25 Απριλίου 2023

Α.Μυλωνάκης: Ζητά έλεγχο για τα 5,4 εκατ. ευρώ που έλαβε η Ελληνική Λύση ως κρατική χρηματοδότηση


Οι βουλευτές ήταν υποχρεωμένοι να επιστρέφουν ως «μαύρα» μέρος του μηνιαίου τους μισθού

Α.Μυλωνάκης: Ζητά έλεγχο για τα 5,4 εκατ. ευρώ που έλαβε η Ελληνική Λύση ως κρατική χρηματοδότηση

Ο πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, απειλεί να ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» για τα οικονομικά του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, αποκαλύπτοντας πως οι βουλευτές ήταν υποχρεωμένοι να επιστρέφουν ως «μαύρα» μέρος του μηνιαίου τους μισθού.

Παράλληλα, ο πρώην βουλευτής αφήνει υπόνοιες για την ορθή διαχείριση της κρατικής χρηματοδότησης και ζητά να υπάρξει οικονομικός έλεγχος.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις το κόμμα Βελόπουλου από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2023 έλαβε από το κράτος ως τακτική χρηματοδότηση και οικονομική στήριξη για το μορφωτικό του ίδρυμα 5.400.451,68 ευρώ.

Πρόκειται για ποσά που υπολογίζονται με βάση τα ποσοστά που έλαβε το κόμμα στις εκλογές του 2019, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

elliniki-liis-pinakas

Να σημειωθεί ότι η επίσημη επωνυμία του κόμματος είναι «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» που παραπέμπει σε μονοπρόσωπη πολιτική επιχείρηση.

Καταγγελίες Μυλωνάκη

Από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάκης συνεχίζοντας τον σφοδρό πόλεμο που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα αποκάλυψε πως «δίναμε 1.500 ευρώ το μήνα. Για τα 1.000 γινόταν απευθείας παρακράτηση από την μισθοδοσία μας ενώ τα υπόλοιπα 500 ευρώ τα δίναμε “μαύρα” σε φάκελο. Από εμένα μόνο ήταν 1.500 επι δώδεκα μήνες επι τέσσερα χρόνια, δηλαδή 72.000 ευρώ εκ των οποίων τα 24.000 ευρώ “μαύρα”. Τι έγιναν αυτά τα χρήματα;» .

Τις καταγγελίες επανέλαβε και στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών λέγοντας «είμαστε σε ένα κομματικό μηχανισμό που διαχειρίζεται χρήματα άρα εκτός από όλα τα άλλα είναι και οικονομικό το θέμα γιατί τα λεφτά τα οποία διαχειρίζεται ένα κόμμα δεν είναι δικά του. 800.000 ευρώ είναι η επιχορήγηση το χρόνο, 200.000 ευρώ δίνονται για το μορφωτικό ίδρυμα του κόμματος.

Είναι επίσης τα χρήματα τα οποία δίνουν οι βουλευτές γιατί αυτά φορολογούνται στους βουλευτές. Εμείς δίνουμε 1.500 το μήνα, 1.000€ τα παίρνει το κόμμα κατευθείαν από τη μισθοδοσία και τα 500€ είναι μαύρα σε ένα φάκελο. Δεν προβλέπεται πάνω από 1.000€, αν δείτε αυτά που σημειώνουμε όταν πάει στο λογιστήριο της Βουλής δεν μπορεί να πάρει πάνω από 1.000€. Εικάζω ότι χρησιμοποιούνται για το κόμμα αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται; Δεν κατηγορώ κανέναν».

Μυλωνάκης για Βελόπουλο

Πάντως, ο κ. Μυλωνάκης απαντώντας στο γιατί δεν κατήγγειλε νωρίτερα όσα σήμερα αναφέρει, είπε: «Είχα εμπιστοσύνη, τώρα έχασα την εμπιστοσύνη μου. Πήγαν να με σπιλώνουν, τώρα αμύνομαι για την τιμή μου. Δεν κάνω μηνύσεις ούτε αγωγές εγώ, εγώ θα ζητήσω να γίνει έλεγχος των οικονομικών του κόμματος να δούμε που πήγαν τα λεφτά. Με αποδείξεις κλπ. Δεν έχω εμπιστοσύνη, όταν κορόιδευε, όταν παραμύθιασε, όταν τον φίλο υποτίθεται που είχε και τώρα με αποκαλεί ο τέως, με αποκαλεί πολιτικό σκουπίδι, με αποκαλεί ψεύτη και διεφθαρμένο άρα πρέπει να δικαιολογήσει ότι είμαι διεφθαρμένος. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, εγώ ζητάω έλεγχο γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη».

Παράλληλα, ο ίδιος εκτιμά ότι ο κ. Βελόπουλος τον «εξόρισε» από το κόμμα και την εκλογική του περιφέρεια γιατί θέλει να τοποθετήσει ως υποψήφιο στην Ανατολική Αττική τον λογιστή του κόμματος.

«Αυτό το κόμμα πλέον μου δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί σαν μια πολιτική εγκληματική οργάνωση η οποία έχει σκοπό τη δολοφονία χαρακτήρων, σπίλωση υποψηφίων και βουλευτών. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει» σημειώνει ο κ. Μυλωνάκης.


.

Με πληροφορίες από το pronews.gr

 

 



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!



 ΧΟΡΗΓΟΙ

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 

«Έφυγε» ξαφνικά, αιφνίδια, αναπάνδεχα, και απροδόκητα στα 51 του ο φιλόλογος Νίκος Παπαγεωργίου



Υπηρέτησε για πολλά χρόνια στα Λύκεια της Καστοριάς, όπου είχε διοργανώσει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων

Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα και σε όσους εμπλέκονται στα πολιτιστικά δρώμενα της Λαμίας καθώς “έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή ο 51χρονος φιλόλογος Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε στο Λύκειο Καμένων Βούρλων ενώ είχε διατελέσει και Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας όπου είχε διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων σχετικών με το βιβλίο και τον πολιτισμό.

