11 Μαρτίου 2024

Με ψήφους της Ν.Δ. πέρασε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα οποία θα δημιουργήσουν υποβάθμιση στα κρατικά πανεπιστήμια

Σύσκεψη Μητσοτάκη - Πιερρακάκη στο Μαξίμου για τα θέματα της Παιδείας - ΤΟ  ΒΗΜΑ

 Με ψήφους της Ν.Δ. πέρασε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και μιας ψήφου πρωην βουλευτή  των Σπαρτιατών.
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραβίασε το Σύνταγμα με το νομοσχέδιο δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. Κανένα άλλο κόμμα δεν υπερψήφισε το ν/σ . Ακραία προκλητικός εμφανίστηκε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα άλλο κόμμα της βουλής και εκτός βουλής όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΩΩΝ δεν τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου που έφερε το υπουργείο Παιδείας, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους την έντονη αντίθεσή τους με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Τελικά, σε σύνολο 299 βουλευτών, ψήφισαν επί της αρχής «ναι» στο νομοσχέδιο 159, «όχι» 129, ενώ 11 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

 
Οι βουλευτές της Ν.Δ. αψήφησαν ακόμα και την κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος που συνόδευσε το «ναι» στο εν λόγω ν/σ, προβαίνοντας έτσι σε μια ιστορική εκτροπή που δημιουργεί άλλες λογικές και καινοφανή δεδομένα στον κοινοβουλευτικό βίο.

Οι μαζικές και σφοδρές αντιδράσεις μέσα και έξω από τη Βουλή δεν εμπόδισαν τους βουλευτές τού κυβερνώντος κόμματος να υπερψηφίσουν το  νομοσχέδιο έκτρωμα .

Τα παιδιά των φτωχών δεν θα μπορούν ούτε για αστείο να πληρώνουν δίδακτρα 25.000 ευρώ εκτός των υπολοίπων δαπανών που απαιτούνται για τις σπουδές τους. Ενώ ταυτόχρονα θα υποβαθμίζονται τα κρατικά πανεπιστήμια, με διαφόρους τρόπους,όπως οι καθηγητές θα φεύγουν από τα κρατικά για καλύτερους μισθούς στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, πανεπιστήμια της επαρχίας όπως της Καστοριάς θα κλείσουν σταδιακά τα τμήματα τους. κ.α




Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΧΟΡΗΓΟI