03 Ιανουαρίου 2021

Φάρμακα: Απαγορεύεται η διαφήμισή τους ανεξέλεγκτα!


Με τρεις τρόπους θα γίνεται το ραντεβού για το εμβόλιο | tanea.gr
 
  Τελευταία ενημέρωση:
 
 
Δημοσιογραφική  επιμέλεια προσαρμογής: Μανώλης Μάνου


Γράφει ο Τζώρτζης Ρούσσος, Δικηγόρος, TRLawfirm


Διαστάσεις κατακλυσμού έχουν λάβει οι τηλεοπτικές και όχι μόνο διαφημίσεις φαρμάκων από τις εταιρείες που εμπορεύονται φάρμακα στη χώρα μας… Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε καταρχάς είναι ότι όλες αυτές οι διαφημίσεις πρέπει να κοινοποιούνται στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Από την άλλη η νομοθεσία επιβάλλει 12 απαγορεύσεις στα διαφημιστικά μηνύματα όσων εταιρειών εμπορεύονται φάρμακα στη χώρα μας.

Κοινοποίηση και όχι έγκριση

Ωστόσο η νομοθεσία μπορεί να μιλά για κοινοποίηση αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κοινοποίηση συνιστά και έγκριση από τον ΕΟΦ… Συνεπώς θα πρέπει να γνωρίζουμε, όλοι εμείς οι καταναλωτές, ως παθητικοί δέκτες διαφημιστικών μηνυμάτων, ποιες είναι οι υποχρεώσεις όσων διαφημίζουν φάρμακα… Παρότι είναι σαφές ότι οι περισσότερες αν όχι όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες φροντίζουν να τηρούν το νομοθετικό πλαίσιο καλό είναι να μπορούμε να έχουμε την ορθή πληροφόρηση για το τι απαγορεύει η κείμενη νομοθεσία στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Μόνο τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.

Καταρχάς όταν βλέπουμε μία διαφήμιση ενός φαρμάκου είναι δεδομένο ότι πρόκειται για φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.). Η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει απολύτως τη διαφήμιση φαρμάκου που παρέχεται με ιατρική συνταγή.

Οι διαφημιστικές απαγορεύσεις

Η διαφήμιση ενός φαρμάκου (είτε έντυπη, είτε τηλεοπτική, είτε διαδικτυακή, είτε ραδιοφωνική) δεν μπορεί να περιλαμβάνει οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο:

α) εμφανίζει ως περιττή την επίσκεψη σε ιατρό ή τη χειρουργική επέμβαση, ιδίως παρέχοντας διάγνωση ή συνιστώντας θεραπεία δι’ αλληλογραφίας,

β) υπαινίσσεται ότι η επίδραση του φαρμάκου είναι εγγυημένη, δεν συνοδεύεται από ανεπιθύμητες ενέργειες ή είναι καλύτερο ή ισοδύναμο με άλλη θεραπεία ή φάρμακα,

γ) υπαινίσσεται ότι η υγεία του ατόμου μπορεί να βελτιωθεί με τη χρήση του φαρμάκου,

δ) υπαινίσσεται ότι η υγεία του ατόμου μπορεί να υποστεί βλάβη αν δεν χρησιμοποιήσει το φάρμακο.

ε) απευθύνεται κατ’ αποκλειστικότητα ή κατά κύριο λόγο στα παιδιά,

στ) αναφέρεται σε σύσταση επιστημόνων, ατόμων ασχολούμενων επαγγελματικά με την υγεία ή άλλων διασήμων ατόμων που, αν και δεν είναι ούτε επιστήμονες ούτε επαγγελματικά ασχολούμενοι με την υγεία, μπορούν, λόγω φήμης, να προωθήσουν την κατανάλωση φαρμάκων,

ζ) εξομοιώνει το φάρμακο με είδος διατροφής, με καλλυντικό ή άλλο καταναλωτικό προϊόν,

η) υπαινίσσεται ότι η ασφάλεια ή η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου οφείλεται στο γεγονός, ότι πρόκειται για φυσικό προϊόν,

θ) θα μπορούσε, περιγράφοντας ή αναπαριστώντας λεπτομερώς τα συμπτώματα μιας μεμονωμένης περίπτωσης, να προκαλέσει λανθασμένη αυτοδιάγνωση,

ι) αναφέρεται, με υπερβολικά ανησυχητικό ή παραπλανητικό τρόπο, σε διαβεβαιώσεις σχετικές με την επίτευξη ίασης,

ια) χρησιμοποιεί, με υπερβολικά ανησυχητικό ή παραπλανητικό τρόπο, οπτικές αναπαραστάσεις των αλλοιώσεων του ανθρώπινου σώματος που οφείλονται σε ασθένειες ή τρώσεις, ή τη δράση του φαρμάκου στο ανθρώπινο σώμα ή σε μέρη του.

Σε κάθε διαφήμιση σε έντυπο οπτικοακουστικό ή ηλεκτρονικό μέσο, το διαφημιστικό spot συνοδεύεται από τη σήμανση: « ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ»

Τζώρτζης Ρούσσος, Δικηγόρος, TRLawfirm

Πήγή

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com



 

   

Το τρένο της συγκυβέρνησης ξεκίνησε: Το άρθρο της ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου και η αναζήτηση του νέου «Λουκά Παπαδήμου»

Το τρένο της συγκυβέρνησης ξεκίνησε: Το άρθρο της ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου και η αναζήτηση του νέου «Λουκά Παπαδήμου»

Ως «πρόβα συγκυβέρνησης» εκλαμβάνεται από την πλειοψηφία των πολιτικών παρατηρητών το άρθρο της Προέδρου της Δημοκρατίας, Α.Σακελλαροπούλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών», την μοναδική εφημερίδα που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ -πλην της κομματικής ΑΥΓΗΣ.

Το περιεχόμενο του άρθρου, αν και απηχεί ακριβώς τις θέσεις των ηγεσιών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά του «εθνοκεντρισμού», υπέρ της «παγκοσμιοποίησης» κλπ. και αναδεικνύει την κοινή ατζέντα των δύο πολιτικών σχηματισμών, έρχεται σε δεύτερη μοίρα από ένα άλλο σημειολογικό γεγονός: Το ότι επιλέχθηκε ακριβώς η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για το πρωτοχρονιάτικο άρθρο της ΠτΔ, δείχνει και αυτό που έρχεται με ή χωρίς εκλογές. Συγκυβέρνηση.

Δεν υπάρχει περίπτωση η ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου να είχε γράψει άρθρο στην ΕτΣ, χωρίς να ενημερωθεί και να δώσει προσωπικά έγκριση ο Κ.Μητσοτάκης.

Και με αυτό τον τρόπο να αρχίσει να κτίζεται η γέφυρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που θα δούμε το 2021.

Όπως αποκάλυψαν ήδη το pronews.gr, και το fyllokaiftero1.blogspot.com, το Βερολίνο που ελέγχει τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις σε βαθμό που συγκρίνεται μόνο με τον έλεγχο και το «ειδικό βάρος» των ΗΠΑ στην ελληνική πολιτική σκηνή της περιόδου 1947-1955 (η ανάδειξη του Κ.Καραμανλή το 1955 στην πρωθυπουργία, ατόνισε κάπως τον ασφυκτικό έλεγχο), έχουν καταλήξει στο ότι η επίλυση των «ζητημάτων» με την Τουρκία, περνά μέσα από μία ευρεία αποδοχή των μεγαλύτερων πολιτικών σχηματισμών της Ελλάδας.

Και το Βερολίνο θέλει πιο «επιτακτικά» από ότι ήθελαν οι ΗΠΑ αυτή την «επίλυση» (διάβαζε: την εκχώρηση των εθνικών δικαιωμάτων και δικαιοδοσιών της Ελλάδας στη Τουρκία σε Α.Μεσόγειο και Αιγαίο).

Το μήνυμα που έχει στείλει στην Αθήνα είναι σαφές: Η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις και έχετε να επιλέξετε μεταξύ εθνικής ταπείνωσης, εθνικού συμβιβασμού ή πολέμου.

Η τραγική κατάσταση στην οικονομία και η προϊούσα αποσύνθεση λόγω της λαϊκής πίεσης που έχει αρχίσει και γίνεται αφόρητη, δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη, τίποτα άλλο παρά αναζήτηση της δεύτερης των επιλογών. Αλλά δεν τολμούν μόνοι.

Η βολιδοσκόπηση από το Βερολίνο στον ΣΥΡΙΖΑ για «πιθανή συμμετοχή» σε ένα «οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα» με την συμμετοχή και του ΚΙΝΑΛ ή ότι έχει μείνει από το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ ή οτιδήποτε άλλο, έχει ήδη γίνει.

Και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα αρνητική στο να συμβεί αυτό «Χωρίς εκλογές».

Διότι πρέπει να έχει και μία δικαιολογία προς το δικό του εκλογικό σώμα «γιατί συνεργάζεται» με τη ΝΔ (το πολιτικά παράδοξο αναζητούν «δικαιολογίες» ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ουσιαστικά καμία απόκλιση σε οικονομία, εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Βασικά έχουν απόλυτη σύμπλευση!).

Εν πάση περιπτώσει μόνο δραματικές εξελίξεις με τη Τουρκία (γεώτρηση και στρατιωτική αντιπαράθεση, όλα αυτά την ερχόμενη άνοιξη) θα μπορούσαν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς άμεσες εκλογές, σε σχήμα συγκυβέρνησης.

Κατά τα λοιπά οι εκλογές μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου και η απλή αναλογική θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ σε μία τρικομματική κυβέρνηση για να διαχειριστούν αυτό που οι Γερμανοί θεωρούν ότι δεν μπορεί κανένα κόμμα να το «προχωρήσει» μόνο του: «Συνεννόηση» με τη Τουρκία και διαχείριση της οικονομικής καταστροφής.

Μια συγκυβέρνηση που θα διαχειριστεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις τύχες της χώρας, μέχρι να κλείσουν οι «εκκρεμότητες».


Όπως είχε γίνει το 2011-2012 με την κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, η οποία τελείωσε το PSI που κανένα κόμμα δεν μπορούσε να «κλείσει» μόνο του και έστειλε την ελληνική οικονομία στην εποχή του βρετανικού δανείου του 19ου αιώνα. Λεπτομέρεια: Ήδη αναζητείται ο νέος «Λουκάς Παπαδήμος».

Pronews

 

ΓΑΛΛΙΑ: Στούς γιατρούς 5,40 ευρώ στον μισθό για κάθε άτομο που θα πείθουν να κάνει το εμβόλιο !!!


:

Όταν μετά από μία εβδομάδα στην Γαλλία έκαναν το εμβόλιο 432 άτομα, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα προσθέτει 5,40 ευρώ στον μισθό γιατρών και νοσοκόμων για κάθε άτομο που θα πείθουν να κάνει το εμβόλιο Covid 19

 

 

 

 Πηγή: Τουρκικά νέα .gr


Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com



 

   

(VIDEO) Ο Χαρδαλιάς χρησιμοποιεί παιδιά για διαφήμιση εμβολίου, και αυτο είναι ποινικό αδίκημα ...Δεν υπάρχει δικαιοσύνη; μάλλον όχι !!!


Χαρδαλιάς στα παιδιά μας: Είμαι Κυνηγός Κορωνοιού…Εμβόλιο Πρώτα ο Παππούς μετά η Γιαγιά και οι γονείς (VIDEO)

Εισβάλουν στις ΨΥΧΕΣ των παιδιών μας.. Δειτε ποσο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ είναι (VIDEO)


Τωρα προσπάθησαν να εισχωρήσουν στις ΨΥΧΕΣ των παιδιών να τα πείσουν και μάλιστα τους έδειξε την ΣΕΙΡΑ εμβολιασμού της Οικογενειας των…Τους πέταγε ψέματα οτι δεν πρέπει να φοβούνται και απο τη Πληρωμένη Τηλεόραση πετάνε ΤΟΝΝΟΥΣ λάσπης  ΤΡΟΜΟΥ και ΦΟΒΟΥ!! Ειναι Αδίστακτοι και στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣΣτα παιδιά του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Άτρακτος» εδωσε συνέντευξη ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τους είπε οτι ειναι ΚΥΝΗΓΟΣ του Κορωνοιού.

Κυνηγά τον Κορωνοιό ακόμη και στον Υπνο του στα Χωριά στις πόλεις και στα λαγκάδια!!!

Το πιο “πρόστιχο” ηταν που τους εκανε ΜΑΘΗΜΑΤΑ αποδοχής και κατεύθυνσης ..Τους ειπε οτι ΠΡΩΤΑ θα εμβολιάσουν τον ΠΑΠΠΟΥ τους την ΓΙΑΓΙΑ τους στη συνέχεια τους ΓΟΝΕΙΣ τους και τέλος τα ιδια τα ΠΑΙΔΙΑ για να αποκτήσουμε ΑΣΦΑΛΕΙΑ και μετα θα βγουν να παίξουν χωρίς Μάσκες!!!! Το μήνυμα ηταν για ολα τα παιδιά της Χώρας μεσω του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού.

Η Ατζέντα τους ομως δεν εχει παιχνίδια χωρις μάσκες αποστάσεις και μετρα..Ηδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης το προανήγγειλε..Ακομη και μετα το εμβόλιο η μάσκα και τα μετρα δεν φεύγουν..Ολοι ξέρουν οτι η ΑΝΤΕΝΤΑ τους δεν θα εχει ΤΕΛΟΣ σε μέτρα και μάσκες γιατι πλέον οσοι εμβολιαστούν θα έχουν γίνει δούλοι και ελεγχόμενα ανθρωποειδή ζόμπι…Η Παγκόσμια Πολιτική & Υγειονομική Χούντα θα ειναι ατέρμονη σε ιους!

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο


 


Υποδιοικητής νοσοκομείου της Αττικής στη ΜΕΘ δύο μέρες μετά τον εμβολιασμό του


Υποδιοικητής νοσοκομείου της Αττικής στη ΜΕΘ δύο μέρες μετά τον εμβολιασμό του (Βίντεο)


Ερωτήματα και ανησυχία έχει προκαλέσει η εισαγωγή στη ΜΕΘ υποδιοικητή νοσοκομείου της Αττικής, δύο μόλις μέρες μετά τον εμβολιασμό του για τον κορονοϊό.

 Ο υποδιοικητής, έχει υποκείμενα νοσήματα,  ομως η εισαγωγή του στην ΜΕΘ έγινε μετά τον εμβολιασμό του.
Έχει εισαχθει στη ΜΕΘ του Θριασίου νοσοκομείου...και η κατάσταση του κρίνεται .κρίσημη.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com



 

   

Αθήνα : Τι lockdown των "ειδικών" και "αρίστων"; όλοι οι πολίτες είναι έξω στους δρόμους.

  Φωτορεπορτάζ -Φωτοδημοσιογραφία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021, 15:12
Τελευταία έξοδος πριν το αυστηρό lockdown

Βίντεο/ Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Αθηναίοι βγήκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής για να απολαύσουν μία οικογενειακή βόλτα σε πάρκα και σε πλατείες, ενώ κάποιοι επέλεξαν να γυμναστούν κάνοντας ποδήλατο. Ένας περίπατος δίπλα στη θάλασσα ή σε ένα καταπράσινο πάρκο όπως είναι εκείνο του «Σταύρος Νιάρχος» είναι ιδανικός έστω και για λίγα λεπτά της ώρας. Οι γονείς επέλεξαν μεγάλους χώρους για να κινηθούν με τα παιδιά τους, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Μπορεί από σήμερα το πρωί να έχουμε πιο αυστηρό lockdown το οποίο θα έχει διάρκεια μίας εβδομάδας, ωστόσο, όσοι είχαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την ημέρα, περπάτησαν σε καθαρούς χώρους, απολαμβάνοντας μία βόλτα πριν κλειστούν και πάλι μέσα ενόψει του αυστηρότερου lockdown.

Δείτε βίντεο - φωτογραφίες μέσα από το φωτογραφικό φακό του zougla.gr

 

Φωτογραφίες

Πάρκο Στ. Νιάρχος

Περιοχή Δ. Αρεοπαγίτου

Νέα Σμύρνη

Θησείο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021, 15:14

    Βίντεο ΕΔΩ

Και τους επόμενους δύο μήνες «μέσα» - Ν.Σύψας: «Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι πολύ δύσκολοι....και βλέπουμε » -"Καλό Πάσχα" ή καλύτερα από τώρα να πούμε καλό... φθινόπωρο.

 

Σύψας: Δεν είναι δεδομένος ο εφοδιασμός σε εμβόλια

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει "καλομάθει" την εύκολη λύση για την κοινωνία: Καραντίνα ή εναλλακτικά πιο σκληρή καραντίνα και στο άμεσο μέλλον δεν πρόκειται να αλλάξει καθώς οι πρώτες αναφορές των λοιμοξιωλόγων ήδη μιλούν για μεγάλες "παρατάσεις" ή να το πούμε λαϊκά "Καλό Πάσχα" ή καλύτερα από τώρα να πούμε καλό... φθινόπωρο.

Έτσι μετά τις αμφιβολίες για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία και τις απαντήσεις του ναι μεν αλλά σήμερα ο γνωστός πλέον καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, προειδοποίησε για την κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί, μετά τις γιορτές σημειώνοντας ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος αναμένεται να είναι οι χειρότεροι μήνες. 

Το φοβερό είναι ότι όχι απλά αναφέρει ότι θα φοράμε συνεχώς μάσκα αλλά επίσης "καρφώνει" την κυβέρνηση για τον εμβολιασμό και την επάρκεια τους (με μια τάση γενίκευσης βέβαια για να δικαιολογήσει την κυβέρνηση).

«Δεν είναι δεδομένος ο εφοδιασμός σε εμβόλια» ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας. «Η Ευρώπη καθυστέρησε τον εφοδιασμό γιατί ακολούθησε τις σωστές διαδικασίες» ξεκαθάρισε πάντως το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

«Θα φοράμε μάσκες μέχρι να κάνουμε το τείχος ανοσίας στο 70% του πληθυσμού, ακόμα και αν εμβολιαστούμε και τότε θα φορούμε μάσκες, εξαρτάται από την προσέλευση του κόσμου και τον εφοδιασμό με εμβόλια, τίποτε από τα δύο δεν είναι δεδομένο» υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής.

Στόχος, εξήγησε είναι να δημιουργήσουμε ένα τείχος εντός του έτους, έστω το φθινόπωρο ή το χειμώνα. 

«Είμαστε στα τελευταία 30 μέτρα της πανδημίας τα πιο δύσκολα. Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες, θα είναι το βαθύ σκοτάδι πριν το φως» προειδοποίησε. 

«Έχουμε διανύσει τα 70 μέτρα, αλλά τα υπόλοιπα 30 μέτρα είναι τα πιο οδυνηρά, είμαστε στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου αλλά ο αντίπαλος είναι τόσο υπέρτερος, ώστε μπορεί να μας συντρίψει το επόμενο διάστημα του παιχνιδιού» επισήμανε. 

«Γνωρίζουμε το τεράστιο κόστος στην οικονομία και στην ψυχική υγεία, αλλά πρέπει να επιλέξουμε οικονομία ή υγεία, λιγότερους θανάτους. Αν επιλέξουμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι θάνατοι μπορούμε να ανοίξουμε τώρα αλλά επιλεγούμε να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας» τόνισε.

«Θα επιλέξουμε υγεία ή θα επιλέξουμε οικονομία. Τα μέτρα δημιουργούν ανάχωμα, κι είναι μια προληπτική κίνηση, σωστή κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση» σχολίασε για το νέο λοκντάουν. 

