02 Μαΐου 2023

Καστοριά Το κόψιμο δυο δέντρων στα κοιμητήρια της πόλεως το παρουσιάζουν ως ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ - και ένας ιδιόκτητος γερανός για εμφάνιση..να μοστράρει ημέρες τώρα -

 

Το κόψιμο  δυο δέντρων στα κοιμητήρια  της πόλεως το παρουσιάζουν ως ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ - και ένας ιδιόκτητος γερανός για εμφάνιση..να μοστράρει ημέρες τώρα.!!!

Για να εμφανίσει ο τέως βουλευτής της Καστοριάς την Καστοριά σαν ένα απέραντο εργοτάξιο όπως δήλωσε πριν μερικές ημέρες όπως τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλεως της Καστοριάς, υποτιμώντας προφανώς την νοημοσύνη των πολιτών

Το ίδιο συμβαίνει σε παραλλαγή σε όλη την χώρα, ένα μηχάνημα δομικών εργασιών, η χωματουργικών εργασιών στημένο στην άκρη , και μια πινακίδα ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ!!

 

Κατά την εργασία κοπής των δένδρων από ιδιόκτητο συνεργείο και μάλλον όχι πιστοποιημένο όπως θα έπρεπε να είναι η ανάθεση αυτή σε έναν ΔΑΣΕ και με άδεια του οικείου δασαρχείου, αυτά τα γνωρίζει η δασολόγος υποψήφια της ΝΔ Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πολύ καλά.

Η πτώση κλαδιών πάνω στα μνημεία των πολιτών είναι ένα θέμα....

Το σημείο  είναι απέναντι από την ΑΑΔΕΕ  όπως βλέπουμε στις εικόνες.


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!



 ΧΟΡΗΓΟΙ

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        


Ξεκίνησαν οι αγωγές από τα θύματα των εμβολίων κατά Covid-19 – Στο «σκαμνί» κάθεται η τουρκικής ιδιοκτησίας Biontech συνεταίρος της Pfizer

Το υπουργείο υγείας της Γερμανίας μιλά για πιθανές επιπτώσεις - Τι απαντούν οι εταιρείες

Ξεκίνησαν οι αγωγές από τα θύματα των εμβολίων κατά Covid-19 – Στο «σκαμνί» κάθεται η τουρκικής ιδιοκτησίας Biontech συνεταίρος της Pfizer

Οι δίκες από αγωγές πολιτών που νόσησαν από τα εμβόλια κατά Covid-19, είναι πλέον χιλιάδες σε όλο το0ν κόσμο, Στην Γερμανία η πρώτη αστική δίκη για αποζημιώσεις είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου, όμως αναβλήθηκε για τις 7 Ιουλίου.

Το περιεχόμενο της αγωγής που στρέφεται κατά της εταιρείας Biontech, περιλαμβάνει αξιώσεις αποζημίωσης για ηθική και σωματική βλάβη. Ακόμη, δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία φέρονται να εκπροσωπούν τριψήφιο αριθμό ατόμων σε αντίστοιχες αγωγές, με εναγόμενες διάφορες εταιρείες παραγωγής εμβολίων.

Το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI), το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των εμβολίων, θεωρεί ως «επιπλοκή του εμβολίου» μια ανεπιθύμητη αντίδραση που εμφανίζεται μετά τον εμβολιασμό, η οποία, πρώτον, μπορεί να σχετίζεται αιτιωδώς με τον εμβολιασμό και δεύτερον, υπερβαίνει τα συμπτώματα αντίδρασης. Ως «βλάβη από το εμβόλιο» με τη στενότερη έννοια χαρακτηρίζονται «οι υγειονομικές και οικονομικές συνέπειες» αυτής της επιπλοκής.

Οι «σοβαρές παρενέργειες» ορίζονται νομικά ως επιπτώσεις του εμβολίου «που είναι θανατηφόρες ή απειλητικές για τη ζωή, απαιτούν νοσηλεία ή παράταση της νοσηλείας, οδηγούν σε μόνιμη ή σοβαρή αναπηρία, ανικανότητα και συγγενείς ή γενετικές ανωμαλίες».

Ποιες επιπτώσεις είναι γνωστές;

Το PEI απαριθμεί τις ακόλουθες σοβαρές επιπλοκές του εμβολιασμού: την καρδιακή νόσο μυοπερικαρδίτιδα, ενδεχόμενες θρομβώσεις στον εγκέφαλο ή και αλλού, την παράλυση του προσώπου, ένα είδος μυϊκής αδυναμίας που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Barré και την εξασθένιση της ακοής.

Από τότε που ξεκίνησε ο εμβολιασμός, έχουν γίνει συνολικά 183.000.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch. Το ποσοστό των αναφορών ήταν 1,8 ανά 1.000 δόσεις εμβολίου, ενώ για τις ύποπτες περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών και επιπλοκών ήταν 0,3 αναφορές ανά 1.000 δόσεις εμβολίου.

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ισχύουν οι ίδιοι κανόνες ευθύνης όπως και για άλλα φάρμακα. Η εταιρεία μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη εάν για παράδειγμα υπάρχουν ελαττώματα στην παραγωγή. Η ουσία του θέματος έγκειται στην αιτιώδη συνάφεια: μπορεί η βλάβη να αποδοθεί αιτιωδώς στον εμβολιασμό;

Τι λένε οι εταιρείες;

Η εταιρεία Biontech, συνεταίρος της Pfizer, τουρκικής ιδιοκτησίας τονίζει βέβαια ότι «μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποδειχθεί αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των παρουσιαζόμενων βλαβών στην υγεία και του εμβολιασμού σε καμία από τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν».

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ευθύνη μας ως παρασκευαστές εμβολίων».

Με πληροφορία από το pronews.gr
 
 

Διαβάστε και το: kastorasnews.blogspot.com



 

 

Μια επιτυχία της Αστυνομικής Δνσης Καστοριάς (Φωτογραφίες)


ΟΔΟΣ: «Η Καστοριά βουλιάζει»

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Καστοριάς ΟΔΟΣ


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 13.10.2022 | 1144


Επανερχόμενος ["εδώ"] για μια ακόμη φορά στο θέμα υποβάθμισης της εισόδου της Καστοριάς από το Δισπηλιό, ο βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, δείχνει να επιμένει ότι κομίζοντας την δική του άποψη, όπως και την άποψη 33 πολιτών από τους 34  (!) σύμφωνα με τον δικό του υπολογισμό και μέτρημα ενδιαφερόμενων της παραλίμνιας ζώνης, είναι όχι μόνο νόμιμο αλλά και ηθικό να επιμένει. 

Να αντιμετωπισθεί δηλαδή η είσοδος της Καστοριάς, η βιτρίνα της πόλης ως επαρχιακό δίκτυο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καταστροφικό οπωσδήποτε σε σχέση με την εκμετάλλευση της παραλίμνιας γεωγραφικής ζώνης. 

Η επαναφορά του ίδιου θέματος που έχει εγκλωβίσει πολιτικά τον κυβερνητικό βουλευτή σε άκαμπτες θέσεις, δεν περιορίζεται μόνο στο καθεαυτό τεχνικό θέμα. Που σε κάθε περίπτωση είναι μείζον: Αν κατισχύσουν αυτές οι απόψεις θα καταστραφεί η είσοδος από το Δισπηλιό και η υπερ-εκμετάλλευση θα προκαλέσει περαιτέρω και για πάντα καταστροφή στην «παλιά» Καστοριά που είναι ήδη έρημη. 

Είναι επιπλέον και ουσιαστικά πολιτικό: Καθώς κάθε νόμιμη άποψη για τον βουλευτή είναι απαραίτητα και ηθική όταν η πλειοψηφία τάσσεται για ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος. Πόσο μάλλον, όταν η νομιμότητα είναι και η ίδια σχετική. 

Αν αποφάσιζε ηθικά η πλειοψηφία με βάση τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης και τις θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα παραιτούνταν από την προσπάθεια ένταξης της Ελλάδος στην ΕΟΚ, ούτε θα επανέφερε την χώρα στις τάξεις του ΝΑΤΟ. Θα ήταν σήμερα η Ελλάδα κάτι σαν Ουκρανία. 

Στο προκείμενο θέμα, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ένα ευρύτερο κοινωνικό και τοπικό ζήτημα, που σχετίζεται με το μέτρο της εκμετάλλευσης και κατάχρησης στην ανοικοδόμηση, το παρελθόν και το μέλλον της πόλης της Καστοριάς ως πιγκ-πογκ μεταξύ στρατοπέδων. 

Η παρέμβαση μάλιστα του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργίου Κασαπίδη που σε σχόλιό του παρατήρησε δηκτικά ότι «ο νόμος ορίζει ότι πρωτεύουσες το νομών θα πρέπει να συνδέονται με το εθνικό οδικό δίκτυο μεταξύ τους, η Καστοριά δεν εξαιρείται και δεν υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής, έτσι ώστε να υποβιβαστεί ο δρόμος Δισπηλιό-Καστοριάς. Δεν μπορούμε να δίνουμε υποσχέσεις χωρίς να έχουν περιεχόμενο», στην πραγματικότητα συσκότισε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. 

Είναι πιθανό να εξελίσσεται… τιτανομαχία μεταξύ των οικονομικών παραγόντων. Των αφεντικών της περιοχής.

Αν —ο μη γένοιτο— συμβαίνει κάτι τέτοιο, το πρόβλημα είναι ακόμη χειρότερο. Και σίγουρα όχι και τόσο ηθικό. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Οκτωβρίου 2022, αρ. φύλλου 1144.



* * *

ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

[…] Τα παθήματα δεν φαίνεται να έγιναν μαθήματα στην Καστοριά. Όταν (και πάλι επί Νέας Δημοκρατίας αλλά και ΠαΣοΚ) υπάκουοι στα κελεύσματα, τις πολιτικές εξαγορές και θωπείες κάποιων άλλων 33 ίσως, με τα σκανδαλώδη δάνεια της διαφθοράς του συστήματος και αργότερα τις πιο προκλητικές δωρεάν ρυθμίσεις και απαλλαγές, κατέστρεψαν την γούνα, άφησαν άνεργους χιλιάδες κατοίκους της Καστοριάς που ερήμωσε, της πήραν κάθε ελπίδα για το μέλλον, ζητούν και «τα ρέστα» κι’ από πάνω, προσπαθώντας απ’ όπου δύνανται και μπορούν να πάρουν και την ρεβάνς με οποιονδήποτε τίμημα και τρόπο. Άλλωστε εξ αιτίας της καταστροφής της γούνας, γέμισε ο τόπος άεργους και χρεωμένους που κατέφυγαν στην πολιτική, τις εκλογές και τα αξιώματα.

[...] Eίναι σαν ο βουλευτής, ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης επικαλεστούν αύριο τις φωνές αγωνίας και αγανάκτησης των ιδιοκτητών και κληρονόμων των σε πολλές περιπτώσεις καθ’ υπερβολή διατηρητέων ακινήτων της Καστοριάς που είναι εκατοντάδες και όχι απλά 33 (του κ. Τζηκαλάγια) και παρουσιάζουν ως εύλογο και δίκαιο το αίτημά του να ισοπεδωθούν όλα, να καταργηθούν οι συντελεστές και οι περιορισμοί δόμησης. Να μπορούν να ανεγείρουν ουρανοξύστες και να εκμεταλλεύονται κατά το προσωπικό τους δοκούν, την ιδιοκτησία τους. 
ΟΔΟΣ 16.9.2021 | 1095


 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!