01 Ιουνίου 2019

Ρεσιτάλ Βαρουφάκη. Δεν είμαι υπέρ του Grexit ούτε υπέρ του Brexit. Εμείς είμαστε Ευρωπαίοι διεθνιστές.



Γιάννης Βαρουφάκης



ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
Δεν πρόλαβε να πάρει το 2,99% ο Γιάνης Βαρουφάκης και ξεχείλισε την  Τετάρτη 29/5) συνέντευξη Τύπου από ναρκισσισμό, αλαζονεία και εξουσιομανία αλλά και από περιφρόνηση προς αριστερές προοδευτικές δυνάμεις που δίνουν μάχη δεκαετιών στην χώρα.

Ο Βαρουφάκης αυτοχαρακτηρίστηκε αυτάρεσκα ” η μόνη πραγματική πηγή ελπίδας για την Ελλάδα” ξεχνώντας επιμελέστατα τον απαράδεκτο ρόλο του για να σπρωχτεί η χώρα με μεγάλο κόστος στο τρίτο μνημόνιο και αδιαφορώντας για τον θετικό ρόλο σειράς άλλων αριστερών προοδευτικών δυνάμεων για τις οποίες ανεπίτρεπτα και συνεχώς, άφηνε στην συνέντευξη του δηλητηριώδη υπονοούμενα.

Ο Γ. Βαρουφάκης περιέργως και με περισσή αυθαιρεσία και χαιρεκακία επιτέθηκε στην ΛΑ.Ε λέγοντας ότι “απορρίπτει τα συνθήματα, τα οποία δεν βασίζονται σε στέρεες προτάσεις πολιτικής” όπως “το κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”, όπως γελοιωδέστατα είπε ο Βαρουφάκης, έχει έτοιμη την τεχνική πρόταση να υλοποιηθεί  αυτό το σύνθημα, λες και σκοντάφτει σε έλλειψη προτάσεων η προστασία της πρώτης κατοικίας. Σημειωτέον ότι ποτέ δεν εμφανίστηκε ο ομιλών από καθέδρας για τα σπίτια Γ. Βαρουφάκης, σε καμία κινητοποίηση στο δρόμο, στα ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφεία όπου χωρίς τις εκπληκτικές τεχνικές προτάσεις του, διασώθηκαν, με κόστος διώξεων, πολλά σπίτια φτωχών νοικοκυριών.

Ο Γ. Βαρουφάκης απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τη ΛΑ.Ε του Παναγ. Λαφαζάνη ή την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ξεκαθάρισε αρκετές φορές με αυτάρκεια ότι είναι αντίθετος “στις συμπράξεις κορυφής”(!) όπως είπε και σε “διανομές θέσεων” (!), αν και άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίαςμε τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση κάποιων προγραμματικών θέσεων, οι οποίες πιθανότατα θα περιέχονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία ότι θα έκανε τα ίδια με Τσίπρα τους κρίσιμους Ιούλιο και Αύγουστο του 2015, τόνισε ότι η “ΛΑ.Ε έχει μια θέση την οποία σέβομαι απολύτως αλλά διαφωνώ.Δεν είμαι υπέρ του Grexit ούτε υπέρ του Brexit. Εμείς είμαστε Ευρωπαίοι διεθνιστές. Θα έπρεπε να μην έχουμε μπει στο ευρώ αλλά η έξοδος έχει μεγάλο κόστος. Είμαστε στο ευρώ θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ υπό τους όρους που θέτουμε”.

Υ.Γ. Ελπίζουμε ότι η συνέντευξη Βαρουφάκη ήταν απλώς μια ατυχής στιγμή, αν και δεν ήταν, με την οποία έκανε κακή έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του για τις εθνικές εκλογές. Ας ελπίσουμε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα δείξει στο άμεσο μέλλον ένα διαφορετικό πρόσωπο και ότι θα αντιληφθεί ότι σε αυτήν την χώρα ο χρόνος δεν μετράει από το 2,99% που πήρε στις ευρωεκλογές και ας θυμηθεί το ανάλογο των Οικολόγων Πρασίνων που πήραν και αυτοί 2,99% στις ευρωεκλογές για να προσεγγίσουν το ναδίρ στις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές.

Η εκλογική συνεργασία όλων των δυνάμεων στο δημοκρατικό χώρο που αντιτίθεται με συνέπεια στον καταστροφικό διπολισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ακροδεξιών αποφύσεων του συστήματος είναι αναγκαία όσες διαφορές κι αν υπάρχουν μεταξύ τους.


ΠΗΓΗ

«Σοκ έπαθε με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ο φορέας της καταστροφής της Ελλάδος- ... και θυμωμένος»

Aιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής πρώην ΕΛΙΑ πρώην ΠΑΣΟΚ  φαίνεται πως είναι ο Κώστας Σημίτης

Απολύτως αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως έμεινε ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρουν κύκλοι του, δεν περίμενε σε καμία περίπτωση ότι η Φώφη Γεννηματά θα έδιωχνε τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το κόμμα.

Μάλιστα, ο κ. Σημίτης, κατά τους ίδιους κύκλους, μίλησε με πολλά στελέχη από το Κίνημα Αλλαγής, που του τηλεφωνούσαν με έκδηλη ανησυχία για να μάθουν τι είχε συμβεί. Αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός πιάστηκε εξαπίνης, δηλώνοντας μάλιστα στα στελέχη αυτά «κεραυνοβολημένος και θυμωμένος».

Σημειώνεται πως, όπως γίνεται φανερό και από τη δήλωσή του στα στελέχη του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σημίτης δεν περίμενε ότι μπορούσε να υπάρξει τέτοια εξέλιξη στο ΚΙΝΑΛ, και μάλιστα μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Τέλος, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, υπάρχει προβληματισμός για το κατά πόσο θα επηρεαστεί η επίδοση του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

Μεταβολισμός: Τι ισχύει με υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπος, βιταμίνες και μέταλλα

μεταβολισμός
Ο μεταβολισμός είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει όλες τις χημικές αντιδράσεις που εμπλέκονται στη διατήρηση της ζωντανής κατάστασης των κυττάρων και του οργανισμού.
Ο μεταβολισμός περιλαμβάνει δύο κατηγορίες:
  • Καταβολισμός: Η κατανομή των μορίων για την απόκτηση ενέργειας
  • Αναβολισμός: Η σύνθεση όλων των ενώσεων που χρειάζονται τα κύτταρα
Ο μεταβολισμός συνδέεται στενά με τη διατροφή και τη διαθεσιμότητα θρεπτικών συστατικών. Το Bioenergetics είναι ένας όρος που περιγράφει τις βιοχημικές ή μεταβολικές οδούς με τις οποίες το κύτταρο αποκτά τελικά ενέργεια. Ο σχηματισμός ενέργειας είναι ένα από τα ζωτικά συστατικά του μεταβολισμού.

Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
  κλίκ  εδώ

Διατροφή, μεταβολισμός και ενέργεια

Η διατροφή είναι το κλειδί του μεταβολισμού. Οι δίοδοι του μεταβολισμού βασίζονται στα θρεπτικά συστατικά που διασπώνται για να παράγουν ενέργεια. Αυτή η ενέργεια με τη σειρά της απαιτείται από το σώμα να συνθέσει νέες πρωτεΐνες, νουκλεϊκά οξέα (DNA, RNA) κλπ.
Τα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με τον μεταβολισμό περιλαμβάνουν σωματικές απαιτήσεις για διάφορες ουσίες, μεμονωμένες λειτουργίες στο σώμα, αναγκαία ποσότητα ενέργειας και κατώτατο επίπεδο σωστής λειτουργίας.
Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά παρέχουν την ενέργεια (θερμίδες) και τις εκείνες χημικές ουσίες που το ίδιο το σώμα δεν μπορεί να συνθέσει. Τα τρόφιμα παρέχουν μια ποικιλία ουσιών που είναι απαραίτητες για την κατασκευή, συντήρηση και επισκευή των ιστών του σώματος και για την αποτελεσματική λειτουργία του.
Η διατροφή ενός ατόμου πρέπει να περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ο άνθρακας, το υδρογόνο, το οξυγόνο, το άζωτο, ο φώσφορος, το θείο και περίπου 20 άλλα ανόργανα στοιχεία. Τα κύρια στοιχεία παρέχονται σε υδατάνθρακες, λιπίδια και πρωτεΐνες. Επιπλέον, είναι απαραίτητες οι βιταμίνες, τα μέταλλα και, φυσικά, το νερό.

Μεταβολισμός: Τι ρόλο παίζουν οι υδατάνθρακες

Τα τρόφιμα παρέχουν στο σώμα υδατάνθρακες σε τρεις μορφές: άμυλο, ζάχαρη και κυτταρίνη (ίνες). Τα άμυλα και τα σάκχαρα αποτελούν σημαντικές και ουσιαστικές πηγές ενέργειας για τον άνθρωπο. Οι ίνες συμβάλλουν στο αίσθημα πληρότητας και καλής λειτουργία του εντέρου στη διατροφή.
Οι ιστοί εξαρτώνται από τη γλυκόζη για όλες τους τις δραστηριότητες. Οι υδατάνθρακες και τα σάκχαρα παράγουν γλυκόζη μέσω της πέψης ή του μεταβολισμού.
Η χημική αντίδραση για την καύση της γλυκόζης γράφεται ως:
C6H12O6 + 6O2 -----> 6 CO2 + 6 H2O + ενέργεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν περίπου το ήμισυ της διατροφής τους σε υδατάνθρακες. Αυτοί προέρχονται από το ρύζι, το σιτάρι, το ψωμί, τις πατάτες, τα ζυμαρικά κλπ.

Μεταβολισμός: Τι ρόλο παίζουν οι πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες είναι οι κύριοι κατασκευαστές ιστών στο σώμα. Είναι μέρος κάθε κυττάρου στο σώμα. Οι πρωτεΐνες βοηθούν στη δομή των κυττάρων, τις λειτουργίες, τον σχηματισμό αιμοσφαιρίνης για την μεταφορά οξυγόνου, τα ένζυμα για να πραγματοποιήσουν ζωτικές αντιδράσεις και μια πληθώρα άλλων λειτουργιών στο σώμα. Οι πρωτεΐνες είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την παροχή αζώτου για το γενετικό υλικό του DNA και του RNA και την παραγωγή ενέργειας.
Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τη διατροφή επειδή περιέχουν αμινοξέα. Μεταξύ των 20 ή περισσοτέρων αμινοξέων, το ανθρώπινο σώμα είναι ανίκανο να συνθέσει 8 και αυτά ονομάζονται απαραίτητα αμινοξέα.
Τα απαραίτητα αμινοξέα είναι:
  • Λυσίνη
  • Τρυπτοφάνη
  • Μεθειονίνη
  • Λευκίνη
  • Ισολευκίνη
  • Φαινυλαλανίνη
  • Βαλίνη
  • Θρεονίνη
Τα τρόφιμα με την καλύτερη ποιότητα πρωτεΐνης είναι τα αυγά, το γάλα, η σόγια, τα κρέατα, τα λαχανικά και οι σπόροι.

Μεταβολισμός: Τι ρόλο παίζει το λίπος

Τα λιπαρά είναι συμπυκνωμένες πηγές ενέργειας. Παράγουν δύο φορές περισσότερη ενέργεια από τους υδατάνθρακες, ή την πρωτεΐνη.
Τα λιπαρά:
  • Συμβάλλουν στη διαμόρφωση της κυτταρικής δομής
  • Σχηματίζουν ένα προστατευτικό «μαξιλάρι» και μόνωση γύρω από ζωτικά όργανα
  • Βοηθούν στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών
  • Παρέχουν εφεδρική αποθήκευση ενέργειας
Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα περιλαμβάνουν τα ακόρεστα λιπαρά οξέα (λινελαϊκά, λινολινικά και αραχιδονικά οξέα). Αυτά πρέπει να λαμβάνονται στη διατροφή. Τα κορεσμένα λιπαρά, μαζί με τη χοληστερόλη, προκαλούν αρτηριοσκλήρωση και καρδιακές παθήσεις.

Μεταβολισμός: Τι ρόλο παίζουν βιταμίνες και μέταλλα

Τα μέταλλα στα τρόφιμα δεν συμβάλλουν άμεσα στις ενεργειακές ανάγκες αλλά είναι σημαντικά ως ρυθμιστές και παίζουν ρόλο στις μεταβολικές οδούς του σώματος. Περισσότερα από 50 στοιχεία βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα. Περίπου 25 στοιχεία έχουν βρεθεί ότι είναι ουσιώδη, δεδομένου ότι μια πιθανή τους ανεπάρκεια παράγει συγκεκριμένα συμπτώματα.
Τα πιο σημαντικά μέταλλα είναι:
  • ασβέστιο
  • φώσφορος
  • σίδηρος
  • νάτριο
  • κάλιο
  • ιόντα χλωρίου
  • χαλκός
  • κοβάλτιο
  • μαγγάνιο
  • ψευδάργυρος
  • μαγνήσιο
  • φθόριο
  • ιώδιο
Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες οργανικές ενώσεις που το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να συνθέσει από μόνο του και πρέπει συνεπώς να τις πάρει μέσω της διατροφής. Οι βιταμίνες που είναι ιδιαίτερα σημαντικές στον μεταβολισμό είναι:
  • Βιταμίνη Α
  • Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη)
  • Νιασίνη ή νικοτινικό οξύ
  • Παντοθενικό οξύ

Μεταβολικές δίοδοι (metabolic pathways)

Οι χημικές αντιδράσεις του μεταβολισμού οργανώνονται σε μεταβολικές διόδους. Αυτές επιτρέπουν στα βασικά χημικά από τη διατροφή να μετασχηματιστούν μέσω μιας σειράς σταδίων σε μια άλλη χημική ουσία, μέσω μιας σειράς ενζύμων.
Τα ένζυμα είναι ζωτικής σημασίας για τον μεταβολισμό, επειδή επιτρέπουν στους οργανισμούς να συνθέτουν τις απαραίτητες αντιδράσεις που καταναλώνουν ενέργεια. Αυτές οι αντιδράσεις συνδέονται επίσης με εκείνες που απελευθερώνουν ενέργεια. Καθώς τα ένζυμα δρουν ως καταλύτες, επιτρέπουν σε αυτές τις αντιδράσεις να προχωρήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά. Τα ένζυμα επιτρέπουν επίσης τη ρύθμιση των μεταβολικών οδών ως απόκριση σε αλλαγές στο περιβάλλον του κυττάρου ή σε σήματα από άλλα κύτταρα.
Πηγή: http://www.news-medical.net

Βάζει τέλος στη ενεργό πολιτική ο πολιτικός πατήρ του Τσίπρα

Βάζει τέλος στη ενεργό πολιτική ο
Αλέκος Φλαμπουράρης.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υπουργός Επικρατείας φέρετε να έκανε γνωστή την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, είχε τοποθετηθεί στην πρώτη θέση της λίστας στην Α΄ Αθήνων.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης αποτελεί έναν από τους μέντορες του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ συνδέεται με μακρά φιλία με την οικογένειά του.

Επικεφαλής ΚΙΕΦ: «Σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου μητέρα-πατρίδα μου είναι η Τουρκία» (βίντεο)







Επικεφαλής ΚΙΕΦ: «Σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου μητέρα-πατρίδα μου είναι η Τουρκία» (βίντεο)

"Στην περίπτωση «θερμού επεισοδίου» (δηλαδή πόλεμος) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία" είπε με πρωτοφανές θράσος η επικεφαλής του ΚΙΕΦ, Τσιγδέμ Ασάφογλου, δείχνοντας ποια χώρα θα υποστηρίξει αν ξεσπάσει σύγκρουση με τους ισλαμιστές του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Η επικεφαλής του ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης & Φιλίας) Τσιγδέμ Ασάφογλου, της οποίας το κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 40% σε Ξάνθη και Ροδόπη, έδωσε συνέντευξη στο alexpoli.gr. Oπως θα δείτε και στο βίντεο, εμφανίστηκε στην συνέντευξη διαδίδοντας  την προπαγάνδα της Άγκυρας, φανερά "δασκαλεμένη" απο το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.
Αφού πρώτα χαρακτηρίζει το ΚΙΕΦ «τουρκικό κόμμα» και να ζητά αναγνώριση τουρκικής εθνικής ταυτότητας της μειονότητας, στη συνέχεια δεν διστάζει να πει πως και η ίδια είναι Τουρκάλα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους» και τονίζει στη συνέχεια πως και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.

