22 Ιουλίου 2019

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Λήγει και η παράταση - «Τσουχτερά» πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες



Φορολογικές δηλώσεις 2019: Λήγει και η παράταση -  «Τσουχτερά» πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες
Αντιμέτωποι με «τουχτερά» πρόστιμα θα βρεθούν όσοι δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση μέχρι τις 29 Ιουλίου οπότε και λήγει η παράταση.
«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 29 Ιουλίου», τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και πρόσθεσε «άλλωστε, το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Στόχος μας είναι να εμπεδωθεί η εικόνα ενός Κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές».

«Τσουχτερά» πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες

Αναλυτικά τα πρόστιμα σε κάθε περίπτωση:
  • 100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • 250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).
  • 500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.




 Newsbomb

Αλκυονίδες νήσοι: «Πιθανόν να ενεργοποιηθεί το ρήγμα μέσα σε 2-3 χρόνια»

Αλκυονίδες νήσοι: «Πιθανόν να ενεργοποιηθεί το ρήγμα μέσα σε 2-3 χρόνια»
Ο κ. Μακρόπουλος επανέλαβε πώς είναι γνωστό στη σεισμολογική κοινότητα ότι πλησιάζει η περίοδος ενεργοποίησης του ρήγματος των Αλκυονίδων που προκάλεσε τον σεισμό του 1981, καθώς το ρήγμα ενεργοποιείται κάθε 40-45 χρόνια.

«Τα δύο σεισμικά κέντρα που ανησυχούν περισσότερο την Αττική είναι η περιοχή των Αλκυονίδων και η περιοχή του ρήγματος της Αταλάντης που το 1894 είχε κάνει τον μεγάλο σεισμό των 7,2 Ρίχτερ», ανέφερε ο κ. Μακρόπουλος.
«Από τα δύο ρήγματα αυτά η Αταλάντη κυριολεκτικά κοιμάται και η περίοδος επανάληψης της σεισμικής δραστηριότητας έχει υπολογιστεί στα 750 χρόνια, ενώ αντίστοιχα οι μελέτες στην περιοχή των Αλκυονίδων έχει ένα μέσο όρο περίπου 40-45 χρόνια περίοδο επανάληψης. Άρα από τον μεγάλο σεισμό του 1981 θα συμπληρωθούν 40 χρόνια το 2021», πρόσθεσε.
Ο κύριος Μακρόπουλος χαρακτήρισε μάλιστα «πιθανόν» το να ενεργοποιηθεί το ρήγμα μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

«Γι’ αυτό πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας γιατί τα 5,1 Ρίχτερ ήταν ο μικρός σεισμός σε σχέση με τον σεισμό των 6,3-6,4 Ρίχτερ που έγινε το 1981».
Νωρίτερα σήμερα ο Άκης Τσελέντης ανέφερε νωρίτερα ότι «το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει», ενώ χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» όσα λέγονται για περιοδικότητα του ρήγματος στα 400 χρόνια και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για τον Κορινθιακό, επισημαίνοντας ότι την συγκεκριμένη περιοχή μελετούν δεκάδες διεθνή ινστιτούτα.

Λέκκας για τις Αλκυονίδες

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας επίσης στο δελτίο του ΣΚΑΪ είπε ότι «ο σχεδιασμός μας στον Οργανισμό είναι να αντιμετωπίσουμε έναν σεισμό αύριο το πρωί. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο. Βεβαίως δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτός ο σεισμός θα είναι από τις Αλκυονίδες ή τον Ευβοϊκό, αύριο το πρωί ή μετά από 20 χρόνια, εμείς όμως οφείλουμε να προγραμματίσουμε τις δράσεις έτσι ώστε οι επιπτώσεις από έναν ενδεχόμενο σεισμό – που πραγματικά κάποια στιγμή θα τον έχουμε – να είναι οι μικρότερες δυνατές. (…) Προετοιμαζόμαστε με νέους κανονισμούς για τα παλιά κτίρια ούτως ώστε να έχουν έναν οδηγό οι Έλληνες μηχανικοί προκειμένου να τα ενισχύσουν.

Για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ ο Ευθύμιος Λέκκας είπε:
«Αυτός ο σεισμός αποσβαίνεται σταδιακά πιθανότατα να έχουμε έναν μετασεισμό 4-4,5 Ρίχτερ που δεν θα μας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Για τις Αλκυονίδες νήσους ο κύριος Λέκκας είπε ότι «μπορεί να ενεργοποιηθούν μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα με έναν σεισμό των 6 βαθμών αλλά μπορεί να ενεργοποιηθούν σε 20-30 χρόνια με ένα μεγαλύτερο σεισμό των 6,3-6,5 βαθμών»
Newsit

Περίεργες προσεγγίσεις από την κυβέρνηση για Τουρκία και κοιτάσματα - Δένδιας: «Μπορούμε να συνεργαστούμε»



Πρόβλημα οι γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ
«Ελλάδα και Τουρκία θα μπορούσαν να συνεργαστούν στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πρακτορείο Bloomberg, λέγοντας πως οι ενέργειες αυτές δεν προχωρούν γιατί υπάρχει η διένεξη στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να δημιουργήσουν ανάπτυξη, ευημερία και σταθερότητα στην περιοχή, και στο τέλος της ημέρας να ξαναγίνουμε φίλοι. Υπάρχουν χιλιάδες ευκαιρίες συνεργασίας, από τον τουρισμό μέχρι και εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Απλά κατονομάστε το και θα δείτε ότι υπάρχει», είπε ο Ν.Δένδιας.

Η ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο από τότε που η κυβέρνηση του Ερντογάν προχώρησε στις έρευνες για ενεργειακούς πόρους, εντείνοντας την διένεξη με την Κύπρο.
Την Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Νίκου Δένδια, συμφώνησαν να αναστείλουν τις περισσότερες από τις υψηλοβαθμες επαφές με την Τουρκία, καθώς και να παγώσουν τις χρηματοδοτήσεις στην χώρα. Παρόλα αυτά δεν επέβαλλαν ακόμη κυρώσεις που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στις Τουρκικές εταιρείες που είναι αναμεμιγμένες με τις γεωτρήσεις στην περιοχή.
«Για εμάς δεν τίθεται θέμα με τον αριθμό των κυρώσεων» είπε ο Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια συνέντευξης στην Ελληνική Πρεσβεία στις ΗΠΑ την περασμένη Τετάρτη.
«Πρέπει να κάνουμε την Τουρκία να καταλάβει ότι έτσι δεν προοδεύουμε ούτε εμείς, ούτε αυτοί, ούτε η Κύπρος, αλλά ούτε και η σταθερότητα στην περιοχή» συμπλήρωσε.



 

Για πέμπτη φορά ακούμε για ....Τέλος το τσιγάρο σε κλειστούς δημόσιους χώρους: Πού απαγορεύεται το κάπνισμα - Τα τσουχτερά πρόστιμα


Τέλος το τσιγάρο σε κλειστούς δημόσιους χώρους: Πού απαγορεύεται το κάπνισμα - Τα τσουχτερά πρόστιμα


Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
Τέλος στο κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους, καθώς η κυβέρνηση θέλει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Έτσι, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή για την αναφορά παραβάσεων εντός εξαμήνου.

Εφαρμόζεται άμεσα ο αντικαπνιστικός νόμος παντού στην Επικράτεια, ξεκινώντας από το Κοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σάββατο στη Βουλή, κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων. Μάλιστα, προκειμένου να δείξει την αποφασιστικότητα του για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ανέφερε πως θα ξεκινήσει από την Βουλή.

Πού απαγορεύεται το κάπνισμα - Τα πρόστιμα
Σύμφωνα με το νόμο ο χώρος εντός του οποίου διαπιστώνεται η παράβαση είναι::
  • νοσηλευτικά ιδρύματα όλων των ειδών και των βαθμίδων,
  • εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά προτεραιότητα: παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία, δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλων των τύπων, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χώροι παροχής κάθε είδους τεχνικής εκπαίδευσης, χώροι παροχής παντός τύπου ιδιωτικής εκπαίδευσης,
  • χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων,
    καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφέ)
  • κέντρα διασκέδασης, κλπ.
Στην εγκύκλιο με τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο αναφέρεται:
Η παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος από τους δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την πειθαρχική ευθύνη τους.
  • Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού κατά παράβαση του άρθρου 3 επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.
  • Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων της πρώτης παραγράφου του άρθρου 3, που ανέχεται την παραβίαση της διατάξεων του άρθρου 3, επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε.
  • Σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, ενώ στην πέμπτη ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε.
  • Σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του παρόντος σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.
  •  
  • Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 3730/2008, όπως συμπληρώθηκε μετο άρθρο 35 του Ν. 3896/2010, για την παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης. Επιπλέον στους οδηγούς των οχημάτων αυτών 
  •  επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητος οδήγησης για διάστημα ενός (1) μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

 new post

Προσοχή: Τι αλλάζει στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ

Προσοχή: Τι αλλάζει στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ
Φωτογραφία αρχείου InTime News
Οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι το υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ, τις αναγκάζει να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους και κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους.
Προκειμένου να δικαιολογήσουν τις αυξήσεις στις αναλήψεις, τα τραπεζικά στελέχη αναφέρουν πως έτσι θα δοθεί ακόμα ένα κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών που είναι ο πιο φθηνός τρόπος συναλλαγών και συμβάλλει καίρια στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Πλέον, όσοι, έχουν ανάγκη από μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση.

Η προσαρμογή των προμηθειών που χρεώνονται για την ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα γίνεται ξεχωριστά από κάθε πιστωτικό ίδρυμα ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και την επιχειρηματική του πολιτική.
Στην ουσία κάθε τράπεζα προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική στους κανονισμούς της ΕΕ που προβλέπουν ότι όλοι οι κάτοχοι καρτών, Έλληνες και ξένοι, πρέπει να πληρώνουν το ίδιο όταν πραγματοποιούν συναλλαγές από το ΑΤΜ ενός πιστωτικού ιδρύματος που δεν είναι όμως ο εκδότης της κάρτας τους.

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανακοινώσει την προσαρμογή των τιμολογίων που αφορούν τις αναλήψεις μετρητών αρχής γενομένης από τις 22 Ιουλίου. Οι κάτοχοι καρτών που θα χρησιμοποιούν ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή που γίνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, θα χρεώνονται με 3 ευρώ, ακριβώς όπως μέσω των άλλων διεθνών σχημάτων, αφού πάντως ερωτηθούν αν αποδέχονται τη χρέωση.

Παράλληλα, για τους δικούς της πελάτες η Τράπεζα Πειραιώς από τις 22 Ιουλίου μειώνει την προμήθεια που πληρώνουν όταν κάνουν χρήση των ΑΤΜ άλλης τράπεζας.
Σήμερα σε αυτές τις περιπτώσεις, για ποσό ως 250 ευρώ, υπάρχει χρέωση 1,40 ευρώ και για μεγαλύτερο ποσό 2,20 ευρώ, ενώ από τις 22 Ιουλίου, η χρέωση θα μειωθεί σε 0,60 ευρώ προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Η Τράπεζα για την εξυπηρέτηση των πελατών της, αλλά και γενικότερα του κοινού, διατηρεί μεγάλο δίκτυο ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα, ενθαρρύνει όμως τους πελάτες της να κάνουν μεγαλύτερη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών με ασφάλεια και ευκολία. 






Newsit

Ο ΑΣ Καστοριάς αποχωρεί από τα εθνικά πρωταθλήματα – Η επίσημη ανακοίνωση



Αποφασίσαμε να μείνουμε μακριά από υπόγειες συναλλαγές ή άλλες ύποπτες δοσοληψίες
Ο Α.Σ. Καστοριάς μετά την αιφνίδια παραίτηση του προέδρου Ναούμ Δίτσιου, βρέθηκε στην δυσμενή θέση να πρέπει να διαχειριστεί την απουσία του βασικού χρηματοδότη του συλλόγου, την ακαταλληλότητα του γηπέδου της πόλης και παράλληλα την επικείμενη πρόσκληση για συμμετοχή στην Α1 εθνική κατηγορία.

Η διοίκηση προχώρησε άμεσα στην σύγκλιση Γ.Σ., καλώντας τα μέλη αλλά και όλο τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής να συνδράμουν ώστε να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.
Όπως είναι γνωστό την δεκαετή οικονομική κρίση στην χώρα μας ήρθε να συμπληρώσει μια άνευ προηγουμένου πενταετής ύφεση στον κλάδο της γούνας, που είναι ο κινητήριος μοχλός της τοπικής μας οικονομίας. Αυτή η δυσχερής συγκυρία έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή αδυναμία εύρεσης οικονομικής βοήθειας την στιγμή που η συμμετοχή μιας ομάδας σε τόσο υψηλό επίπεδο απαιτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σεβόμενοι την ιστορία και το ήθος που διέκρινε πάντα τον σύλλογό μας αποφασίσαμε να μείνουμε μακριά από υπόγειες συναλλαγές που αφορούν αγοραπωλησίες Α.Φ.Μ. ή άλλες ύποπτες δοσοληψίες και να προχωρήσουμε μπροστά με τιμιότητα.

Αδυνατώντας για τους παραπάνω λόγους να συμμετέχουμε στο όνειρο της Α1 αλλά και των άλλων εθνικών κατηγοριών, πήραμε την δύσκολη απόφαση να επανεκκινήσουμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και μόνο.

Το νέο αυτό ξεκίνημα έχει αφετηρία το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΔΥΜ χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο αθλητές του τόπου μας και παράλληλα δίνοντας την δυνατότητα σε έφηβους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να πάρουν εμπειρίες σε αγώνες ανδρικού πρωταθλήματος, κάτι το οποίο δεν μπορούσαν να κάνουν μέχρι σήμερα.

Θέλοντας να βλέπουμε πάντα στα μάτια αθλητές, γονείς και φίλους του συλλόγου, δηλώνουμε ότι ο Α Σ. Καστοριάς είναι εδώ για να συνεχίσει να επιτελεί το αθλητικό- κοινωνικό του έργο με έμφαση στα τμήματα υποδομής και να προάγει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και γενικότερα τον αθλητισμό στην ακριτική Καστοριά.
Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