09 Ιουλίου 2019

Σοκ του Δ.Βίτσα από την απόφαση Μητσοτάκη να παραπέμψει το μεταναστευτικό στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας!




Σοκ του Δ.Βίτσα από την απόφαση Μητσοτάκη να παραπέμψει το μεταναστευτικό στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας!

Δαμαρτύρεται έντονα ο πρώην υπουργός, Δ.Βίτσας, για την επιλογή Κ.Μητσοτάκη να μεταφερθεί η αρμοδιότητα της μεταναστευτικής πολιτικής στην Αστυνομία λέγοντας πως «μόνο στην Ουγγαρία μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογο».

«Δεν θα μείνει έτσι αυτό» που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην μεταναστευτική πολιτική, «περιμένω την πρώτη αντίδραση από την ΕΕ, την Κομισιόν, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης», τόνισε ο πρώην αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο, αφήνοντας έξω μόνο το... "Διαπλανητικό" και "Διαγαλαξιακό Συμβούλιο", ανθρωπίνων δικαιωμάτων... 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μόνο στην Ουγγαρία η μεταναστευτική πολιτική είναι στην αστυνομία «-και δεν είμαι σίγουρος».
«Ο βασικός κορμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση Σαμαρά ... βασικά στελέχη της είναι ξανά υπουργοί στα ίδια ή σε άλλα υπουργεία … και ένας βασικός υπουργός του Σαμαρά είναι σήμερα πρωθυπουργός», είπε ο κ. Βίτσας.
«Ειδικά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και άλλα, στέλνεται σαφές μήνυμα συντηρητισμού και μερικές φορές και ακραίας αντιμετώπισης», η μεταφορά του στη Δημόσια Τάξη «συμβαίνει γιατί η αντίληψη ΝΔ και κυβέρνησης είναι ότι το μεταναστευτικό εντάσσεται στην ατζέντα της ασφάλειας, ως πρόληψη και καταστολή.
Και ακόμη χειρότερα νομίζουν ότι το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι μόνο η διαχείριση των ροών … ενώ είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Σε άλλο σημείο μάλιστα προσέθεσε ότι «δεν θεωρούν αυτούς τους ανθρώπους κατατρεγμένους, που χρειάζονται φροντίδα και δίκαιη εξέταση του αιτήματος ασύλου, τους θεωρούν εισβολείς … είναι μία στροφή πάρα-πάρα πολύ σοβαρή».

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι υπάρχουν και τεχνικά ζητήματα από αυτή την επιλογή.
«Μιλάνε για μεταναστευτικό και στο μυαλό τους έχουν μόνο τα 5 hotspot στα νησιά … διερωτώμαι: υπάρχει η άδεια παραμονής για τους κατόχους golden visa, άνθρωποι που έρχονται και επενδύουν στην Ελλάδα και παίρνουν άδεια παραμονής. Θα περνούν από την Αστυνομία αυτοί; Ή τα στελέχη επιχειρήσεων τρίτων χωρών εκτός ΕΕ που έρχονται να εργαστούν στην Ελλάδα, ή εποχιακοί εργαζόμενοι τρίτων χωρών, ή σπουδαστές τρίτων χωρών. Θα περνούν από την αστυνομία;», αναρωτήθηκε.
Σε επίπεδο διαχείρισης ανθρώπινων και διοικητικών πόρων του Δημοσίου, ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στις δομές που έχει αναπτύξει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Τι θα γίνει η δομή του υπουργείου που υπάρχει για ζητήματα αδειών παραμονής; Θα περάσει και αυτή στο Προστασίας του Πολίτη;».







