04 Αυγούστου 2023

Ν.Παπαθανάσης: «Η ακρίβεια θα ροκανίσει το εισόδημά σας – Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα»! – «Λευκή πετσέτα» ρίχνει η κυβέρνηση



Ομολογία-σοκ και ακόμα δεν έχει έρθει ο χειμώνας που προβλέπεται δύσκολος

Ν.Παπαθανάσης: «Η ακρίβεια θα ροκανίσει το εισόδημά σας – Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα»! – «Λευκή πετσέτα» ρίχνει η κυβέρνηση

Σε μία ωμή παραδοχή πως η ακρίβεια θα «ροκανίσει» το εισόδημα των πολιτών και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι’ αυτό, προχώρησε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «Ναι ροκανίζει το εισόδημα, ναι είπαμε την αλήθεια ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% της ακρίβειας, αυτό είπαμε προεκλογικά αυτό λέμε και τώρα.»

Κι ενώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις γονατίζουν από το συνεχές κύμα ακρίβειας και τις ανατιμήσεις «φωτιά» ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης, ο Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Open, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μειώσει το ΦΠΑ, αντίθετα θα συνεχίσει το μέτρο του Market Pass λέγοντας πως «είναι καλύτερο από την μείωση του ΦΠΑ».

Την ίδια στιγμή επιμένουν στο αφήγημα περί εισαγόμενης ακρίβειας, ενώ δεν μειώνουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, παρά το γεγονός ότι η τιμή της βενζίνης έχει πάλι σκαρφαλώσει στα δύο ευρώ το λίτρο.

Μάλιστα, η κυβέρνηση, προκειμένου να καλοπιάσει τους καταναλωτές, προανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο που θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Market Pass η πρώτη δόση θα να είναι διπλή.

Μόνο για τρεις μήνες θα διαρκέσει το market pass. Εκτός του ότι πρόκειται για «ψίχουλα» που δεν μπορούν να καλύψουν τα βιοτικά προβλήματα των Ελλήνων, θα πρέπει κάποιος να πει στον κύριο υπουργό, ότι η ακρίβεια θα συνεχιστεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ιδιοκτήτρια φούρνου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αναφέρει πως έχει μειωθεί η αγορά ψωμιού και πως άνθρωποι μέσα στη απογοήτευσή τους για την ακρίβεια αγοράζουν ακόμα και καρβέλια και κουλούρια στην μέση!

Αυτό για μία κοινωνία που είναι συνδεδεμένη με σχεδόν μυστικιστική σχέση (όπως και με το ελαιόλαδο) με το ψωμί, αποτελεί αληθινή κατάρρευση..

Όμως δεν είναι μόνο τα καύσιμα, το ψωμί και το ελαιόλαδο που προκαλούν απελπισία στους Έλληνες.

Πολλά βασικά τρόφιμα ακριβαίνουν συνεχώς και η αισχροκέρδεια έχει «βαρέσει ταβάνι».

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και τον Ιούλιο στην Ελλάδα σκαρφάλωσε στο 12,6% (!) και αυτό οδηγεί σε ελέγχους στις επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων και στις εταιρείες εισαγωγής τροφίμων και ειδών υγιεινής, γιατί κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Η αυξημένη «κερδοφορία» χτυπά «καμπανάκι» για συγκεκριμένα προϊόντα.

Για τα απορρυπαντικά μάλιστα αυτό έγινε και με τη…βούλα της επιτροπής ανταγωνισμού.

Έως και 360% πιο ακριβά είχε δείξει η έρευνα ότι πωλούνται στη χώρα μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών είναι και άλλες κατηγορίες προϊόντων οι οποίες μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό.

Όμως δεν είναι κρυφό για τους καταναλωτές ότι οι τιμές έχουν πετάξει και εξακολουθούν να αυξάνονται για παράδειγμα στα γαλακτοκομικά, τη ζάχαρη, τα βρεφικά είδη, τα αναψυκτικά.  

Και έρχεται ο κύριος υπουργός για να πει στους Έλληνες ότι η ακρίβεια θα «ροκανίσει» το εισόδημά τους.

Τότε ποιος είναι ο σκοπός ύπαρξης της κυβέρνησης; Γιατί άλλος είναι ο υπουργικός μισθός των πολλών χιλιάδων ευρώ που λαμβάνουν οι υπουργοί και άλλος ο μισθός των 700 ευρώ που λαμβάνει ο μέσος Έλληνας πολίτης.

Εκεί τι γίνεται; Το «ροκάνισμα» δεν είναι το ίδιο. Σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα τίθεται ζήτημα επιβίωσης.

Και τι θα συμβεί τον χειμώνα; Προβλέπεται δύσκολος καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις θα ενταθούν και για όποιον δεν το έχει παρατηρήσει ενέργεια και πρώτες ύλες μεταφέρονται στον χώρο των BRICS (συγκεκριμένα οι χώρες που τις διαθέτουν κατευθύνονται προς τα εκεί).

H Δύση και μαζί της η Ευρώπη κι άρα και η Ελλάδα, θα αντιμετωπίσουν νέο κύμα ακρίβειας γιατί δεν θα υπάρχει προσβασιμότητα όπως κάποτε.

