07 Οκτωβρίου 2019

Μ.Πομπέο για συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ:Από την <<ρωσική επιρροή»! θα μας προστατεύουν οι ΗΠΑ και όχι από τους Τούρκους ενώ γίνεται «το έλα να δεις» σε Αιγαίο και ΑΟΖ Κύπρου (Βίντεο)







Μ.Πομπέο για συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ: «Θα είστε πιο ασφαλείς απέναντι στην κακόβουλη ρωσική επιρροή»!

Μ.Πομπέο για συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ: «Θα είστε πιο ασφαλείς απέναντι στην κακόβουλη ρωσική επιρροή»!

«Είστε εξαιρετικά ευγενικοί απέναντι στους στρατιώτες, τους ναύτες, τους αεροπόρους και τους πεζοναύτες μας» τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ!
Στην κυπριακή ΑΟΖ κάθε χώρα θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι «η Αμερική κάνει πάντα αυτό που χρειάζεται ώστε να προστατεύσει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα και τους ανθρώπους της» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο με τη συνέντευξή που παραώρησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά.

Βέβαια, αυτό που "εντυπωσίασε" είναι ότι ενώ γίνεται «το έλα να δεις» σε Αιγαίο και ΑΟΖ Κύπρου, αλλά και Συρία με την τουρκική επιθετικότητα ο Μάικ Πομπέο, μίλησε βασικά κατά της «κακόβουλης ρωσικής επιρροής».
«Η Ελλάδα θα είναι πιο ασφαλής»

Σε ό,τι αφορά την ελληνοαμερικανική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας για τις βάσεις ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι με αυτές «καταρχάς η Ελλάδα θα είναι πιο ασφαλής. Κι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που οι δυο χώρες προχώρησαν σε αυτή τη συμφωνία».
«Είναι αμοιβαία επωφελής από άποψη ασφαλείας. Και οι δυο επωφελούνται από τη στενή σχέση που δημιουργούν οι στρατιωτικοί μας, ο κοινός κώδικας επικοινωνίας στους όρους λειτουργίας μεταξύ των δυο στρατών θα μας εξυπηρετήσει όλους, εάν ποτέ θα πρέπει να υπερασπιστούμε ή να αποτρέψουμε τη δράση ενός αποφασισμένου αντιπάλου. Και δεύτερον, πιστεύω ότι θα υπάρξει σημαντικό εμπορικό όφελος από αυτή τη συμφωνία. 

Οποτεδήποτε υπάρχουν αλληλεπιδράσεις όπως αυτές, γύρω από περίπλοκες τεχνολογίες, η χώρα υποδοχής συχνά επωφελείται από αντισταθμιστικά οφέλη, πράγματα που προκύπτουν από αυτή τη σχέση. Και βέβαια οπουδήποτε φιλοξενείτε Αμερικανούς και το κάνετε σε πολλά μέρη, είστε εξαιρετικά ευγενικοί απέναντι στους στρατιώτες, τους ναύτες, τους αεροπόρους και τους πεζοναύτες μας, υπάρχουν αρκετά κέρδη και για αυτές τις περιοχές επίσης» εξήγησε ο Μάικ Πομπέο.
Σύμφωνα με τον υπουργό των ΗΠΑ η παρουσία της χώρας του στην περιοχή είναι απαραίτητη. «Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει βαθιά κατανόηση των δυνητικών κινδύνων. Μην έχετε αμφιβολία, η Σοβιετική Ένωση έχει διαλυθεί, αλλά η  κακόβουλη  ρωσική επιρροή παραμένει στη Μέση Ανατολή, όχι ιδιαίτερα μακριά από εδώ. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν εξακολουθεί να χρηματοδοτεί τη διεθνή τρομοκρατία.
Υπάρχουν προκλήσεις στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας στις θάλασσες που κράτη όπως η Ελλάδα κινούνται στη ναυτιλία και στις μεταφορές» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Για την Τουρκία παρατήρησε ότι «από την Τουρκία έρχονται πρόσφυγες, από τη Συρία και την περιοχή. Οπότε μία πετυχημένη Τουρκία, μια χώρα που προοδεύει οικονομικά είναι σημαντική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλους εμάς. Οπότε δουλεύουμε επιμελώς για να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Αναφορικά με τις κινήσεις της Τουρκίας γύρω από την ΑΟΖ της Κύπρου δήλωσε ότι «αυτή την ώρα χρησιμοποιούμε διπλωματικά μέσα. Μιλάμε μαζί τους, το κάνουμε σε όλα τα μέρη του κόσμου. Αυτό που απλά λέμε είναι ότι υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι κανόνες διεθνούς δικαίου.
Και ζητάμε από κάθε έθνος να τους τηρεί. Το ζητάμε από όλους το ζητάμε από αυτούς που νιώθουμε φίλους μας το ζητάμε και από αυτούς που δεν θεωρούμε ότι είναι κοντά σε μας.
Όλοι έχουν την απαίτηση από κάθε κράτος που θέλει να προστατεύσει τη δική της κυριαρχία ότι θα προσφέρει και σε άλλο κράτος την ευκαιρία να προασπίσει την δική του κυριαρχία». 

Ερωτηθείς για τις αμερικανικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν τις έρευνες γύρω από την Κύπρο και το γεγονός ότι η Τουρκία αμφισβητεί αυτές τις περιοχές και τα οικόπεδα, διαμήνυσε ότι «θα πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις όπου όχι μόνο θα εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο, αλλά νομίζω κάθε χώρα θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι η Αμερική κάνει πάντα αυτό που χρειάζεται ώστε να προστατεύσει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα και τους ανθρώπους της. Κάθε φορά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι θα κάνουμε κάτι διαφορετικό εδώ».
«Η Αμερική έχει συμφέρον να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής»

Για την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο κ. Πομπέο εξέφρασε την ανησυχία του. «Κανείς δεν θέλει αυτό να συμβεί και δεν θα ήθελα να συμβεί ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Δεν θα ήθελα να συμβεί ανάμεσα στην Βόρεια και στη Νότια Κορέα.
Δεν θα ήθελα να συμβεί σε κανένα μέρος. Οι διπλωμάτες μας κάθε μέρα προσπαθούν να δημιουργήσουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο οι χώρες θα μπορούν να συζητούν, να μπουν σε μια διαδικασία διαλόγου και να λύσουν τις διαφορές τους με ειρηνικό τρόπο και είμαστε αισιόδοξοι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και εδώ» παρατήρησε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σχολίασε πως «η υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας των δύο κρατών σίγουρα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια (…) θεωρούμε ότι πρέπει να δημιουργούμε σταθερές καταστάσεις που μειώνουν τους κινδύνους για την Αμερική.

Για τις αμερικανικές επιχειρήσεις, τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, που αγαπούν αυτό το υπέροχο μέρος κι έρχονται εδώ για τις διακοπές τους. Οπότε η Αμερική έχει ένα μεγάλο συμφέρον για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής».


.


Με πληροφορία από το pronews.gr

Ατύχημα με κυνηγό στη Φλώρινα: Τον πέρασαν για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησαν


Ατύχημα με κυνηγό στη Φλώρινα: Τον πέρασαν για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησαν

Σοβαρός τραυματισμός κυνηγού από σφαίρα, πιθανότατα κατά λάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε περιοχή των Αγίων Αναργύρων Φλώρινας.
Ο κυνηγός, που είναι 67 ετών και κατάγεται από το Δροσερό, έχει μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στην πλάτη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας είχε πάει για κυνήγι αγριογούρουνων και ένας εκ της ομάδας τον πυροβόλησε, καθώς θεώρησε πως πρόκειται για θήραμα
Ήδη με το περιστατικό ασχολείται η Αστυνομία.






Πηγή: http://kozanimedia.gr

Σεμινάρια... μάρκετινγκ και επιχειρηματικότητας σε άνεργους Λαθρομετανάστες και πρόσφυγες!!!!






( ΣΤΑ " ΧΝΑΡΙΑ"  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ)

Μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη μίσθωση ξενοδοχείων και κατοικιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, προκειμένου να εγκαταστήσει μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου, έρχονται τώρα και τα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσής τους σε επαγγελματικές δεξιότητες

Σεμινάρια μάρκετινγκ και επιχειρηματικότητας σε άνεργους μετανάστες και πρόσφυγες ξεκινά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος του υπουργείου για τη μίσθωση ξενοδοχείων και κατοικιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, προκειμένου να εγκαταστήσει μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου, έρχονται τώρα και τα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσής τους σε επαγγελματικές δεξιότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής & Ασύλου, Πάτροκλος Γεωργιάδης, απηύθυνε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το έργο, με τίτλο “Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης και εκπαίδευσης μεταναστών και προσφύγων, σε επαγγελματικές δεξιότητες”. Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), διεθνείς οργανισμούς, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα να καταθέσουν προτάσεις δράσεων εντός 20 ημερών, προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδότηση.


Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση, “η δράση αφορά στην εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης, ανταλλαγής και αναβάθμισης δεξιοτήτων και πρόσβασης σε εργασιακά περιβάλλοντα για άνεργους πρόσφυγες και μετανάστες”. Το πεδίο εκπαίδευσης και κατάρτισης εστιάζεται σε δυναμικούς τομείς εργασίας με έμφαση την επιχειρηματικότητα, το μάρκετινγκ και τις νέες τεχνολογίες. “Η δράση επικεντρώνεται σε επαγγελματικές ειδικότητες που εμφανίζουν αυξητική τάση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, περιλαμβάνοντας πλέγμα δράσεων, όπως σεμινάρια για την απασχολησιμότητα τα οποία εστιάζουν στην επιχειρηματικότητα, στην δικτύωση, το μάρκετινγκ, την εκπαίδευση σε επιγραμμικές πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση μέσω πρακτικής άσκησης καθώς και προγράμματα συνεργασίας”.


Η συνολική διάρκεια του προγράμματος υπολογίζεται σε 12 μήνες, με στόχο “να βοηθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες τις οποίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Οι ωφελούμενοι ανήκουν στην πληθυσμιακή κατηγορία των ανέργων προσφύγων και μεταναστών”. Ειδικότερα, μέσα από τη δράση αυτή επιδιώκεται “η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των ανέργων προσφύγων και μεταναστών μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτηση τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της συγκεκριμένης ευάλωτης ομάδας”.





Το πρόγραμμα, όπως υπογραμμίζεται, είναι απαραίτητο να διενεργείται στην χώρα μας και περιλαμβάνει τέσσερα σκέλη:

1. Ενέργειες επαγγελματικής κατάρτισης σε τεχνικές δεξιότητες που εμφανίζουν αυξητική τάση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας

2. Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.
3. Σεμινάρια/Εργαστήρια για την απασχολησιμότητα τα οποία εστιάζουν στην επιχειρηματικότητα, στην δικτύωση, το μάρκετινγκ, την εκπαίδευση σε επιγραμμικές πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα
4. Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.






www.protothema.gr

Μετά από τους Κρητικούς, τα ΜΑΤ τώρα εκπαιδεύονται από τους ΚΝΗΤΕΣ; Φωτο που κάνουν "θραύση" στο διαδικτυο

Μια εικόνα με λέξεις- Γιατί προωθούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ;

Χατζηδάκης: Θα κάνουμε διακοπή ρεύματος σε 30.000 καταναλωτές -Μπορεί να γίνουν και ...λάθη





Τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχει δοθεί εντολή από τη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστάνε, ενώ μπορούν να πληρώσουν. «Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, τα χρωστάν 60.000 συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες», τόνισε.
«Θα μου πείτε, αποκλείεται να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη;

Ευθέως λέω δεν αποκλείω και είμαστε εδώ για να διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα», διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει, παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί και έχει στόχος την εύρεση στρατηγικού επενδυτή. Εξήγησε ότι ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει τώρα η ιδιωτικοποίηση είναι πως η ΔΕΗ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον.
 
Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα και θα είναι και μια «ένεση» στα ταμεία της ΔΕΗ είναι η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ που είναι το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ.
Αυτό το οποίοι έχουμε κατορθώσει είναι η ΔΕΗ να βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό και από εδώ και πέρα έχουμε ένα νόμο που θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο θέλω πιστεύω ο οποίος απελευθερώνει τη ΔΕΗ από δεσμά. Γιατί πάει με τον αραμπά ενώ οι ανταγωνιστές της παίρνουν αποφάσεις με ταχύτητα δευτερολέπτου».

Ο υπουργός είπε ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είχαν αποτέλεσμα «και στο χρηματιστήριο έχει τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ».

 
 Ο όρος Στρατηγικοί Κακοπληρωτές είναι μια απάτη των τραπεζών της προηγούμενης αλλά  και αυτής της κυβέρνησης. Οι " στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι ελάχιστοι, είναι οι πλούσιοι, οι μεγάλες- πολύ μεγάλες εταιρείες, οι ΔΕΚΟ -Κρατικοί Οργανισμοί, και Δήμοι τους οποίους τους γνωρίζουν αλλά ελάχιστα τους ενοχλούν, και το κράτος η ΔΕΗ εν προκειμένω τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι και δικαιολογία για να "χτυπά τους αδύναμους, τους άνεργους τούς συνταξιούχους, τα γνωστά υποζύγια.
 
 Μ.Μ
 
 
Με πληροφορία απο το aftodioikisi.gr

Βρούτσης στον ΘΕΜΑ 104,6 για τις συντάξεις: Όσοι δικαιούνται αναδρομικά θα ικανοποιηθούν



vroutsis_ar

«Θα τακτοποιηθούν όλα μέχρι κεραίας στη βάση των αποφάσεων του ΣτΕ» διεμήνυσε ο υπ. Εργασίας - Τι θα αλλάξει στους συντελεστές αναπλήρωσης

Κατηγορηματικός ότι όσοι δικαιούνται αναδρομικά στις συντάξεις τους μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που καταρρίπτουν βασικές συνιστώσες του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, θα ικανοποιηθούν εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως εξήγησε, αν και το υπουργείο Εργασίας περιμένει τις ολοκληρωμένες αποφάσεις, με βάση τις περιλήψεις που εκδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή «όλοι οι οποίοι με βάση την απόφαση δικαιούνται αναδρομικά θα ικανοποιηθούν πλήρως πάντα υπό την αίρεση της εθνικής οικονομίας. Το πόσοι και πόσα θα τα δούμε στην τελική απόφαση, το πότε θα καθοριστεί από το τελικό ποσό».

Σημείωσε, δε, ότι «μπορεί να προκύψουν και αναδρομικά που δεν ξέρουμε ακόμα. Υπάρχει μια περιοχή που θέλουμε να διευκρινιστεί περισσότερο στην τελική απόφαση του ΣτΕ».

«Θα τακτοποιηθούν όλα μέχρι κεραίας στη βάση των αποφάσεων του ΣτΕ. Είναι πολιτική θέση μας ότι θα ευθυγραμμιστούμε απόλυτα με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Θα ικανοποιήσουμε πλήρως την περιγραφή και τις κατευθυντήριες γραμμές των αποφάσεων του ΣτΕ» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.



Τι θα αλλάξει στους συντελεστές αναπλήρωσης

Όσον αφορά το θέμα της ανταποδοτικότητας που επίσης κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΣτΕ ο κ. Βρούτσης αρχικά παρατήρησε ότι «επιβεβαιώνεται η κριτική που κάναμε στην ανταποδοτικότητα που έκανε το θέμα μη ελκυστικό το σύστημα».

Εξηγώντας τι συνέβαινε με τον νόμο Κατρούγκαλου ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι «οι συντελεστές αναπλήρωσης είχαν μια ταξικότητα μέσα με την έννοια ότι όσοι έδιναν περισσότερους πόρους ήταν αντιστρόφως ανάλογη η σύνταξη που ελάμβαναν».

«Το ΣτΕ λέει ότι είναι αντσυνταγματικό και εκεί θα παρέμβουμε. Υπάρχουν συντελεστές αναπλήρωσης που είναι ποσοστά που υπολογίζονται πάνω στον βασικό μισθό. Θα βελτιώσουμε τα ποσοστα που αφορούν τα περισσότερα χρόνια εργασίας και τα ποσοστά που θα αφορούν τους περισσότερους μήνες εισφορών. Πρακτικά ο τίτλος είναι όσοι αμείβονται καλύτερα θα παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις».

Ψέματα τα περί πλεονασμάτων στον ΕΦΚΑ επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Εργασίας καταφέρθηκε, τέλος, κατά της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ ότι με την κυβέρνηση ΝΔ υπάρχουν ελλείμματα στον ΕΦΚΑ. «Ποτέ δεν υπήρχαν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ αλλά εξαπατούσαν γιατί σταματούσαν τις δαπάνες. Ο προϋπολογισμός που έδειχνε 246 εκατ. ευρώ σήμερα είναι με έλλειμμα γιατί θα επιστρέψουμε τα 160 εκατ. από τις διαφορές των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες ενώ δεν έβαλαν στον λογαριασμό τις αυξήσεις των συντάξεων χηρείας που χορηγήθηκαν από την κυβέρνηση ΝΔ πριν από λίγο καιρό».

Αφού ξεκαθάρισε ότι «ο κόσμος δεν θα δει συντάξεις να κόβονται γιατί υπάρχουν ελλείμματα στον ΕΦΚΑ», στη συνέχεια εξήγγειλε ότι «στον νόμο που καταθέτουμε την Πέμπτη στη Βουλή μια ειδική διάταξη που επιβάλουμε ισολογισμούς, θα υπάρξει διαγωνισμός με τις καλύτερες εταιρείες για να υπάρξουν ισολογισμοί με διεθνή πρότυπα στον ΕΦΚΑ».

Καμία παράταση στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Όσον αφορά, τέλος, τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις και το ενδεχόμενο παράτασης, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «δεν θα υπάρξει καμία μετατόπιση για τον χρόνο. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την πιο ευνοϊκή ρύθμιση που υπήρξε ποτέ».

Εκτίμησε, δε, ότι όσον αφορά τις αιτήσεις για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία είπε ότι «θα αγγίξουμε τις 450.000 αιτήσεις που σημαίνει 1 στους 3 οφειλέτες έκαναν αίτηση. Εκτιμώ ότι θα αγγίξει το ποσό των 4 δισ. ευρώ».

Πέτσας στον ΘΕΜΑ 104,6: Θα φέρουμε νέο ασφαλιστικό

Στον ΘΕΜΑ 104,6 μίλησε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα λύσει και το θέμα των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και την χαμηλή ανταποδοτικότητα των συντάξεων «όταν πάρουμε στα χέρια μας τις καθαρογραμμένες αποφάσεις».

Τα δύο ζητήματα αυτά «θα διορθωθούν κατά γράμμα με βάση τις αποφάσεις» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας διευκρινίζοντας ότι «έχει μια δημοσιονομική πλευρά το ζήτημα, αν είναι δέκα μήνες ή περισσότερα τα αναδρομικά».

Εξήγγειλε, δε, ότι «θα υπάρξει νέο ασφαλιστικό για να δούμε πώς βελτιώνουμε την ανταποδοτικότητα γιατί αυτό σημαίνει από μόνη της αύξηση συντάξεων και αυτό αποτελεί μια δημοσιονομική πτυχή που πρέπει να εξεταστεί».

Έθεσε, τέλος, και ένα χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι «η πρόθεσή μας είναι να το κάνουμε γρήγορα. Αν έχουμε σε 15 ημέρες τις καθαρογραμμένες αποφάσεις του ΣτΕ, θέλουμε σε ένα τρίμηνο να παρουσιάσουμε την πρότασή μας».

Οι Αμερικανοί «χάρισαν» τα πάντα στον Ερντογάν - Κούρδοι: «Αποχώρησαν από την Συρία»


Οι Αμερικανοί «χάρισαν» τα πάντα στον Ερντογάν - Κούρδοι: «Αποχώρησαν από την Συρία»
Πολύ άσχημη αλλά αναμενόμενη τροπή (για όσους δεν θέλουν να αυτοκοροϊδεύονται) πήραν τα πράγματα για τους Κούρδους της Συρίας αλλά και για την Ελλάδα καθώς οι Αμερικανοί αποχώρησαν πριν από λίγο από θέσεις κλειδιά που κατείχαν στα βόρεια εδάφη της συριακής ενδοχώρας.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους και απέσυραν τις δυνάμεις τους από τις περιοχές» ανακοίνωσαν οι Κούρδοι τη Συρίας.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του pronews.gr πως οι ΗΠΑ ΔΕΝ μπορούν να σταματήσουν να «χαϊδεύουν» την Τουρκία (όπως και τηνΣ. Αραβία για άλλους λόγους) παρά τα «πισώπλατα» κτυπήματα που έχουν δεχτεί από την Άγκυρα διότι την έχουν ανάγκη για την γεωπολιτική αμερικανική ηγεμονία στην νευραλγική περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Καλά θα κάνουν στην Αθήνα να συνέλθουν και να μη θεωρούν ότι οι Αμερικανοί θα στηρίξουν την Ελλάδα σε μια αντιπαράθεση με την Τουρκία.
Τα Στενά είναι πολύ σημαντικά για τις ΗΠΑ και επιλέγουν την λύση της αναμονής διότι ο βίος του Ερντογάν νομοτελειακά είναι πεπερασμένος ενώ τα αμερικανικά συμφέροντα «είναι αιώνια» και αυτήν ακριβώς την τακτική αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι Αμερικανοί.
Εν ολίγοις απεχθάνονται τον Ερντογάν διότι στηρίζει τα τουρκικά συμφέροντα όπως τα αντιλαμβάνεται αδιαφορώντας για τις αμερικανικές γεωπολιτικές ανάγκες, αλλά δεν αντέχουν να χάσουν την Τουρκία.
Θεωρούν πως η Τουρκία δεν θα είναι για πάντα ερντογανική και έτσι πρωτο μέλημά τους είναι να παραμείνει πάση θυσία εντός της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και σε κάποιου είδους «σύνδεση» (έστω και προβληματική) με την Δύση.
Οι Κούρδοι της Συρίας προειδοποίησαν σήμερα πως μια τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία, η οποία φαίνεται πως επίκειται έπειτα από τις σχετικές ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου, θα επιφέρει μια μείζονα επανεμφάνιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενώ ανακοίνωσαν πως οι αμερικανικές δυνάμεις άρχισαν σήμερα να αποσύρονται από τις περιοχές κοντά στα τουρκικά σύνορα στη βόρεια Συρία.
Μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα ακύρωνε χρόνια καρποφόρων μαχών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), συμμαχίας Κουρδων και Αράβων μαχητών, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και θα επέτρεπε στους αρχηγούς της οργάνωσης, που βρίσκονται ακόμη στη ζωή, να βγουν από την κρυψώνα τους, εξήγησαν οι SDF σε ανακοίνωση που εξέδωσαν προσπαθώντας να δείξουν στους Αμερικανούς ότι τους έχουν ανάγκη, αλλά δυστυχώς οι Κούρδοι όπως και όλοι όσοι στηρίζονται στην βοήθεια μεγάλων δυνάμεων δεν κατάλαβαν πως η Γεωπολιτική εξασκείται με μακιαβελικούς κανόνες. Κάτι που και στην Ελλάδα δυσκολεύονται να κατανοήσουν.
«Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους και απέσυραν τις δυνάμεις τους από τις περιοχές στα σύνορα με την Τουρκία και η Τουρκία ετοιμάζεται τώρα για μια επιχείρηση εισβολής στη βόρεια και ανατολική Συρία», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση των SDF.
Την πληροφορία για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τις θέσεις-κλειδί Ρας αλ-Αΐν και Ταλ Αμπιάντ επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αργά χθες, Κυριακή, πως η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα στη στρατιωτική επιχείρηση που σχεδιάζει από καιρό στη βόρεια και την ανατολική Συρία για να δημουργήσει αυτό που αποκαλεί «ασφαλή ζώνη» και πρόσθεσε πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα στηρίξουν την επιχείρηση αυτή ούτε θα εμπλακούν σ' αυτή.
Αυτό που πρόσφεραν οι Αμερικανοί στους Τούρκους είναι η εγκατάλειψη των όποιων σχεδιασμών της Ουάσινγκτον για δημιουργία κουρδικού κράτους με απώτερο στόχο την αποδυνάμωση της Τουρκίας αλλά και του Ιράν με μελλοντική απόσπαση των κουρδόφωνων εδαφών τους.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις καλό είναι να μην είναι απόλυτα σίγουροι στην Αθήνα πως τελικά δεν θα παραλάβουν τα F-35 οι Τούρκοι...


pronews.gr