«Δέκα μέρες μετά την Πρωτοχρονιά θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα για το τι γίνεται στην Ελλάδα και ιδίως τι γίνεται στην Αττική. Υπάρχουν εστίες επικίνδυνες στην Αττική και τεράστια ανησυχία... Δυστυχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν ραγδαία και οι επιδημικές εκρήξεις συμβαίνουν σε μια εβδομάδα δεν μας προειδοποιούν».  

Βρισκόμαστε στην κατάσταση του φόβου, και γιατί φοβόμαστε; Φοβόμαστε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες υπήρξε μια τεράστια διασπορά στην ελληνική κοινωνία. Και ιδίως φοβόμαστε τι γίνεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ξέρετε ότι όταν ένας διασπείρεται διασπείρεται βουβά. Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, είναι κάτω από τα ραντάρ της επιδημιολογίας, κι ό,τι βλέπουμε το βλέπουμε 15 μέρες μετά. Φοβόμαστε λοιπόν τις επόμενες ήμερες τι θα δούμε στα μέσα Ιανουαρίου, αν όντως έχει υπάρξει μεγάλη διασπορά υπάρχει κίνδυνος επιδημικής έκρηξης και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα την αντιμετωπίσουμε».

«Δεν ξεκινάμε πλέον όπως το Σεπτέμβριο με άδειες ΜΕΘ, ξεκινάμε με γεμάτες ΜΕΘ πάνω από 70 με 80%, αν έχουμε έκρηξη πώς θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς μας, αυτός είναι ο μεγάλος φόβος μας, γι’ αυτό τα αλλεπάλληλα λοκντάουν χρειάζεται ψυχραιμία, είμαστε σε κόκκινη γραμμή» ανέφερε. 

Όπως υπενθύμισε ο κ. Σύψας «στη Βρετάνια και στις ΗΠΑ έχουμε ήδη επιδημικές εκρήξεις. Στις ΗΠΑ είναι κάθε μέρα σα να πέφτουν 4 με 5 αεροπλάνα γεμάτα με επιβάτες, δε θέλουμε να δούμε την κατάσταση αυτή,  ξέρουμε τη ζημιά στην οικονομία την κοινωνία την ψυχολογία του κόσμου, αλλά ο αντίπαλος είναι υπέρτερος και δεν κινδυνεύουμε με ήττα αλλά με συντριβή».

Ο καθηγητής εξήγησε ότι οι επιδημικές εκρήξεις εμφανίζονται 2 εβδομάδες μετά τη διασπορά, επομένως μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου θα είμαστε στον ύψιστο συναγερμό, ειδικά στην Αττική.

«Για τη γρίπη ή το AIDS δεν έχουμε σοβαρό φάρμακο δεν μπορούμε να τον σκοτώσουμε τον ιό, στην θεραπεία των ιογενών λοιμώξεων υστερούμε πολύ έχουμε μόνο βοηθητικά φάρμακα» εξήγησε.

Σχολεία 

«Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουμε για να κουβεντιάσουμε το θέμα των σχολείων και πιθανών εξελίξεων. Πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα με όλες μας τις δυνάμεις. Ο αντίπαλος είναι υπέρτερος.

Η εισήγηση μας για τα σχολεία θα στηρίζεται στα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, ήδη η υπουργός μάς έχει παρουσιάσει πολύ κάλο σχέδιο για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, και μας διευκολύνει που κλείνουν οι υπόλοιπες δραστηριότητες, γιατί προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλά έχουμε μια σχετική πολύ αργή αποκλιμάκωση θα συζητήσουμε τουλάχιστον να ανοίξουν τα δημοτικά που είναι χαμηλότερου κινδύνου».


Διευκρίνισε ότι «δεν θέλουμε να εισηγηθούμε το άνοιγμα σχολείων και να πούμε μετά από μια εβδομάδα τώρα τα ξανακλείνουμε, αυτό είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και συνεχώς..


Με πληροφορία από το pronews.gr
Φωτογραφία fterografos αρχείου.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com