05 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα: Από 17 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τους δικαιούχους

ypourgiko-mitsotakis20

Θα δοθούν 700 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά - Στόχευση στους ασθενέστερους, στήριξη σε όλους - Δείτε τους δικαιούχους και τα κριτήρια

Κοινωνικό «μέρισμα» και υπερπλεόνασμα από πραγματική «υπεραπόδοση» της ελληνικής οικονομίας, με φοροελαφρύνσεις και όχι διαρκή υπερλιτότητα, θα μοιραστούν εφέτος 250.000 ελληνικά νοικοκυριά. Από επτακόσια ευρώ θα λάβουν όσοι τα έχουν απολύτως ανάγκη, κάνουν φορολογική δήλωση τουλάχιστον 10 χρόνια στην Ελλάδα και δεν κρύβονται πίσω από την φοροδιαφυγή:

- πολύτεκνες οικογένειες που μεγαλώνουν 4 και 5 ή περισσότερα παιδιά με εισόδημα έως 20.000,

- σπιτικά με έναν ή και τους δύο γονείς άνεργους, αλλά και

- γονείς που έχουν την φροντίδα παιδιού με διαπιστωμένη αναπηρία.

Επτακόσια ευρώ δεν έχουν τόση σημασία, όσο έχει σημασία η επιλογή των ανθρώπων που θα τα λάβουν. Για να φτάσουν στους δικαιούχους τα λεφτά, ο κ.Χρηστος Σταϊκούρας προανήγγειλε και τρεις «κόφτες», που θα αποτυπωθούν στην ειδική απόφαση που θα εκδοθεί:

§ Τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς να διαμένει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη. Πρέπει να έχει υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία.

§ Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

§ Το σύνολο των καταθέσεων του νοικοκυριού, σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών, να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών η υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου. Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Σταϊκούρας ετοιμάζεται παρόμοια με την περσινή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ κυρίως επειδή είναι απαραίτητη η δήλωση του iban.

Κατά την εκτίμηση του η διαδικασία που θα ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί στις 26 του μήνα ώστε να καταβληθούν τα χρήματα πριν από τις 31 του μήνα.

«Υπεραπόδοση» αντί «υπερλιτότητα»

Ξεχωριστή σημασία πάντως έχει, όχι μόνον το ίδιο το υπερπλεόνασμα, αλλά και το πώς αυτό προκύπτει σε σχέση με άλλες χρονιές:

1. Τα 175 εκατομμύρια ευρώ υπερπλεόνασμα δεν εντυπωσιάζουν. Πέρυσι τον Δεκέμβριο η τότε κυβέρνηση μοίραζε τα 4πλάσια (800 εκατ ευρώ) σε 3 εκατομμύρια συνταξιούχους,(και όχι σε 1 εκατομμύρια δικαιούχους.

Με μια μεγάλη διαφορά: τον Δεκέμβριο του 2018 δεν πλησίαζαν εκλογές, ούτε μοιράστηκαν από το Πάσχα ήδη 1,1 δισεκατομμύριο σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους. Αντιθέτως οι στερήσεις 11 μηνών οδηγούσαν σε ένα υπερπλεόνασμα που ξεπερνούσε κατά σχεδόν 2 δις. ευρώ ακόμα και την μνημονιακή υποχρέωση για πλεονάσνατα 3,5%.

2. Η υπέρβαση του στόχου για τα πλεονάσματα προερχόταν μέχρι πέρυσι από την «υπεραπόδοση» της λιτότητας αντί της Οικονομίας. Μιας Οικονομίας που από το 2017 λεγόταν πως θα φτάσει σε Ανάπτυξη 2%, αλλά ποτέ δεν άγγιξε αυτό το όνειρο.

Αντίθετη όμως ήταν η πορεία φέτος, όπως την περιέγραψε ο Χρήστος Σταϊκούρας χθες στη Βουλή:

- Στις 15 Μαΐου 2019, λίγες μερες πριν τις εκλογές, ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευκλειδης Τσακαλώτος έλεγε για την λεγόμενη «13ης σύνταξης»: «Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο δημοσιονομικό χώρο, είναι 1,1 δισ. ευρώ για το 2019 και αυτός εξαντλήθηκε. Αν εσείς (η ΝΔ) πιστεύετε ότι είναι μεγαλύτερος,να μας πείτε πού θα κόψετε». Δηλαδή πριν τελειώσει η χρονιά και φανεί αν περίσσεψαν και πόσα, δόθηκαν 1,1 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους.

- Στις 7 Ιουλίου, όχι μόνο δεν παρέλαβε δημοσιονομικό χώρο (υπερπλεόνασμα) η νέα κυβέρνηση, αλλά βρήκε και δημοσιονομικό κενό, περίπου 400 εκατ. ευρώ για το 2019. Το αποκάλυψε έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου (το οποίο έφεραν στο φως η εφημερίδα το ΘΕΜΑ και το business stories) που μιλούσε για δημοσιονομικό κενό 396 εκατ. ευρώ.

- Στους μήνες που ακολούθησαν, η νέα κυβέρνηση υπερκάλυψε το «κενό» αυτό. Στο β΄εξάμηνο συνολικά ως τώρα δημιούργησε, χωρίς πρόσθετα μέτρα λιτότητας, επιπλέον δημοσιονομικό χώρο 1 δισ. ευρώ, μαζί με το «μαξιλάρι ασφαλείας» για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου.

- Αντί να μοιράσει …«14η σύνταξη» τον Δεκέμβριο, με κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση διέθετε μεγάλο μέρος του πλεονάσματος. Ποιοι ωφελήθηκαν και πόσο στους τελευταίους 6 μήνες; ‘Όλοι χωρίς εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση:

Α) Μείωσε τον ΕΝΦΙΑ. Κόστος 205 εκατ. ευρώ. Στόχος, να στηριχθούν μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας.

Β) Καταβάλλει εμπροσθοβαρώς αυξημένο επίδομα θέρμανσης. Κόστος 68 εκατ. ευρώ. Στόχος, τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Γ) Μείωσε την προκαταβολή φόρου για τα νομικά πρόσωπα. Κόστος 138 εκατ. ευρώ. Στόχος όλες οι επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες.

Δ) Κάλυψε έκτακτες δαπάνες σε εθνική άμυνα, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Κόστος; 61 εκατ. ευρώ. Στόχος, η ασφάλεια και η καθημερινότητα των πολιτών.

Ε) Κάλυψε οφειλές στη ΔΕΗ. Κόστος; 200 εκατ. ευρώ. Στόχος η διάσωση του οργανισμού, επ’ ωφελεία του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.

Και παρά τις παροχές συνολικά 1,7 δις. ευρώ η κυβέρνηση χορηγεί και έκτακτη ενίσχυση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Κόστος 175 εκατ. ευρώ με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
 
 
 
Δείτε επίσης
 
 
 
protothem.gr

Δυτικομακενονικές αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού για να φαγωθούν με τυριά, μέλι ή και μαρμελάδα

Υλικά:
1 ποτήρι γιαούρτι
3 κουταλάκια μπέκιν
2 αυγά
1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.


Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!
Τρώγονται ζεστά ή κρύα!




Χρυσές Συνταγές
Ζουζουνομαγειρέματα
Biokot - Bioflorina
Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 70% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με παραγγελίες άνω των 20€Αγορ...
Δείτε περισσότερα

Γιατί ήταν λάθος η συνάντηση στο Λονδίνο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στον παρόντα χρόνο

Δημοσίευση 5/12/2019 12:30

Γράφει ο Μανώλης Μάνου

 Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε χθές αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Γουότφορντ, 25 μίλια έξω από το Λονδίνο είναι ένα λάθος, το οποίο δεν έπρεπε να γίνει.

Η συνάντηση αυτή έγινε όπως είναι γνωστό με αίτημα του Τούρκου προέδρου, και έπρεπε να είχε απορριφθεί στη παρούσα φάση κατά την οποία η τούρκικη κυβέρνηση έχει κορυφώσει την επιθετικότητα της, και έχει δημιουργήσει το θέμα με την δεύτερη "ανύπαρκτη" κυβέρνηση της Λιβύης.

 Η αποδοχή και η πραγματοποίηση της συνάντησης τονίζω στον παρόντα χρόνο, και μάλιστα χωρίς προετοιμασία μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως υποτακτική συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης προς την τούρκικη κυβέρνηση.

Υπάρχει η φήμη ο,τι για την συνάντηση Ερντογάν Μητσοτάκη στο Λονδίνο μεσολάβησε παρασκηνιακά, η Αμερικάνικη πλευρά, για την αποδοχή της συνάντησης από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, είναι γνωστό πριν την συνάντηση αυτή προηγήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντ.Τράμπ, συνάντηση που  έγινε αιτία να καθυστερήσει (κατά είκοσι λεπτά) στο ραντεβού του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την οποία ζήτησε συγγνώμη και απολογήθηκενα σημειωθεί ένα ακόμη λάθος διότι η απόλυτη ευγένεια δεν είναι πάντα απαραίτητη και σωστή κίνηση στην διπλωματία,  ευτυχώς, ωστόσο,  οι κίνηση του σώματος του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την πρώτη χειραψία ήταν η ενδεδειγμένη για τέτοιες συναντήσεις όπως βλέπουμε και στην εικόνα.

Για μία ακόμη φορά η τουρκική κυβέρνηση κατάφερε να βάλει στο τραπέζι των συνομιλιών την "πέμπτη ταχύτητα"   των εξωφρενικών διεκδικήσεων της απέναντι στην Ελλάδα και από την στιγμή που η Αθήνα δεν είχε τίποτα να απαιτήσει ο κερδισμένος είναι ο Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς κατάφερε το «παράλογο» να το μετατρέψει σε θέμα συζήτησης, διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης.

Κάποιοι  δηλώνουν  από την κυβερνητική πλευρά ο,τι η « η συζήτηση είναι πάντοτε καλή» καλή σε τι;; τι είχε να συζητήσει η Ελλάδα αναρωτιέμαι από την στιγμή που καθόμαστε και  συζητάμε για το αν είναι νόμιμη ή όχι μια παράλογη,  παράνομη, και "ληστρική" συμφωνία για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ελληνικού θαλάσσιου χώρου,  που αγνοεί την Ελλάδα και διαγράφει την επήρεια ολόκληρης της Κρήτης.

 Κερδισμένος με την συνάντηση του Λονδίνου είναι μόνο ο Ρ.Τ.Ερντογάν , διότι δεχθήκαμε προς συζήτηση την παράλογη απαίτηση του προς συζήτηση και άρα του δώσαμε ένα σημαντικό βαθμό νομιμοποίησης.
Ο ίδιος αρνήθηκε να συζητήσει ακόμα και την προοπτική ότι η συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας δεν είναι νόμιμη. Ξεκίνησε αδιάλλακτα λέγοντας «η ΑΟΖ σας μας ανήκει» και  παρά την άρνηση του Ερντογάν η κυβέρνηση συνέχισε από εκείνο το σημείο την κουβέντα!

Πέρα από την νομιμοποίηση του παραλογισμού της Τουρκίας επιπλέον δώσαμε λαβή στη διεθνή κοινότητα, να δικαιολογεί τώρα πλέον την αδιάφορη στάση της, των ίσων αποστάσεως, και να μας απαντά με περισσότερη "άνεση" στην προσπάθεια " διεθνοποίησης" του θέματος << Γιατί διαμαρτύρεστε;  αφού έχετε διάλογο το πρόβλημα είναι δυμερές βρείτε τα μεταξυ σας.
 Κι αυτή ήταν μια ακόμη επιδίωξη του Ρ.Τ.Ερντογάν της συνάντησης της Τρίτης 4/12/2019 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο.
 









fyllokaiftero@gmail.com

Οι παράνομοι μετανάστες αν και παίρνουν επιδόματα… κάνουν «πλιάτσικο» σε ξενοδοχεία και βάζουν φωτιά σε ποιμνιοστάσιο! (φωτο&βιντεο)



Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τους μετανάστες, οι οποίοι δεν διστάζουν να λεηλατήσουν ξένες περιουσίες και να βάλουν φωτιά, ακόμα και όταν λαμβάνουν επιδόματα…
Μέσα από μια ανάρτηση στο Twitter δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες μεταναστών να μεταφέρουν έπιπλα από κλειστό ξενοδοχείο στη Σάμο. Καρέ-καρέ αποτυπώνονται να κουβαλάνε κρεβάτια και καναπέδες…




Μετανάστες έβαλαν φωτιά σε ποιμνιοστάσιο στον Έβρο

Βέβαια οι ενέργειες τους δεν σταματούν εκεί, καθώς μετανάστες έβαλαν φωτιά σε ποιμνιοστάσιο στο χωριό Ρούσσα του ορεινού όγκου Σουφλίου, στον Έβρο. Μάλιστα η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά λάθος, καθώς ήθελαν να ζεσταθούν.
Τις φλόγες αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν καταστροφές και ευτυχώς δεν υπήρξαν ζώα στην περιοχή. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί ξανά πριν λίγες μέρες, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται και να ζητούν άμεσα να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ της Σάμου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ντόπιοι στο Βαθύ της Σάμου, βλέποντας τις ατέλειωτες ουρές που σχημάτισαν στα ΑΤΜ εκατοντάδες μετανάστες την ημέρα της καταβολής των επιδομάτων, για να πληρωθούν τα χρήματα που λαμβάνουν ως ενίσχυση, την ώρα που οι ίδιοι βλέπουν την αγοραστική τους ικανότητα να πέφτει στο ναδίρ, καθώς δεν έχουν λαμβάνειν από πουθενά!
Η εικόνα ήταν πανομοιότυπη σε όλα τα ΑΤΜ στα στενά και στην προβλήτα του λιμανιού του νησιού, που είχαν αποκλειστεί από μετανάστες κάθε φυλής με τις κάρτες αναλήψεων στα χέρια, για να σηκώσουν χρήματα. Την ώρα, λοιπόν, που οι μετανάστες «άδειαζαν» με τις αναλήψεις τους τα ΑΤΜ, οι ντόπιοι παρακολουθούσαν προβληματισμένοι από απόσταση τις κινήσεις τους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το ίδιο.
Το βίντεο που έχει γίνει ήδη viral με τον μετανάστη που μιλάει για… τσάμπα λεφτά.

Προβληματισμός

Μόλις πριν από ένα μήνα νεαρός απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί όπου μεγάλωσε, τη Σάμο, παρέθετε τον προβληματισμό του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
«Πόλη της Σάμου 2019! Σαν παιδί ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η πανέμορφη πόλη που μεγαλώσαμε θα είχε αυτή την εικόνα σήμερα! Λυπάμαι πολύ που κατάντησε έτσι το Βαθύ μας! Η τοπική κοινωνία έκανε υπομονή, τα πρώτα χρόνια τούς δέχτηκε (όσους από αυτούς υποφέρουν), ωστόσο την υπομονή και τη φιλοξενία την εξέλαβαν ως αδυναμία των μόνιμων κατοίκων και το πρόβλημα αυτό εξαθλίωσε το βιοτικό επίπεδο της πόλης… Δώστε χρήμα στους επενδυτές σας, δώστε σπίτια, δώστε τα ΟΛΑ…! Ουγκάντα» κατέληγε ο νεαρός Γιώργος για το νησί του.

.



Πηγές:
 ALERT
newsbreak
liontari

Τουρκικό ελικόπτερο μπήκε στην Ελλάδα όταν ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητούσε «να πέσουν οι τόνοι» - Αναχαιτίστηκε άμεσα

Τουρκικό ελικόπτερο μπήκε στην Ελλάδα όταν ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητούσε «να πέσουν οι τόνοι» - Αναχαιτίστηκε άμεσα
Το επεισόδιο της διάσωσης του πληρώματος του «New Leo» είχε και αναχαίτιση τουρκικού  ελικοπτέρου από ζεύγος ελληνικών Mirage 2000-5 την στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ζητούσε από τον Κ.Μητσοτάκη «να πέσουν οι τόνοι» όπως αποκάλυψε ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος.

Φυσικά οι Τούρκοι είναι «μανούλες» στην επιθετική διαπραγμάτευση. Μπαίνουν στο σπίτι σου και ταυτόχρονα σου ζητούν... «ψυχραιμία».

Χωρίς λόγο και αιτία, η τουρκική Ακτοφυλακή έστειλε χθες στο κέντρο του Αιγαίου σκάφος της για να εμπλακεί με το ζόρι στην επιχείρηση διάσωσης 14 ναυτικών από το φορτηγό πλοίο New Leo που είχε μείνει ακυβέρνητο!
Όλοι οι ναυτικοί διασώθηκαν από ελληνικά μέσα, αλλά η παρουσία των Τούρκων στην περιοχή είναι ένδειξη των προθέσεων τους.

Όμως το προχώρησαν κι άλλο. Μόλις οι τουρκικές Αρχές πληροφορήθηκαν, με τη γνωστή «χρονοκαθυστέρηση», ότι το φορτηγό πλοίο «Νew Leo» πλέει ακυβέρνητο ανατολικά της Σκύρου, απογείωσαν ελικόπτερο το οποίο χωρίς καν να καταθέσει σχέδιο πτήσης επιχείρησε να πετάξει δυτικά και να προσεγγίσει την περιοχή του ναυαγίου στην καρδιά του Αιγαίου.

Η πρόκληση όμως πήρε άμεση απάντηση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ήδη στον αέρα πετούσε ζεύγος ελληνικών μαχητικών Mirage 2000-5 τα οποία έσπευσαν δίπλα στο τουρκικό ελικόπτερο.

Ταυτόχρονα σχεδόν με την απογείωση του ελικοπτέρου οι γείτονες έδωσαν άμεσα εντολή σε σκάφος της ακτοφυλακής τους να σπεύσει στην περιοχή και να διεκδικήσει συμμετοχή στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Πάγια τακτική της Άγκυρας είναι να στέλνει «κατόπιν εορτής» τα σωστικά της μέσα και να δηλώνει ότι δεν θα αναφέρεται στο ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και ανήκει στο Λιμενικό Σώμα.
Το σκάφος έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση αφού είχε να καλύψει δεκάδες ναυτικά μίλια με κακές καιρικές συνθήκες και ενώ τα ελληνικά εναέρια μέσα είχαν ήδη σπεύσει και παραλάβει τους ναυαγούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τουρκικό πλωτό είχε συνεχώς ανοιχτή την δορυφορική του συσκευή ώστε να εμφανίζεται η θέση του και ότι δήθεν συμμετείχε στην επιχείρηση.
Σε αποκαλύψεις για όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο, προχώρησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν παρών στην κρίσιμη συνάντηση και περιέγραψε το κλίμα, αλλά και τις αντιδράσεις του Ερντογάν, στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι.
Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Τούρκος πρόεδρος έκανε και… χιούμορ, όταν ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για τη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν παρέλειψε να τονίσει πως “εμείς ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα, σε όλα τα επίπεδα”.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «ο Πρωθυπουργός έθεσε όλα τα θέματα μέχρι κεραίας, είπε ότι ήθελε να πει και ότι ήθελε να στηλιτεύσει για την συμπεριφορά από τουρκικής πλευράς κι αυτό το έκανε χωρίς φόβο και πάθος. Ο Ερντογάν, έβαλε κι αυτός πολλά πράγματα στο τραπέζι και τελικώς, συμφωνήσαμε σε καλό κλίμα ό,τι διαφωνούμε».
«Διαπιστώσαμε και συμφωνήσαμε ότι «το πρόβλημα δεν είναι φοβερό», καθώς εφόσον η συμφωνία θα περάσει από την τουρκική Βουλή θα δημοσιοποιηθεί και θα την δούμε κι εμείς. Μάλιστα “χαριτολογώντας” ο Ερντογάν είπε στον Πρωθυπουργό “μα, θα μπορούσατε να πάρετε ένα αντίγραφο από τον Λίβυο πρέσβη, αλλά… τον διώξατε”…», συμπλήρωσε ο ΥΕΘΑ.

Ο υπ. Άμυνας διέψευσε ότι κατά την χθεσινή συνάντηση η τουρκική πλευρά έδωσε λεπτομέρειες για την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, αν και ζητήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπάρξει ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας.



pronews.gr

Διάλυση: 81.492 παράνομοι αλλοδαποί εισέβαλαν στην Ελλάδα σε 9 μήνες - Πρωταθλητές στην διάπραξη κακουργημάτων



 Διάλυση: 81.492 αλλοδαποί εισέβαλαν στην Ελλάδα σε 9 μήνες - Πρωταθλητές στην διάπραξη κακουργημάτων


4.127 αλλοδαποί «πρόσφυγες» συνελήφθησαν για αδικήματα από ληστείες μέχρι ανθρωποκτονίες
Συγκλονιστικά στοιχεία για την παράνομη μετανάστευση (από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο) και την εγκληματικότητα (από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο), έδωσε ο υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Ε.Οικονόμου στη βουλή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με αυτά, συνολικά 81.492 αλλοδαποί  εισέβαλαν στην Ελλάδα το 9μηνο (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2019), (έχουνε ξεπεράσει τους 100.000 οι επίσξμοι αυτοί την στιγμή) ενώ από την αρχή του χρόνου έως τον Οκτώβριο συνελήφθησαν 29.154 αλλοδαποί για διάφορα αδικήματα.

Η  αναλογία των συλληφθέντων Ελλήνων και αλλοδαπών, τείνει να γίνει 1 προς 1!
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 62.883 συλλήψεις, εκ των οποίων, οι 33.729 αφορούσαν ημεδαπούς και οι 29.154 αλλοδαπούς.

Ας δούμε τώρα την αναλογία στην «βαριά» εγκληματικότητα: για το αδίκημα του βιασμού «πρωταθλητές» οι αλλοδαποί με 55 βιασμούς, για δολοφονίες συνελήφθησαν 39 αλλοδαποί), για το αδίκημα της κλοπής συνελήφθησαν 3.612 αλλοδαποί και για το αδίκημα της ληστείας συνελήφθησαν 421 αλλοδαποί.
Μιλάμε για σχεδόν 100% αύξηση της εγκληματικότητας λόγω της εισαγόμενης βίας, απλά και μόνο επειδή τους άφησαν να μπουν στην Ελλάδα, αυτοί που ο ελληνικός λαός ψηφίζει (πολιτικοί) ή πληρώνει (δυνάμεις ασφαλείας) για να είναι ασφαλής. Και αυτοί τον βιάζουν τον ληστεύουν, τον κλέβουν και τόσα άλλα. 

Απλά και μόνο γιατί το κυρίαρχο ελληνικό πολιτικό σύστημα αποφάσισε ότι η χώρα θα γίνει κέντρο συγκέντρωσης αλλοδαπών, κατά βάση μουσουλμάνων...






πηγη:pronews.gr