Ο 51χρονος εκπαιδευτικός ταλαιπωρούνταν το τελευταίο χρονικό διάστημα από προβλήματα υγείας ενώ παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση την τελευταία εβδομάδα οπότε και νοσηλεύτηκε σε Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας όπου και κατέληξε. 

Η αιφνίδια επιδείνωση οφείλετε στα σκευάσματα φερόμενα ως εμβόλια ..τα πειραματικά!!, καλπάζων καρκίνος.

Οι συνάδελφοί του και οι μαθητές του στο Λύκειο Καμένων Βούρλων τον αποχαιρετούν με τα παρακάτω λόγια:

“Με βαθιά συντριβή και οδύνη πληροφορούμαστε σήμερα την απώλεια του αγαπητού μας συναδέλφου και εξαίρετου εκπαιδευτικού, Νίκου Παπαγεωργίου. Αισθανόμαστε έντονα την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους αγαπημένους του ανθρώπους, στους γονείς και τη μονάκριβη κόρη του. Χρόνια τώρα στο ίδιο σχολείο, σε αντικρινά γραφεία μοιραστήκαμε μαζί του καθημερινές χαρές και δυσκολίες, κοινές αναζητήσεις και όνειρα για τη διδασκαλία και την εκπαίδευση. Υπήρξε ένας ιδιαίτερα διακριτικός και ευγενής άνθρωπος, πάντα στο πλευρό των μαθητών του και των συναδέλφων του.

Αγαπημένε μας Νίκο θα σε θυμόμαστε για πάντα!”

Ποιος ήταν ο Νίκος Παπαγεωργίου:

Γεννήθηκε το 1972 στην Κομοτηνή από οικογένεια εκπαιδευτικών. Αποφοίτησε το 1994 από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μάστερ) στις Κλασικές Σπουδές από το University College London το 1995. Ακολούθως, το 2000 αναγορεύτηκε διδάκτωρ κλασικής φιλολογίας του Royal Holloway, University of London. Δίδαξε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για έξι χρόνια (2003-2009) το μάθημα «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο».





Διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το 2004 και αργότερα μετατέθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Ήταν κάτοικος Λαμίας από το 2010. Διατέλεσε μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας από το 2012 ενώ, από το 2015 μέχρι και το 2019, υπηρέτησε με την ιδιότητα του Προέδρου.

Συνεργάστηκε με πολλούς διαπρεπείς Έλληνες λογοτέχνες, συνθέτες και ερμηνευτές, σε παρουσιάσεις και αφιερώματα που επιμελήθηκε.

Πηγή 

Σχετικό άρθρο:

Επίσημη ομολογία από τον ΕΟΦ: Τα πειραματικά εμβόλια Covid-19 σκότωσαν τουλάχιστον 63 Έλληνες μέχρι το 2022! – 49 από της Pfizer

 

Ο δήμος Καστοριάς “μπλοκάρει” πολίτες από την επίσημη σελίδα του



 

Σε αναίτιο μπλοκάρισμα πολίτη και την διαγραφή σχολίου από την επίσημη σελίδα του, προχώρησε ο Δήμος Καστοριάς, όπως μας αναφέρει αναγνώστρια.

Το σχόλιο αφορούσε την πολυδιαφημισμένη σελίδα του Δήμου Καστοριάς, discoverkastoria.gr. Η αναγνώστρια απλά επεσήμανε ότι το Καλεντάρι των Εκδηλώσεων είναι άδειο και δεν ανανεώνεται, κάτι το οποίο ισχύει μέχρι και σήμερα (24/04), αφού η τελευταία ενημέρωση της ιστοσελίδας έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2023. Μέσα σε λίγα λεπτά ο διαχειριστής της σελίδας, διέγραψε το σχόλιο και μπλόκαρε την συγκεκριμένη αναγνώστρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχόλιο δεν ήταν ούτε υβριστικό ούτε προσβλητικό όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Διαβάστε το κείμενο που μας έστειλε η αναγνώστρια:

Ελευθερία λόγου μόνο για όσους χειροκροτούν;

Τι συμβαίνει όταν τα σχόλια πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Καστοριάς σβήνονται και οι πολίτες μπλοκάρονται;

Έχουν δικαίωμα οι δημότες να ασκούν κριτική και να θέτουν ερωτήσεις στον δήμαρχο Καστοριάς ή τα σχόλια είναι αποδεκτά μόνο για όσους χειροκροτούν;

Ή έχουμε φτάσει σε ένα καθεστώς όπου η ενημέρωση προς τους δημότες, ακόμα κι αν είναι ελλιπής ή αναληθής επιβάλλεται χωρίς αντίλογο;

Είναι λυπηρό αλλά και επικίνδυνο όταν οι πολίτες φιμώνονται και η αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει ρόλο τιμωρού προς όλους όσοι ελέγχουν, αξιολογούν και δημόσια θέτουν ερωτήματα.

Το σχόλιο αυτό γίνεται με αφορμή το σβήσιμο και το αναίτιο μπλοκάρισμα δημότη του Δήμου Καστοριάς, όπως φανερώνει η παρακάτω εικόνα, όπου και το σχόλιο σβήστηκε και ο χρήστης μπλοκαρίστηκε ώστε να μην μπορεί ούτε να δει ούτε να σχολιάσει τις αναρτήσεις στο επίσημο προφίλ του σημερινού Δήμου Καστοριάς.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το σχόλιο που έκανε στην σελίδα του δήμου Καστοριάς

 

By
mpetskas team



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! 

Διαβάστε και το: