27 Δεκεμβρίου 2020

Ο Γιάννης Λιάπης Ιερώνυμος εμβολιάστηκε δια αντιπροσώπου ¨...γελούν και οι ιερές πέτρες!!


Φωτ: INTIME

 

 Είχε την "φαεινή ιδέα"  ο κατά  πραγματικού ονόματος Γιάννης Λιάπης Ιερώνυμος να ασθενήσει και να παραμείνει σε νοσοκομείο 14 ημέρες προφανώς ήξερε αυτά που τότε δεν ξέραμε εμείς για να έχει την δικαιολογία να μην εμβολιαστεί. 

 ...γελούν και οι ιερές πέτρες!!

Εμβολιάστηκε όπως ανακοίνωνε  σήμερα το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ  δια αντιπροσώπου.

Θέλησε να βοηθήσει τον  λαό του Θεού... να είναι υπάκουος στους πολιτικούς, να σκύψει το κεφάλι ο λαός και να κάνει το πειραματικό εμβόλιο.

Έχει προηγούμενη πείρα ο Γιάννης Λιάπης με την Γερμανική τρόικα και τα μνημόνια.. σε σχέση με τον λαό..

...γελούν και οι ιερές πέτρες!!


Ε.Δ.Ο

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

 

Συγκρούσεις πολιτών με αστυνομικές δυνάμεις στον Ασπρόπυργο για καραντίνα και μεταφορά αλλοδαπών

Συγκρούσεις πολιτών με αστυνομικές δυνάμεις στον Ασπρόπυργο για καραντίνα και μεταφορά αλλοδαπών (βίντεο)

Εξέγερση βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο τις τελευταίες 24 ώρες με συνεχείς διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες εκατοντάδων πολιτών που διαμαρτύρονται για το lockdown, διότι υποστηρίζουν ότι «Δεν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην περιοχή μας απ'ότι σε άλλες περιοχές» αλλά το κάνουν «Για να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες σε νέες δομές χωρίς να υπάρχει αντίδραση».

Εχθές είχε «διαρρεύσει» από την ΕΛΑΣ ότι επρόκειτο για «Ρομά», άλλωστε κανένα τηλεοπτικό δίκτυο δεν έχει πλησιάσει την περιοχή, αλλά οι εικόνες που μεταδίδονται διαψεύδουν αυτό τον ισχυρισμό και είναι σαφές ότι είναι κάτοικοι της περιοχής ή τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι «Ρομά».

Πολίτες με ελληνικές και βυζαντινές σημαίες συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας που επιχείρησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση και ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν επάνω από τον χώρο κατευθύνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις.


Pronews.

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

 

 

Φλώρινα :Κάποιος πρέπει να πει στο Δασαρχείο Φλώρινας και στην ΕΡΤ- Αυτό δεν είναι ΕΘΙΜΟ αλλα καταστροφή των δασών


 Φωτορεπορτάζ

 Πρώτη ενημέρωση 27/12/2020  3:12 μ.μ

 Γράφει ο Μανώλης Μάνου *

 Το έθιμο της φωτιάς των Χριστουγέννων.

Τα προηγούμενα χρόνια-  όχι πολλά τα τελευταία μάλλον δέκα χρόνια βλέπαμε στην πόλη της Φλώρινας σε κάθε γειτονιά εικόνες σαν αυτή η οποία δεν έχουν καμιά σχέση με το έθιμο των παιδικών μας χρόνων εμάς των 30- 40 -60- 80- 100 χρόνων.  Το έθιμο της φωτιάς των Χριστουγέννων. 

 

Στις 23 Δεκεμβρίου από νωρίς το βράδυ  ανάβουν φωτιές σε όλες τις γειτονιές της πόλης, αλλά η μεγαλύτερη είναι αυτή που βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων, ήταν η γειτονία της μητέρας μου,δίπλα από τον Σακουλέβα, το ποτάμι που διασχίζει την πόλη. Σε όλη την Φλώρινα άναβαν θυμάμαι παιδί όταν επισκεπτόμουν τους παππούδες μου  τριάντα και πλέον φωτιές και κάποιες  να ανάβουν κατά μήκος του ποταμού, ήταν όμως μικρές με κλωνάρια δέντρων μικρών θάμνων κάποιων κομμένων καδρονιών, συχνά άχρηστων υπολειμμάτων ξύλων.

Καμιά σχέση λοιπόν με το έθιμο,  αυτές τις  γιγάντιες Φωτιές που άναβαν στην Φλώρινα μάλλον τα "κα(λ)ομαθημένα" παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων της πόλεως, τα τελευταία χρόνια, χρόνια των μνημονίων .
 
Φωτιές οι οποίες ήταν ψηλότερες από το ύψος μιας πολυκατοικίας 5 ορόφων. Υπήρξε απόλυτη ανοχή των αρμοδίων του δασαρχείου κυρίως, της Φλώρινας.Αλλά και όχι μόνο αυτών των αρμοδίων.

Προχθές εμβρόντητος άκουγα την δημοσιογράφο της Ε.Ρ.Τ του ραδιοφωνικού σταθμού της Φλώρινας να αναμεταδίδει προς την κεντρική Ε.Ρ.Τ, ...την δυστυχία των κατοίκων της Φλώρινας, που λόγο της 'πανδημίας" δεν θα πραγματοποιηθεί το έθιμο για το μεγαλύτερο ύψος της φωτιάς,  στην Φλώρινα...κάποιος πρέπει να της πει "το έθιμο" Φωτιές της Φλώρινας δεν έχει να κάνει με το πραγματικό έθιμο σε μια Φλώρινα της απόλυτης φτώχειας του 25% στην πόλη και του 75% των δημοσίων υπαλλήλων.

*Δημοσιογράφος  και Πρόεδρος Δασικού Συνεταιρισμού.

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

Τώρα ;.. το έμαθαν το κόλπο! ΠΟΥ: «Η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα είναι η τελευταία»...Αλλά τους έμαθαν και οι πολίτες!!

Έχουν μαντρωμένους τους πάντες ό,τι ώρα θέλουν με τις αντιδράσεις να είναι ανύπαρκτες.

Η πανδημία που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορονοϊού δεν θα είναι η τελευταία και οι προσπάθειες να βελτιωθεί η ανθρώπινη υγεία είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία» εάν η ανθρωπότητα δεν αντιμετωπίσει κατά μέτωπον την κλιματική αλλαγή και δεν φροντίσει να ευημερεί το ζωικό βασίλειο, τονίζει σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους καταδικάζει την «επικίνδυνα μυωπική» πολιτική αρκετών ηγετών, που είναι να δαπανούν αλόγιστα όταν μαίνεται μια επιδημία και ταυτόχρονα να μην κάνουν τίποτα για να προετοιμάσουν τις χώρες τους για την επόμενη.

Διατυπώνει την προειδοποίηση σε μήνυμα μαγνητοσκοπημένο εκ των προτέρων για τη σημερινή Ημέρα Προετοιμασίας για τις Επιδημίες.

Για τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού, που αποτελεί μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, είναι πλέον καιρός να αντληθούν μαθήματα από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, ο κόσμος λειτουργούσε κάνοντας τον κύκλο από τον πανικό στην αδιαφορία», τόνισε. «Πετάμε χρήματα σε μια επιδημία και αφού τελειώσει, την ξεχνάμε και δεν κάνουμε τίποτα για να αποτρέψουμε την επόμενη».

Η πρώτη ετήσια έκθεση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Παγκόσμιας Ετοιμότητας (Global Preparedness Monitoring Board, GPMB), που δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 και εξέταζε πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η ανθρωπότητα για να αντιμετωπίσει υγειονομικές κρίσεις, μερικούς μήνες προτού ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορονοϊού, κατέληγε στο συμπέρασμα πως ο πλανήτης ήταν τρομακτικά απροετοίμαστος για δυνητικά καταστροφικές πανδημίες.

