07 Ιανουαρίου 2018

Δεν Αρρωσταίνουν Ποτέ, Δεν Ξέρουν Τον Καρκίνο Και Ζουν 100 Χρόνια. Ποιό Είναι Το Μυστικό Τους!





Το Hunza είναι ένα χωριό στο βόρειο Πακιστάν. Τα τελευταία χρόνια, αυτό το τμήμα της χώρας έχει προσελκύσει μεγάλη δημόσια προσοχή για τη μακροζωΐα των κατοίκων της, αλλά και για την άριστη υγεία τους. Ποιό είναι το μυστικό των κατοίκων του χωριού;

Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.500 μέτρων και είναι ένα απλό και ταπεινό χωριό του Πακιστάν. Παρά το γεγονός ότι το φυσικό περιβάλλον είναι εντυπωσιακά όμορφο, το χωριό αυτό έχει κάτι ακόμη πιο μοναδικό – τους κατοίκους του. Οι κάτοικοι στο Hunza είναι γνωστοί για τη νεανική τους εμφάνιση και για το προσδόκιμο της ζωής τους, το οποίο υπερβαίνει τα 100 χρόνια με την απουσία του καρκίνου και πολλών άλλων ασθενειών! Πώς τα καταφέρνουν να διατηρήσουν την υγεία τους, να προλαμβάνουν τις ασθένειες και να ζουν τόσα χρόνια; Τα πάντα οφείλονται στον υγιή τρόπο ζωής τους!

Διατροφή
Είναι γνωστό σε όλους ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας. Η κατανάλωση μεγάλων μερίδων φαγητού, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και λίπος, όχι μόνο αυξάνουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, αλλά προωθούν επίσης την ανάπτυξη πολλών ασθενειών όπως ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος.
Στο χωριό Hunza, οι άνθρωποι τρώνε μόνο φυσικά προϊόντα και ως επί το πλείστον σε τοπικό επίπεδο. Όλα τα τρόφιμα που καταναλώνουν, προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία τους. Δεν εισάγονται γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Η διατροφή τους είναι υγιεινή και ισορροπημένη, με βάση ένα μείγμα από δημητριακά (φαγόπυρο, σιτάρι, κριθάρι), βιολογικά φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα και τυρί) και αποξηραμένα φρούτα! Στο Hunza, ωστόσο, δεν καταναλώνουν πολύ κρέας (συνήθως μόνο κατά τη χειμερινή περίοδο) ή αλκοόλ, ή ζάχαρη, αλλά τρώνε πολλά αποξηραμένα βερίκοκα. Τα βερίκοκα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, προστατεύουν τον οργανισμό από τις συνέπειες των ελεύθερων ριζών και έτσι βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου.
Στο Hunza επίσης νηστεύουν τακτικά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τρώνε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά. Δεν καταναλώνουν πολύ αλάτι.

Καθόλου Άγχος
Ζώντας στη φύση με μόνη απασχόληση την επιβίωσή τους, οι κάτοικοι του Hunza δεν γνωρίζουν το άγχος! Αυτός ο λαός δεν ζει τον ταραχώδη τρόπο ζωής των μεγαλουπόλεων και έχει ανταλλάξει τον εκμοντερνισμό με τη φύση και την απλότητα.
Να θυμάστε ότι το άγχος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Έτσι, με την υιοθέτηση ενός Zen τρόπου ζωής και της χαλάρωσης, οι χωρικοί προφυλάσσονται από αυτό το κακό, διατηρούν την υγεία τους και ζουν περισσότερο.
Εκτός από τον απλό τρόπο ζωής τους, έχουν εντάξει στη ζωή τους και τον διαλογισμό, που είναι γνωστό ότι μειώνει το άγχος και ηρεμεί το μυαλό.
Οι ερευνητές και οι επιστήμονες τόνισαν επίσης την καλή διάθεση των κατοίκων του χωριού και την ευθυμία.

Σωματική Δραστηριότητα
Δουλεύοντας όλη την ημέρα στα χωράφια, οι κάτοικοι του Hunza περπατούν και κινούνται πολύ, καθώς η μέρα τους αρχίζει νωρίς και τελειώνει με το ηλιοβασίλεμα. Μικροί και μεγάλοι, έχουν συνηθίσει αυτό τον ρυθμό ζωής.
Η φυσική τους δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθεί σκληρή, αλλά είναι αυτή που τους επιτρέπει να κάψουν πολλές θερμίδες και ως εκ τούτου να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος, κάτι που βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών. Υπενθυμίζουμε ότι η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι ευνοείται η οξυγόνωση των ιστών του σώματος.
Στο Hunza εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, αλλά αυτό είναι ευεργετικό για την υγεία τους. Ο αέρας είναι λιγότερο μολυσμένος και είναι λιγότερο εκτεθειμένοι σε τοξικές ουσίες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών.
Κάνουν οτιδήποτε άλλο παρά καθιστική ζωή! Δουλεύουν όλη μέρα και ξεκουράζονται το βράδυ φροντίζοντας να πηγαίνουν για ύπνο νωρίς. Έτσι, απολαμβάνουν έναν ξεκούραστο ύπνο και είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα.


Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: 
Πηγή: santeplusmag.com


" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 24670.82168-6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα

Αφού όσοι είναι πάνω από 58 δεν έχουν πολλές πιθανότητες να βρουν δουλειά, η Γερμανία αποφάσισε να μην τους μετράει σαν ανέργους



Τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας φαίνεται πως βρήκε η ατμομηχανή της Ευρώπης, καταφεύγοντας σε δημιουργική λογιστική προκειμένου να μη μετράει σαν ανέργους όσους δε θέλει.
Σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Deutsche Welle, ο οικονομολόγος Heinz-Josef Bontrup μας μαθαίνει κάποια πράγματα για τις πολιτικές που ακολουθεί η Γερμανία όσον αφορά τη μέθοδο καταμέτρησης ανέργων, οι οποίες ασχολούνται πλέον λιγότερο με το να μετράνε πόσοι είναι οι άνεργοι, και περισσότερο με το πόσοι άνεργοι γίνεται να κρυφτούν από τα επίσημα στοιχεία.
Όπως αναφέρει ο Bontrup, με μια σειρά νόμων, το γερμανικό κράτος έχει στην ουσία αλλάξει το χαρακτηρισμό του ανέργου, με αποτέλεσμα τα επίσημα στοιχεία να μην αποτελούν πλέον στατιστική αλλά προπαγάνδα, μόνιμα υποτιμώντας το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος αλλά και των επιπτώσεών του στην οικονομία.
Για παράδειγμα άνθρωποι ηλικίας 58 χρόνων ή μεγαλύτεροι, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να βρουν δουλειά, οπότε η γερμανική νομοθεσία αποφάσισε πως δε χρειάζεται να προσμετρώνται στο συνολικό αριθμό ανέργων.
Παρόμοια, όσοι ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα κατάρτησης υπό την αιγίδα του ΟΑΕΔ της Γερμανίας παύουν και αυτοί να θεωρούνται άνεργοι, ενώ ακόμα και αν παίρνεις κάποιο επίδομα εργασίας και δηλώσεις άρρωστος κάποια μέρα, τότε για εκείνη την ημέρα σταματάς να θεωρείσαι άνεργος.
Η επίσημη ανεργία στη Γερμανία βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά με τους ανέργους να φτάνουν τα 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους. Παραμερίζοντας όμως τη δημιουργική λογιστική, τα νούμερο ανεβαίνει σε 3,4 εκατομμύρια. Και αυτό χωρίς να μετράμε τους υποαπασχολούμενους.
Η υποαπασχόληση, η εργασία δηλαδή έως 20 ώρες την εβδομάδα, έχει ανεβεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Σύμφωνα με τον Bontrup, οι εργαζόμενοι με υποαπασχόληση αριθμούσαν το 17,9% του εργατικού δυναμικού το 1991 ενώ το 2016 έφτασαν το 37,5%. Αντίστοιχα το ποσοστό πλήρους απασχόλησης, υποχώρησε από το 82,1% στο 62,5%. Όσοι υποαπασχολούνται δε μετρώνται ως άνεργοι, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου πλέον.
Ο Bontrup προχωράει και σε αναφορές άλλων στοιχείων τα οποία δε μπορέσαμε να διασταυρώσουμε, το “59-rule” όμως, όπως αποκαλείται η τακτική της μη καταμέτρησης σαν ανέργων όσων είναι άνω των 58, είναι μια πάγια τακτική που με διάφορες μετατροπές, ακολουθούν εδώ και χρόνια οι γερμανικές κυβερνήσεις.
Είναι αξιοσημείωτο πως διάφορα κράτη, για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης, περνάνε νόμους που ανεβοκατεβάζουν τα ποσοστά της ανεργίας στο ύψος που συμφέρει καλύτερα τους μικροκομματικούς στόχους της εκάστοτε κυβέρνησης. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, παύεις να θεωρείσαι άνεργος αν κάνεις 71 μεροκάματα τον τελευταίο χρόνο.
Μεσω :Ανεμος Ανατροπής

ΣΟΚ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!! Αποκαλυπτικό έγγραφο της ΤτΕ!!! Ο Καραμανλής άφησε τη χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας το 2009…Γιατί μπήκαμε στα μνημόνια..

3

Τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για τη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας  το 2009-2010 και την υπαγωγή της στα Μνημόνια αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, που βλέπουν  τώρα το φως της δημοσιότητας.

 Όπως προκύπτει από εσωτερικά έγγραφα και αναλύσεις της κεντρικής τράπεζας, αποχωρώντας το 2009 από την εξουσία μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής δημοσιονομικής διαχείρισης, η κυβέρνηση Καραμανλή άφησε πίσω της «καμένη γη» – τεράστιο χρέος και ελλείμματα διογκούμενα με ρυθμό χιονοστιβάδας,  ενώ τα δημόσια έσοδα συρρικνώνονταν και η οικονομία είχε πάρει την κατιούσα.

Επισημαίνεται ότι στα πεντέμισυ χρόνια  των κυβερνήσεων Καραμανλή (Μάρτιος 2004 –Σεπτέμβριος 2009) το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε από 181,5 δισ. σε 301 δισ..  Ιδιαίτερα καταστροφική  στα δημοσιονομικά ήταν η τελευταία τριετία: Από 45,1% του ΑΕΠ το 2006,  οι δημόσιες δαπάνες πήγαν στο 54,1% του ΑΕΠ το 2009.


makeleio.gr

«Τα πτυχία δε σου εξασφαλίζουν ότι έχεις παιδεία» Ζήστε τη ζωή σας & αφήστε τους άλλους να νομίζουν» Η Συνέντευξη του Νανόπουλου που πρέπει να διαβάσεις..

Η παιδεία ξεκινά μέσα από την οικογένεια, από τα ‘μαθήματα’ 
που θα πάρει το παιδί πρακτικά, δια της μίμησης και του 
παραδείγματος, από τη μητέρα του και τον πατέρα του, και μετά έρχεται το σχολείο. 

Αυτά που υποφέρει σήμερα η Ελλάδα είναι αποτέλεσμα ελλειμματικής παιδείας, σε όλα τα επίπεδα»
φωτογραφία /alfavita.gr

Από το Α έως το Ω: Δημήτρης Νανόπουλος
Συνέντευξη στην Ιωάννα Μπλάτσου
Ο διακεκριμένος καθηγητής φυσικής υψηλών ενεργειών και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Δρ. Δημήτρης Νανόπουλος, σε μια συνέντευξη-μάθημα ζωής, δηλώνει πως του αρέσει να απολαμβάνει «τη ζωή, τον έρωτα, την τέχνη», προτρέπει τους νέους «να πολεμήσουν για τη ζωή που θέλουν να έχουν» και τάσσεται απερίφραστα κατά της δήλωσης του Υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά «η αριστεία είναι ρετσινιά» ως «επαίσχυντη» και «ακυρωτική». Σήμερα, μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στην ομιλία του στο Εθνικό Θέατρο «Ελπίζοντας στην αβεβαιότητα -Η παράλληλη ανατροπή στη φυσική, στις τέχνες και στο θέατρο».
Απολαμβάνω: «O πατέρας μου μού έλεγε: «Παιδί μου, αυτό που έχουμε είναι από εδώ μέχρι εκεί. Ό,τι έχεις, λοιπόν, να το χαίρεσαι και να το απολαμβάνεις». Η απόλαυση είναι μια πραγματικά ουσιαστική λέξη. Σε αντίθεση με την ευτυχία, η οποία είναι φευγάτη, στιγμιαία. Εγώ προσπαθώ να απολαμβάνω τη ζωή, τον έρωτα, την τέχνη, τη φύση, το καλό φαγητό, τους φίλους μου, τις παρέες, το πιοτό, το πούρο, μέσα στην έννοια του μέτρου προφανώς, εν γένει την καλή απλή ζωή. Από κει και πέρα, είμαι ευχαριστημένος που διάλεξα να κάνω κάτι στη ζωή μου, τη φυσική, που με γεμίζει εντελώς».
Βεβαιότητες: «Το χαρακτηριστικό της μοντέρνας φυσικής είναι η αβεβαιότητα. Η φυσική μας λέει ότι τα πάντα είναι αβέβαια. Και όπως θα πω και στην ομιλία μου στο Εθνικό Θέατρο, αν δεν υπήρχε αυτή η αρχή της αβεβαιότητας, δεν θα είμαστε εδώ σήμερα. Παρόλο, όμως, που είμαι υπερασπιστής του παραλόγου και της κβαντικής αβεβαιότητας, στην καθημερινή μας ζωή πρέπει να έχουμε κάποιες βεβαιότητες, κάποιες σταθερές, γιατί αν είναι όλα ρευστά και αβέβαια, πάμε στο χάος και χαθήκαμε. Τώρα, αν έχω μία βεβαιότητα, αυτή είναι ότι αγαπώ τη ζωή και ότι η φυσική είναι η ζωή μου. Νομίζω πως όταν έρθει η ώρα μου, μέχρι την τελευταία μου ανάσα, το χέρι μου όλο και κάποια εξίσωση ή παρατήρηση θα γράφει. Επίσης, μια και μιλάμε για βεβαιότητες, οι Αμερικανοί λένε: ‘Δύο πράγματα είναι βέβαια στη ζωή: ο θάνατος και η εφορία’». (γελάει)
Γεννήθηκα: «Στην Αθήνα, στο μαιευτήριο ‘Ελενα’, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1948. Απέναντι από το ‘Ελενα’, στο τότε 3ο Γυμνάσιο και νυν 2ο Πειραματικό, έβγαλα το σχολείο. Δίπλα, ήταν το γνωστό αναμορφωτήριο ‘Στεφανία’, απ’ όπου και η ομώνυμη ταινία. Πιο πέρα, το γήπεδο του Παναθηναϊκού, οπότε καταλαβαίνετε είμαι Παναθηναϊκός. Η μητέρα μου με γέννησε στα 19 της –μια πανέξυπνη γυναίκα, κοντούλα αλλά σπίθα. Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ πράος άνθρωπος. Εγώ έχω πάρει το νεύρο και την ενεργητικότητα της συγχωρεμένης της μάνας μου. Λοιπόν, πίσω στη γέννησή μου, ήταν να γεννηθώ στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν μπορούσα να γεννηθώ, γιατί είχα πολύ μεγάλο κεφάλι και έπρεπε να γίνει καισαρική, αλλά ο γιατρός έλειπε και τελικά έγινε η επέμβαση δύο μέρες μετά. Απ’ ό,τι μου έλεγε η μάνα μου, βγήκα κυριολεκτικά οριακά ζωντανός, καθώς γεννήθηκα μωβ, μπλαβής από την ασφυξία και φυσικά με πολύ μεγάλο κεφάλι. Τόσο μεγάλο στα πρώτα μου παιδικά χρόνια, που όταν με έβλεπαν τα άλλα παιδιά, έφευγαν. Ευτυχώς, πριν πάω στο δημοτικό, πήρε κανονικές διαστάσεις, γιατί το μέγεθός του είχε γίνει βραχνάς για τη μητέρα μου».
Δραπετεύω: «Θεωρώ πως είμαστε από γεννησιμιού μας δραπέτες. Γεννιόμαστε δραπετεύοντας από τη μήτρα της μάνας μας και ζούμε δραπετεύοντας από τον θάνατο. Σκανταλιάρηδες και σκασιάρχες εκ προοιμίου, λοιπόν. (γελάει) Από μικρός, λοιπόν, είχα μεγάλο σεβασμό και αγάπη για τους περιθωριακούς, όχι για κάτι νούμερα που περιφέρονται ως τέτοιοι, αλλά για τους αυθεντικούς, οι οποίοι, λόγω ιδεολογίας, ενσυνείδητα, δεν επιθυμούν να βρίσκονται στο κέντρο των πραγμάτων αλλά δημιουργούν και υπάρχουν στις παρυφές της κοινωνίας. Μιλάω για μεγάλους καλλιτέχνες και λογοτέχνες, που έζησαν ως δραπέτες της κοινωνίας. Γι’ αυτό, το ‘δραπετεύω’ μου ασκεί διαχρονικά μια μαγεία και έλξη».
Ελλάδα: «Είναι πολλά πράγματα για μένα. Καταρχάς, είναι μια πνευματική ιδιότητα, μια υψηλή ιδέα που δημιούργησε τη δημοκρατία, τις επιστήμες και τις τέχνες και αυτή την Ελλάδα φέρω μαζί μου και στο εξωτερικό. Γι’ αυτό και διατήρησα και διατηρώ πάντα την επαφή μου με τη ρίζα μου, την πατρίδα μου. Για μένα, η Ελλάδα είναι κάτι που σχεδόν δεν συνδέεται με τον παρόντα ελληνικό χωροχρόνο. Γι’ αυτό θλίβομαι βαθύτατα με τις πολιτικές-οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Είναι μια κατάντια που δεν μας αξίζει. Νομίζω πως ο ελληνικός λαός, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, είμαστε πιο έξυπνοι, πιο έντιμοι από ό,τι μας παρουσιάζουν και δικαιούμαστε καλύτερης τύχης. Οι Ελληνες διαπρέπουν όπου και αν βρεθούν στο εξωτερικό. Μαγιά ικανών ανθρώπων υπάρχει, λοιπόν. Τώρα, πως καταφέραμε και έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει, πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Γιατί αυτοί οι κύριοι που ήταν και είναι στη Βουλή εκλέγονται και δρουν με ‘εντολή λαού’, με δημοκρατικές διαδικασίες».
Ευτυχία: «Για να είναι κανείς ευτυχισμένος, πρέπει να του λείπουν μερικά data. Καμιά φορά δε, μπορεί να αφήνουμε εσκεμμένα απ’ έξω μερικά data, για να νιώσουμε κάποια στιγμιαία ευτυχία».
Ζηλεύω: «Εχω ζηλέψει στη ζωή μου, με την έννοια του θαυμασμού και όχι του φθόνου, τους καλούς επιστήμονες. Θα ήθελα να είμαι καλύτερος επιστήμονας, όπως ο Ρίτσαρντ Φάινμαν, ο Βέρνερ Καρλ Χάιζενμπεργκ, ο Πολ Ντιράκ. Έχω, επίσης, θαυμάσει και ζηλέψει το έργο του Τζέιμς Τζόις, του Αλμπέρ Καμί, του Ορσον Ουέλς».
Ήρωες: «Το ότι ζούμε μας καθιστά όλους μικρούς ήρωες. Ο καθένας στον χώρο και στον χρόνο του και ανάλογα με τις δυνατότητές του κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Όμως, η έννοια του ήρωα είναι συνυφασμένη με κείνη της ήττας. Συχνά, πρέπει να ηττηθεί κάποιος για να φανεί το μεγαλείο του, η ηρωική του διάσταση».
Θεός/ Θάνατος: «Το υπαρξιακό ζήτημα του θανάτου γέννησε στον άνθρωπο την ανάγκη για την αναζήτηση του Θεού. Τώρα, λέω πως τον θάνατο δεν τον φοβάμαι ή έτσι, τουλάχιστον, έχω πείσει τον εαυτό μου. Ενδεχομένως, δεν τον πολυσκέφτομαι τον θάνατο, γιατί προσπαθώ να ζω έντονα. Πάντως, στην κηδεία μου θα ήθελα να παίζει του Νίνο Ρότα ένα κομμάτι από το ‘Αμακορντ’ του Φελίνι, όταν μπαίνει το μεγάλο πλοίο, το Ρεξ, στο λιμάνι του Ρίμινι. Θυμάμαι, όταν είχα δει την ταινία στην Αγγλία, σκέφτηκα πως αυτή η μουσική θέλω να παίζει στην κηδεία μου».
Ιστορία: «Είμαστε στο Δημοτικό, στου Ζωγράφου, το 1960 ακριβώς, εγώ 12 ετών. Κάθε Κυριακή, μας πήγαιναν υποχρεωτικά στο Κατηχητικό, στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα. Μια μέρα, μας μίλησαν για τον Ιωσήφ, όχι τον σύζυγο της Παναγίας, αλλά τον γιο του Ιακώβου, τον οποίο αγαπούσε πολύ ο πατέρας του αλλά όχι και τα αδέρφια του. Τον Ιωσήφ κάποια στιγμή τον πέταξαν σε ένα πηγάδι και μετά βρέθηκε στην Αίγυπτο, όπου έγινε πρίγκιπας. Για να μην μακρηγορούμε, λόγω Ιωσήφ, βρέθηκαν οι Εβραίοι στην Αίγυπτο. Όταν τελείωσε η ιστορία στο κατηχητικό και μας ζήτησαν να γράψουμε το ηθικό δίδαγμα, εγώ έδωσα λευκή κόλλα, γιατί διαφωνούσα ότι ήταν θέλημα Θεού και επέμενα ότι ήταν βασικό ότι τον μισούσαν τα αδέρφια του και του έκαναν κακό. Το τι έγινε στο Κατηχητικό, δεν περιγράφεται! Με έβγαλαν έξω και δεν ξαναπήγα, γεγονός, βέβαια, που πολύ χάρηκα».
Καθρέφτης: «Από το μόνο από το οποίο δεν μπορούμε να κρυφτούμε είναι ο εαυτός μας. Λέω, λοιπόν, συχνά στους φίλους μου ότι θέλω να είμαι εντάξει απέναντι στον εαυτό μου, να μην κάνω κακό σε άνθρωπο, γιατί όταν ξυρίζομαι το πρωί μπροστά στον καθρέφτη, θέλω να μου χαμογελάω και να σφυρίζω ωραίες, αγαπημένες μουσικές. Θέλω να μην ντρέπομαι, όταν με αντικρύζω στον καθρέφτη. Γιατί όλοι μας ξέρουμε βαθιά μέσα μας ποιοι πραγματικά είμαστε και τι έχουμε ή δεν έχουμε κάνει. Ισως, αυτοί που αφήνουν γένια να μην θέλουν να αντικρύζουν συχνά τον καθρέφτη τους».
Λάθη: «Όπως έλεγε ο Οσκαρ Ουάιλντ: ‘Εμπειρία είναι το όνομα που ο καθένας δίνει στα λάθη του’. Αν δεν κάνεις λάθη, δεν ζεις. Ο Φάινμαν, που είχε κάνει πολλά λάθη, ακόμα και στα δικά του διαγράμματα –και αυτό δεν το λέω υποτιμητικά, έλεγε και γέλαγε: ‘ο μόνος τρόπος να μην κάνεις λάθη είναι να μην κάνεις τίποτα’».
Ματαίωση: «Από μικρό παιδί, όταν έλεγα κάτι, το έκανα. Εχω, λοιπόν, ένα κόκκινο πανί, μία απίστευτα σκληρή στάση όταν μου ματαιώνουν κάτι. Είμαι ανηλεής όταν αισθάνομαι ότι με ματαιώνουν, μου ακυρώνουν κάτι εσκεμμένα. Έχω καταστρέψει σχέσεις λόγω αυτού, όταν ήμουν μικρότερος».
Νέα Γενιά: «Πρέπει να στηριζόμαστε στους νέους. Η νέα γενιά, εξ ορισμού, έχει υποχρέωση να αντιμετωπίζει τα πράγματα και ναι, να τα αλλάζει. Λέμε συχνά ότι παραδίδουμε στους νέους έναν κατεστραμμένο κόσμο, αλλά μήπως και εμείς στα μέσα του περασμένου αιώνα τι βρήκαμε; Δεν είχαμε να φάμε, τρώγαμε ψωμί με αλάτι, αλλά πολεμήσαμε. Πρέπει να πολεμήσουν και οι σημερινοί νέοι για τη ζωή που θέλουν να έχουν. Ας δουν το κινέζικο ιδεόγραμμα της κρίσης, το οποίο σημαίνει ταυτόχρονα και ευκαιρία. Να κάνουν αυτή την κρίση μια μεγάλη ευκαιρία».
Ξαγρυπνώ: «Συνεχώς, συνήθως λόγω δουλειάς. Κατά κάποιον τρόπο, είμαι εθισμένος στο ξενύχτι –τα ελληνικά γονίδια, βλέπετε. Ως θεωρητικός φυσικός, θέλω ησυχία για να δουλέψω και η νύχτα προσφέρεται για δημιουργική εργασία. Βάζω χαμηλά μουσική ή μια ταινία στην τηλεόραση και δουλεύω. Οι καλύτερες ιδέες μου έχουν έρθει νύχτα, ξαγρυπνώντας».
Οχι: «Εχω πει πολλά όχι και σε προσωπικό και σε δημόσιο επίπεδο. Και τώρα τελευταία, έχω πει όχι σε πρόταση μεγάλου κόμματος να κατέβω για βουλευτής επικρατείας. Εχω πει όχι σε διάφορες θέσεις. Κοιτάξτε, εγώ είμαι γεννημένος φυσικός. Δεν έχω πάστα πολιτικού. Δεν μπορώ να αναλάβω θέσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενό μου. Οπότε δεν έχω μετανιώσει που έχω αρνηθεί διάφορες δημόσιες θέσεις, αν και κάποιες ήταν πραγματικά τιμητικές και ήταν δύσκολο να αρνηθώ. Σε προσωπικό επίπεδο, ναι, έχω μετανιώσει για κάποια όχι μου. Γιατί πιστεύω πως είναι καλύτερα να μετανιώνεις για πράγματα που έχεις κάνει, παρά για κείνα που δεν έχεις κάνει».
Παιδεία: «Πέρα από την εγκύκλια παιδεία, πιο σημαντική είναι η ευρύτερη καλλιέργεια και κουλτούρα κάθε ανθρώπου. Τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά δεν σου εξασφαλίζουν ότι έχεις παιδεία. Η παιδεία ξεκινά μέσα από την οικογένεια, από τα ‘μαθήματα’ που θα πάρει το παιδί πρακτικά, δια της μίμησης και του παραδείγματος, από τη μητέρα του και τον πατέρα του, και μετά έρχεται το σχολείο. Αυτά που υποφέρει σήμερα η Ελλάδα είναι αποτέλεσμα ελλειμματικής παιδείας, σε όλα τα επίπεδα».
Ρίσκο: «Στη ζωή πάντα πίστευα πως για να πετύχει κάποιος πρέπει να έχει αίσθηση του ρίσκου, λαγνεία για τη ζωή και άγρια φαντασία. Αρα, το ρίσκο για μένα είναι συνυφασμένο με τις επιλογές μου. Όπως έχει πει και ο Καμί, μου αρέσουν οι άνθρωποι που ρισκάρουν και που πάνε μέχρι την άκρη του γκρεμού, αλλά ταυτόχρονα έχουν και τη σοφία να κάνουν πίσω, όταν πρέπει».
Ραγιαδισμός: «Αυτή η χαρακτηριστική ιδιότητα του νεοέλληνα, της ‘τζάμπα μαγκιάς’, υποθάλπει ένα είδος ραγιαδισμού. Επειδή ξέρει ότι είναι εγκλωβισμένος, νομίζει ότι με τέτοιου είδους ξεσπάσματα αποκτά υπόσταση. Όμως, όπως έχει πει και ο Σεφέρης, ‘είμαστε πολύ για το τίποτα και λίγο για το κάτι’. Και κάπου εδώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος της απομόνωσης της Ελλάδας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο Eurogroup, αλλά σε επιστημονικό και πολιτιστικό επίπεδο, γιατί έχουμε μια τάση εγκλωβισμού και γεωγραφικά και ψυχολογικά. Σαν να αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους Ευρωπαίους και κλεινόμαστε πίσω στο καβούκι μας. Αλλά η Ελλάδα έχει δώσει τα φώτα της στη Δύση και δικαιωματικά εκεί ανήκει».
