21 Μαρτίου 2019

Ο Μ.Τσαβούσογλου ευχαρίστησε τον Γ.Κατρούγκαλο γιατί αναγνώρισε ότι «χωρίς την Τουρκία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα»!

.
Ο Μ.Τσαβούσογλου ευχαρίστησε τον Γ.Κατρούγκαλο γιατί αναγνώρισε ότι «χωρίς την Τουρκία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα»!


Πλέον όλα επιβεβαιώνονται όσα είχε δημοσιεύσει το pronews.gr δια στόματος του ίδιου του 

Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μ.Τσαβούσογλου είπε:
«Στην ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκία έχει δικαιώματα» και πρόσθεσε πως «χωρίς την Τουρκία δεν θα γίνει κανένα πρότζεκτ»!
Ο ίδιος ο Μ.Τσαβούσογλου τον ευχαρίστησε για αυτό!
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως βρίσκεται στην Τουρκία μαζί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου «να προωήσουμε τη θετική ατζέντα όπως συμφώνησαν οι δύο ηγέτες μας, λίγο καιρό πριν, στην Άγκυρα»!
Δηλαδή είναι πλέον παραδεκτό ότι ο Α.Τσίπρας συμφώνησε σε όλες τις απαιτήσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «οι δύο χώρες μπορούν να δώσουν ένα παράδειγμα για το πώς μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά με σεβασμό των κανόνων του διεθνούς δικαίου».
Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην πολύνεκρη επίθεση στη Νέα Ζηλανδία με στόχο Μουσουλμάνους, τονίζοντας ότι «εμείς δεν πιστεύουμε στον πόλεμο των πολιτισμών».
«Πιστεύουμε ότι οι σχέσεις των λαών πρέπει να χαρακτηρίζονται από τον αμοιβαίο σεβασμό και ότι οι σχέσεις μεταξύ των κρατών πρέπει να βασίζονται στο διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε.
Μίλησε, επίσης, για μια «θετική ατζέντα» που οικοδομείται με την Τουρκία και η οποία περιλαμβάνει, όπως είπε, «πώς θα εξασφαλίσουμε τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μας» με την εφαρμογή «μέτρων εμπιστοσύνης που έχουν ήδη συμφωνηθεί και βρίσκοντας τρόπους να συζητήσουμε την επίλυση προβλημάτων που μας απασχολούν».
Ο Έλληνας υπουργός τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της ευρωπαϊκής προοπτικής για την Τουρκία.
«Είμαστε ανοιχτοί στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας να έχει μια ευρωπαϊκή Τουρκία στα ανατολικά μας σύνορα», τόνισε.
Στην αναφορά που είχε κάνει νωρίτερα ο κ. Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία δεν πρέπει να αποκλείεται από κανένα πρότζεκτ στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε: «Θεωρούμε ότι σε όλα τα θέματα που την αφορούν, η Τουρκία έχει δικαιώματα. Εμείς έχουμε υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμα της Κύπρου να διαχειρίζεται τους πόρους της ΑΟΖ της προς όφελος και των δύο κοινοτήτων του νησιού».
«Είναι προφανές ότι στην ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκία έχει δικαιώματα που της αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας που εμείς θέλουμε να ισχύει και να διέπει τις μεταξύ μας διαφορές», συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος.
Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι επιδίωξαν να αναπτύξουν τη θετική ατζέντα σε θέματα οικονομίας, πολιτισμού και κατανόησης μεταξύ των λαών. Είπε ότι και οι δύο πλευρές έχουν πάρει πρωτοβουλίες για την αναστήλωση πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων.
«Με χαρά άκουσα από τον φίλο Μεβλούτ ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες της Παναγίας της Σουμελά και με διαβεβαίωσε ότι στις 15 Αυγούστου φέτος θα μπορέσει να ξαναγίνει λειτουργία εκεί», είπε ο Έλληνας υπουργός


Τις ευχαριστίες του προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο διατύπωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις κοινές τους δηλώσεις
«Όσον αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων ο Γιώργος είπε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η Τουρκία. Τον ευχαριστούμε για το θετικό μήνυμά του» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στέλνοντας επίσης μήνυμας ότι «κανένα προτζεκτ στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία δεν είναι ρεαλιστικό».
«Η Τουρκία έχει δικαιώματα που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, δεν μπορούν να φτάσουν κάπου αποκλείοντας την Τουρκία» πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου.
Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο έχει η Τουρκία δικαιώματα που της αναγνωρίζει το δίκαιο της θάλασσας που εμείς θέλουμε να διέπει τις μεταξύ μας διαφορές» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα στο θέμα της ενέργειας έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Κύπρου.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει «πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο. Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό».
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε «τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα» ως «ένα θέμα που συζητάμε όποτε συναντιόμαστε».

Από την πλευρά του ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε για το θέμα ότι «μιλήσαμε και για τη μουσουλμανική μειονότητα όπως την προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες. Είναι Έλληνες πολίτες και έχουμε καθήκον να φροντίσουμε για την εκπαίδευσή τους» προσθέτοντας ότι ο ίδιος έθεσε ζήτημα για την ανάγκη αντικαταστασης της διοίκησης στα βακουφικά ιδρύματα.
',

 pronews

Προβολή επιχειρήσεων- Χορηγοί
Οι επιχειρήσεις  μπορούν αν επιθυμούν ως χορηγοί να τοποθετήσουν ένα διαφημιστικό banner στην πρώτη σελίδα με το λογότυπο ή τη φωτογραφία και το κείμενο που επιθυμούν το οποίο να παραπέμπει μ' ένα κλικ στη δική τους ιστοσελίδα, εάν υπάρχει.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
Email: fyllokaiftero@gmail.com

Εισαγγελικό πόρισμα-κόλαφος για την τραγωδία στη Μάνδρα -Τι λέει για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων


Καταστροφική πλημμύρα στην Μάνδρα το 2017/ Φωτογραφία: Eurokinissi- ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Καταστροφική πλημμύρα στην Μάνδρα το 2017/ Φωτογραφία: Eurokinissi- ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Τις ευθύνες κάθε αρμόδιας υπηρεσίας για τις τραγικές συνέπειες της πλημμύρας που έπληξε την περιοχή της Μάνδρας το Νοέμβριο του 2017, με 25 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές, καταγράφει η εισαγγελική διάταξη για την άσκηση ποινικών διώξεων την οποία πλέον μελετά ο αρμόδιος ανακριτής που χειρίζεται την δικογραφία
.
Τα στοιχεία της εισαγγελική έρευνας που περιέχονται στις 6 σελίδες του πορίσματος της εισαγγελέα Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, εντοπίζουν τα αίτια της τραγωδίας, κυρίως, στην απουσία αντιπλημμυρικών έργων και στην σωρεία αυθαιρέτων κατασκευών κατά μήκος ρεμάτων, τα οποία παρέμεναν χωρίς οριοθέτηση.
Υπογραμμίζεται μάλιστα στη διάταξη σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ότι σύμφωνα με το εγκεκριμένο «Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών» του αρμόδιου Υπουργείου, επιβεβαιώνεται ότι η λεκάνη απορροής του «Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής» και ειδικότερα η λεκάνη απορροής της περιοχής Μάνδρας-Ειδυλλίας έχει συμπεριληφθεί στις ζώνες δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας.

Στο πόρισμα τονίζεται πως το φαινόμενο που έπληξε την περιοχή ήταν ακραίο, πλην όμως ο χαρακτηρισμός του ως θεομηνία «δεν δικαιολογεί κατ' ουδένα τρόπο την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και έργων ορεινής υδρονομίας, τα οποία θα μείωναν σημαντικά τις αρνητικές συνέπειες της παντελούς ελλείψεώς τους και θα καθιστούσαν την κατάσταση περισσότερο ελέγξιμη».
Η επόμενη μέρα από την καταστροφική πλημμύρα στην Μάνδρα το 2017.Η επόμενη μέρα από την καταστροφική πλημμύρα στην Μάνδρα το 2017.

Η εισαγγελική λειτουργός μελετώντας όλα τα στοιχεία των ελέγχων που έγιναν από αρμόδιους φορείς και ειδικούς, καταλήγει ότι «στην περιοχή Μάνδρας-Ειδυλλίας-Νέας Περάμου-Ελευσίνας δεν είχε γίνει κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής, μολονότι υπήρχαν ώριμες μελέτες, εγκεκριμένες πιστώσεις και κατεπείγον εκτέλεσης των έργων με δεδομένο ότι και κατά το παρελθόν είχαν συμβεί παρόμοια φαινόμενα και ιδίως τα έτη 2014-2015 και η περιοχή όφειλε να καταταγεί στη λίστα προτεραιότητας όσον αφορά την ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας».
Αναφέρεται παράλληλα και στο γεγονός ότι η διεύθυνση ΔΕΑΠ (Περιφέρειας Αττικής) ξεκίνησε τις διαδικασίες για την εφαρμογή της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας το 2014 με την υποβολή αιτήματος για έκδοση πράξεως χαρακτηρισμού από το δασαρχείο Αιγάλεω, ωστόσο το θέμα παρέμενε σε εκκρεμότητα μέχρι και στις 2 Φεβρουαρίου 2017, «ημερομηνία κατά την οποία το Δασαρχείο γνωστοποίησε στην ΔΕΑΠ την ανάρτηση των δασικών χαρτών» ενώ «θα έπρεπε να διεκπεραιωθεί με απόλυτη προτεραιότητα από το δασαρχείο».
Οι κάτοικοι προσπαθούν να καθαρίσουν μετά την καταστροφική πλημμύρα στην Μάνδρα.Οι κάτοικοι προσπαθούν να καθαρίσουν μετά την καταστροφική πλημμύρα στην Μάνδρα.

Στο πόρισμα επισημαίνονται επίσης ως κρίσιμοι παράγοντες που συνέβαλαν στην τεράστια καταστροφή «οι αυθαίρετες παρεμβάσεις εντός της κοίτης των ρεμάτων, η ανεπάρκεια των υφιστάμενων τεχνικών έργων, είτε λόγω κατασκευής είτε λόγω μη καθαρισμού και συντήρησης από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ήτοι πλήρης ανυπαρξία μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας». Τονίζεται επίσης ότι η ολοκλήρωση των έργων θα «επιδρούσε αποτελεσματικά στην πρόληψη και προστασία της πόλεως της Μάνδρας». Γίνεται επίσης αναφορά στην καθυστέρηση δημοπράτησης των επίμαχων εργασιών «με υπαιτιότητα των εμπλεκομένων υπηρεσιών» που « ήταν κρίσιμος παράγοντας για την αντιμετώπιση της πλημμύρας με την ταχύτατη ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων».

Όσον αφορά τις πολεοδομικές παραβάσεις στους εμπλεκόμενους δήμους, η εισαγγελική λειτουργός τονίζει πως οι υπηρεσίες δόμησης των δήμων « δεν είχαν ενεργοποιηθεί ως προς την καταγραφή των αυθαιρέτων κατασκευών μετά το προηγηθέν πλημμυρικό φαινόμενο του 2015, αλλά και ούτε οι αρμόδιοι φορείς προστασίας και αστυνόμευσης, δεδομένου ότι δεν διαπιστώθηκε να έχει γίνει εκ μέρους τους κάποια σχετική ενέργεια για τον εντοπισμό και την καταγραφή αυθαίρετων κατασκευών κατά μήκος των ρεμάτων».
Κατεστραμμένο αμάξι στη ΜάνδραΚατεστραμμένο αμάξι στη Μάνδρα
Τέλος κάνει ειδική αναφορά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, που μείωσε την κοίτη του ρέματος «Σούρες» και λειτούργησε τελικά ως καθοριστικό σημείο για την υπερχείλιση υδάτων, που κατέκλυσαν παραρεμάτιες περιοχές:
«Ο δήμος Μάνδρας χρησιμοποιούσε ως αμαξοστάσιο γήπεδο που φέρεται να είχε επιχωματωθεί στο απώτερο παρελθόν από την επιχείρηση Σκαλιστήρη. Με διαχρόνιες επιχώσεις μειώθηκε το εύρος της κοίτης του ρέματος Σούρες που διέρχεται από αμαξοστάσιο και με την ανάσχεση των υδάτων που αυτή προκάλεσε, συνέβαλε στην υπερχείλιση των υδάτων και την κατάκλυση των παραρεμάτιων περιοχών. Επίσης ο δήμος Μάνδρας φέρεται να κατασκεύασε, χωρίς άδεια οικοδομής, γήπεδο στην περιοχή και μάλιστα τμήμα των αποδυτηρίων αυτού, εντός της υφιστάμενης κοίτης του ρέματος. Η δε πολεοδομία Ελευσίνας και η διεύθυνση πολεοδομίας Αιγάλεω, εξέδωσαν τις με αριθμό 658\1991 και 3742\80 άδειες οικοδομής αντίστοιχα οι οποίες ανακλήθηκαν λόγω υποβολής ψευδών στοιχείων».
Πλημμυρισμένα σπίτια στην Μάνδρα Πλημμυρισμένα σπίτια στην Μάνδρα
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πηγή:  iefimerida.gr

Προβολή επιχειρήσεων- Χορηγοί
Οι επιχειρήσεις  μπορούν αν επιθυμούν ως χορηγοί να τοποθετήσουν ένα διαφημιστικό banner στην πρώτη σελίδα με το λογότυπο ή τη φωτογραφία και το κείμενο που επιθυμούν το οποίο να παραπέμπει μ' ένα κλικ στη δική τους ιστοσελίδα, εάν υπάρχει.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
Email: fyllokaiftero@gmail.com

«Εμφύλιος» στο ελληνικό φιλοσκοπιανό στρατόπεδο - Παραιτήθηκαν στελέχη του Ν.Κοτζιά με βαριές καταγγελίες κατά Α.Τσίπρα



«Εμφύλιος» στο ελληνικό φιλοσκοπιανό στρατόπεδο - Παραιτήθηκαν στελέχη του Ν.Κοτζιά με βαριές καταγγελίες κατά Α.Τσίπρα

Ξέσπασε "εμφύλιος" στο ελληνικό φιλοσκοπιανό στρατόπεδο με αφορμή την απαίτηση του Μαξίμου να παραιτηθούν από δημόσια θέση που κατέχουν τρία μέλη της "Κίνησης Πράττω", του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά

Το "Πράττω" απάντησε στον Α.Τσίπρα προχωρώντας σε βαριές καταγγελίες.
Πιο αναλυτικά, το "Πράττω" «υπενθυμίζει» στην κυβέρνηση -απευθυνόμενο, ουσιαστικά, στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- ότι τα μέλη του έχουν στηρίξει την κυβέρνηση σε δύσκολες συνθήκες, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στο πολιτικό κόστος που είχε για την Κίνηση "Πράττω" η Συμφωνία των Πρεσπών (σ.σ. με την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από την θέση του υπουργού Εξωτερικών).

Ως βασική αιτία της ρήξης, το "Πράττω" αναγνωρίζει την πολιτική της κυβέρνησης και της Αριστεράς στη Θράκη.

Οπως καταγγέλλει το "Πράττω" αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του μεγάρο Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα «σήμερα το πρωί δόθηκαν στην κυβέρνηση οι παραιτήσεις των τριών μελών του "Πράττω", των μόνων που κατείχαν δημόσιες υπεύθυνες θέσεις. Παραιτήσεις που ζητήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από το Μαξίμου με έωλα επιχειρήματα» όπως σημειώνεται.

Η Κίνηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών τονίζει ότι «η απαίτηση αυτή είναι για μας Αδικαιολόγητη. Είναι Ανεξήγητη έναντι της Κίνησής μας, του πιο παλιού και σταθερού συμμάχου του ΣΥΡΙΖΑ».
Μάλιστα στην ανακοίνωση του "Πράττω" σημειώνεται ότι «ελπίζουμε να μην συνδέεται με το γεγονός ότι αποτελούμε και θα παραμείνουμε μια ξεχωριστή πολιτική οντότητα και οργάνωση, η οποία από το 2011 εξέφραζε και εκείνη τη στροφή της κοινωνίας στα αριστερά και συντάχθηκε με το ΣΥΡΙΖΑ».
Το "Πράττω" υπενθυμίζει την συμβολή του στα 4 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Αδικαιολόγητη απαίτηση του Μαξίμου είναι αντίθετη με τη στάση που κράτησε το ΠΡΑΤΤΩ ως κυβερνητικός εταίρος. Στα 4 προηγούμενα χρόνια όλα τα μέλη του ΠΡΑΤΤΩ στήριξαν την κυβέρνηση σε δύσκολες συνθήκες. Ουδέποτε της έκαναν από θέσεις ευθύνης δημόσια κριτική. Ούτε την άφησαν ακάλυπτη. Ασφαλώς και διατήρησαν τις ιδιαίτερες απόψεις τους ως μέλη ενός πατριωτικού αριστερού κινήματος».
Το "Πράττω" κάνει αναφορά και στην παραίτηση Κοτζιά μετά την σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένου, λέγοντας ότι δικαιώθηκε ο πρώην ΥΠΕΞ.
«Η μόνη διαφορά που εκδηλώθηκε δημόσια, και όχι με ευθύνη μας, κάθε άλλο, αφορούσε τις σχέσεις της Κυβέρνησης με τον τότε κυβερνητικό εταίρο μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Ζήτημα στο οποίο δικαιώθηκε το ΠΡΑΤΤΩ. Δεν είναι τυχαίο, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η θέση μας για την αλλαγή στη σύνθεση της κυβέρνησης αποτέλεσαν, με μεγάλο κόστος για την κίνησή μας, τον καταλύτη για την στροφή προς την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη».

Το "Πράττω" σπεύδει να προειδοποιήσει:
«Είμαστε αναγκασμένοι για άλλη μια φορά να υπογραμμίσουμε στον κυβερνητικό μηχανισμό να μην εμφανίζει θέματα πολιτικής ως προσωπικά προβλήματα. Ότι η υπόγεια πολεμική που δεχόμαστε, είναι αδικαιολόγητη και συχνά πολιτικά λανθασμένη. Τους συμμάχους και συνεργαζόμενους πρέπει κανείς να τους σέβεται και να μην αντιμετωπίζει το φιλικά διαφορετικό ως εχθρικό».

Ως προς τις παραιτήσεις των τριών στελεχών που ζητήθηκαν από το Μαξίμου, η Κίνηση Κοτζιά σημειώνει:
«Επειδή η θρυαλλίδα του προβλήματος που πρόκυψε στις σχέσεις μας αφορά την πολιτική της Κυβέρνησης και της αριστεράς τους τελευταίους μήνες στη Θράκη, θέλουμε να επαναλάβουμε: είναι θεμελιακή δημοκρατική απαίτηση να υπερασπιζόμαστε τις μειονότητες μέσα στη μειονότητα. Είναι θεμελιακό σε μια δημοκρατική πολιτεία το δικαίωμα των Ελλήνων Πομάκων, Ρομά και Αλεβιτών να μην υποτάσσονται στο τουρκικό προξενείο, στις προσπάθειές του να τους ποδηγετήσει με την παραδοσιακή συμβολή ορισμένων ελληνικών δυνάμεων.
Ως "Πράττω" υπερασπιστήκαμε με πάθος, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, τα δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων και χριστιανών στην περιοχή. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι θα υπερασπιστούμε τα νηπιαγωγεία και τις βιβλιοθήκες που φτιάχτηκαν κατά δεκάδες τα τελευταία χρόνια στη Θράκη στα πλαίσια της κοινής πολιτικής μας. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των Πομάκων να μην υποχρεώνονται να μαθαίνουν μια ξένη για αυτούς γλώσσα, τα τούρκικα. Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων.
Θα πολεμήσουμε κάθε επιδίωξη δημιουργίας εκ νέου συνθηκών φόβου στις κοινότητες των Ελλήνων μουσουλμάνων που αντιπαλέψαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια με μεγάλο κόπο και πολλές θετικές ενέργειες. Αυτό αφορά και συγκεκριμένους ελληνικούς θεσμούς. Τέλος, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ένταξη των συλλόγων των Πομάκων στην FUEN ώστε να σπάσει το μονοπώλιο διεθνούς αναγνώρισης των οργανώσεων του Προξενείου».

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει:
«Το "Πράττω" αταλάντευτα θα παραμείνει στο μεγάλο μέτωπο για τη δημιουργία μιας Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Θα συμμετάσχει σταθερά στη μάχη ενάντια στη δεξιά και στην ακροδεξιά, τον νεοφιλελευθερισμό και τον αυταρχισμό, στην υπεράσπιση της πατρίδας και του λαού».

Δήλωση Κατρούγκαλου για τις παραιτήσεις
«Έλαβα μετά την επιστροφή μου από την Τουρκία τις παραιτήσεις τριών στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών, που ανήκουν πολιτικά στην "Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ", οι οποίες ουδέποτε τους είχαν ζητηθεί. Λυπάμαι για την αποχώρηση των στελεχών αυτών του υπουργείου, με τα οποία είχα καλή συνεργασία και είχαν προσφέρει ευσυνείδητα τις υπηρεσίες τους στο υπουργείο Εξωτερικών» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ σχετικά με τις εν λόγω παραιτήσεις, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι και δεν θέλω να σχολιάσω τη συλλογική πολιτική απόφαση της συνεργαζόμενης με εμάς κίνησης, να αποσύρει τα τρία στελέχη της από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης. Ειδικότερα όμως σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις που αφορούν στη Θράκη, θέλω να επισημάνω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει σταθερά την πολιτική της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της περιοχής, της προάσπισης του καθεστώτος ισονομίας και ισοπολιτείας, και της προώθησης δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας και τη στήριξη των αναγκών κάθε μιας εκ των τριών συνιστωσών της».




Pronews

Προβολή επιχειρήσεων- Χορηγοί
Οι επιχειρήσεις  μπορούν αν επιθυμούν ως χορηγοί να τοποθετήσουν ένα διαφημιστικό banner στην πρώτη σελίδα με το λογότυπο ή τη φωτογραφία και το κείμενο που επιθυμούν το οποίο να παραπέμπει μ' ένα κλικ στη δική τους ιστοσελίδα, εάν υπάρχει.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
Email: fyllokaiftero@gmail.com

Τρέμουν την εθνική οργή: Έκτακτα μέτρα από την Κυβέρνηση για τις παρελάσεις – Επί ποδός ο Ελληνισμός, θα ξεσηκωθούν οι Μακεδόνες - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ



\
Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά την διάρκεια τόσο της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα όσο και της στρατιωτικής στην Θεσσαλονίκη για την 25η Μαρτίου.


Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, κάποιοι να θελήσουν να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια. Bέβαια αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία. Ο λαός εάν και εξαγριωμένος, δεν έχει σκοπό να αμαυρώσει την εθνική επέτειο, αλλά θα διαμαρτυρηθεί με ειρηνικό τρόπο κατά της εκχώρησης της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV το πρωί της Πέμπτης (21/3) πραγματοποιήθηκε μεγάλη τηλεδιάσκεψη στην οποία στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί από όλη την Ελλάδα και συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα των παρελάσεων.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί, ειδικότερα στην Βόρεια Ελλάδα, η κατάσταση «μυρίζει» μπαρούτι.

Πιο αναλυτικά στην Αθήνα τουλάχιστον 850 αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στα μέτρα ασφαλείας για την μαθητική παρέλαση, ενώ για την Θεσσαλονίκη 1.600 θα είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι θα βρίσκονται στα μέτρα ασφαλείας στην στρατιωτική παρέλαση.

Οι Αρχές δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, δίνοντας σαφές οδηγίες για το τι μέτρα πρέπει να παρθούν.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να υπάρξουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας καταρχάς στα δρομολόγια των επισήμων, ενώ το ίδιο αυξημένα μέτρα θα πρέπει να υπάρξουν στις εξέδρες των επισήμων για κάποιους που θα θελήσουν να προσεγγίσουν τις εξέδρες.
Παράλληλα, κατά μήκος των παρελάσεων θα υπάρχουν και εκεί αυξημένα μέτρα σε περίπτωση που κάποιοι συγκεντρωμένοι θα θελήσουν να αναπτύξουν σχέδιο για επεισόδια.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, κινητοποίηση με το «Μακεδονία Ξακουστή», πραγματοποιούν πολίτες μέσω των social media για να διαμαρτηρηθούν για την Συμφωνία των Πρεσπών.
Σύμφωνα με το σχετικό κάλεσμα, κατά τη διάρκεια των μαθητικών ή των στρατιωτικών παρελάσεων που γίνονται εκείνη τη μέρα, πολίτες θα τραγουδούν το “Μακεδονία Ξακουστή” προς τους επισήμους που θα παρευρίσκονται εκεί, προκειμένου να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την “απαγόρευση”, όπως υποστηρίζουν, του ηρωικού αυτού τραγουδιού.
Διαβάστε τα όσα αναφέρουν στο σχετικό κάλεσμα μέσω Facebook:
ΤΗΝ 25η Μαρτίου,
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Την 25η Μαρτίου, σε κάθε πόλη και χωριό που θα γίνει παρέλαση στρατού ή μαθητών, ο Λαός κατεβαίνει σύσσωμος και τραγουδά προκλητικά και ασταμάτητα στα μούτρα των “επισήμων” το, απαγορευμένο από αυτούς, “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ”.
Όλοι, πέρα από κόμματα και χρώματα, έχουμε ΧΡΕΟΣ
στην προδομένη πρόσφατα από το καθεστώς ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ μας,
αλλά και στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ που φιμώθηκε και αιχμαλωτίστηκε
από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ώστε να μη μπορέσει ο λαός με ένα Δημοψήφισμα να εμποδίσει την ολοκλήρωση της προδοσίας.
Ο κάθε Έλληνας κι η κάθε Ελληνίδα έχουμε απλήρωτο ακόμη ΧΡΕΟΣ
– στον Παύλο Μελά, στον Καπετάν Άγρα και στους άλλους θυσιασμένους καπεταναίους του Μακεδονικού αγώνα,
– στον ηρωικό Μητροπολίτη Γερμανό Καραβαγγέλη και σ’ όλους τους κληρικούς που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία, κάνοντας το ράσο τιμημένο λάβαρο λευτεριάς και
– στα χιλιάδες ανώνυμα Ελληνόπουλα που θυσίασαν τα νειάτα
και τη ζωή τους για να μας δώσουν δώρο τη Μακεδονία μας.
Σ’ όλους αυτούς, οφείλουμε ένα ελάχιστο αντίδωρο.
Μια ένδειξη ότι το αίμα τους δεν χάθηκε με δύο δράμια μελάνης προδοτικών υπογραφών.
Τραγουδάμε προκλητικά στα μούτρα τού προδοτικού καθεστώτος το “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ”.
Με το τραγούδι αυτό, ο λαός θα δώσει, για λογαριασμό των ηρωικών Μακεδονομάχων μας, την πιο οδυνηρή μαχαιριά στα σωθικά του ύπουλου καθεστώτος.
Ας ανάψουμε με το τραγούδι μας αυτό, τη φωτιά στο καντήλι της μνήμης των ηρώων μας, μπροστά στα μούτρα των αρνητών της θυσίας τους.
Ας μην στερήσουμε από την παλληκαροσύνη αυτή την ελάχιστη τιμή για τη θυσία της.
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:
Στην παρέλαση πάμε ομαδικά 15-20 άτομα και ξεκινάμε το τραγούδι, για να απλωθεί σ’ όλο τον κόσμο.
Αν στην ομάδα έχουμε και κάποιο όργανο (πχ σάλπιγγα) θα βοηθήσει πολύ.
Αν κινητοποιήσουμε και έχουμε μαζί μας την τοπική χορωδία, τόσο το καλύτερο.
Κοινοποιούμε ασταμάτητα.
Οι μέρες που μένουν είναι λίγες.
Όλη η Ελλάδα πρέπει να αντηχήσει από τις νότες και τα λόγια τού λεβέντικου αυτού τραγουδιού.
Μακεδονία ξακουστή
του Αλεξάνδρου η χώρα,
που έδιωξες τους βάρβαρους
κι ελεύθερη είσαι τώρα.
Ήσουν και θα ΄σαι Ελληνική,
Ελλήνων το καμάρι,
κι εμείς θα σ’ αντικρίζουμε
περήφανα και πάλι.
Οι Μακεδόνες δεν μπορούν
να ζούνε σκλαβωμένοι,
όλα και αν τα χάσουνε
η λευτεριά τους μένει.”
 pentapostagma.gr

Προβολή επιχειρήσεων- Χορηγοί
Οι επιχειρήσεις  μπορούν αν επιθυμούν ως χορηγοί να τοποθετήσουν ένα διαφημιστικό banner στην πρώτη σελίδα με το λογότυπο ή τη φωτογραφία και το κείμενο που επιθυμούν το οποίο να παραπέμπει μ' ένα κλικ στη δική τους ιστοσελίδα, εάν υπάρχει.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
Email: fyllokaiftero@gmail.com

Σκληρό βίντεο: Με οργή για την εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς ξεσπούν κάτοικοι της Βέροιας κατά του Ν.Παππά



Σκληρό βίντεο: Με οργή για την εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς ξεσπούν κάτοικοι της Βέροιας κατά του Ν.Παππά


Σκληρό βίντεο με τις αποδοκιμασίες κατά του Ν.Παππά κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το βίντεο αποτυπώνει την οργή των κατοίκων της Βέροιας για την εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς

Το βίντεο είναι σίγουρο πως θα καταστεί σύντομα "απαγορευμένο".
Στο βίντεο ακούγονται σκληρές αποδοκιμασίες, ύβρεις κατά Ν.Παππά, του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και γενικότερα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι πολίτες αποδοκιμάζουν εν χορώ τον Ν.Παππά και την συνοδεία του έξω από τον πολυχώρο διασκέδασης “Ελιά” στην Βέροια.
Πολίτες της Βέροιας, κρατώντας ελληνικές σημαίες, αποδοκίμασαν το κυβερνητικό στέλεχος για την συμφωνία των Πρεσπών και φώναζαν «Μακεδονία ξακουστή».
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών και κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Κιλκίς.

Επιμένει στις προκλήσεις ο Νίκος Παππάς
Στη θέση που εξέφρασε κατά την ομιλία του στη Βέροια «πως η Μακεδονία ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων στο παρελθόν» επιμένει ο Ν. Παππάς με νέα δήλωσή του, σχολιάζοντας πως «πριν τις Πρέσπες, παντού στον κόσμο η γειτονική χώρα ήταν αναγνωρισμένη ως «Μακεδονία» σκέτο».
«Αυτό κληρονομήσαμε από τους πατριδοκάπηλους. Αυτό αλλάξαμε» αναφέρει ο κ. Παππάς στρέφοντας τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία, η οποία σε ανακοίνωση της σχολίασε πως «παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων».
Παράλληλα, ο ίδιος συνεχίζει να αποκαλεί «ακραίους και ακροδεξιούς» όσους τον αποδοκίμασαν σε Βέροια και Κιλκίς.
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ:
«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει στον κατήφορο της πατριδοκαπηλίας. Αποκαλεί τη συμφωνία προδοτική αλλά αρνείται να διεκδικήσει την αλλαγή της. Ο θρασύδειλος υπό προθεσμία αρχηγός της προσπαθεί να πυροδοτήσει απεγνωσμένα κινητοποιήσεις και αντισυγκεντρώσεις ακραίων, λέγοντας σε βουλευτές στη Βουλή και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του «να μη τολμήσετε να πατήσετε στη Μακεδονία».
Στο εξωτερικό λέει πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει. Υποκρισία και κοροϊδία. Ακόμα και τώρα αρνείται να πει έστω και μια αλήθεια για το Μακεδονικό.

Πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών, παντού στον κόσμο η γειτονική χώρα ήταν αναγνωρισμένη ως «Μακεδονία» σκέτο. Αυτό κληρονομήσαμε από τους πατριδοκάπηλους. Αυτό αλλάξαμε.
Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν παραδοθεί σε μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία αρνείται να καταδικάσει τις αντισυγκεντρώσεις ελάχιστων ακραίων, αλλά και το φασιστικό σύνθημα «αλήτες προδότες πολιτικοί»»

 Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Pronews

Προβολή επιχειρήσεων- Χορηγοί
Οι επιχειρήσεις  μπορούν αν επιθυμούν ως χορηγοί να τοποθετήσουν ένα διαφημιστικό banner στην πρώτη σελίδα με το λογότυπο ή τη φωτογραφία και το κείμενο που επιθυμούν το οποίο να παραπέμπει μ' ένα κλικ στη δική τους ιστοσελίδα, εάν υπάρχει.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141
Email: fyllokaiftero@gmail.com

Στην εκδήλωση του Παππά στο Κιλκίς και στην Βέροια ...έπεσαν τα πατώματα απο το αδιαχώρητο - φωτογραφίες



Μιά ακόμη ομιλία πρωτοκλασάτου κυβερνητικού στελέχους γίνετε σε άδεια καθίσματα. Η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας της πριλκίς.οσέλευσης στην εκδήλωση με τον κορυφαίο Υπουργό κ. Νίκο Παππά στην πόλη του Κιλκίς . Η κακή μέρα ξεκίνησε από το πρωί όπου σημειώθηκαν αντιδράσεις με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Υπουργού από απλούς πολίτες κατά την επίσκεψη του στην πρωτεύουσα  και σε χωριά του νομού Κ Στην εκδήλωση μετά βίας παρεβρέθησαν 61 άτομα σε μια πόλη των 30 χιλιάδων κατοίκων και σε ένα νομό που το 2015 είχε λάβει 17.936 ψήφους , χαρακτηριστικό δείγμα ότι η Μακεδονία αποτελεί για το κυβερνητικό στρατόπεδο απαγορευμένη ζώνη , με  τα ποσοστά σε πολλές περιοχές να καταγράφουν μονοψήφια νούμερα. Αποτέλεσμα της πολιτικής Τσίπρα- Κοτζιά με την παράδοση της ταυτότητας ,της γλώσσας και της Ιστορίας στους Σκοπιανούς, γεγονός που παραμένει στην πρώτη γραμμή και θα αποτελέσει πολιτική ταφόπλακα για το κυβερνών κόμμα στην Μακεδονία.
,

otavoice

Πανηγυρίζουν τα Τουρκικά ΜΜΕ & ο Ερντογάν: «Η Αθήνα αναγνώρισε τα δικαιώματά μας στην Α. Μεσόγειο» – Ανάρτηση-«φωτιά» από Τσαβούσογλου


«Τρίβει τα χέρια της» από ικανοποίηση η Τουρκία με την χθεσινή και σημερινή τοποθέτηση Κατρούγκαλου. Τα περισσότερα πρωτοσέλιδα και site της γειτονικής χώρας, δίνουν μεγάλη έμφαση σε όλα λέχθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτοσέλιδο που σας δείχνουμε:

Mάλιστα πριν λίγο, ανάρτηση στο Twitter για τη συνάντηση που είχε σήμερα με το Γιώργο Κατρούγκαλο, έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην οποία συνεχίζει να αποκαλεί «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα.
«Με τον ομόλογό μου Γιώργο Κατρούγκαλο στην Αττάλεια συζητήσαμε με ζεστό και ειλικρινή τρόπο όλα τα ανοιχτά θέματα μεταξύ μας, όπως για την κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας και το Αιγαίο. Θα συνεχίσουμε το διάλογο για να την ενίσχυση του διαλόγου σε κάθε τομέα», έγραψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο λογαριασμό του.
Το πρωί έγινε το πρώτο χτύπημα για την μειονότητα.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, τις ευχαριστίες του προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο για όσα είπε σχετικά με το ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί όσον αφορά το θέμα της αξιοποίησης των υδρογαναθράκων στη νότιοανατολική Μεσόγειο διατύπωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις κοινές τους δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης στην Αττάλεια.
«Όσον αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων ο Γιώργος είπε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η Τουρκία. Τον ευχαριστούμε για το θετικό μήνυμά του» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στέλνοντας επίσης μήνυμας ότι «κανένα προτζεκτ στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία δεν είναι ρεαλιστικό». «Η Τουρκία έχει δικαιώματα που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, δεν μπορούν να φτάσουν κάπου αποκλείοντας την Τουρκία» πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου.
Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο έχει η Τουρκία δικαιώματα που της αναγνωρίζει το δίκαιο της θάλασσας που εμείς θέλουμε να διέπει τις μεταξύ μας διαφορές» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα στο θέμα της ενέργειας έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει «πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο. Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό».
ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Στις 12 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργείων Εξωτερικών σε επίπεδο γενικών γραμματέων, κατά την οποία θα συζητηθούν και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση του απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Αττάλεια, Ανδρέα Ρομπόπουλου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.
«Η πρώτη συνάντηση για τα ΜΟΕ θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου. Με τον ομόλογό μου συναντιόμαστε συχνά και στο προσεχές μέλλον θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο. Μετά από αυτές τις τεχνικού περιεχομένου συναντήσεις θα συναντηθούν οι υπουργοί Άμυνας, οι οποίοι είναι καλοί φίλοι από την περίοδο που ήταν επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Κατά συνέπεια αυτές οι συνομιλίες είναι σημαντικές σε αυτή την διαδικασία», τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου.
«Όταν θα έχει ωριμάσει μια βάση συνομιλιών θα μπει σε λειτουργία και η πλατφόρμα για την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο και αναφέρομαι στις διερευνητικές συνομιλίες για την έναρξη των οποίων είμαστε σύμφωνοι. Εμείς δεν επιθυμούμε τέτοια θέματα να τα κάνουμε αντικείμενο εσωτερικής κατανάλωσης. Διότι είναι πολύ σοβαρά θέματα που πρέπει να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο από τις δύο χώρες. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για την Ελλάδα, αλλά η επιθυμία της κοινής γνώμης στην Τουρκία, είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Η Ελλάδα για εμάς είναι ένας σημαντικός γείτονας, είμαστε δύο χώρες που ζούμε διπλά-δίπλα. Αρκεί να επιδείξουμε αυτή την ειλικρινή βούληση και να τη συνεχίσουμε», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στην ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ.
Ο κ.Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε συνεργασία στη Μεσόγειο, στα θέματα ενέργειας και οικονομίας. Δεν έχουμε δισταγμούς επ’ αυτού, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και με τρόπο που θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων αλλά και προς όφελος όλων, είμαστε έτοιμοι για κάθε μορφής συνεργασία. Υπό την προϋπόθεση της προστασίας των δικαιωμάτων όλων όπως και των Τουρκοκυπρίων».
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Κατρούγκαλο τόνισε: «Όταν συναντιώμαστε συζητάμε και τα θέματα του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και το Κυπριακό. Σκεπτόμαστε ότι για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό πρέπει μεταξύ μας να αποφασίσουμε το τί θα διαπραγματευτούμε και πώς. Και σε αυτό συμφωνούμε. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για να λέμε ότι διαπραγματευόμαστε, αλλά για την επίλυση θεμάτων». 
Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και τη στάση της Ελλάδας σημείωσε ότι «η αντίθεση της Ελλάδας σε αυτή την απόφαση συνιστά στάση με αρχές και ένδειξη της ειλικρινούς υποστήριξης στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας».


pentapostagma,gr

«Θύελλα» για τη δήλωση Κατρούγκαλου: Η Τουρκία έχει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο


tsav-katr_main02

Κουμουτσάκος: Επικίνδυνες κερκόπορτες - Λοβέρδος: Η κυβέρνηση επιχειρεί να παγιδεύσει την εξωτερική πολιτική της χώρας και για τα επόμενα χρόνια - Ένωση Κεντρώων: Ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις - Ο σεβασμός στο δίκαιο της θάλασσας δεν αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, επιχειρεί να τα «μαζέψει» το ΥΠΕΞ

Σκληρής υποδοχής, όπως ήταν αναμενόμενο, έτυχε η... ατυχής δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος, στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι: «Στην ανατολική Μεσόγειο έχει η Τουρκία δικαιώματα, που της αναγνωρίζει το δίκαιο της θάλασσας, που εμείς θέλουμε να διέπει τις μεταξύ μας διαφορές».

Ενδεικτικά, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε λόγο για «επικίνδυνες κερκόπορτες», χαρακτηρίζοντας αδιανόητο «μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή να στέλνει μηνύματα μονομερών υπαναχωρήσεων από σταθερές θέσεις της Ελλάδας, ανοίγοντας επικίνδυνες κερκόπορτες ακόμη και στα ενεργειακά ζητήματα». Επίσης, χαρακτήρισε αδιανόητη και την ανάληψη δεσμεύσεων έναντι της Τουρκίας «και μάλιστα λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες θα τεθούν σε κρίση και οι επιλογές της στα εθνικά θέματα».

«Πόσο μάλλον να στέλνει μηνύματα μονομερών υπαναχωρήσεων από σταθερές θέσεις της Ελλάδας, όπως συμβαίνει τελευταία με δηλώσεις των κυρίων Τσίπρα, Κατρούγκαλου και Κοτζιά, αλλά και τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγουν επικίνδυνες κερκόπορτες ακόμη και στα ενεργειακά ζητήματα» υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος. Παράλληλα, χαρακτήρισε ανησυχητική την εξέλιξη που, όπως σημειώνει, έρχεται να προστεθεί «στη δήλωση Αλέξη Τσίπρα ότι "η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μοντέλο και για άλλες διαφορές", καθώς και της αναφοράς του μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο ότι "η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας"».

Ο κ. Κουμουτσάκος επέκρινε και την παλαιότερη δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, όταν είπε για την ανατολική Μεσόγειο ότι «δεν πρέπει να είμαστε μονοχοφάηδες», καθώς και τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Καραγιαννίδη και Δουζίνα, που είπαν εντός της ελληνικής Βουλής ότι τα ελληνοτουρκικά πρέπει να λυθούν "με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με τη Βόρεια Μακεδονία"».

Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση, να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων, όπως εάν οι θέσεις αυτές είναι σε γνώση και σύμφωνη γνώμη της Λευκωσίας, απαιτώντας επίσημη ενημέρωση.

Δήλωση, επίσης σε υψηλούς τόνους, έκανε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος: «Με πρόσχημα και όχημα την δήθεν φωνή της λογικής, η κυβέρνηση στους τελευταίους της μήνες επιχειρεί να παγιδεύσει την εξωτερική πολιτική της χώρας και για τα επόμενα χρόνια. Έχουμε ζητήσει κανένα σοβαρό θέμα εξωτερικής πολιτικής να μην προωθηθεί από την διμηνίτικη ή πενταμηνίτικη κυβέρνηση Τσίπρα, χωρίς να έχει προηγηθεί σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής».

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Ένωσης Κεντρώων, που σχολίασε ότι «πρόκειται για ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις και αφήνουν ορθάνοιχτο το παράθυρο παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων». Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη ζήτησε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και να υπάρξει ενημέρωση του Κοινοβουλίου.

«Αντί η κυβέρνηση να απαντήσει όπως αρμόζει στις προκλήσεις του Ερντογάν, για δήθεν γκιαούρηδες και Ισλαμπόλ, το ΥΠΕΞ χαριεντίζεται με τον Τσαβούσογλου, ανοίγοντας ακόμη πιο πολύ την όρεξη της Τουρκίας για παράνομες διεκδικήσεις στα ενεργειακά» δήλωσε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, επικρίνοντας και αυτός την δήλωση Κατρούγκαλου.

ΥΠΕΞ: Να πάρουν τέλος τα μικροκομματικά παιχνίδια

Στις αντιδράσεις επιχείρησε να απαντήσει το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «τα μικροκομματικά παιχνίδια με την εξωτερική πολιτική πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τέλος».

«Ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο γενικότερα και το δίκαιο της θάλασσας ειδικότερα αποτελούν πάγια δεδομένα της εθνικής μας εξωτερικής πολιτικής, που θεμελιώνουν, δεν αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας» ανέφερε.

Μάλιστα, επισήμανε ότι αυτά τα αυτονόητα «δεν θα έπρεπε να τίθενται σε αμφιβολία με ανακοινώσεις όπως η πρόσφατη της Νέας Δημοκρατίας, που απηχεί ανάλογη της Ένωσης Κεντρώων, η οποία προηγήθηκε».

Χαρακτήρισε, δε, «ακόμη πιο επιπόλαιη την αμφισβήτηση της πάγιας συναντίληψης και κοινής δράσης που έχουν η Ελλάδα και η Κύπρος ως προς το Κυπριακό και όχι μόνον. Συντονίζουμε πάντα το βηματισμό μας με την Κυπριακή Δημοκρατία». 
 
 
protothema.gr

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΚΙΒΩΤΟΣ»! «ΠΡΟΔΟΤΗ, ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΡΕ» ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ!




  ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ! "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ", ΑΛΑ MINORITY REPORT (TOM CRUISE) 

WELCOME ΣΟΒΙΕΤΊΑ! 

 

Σε ότι αφορά στην σύλληψη πολιτών που διαμαρτύρονταν,  ζούμε το Σταλινικό Καθεστώς των κου ΜΟΥΝΙΩΝ.

Σε ότι αφορά στην "ΜΠΟ(υ)ΜΠΟ(υ)ΛΙΝΑ" που έπινε τον καφέ της στα πέριξ, μόνον για γέλια είναι... "Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΥΛΛΗΨΗ".

 Δεν χρειαζεται να είσαι ιδιαίτερης ευφυίας, για να αντιληφθείς πως "τα παιντιά", προσπαθούν να την κάνουν "ηρωϊδα" για να την βάλουν στη Βο(υ)λή... 

Μόνον που ... δεν τραβάει, βρε "παιντιά" και ο κόσμος την έχει πάρει χαμπάρι... 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Η "Μπο(υ)μπο(υ)λίνα", μετά τους ύμνους στον Τσίπρα, τους ύμνους στον Καζάκη, τους ύμνους στον Ερντογάν, τους ύμνους στον ΣΤΑΛΙΝΙΣΤΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ, τον καφέ με τον Μήτσο (για συνέντευξη μωρέ), σε ποιό κόμμα, θα την χώσουν;;;

Υ.Γ.2. Το φωτογραφικό υλικό, είναι προσωπική επιλογή μου.




Το έλα να δεις έγινε έξω από την «Κιβωτό», όπου μιλούσε ο Τσίπρας!  

Αγανακτισμένοι πολίτες, άρχισαν να φωνάζουν δυνατά «ΠΡΟΔΟΤΗ», με αποτέλεσμα να επέμβει ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας!  




Και συνέβη το εξής: Τους έκλεισαν το… στόμα!...



  
Εν συνεχεία, τους πήραν… σηκωτούς με το έτσι θέλω και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ, στον 60 όροφο της Κρατικής Ασφάλειας!  

Δεν μπορεί πλέον να πάει ούτε για… πούρα ο Αλέξης!  

Φανταστείτε τι έχει να γίνει όσο πλησιάζουμε στις εκλογές!



Όπως έγινε γνωστό η Γεωργία Μπιτάκου βρισκόταν σε καφέ της περιοχής και οπλισμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ την έσυραν έξω από το κατάστημα και τη συνέλαβαν χωρίς καμία δικαιολογία! 




Συνολικά στη ΓΑΔΑ οδηγούνται 7 άτομα ενώ η Γ.Μπιτάκου κρατείται σε βαν της ΟΠΚΕ! 









Και ένα σχόλιο που δείχνει ότι ο κόσμος, δεν ... μασάει... στημένα πρόσωπα του συστήματος.

Καλλιόπη Σουφλή


Η διαφήμιση της κομμουνιστικής κυβέρνησης στην κομμουνίστρια Μπιτάκου πάει σύννεφο!
Ότι όμως και να κάνουν οι Ελληνες δεν τσιμπάνε πια.
Αριστερά τέλος!
Για αυτό ετοιμαστείτε για στυγνή κομμουνιστική δικτατορία ΝΟΥΔΟΥ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ!
/
 Πηγή
https://attikanea.blogspot.com

«Περιθωριακοί» για τον Παππά όσοι αποδοκιμάζουν το «ξεπούλημα της Μακεδονίας»… (BINTEO)



 
«Περιθωριακούς» χαρακτηρίζει και ο Νίκος Παππάς όσους τον αποδοκίμασαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά την παραμονή του στη Μακεδονία, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στην προσπάθεια του να υποβαθμίσει τις σφοδρές διαμαρτυρίες αλλά την χαμηλή προσέλευση στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με απόντες ακόμα και τοπικούς παράγοντες του κόμματος.Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...