«Η ιστορία μας λέει ότι αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία», καθώς «οι επιδημίες είναι πραγματικότητα της ζωής», σημειώνει ο Γκεμπρεέσους στο μήνυμά του. «Η πανδημία έδειξε πόσο στενή σχέση έχει η υγεία των ανθρώπων, των ζώων και του πλανήτη», συμπληρώνει.

Για τον πρώην υπουργό Υγείας της Αιθιοπίας, η κρίση που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν, καθώς είχαν υπάρξει επανειλημμένα προειδοποιήσεις.

Κατά τη γνώμη του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όλες οι χώρες πρέπει να επενδύσουν στην απόκτηση δυνατοτήτων για την αποτροπή, την ανίχνευση και την αντιμετώπιση επιδημιών ή έκτακτων καταστάσεων κάθε είδους. Αυτό δεν σημαίνει απλά να προσληφθούν κάποιοι ειδικοί στα συστήματα υγείας η επαγγελματική κάρτα των οποίων θα αναγράφει κάποιον εντυπωσιακό τίτλο, προειδοποιεί: απαιτείται διαφορετική προσέγγιση, που θα συμπεριλαμβάνει «όλη την κυβέρνηση κι όλη την κοινωνία» σε κάθε χώρα.

Με επενδύσεις στη δημόσια υγεία, λέει ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, «θα εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας και τα δικά τους παιδιά θα κληρονομήσουν έναν κόσμο πιο ασφαλή, πιο ανθεκτικό και πιο βιώσιμο».

 Με πληροφορία el.gr

Ο Πολιτικός κηφήνας της χώρας ο Κουτσούμπας: Αναγκαιότητας ο μαζικός εμβολιασμός>>.



Στις 30 Δεκεμβρίου θα κάνει το εμβόλιο ο Δ. Κουτσούμπας | tanea.gr

 

Την Τετάρτη στις 30 Δεκεμβρίου θα κάνει το εμβόλιο ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι με το προσωπικό παράδειγμα θέλει να στείλει με τη δική του σειρά το μήνυμα της αναγκαιότητας του μαζικού εμβολιασμού. (;;;)

Μακρόχρονη διαδικασία

Ωστόσο ο κ. Κουτσούμπας ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι αποφεύγει συστηματικά και συνειδητά να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Όπως αναφέρει ο γραμματέας του ΚΚΕ  «ο εμβολιασμός θα είναι μια μακρόχρονη διαδικασία, εξαιτίας και του μικρού αριθμού των δόσεων. Αν, συνεπώς, δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται και η σωστή προετοιμασία για τον εμβολιασμό υπονομεύεται».

ο Πολιτικός κηφήνας, και κηφήνας κόμμα ΚΚΕ  των 100 ετών

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:


«Με το προσωπικό παράδειγμα θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της αναγκαιότητας του μαζικού εμβολιασμού.

Το σημαντικότερο, όμως, αυτή τη στιγμή είναι το μήνυμα της θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας και της λήψης των αναγκαίων μέτρων προστασίας, μήνυμα το οποίο η κυβέρνηση συστηματικά και συνειδητά αγνοεί.

Ο εμβολιασμός θα είναι μια μακρόχρονη διαδικασία, εξαιτίας και του μικρού αριθμού των δόσεων. Αν, συνεπώς, δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται και η σωστή προετοιμασία για τον εμβολιασμό υπονομεύεται». 

 ΚΚΕ

Το κόμμα με το μεγαλύτερο τυπογραφείο στα Βαλκάνια όπου τυπώνονται όχι μόνο η εφημερίδα του ΚΚΕ "Ριζοσπάστης" αλλά και συχνά τα έντυπα των άλλων κομμάτων, ακόμη και των ακροδεξιών, ο νοών νοείτω,. 

 


Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

Ανδρέας Φικιώρης: Ο άγνωστος Γολγοθάς του τηλεοπτικού γιατρού που έφυγε από τη ζωή

 

Ανδρέας Φικιώρης: Ο άγνωστος Γολγοθάς του τηλεοπτικού γιατρού που έφυγε από τη ζωή


Έφυγε από τη ζωή εχθές σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης.

Ο «τηλεοπτικός» γιατρός με τη μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, που μέσω της εκπομπής του έδινε ιατρικές συμβουλές για σοβαρά προβλήματα υγείας, ανέβαινε σιωπηλά το δικό του Γολγοθά!

Οπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, αιτία ήταν η κολπική μαρμαρυγή, δηλαδή οι ταχυαρρυθμίες της καρδιάς, που είχαν ως αποτέλεσμα οι κόλποι της να μη συστέλλονται με κανονικό ρυθμό. Αυτή η ανωμαλία εγκυμονούσε τον κίνδυνο της δημιουργίας θρόμβου στο αίμα, που αν μεταφερόταν μέσω της κυκλοφορίας στον εγκέφαλο, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμη και έμφραγμα.

«Είχα δύο σοβαρά προβλήματα: το ένα ήταν η κολπική μαρμαρυγή, που είναι μια ηλεκτρική βλάβη, ένα είδους “βραχυκύκλωμα” με άλλα λόγια, και το άλλο ήταν ότι δεν είχα στύση. Οπως θα γνωρίζετε, για να μπορεί να έχει στύση ο άνδρας, πρέπει να δουλεύει καλά η καρδιά του. Μέσα σε τρία λεπτά ο γιατρός μου, ο καρδιοχειρουργός Χριστόφορος Κοτούλας στο “Ιασώ General”, έκανε το μαγικό κόλπο και μου έφτιαξε την κολπική μαρμαρυγή!

Τώρα η καρδιά μου δουλεύει κανονικά. Στέλνει αίμα στο πέος και το κάνει ντούρο, γιατί η καρδιά και το πουλί είναι πακέτο! Τώρα πια ψάχνω για γκόμενα! Μάλιστα, το είπα και στη γυναίκα μου», λέει ξεσπώντας σε τρανταχτά γέλια και συνεχίζει: «Τώρα, λοιπόν, θα συνεχίσω να αγαπάω τη γυναίκα μου, που έτσι και αλλιώς το μόνο που θέλει από εμένα είναι να της πηγαίνω λεφτά, και εγώ θα παίρνω την αμαξάρα μου το βράδυ και θα βγαίνω έξω. Είχα καιρό να κάνω σεξ! Τώρα που πήρα φορά, ποιος με σταματάει! Μήπως πρέπει να πάω σε κανένα άλλο γιατρό να το… χαλιναγωγήσει;»

Στη συνέχεια της συζήτησης ο δρ «Οζον» γινόταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός: «Σας παρακαλώ, γράψτε ότι ο Φικιώρης μπορεί να κάνει σεξ, είναι επιβήτορας! Για να το μάθουν οι φίλοι μου και να ζηλέψουν, γιατί αυτό ήταν το κόμπλεξ μου!»

Οπως είχε περιγράψει ο κ. Φικιώρης, εκτός από την… επίπεδη σεξουαλική ζωή, κουραζόταν πολύ εύκολα και είχε δύσπνοια, που τον δυσκόλευε πολλές φορές ακόμα και να περπατήσει. Ολα αυτά τον οδήγησαν στη μελαγχολία, ένα πρόβλημα που τον βασάνιζε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

«Ηρθα στο χείλος του γκρεμού»

Η αρχή του κακού για τον κ. Φικιώρη ξεκίνησε όταν ήταν 13 ετών. Τότε γνώρισε το τσιγάρο και παρέμεινε καπνιστής μέχρι την ηλικία των 55 ετών.

Το τίμημα της απόλαυσης του καπνού ήταν, φυσικά, η υγειά του:


«Ημουν τόσο μ… ας! Υποθήκευσα την υγειά μου, με συνέπεια στα 55 μου να έχω γίνει 130 κιλά και να υποφέρω από τις κακές συνέπειες της παχυσαρκίας. Ολα τα είχα: χοληστερίνη, προβλήματα με το συκώτι μου, τα έντερα. Δεν μπορούσα να κάνω δέκα βήματα. Επαθα μέχρι και βαριά μελαγχολία! Πήρα, λοιπόν, τη μεγάλη απόφαση να αλλάξω τρόπο ζωής και τα κατάφερα. Το πρώτο που έκανα ήταν να κόψω το τσιγάρο και να χάσω τριάντα οχτώ κιλά. Σήμερα είμαι 61 ετών και λέω στους καπνιστές: “Μα… ς, κόψτε το τσιγάρο!” Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή του ανθρώπινου οργανισμού», έλεγε σε συνεντεύξεις του ο Ανδρέας Φικιώρης.

Pronews
 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

Οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση! Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις



Στην περίοδο του δεύτερου lockdown τα δεδομένα δείχνουν να έχουν αλλάξει από τον Μάρτιο

facebook sharing button

H απόφαση της κυβέρνησης να μπούμε σε καραντίνα όταν ξέσπασε το πρώτο κύμα της πανδημίας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εκείνης της περιόδου, φαίνεται πως βρήκε σύμφωνους τους πολίτες, ωστόσο την περίοδο του δεύτερου lockdown τα δεδομένα δείχνουν να έχουν αλλάξει.

H υγειονομική και οικονομική κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία, πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης, η οποία όπως φαίνεται τείνει να χάσει το πλεονέκτημα για την διαχείριση της επιδημίας.

Τα σημαντικότερα προβλήματα για τους Έλληνες, όπως αναφέρεται στην πρόσφατη πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB είναι η πανδημία, η ανεργία, η ενίσχυση του ΕΣΥ και η οικονομική ανάπτυξη.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αρχίσει να μειώνεται, καθώς η ανεργία εντείνει την ανησυχία και το άγχος τους για το εγγύς μέλλον. Επίσης το σύστημα υγείας δέχεται πιέσεις λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, χωρίς να έχει γίνει κάποια ουσιαστική κίνηση για την ενίσχυση του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρόλες της προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες ότι η μόνη ελπίδα για να φύγουμε από αυτήν την κατάσταση είναι το εμβόλιο, οι Έλληνες είναι αρκετά απαισιόδοξοι, καθώς δεν έχουν πειστεί για τους άλλους τομείς (οικονομία-υγεία) που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το μόλις 63,8% (ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό) θεωρεί ότι η χώρα μας βρίσκεται σε αρκετά αλλά και πολύ άσχημη κατάσταση.

Αναφορικά με το εμβόλιο, οι Έλληνες δεν έχουν πειστεί ακόμη ότι είναι η μόνη λύση για να φτιάξουν τα πράγματα και δηλώνουν επιφυλακτικοί.

Το 18,5% δηλώνει κατηγορηματικά, πως δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο, ενώ το 44,2% θα πράξει ανάλογα με την κατάσταση που θα έχει δημιουργηθεί τότε.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ, οι Έλληνες δηλώνουν έντονη ανησυχία για την μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Στην ερώτηση «πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας» το 76% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά πολύ (51%) και αρκετά (25%).

Όσον αφορά το click away, το 63% των ερωτηθέντων δήλωσαν αρνητικοί, το 13% θα σκεφτόταν να το χρησιμοποιήσει, ενώ μόνο το 34% δήλωσε θετικό.

Ένα ενδεικτικό ακόμα στοιχείο που χτυπά κατευθείαν στο θέμα της εμπιστοσύνης στους κυβερνητικούς χειρισμούς της πανδημίας, αποτυπώνεται στην Κάπα Research.

Η έρευνα αφορούσε τους λόγους που δεν επιθυμούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Το 35% απάντησε πως ανησυχεί για την ταχύτητα που γίνονται οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου, το 28% για τις παρενέργειες, ενώ το 20% δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές Αρχές και τον μηχανισμό του κράτους.

 

 

 Με πληροφορία από το newsbreak.gr

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com