23 Δεκεμβρίου 2019

Αραβικά ΜΜΕ: Στην Αθήνα ο Χ.Χαφτάρ - Προς αναγνώριση της κυβέρνησής του;



Αραβικά ΜΜΕ: Στην Αθήνα ο Χ.Χαφτάρ - Προς αναγνώριση της κυβέρνησής του;
Σύμφωνα με το έγκυρο Al Arabiya ο Χαλίφα Χαφτάρ θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες την Αθήνα, για να συζητήσει τους τρόπους αντίδρασης στην στρατιωτική συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης.


Σήμερα έγινε γνωστό πως Ελλάδα-Αίγυπος και Λιβύη ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης για να εμποδίσουν τα τουρκικά πλοία από το να ανεφοδιάσουν την κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά την επέλαση των στρατευμάτων του LNA.

Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξει κι επίσημη αναγνώριση της κυβέρνησής του Χαλίφα Χαφτάρ από την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στην πρώτη ουσιαστική ελληνική κίνηση για την ακύρωση της συμφωνίας Άγκυρας-Τρίπολης, ο Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε την Βεγγάζη και είχε συνάντηση με τον στρατηγό.



pronews.gr

Δείτε επίσης:

Έκφραση αγανάκτησης Μητροπολίτη Χίου για αλλοδαπούς: «Ομογενείς των Οθωμανών κατακτητών οι παράνομοι μετανάστες» 

 

 

Γερμανία: Κρατείστε τους στην Ελλάδα τους ανήλικους ασυνόδευτους "πρόσφυγες"


Περισσότεροι από 2.600 ασυνόδευτοι ανήλικοι ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα το 2018

 

Η θέση της κυβέρνησης

Εντονες αντιδράσεις έχει στη Γερμανία η πρόταση να απορροφήσει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Μάλιστα, η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει αυτή τη στιγμή να αναλάβει μεμονωμένα ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά, αλλά τάσσεται υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης και ενός νέου, «αλληλέγγυου και αποτελεσματικού» συστήματος, διευκρίνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, απαντώντας εμμέσως σε σχετική πρόταση του αρχηγού των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των ανθρώπων, ιδιαιτέρως των παιδιών. Η Γερμανία και άλλα κράτη, μέσω της Διαδικασίας του Δουβλίνου, υποδέχονται ανηλίκους πρόσφυγες από την Ελλάδα, αλλά το θέμα εδώ είναι να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση.

Δεν μπορεί η Γερμανία να το κάνει μόνη της», τόνισε η κυρία Ντέμερ, ενώ από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Στιβ ‘Αλτερ επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν πληροφορήθηκε δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα την κατάσταση στα ελληνικά νησιά και στην διαδρομή από την Τουρκία, αλλά ασχολείται με το θέμα εντατικά εδώ και μήνες».

Ο κ. ‘Αλτερ παρέπεμψε στις επαφές του υπουργείου τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και με κυβερνήσεις ενδιαφερόμενων κρατών και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ τον περασμένο Οκτώβριο στην Άγκυρα και στην Αθήνα. «Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση, προσδιορίστηκαν από την Ελλάδα συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για τους πρόσφυγες, τα οποία εν μέρει έχουν ήδη εφαρμοστεί»,
πρόσθεσε ο εκπρόσωπος και επισήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζεται τεχνικά και με προσωπικό. «Τις εικόνες τις γνωρίζουμε όλοι, η κατάσταση στα νησιά είναι αφόρητη, είναι απαράδεκτη και πρέπει να αλλάξει, αλλά ο υπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι το θέμα δεν είναι η απόφαση μεμονωμένων κρατών να υποδεχθούν πρόσφυγες, αλλά (μια απόφαση) σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. ‘Αλτερ διευκρίνισε ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι αφόρητη και κρίσιμη, αλλά «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή» των προσφύγων και με αυτόν τον τρόπο το θέμα διαφοροποιείται από αυτό της διάσωσης ανθρώπων στην θάλασσα, για το οποίο έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα.

Η πρόταση του Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος κάλεσε χθες την Γερμανία «να δράσει, έστω και αν οι άλλες χώρες δεν συμμετέχουν» και να απομακρύνει ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες, όπως «επιβάλλει ο ανθρωπισμός», προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέφαν Μάιερ (CSU) τόνισε ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τις μεμονωμένες ενέργειες, καθώς έτσι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία έχουν αντιρρήσεις, θα απαλλάσσονταν από τις ευθύνες τους. Ο δεύτερος υφυπουργός Εσωτερικών Γκύντερ Κρινγκς (CDU) πρόσθεσε ότι «ο στόχος θα πρέπει να είναι η το συντομότερο δυνατόν βελτίωση των συνθηκών για όλους τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα».

Ο αρμόδιος για θέματα υπουργείου Εσωτερικών στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) ‘Αρμιν Σούστερ προειδοποίησε για «ανυπολόγιστες συνέπειες» από μεμονωμένες ενέργειες για τους πρόσφυγες – όπως συνέβη το 2015. «Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει τους Έλληνες επιτόπου και στηρίζει την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για υποδοχή επιπλέον προσφύγων, αλλά όχι με τον μεμονωμένο τρόπο του 2015», δήλωσε.

Για «δημόσιες σχέσεις λίγο πριν από τα Χριστούγεννα» έκανε λόγο η Γενική Γραμματέας των Φιλελευθέρων (FDP) Λίντε Τόιτεμπεργκ και υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν βοηθάει να λυθεί υπεύθυνα το προσφυγικό πρόβλημα, ενώ ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι διερωτήθηκε: «Και τι θα γίνει με τα παιδιά στα κέντρα της Τουρκίας, της Ιορδανίας και της Λιβύης;».





 newsit.gr

Καστοριά:Γέμισε φύλλα δέντρων η πόλη - έφθασαν στις πόρτες των σπιτιών...και η υπηρεσία του δήμου απούσα

Ρεπορτάζ



Τα πεζοδρόμια στο μεγαλύτερο μέρος της παραλίας της Καστοριάς έχουν γεμίσει φύλλα δέντρων, τα οποία μετά τους δυνατούς ανέμους των τελευταίων ημερών έχουν φθάσει στις εισόδους των σπιτιών και των  πολυκατοικιών, με τα αυτονόητα επακόλουθα προβλήματα καθαριότητας, και υγείας που δημιουργούν στους δημότες- κατοίκους της πόλεως της Καστοριάς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ στα εξείς σημεία της πόλεως της Καστοριάς :Λαϊκή αγορά, κατά μήκος της Λεωφόρου Κύκνων, σημείο Lidl, έως το Ενυδρείο, το Ν.Ο.Κ και προς την είσοδο της Καστοριάς, όπου υπάρχουν μικρές, η μεγάλες στοίβες φύλλων των παρακείμενων δέντρων που φύονται στην άκρη της λίμνης της παραλίας, και έχουν στροβιλιστεί από των δυνατό αέρα, των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Χρονικά είμαστε μια ημέρα πριν την ημέρα των Χριστουγέννων και κανένα συνεργείο του δήμου δεν εθεάθη,  για να αντιμετωπιστεί το "θέμα" έστω να... μετριαστεί,!! και βεβαίως,.. "θέλει" όχι "ώρα",.. αλλά ώρες δουλειάς!!!




* Στο αρχείο μας υπάρχουν σειρά από φωτογραφίες της οποίες δεν δημοσιεύουμε σήμερα.

Αγωγός EastMed: Τελευταίες πινελιές για τη συμφωνία που θα υπογραφεί στην Αθήνα





mitsotakis-netaniaxoy-arthro

Με τον Ισραηλινό πρέσβη συναντάται ο Νίκος Δένδιας - Στις 2 Ιανουαρίου η επίσημη τελετή στην Αθήνα για τις υπογραφές - Το ταξίδι-αστραπή Δένδια σε Βεγγάζη, Κάιρο και Λευκωσία -  Ο Χαφτάρ ζήτησε να ανοίξει ελληνικό προξενείο στη Βεγγάζη

 

Τις τελευταίες πινελιές βάζουν Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος τη συμφωνία για τον αγωγό EastMed η οποία αναμένεται να υπογραφεί στις 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα από τους πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη και Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο αυτό το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντάται με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Yossi Amrani.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η συμφωνία για τον αγωγό EastMed, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
 Πώς οι προκλήσεις Ερντογάν... επιτάχυναν τη συμφωνία

Να επιταχύνει τα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου που προχωρούσαν πολύ αργά και με δυσκολία «πέτυχε» ο Ταγίπ Ερντογάν με την μονομερή προσπάθειά του να καταπατήσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και να σφετεριστεί τη θαλάσσια ζώνη στον άξονα Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Κρήτη.

Κι αν οι Τούρκοι προσπαθούσαν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να παρακαμφθούν στα ενεργειακά σχέδια της Ανατολικής Μεσογείου, η ανακοίνωση ότι στις 2 Ιανουαρίου του 2020 θα υπογραφεί στην Αθήνα διακρατική συμφωνία για την υποστήριξη υλοποίησης του αγωγού EastMed δείχνει πως οι τουρκικές πρωτοβουλίες για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών παρά την γεωγραφική πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο, ωθεί τις χώρες της περιοχής σε συγκεκριμένες κινήσεις για την διασφάλιση των συμφερόντων τους.

Ο διασυνδετήριος αγωγός Eastern Mediterranean (EastMed) έχει ως στόχο την απευθείας μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Φυσικού Αερίου, μέσω της Ελλάδας. Η αρχική δυναμικότητα του αγωγού είναι 10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Ο αγωγός EastMed ακολουθεί υποθαλάσσια όδευση προς την Κύπρο, στη συνέχεια προς τις ακτές της Κρήτης και ακολούθως, μέσω της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας ως τις ακτές της Θεσπρωτίας και την Ιταλία.


O αγωγός EastMed θεωρείται βαρύνουσας σημασίας για την υλοποίηση των προοπτικών εξαγωγής του φυσικού αερίου από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο προς τις χώρες της Ευρώπης. Η Κομισιόν χρηματοδοτεί με το ποσό των 34,5 εκατ. ευρώ (ποσό που καλύπτει το 50% του κόστους) τις περιβαλλοντικές μελέτες, την Μελέτη Εφαρμογής (FEED) καθώς και την Λεπτομερή Υποθαλάσσια Έρευνα (Detailed Marine Survey – DMS) που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των σταδίων ανάπτυξης και ωρίμανσης του έργου (φάση Μελέτης Εφαρμογής - Front End Engineering Design – FEED).

Δένδιας: Ο EastMed δεν είναι πρωτοβουλία εναντίον κάποιου άλλου



eastmed-depa-agogos-map
Διασυνδετήριος Αγωγός Eastern Mediterranean Pipeline (EastMed)
«Αυτό το οποίο κάνουμε δεν είναι αντίδραση σε κάποιον άλλον. Είναι η προσπάθεια να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των πολιτών των χωρών μας, να βελτιώσουμε τις οικονομίες μας, να δώσουμε λύσεις και o EastMed είναι μια μεγάλη ενεργειακή ενίσχυση στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας το βράδυ της Κυριακής από την Λευκωσία, σε ερώτηση για τον EastMed. «Αυτό που πάντα λέω, τις πρωτοβουλίες μας δεν τις βλέπουμε σαν πρωτοβουλίες που απευθύνονται εναντίον κάποιου άλλου. Τις βλέπουμε σαν θετικά βήματα και προσκαλούμε τον οποιονδήποτε να συμμετάσχει εφόσον συμφωνεί με το ευρύτερο πλαίσιο» συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Το ταξίδι-αστραπή Δένδια σε Βεγγάζη, Κάιρο και Λευκωσία

Υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ταξίδεψε στη Βεγγάζη της Λιβύης και συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, τον ηγέτη του Εθνικού Λιβυκού Στρατού που έχει δηλώσει πως όταν έλθει θα ακυρώσει την συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Άγκυρας και της κυβέρνησης της Τρίπολης.

«Είχα σήμερα τη χαρά να επισκεφθώ τη Βεγγάζη και να συναντηθώ με τον Στρατάρχη Khalifa Haftar, τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), με τον οποίο είχαμε μια συζήτηση για τα ευρύτερα θέματα, αλλά και για τα θέματα των δύο memoranda που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα τις θέσεις του, οι οποίες συμπίπτουν στο ζήτημα αυτό με τις δικές μας, δηλαδή την απόλυτη ακυρότητα των συγκεκριμένων μνημονίων και το πόσο επιβλαβή είναι και για τον λαό και την κοινωνία της Λιβύης, και βεβαίως, για τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο Χαφτάρ ζήτησε να ανοίξει ελληνικό προξενείο στη Βεγγάζη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο στρατάρχης Χαφτάρ που έχει δηλώσει πως είναι έτοιμος να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση στην Τρίπολη για να ρίξει την κυβέρνηση της «Εθνικής Συμφωνίας» του Φαγιέζ αλ Σαράζ -είναι το πρόσωπο που υπέγραψε συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με τον Ταγίπ Ερντογάν αλλά και μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία- ζήτησε από τον Νίκο Δένδια το άνοιγμα προξενείου της Ελλάδας στη Βεγγάζη.

Επειτα από παραμονή περίπου τεσσάρων ωρών στη Βεγγάζη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Κάιρο και συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του. «Με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, τον κ. Sameh Shoukry, συζητήσαμε αφενός μεν τα αποτελέσματα της πρωινής μου επίσκεψης στη Λιβύη, αλλά και γενικά τον ενημέρωσα και για τις επαφές μου στον Κόλπο την προηγούμενη εβδομάδα, με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μετά, με την Ιορδανία» δήλωσε σιβυλλικά ο κ. Δένδιας.

Συνομιλίες για ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Ο υπουργός Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι στις 8 Ιανουαρίου αναμένεται να συναντηθούν κλιμάκια διπλωματών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και την Αίγυπτο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 30 Δεκεμβρίου, υπηρεσιακά στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών θα έχουν συνομιλίες με συναδέλφους τους από το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Ο Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε την χθεσινή περιοδεία του στο τρίγωνο Βεγγάζη-Κάιρο-Λευκωσία συναντώντας τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη. «Όλες οι χώρες οι οποίες αντιλαμβάνονται το Διεθνές Δίκαιο ως το φυσικό περιβάλλον [τους], είναι καλοδεχούμενες να συμμετάσχουν στις κοινές μας πρωτοβουλίες. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ, είναι πολύ μεγάλη η χαρά κάθε φορά που πατάω το χώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας» τόνισε ο Νίκος Δένδιας από την κυπριακή πρωτεύουσα έχοντας εξ ευωνύμων του τον Νίκο Χριστοδουλίδη.


FM @NikosDendias meets w/ Ambassador Yossi Amrani - Latest developments in discussed, agreement incl. / Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Δένδια με Πρέσβη Ισραήλ Y. Amrani – Οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο & η συμφωνία για τον αγωγό EastMed στο επίκεντρο

protothema.gr

Συνέντευξη στο «Καλημέρα Ελλάδα»:Αλέξης Τσίπρας: Φτάσαμε 3 φορές κοντά σε θερμό επεισόδιο - Στο Μαρούσι εικόνες όπως στη λωρίδα της Γάζας [ΒΙΝΤΕΟ]


Αλέξης Τσίπρας: Φτάσαμε 3 φορές κοντά σε θερμό επεισόδιο - Στο Μαρούσι εικόνες όπως στη λωρίδα της Γάζας [vid]


Αλέξης Τσίπρας: Φτάσαμε 3 φορές κοντά σε θερμό επεισόδιο - Κανονικότητα είναι να περπατάς στο Μαρούσι και να βλέπεις εικόνες όπως στη λωρίδα της Γάζας;- Με κατηγορούσαν για ψίχουλα και σήμερα 3 εκ. άνθρωποι δεν θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα

Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1: ο Γιώργος Παπαδάκης φιλοξενεί σήμερα στον ΑΝΤ1 σε μία συνέντευξη εφόλης της ύλης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο έμπειρος δημοσιογράφος ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα τελευταία γεγονότα που συνόδευσαν τις εκκενώσεις των καταλήψεων και τα σοβαρά επεισόδια τόσο στο Κουκάκι όσο και στο Μαρούσι, το κοινωνικό μέρισμα, τα εθνικά θέματα και την διεύρυνση της κεντροαριστεράς

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τα γεγονότα στο Κουκάκι ανέφερε «πως απορεί τις τελευταίες μέρες με τα παπαγαλάκια που προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα για όσα έγιναν ιδίως στην περίπτωση κατασυκοφάντησης του σκηνοθέτη Ινδαρέ παρά την εισβολή στο σπίτι του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τις οδομαχίες στο Μαρούσι το πρωί της Κυριακής με αφορμή την προσπάθεια επανακατάληψης της Βίλας Κούβελου. Είπε χαρακτηριστικά «Κανονικότητα είναι να περπάτα κάνεις στο Μαρούσι και να βλέπει εικόνες όπως στη λωρίδα της Γάζας;» Αναφερόμενος στην εισβολή στο σπίτι του Δημήτρη Ινδαρέ ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι ήταν σοκαριστική η κυβερνητική «προσπάθεια με 10αδες παπαγαλάκια από την πρώτη στιγμή σε όλα τα ΜΜΕ» να ισχυριστεί ότι ο άνθρωπος αυτός εμπλέκονταν στην κατάληψη. Επισήμανε ότι «αυτός ο άνθρωπος υπερασπίστηκε την οικιακή ειρήνη» για «να βρεθεί δαρμένος και απολογούμενος».

Για το κοινωνικό μέρισμα 
Πέρσι ασκούσατε κριτική, την ώρα που δίναμε 800.000.000 κοινωνικό μέρισμα και μιλούσατε για ψίχουλα και για τους «φιλοξενούμενους» που δεν το έπαιρναν. Τώρα πανηγυρίζουν γιατί δίνουν 175.000.000 σε 200.000 άτομα. Με κατηγορούσαν επί 3 χρόνια ότι δίναμε ψίχουλα. Αλλά αυτά τα ψίχουλα έδιναν την δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν καλά τις γιορτές τους. "Χορταίνει κανείς με υποσχέσεις; 3 εκ. άνθρωποι θα ψάξουν και δεν θα βρουν τα χρήματα που έπαιρναν". "3 δις μέτρα υπέρ των πολιτών πήραμε εμείς. 400 εκ. αυτοί δώσανε σήμερα και παρουσιάζεται ότι «άνοιξαν οι ουρανοί και πέφτουν τα βαλάντια». "Μόνιμο μέτρο ήταν η 13η σύνταξη και θα δινόταν ολόκληρη μόλις θα είχαμε δημοσιονομικό χώρο. Η Ν.Δ. θα χρειαστεί να ξεψηφίσει τη μονιμότητα του μέτρου της 13ης σύνταξης".

Βρεθήκαμε 3 φορές κοντά σε θερμό επεισόδιο - Υπαρχει πολυφωνία για τα Εθνικά στην Κυβέρνηση
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ακόμη και για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου. Σημείωσε πως «είμαι ανήσυχος γατί βλέπω ότι η Ε.Ε εναι επιφυλακτική» θυμίζοντας πως επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «πιέστηκε για τις κυρώσεις» πρός την Τουρκία. Αντίθετα είπε «η σημερινή κυβέρνηση εμφανίζεται με μία πολυφωνία» όπου «αλλα λέει ο υπουργος Εξωτερικών άλλα λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ότι δεν χρειάζονται κυρώσεις». Τόνισε πως το μέτρο των κυρώσεων «είναι ένα αποτρεπτικό για τα χειρότερα. Τώρα πρέπει να παρέμβει η Ε.Ε για να αποτρέψει την στρατιωτκή παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή». Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο θερμου επεισοδίου σημείωσε πως «αν σας έλεγα ότι δεν ανησυχώ για θερμό επεισόδιο θα σας έλεγα ψέματα». Παράλληλα σημείωσε πως ειναι καθοριστική η επερχόμενη συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης με τον Ντόναλντ Τράμπα αφού το ζητούμενο ειναι να διασφαλιστεί η «στήριξη Τράμπ» στις ελληνικές θέσεις. Πρόσθεσε πως στην Ευρώπη «το Βερολίνο δεν θέλει να διαταράξει τις σχέση της με την Τουρκία» ζητωντας να επιβληθούν «κυρώσεις ακόμη και με βέτο» ενώ για την τακτική απέναντι στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «δεδομένοι δεν πρέπει να ειμαστε για κανεναν».

Για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ 
Όσον αφορά την περεταίρω πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι στην κοινωνία αυτή την στιγμή δεν υπάρχει το μνημόνιο – αντιμνημόνιο αλλά η «διαχωριστική γραμμη πρόοδος σuντήρηση» επισημαίνοντας πως πρέπει «το κομμα να γίνει η ραχοκοκκαλιά της προοδευτικής παράταξης». Ζητούμενο σημείωσε ειναι μια «σύγχρονη αριστερά που θα έχει προτάσεις και λύσεις» αλλά «και κυβερνήσεις συνεργασίας» επισημαίνοντας την πίστη του ΣΥΡΙΖΑ στην απλή αναλογική και δηλώνοντας πως «απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου»










nooz.gr

 Διαβάστε επίσης

Η πρώτη ουσιαστική κίνηση ενάντια στην τουρκολιβυκή ΑΟΖ - Αποστολή Ν.Δένδια στη Βεγγάζη και συνάντηση με τον Χ.Χαφτάρ