Ακόμα και η περίπτωση του Νίγηρα και της διακοπής των εξαγωγών του ουρανίου προς Γαλλία και ΕΕ είναι ένας προάγγελος του τι μπορεί να συμβεί.

Να πούμε και κάτι τελευταίο: Τι θα συμβεί αν ο φετινός χειμώνας δεν είναι ένα είδος «χειμωνιάτικης άνοιξης» όπως ήταν αυτός που πέρασε, αλλά ένας χειμώνας όπως ο προπέρσινος, που «κροτάλιζαν» τα δόντια των πολιτών από το κρύο ειδικά όσων είχε διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα κατά την διάρκεια των συνεχόμενων χιονοπτώσεων του Ιανουαρίου του 2022;

Είναι έτοιμοι στην κυβέρνηση για ακόμα δυσκολότερες ημέρες;


Η τιμή της βενζίνης έφτασε τα 3 ευρώ στο νησί της Κω! – «Έσπασε» το ρεκόρ ακρίβειας όλων των εποχών!


facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button

Σε απόγνωση οι Έλληνες πολίτες-παραθεριστές

Στις 2 Αυγούστου αναρτήθηκε η υψηλότερη τιμή στη βενζίνη στη νήσο της Κω και ήταν στα 2,999 ευρώ ανά λίτρο, δηλαδή στην πραγματικότητα 3 ευρώ (το ένα λεπτό διαφορά είναι αμελητέο), «σπάζοντας» κάθε ρεκόρ ακρίβειας στην ιστορία της ελληνικής αγοράς καυσίμων.

Η τιμή αυτή ίσως να μην καταγράφηκε ούτε στη διάρκεια του 2022 οπότε και οι τιμές των υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τα 2 ευρώ εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν οδηγηθεί σε απόγνωση και οι διακοπές τους γίνονται «άπιαστο όνειρο».

Αξίζει να τονιστεί πως τα πρατήρια είναι υποχρεωμένα να ενημερώνουν το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων κάθε φορά που αλλάζουν τιμή στα καύσιμα.

Σε διάστημα μόλις πέντε ημερών οι αυξήσεις έφτασαν ακόμη και τα 0,09 ευρώ ανά λίτρο.

Από την επεξεργασία των υψηλότερων τιμών που συγκέντρωσε ο ΟΤ από τα νησιά προκύπτει ότι η βενζίνη έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα επίπεδα. Στη Μήλο η αμόλυβδη έχει φτάσει μέχρι τα 2,45 ευρώ ανά λίτρο, στην Πάτμο στα 2,369 ευρώ ανά λίτρο, στη Νίσυρο στα 2,36 ευρώ ανά λίτρο, στη Λέρο στα 2,35 ευρώ κ.ο.κ.

Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων η μέση τιμή διαμορφώθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο στα 1,962 ευρώ ανά λίτρο όταν χθες ήταν στα 1,959 ευρώ ανά λίτρο και την 1η Αυγούστου στα 1,954 ευρώ ανά λίτρο.

Την 1η Ιουλίου ήταν στα 1,863 ευρώ ανά λίτρο. Σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα η αμόλυβδη έχει ακριβύνει σχεδόν κατά 0,10 ευρώ ανά λίτρο. Για την ακρίβεια 0,099 ευρώ ανά λίτρο.

Το «καπέλο» η διαφορά δηλαδή ανάμεσα στην υψηλότερη τιμή τα 2,999 ευρώ ανά λίτρο με τη μέση πανελλαδική τα 1,962 ξεπερνά και το 1 ευρώ ανά λίτρο.

Εδώ βέβαια συμβαίνει το εξής παράδοξο: Πριν τις πρώτες εκλογές στις 21 Μαΐου, είχε δημιουργηθεί μία εύλογη απορία στους πολίτες, καθώς τότε έβλεπαν να πέφτει η τιμή των καυσίμων ενώ δεν είχε αλλάξει καμία από τις αρνητικές συγκυρίες που προκαλούσαν την αύξησή της όλο τον χρόνο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει και η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη κυρίως λόγω του ΦΠΑ που είναι στο 24% και του ΕΦΚ, δύο φόρους που η κυβέρνηση αρνούνταν πεισματικά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να τους μειώσει.

Το 60% της τιμής της βενζίνης είναι… φόροι.

Πώς αφού δεν άλλαξε τίποτε στην παγκόσμια κατάσταση και αφού η κυβέρνηση ισχυρίζονταν πως «έχουμε ακριβά καύσιμα εξαιτίας του Πούτιν» και η τιμή τους έπεφτε λίγο πριν τις εκλογές, άρα κάποιοι αισχροκερδούν και κατέβαζαν τις τιμές με το σκεπτικό πως… θα δημιουργούνταν ένα τεχνητό κλίμα «ευφορίας» πως όλα πάνε καλά.

Σε όλες τις χώρες την τιμή της βενζίνης επηρεάζει συνήθως η τιμή του βαρελιού, οι φόροι, τα μεταφορικά, το ποσοστό κέρδους κλπ.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η οποία ήταν και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  προσφάτως είπε: «Το θέμα των καυσίμων είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΕΠΕ.
 
Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια.
 
Και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος το οποίο πλέον είναι επίσημο παρακράτος.
Άρα, όσο είναι ακριβή η βενζίνη, και ακριβή είναι η βενζίνη λόγω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή, ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος».


 ΠΗΓΗ

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button

Όχι ανεμογεννήτριες σε καμένες εκτάσεις – 90.000 μέλη σε μία εβδομάδα η ομάδα στο Facebook

– 90.000 μέλη σε μία εβδομάδα για την κυβερνητική ενοχή...


Πρωτοβουλία ξεκίνησαν άτομα από όλη την Ελλάδα δημιουργώντας ομάδα στο Facebook η οποία απαιτεί να μην μπει καμία ανεμογεννήτρια σε εκτάσεις οι οποίες έγιναν παρανάλωμα του πυρός από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ζητάνε από τον κόσμο στήριξη ώστε να προχωρήσουν το εγχείρημά τους.

https://www.facebook.com/groups/141029065691955/permalink/149389781522550/

 

 

Προτεινόμενα  άρθρα:

Ποια "Λιμνούπολη "του Δήμάρχου Καστοριάς; Στην Αντιπεριφέρεια δεν έχουν στολισμένο ούτε το μέγαρο της, στην πρώην νομαρχία Καστοριάς



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

ΧΟΡΗΓΟI



ΧΟΡΗΓΟΙ

 

Αντίσταση στα αντιβιοτικά: Άλλος ένας τρόπος να…πλασάρουν το τεχνητό κρέας!! – video




 
Πολύ σοβαρό θέμα που ελάχιστοι έχουν υπόψιν!

Τρία από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου προμηθεύονται κοτόπουλα με αντιβιοτικά από έναν παραγωγό πουλερικών στην Πολωνία που συνδέεται με την εξάπλωση των θανατηφόρων υπερμικροβίων.    

Η SuperDrob, μια μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία παραγωγής κρέατος, προμηθεύει κατεψυγμένα προϊόντα κοτόπουλου σε όλη τη βρετανική αγορά (και όχι μόνο).

Μια έρευνα των ITV News, The Bureau of Investigative Journalism και The Guardian ανακάλυψε ότι η SuperDrob προμηθεύεται κοτόπουλα από φάρμες που χρησιμοποιούν την ίδια ομάδα αντιβιοτικών σε πουλερικά, η οποία είναι επίσης κρίσιμη για τη θεραπεία της ανθρώπινης μόλυνσης.


Η εταιρεία συνδέθηκε με ένα ξέσπασμα ανθεκτικής στα αντιβιοτικά σαλμονέλας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη το 2020, η οποία σκότωσε πέντε ανθρώπους και μόλυνε περίπου 1.300 άλλους.

Μια επιστολή που ελήφθη μέσω του αιτήματος Freedom of Information από την Επικεφαλής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου Christine Middlemiss προς την Πολωνή ομόλογό της τον Δεκέμβριο του 2020 ανέφερε ότι οι έρευνές της «έχουν πλέον σταθερά συνδέσει τα κρούσματα με κατεψυγμένα, ωμά ψημένα προϊόντα κοτόπουλου που εισάγονται από την Πολωνία και με μια συγκεκριμένη παραγωγή πουλερικών εταιρεία στην Πολωνία».

Περίπου 2μιση χρόνια μετά, πραγματοποιήθηκαν δείγματα συλλέχθηκαν από διαφορετικές πτηνοτροφικές μονάδες σε διαφορετικές τοποθεσίες στην Πολωνία, οι οποίες παράγουν κοτόπουλα για την SuperDrob.

Τα δείγματα βρέθηκαν θετικά σε βακτήρια – συμπεριλαμβανομένου του E. Coli, μιας πηγής τροφικής δηλητηρίασης στους ανθρώπους – ανθεκτικά στις φθοροκινολόνες, την ίδια ομάδα αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται στον άνθρωπο για τη θεραπεία απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από τον καθηγητή Ιατρικής Μικροβιολογίας, Tim Walsh και την ομάδα του.

Ο ίδιος παραδέχθηκε στους δημοσιογράφους ότι είναι «εξαιρετικά ανησυχητικό ότι τα ίδια αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στα ζώα.

Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της χρήσης αντιβιοτικών στα αγροκτήματα και της αντίστασης που εμφανίζεται, και στη συνέχεια αυτού που συμβαίνει στον ανθρώπινο πληθυσμό».

Νομίζατε ότι μέχρι τώρα τρώγατε υγιεινά;;;

Πρόκειται σίγουρα για ακόμα ένα θέμα πάνω στο οποίο θα πατήσουν προκειμένου να πλασάρουν με μεγαλύτερη ευκολία και σε μεγαλύτερο εύρος πληθυσμού τα τεχνητά (και…«ασφαλή» από αρρώστιες) κρέατα:

freepik photo

Κάντε μία κλήση αγάπης στο 19820 και βοηθήστε τα παιδιά σε ανάγκη
00:00
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player