Πηγή

H 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά



Η πρόοδος υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 θα βρεθεί στο επίκεντρο της 5ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, που θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, στην Καστοριά.
Κατά τη συνεδρίαση θα γίνει επισκόπηση της πορείας του Προγράμματος και του βαθμού επίτευξης των επιμέρους στόχων τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού, όσο και σε επίπεδο αξόνων προτεραιότητας που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), καθώς επίσης και μία συνοπτική ενημέρωση για τις διαδικασίες σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:
  • Πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 20-14-2020
  • Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Υλοποίησης του 2018
  • Παρουσίαση της προόδου υλοποίησης των στρατηγικών για την Έξυπνη Εξειδίκευση και τη Χωρική Ανάπτυξη
  • Ενημέρωση για την πρόοδο υλοποίησης της Στρατηγικής για την Πληροφόρηση και την Επικοινωνία του Προγράμματος
  • Παρεμβάσεις Εθνικής Αρχής Συντονισμού επί οριζοντίων θεμάτων:
  • Ενημέρωση για την πρόοδο υλοποίησης του ΕΣΠΑ
  • Διαδικασία κατανομής αποθεματικού επίδοσης
  • Παρουσίαση για τις βασικές δράσεις του ΕΚΤ στο σύνολο των ΠΕΠ
  • Συνοπτική ενημέρωση για τους  Κοινούς  δείκτες μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων ΕΚΤ
  • Συνοπτική ενημέρωση για τις ενέργειες αξιοποίησης υπηρεσιών διαλειτουργικότητας  και επικοινωνίας του ΟΠΣ με τα πληροφοριακά συστήματα των διοικητικών πηγών
  • Ενημέρωση σχετικά με τη διαπραγμάτευση της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027 & συνοπτική παρουσίαση της 1ης εγκυκλίου σχεδιασμού 2021 – 2027
H 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά στο Ξενοδοχείο Λιμναίο, με ώρα έναρξης τις 9.30 π.μ. 


 Με πληροφορία: kozan,gr

Καστοριά:Για δύο ημέρες η «1η Γιορτή Πατάτας»: στους Αμπελόκηπους

Για δύο ημέρες η «1η Γιορτή Πατάτας»: στους Αμπελόκηπους Καστοριας

 

Επιμελητήριο Καστοριάς:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚH ΗΜΕΡΙΔΑ






















Επιμελητήριο Καστοριάς
Κρατικός οργανισμός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΉ ΗΜΕΡΙΔΑ
Εν όψη της πρώτης ενημερωτικής εκδήλωσης για το πολύ σημαντικό πρόγραμμα ενίσχυσης παραγωγικών επενδύσεων, που αφορά την Περιφέρεια μας.
Εν συντομία το πρόγραμμα αφορά :
Ίδρυση και εκσυγχρονισμό υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Aφορά στην ενίσχυση των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Γούνας και Τουρισμού για την υλοποίηση
επενδυτικών σχεδίων.
Αφορά νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις.
Η Δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 9 εκ. € στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Δηλαδή μέσω του προγράμματος δίνατε να πραγματοποιηθούν επενδύσεις ύψους άνω των 20 εκ.ευρώ.
Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 80.000 € έως και 500.000 €.
Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 35% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού για τις μεσαίες επιχειρήσεις (από 50 άτομα και πάνω) και 45% για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (από 0 έως 50 άτομα).
Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν : Κατασκευές, διαμορφώσεις και κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, Προμήθεια Μηχανημάτων και
Εξοπλισμού, Αγορά Μεταφορικών Μέσων, Αγορά Λογισμικού, Κατασκευή Ιστοσελίδας και E-shop και Πιστοποίηση προϊόντων-υπηρεσιών-διαδικασιών.
Η ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών υποβολών των
αιτήσεων και για τις Δράσεις ξεκινά στις 2/7/2019, ενώ η ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικών υποβολών των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 23/9/2019.
Θα είναι τιμή και χαρά η παρουσία σας στην εκδήλωση.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΤΑΓΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ



 Επιμελητήριο Καστοριάς

Oι δύο βουλευτές Φλώρινας -Γιάννης Αντωνιάδης (Ν.Δ)- και Πέτη Πέρκα (ΣΥΡΙΖΑ)


Γιάννης Αντωνιάδης και Πέτη Πέρκα οι δύο βουλευτές Φλώρινας
Πανηγυρικά επανεξελέγη βουλευτής Φλώρινας με τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος έλαβε 7.612 ψήφους και ποσοστό άνω του 50% επί του συνόλου των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι, στη νέα τετραετία, ο κ. Αντωνιάδης θα είναι ο κυβερνητικός βουλευτής της Φλώρινας.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, που κερδίζει τη δεύτερη έδρα, έχουμε αλλαγή σκυτάλης και μια ιστορική εκλογή. Η Πέτη Πέρκα είναι, πλέον, η πρώτη γυναίκα βουλευτής που εκλέγεται στη Φλώρινα, αφού επικράτησε με 4.418 ψήφους του μέχρι πρότινος βουλευτή Κώστα Σέλτσα, ο οποίος έλαβε 3.301 ψήφους.




Με πληροφορία και φωτο από  :