Σιωπώ: «Από μικρός, δύσκολα σιωπούσα, όταν έβλεπα ή άκουγα κάτι παράλογο ή άδικο. Δεν μπορώ να αντιστέκομαι στον πειρασμό να παίρνω θέση για πράγματα για τα οποία έχω ισχυρή γνώμη. Για παράδειγμα, πρόσφατα που ακούστηκε μέσα στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας ότι ‘η αριστεία είναι ρετσινιά’, απορώ πως δεν έγινε της κακομοίρας. Μα, είναι ντροπή για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί αυτή η κουβέντα ειπώθηκε από άτομο με επίσημη, θεσμική θέση, από τον υπουργό Παιδείας. Δεύτερον, η δήλωση έγινε από έναν ‘μαρξιστή της Αριστεράς’, όπως ο ίδιος αυτοαποκαλείται. Μου κάνει τρομακτική εντύπωση αυτή η επαίσχυντη δήλωση. Πιστεύω θα μείνει στην ιστορία της Βουλής ότι ο υπουργός Παιδείας το 2015 δήλωσε πως ‘η αριστεία είναι ρετσινιά’ και δεν άνοιξε ρουθούνι. Όταν η επιστήμη έχει κάνει τόσα θηριώδη άλματα, όταν αυτά τα άλματα έχουν γίνει χάριν κάποιων αρίστων, μια τέτοια δήλωση είναι τουλάχιστον ακυρωτική».
Τρέλα: «Καλά, είμαι γνωστός τρελός! (γελάει) Πιστεύω πως οι ‘τρελοί’ πάνε αυτόν τον κόσμο μπροστά. Ο Αρχιμήδης, ο Ντα Βίντσι, ο Μότσαρτ είναι ιδιοφυείς τρελοί που άλλαξαν τον ρουν της επιστήμης και της τέχνης».
Τύχη/ Τίποτα: «Το σύμπαν δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια τυχαία διακύμανση του τίποτα. Εδώ, ενώνεται η κβαντική φυσική και κοσμολογία με την υπαρξιακή φιλοσοφία».
Υπονόμευση: «Την έχω νιώσει στο πετσί μου την υπονόμευση, τον φθόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο πως κάποιοι άνθρωποι, αντί να ζουν και να απολαμβάνουν τη ζωή τους, ζουν μισανθρωπικά και τοξικά υπονομεύοντας τον διπλανό τους. Βρε, ζήστε τη ζωή σας και αφήστε τους άλλους να κάνουν ό,τι νομίζουν. Και αν κάνουν κάτι καλό, μιμηθείτε το, προχωρήστε το, εξελίξτε το».
Φόβοι: «Επειδή το μυαλό μου τρέχει πολύ γρήγορα –και αυτό είναι και καλό και κακό, καμιά φορά όταν ακούσω ή μάθω ένα άσχημο μαντάτο, αυτό το ρημάδι το μυαλό τρέχει τόσο γρήγορα στην πιο αρνητική εξέλιξη του πράγματος, που με διαλύει. Αυτή, όμως, η πρακτική έχει αποδειχτεί ενίοτε τόσο λάθος, που έχω περάσει φοβερές στεναχώριες δημιουργώντας τέρατα, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων. Κι ενώ στεναχωρήθηκα σφόδρα, χωρίς λόγο τελικά, το σύστημά μου, τα κύτταρά μου σίγουρα έχουν πληρώσει και έχουν καταγράψει όλο αυτό το στρεσάρισμα. Πολύ φοβάμαι αυτή την πλευρά μου».
Χρόνος-Χώρος: «Ζούμε σε ένα συγκεκριμένο χώρο και χρόνο εντελώς τυχαία, αλλά ο καθένας από εμάς θα πρέπει να κάνει όσο καλύτερη χρήση μπορεί αυτού του χωροχρονικού του δεδομένου, πέρα από μισαλλοδοξίες, δόγματα ή δοξασίες που μας εγκλωβίζουν. Αυτή η τυχαιότητα του χωροχρόνου και πόσο αυτή μας καθορίζει είναι εκπληκτική, αν τη σκεφτεί κανείς».
Ψάχνω: «Ψάχνω να καταλάβω τον κόσμο. Όπως έχει πει και ο Αϊνστάιν, η φυσική είναι ένα ραφινάρισμα της καθημερινής σκέψης. Το ρήμα ‘ψάχνω’ είναι το raison d’être του ερευνητή, με παραφυάδες του την οξυδέρκεια και τη φαντασία, ώστε να μένει η ουσία, ο πυρήνας της έρευνας».
Ωρα να…: «…ζήσουμε».
* «Ελπίζοντας στην αβεβαιότητα -Η παράλληλη ανατροπή στη φυσική, στις τέχνες και στο θέατρο»: Στο πλαίσιο «Συμπόσιο του Μήνα», που διοργανώνει το Εθνικό Θέατρο, σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, ομιλητής είναι ο κ. Δημήτρης Νανόπουλος (Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 2105288170,-171,-173, www.n-t.gr). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.
Διαβάστε τη συνέντευξη, ακούγοντας πέντε αγαπημένα μουσικά κομμάτια του Δημήτρη Νανόπουλου:
– « Piano concerto n. No. 21 in C major», Wolfgang Amadeus Mozart
– «Bolero», Maurice Ravel
– «As Time Goes By», «Casablanca» soundtrack
– «The Windmills Of Your Mind», Michel Legrand, «The Thomas Crown Affair» soundtrack
– «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», Στράτος Διονυσίου
πηγη: http://www.alfavita.gr/

