17 Ιουνίου 2019

Βρυξέλλες: Αντί κυρώσεων λεκτικές καταδίκες και «ανησυχία» για την εισβολή του «Πορθητή» στην ΑΟΖ της Κύπρου

Βρυξέλλες: Αντί κυρώσεων λεκτικές καταδίκες και «ανησυχία» για την εισβολή του «Πορθητή» στην ΑΟΖ της Κύπρου
«Χλιαρή» και ανέξοδη είναι η μέχρι στιγμής αντίδραση των Βρυξελλών στην τουρκική θαλάσσια εισβολή,  η οποία περιορίζεται, για ακόμη μια φορά σε λεκτικές καταδίκες.
Όπως έχει  γίνει γνωστό οι 28 χώρες μέλη της ΕΕ αναμένεται να εκφράσουν μόνο «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με τις εξορυκτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και θα δεσμευθούν να «απαντήσουν κατάλληλα σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κυπριακή Δημοκρατία», σε προσχέδιο δήλωσης που συντάσσεται και θα εκδοθεί αύριο από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που ενημέρωσαν τον Τύπο στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, Η ΕΕ θα επαναλάβει ότι καταδικάζει «τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» και θα σημειώνει ότι «η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την ΕΕ», μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Οι 28 χώρες επαναλαμβάνουν ότι «οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει και δεν υπάρχουν άλλα κεφάλαια που εξετάζονται για άνοιγμα ή κλείσιμο και θα προειδοποιούν ότι «δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω εργασία προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας», κάτι που συνέβαινε ούτως ή άλλως, οπότε το "πάγωμα" των ενταξιακών διαπραγματεύσεων δεν συνιστά σε καμία περίπτωση νέο μέτρο, αφού η πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ έχει "παγώσει" εδώ και καιρό

 



ΠΗΓΗ

Σαν σήμερα το 2018...Εγινε η μάχη του λαού για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο ΠΙΣΟΔΕΡΙ - Τα κανάλια το ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...



ΚΟΖΑΝΗ:Ξυλοδαρμός νεαρού άντρα από λαθρομετανάστες στην Αιανή – Στο Αστυνομικό Τμήμα 3 αλλοδαποί

 


Συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Ιουνίου 2019 στην Αιανή Κοζάνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR όπως αναφέρει το ίδιο,  παρέα ατόμων που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αιανή, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες επιτέθηκε σε νεαρό άντρα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.
Στο σημείο έσπευσε Αστυνομική Δύναμη προς αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων αφού μερίδα κατοίκων διαμαρτυρόμενοι για το συμβάν συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που φιλοξενούνται οι μετανάστες.
3 νεαροί αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης.
Όπως αναφέρουν κάτοικοι της Αιανής στο KOZANILIFE.GR, περιστατικά όπως το χθεσινό είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή τους.
Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR