29 Δεκεμβρίου 2020

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του Β. Κικίλια προσφεύγει ο διακεκριμένος νομικός Β. Νουλέζας


Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του Β. Κικίλια προσφεύγει ο Β. Νουλέζας

Την άμεση παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλειώτα θα ζητήσει ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας έπειτα από την απόφαση του Βασίλη Κικίλια για διάθεση 18,5 εκατ. ευρώ στη διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.  

Ο νομικός από την Κατερίνη εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στον υπουργό Υγείας. Τον χαρακτηρίζει «απίστευτο» και υποστηρίζει ότι «έχει τεράστια  πολιτική, αλλά και εγκληματική, δηλαδή, ποινική ευθύνη για εκατοντάδες θανάτους πολιτών από Covid – 19, εξαιτίας της  αμέλειας, των παλινωδιών και της ολιγωρίας που επέδειξε όταν όφειλε να δρομολογήσει την έγκαιρη οργάνωση και τη σωστή  προετοιμασία του απαξιωμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας πριν από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που ήταν σφοδρότερο από το πρώτο». Σύμφωνα με τον Βασίλη Νουλέζα, ο υπουργός Υγείας «αποδεδειγμένα ψεύδεται, κατ’ επανάληψη και ενσυνείδητα όταν αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη για τη δήθεν δημιουργία νέων  κλινών ΜΕΘ». Ο νομικός από την Πιερία υποστηρίζει πρόκειται «για πλασματική ψευδή εικόνα, με συνέπεια να προκληθεί εκατόμβη νεκρών στην Θεσσαλονίκη, που θρηνεί δεκάδες θύματα. Όπως και ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα». Επίσης θεωρεί ότι ο Βασίλης Κικίλιας «αδιαφορεί κυνικά για την επιβεβλημένη ενίσχυση και στελέχωση του ΕΣΥ, εν μέσω της κορύφωσης  πανδημίας». Κατά την άποψη του Νουλέζα, το δεύτερο κύμα της πανδημίας «βρήκε την ανεύθυνη, αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση  ομολογουμένως ανέτοιμη, εντελώς απροετοίμαστη και ακατάλληλη να προστατέψει, ως όφειλε από το Σύνταγμα, στοιχειωδώς την δημόσια υγεία».

Όπως τονίζει ο γνωστός δικηγόρος, ο Βασίλης Κικίλιας «αποφασίζει προκλητικά σκανδαλωδώς, να διανείμει επιπλέον 18.500.000εκ € στα αχόρταγα, αδηφάγα ΜΜΕ, με όρους πλήρους αδιαφάνειας, χωρίς το ΕΣΡ να έχει παρέμβει μέχρι σήμερα.

 Μοιράζει, δηλαδή, χρήματα δημόσια, των Ελλήνων φορολογουμένων, για την προώθηση  της προβολής και επικοινωνιακής πολιτικής για τον εμβολιασμό σε μια δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία. Όταν συμπολίτες μας, οποιασδήποτε  ηλικίας, πεθαίνουν χωρίς την κατάλληλη φαρμακευτική  αγωγή ή, άλλοι επαγγελματίες οδηγούνται στην αυτοχειρία, απελπισμένοι και ευρισκόμενοι σε απόγνωση, εξαιτίας του εγκλεισμού τους από τις 6/11 και του καθολικού lock down, που επέβαλε η Κυβέρνηση. και έχει τραγικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Όταν δεν διατίθενται ουδόλως  χρήματα για την επιστημονική έρευνα».

Με όλα τα προαναφερθέντα επιχειρήματά του, ο Βασίλειος Νουλέζας υποστηρίζει ότι «θα ζητήσω, εγγράφως, την άμεση παρέμβαση του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ώστε να διερευνηθεί χωρίς χρονοτριβή, το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών ευθυνών και τέλεσης αδικήματος, με αυτήν την απόφαση, καθώς με βάση την κείμενη Νομοθεσία, έχει την δυνατότητα προβολής της διαφημιστικής καμπάνιας και της εθνικής εκστρατείας για τον εμβολιασμό στα ΜΜΕ, αδαπάνως δηλαδή, δωρεάν. Να ελεγχθεί η νομιμότητα  της απόφασης αυτής. Να διερευνηθεί αν τελέστηκε το αδίκημα του Άρθρου 390 παρ. 1, 2 του νέου Ποινικού Κώδικα (Ν4619/19) της απιστίας σε βάρος του ελληνικό δημοσίου. Αν, δηλαδή, προκλήθηκε ζημία που υπερβαίνει τις 120.000€, για την οποία πράξη επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα(10) ετών και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν εισήγησης Εθνικής Επιτροπής Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού, για τον Covid – 19 και χρειάζεται έγκριση από το Ελεγκτικό  Συνέδριο. Κάποιος πρέπει  να “φρενάρει”, επιτέλους, την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, αυτήν που κατασπαταλά, διασκορπίζει αλόγιστα δημόσιο χρήμα, μόνο για την επικοινωνιακή πολιτική».

vicky pedia

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

 

Ισραήλ: Άνδρας έπαθε καρδιακή προσβολή 2 ώρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer - Ξεκίνησε έρευνα

Ισραήλ: Άνδρας έπαθε καρδιακή προσβολή 2 ώρες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer - Ξεκίνησε έρευνα

Ένας 75χρονος άνδρας από το Ισραήλ πέθανε από καρδιακή προσβολή περίπου δύο ώρες μετά τον εμβολιασμό του από το εμβόλιο της Pfizer το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Chezy Levy ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό συστήνοντας μάλιστα και ειδική επιτροπή. «Μοιραζόμαστε τη θλίψη της οικογένειας», είπε σε δήλωση. Τα αρχικά ευρήματα δεν δείχνουν σχέση μεταξύ του θανάτου του άνδρα και του εμβολιασμού του, είπε ο Levy.

Σύμφωνα με αναφορές, ο άνδρας εμβολιάστηκε περίπου στις 8:30 π.μ. σε κλινική Υπηρεσιών Υγείας  Έμεινε στην εγκατάσταση, όπως συνηθίζεται, για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να διασφαλίσει ότι δεν είχε παρενέργειες. Όταν ένιωσε καλά, η κλινική τον άφησε να φύγει.

Ο άνδρας είχε προϋπάρχουσα νοσήματα και είχε υποφέρει από καρδιακές προσβολές στο παρελθόν.

Όταν η Pfizer παρουσίασε τα δεδομένα ασφαλείας της στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις αρχές Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι δύο συμμετέχοντες στη δοκιμή είχαν πεθάνει μετά τη λήψη του εμβολίου. Ένας από τους νεκρούς ήταν ανοσοκατεσταλμένος, που σημαίνει ότι η άμυνα του ατόμου ήταν χαμηλή.


 

Pronews

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

 

Μουσικό Βίντεο : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ....Θα βρούμε τρόπο !!



.

 

Δημοσιογραφική προσαρμογή : Σοφία Δέλτα  

 





 

Η ΠΟΕΔΗΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΣΙΟΔΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ 85% ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

 

Πρώτη ενημέρωση 29/12/2020 6:34 μ.μ

 

Ευρισκόμενος  σε πανικό εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος  μια ημέρα πριν την πρωτοχρονιά, τολμά και απειλεί χωρίς να ντρέπεται,  για τους περίεργους θανάτους, "από άλλες αιτίες" κατά δήλωση του Σ. Τσιόδρα,  ούτε για την καταστροφή της οικονομίας.

Και ο κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος- περιγραφογράφος - παπαγάλος της Ε.Ρ.Τ, το συνώνυμο της 80χρόνων προπαγάνδας, τον προτρέπει να μηνύσει τα εκατομμύρια των πολιτών χρηστών του facebook

Διασπορά ψευδών ειδήσεων έχουν κάνει τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ δια μέσου της Ε.Ρ.Τ του Πρώτου Προγράμματος του ραδιοφώνου,  και των παραθύρων των άλλων καναλιών της τηλεόρασης - σπέρνοντας παράλληλα την ασθένεια της κατάθλιψης.


Δείτε το γελοίο βίντεο της ΕΡΤ

.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

 

Την καρδιά «χτύπησε» η αλλεργική αντίδραση της Ελληνίδας γιατρού από το εμβόλιο της Pfizer

Την καρδιά «χτύπησε» η αλλεργική αντίδραση της Ελληνίδας γιατρού από το εμβόλιο της Pfizer

Δείτε το πιστοποιητικό εμολιασμού


Περισσότερες πληροφορίες για την αλλεργική αντίδραση από το εμβόλιο της Pfizer που σημειώθηκε χθες, την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε μια 32χρονη ειδικευόμενη γιατρό στο νοσοκομείο «Αττικόν» από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλεόυς,  ο οποίος δήλωσε πως σχετίζονταν με την καρδιά αλλά πως «συμβαίνουν αυτά».

Ο Σπύρος Πουρνάρας, Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείο, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στο αλλεργικό περιστατικό: «Υπήρξε μία αλλεργική αντίδραση, συμβαίνουν αυτά. Μια ταχυκαρδία εμφάνισε η κοπέλα και τώρα είναι μία χαρά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, είναι καθημερινά φαινόμενα αυτά». 

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει τον σχεδιασμό για την διάθεση του ψηφιακού πιστοποιητικού συμμετοχής στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού το οποίο θα δίνεται στους πολίτες.

00:04 / 02:40

Ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος αφού στα μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί πολιτών που δεν ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τότε θα πρέπει να τους χορηγείται και σε ψηφιακή μορφή, πιστοποίηση πως έχουν εμβολιαστεί, η οποία στο μέλλον θα χρησιμοποιείται για την απαγόρευση εισόδου των μη εμβολιασμένων σε αεροπλάνα, ΜΜΜ, εστιατόρια, κτλπ.

Προς το παρόν, σχετικό έγγραφο δίδεται στους υγειονομικούς οι οποίοι εμβολιάζονται κυρίως για λόγους καταγραφής και προτεραιοποίησης.

Δείτε το πιστοποιητικό:

Pronews

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com εκφράζει την ΘΛΙΨΗ του !! για τον τολμηρό Μητροπολίτη Καστοριάς, που η ευκολοπιστία του,... σε αυτούς που κατακεραύνωσε τον "κατέστησε" νεκρό.




Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ
Πρώτη ενημέρωση29/12/2020 3:21μ.μ

 

 

 Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ -Ιωάννη Παπακώστα. 

Ο μητροπολίτης Καστοριάς είχε εκφραστεί εναντίον του κλεισίματος των εκκλησιών, με "σχετική" τόλμη μεν, αλλά με  έντονο λόγο , και συγκροτημένο, τόσο σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, όσο και με άρθρο του, λίγες ημέρες πριν την σημερινή του θανάτου του - της κοιμήσεως του κυριολεκτικά στην Μ.Ε.Θ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης φερόμενος ως ασθενής κορωνοϊού  αλλά με άκρως ελαφρά συμπτώματα., ;

Η ευκολοπιστία του,... σε αυτούς που κατακεραύνωσε τον "κατέστησε" νεκρό.;

Σε παρέμβασή του, με τίτλο "Προβληματίζομαι..." ο Μητροπολίτης μεταξύ άλλων δήλωνε στις 3 Δεκεμβρίου: "Είμαι, λοιπόν, υπέρ των μέτρων, όπως και πιο πάνω δήλωσα, γιατί πρέπει να προστατέψουμε την υγεία του ανθρώπου, την υγεία του καθενός μας. Γι’ αυτό και συνιστώ ανεπιφύλακτα όλα αυτά τα οποία σήμερα μας προτείνουν οι επιστήμονες. Θέλω, όμως, να δηλώσω ότι επιθυμώ οι ναοί μας να είναι ανοιχτοί, «για να μείνει ανοιχτή και μία χαραμάδα ελπίδας μέσα μας. Λίγο φως. Το οξυγόνο της θείας λατρείας μας είναι πολύ πιο αναγκαίο από το οξυγόνο της αναπνοής». Επιθυμώ οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί. Ο λαός μας το απαιτεί, διότι δεν μπορεί να κάνει Χριστούγεννα με κλειστούς ναούς…"

Το άρθρο του Σεραφείμ αναλυτικά

Προβληματίζομαι με τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας.

Προβληματίζομαι με την τρομοκρατία και τον φόβο που ασκείται στον ελεύθερο στη σκέψη και αδούλωτο στην καρδιά Έλληνα Ορθόδοξο.

Και ποιός δεν προβληματίζεται τις ημέρες αυτές, από τον απρόσκλητο επισκέπτη, τον ιό, που καθήλωσε την έπαρση όλων μας, την οφρύν των ισχυρών της γης και ακόμη και αυτήν την επιστήμη; Ήρθε να μας θυμίσει πόσο αδύναμοι είμαστε και πόσο μικροί μπροστά στα μάτια του Θεού. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως χωρίς την παρουσία Του στη ζωή μας : «Χωρίς εμού, ου δύνασθε ποιείν ουδέν»[1].

Προβληματίζομαι, όταν βλέπω τα αστυνομικά όργανα να περιφρουρούν τον υπερμεγέθη Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, μην τυχόν και πλησιάσει κανείς κατά την ημέρα της εορτής του Πρωτοκλήτου Αποστόλου, που τόσο ευλαβικά τιμάται στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Σκέφτηκα, μήπως θα συλλάβουν τον απόστολο, ο οποίος επί τόσα χρόνια είναι ο προϊστάμενος των Πατρέων και ο οποίος έσωσε την ιερά του κληρουχία – την πόλη που μαρτύρησε και κατέχει ως πολύτιμο θησαυρό τον τάφο του και τη χαριτόβρυτο τιμία κάρα του – από πολλές δυσκολίες και ισχυρούς σεισμούς, ικετεύοντας τον Δεσπότη Χριστό για τα παιδιά του; Έτσι τον είδε ο Όσιος Παΐσιος, γονατιστό στον θρόνο του Δεσπότου Χριστού, να Τον παρακαλεί για την Πάτρα και τους Πατρινούς. «Είναι παιδιά μου», του έλεγε, «και σε παρακαλώ να τους βοηθήσεις». Αυτό, μάλιστα, το διηγήθηκε ο ίδιος στον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών, κυρό Νικόδημο.

Προβληματίζομαι, όταν παραθεωρείται η Εκκλησία και μάλιστα, τοποθετείται η λατρεία κάτω ακόμη και από τις καθημερινές συνήθειες του κάθε ανθρώπου. Μπορούμε να περπατούμε, μπορούμε να επισκεπτόμαστε τις υπεραγορές, μπορούμε να αθλούμαστε, μπορούμε να βγάζουμε βόλτα το κατοικίδιό μας, αλλά δεν μπορούμε να εκκλησιαστούμε. Δεν μπορούμε να κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων. Δεν μπορούμε να πάρουμε μέσα μας την αθάνατη τροφή, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Μα, ο άνθρωπος είναι διφυής και δισυπόστατος! Αποτελείται από ύλη και από πνεύμα και το πνεύμα τρέφεται με την αθάνατη τροφή και ζωογονείται με τη χάρη του Θεού.

Η Εκκλησία είναι για τη ζωή των Χριστιανών, ότι είναι ένα νοσοκομείο ή ένα θεραπευτήριο για τη ζωή των ασθενούντων. Μάλιστα, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος την ονομάζει «το μέγα και θαυμαστόν και ευρύχωρον πανδοχείον»[2]. Κι όπως μέσα στο νοσοκομείο υπάρχουν ιατροί, νοσοκόμοι και ασθενείς, το ίδιο συμβαίνει και μέσα στην Εκκλησία.

Υπάρχουν οι ιατροί, οι ποιμένες της Εκκλησίας, που χειρίζονται την τέχνη της ιατρικής και, με τη χάρη των Ιερών Μυστηρίων, παρέχουν τη θεραπεία της ψυχής και του σώματος σε αυτούς οι οποίοι την ζητούν. Αυτό σημαίνει κάτι πολύ σπουδαίο, ότι γνωρίζουν δηλαδή τι είναι η υγεία, είναι οι ίδιοι υγιείς και παρέχουν την υγεία και στους ασθενούντες. Αν δεν υπάρχει υγεία σε αυτούς, δεν μπορούν και να τη μεταδώσουν, άρα και να θεραπεύσουν. Υπάρχουν οι νοσοκόμοι, που βοηθούν τους γιατρούς στο έργο της θεραπείας, υπάρχουν και οι άρρωστοι, που ζητούν τη θεραπεία.

Μπορούμε να κλείσουμε ένα νοσοκομείο;

Μπορούμε να βομβαρδίσουμε ένα νοσοκομείο;

Βεβαίως, τοποθετούμαι ευθέως : είμαι υπέρ των μέτρων για την προστασία της υγείας του ανθρώπου. Έχω συστήσει μέχρι τώρα άπειρες φορές στον ακριτικό λαό της Καστοριάς να απέχει από τους συνωστισμούς, να φορά τη μάσκα, την οποία συνιστούν οι λοιμωξιολόγοι, όπως π.χ. η εξαίρετη κ. Γιαμαρέλλου, έχω συστήσει, ακόμη, όταν οι Εκκλησίες ήταν ανοιχτές, να τηρούνται επακριβώς οι αποστάσεις.

Προβληματίζομαι, ακόμη, γιατί στην Κύπρο, στην Αγγλία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στην Πολωνία, σε χώρες της Ευρώπης δηλαδή, με πολλές από αυτές να έχουν πιο επιβαρυμένο φορτίο από το δικό μας, σύμφωνα με τις δηλώσεις των επιστημόνων αλλά και την παραδοχή της ελληνικής κυβέρνησης, οι τόποι λατρείας δεν έκλεισαν καθόλου ή ανοίγουν με περιορισμούς. Το ίδιο και στις ΗΠΑ, με βάση πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Μήπως, άραγε, η αβίαστη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων δεν κατοχυρώνεται συνταγματικά στην Ελλάδα;

Προβληματίζομαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτόν τον λαό που υποφέρει. Πονεμένος, άνεργος, πτωχός, δεν έχει που να ακουμπήσει, περιμένει μια ανάσα. Περιμένει έναν λόγο, μια παρηγοριά, ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές τις μεγάλες της πίστεώς μας. Να επισκεφθεί τους ναούς, να συμμετάσχει στις ιερές ακολουθίες και όχι να τις παρακολουθήσει, γιατί, δεν πρόκειται για θέατρο όπως πολλοί νομίζουν ,αλλά για βιωματική συμμετοχή στα δεσποτικά γεγονότα, τα οποία εορτάζει η Εκκλησία μας, ο λαός μας, αυτό το μικρό λήμμα. Άλλωστε, η Εκκλησία ποτέ δεν στάθηκε στους πολλούς, παρά στους ολίγους, κατά τον λόγο του Χριστού : «μη φοβού το μικρόν ποίμνιον»[3]. Αυτό το μικρό ποίμνιο ζητεί να πάρει τη χάρη του Θεού που τόσο έχει ανάγκη και μάλιστα, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που ανακαινίζει την ύπαρξη του ανθρώπου.

Προβληματίζομαι, όταν ακούω ότι για όλα φταίει η Εκκλησία. Αυτή που μέχρι σήμερα προσέφερε τα πάντα για τον λαό της. Θέλουμε την Εκκλησία να μην έχει φωνή, να μην έχει λόγο, να ασκεί μόνο τη φιλανθρωπία και τη διακονία της στον παράγοντα άνθρωπο, όπως την εφήρμοζε όλα τα χρόνια από την ίδρυσή της και ιδιαίτερα σήμερα, με χιλιάδες συσσίτια και αμέτρητη βοήθεια. Την αναγνωρίζουμε μόνο γι’ αυτό και τη θέλουμε μόνο γι’ αυτό, με συνέπεια εκείνοι που διακονούν το έργο της με σύνεση και ακρίβεια να μην υπολογίζονται από τους κρατούντες. Προτιμούν, μήπως, να μην έχουν φωνή, να μην εισακούονται, όπως οι υπόλοιπες τάξεις του λαού μας και να χαρακτηρίζονται ως «ανθρωπάκια»;

Προβληματίζομαι, όταν βλέπω στη Ρουμανία και σε άλλα κράτη τους ανθρώπους, έστω και αποσπασματικά εντός και εκτός των ναών, να προσεύχονται και να ζητούν το έλεος του Θεού. Να λιτανεύουν, ακόμη, τα ιερά λείψανα και να ικετεύουν τον Άγιο Θεό, Επίσκοποι και Πρεσβύτεροι, για τη σωτηρία του λαού του Θεού. Θα πείραζε, άραγε, να ήταν ανοιχτοί οι ναοί όπως γίνεται σε άλλα κράτη, με όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία προβλέπει η πολιτεία για την αποφυγή μετάδοσης αυτής της μολυσματικής ασθενείας;

Σκεφθήκαμε τι γίνεται μέσα στα σπίτια του λαού μας, τα ψυχολογικά προβλήματα, την ενδοοικογενειακή βία κι όλα εκείνα τα επακόλουθα; Ξεχνούμε, ακόμη, τις αυτοκτονίες; Αγνοούμε τον κόπο στον οποίο υποβάλλονται Επίσκοποι και Πρεσβύτεροι της Εκκλησίας, προκειμένου να κρατούν σε ηρεμία αυτόν τον πονεμένο λαό και να τον αποτρέπουν από δυσάρεστες καταστάσεις; Έλεγα σε κάποιο υψηλόβαθμο της πολιτείας, πριν από καιρό, ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στην προσφορά της Εκκλησίας στα υλικά αγαθά, αλλά κυρίως στα πνευματικά, γιατί η Εκκλησία με το Μυστήριο της Εξομολογήσεως χαρίζει γαλήνη, ισορροπία και προσαρμοστικότητα στις καρδιές των ανθρώπων.

Είμαι, λοιπόν, υπέρ των μέτρων, όπως και πιο πάνω δήλωσα, γιατί πρέπει να προστατέψουμε την υγεία του ανθρώπου, την υγεία του καθενός μας. Γι’ αυτό και συνιστώ ανεπιφύλακτα όλα αυτά τα οποία σήμερα μας προτείνουν οι επιστήμονες. Θέλω, όμως, να δηλώσω ότι επιθυμώ οι ναοί μας να είναι ανοιχτοί, «για να μείνει ανοιχτή και μία χαραμάδα ελπίδας μέσα μας. Λίγο φως. Το οξυγόνο της θείας λατρείας μας είναι πολύ πιο αναγκαίο από το οξυγόνο της αναπνοής»[4]. Επιθυμώ οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί. Ο λαός μας το απαιτεί, διότι δεν μπορεί να κάνει Χριστούγεννα με κλειστούς ναούς…

Για εμάς, ο ναός δεν είναι ένας χώρος συνηθισμένος όπως άλλοι χώροι, αλλά τόπος αφιερωμένος στον Θεό, που έχει ένοικο τον Θεό και πλούσια την παρουσία της χάριτός Του. Γι’ αυτό, ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης θα πει πώς η Εκκλησία είναι το σχολείο της πίστεως και της λατρείας που θεμελίωσε ο ίδιος ο Θεός. Η ψυχή μέσα στον ναό μαλακώνει από την κατανυκτική προσευχή και τα δάκρυα που τρέχουν από τα μάτια μας. Μέσα στον άγιο ναό και εμείς οι ίδιοι γινόμαστε ναός του Αγίου Πνεύματος με τις προσευχές, τα λόγια του Θεού και τα μυστήρια[5].

Προβληματίζομαι, αλλά ελπίζω!

Προβληματίζομαι, αλλά δεν απελπίζομαι!

Προβληματίζομαι και αναμένω…

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος είναι αποκαλυπτικός και σήμερα : «Έρρει τα καλά, γυμνά τα κακά, ο πλούς εν νυκτί, πυρσός ουδαμού, Χριστός καθεύδει»[6]. Ο Χριστός καθεύδει, ο Χριστός προσμένει τη μετάνοιά μας για να κοπάσει η θύελλα. Προσμένει την τόλμη της πίστεως για να ακουστεί ο προστακτικός Του λόγος : «Σιώπα, πεφίμωσο»[7]…

[1] Ιω. 15,5.

[2] Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Εις την παραβολήν του εµπεσόντος εις τους λῃστάς, ΕΠΕ

[3] Λκ. 12,32.

[4] Κείμενο Μητροπολίτου Μεσογαίας, «Οι κλειστοί Ναοί απειλούν τους πιστούς. Οι ανοιχτοί όλους τους ιούς», .

[5] Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Ο βλέπων, έκδ. Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας), Α’ έκδ., 1991, σ.85.

[6] Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, Επιστολή 80η, Ευδοξίω ρήτορι , PG 37, 153.

[7] Μρκ. 4,39.


Εθελ..Δημ.Ομάδα


Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com