Χαμός στο Ηράκλειο Κρήτης, για ενδοτισμό βολευτή υπέρ του ονόματος "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", για τα Σκόπια





"ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΕ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"!



Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή


Τον γνωρίζετε τον ... "κύριο" αυτόν;
Είναι από το βοθρολημμώδες ποτάμι... αλλά μάλλον καλοβλέπει την επιστροφή στα... πάτρια εδάφη της Αριστεράς...


Οπότε, δεν μας κάνει εντύπωση, η άποψή του για το θέμα της ονομασίας του Σκοπιανού συρφετού.

«27 χρόνια τώρα αποζητούμε σύνθετη για όλες τις χρήσεις ονομασία. Το εμπόριο του πατριωτισμού βλάπτει σοβαρά την εθνική... υγεία!» δηλώσε σε συνέντευξή του...ο βολευτής και... άναψε φωτιές...

Στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου εκλέγεται, έγινε ο χαμός, με χιλιάδες  φέιγ βολάν συνθήματα εναντίον του, για τον ενδοτισμό και την προδοσία του, καθώς όπως φαίνεται θα ψηφίσει υπέρ του σύνθετου ονόματος, με τον όρο "Μακεδονία" εντός του.

Οι πληροφορίες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ λένε, πως όλος ο νομός Ηρακλείου, γέμισε  με τα φέιγ βολάν, που τον καταγγέλουν ως ΠΡΟΔΟΤΗ και ξεχειλίζει η οργή!
 
Δείτε τις δηλώσεις του βολευτή Σπύρου Δανέλλη και τα φέιγ βολάν...














ATTIKA NEA


(Βίντεο) ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έρχεται το σχέδιο "ΤΥΦΩΝ" - Θα διαμελίσουν την Ελλά...

Βελόπουλος: «Μαζί με το «Μακεδονικό» έρχεται το σχέδιο «Τυφώνας» – Θα διαμελίσουν την Ελλάδα» (Βίντεο)

 

«Μαζί με το «Μακεδονικό» έρχεται το σχέδιο «Τυφώνας». Θα διαμελίσουν την Ελλάδα», τονίζει στην τηλεοπτική του εκπομπή ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική λύση»  Κυριάκος Βελόπουλος.
«Μόλις διαλύσουν τα Σκόπια, οι Αλβανοί πάνε στη Μεγάλη Αλβανία, οι Σκοπιανοί θα ενωθούν με την Ελλάδα και θα το περάσουν αυτό για νίκη. Το σχέδιο είναι να ενώσουν τα Σκόπια με την Ελλάδα. Αλλά στη Βόρειο Ελλάδα έχουμε 1 εκατομμύριο αναγνωρισμένους Μακεδόνες οι οποίοι τι θα είναι μετά.

 Θα έχεις μια συμπαγή «μακεδονική μειονότητα» ,ψευτομακεδόνων, θα έχεις τη Θράκη τους τουρκογενείς αλλά και τους άλλους γενίτσαρους που γίναν Τούρκοι και η Β. Ελλάδα, χάθηκε φίλες και φίλοι…Τη χάσαμε εθνολογικά, φυλετικά «, τονίζει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

.


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ :Η Αποκάλυψη της χρονιας!! Ο Μενιος ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ την Ε.Αυλωνίτου του ΣΥΡΙΖΑ που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ οτι πριν μισό αιώνα την παρενόχλησαν σεξουαλικά ..τσσσσς!!!




ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ :Η Αποκάλυψη της χρονιας!!  Ο Μενιος ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ την Ε.Αυλωνίτου του ΣΥΡΙΖΑ που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ οτι πριν μισό αιώνα την παρενόχλησαν σεξουαλικά ..τσσσσς!!!



«Αποκαλυπτικά». ο Μένιος Φουρθιώτης και η βουλευτής του Σύριζα Ελένη Αυλωνίτου
  Σημερινό θέμα:Σεξουαλική παρενόχληση... της 60χρονης Αλωνίτου πριν 40- 50νταρια χρόνια..;!!

Δεν μας είπε όμως αν ήταν αριστεροι ψευτοαριστεροί οι φασιστεροί αυτοί που την πηραν απο πίσω ενω βάδιζε σε κεντρικό δρόμο ....!!

Η δικη μας αποκάλυφη στην Φωτο απο τις εργασίες της βουλής στο βάθος η κ. Ε.Αυλωνίτου ΣΥΡΙΖΑ ...γωνία!!
 fyllokaiftero1.blogspot.com
23486.jpg/Δες στην γωνία σύριζα ...όχι στην μέση σύριζα/

Δροσερό επιδόρπιο με γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα της "Biokott- Bioflorina" απλο και πεντανοστιμο...


Τσιζκέικ Δροσερό επιδόρπιο με γιαούρτι  και μαρμελάδα φράουλα απλο και πεντανοστιμο...

λικά για 12 μερίδες:
250γρ. μπισκότα digestive με 35% λιγότερα λιπαρά
100γρ. βούτυρο
250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250γρ. τυρί κρέμα
350γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
3-4 σταγόνες εσάνς λεμονιού ή χυμό λεμονιού
100γρ. ζάχαρη άχνη
10γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Γαρνιτούρα: μαρμελάδα φράουλα ή μαρμελάδα βύσσινο ή σάλτσα φράουλας

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη, αδειάστε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά να βουτυρωθούν, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους όταν κρυώσουν. Απλώστε τα στον πάτο μιας αντικολλητικής λυόμενης φόρμας (τσέρκι 25 εκατοστών διάμετρο) και πιέστε τα με ένα κυπελλάκι επίπεδο ώστε να μην υπάρχουν κενά. Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο, για 25 λεπτά, για να παγώσει η βάση.
Βάλτε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν σε κρύο νερό. Όταν μαλακώσουν, ρίξτε τα σε ένα μπρίκι με πολύ λίγο νερό και ζεστάνετέ τα να λιώσουν. Αφήστε τα στην άκρη.
Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και μετά προσθέστε το γιαούρτι, το εσάνς λεμονιού και τη ζάχαρη. Ενώ το μείγμα χτυπιέται σε γρήγορη ταχύτητα ρίξτε τη λιωμένη ζελατίνα.
Ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και βάλτε το στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Για να σερβίρετε, απλά αφαιρέστε το στεφάνι, αφού πρώτα περάσετε ένα μαχαίρι με λεπτή λάμα γύρω γύρω και γαρνίρεται με φρέσκιες φράουλες ή μαρμελάδα φράουλα ή μαρμελάδα βύσσινο ή σάλτσα φράουλας.
Καλή σας όρεξη!!!
" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 24670.82168-6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα

Συνταγή για την πιο εύκολη, λαχταριστή και οικονομική σοκολατόπιτα!

Είναι γρήγορη, εύκολη οικονομική, λαχταριστή Κι εννοείται ότι θα τη

λατρέψουν τα παιδιά μας!  Τι άλλο να περιμένουμε από ένα γλυκό;


Υλικά

1 πακέτο μαργαρίνη
4 αυγά
1 βανίλια
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα –
3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
 Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι.Σερβίρεται ζεστή.



" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 24670.82168-6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα

ΒΙΝΤΕΟ: Α. ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ : Εντολή Ν.Δ. στα στελέχη της, «Δεν συμμετέχουμε σε συλλαλητήρια» (ΑΡΤ TV)

Ο Αντώνης Μυλωνάκης, Σπύρος Σταθάκης και Θάνο Κόκκαλη στην πολιτική συζήτηση στο Εκρηκτικό Δελτίο και τουw Χρυσούλα Βορδώνη δικηγόρο, Γαβριήλ Χαλικιώτη χρηματοοικονομικό σύμβουλο, Γιάννη Καλλιάτσο μέλος Δ.Σ. ΙΣΑ, Αλέξανδρο Παπαλάμπρου στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. για τις αλλαγές προσώπων στο eurogroup, που βολεύτηκε ο Ντάισελμπλουμ με 15.000 ευρώ το μήνα, την εντολή των δανειστών για τους πλειστηριασμούς και τη σύνδεσή τους με τη δόση, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες που ξεπέρασαν τα 100 δις, γιατί ξαφνικά οι τράπεζες θέλουν συνεργασία με τους δανειολήπτες, την κατάρευση του ΕΣΥ και την φυγή των γιατρών στο εξωτερικό...

.










" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 24670.82168-6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα