίων από την Ελλάδα που ανέρχονται στα 200 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, δεν φθάνει μόνο που η κυβέρνηση Τσίπρα, υπέγραψε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, στην οποία είχε εναντιωθεί ο Ελληνικός λαός, τώρα θέλει να υφαρπάξει μέρος του «ματωμένου» πλεονάσματος των Ελλήνων και να το δώσει στους Σκοπιανούς.

Αιτιολογώντας την αποστολή του ελληνικού «εμβάσματος» προς τα Σκόπια, η κυβέρνηση του γειτονικού κρατιδίου σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας με τοπικούς επιχειρηματίες της Γευγελή, «έγινε λόγος και για την πιθανή επαναχορήγηση κονδυλίων από την Ελλάδα, που συνολικά ανέρχονται στα περίπου 200 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 80-90 περίπου εκατ. ευρώ διατίθενται για την Βόρεια Μακεδονία, ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα μέχρι το 2005 (σ.σ. Μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων – ΕΣΟΑΒ) και το οποίο τώρα θα επαναλειτουργήσει – και πάνω σ” αυτό εργάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες των δύο χωρών».

«Οι δυνατότητες που διαμορφώνονται με την Ελλάδα, ιδιαίτερα γι” αυτή την περιοχή, αλλά πιστεύω και για όλη την χώρα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αύξηση του εμπορίου, της παραγωγής, της προώθησης των προϊόντων στην Ελλάδα, για νέες επενδύσεις από την Ελλάδα στην Βόρεια Μακεδονία, για κοινές επενδύσεις και άλλες πολλές δυνατότητες που διαμορφώνονται», ανέφερε ακόμα ο Ζόραν Ζάεφ.

Biokott - Bioflorina Μαρμελάδες -Γλυκά κουταλιού- Λικέρ     κλικ ΕΔΩ
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό Διαφημιστείτε ΕΔΩ : Προβάλετε την επιχείρηση σας, στους χιλιάδες επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τηλ.6978276141

Σύλληψη δύο ατόμων στην Καστοριά Διακίνηση 45 κιλών ακατέργαστης κάνναβης

 Σύλληψη δύο αλλοδαπών για μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 45 κιλών και 150 γραμμαρίων 
 
Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 27 κιλά κάνναβης - Κεντρική Εικόνα

Συνελήφθησαν χθες (18-04-2019) τις πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 32 ετών, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και απείθεια. 
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το πρωί εντοπίσθηκε από προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς, να κινείται Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 32χρονο αλλοδαπό και συνεπιβάτη τον 19χρονο αλλοδαπό. 

Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν οι αστυνομικοί στο όχημα, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν απέρριψαν από το όχημά τρείς (3) ταξιδιωτικούς σάκους, που όπως προέκυψε περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το όχημα ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Καστοριάς, με αποτέλεσμα την άμεσα σύλληψη των προαναφερόμενων ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης. Από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς περισυλλέγησαν τρείς (3) ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν εννέα (9) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους σαράντα πέντε (45) κιλών και εκατόν πενήντα (150) γραμμαρίων. 
Συνολικά κατασχέθηκαν: -45- κιλά και -150- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, -2- κινητά τηλέφωνα και  κάρτες SIM. 
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς





Biokott - Bioflorina Μαρμελάδες -Γλυκά κουταλιού- Λικέρ     κλικ ΕΔΩ
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό Διαφημιστείτε ΕΔΩ : Προβάλετε την επιχείρηση σας, στους χιλιάδες επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τηλ.6978276141

Επίδομα ενοικίου: Νέες ερωτήσεις και απαντήσεις από την ΗΔΙΚΑ




ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ| Ξεπερνούν τις 419.000 οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου και από αυτές έχουν εγκριθεί 218.855 μέχρι σήμερα. Η ΗΔΙΚΑ εξέδωσε έναν νέο μίνι οδηγό ερωτήσεων και απαντήσεων προκειμένου να επιλυθούν πρόσθετες απορίες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ τα νέα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
1. Υποβάλλω την αίτηση για το Επίδομα Στέγασης και προσμετράται στο εισόδημα του νοικοκυριού ποσό από προνοιακό επίδομα που εξαιρείται από τον υπολογισμό του εισοδήματος. 

Η αίτησή μου δεν εγκρίνεται, καθώς φαίνεται ότι δεν πληρώ τα εισοδηματικά κριτήρια. Τι μπορώ να κάνω;
Θα πρέπει να πάτε στο Κέντρο Κοινότητας ή στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (βεβαίωση καταβολής προνοιακού επιδόματος, Δήλωση φορολογίας εισοδήματος) ώστε να εξαιρεθεί το ποσό του προνοιακού επιδόματος και να προχωρήσει η αίτησή σας.
2. Μέλη του νοικοκυριού που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό συμπεριλαμβάνονται στην αίτηση για το επίδομα ενοικίου;

Σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ.3 της ΚΥΑ του προγράμματος, τα μέλη του νοικοκυριού που περιλαμβάνονται στην αίτηση πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια. Μέλη του νοικοκυριού που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης διαγράφονται με το σχετικό αποδεικτικό.
3. Συνενοικιαστής σε αίτηση για το επίδομα ενοικίου δεν είναι δικαιούχος βάσει των όρων του προγράμματος. Πως προχωράει η αίτηση στη συγκεκριμένη περίπτωση;
Συνενοικιαστής χωρίς δικαίωμα συμμετοχής (πχ. πολίτης με μη νόμιμη παραμονή, αιτών άσυλο κλπ) θα πρέπει να εξαιρεθεί από την αίτηση του νοικοκυριού. Ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος θα επιλέξει την ενέργεια ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ για το συγκεκριμένο μέλος και στη συνέχεια στο πεδίο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΥΝΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ επιλέγει ΟΧΙ. Ο συνενοικιαστής δεν προσμετράται πλέον ως μέλος του νοικοκυριού για τον καθορισμό του ύψους του επιδόματος, ενώ και τα ατομικά του εισοδήματα δεν υπολογίζονται στο συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού. Ο συνενοικιαστής εξακολουθεί να εμφανίζεται στην αίτηση με την ένδειξη στον πίνακα σύνθεσης του νοικοκυριού «ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ».
4. Μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση;
Φοιτητές έως είκοσι πέντε ετών που διαμένουν μόνοι τους δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα στέγασης (άρθρο 2 περ. α) Ο περιορισμός αφορά το σύνολο των φοιτητών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης ανεξάρτητα από το αν εργάζονται ή /και υποβάλουν φορολογική δήλωση. Στην ανωτέρω κατηγορία περιλαμβάνονται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς και οι φοιτητές των Σχολών Σωμάτων Ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα:
iPaideia.gr





Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό
Biokott - Bioflorina Μαρμελάδες -Γλυκά κουταλιού- Λικέρ     κλικ ΕΔΩ
 
 Διαφημιστείτε ΕΔΩ : Προβάλετε την επιχείρηση σας, στους χιλιάδες επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τηλ.6978276141