Στη συνέχεια άρχισε τις γνωστές τουρκικές "παρα-φιλολογίες" περί "πατρίδας" και "μητέρας πατρίδας" και "σημαίας" και "μητέρας σημαίας" και άλλες τέτοιες τουρκικής εμπνεύσεως θεωρίες, υποτιμώντας τη νοημοσύνη 10 εκατ. Ελλήνων.
"Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν αποτελούν έκπληξη. Ήταν αναμενόμενα για το ΚΙΕΦ, η Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δε θα επιλέξει να ψηφίσει κάτι άλλο" όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά.
«Η δημοκρατία του αυτοπροσδιορισμού υπάρχει στη χώρα μας»
«Η δημοκρατία του αυτοπροσδιορισμού υπάρχει στη χώρα μας» υπογραμμίζει η ίδια αναφερόμενη στο γεγονός πως εξακολουθεί να χαρακτηρίζει ως Τουρκική τη Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης και όχι ως Μουσουλμανική σύμφωνα με όσα ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης.
«Στόχος του ΚΙΕΦ είναι να συμβάλλει στη δημοκρατία της Ελλάδας ώστε ν' ακουστεί η πραγματική φωνή της τουρκικής μειονότητας που ζει στη δυτική Θράκη»
Η Τ.Ασάφογλου μιλώντας για το τι πρεσβεύει το κόμμα της είπε χαρακτηριστικά πως «στόχος του ΚΙΕΦ είναι να συμβάλλει στη δημοκρατία της Ελλάδας ώστε ν ακουστεί η πραγματική φωνή της τουρκικής μειονότητας που ζει στη δυτική Θράκη».

Όπως είπε τα προβλήματα στη δυτική Θράκη είναι πολλά με κυριότερο αυτό του οικονομικού μαρασμού της περιοχής, υπογραμμίζοντας πως οι νομοί της Ξάνθης και της Ροδόπης είναι οι φτωχόρεροι της Ελλάδας.

«Δεν είναι τραγικό ή προκλητικό να δηλώνει κάποιος ότι είναι Τούρκος και οτι έχει εθνική τουρκική συνείδηση αλλά αγαπάει αυτή τη χώρα»
Στην περίπτωση «θερμού επεισοδίου» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η T.Ασάφογλου ήταν ξεκάθαρη καθώς τόνισε πως μητέρα πατρίδα της είναι η Τουρκία. Συγκεκριμένα είπε:
«Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία.
Η σημαία μου είναι η ελληνική αλλά η μητέρα σημαία μου είναι η τουρκική!
Απλά, ανήκω σε μια μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική».
«Αισθανόμαστε αδικημένοι – πριν 30 χρόνια στα σχολεία έγραφε τουρκικό μειονοτικό δημοτικό σχολείο, αυτό γιατί έχει αλλάξει τώρα;»
Όσο για το εαν το ΚΙΕΦ θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η κυρία Ασάφογλου εμφανίστηκε σκεπτική, χωρίς ακόμα να θέλει ν’ ανοίξει τα χαρτιά της, ενώ παράλληλα δήλωσε πως «το ΚΙΕΦ δε θα στηρίξει στις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κανέναν συνδυασμό».

.


                                                                                                  Τηλ. Επικοινωνίας:6978276141


Τελική ευθεία για εκλογές σε δήμους - περιφέρειες: «Μονομαχία» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σε γαλάζιο χάρτη


oures_main01

Να «πάρει» Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις εφτά περιφέρειες που απομένουν θέλει η ΝΔ - Να σώσει ό,τι μπορεί ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Σε νίκη Κατσιφάρα στην Δυτική Ελλάδα «ποντάρει» το ΚΙΝΑΛ

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται μεταξύ της δειλής αυτοκριτικής και της... αντιπολίτευσης στους πολίτες που προτίμησαν τη ΝΔ, η χώρα βαδίζει στη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να ολοκληρώσει τη νίκη της περασμένης Κυριακής, ώστε το μπλε να κυριαρχεί απόλυτα στον χάρτη που θα δείχνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς.

Ιδιαίτερη έμφαση οι επιτελείς της Πειραιώς δίνουν στην αναμέτρηση της Περιφέρειας Αττικής, όπου ο Γιώργος Πατούλης αναμένεται να κερδίσει με μεγάλη διαφορά τη Ρένα Δούρου, η οποία βρέθηκε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% την πρώτη Κυριακή.

Οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένουν ακόμη να δουν τον Νεκτάριο Φαρμάκη να βάφει μπλε την Δυτική Ελλάδα, απέναντι στον Απόστολο Κατσιφάρα που υποστηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής και τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ρόδη Κράτσα να κυριαρχεί επί του νυν περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιόνια Νησιά, του κ. Γαλιατσάτου και τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα να θέτει τέλος στην κυραρχία Πατούλη στην Πελοπόννησο.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις είναι στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Μέτιος (34,36%) - Τοψίδης (30,61%), στο Βόρειο Αιγαίο, Καλογήρου (30,60%) - Μουτζούρης (24,36%) και στη Στερεά Ελλάδα, Σπανός (39,72%) - Γκλέτσος (23,84%).

