30 Δεκεμβρίου 2020

Τώρα: Πεδίο μάχης ο Ασπρόπυργος: Σφοδρές επιθέσεις των ΜΑΤ στους διαμαρτυρόμενους για το lockdown κατοίκους (upd)

Πεδίο μάχης ο Ασπρόπυργος: Σφοδρές επιθέσεις των ΜΑΤ στους διαμαρτυρόμενους για το lockdown κατοίκους (βίντεο) (upd)

Πεδίο μάχης ο Ασπρόπυργος με τις δυνάμεις ασφαλείας να επιτίθενται κατά των κατοίκων που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την επέκταση του τοπικού lockdown μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.  

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους οι οποίοι απάντησαν με βόμβες μολότοφ. Σημειώνεται πως επεισόδια ξέσπασαν ξανά ανήμερα τα Χριστούγεννα στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι η πορεία των κατοίκων ήταν ειρηνική και στο τέλος της ξεκίνησαν οι ρίψεις χημικών μέσα στον οικισμό με αποτέλεσμα να απαντήσουν με βόμβες μολότοφ οι κάτοικοι.

Δείτε τα συγκλονιστικό βίντεο στα οποία κατέγραψε τα γεγονότα η δημοσιογράφος και νομικός Γεωργία Μπιτάκου.

Να σημειώσουμε ότι φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μιλάνε για διαμαρτυρόμενους «Ρομά» και «Ρωσοπόντιους», απόλυτα ψευδώς, όπως αποδεικνύεται από τις εικόνες.

Υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ των κατοίκων, ενώ έχουν γίνει από την ΕΛΑΣ, 40 προσαγωγές.

 

 

 

 

 


Pronews

 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4682/2020 ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ, ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ "ΝΥΧΤΑ"

 

 Πρώτη Ενημέρωση 30/12/2020 10:23 μ.μ


Του Μανώλη  Μάνου

Υπάρχει καθολική απαίτηση των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και σε όλους τους χώρους και σημεία της χώρας,  για κατάργηση και  με τυπική απόσυρση  όπως τον αποκαλούν φασιστικό νόμο,  το νόμο 4682/2020 περί υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Το παραδέχθηκε ο Β.Κικίλιας ότι είναι αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, όμως από την άλλη προωθούν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η αναξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στο σύνολο της είναι δεδομένη, όσο ποτέ.

Οι πολίτες θεωρούν τις κινήσεις της κυβέρνησης αν επιχειρήσει δια της πλαγίας οδού πέρασμα στον υποχρεωτικό εμβολιασμού σαν να υπογράφει τον εμφύλιο πόλεμο.

Ήδη η αγανάκτηση του κόσμου, το καταγράφουμε δημοσιογραφικά, είναι σε οριακό επίπεδο αντοχής,  οικονομικά κατεστραμμένος, πεινασμένος, ψυχολογικά βιαζόμενος καθημερινά, είναι έτοιμος να εκραγεί...και δεν έχει πλέον να χάσει τίποτα.

Ο συμπολίτης Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να το κάνει άμεσα χωρίς χρονοτριβή. Διότι το 85% του λαού είναι οι "ψεκασμένοι" κατά τον δικό του χαρακτηρισμό του λαού, ...του οποίου άρχει. !!


 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

Γυρολόγος Χρυσοχοΐδης σε ΣΚΑΪ για μέτρα «Ρεβεγιόν»: Νεκρές πρέπει να είναι οι πόλεις μετά τις 10:00

Δημοσιευση: 30/12/2020 - 21 :28


Μάλλον ο υπουργός χουντικού εγκλεισμού του Πολίτη

Χρυσοχοΐδης: Έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς μου - Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Σημίτη - Media
 
Οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί αυστηροί ( χωρίς προηγούμενο ) τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη αναφορικά με τα μέτρα ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη αναφορικά με τα μέτρα ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Όπως ο ίδιος είπε κάθε γιορτή μια μαχαιριά με πολλές μετά από 15 ημέρες θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ ενώ τόνισε πως η Αττική είναι προβληματική αναφερόμενος στα κρούσματα κορωνοιού στην περιοχή σημειώνοντας πως παρακολουθείται από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους για να μην ξεφύγει η κατάσταση. «Είναι στην κόψη του ξυραφιού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αν σε 15 ημέρες λόγω κακών συμπεριφορών έχουμε αυξήσει τα κρούσματα τότε δεν θα κάνουμε εμβόλια θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Πρωτοχρονιά οικογενειακά και μόνοι μας» - «Αυστηρά μέτρα και ανήμερα πρωτοχρονιάς»

Ερωτηθείς για την κυκλοφορία μετά τις 22.00 αύριο βράδυ ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί όπως και ανήμερα της πρωτοχρονιάς και τόνισε ότι την πρωτοχρονιά θα πρέπει να γιορτάσουμε οικογενειακά και μόνοι μας.

Επιπλέον σημείωσε πως με ή χωρίς καταγγελία αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από την νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο.

«Ένα πράγμα που φοβάμαι είναι ότι μια μικρή μειοψηφία μπορεί να κάνει κακό σε πολλούς» υπογράμμισε μεταξύ άλλων και επεσήμανε πως φτάνουμε προς το τέλος του τούνελ. «Στο τέλος του άλλου μήνα θα έχουμε 200.000 ανθρώπους εμβολιασμένους και μάλιστα τους πιο ευάλωτους. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για το επόμενο βήμα τον μαζικό εμβολιασμό και να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση τους επόμενους μήνες. Άρα δεν αξίζει τον κόπο κάθε φορά που έχουμε μια γιορτή να έχουμε μαχαιριές στις πλάτες των ανθρώπων και να αγνοούμε ότι κάποιοι άνθρωποι αυτή την στιγμή δίνουν μάχή για την ζωή τους».

2021… ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΡΕΒΕΓΙΟΝ»

Σχέδιο αποτροπής «ρεβεγιόν» Πρωτοχρονιάς , κινητικότητας και συγχρωτισμού, ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει των εορταστικών ημερών. Παρόμοιο αλλά αυστηρότερο από αυτό των Χριστουγέννων σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Για την υλοποίηση του σχεδίου θα χρησιμοποιηθούν 4.000-5.000 αστυνομικοί

Στο στόχαστρο θα βρεθούν βίλες οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχουν νοικιαστεί μέσω Airbnb, προκειμένου να εξελιχθούν ιδιωτικά ρεβεγιόν σε αυτές

Υπό… επιτήρηση θα βρεθούν τα social media μέσω των οποίων διαφημίζονται πάρτι με γνωστούς τραγουδιστές

Αυστηροί θα είναι και πάλι οι έλεγχοι για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας 22:00-05:00

Σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται και ολικό «κλείσιμο» κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας με παράλληλο έλεγχο των κινούμενων οχημάτων για τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης.

Αύριο ενδέχεται να κλείσουν σταθμοί του μετρό και να υπάρξει αναστολή δρομολογίων των συρμών

Σε περιπτώσεις εξακρίβωσης υπεράριθμων συγκεντρώσεων θα ενημερώνονται οι αρμόδιοι Εισαγγελείς και αν κρίνεται σκόπιμο θα ακολουθούν αστυνομικές επεμβάσεις, συλλήψεις και βεβαίωση προστίμων ενώ δεν αποκλείεται η εναέρια επιτήρηση περιοχών με drones.

Ιδιαίτερη ένταση θα έχουν οι έρευνες για «μυστικές» χαρτοπαικτικές λέσχες, καθώς το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχαν φαινόμενα μετατροπής σπιτιών και αποθηκών σε χώρους τέτοιου είδους… ψυχαγωγίας. Εξίσου αυστηρή θα είναι η «αποστείρωση» περιοχών με αυξημένα επιδημιολογικά φορτία κυρίως της Δυτικής Αττικής.

Στατικές αστυνομικές δυνάμεις θα βρεθούν σε όλες τις στολισμένες πλατείες περιοχών της Αττικής για την αποτροπή υπεράριθμων συγκεντρώσεων και «κορωνοπάρτι» και χρήση των ηχητικών μηνυμάτων από τα περιπολικά για την απομάκρυνση συγκεντρωμένων.

Εξίσου εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι σε διόδια, εισόδους και εξόδους των πόλεων, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προσπάθειες μετακίνησης εκτός νομών.

Αστυνομικοί από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες θα προβαίνουν σε περιπολίες και ελέγχους σε εμπορικούς δρόμους περιοχών προκειμένου να εντοπίζουν τυχόν παραβιάσεις των μέτρων εφαρμογής του click away, τήρηση αποστάσεων-χρήσης μασκών, των κανόνων λειτουργίας σε κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια και εμπορικά.

Οι Γενικοί Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές καθώς και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας έχουν έρθει και πάλι σε επαφή με μητροπολίτες, ενώ τοπικοί αστυνομικοί με τους ιερείς, για την πιστή τήρηση των μέτρων.


Με πληροφορία από skai.gr 

Φωτογραφία; fyllokaiftero.gr

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

ΜΕΘ «τέλος»: Σε πανικό η κυβέρνηση από την αποτυχία του lockdown - Το 80% των ανθρώπων πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

 

ΜΕΘ «τέλος»: Σε πανικό η κυβέρνηση από την αποτυχία του lockdown - Το 80% των ανθρώπων πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία οι ΜΕΘ ουσιαστικά έχουν τελειώσει με αποτέλεσμα το τελευταίο δίμηνο, το 80% των θανάτων (3.500 από 4.000) από κορωνοϊό να συμβαίνει εκτός ΜΕΘ, με το σκληρό και πρόωρο lockdown να έχει αποτύχει πλήρως να μειώσει τα κρούσματα και το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει οικονομικά τους Έλληνες. 

Τα επίσημα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, αν και «κρυμμένα» στο πλήθος των δεδομένων της πανδημίας, είναι άκρως αποκαλυπτικά αρκεί κανείς να εξετάσει και να αναλύσει τις νοσηλείες και τα εξιτήρια από τις ΜΕΘ και τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Μέσα σε δύο μήνες, από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 4.013 νεκροί.

Την ίδια περίοδο εξήλθαν από τις ΜΕΘ 580 ασθενείς, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας στις εν λόγω μονάδες είναι της τάξης του 43% με 45% και άρα το ποσοστό επιβίωσης είναι προφανώς 55-57%. Κάνοντας την αναγωγή αυτό σημαίνει πως στις ΜΕΘ το τελευταίο δίμηνο κατέληξαν περίπου 470 με 500 άνθρωποι. Με βάση τους υπολογισμούς, το ποσοστό των ασθενών που κατέληξαν εκτός ΜΕΘ, δηλαδή σε απλές κλίνες Covid, είναι πιθανό να ξεπερνάει το 80%, δηλαδή περίπου οι 3.500 από τους 4.000.

Μάλιστα νέα μελέτη του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (Institute for Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, για την Ελλάδα, μιλά για 12.325 νεκρούς έως τον Απρίλιο με πιθανότητα να φτάσουν και τους 19.000 νεκρούς!

Αυτό επιβεβαιώνει τις καταγγελίες τις αντιπολίτευσεις ότι οι ΜΕΘ έχουν τελειώσει προ πολλού, αφού η κυβέρνηση αντί να τις αυξήσει επέλεξε να επιβάλλει τα πιο πρόωρα και σκληρά lockdown στον κόσμο τα οποία όχι μόνο δεν έριξαν τα κρούσματα αλλά κατέστρεψαν οικονομικά το σύνολο της κοινωνίας. 

Χαρακτηριστικό της «πλάνης» στην οποία βρισκόταν η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το lockdown είναι οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη στις 14 Νοεμβρίου όπου έλεγε πως αν μέχρι 30 Νοεμβρίου πέσουν τα κρούσματα κάτω από τα 500 θα ανοίξουν τη χώρα. Έχουμε φτάσει 30 Δεκεμβρίου (2 μήνες σε Lockdown) και τα κρούσματα βρίσκονται στα 1100, δηλαδή διπλάσια από εκεί που περίμενε η κυβέρνηση να είναι πριν ένα μήνα! 

Φυσικά όσοι είχαν παρακολουθήσει με προσοχή την πανδημία γνώριζαν πως το lockdown απέτυχε την άνοιξη σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία, οι οποίες γι' αυτό τώρα επέλεξαν να μην βάλουν καθολικά lockdown όπως η Ελλάδα.

