25 Νοεμβρίου 2021

Επιστροφή στο σημείο «μηδέν»: Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα «τελειώνει» τα εμβόλια; - Στη δίνη του lockdown η Ευρώπη - Εμβολιασμοί από το μηδέν

Επιστροφή στο σημείο «μηδέν»: Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα «τελειώνει» τα εμβόλια; - Στη δίνη του lockdown η Ευρώπη

Έκτακτη σύσκεψη του ΠΟΥ


Το τέλος των υπαρχόντων εμβολίων είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει η μετάλλαξη της Μποτσουάνα, καθώς όλα δείχνουν ότι είναι ανθεκτικό στην υπάρχουσα ανοσία, αυτό σημαίνει ότι όλος ο κόσμος επιστρέφει στο σημείο «μηδέν» και κυρίως η Ευρώπη η οποία έχει βασιστεί απόλυτα στους μαζικούς εμβολιασμούς. 

Τα τελευταία 24ωρα έχει σημάνει λόγω της νέας μετάλλαξης που εντοπίστηκε στην Αφρική και συγκεκριμένα στη Μποτσουάνα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για την πλέον επικίνδυνη μετάλλαξη.

Η αρχή έγινε χθες, όταν επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει στην Αφρική μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, τη B.1.1.529, η οποία ανησυχεί, καθώς φέρει υπερβολικά μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων.

Στην διαπίστωση αυτή συμφώνησαν και Βρετανοί υγειονομικοί, που έκαναν λόγο για διπλάσιο αριθμό μεταλλάξεων σε σύγκριση με τη «Δέλτα».

Επιστροφή στο σημείο «μηδέν»: Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα «τελειώνει» τα εμβόλια; - Στη δίνη του lockdown η Ευρώπη - Εμβολιασμοί από το μηδέν

Και εγκεφαλικά προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca - Τί περιμένει τους Έλληνες που έκαναν 1,8 εκατ. δόσεις του;

Πρόκειται για έναν ακόμη λόγο ανησυχίας για την Ευρώπη, καθώς ήδη πολλές χώρες -ακόμα και οι πιο εμβολιασμένες- παίρνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της «Δέλτα», εάν υπάρξει μια ακόμη μετάλλαξη η οποία διαπερνά τα εμβόλια, τότε δεν είναι διόλου απίθανο να επιστρέψουμε στο σημείο «μηδέν», αφού όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, η Ευρώπη δεν έχει προμηθευτεί μαζικά φάρμακα γιατί έχει κάνει συμφωνίες για τα εμβόλια. 

Βρετανία: Απαγορεύει άρον-άρον τις πτήσεις από έξι χώρες της Αφρικής

Μάλιστα, η αντίδραση στη Βρετανία ήταν άμεση, καθώς έξι αφρικανικές χώρες προστίθενται στη λίστα των «κόκκινων χωρών».

«Η UKHSA ερευνά τη νέα παραλλαγή. Χρειάζονται περισσότερα δεδομένα, αλλά παίρνουμε προφυλάξεις τώρα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

«Από το μεσημέρι της Παρασκευής, έξι αφρικανικές χώρες θα προστεθούν στον κατάλογο. Οι πτήσεις θα απαγορευτούν προσωρινά και οι Βρετανοί ταξιδιώτες (από αυτές) θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα», πρόσθεσε.

Οι χώρες αυτές είναι η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, το Λεσότο, η Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη), η Ζιμπάμπουε και η Μποτσουάνα.

Μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια, ο Τζάβιντ εξέφρασε ανησυχία ότι τα εμβόλια για την Covid-19 μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στη νέα παραλλαγή.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός μεταλλάξεων, ίσως διπλάσιος από τις μεταλλάξεις που έχουμε δει στην παραλλαγή Δέλτα. Και αυτό θα υποδήλωνε ότι μπορεί να είναι πιο μεταδοτική και ότι τα εμβόλια που έχουμε σήμερα ίσως να είναι λιγότερο αποτελεσματικά», τόνισε.

Φόβοι πως η «μετάλλαξη της Μποτσουάνα» διαφεύγει την ανοσία

Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού Β.1.1.529 που εντοπίστηκε στην Μποτσουάνα, αλλά ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική και έχει γίνει γνωστό ως «μετάλλαξη της Μποτσουάνα», ενδέχεται να είναι ανθεκτικό στην υπάρχουσα ανοσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Nature», η εν λόγω μετάλλαξη ξεχώρισε επειδή περιέχει περισσότερες από 30 αλλαγές στην πρωτεΐνη ακίδα, δηλαδή στην πρωτεΐνη SARS-CoV-2 που αναγνωρίζει τα κύτταρα-ξενιστές και είναι ο κύριος στόχος των ανοσολογικών αποκρίσεων του σώματος.

Πολλές από αυτές τις αλλαγές, μάλιστα, έχουν βρεθεί σε διάφορες μεταλλάξεις όπως η Δέλτα και η Άλφα και συνδέονται τόσο με αυξημένη μολυσματικότητα όσο και με την ικανότητα αποφυγής αντισωμάτων που εμποδίζουν τη μόλυνση.

Η Πένι Μουρ, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ, το εργαστήριο της οποίας μετρά τη δυνατότητα της μετάλλαξης να αποφεύγει την ανοσία από εμβόλια και προηγούμενες λοιμώξεις, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν ανέκδοτες αναφορές για επαναμολύνσεις και κρούσματα σε εμβολιασμένα άτομα, αλλά «σε αυτό το στάδιο είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε».

Από την πλευρά τους, οι καθηγητές του ΕΚΠΑ, Δημήτριος Παρασκευής, Θεοκλής Ζαούτης και Θάνος Δημόπουλος αναφέρουν πως «ο μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων καθιστά πιθανή την ύπαρξη διαφορετικών χαρακτηριστικών του ιού, αλλά ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με τα επιμέρους χαρακτηριστικά του στελέχους θα μπορούν να εξαχθούν μόνο αν πραγματοποιηθούν οι σχετικές μελέτες».

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι η παραλλαγή αυτή, η αποκαλούμενη B.1.1.529, φέρει μια πρωτεΐνη ακίδα που είναι δραματικά διαφορετική από εκείνη του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, στο οποίο βασίστηκαν τα εμβόλια για την Covid-19.

Έχει μεταλλάξεις που είναι πιθανόν να μην αναγνωρίζονται από τα αντισώματα που παράγονται τόσο από τις προηγούμενες μολύνσεις όσο και από τον εμβολιασμό, καθώς και μεταλλάξεις που συνδέονται με αυξημένη μεταδοτικότητα.

Η παραλλαγή διαθέτει 32 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού, που αυτός χρησιμοποιεί για να διεισδύει στα ανθρώπινα κύτταρα και να τα μολύνει και η οποία αποτελεί τον βασικό στόχο των εμβολίων. Όπως είπε ο Πίκοκ, «ο απίστευτα μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα υποδηλώνει ότι η παραλλαγή αυτή μπορεί να αποτελεί πηγή πραγματικής ανησυχίας», γι' αυτό, τόνισε, «πρέπει να παρακολουθείται πάρα πολύ λόγω του τρομερού προφίλ της πρωτείνης ακίδας της». Πρόσθεσε πάντως ότι μπορεί να αποδειχθεί τελικά ότι δεν είναι πολύ μεταδοτική.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΠΟΥ

Στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε την Πέμπτη (25/11) από το Υπουργείο Υγείας της Νότιας Αφρικής, ο Ρίτσαρντ Λέσελς, λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστήμιο της KwaZulu-Natal στο Durban, δήλωσε: «Υπάρχουν πολλά που δεν καταλαβαίνουμε γι' αυτήν τη μετάλλαξη. [...] Το προφίλ της μετάλλαξης μάς προκαλεί ανησυχία, αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά για να κατανοήσουμε τη σημασία αυτής της μετάλλαξης και τι σημαίνει για την απάντηση μας πανδημία».

Ως εκ τούτου, η αξιωματούχος του ΠΟΥ, Δρ. Μαρία Φαν Κερκχόβε, δήλωσε την Πέμπτη (25/11) στο πλαίσιο διαδικτυακού Q&A: «Δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμα για αυτό (σ.σ. για τη "μετάλλαξη της Μποτσουάνα"). Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αυτή η παραλλαγή έχει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων και η ανησυχία είναι ότι όταν έχετε τόσες πολλές μεταλλάξεις, μπορεί να υπάρχει αντίκτυπος στον τρόπο συμπεριφοράς του ιού».


Επομένως, μια ομάδα ειδικών του παγκόσμιου υγειονομικού φορέα θα συνεδριάσει εκτάκτως την Παρασκευή (26/11) για να αξιολογηθεί η κατάσταση και, η λεγόμενη «μετάλλαξη της Μποτσουάνα» ενδέχεται να ονομαστεί «μετάλλαξη Νι» αφού ο ΠΟΥ έχει υιοθετήσει το ελληνικό αλφάβητο για τον χαρακτηρισμό των μεταλλάξεων του κορωνοϊού ώστε να αποφευχθεί ο στιγματισμός χωρών ή/και περιοχών.
 

   Με πληροφορία από το pronews.gr

Τιτλος:fyllokaiftero1.blogspot.com

 


Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 





Χορηγοί 







Επιστολή – κόλαφος κατά του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου -«Στην οργουελική δυστοπία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ομνύει στο όνομα του Αδόλφου Χίτλερ».


Τελευταία καταχώρηση: ΠΕΜΠΤΗ, 24 Νοεμβρίου 2021, 19:25μ.μ
Επιστολή – κόλαφος κατά του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

«Στην οργουελική δυστοπία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ομνύει στο όνομα του Αδόλφου Χίτλερ». 

Με έκδηλη οργή αντέδρασε ο διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Εδέσσης, Σωτήρης Βασιλείου, στην πρόταση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου οι ανεμβολίαστοι πολίτες να καταβάλλουν τα νοσήλια για την θεραπεία τους από τον Covid-19.

Είναι προφανές πως μια τέτοια πρόταση δεν αντανακλά ούτε το πνεύμα του ελληνικού Συντάγματος ούτε το γράμμα του νόμου και προσκρούει στην πάγια λογική που διέπει τα συστήματα δημόσιας υγείας των δημοκρατικών χωρών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Ως εκ τούτου, η πρόταση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου απηχεί την δική του προσωπική θέση αλλά και τις δικές του πολιτικές επιλογές, οι οποίες δυστυχώς για τον ίδιο παραπέμπουν σε θεωρίες που δεν τιμούν ούτε τον κόσμο της ιατρικής ούτε τη δημοκρατική παράδοση της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης.

Δείτε τι γράφει στην επιστολή του ο γιατρός Σωτήρης Βασιλείου:

«Η πρόσφατα εκπεφρασμένη άποψη του προέδρου του ΠΙΣ ,περί καταβολής των νοσηλίων από  τους νοσούντες με SARS-CoV2 μη εμβολιασμένους, τον καθιστά αυτόματα υπέρμαχο ενός αισχρού υγειονομικού ρατσισμού που οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς και πρακτικές προγενέστερων σκοτεινών εποχών .

»Ο νεόκοπος αυτός θιασώτης της θεωρίας του κοινωνικού δαρβινισμού, γνωρίζει πολύ καλά την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχει περιέλθει μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού στους καιρούς της πανδημίας. Γι’ αυτό, θεωρείται ότι εκουσίως προτείνει τον υγειονομικό αποκλεισμό μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας θεωρώντας τους ,λόγω άρνησης τους να εμβολιαστούν, σύγχρονους παρίες, που ακόμη και η φυσική τους εξόντωση θα τον άφηνε παγερά αδιάφορο!

»Ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, περιμένουμε ο πεφωτισμένος αυτός επιστήμων να προτείνει επέκταση της εφαρμογής της ρηξικέλευθης αυτής θεωρίας του και σε άλλες ομάδες ασθενών .Άνθρωποι, λοιπόν, οι οποίοι δεν ακολουθούν μέτρα πρόληψης για συγκεκριμένες ασθένειες (π.χ καπνιστές ή υπέρβαροι), κατά τον συνάδελφο, θα πρέπει να αποκλείονται από νοσηλείες σε στεφανιαίες μονάδες, σε περίπτωση εμφράγματος, ή από πρωτόκολλα χημειοθεραπείας σε περιστατικά κακοήθους εξαλλαγής !

»Αγαπητέ κύριε συνάδελφε ,αξιότιμε πρόεδρε του ΠΙΣ,

η ευγονική είναι μια θεωρία παραπλήσια του κοινωνικού δαρβινισμού. Θα μπορούσατε λοιπόν να προτείνετε την εφαρμογή της στις μέρες μας, ώστε τα μιάσματα του σήμερα, οι ανεμβολίαστοι, να σταματήσουν να αναπαράγονται και επιτέλους, η επικράτηση της «Αρίας φυλής» των εμβολιασμένων να γίνει πραγματικότητα.

»Ήταν περίπου αναμενόμενο πως μια κοινωνία που αγνοούσε βασικές αρχές της ιατρικής επιστήμης θα καθηλωνόταν από το σοκ της πανδημίας και θα υποτασσόταν άνευ όρων στα κελεύσματα της εξουσίας και των εξαγορασμένων απ’ αυτήν ΜΜΕ.

»Δεν περιμέναμε όμως ποτέ, εξειδικευμένοι συνάδελφοι με μακροχρόνια πορεία στο ιατρικό λειτούργημα και περγαμηνές, να απολέσουν την κριτική τους σκέψη ή ακόμη χειρότερα, να συνειδητοποιούν τις καταστροφικές αποφάσεις της κυβέρνησης και των αργυρώνητων υποτακτικών «επιστημόνων» της, χωρίς όμως να τολμούν να εκφράσουν οποιοδήποτε ερωτηματικό που να αφορά στη διαχείριση της πανδημίας από τους ιθύνοντες .

»Θυμίζουμε, ότι ουκ ολίγες φορές οι αποφάσεις των διαχειριστών της πανδημίας ήταν αρκούντως βλακώδεις ,τόσο, που προσέβαλαν όχι μόνο την ιατρική επιστήμη αλλά και την κοινή λογική !

»Μπορεί οι συνάδελφοι που υποτάχθηκαν στο ναζιστικό καθεστώς Μητσοτάκη να έχουν δίκαιο, ότι δηλαδή μια ελεγχόμενη φυλακή που εξασφαλίζει τους βασικούς πόρους διαβίωσης, έστω και με εξαντλητικά ωράρια εργασίας σε συνθήκες μεσαίωνα, να είναι προτιμότερη από μια προβληματική ελευθερία γεμάτη κατατρεγμό και χλευασμούς!

Ίσως να είναι έτσι …ίσως και όχι!

Μετά τιμής 

Βασιλείου Σωτήρης 

Διευθυντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (σε αναστολή)

Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας


Πηγή zougla.gr

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 





Χορηγοί 







Και εγκεφαλικά προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca - Τί περιμένει τους Έλληνες που έκαναν 1,8 εκατ. δόσεις το


Και εγκεφαλικά προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca - Τί περιμένει τους Έλληνες που έκαναν 1,8 εκατ. δόσεις του;

Και εγκεφαλικά προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca - Τί περιμένει τους Έλληνες που έκαναν 1,8 εκατ. δόσεις του;


Το εμβόλιο της AstraZeneca με το οποίο εμβολιάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες (συνολικά 1,8 εκατ. δόσεις έγιναν σε Έλληνες μέχρι να απαγορευθεί ως επικίνδυνο κατά την κυβερνητική λογική) ανακοίνωσε την πρόκληση νέας παρενέργειας στους εμβολιασμένους: Σύμφωνα με τον ΕΟΦ προκαλεί θρόμβωση φλεβωδών κόλπων του εγκεφάλου (CVST).

Τί περιμένει άραγε τους Έλληνες που έκαναν 1,8 εκατ. δόσεις του;

Η θρόμβωση φλεβωδών κόλπων του εγκεφάλου (CVST, θρόμβοι αίματος στον εγκέφαλο) χωρίς θρομβοπενία (χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων στο αίμα) έχει παρατηρηθεί μετά τον εμβολιασμό με Vaxzevria.Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

Η PRAC ολοκλήρωσε την αξιολόγησή της για περιπτώσεις που ανέφεραν CVST (θρόμβοι αίματος στον εγκέφαλο) χωρίς θρομβοπενία (χαμηλά αιμοπετάλια αίματος) μετά τον εμβολιασμό με Vaxzevria. Το σύνδρομο θρόμβωσης (σχηματισμός θρόμβων αίματος στα αιμοφόρα αγγεία) με συνοδό θρομβοπενία, (TTS), είναι ήδη μια γνωστή πολύ σπάνια παρενέργεια του Vaxzevria.

Το CVST είναι ένας σπάνιος τύπος εγκεφαλικού επεισοδίου που συμβαίνει όταν σχηματίζεται θρόμβος αίματος στους φλεβικούς κόλπους του εγκεφάλου, εμποδίζοντας την αποστράγγιση του αίματος από τον εγκέφαλο. Ως εκ τούτου, τα κύτταρα του αίματος μπορεί να σπάσουν και να διαρρεύσει αίμα στους ιστούς του εγκεφάλου, προκαλώντας αιμορραγία.

Η PRAC αξιολόγησε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα και συνέστησε την επικαιροποίηση των εγκεκριμένων πληροφοριών του προϊόντος ώστε να συμπεριληφθεί το CVST ως ανεπιθύμητη ενέργεια του Vaxzevria.

Συνολικά, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, έχουν αναφερθεί παγκοσμίως 458 περιπτώσεις CVST χωρίς θρομβοπενία μετά τον εμβολιασμό με Vaxzevria (293 ιατρικά επιβεβαιωμένα) και 33 από αυτές τις περιπτώσεις εμφανίστηκαν μετά τη δεύτερη δόση.

Η κατηγορία συχνότητας που θα καταχωρηθεί η ανεπιθύμητη ενέργεια θα είναι «άγνωστη», επειδή είναι γενικά δύσκολο να εκτιμηθούν με ακρίβεια οι συχνότητες ανεπιθύμητων ενεργειών από περιπτώσεις εικαζόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών που έχουν αναφερθεί αυθόρμητα είτε από επαγγελματίες υγείας είτε από ασθενείς.

Τα αυθόρμητα αναφερόμενα περιστατικά αφορούν ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες, δηλαδή ιατρικά συμβάντα που έχουν χορηγηθεί στην ΕΕ/ΕΟΧ έχουν παρατηρηθεί μετά τον εμβολιασμό, αλλά δεν σχετίζονται απαραίτητα με ή προκαλούνται από το εμβόλιο.


Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ

  pronews.gr

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 





Χορηγοί 









 

Φαρμακοποιός πωλούσε πλαστά τεστ Covid - Και άλλοι εμπλεκόμενοι

Μήπως τα άλλα είναι κανονικά και αξιόπιστα ;;

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 12:12
12:15
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ένας φαρμακοποιός από την περιοχή του Σουφλίου και δύο συνεργάτες του έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, για έκδοση πλαστών βεβαιώσεων αρνητικών rapid tests σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Η καταγγελία έφτασε αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, που ξεκίνησε και την έρευνα, κατά την οποία διαπίστωσε την καταχώρηση αρνητικών tests στην ειδική πλατφόρμα, για πελάτες του φαρμακείου που δεν είχαν καν υποβληθεί σε έλεγχο. Μεταξύ των ατόμων για τα οποία γίνονταν οι ψευδείς δηλώσεις φέρεται να βρίσκονταν στρατιωτικοί και αστυνομικοί.

Την υπόθεση ανέλαβε στη συνέχεια το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο του οποίου βρέθηκε χθες στο φαρμακείο του χωριού της περιοχής Σουφλίου και προχώρησε σε συλλήψεις. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δέκα άτομα που πιθανόν εμπλέκονται στην υπόθεση ανακρίνονται από τις αστυνομικές αρχές.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «είναι απολύτως καταδικαστέες παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, εφόσον, βέβαια, αυτές αποδειχθούν». Ο σύλλογος σημειώνει πως «τα φαρμακεία, όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, εκτελώντας τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε» και καταλήγει αναφέροντας πως «μεμονωμένα περιστατικά, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν έναν ολόκληρο κλάδο». Δηλώνει, τέλος, ότι «βρίσκεται στη διάθεση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

 

 

 

Πηγές: ΕΡΤ και  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 





Χορηγοί 









 

Νέο θανατικό: 2.620 νεκρά μωρά στις ΗΠΑ μετά από εμβολιασμό κατά του Covid-19 σε εγκύους - Ξεκινά έρευνα στην Σκωτία


Νέο θανατικό: 2.620 νεκρά μωρά στις ΗΠΑ μετά από εμβολιασμό κατά του Covid-19 σε εγκύους - Ξεκινά έρευνα στην Σκωτία

Περισσότεροι θάνατοι εμβρύων τους τελευταίους 11 μήνες απ' ότι όλα τα προηγούμενα 30 χρόνια


Σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα αναφοράς παρενεργειών (VAERS) έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 2.620 θάνατοι εμβρύων μετά από εμβολιασμό κατά του Covid-19. 

Πρόκειται για έναν τρομακτικό αριθμό, καθώς τα προηγούμενα 30 χρόνια είχαν καταγραφεί από όλα τα εμβόλια 2.225 θάνατοι εμβρύων, κάτα μέσο όρο 74 εμβρυϊκοί θάνατοι ετησίως, σύμφωνα με το vaccineimpact

Από τους 2.620 εμβρυϊκούς θανάτους που αναφέρονται στο VAERS μετά από εμβολιασμούς για την Covid-19, οι 2.015 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer και 689 αυτό της Moderna.

Το VAERS είναι ένα παθητικό σύστημα στο οποίο γίνονται υπο-αναφορές των παρενεργειών. Τα CDC και η FDA δεν έχουν κάνει ποτέ κάποια μελέτη για να προσδιοριστεί ποιος είναι ο παράγοντας υποαναφοράς. Αλλά το έχουνε κάνει ανεξάρτητοι επιστήμονες, όπως η Δρ Τζέσικα Ρόουζ. Η Δρ Ρόζουζ με την ανάλυση που έκανε καθόρισε ότι ένας συντηρητικός παράγοντας υποαναφοράς θα ήταν Χ41. Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς έχουν υπάρξει πιθανώς 107.420 θάνατοι εμβρύων μετά από εμβόλια Covid-19 μέχρι στιγμής.

Έρευνα για τους εμβρυϊκούς θανάτους από εμβόλια Covid-19 στη Σκωτία

Τώρα φαίνεται ότι στη Σκωτία αναγνωρίζουν αυτή την απότομη αύξηση των θανάτων σε έμβρυα και νεογέννητα βρέφη και έχουν ξεκινήσει μια έρευνα για να προσπαθήσουν να εξηγήσουν γιατί πεθαίνουν τόσα πολλά αγέννητα και νεογέννητα βρέφη.

Η Hearld στη Σκωτία αναφέρει :

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για μια απότομη αύξηση των θανάτων μεταξύ νεογέννητων βρεφών στη Σκωτία.

Τα όρια ελέγχου και προειδοποίησης έχουν σχεδιαστεί για να επισημαίνουν στις ομάδες δημόσιας υγείας όταν οι θάνατοι νεογνών, η θνησιγένεια ή άλλοι βρεφικοί θάνατοι συμβαίνουν σε απροσδόκητα υψηλά ή χαμηλά επίπεδα που μπορεί να μην οφείλονται στην τύχη.

Αν και το ποσοστό κυμαίνεται από μήνα σε μήνα, το ποσοστό για τον Σεπτέμβριο – σε 4,9 ανά 1000 γεννήσεις ζώντων – είναι στο ίδιο επίπεδο με τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Η Δημόσια Υγεία της Σκωτίας (PHS), που είναι ένας από τους φορείς που ερευνούν αυτή τη στιγμή το ζήτημα, ανακοίνωσε ότι το γεγονός ότι έχει ξεπεραστεί το ανώτατο όριο ελέγχου «υποδεικνύει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να υπάρχουν παράγοντες πέρα ​​από τυχαίες διακυμάνσεις που μπορεί να έχουν συμβάλει στον αριθμό των θανάτων που σημειώθηκαν». 

Κάτι παρόμοιο αναφέρει και το BBC

«Τουλάχιστον 21 μωρά κάτω των τεσσάρων εβδομάδων πέθαναν τον Σεπτέμβριο, ποσοστό 4,9 ανά 1.000 γεννήσεις.

Τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας ποικίλλουν ευρέως από μήνα σε μήνα, αλλά η αύξηση είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναμένεται. Η Δημόσια Υγεία της Σκωτίας (PHS) και άλλοι φορείς θα εξετάσουν τώρα εάν η πανδημία του Covid ή άλλοι παράγοντες μπορεί να κρύβονται πίσω από την αύξηση.

Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των νεογνών είναι λίγο πάνω από δύο ανά 1.000 γεννήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
  pronews.gr

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 





Χορηγοί 









 

Ο Κ. Μητσοτάκης στην Κοζάνη στόν τόπο του εγκλήματος γυρνά -του εγκλήματος της φτώχειας με τον εγκλεισμό και το λουκετάρισμα των επιχειρήσεων

 

 

25-11-2021 1:32μμ

 

 

Αύριο 26 Νοεμβρίου 2021  θα βρίσκεται στην Κοζάνη ο Πρωθυπουργός του εμβολίου Κ.Μητσοτάκης, την οποία "κατακρεούργησε" με τις διαδοχικές καραντίνες της ψευτό-πανδημίας ως εντολοδόχος. Όπως επίσης και τον νομό της Καστοριάς, ανάμεσα σε δεκάδες άλλους νομούς της ελληνικής επικράτειας.

Θα τον περιμένουν οι πολίτες της Κοζάνης με ανοιχτές αγκάλες και στρωμένο κόκκινα χαλί για το χάλι στο οποίο  τους οδήγησε και μετά τα 12 χρόνια των μνημονίων.

Συγκεκριμένη αναφορά στην Ακρινή αναμένεται να κάνει, αύριο από την Κοζάνη.


Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 





Χορηγοί