Από την πλευρά του το κυβερνών κόμμα έχει επιλέξει τον δρόμο της κινδυνολογίας: Μην ψηφίσετε ΝΔ γιατί θα έρθει εργασιακός μεσαίωνας. Όμως, όπως επισημαίνουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δε γίνεται να χρησιμοποιούμε ως απειλή κάτι που οι πολίτες ζουν ήδη στο πετσί τους τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημα Αλλαγής βλέπει την ευκαιρία να αυξήσει τα ποσοστά του, καθώς διακρίνει σημάδια αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναμένει πως θα ενισχυθούν μετά την δεύτερη Κυριακή. Για αυτό το λόγο η Φώφη Γεννηματά περιόδευσε χθες στη Δυτική Ελλάδα, με στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια του νυν περιφερειάρχη ο οποίος πρόσκειται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Και στα τρία επιτελεία, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής, είναι κοινή εκτίμηση πως στις εθνικές κάλπες θα περιοριστούν τα μικρότερα κόμματα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί η ΝΔ έχει δεξαμενές στα κόμματα του δεξιού φάσματος και ο ΣΥΡΙΖΑ σε όσους ψηφοφόρους προτίμησαν μικρότερα κόμματα της Αριστεράς. Αντίθετα το Κίνημα Αλλαγής εστιάζει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι βλέπουν την κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα να τελειώνει.



protothema.gr

Ισχυρός σεισμός το πρωί στην Κορυτσά ταρακουνήθηκαν Καστοριά- Δυτ. Μακεδονία

 Στίς 7:26 το πρωί οι Κάτοικοι της Καστοριάς και όλης  της Δυτικής Μακεδονίας ένιωσαν έναν αρκετά ισχυρό σεισμό.

Το επικέντρο του σεισμού ήταν 47 χιλ. νοτιοδυτικά της Καστοριάς, στην Κορυτσά της Αλβανίας και είχε μέγεθος 5 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ. 

 Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 4 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίζεται 47 χιλιόμετρα δυτικά της Καστοριάς.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός από κατοίκους στη Μακεδονία μέχρι και την Ήπειρο.

  Μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης του ρεπορτάζ μας δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

 

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με Γεννηματά – Βενιζέλο! Επικεφαλής στο Επικρατείας ο Καμίνης!

 
Βενιζέλος… τέλος και πόλεμος! «Ουρά του ΣΥΡΙΖΑ η Γεννηματά» – Επικεφαλής ο Καμίνης!
Φωτογραφία Αρχείου: Intime
Με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στις επικείμενες εθνικές εκλογές τίθεται ο Γιώργος Καμίνης και κάπως έτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τίθεται εκτός… εκλογικής κούρσας με τα «χρώματα» του ΚΙΝΑΛ!
Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε η κ. Γεννηματά με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων και υποψήφιο Ευρωβουλευτή.
Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όμως όπως αναφέρεται επισήμως δεν βρέθηκε κοινός τόπος για την εκλογική στρατηγική του ΚΙΝΑΛ.

Πρόκειται για μια απόφαση – έκπληξη της Φώφης Γεννηματά, η οποία ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά θέτοντας πρώτο στο Επικρατείας τον πρώην δήμαρχο.

Κάτι που σημαίνει ότι του δίνει και την δυνατότητα να είναι βουλευτής στην επόμενη βουλή.
Όσον αφορά τα… περί έκπληξης, πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θεωρούσαν δεδομένο ότι επικεφαλής θα ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος δεν θα κατέβει στη Θεσσαλονίκη…

Βενιζέλος: Θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ τις θέσεις μου

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος με γραπτή του δήλωση επιβεβαίωσε τη διαφωνία, ασκώντας σφοδρή κριτική στην Φώφη Γεννηματά και χαρακτηρίζοντας το ΚΙΝΑΛ «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ»!
click4more
Αναλυτικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα.
Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο.

Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.
Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.
Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας».


Με πληροφορία απο το Newsit