Με λίγα λόγια η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε κάτι το πρωτοφανές παγκοσμίως. Με τα πρόωρα και υπερβολικά lockdown (οι περιορισμοί νυχτερινής κυκλοφορίας, sms κτλπ δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά στον κόσμο) κατέστρεψε εντελώς την οικονομία και ταυτόχρονα χιλιάδες πολίτες πέθαναν απροστάτευτοι από τον κορωνοϊό.

Ενώ, καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι κυβερνήσεις του κόσμου προσπάθησαν να ισορροπήσουν μεταξύ οικονομίας & υγείας, η ελληνική κυβέρνηση με την πολιτική της «πέτυχε»  το μέγιστο αρνητικό αποτέλεσμα, καταστρέφοντας και τα δύο!

Η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά; Πανικός, μετάθεση του συνόλου των ευθυνών στους λοιμωξιολόγους, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν καταλάβει τι έρχεται και έχουν «αραιώσει» σημαντικά από τα τηλεοπτικά παράθυρα, εκτός μίας-δύο "ιδιαίτερων" περιπτώσεων, και... ανασχηματισμός όπου θεωρεί πως θα «κατευνάσει» την λαϊκή οργή «θυσιάζοντας» έναν-δύο υπουργούς.

 



Pronews.
 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

Απόφαση-σοκ: Ξεκινάει τον Μάρτιο ο πτωχευτικός νόμος - Οι χρεοκοπημένοι από το lockdown Έλληνες θα χάνουν τα σπίτια τους

Απόφαση-σοκ: Ξεκινάει τον Μάρτιο ο πτωχευτικός νόμος - Οι χρεοκοπημένοι από το lockdown Έλληνες θα χάνουν τα σπίτια τους

Τι αποφάσισε ο Κ.Μητσοτάκης με τους τραπεζίτες


Σε μία απόφαση -σοκ κατέληξε η χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με του τραπεζίτες σχετικά με τις ημερομηνίες εφαρμογής του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση, παρά το εκτεταμένο lockdown και την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε, από τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, δηλαδή Μάρτιο για επιχειρηματίες & Ιούνιο για ιδιώτες.

Η τήρηση των ημερομηνιών αποχτά ιδιαίτερη σημασία καθώς οι θεσμοί έχουν ξεκαθαρίσει προς την ελληνική κυβέρνηση  ότι καμία άλλη καθυστέρηση δεν πρέπει να υπάρξει στο συγκεκριμένο αυτό θέμα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει αν ο Πτωχευτικός Κώδικας βγει εκτός χρονοδιαγράμματος.

Kάποιες πηγές υποστηρίζουν πως μια τέτοια καθυστέρηση μπορεί ενδεχομένως και να αναβάλει την εκταμίευση των προκαταβολών από το κοινοτικό Ταμείο Ανάκαμψης, επιβεβαιώνοντας όσους κάνουν λόγο για 4ο κορωνο-μνημόνιο. 

Οι θεσμοί θα αφιχθούν τον Ιανουάριο όπου ξεκινάει και πάλι η διαδικασία της μεταμνημονιακής αξιολόγησης και θα δώσουν σημαντική έμφαση σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς οι οποίοι βρίσκονται σε στάση στο πλαίσιο μη λειτουργίας των δικαστηρίων.

Η οικονομική εξαθλίωση που δημιούργησε το Lockdown της κυβέρνησης έχει οδηγήσει και θα οδηγήσει τους επόμενους μήνες χιλιάδες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες στην χρεωκοπία.

Φυσικά όλοι αυτοί εφόσον χρεοκόπησαν τώρα ή θα χρεοκοπήσουν δεν θα έχουν την ευκαιρία για ένταξη σε κάποια ευεργετική ρύθμιση όπως πχ. ο νόμος Κατσέλη ή άλλων διαδόχων του, αφού θα καταργηθούν όλοι από τον νέο πτωχευτικό. Αυτοί λοιπόν αν χρωστούν σε κάποια τράπεζα και αδυνατούν να πληρώσουν, από 1η Μαρτίου θα δουν το σπίτι τους και την περιουσία τους να βγαίνει στο «σφυρί».

Για να συνεχίσουν αν μένουν στο κατασχεθέν σπίτι τους και να μη μείνουν άστεγοι, αυτοί και οι οικογένειές τους, θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο στην τράπεζα! 

Κάποια από τα πιο μελανά σημεία του νέου ΠΝ, είναι:

1. Αναζήτηση, κατάσχεση, καθώς και πλειστηριασμός οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του οφειλέτη, ακόμη και παντελώς άσχετου με την δανειακή σύμβαση. Δεν εξετάζεται καν ο τρόπος απόκτησής του, π.χ. από κληρονομιά.

2. Ορισμός συνδίκου της πτώχευσης μόνο για την πλευρά του πιστωτή.

3. Δυνατότητα μίσθωσης του κατασχεθέντος ακινήτου για 12 έτη, με ύψος μισθώματος επιλογής του πιστωτή. Το εξωφρενικό βέβαια είναι η δυνατότητα επαναγοράς του ίδιου ακινήτου σε τιμή που επίσης θα καθορίσει ο πιστωτής, μονομερώς.

4. Δήμευση περιουσιακού στοιχείου νομικών προσώπων μετά από 120 ημέρες και άγονο πλειστηριασμό.

Η  Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, είχε βγάλει ανακοίνωση στις 14 Νοεμβρίου που περιέγραφε την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι έμποροι και ζητούσε αναστολή του νόμου, κάτι που όμως δεν συγκίνησε την κυβέρνηση.

«Με βάση μετρήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο, το 79% των επιχειρήσεων δήλωσε μείωση τζίρου, με την μείωση να φτάνει κατά μέσο όρο 46%, ενώ 117.000 θέσεις εργασίας είχαν ήδη χαθεί. Οι προοπτικές που καταγράφονταν τον Ιούλιο ήταν ζοφερές, με τη 1 στις 4 επιχειρήσεις να δηλώνει πως το δεύτερο εξάμηνο δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και το ενοίκιο.

Επίσης, η 1 στις 5 δήλωνε πώς δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις ασφαλιστικές και φορολογικές της υποχρεώσεις. Η επιβολή του δεύτερου λοκ ντάουν και η περιρρέουσα αβεβαιότητα για το προσεχές διάστημα επιδεινώνει έτι περαιτέρω μια ήδη ζοφερή κατάσταση", αναφέρει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΒΕΕ.

Στην επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι ο νέος πτωχευτικός νόμος έχει προγραμματιστεί να ισχύει 22 εργάσιμες ημέρες από τη λήξη του δεύτερου lockdown στις 30 Νοεμβρίου 2020 και αιτείται την αναστολή εφαρμογής του νόμου έως την 17η Ιουλίου 2021.....»


Pronews

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

Οι λοιμωξιολόγοι «τρέμουν» τη λαϊκή οργή: «Αν βάλουμε πιο σκληρό lockdown θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη» BINTEO

Οι λοιμωξιολόγοι «τρέμουν» τη λαϊκή οργή: «Αν βάλουμε πιο σκληρό lockdown θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη»

 Ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νικόλαος Σύψας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, παραδέχθηκε ουσιαστικά πως οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται μία κοινωνική έκρηξη λόγω των σκληρών απαγορεύσεων που έχουν επιβάλει και αυτό είναι που τους αποτρέπει να «κλειδώσουν» ακόμα περισσότερο τους πολίτες! 

Ο κ. Σύψας δήλωσε ότι η επιτροπή κρατάει κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο γιατί θέλει να είναι «σίγουρη».

​«Περιμένουμε να δούμε και ποια θα είναι η επίπτωση των γιορτών. Βλέπω τον συνωστισμό αυτές τις ημέρες, ελπίζω οι συνέπειες να μην είναι τέτοιες που να μας αναγκάσουν να πάρουμε σκληρά μέτρα. Είμαστε ένα χρόνο σε πανδημία και ο κόσμος έχει κουραστεί. Ένα σκληρό lockdown ίσως φέρει την έκρηξη του κόσμου. Προσπαθούμε οι εισηγήσεις μας να έχουν μια ισορροπία και να βρούμε τη χρυσή τομή», ομολόγησε.

 Ο κ. Σύψας προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως  η επιτροπή θέλει να ανοίξουν τα σχολεία αλλά... «περιμένει».

«Η επιτροπή ήταν ομόφωνη στο ότι θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία. Δεν ξέρουμε την επίδραση των εορτών στην επιδημία και δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να τα ξανακλείσουμε. Για αυτό αποφασίσαμε ότι θα περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα αμέσως μετά τις γιορτές και θα κάνουμε εισηγήσεις στην κυβέρνηση για τα σχολεία. Θα μιλήσουμε ξανά πριν τα Θεοφάνεια.

​Στην επιτροπή εχτές ήρθε η υπουργός Παιδείας και μας παρουσίασε ένα σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων που περιλαμβάνει testing παιδιών και δασκάλων. Είναι ένα ασφαλές σχέδιο. Το πότε, όμως θα γίνει το άνοιγμα θα αποφασιστεί μετά την Πρωτοχρονιά. Δεν έχουμε ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Η επιτροπή αποτελείται από 31 επιστήμονες και κάνουμε σύνθεση απόψεων για να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση», πρόσθεσε.

Όπως δείχνει αυτή η παραδοχή ταυτόχρονα με την προσπάθεια δικαιολόγησης οι λοιμωξιολόγοι αντιλαμβάνονται πως η κοινωνία «βράζει» εναντίον τους, λόγω των σκληρών κι ανώφελων απαγορεύσεων που επιβάλουν και φοβούνται μία «έκρηξη».

Το περίεργο είναι πως οι μόνοι που δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία, είναι οι άνθρωποι της κυβέρνησης οι οποίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τα σκληρά lockdown, παρά την οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση που έχει προκαλέσει. Άραγε έχουν αναλογιστεί τι θα συμβεί το 2021 όταν θα ζητήσουν τον «λογαριασμό» από τους Έλληνες πολίτες που οι ίδιοι κατέστρεψαν οικονομικά; 

Δείτε το βίντεο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com

 





 

 

Διαλύουν την Αγορά!!! Παγώνη: «Όποιος μιλάει για άνοιγμα δεν είναι σοβαρός» – ΒΙΝΤΕΟ


Τι θα γίνει με τα σχολεία...

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την… ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος μιλάει τώρα για άνοιγμα, δεν μπορεί να είναι σοβαρός».

Την ίδια ώρα η Αγορά υποφέρει, κάτι που δεν δείχνει να απασχολεί την Επιτροπή των «ειδικών».

Πρόσθεσε δε, ότι το σύστημα Υγείας θα δεχτεί μεγάλη πίεση το επόμενο διάστημα.

«Τώρα, στο δεύτερο lockdown, η προσέλευση non covid ασθενών γίνεται κανονικά στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown που είχαν πάει όλα πίσω. Και καλά κάνει ο κόσμος κι έρχεται. Πρέπει να γίνουν χειρουργεία, να προχωρήσει η διαδικασία, να γίνουν οι εξετάσεις. Πρέπει να ενισχυθούν οπωσδήποτε τα νοσοκομεία», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε «είναι πάνω από 2.500 ασθενείς στις απλές κλινικές covid και πολλοί απ’ αυτούς δυστυχώς θα διασωληνωθούν. Όποιος λέει ότι πρέπει να ανοίξουμε στις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν είναι σοβαρός. Αυτό θα πρέπει να το δούμε λαμβάνοντας υπόψιν τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και στην αρχή της επόμενης. Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, θα πιεστεί το σύστημα, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα».

Δείτε κυρίως από το 4.46:

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, οι ειδικοί έχουν χωριστεί σε «στρατόπεδα» και δεν φαίνεται προς το παρόν να βρίσκεται η «χρυσή τομή». Ενδεικτικό της διαφωνίας που υπήρξε στους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων είναι ότι η συνεδρίαση που είχαν ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στις 14:30 και κράτησε πάνω από 5 ώρες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση επιμένει να θέλει να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

.

 

el.gr 

Γίνε ο ρεπόρτερ μας για την κρατική αυθαιρεσία: fyllokaiftero@gmail.com