14 Νοεμβρίου 2020

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έφτιαξαν υπέρ-νοσοκομείο στην Θράκη – Για να πάνε Έλληνες

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Στέλιος Κουκουνάκης 

Ε.Δ.Ο


Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έφτιαξαν υπέρ-νοσοκομείο στην Θράκη – Για να πάνε Έλληνες


Ελληνοτουρκικά: Ένα υπερ-λουξ νοσοκομείο έφτιαξαν οι Τούρκοι στην Ανατολική Θράκη, με την προοπτική να κάνουν την περιοχή νοσηλευτικό κέντρο για τους Έλληνες και τους Βούλγαρους.

Το νοσοκομείο χτίστηκε στην πόλη Τεκιρντάγ, ευρέως γνωστή στα ελληνικά ως Ραιδεστός.


Το 2016, ο πληθυσμός της πόλης ήταν της τάξεως των 176.848 κατοίκων.

Το Τεκίρνταγ βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά, 135 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Στον πρώτο βαλκανικό πόλεμο (1912) καταλήφθηκε από τους Βουλγάρους, ενώ ανακατελήφθη από τους Τούρκους το 1913. Το 1920, προσαρτήθηκε στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Σεβρών και υπήχθη στον νομό Ραιδεστού. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, ο ελληνικός πληθυσμός της πόλεως μεταφέρθηκε στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι σκοπεύουν σ’ αυτή την ιστορική ελληνικη πόλη να κάνουν ένα είδους διαβαλκανικού νοσηλευτικού κέντρου, που να προσελκύουν πολίτες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Βουλγαρία.

Μάλιστα διαφημίζουν συνεχώς το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

spor time

Ομολογία Χ.Σταϊκούρα: «Η χώρα είναι σε βαθιά ύφεση - Το χρέος έχει εκτιναχθεί στο 200%»! - Ακούει κανείς;


Ομολογία Χ.Σταϊκούρα: «Η χώρα είναι σε βαθιά ύφεση - Το χρέος έχει εκτιναχθεί στο 200%»! - Ακούει κανείς;

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του στο thecaller.gr εμφανίστηκε εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις και προέβλεψε ότι η χώρα θα μπει σε βαθιά ύφεση, θα υπάρξει και αύξηση της ανεργίας και το χρέος εκτινάχθηκε ήδη στο 200%!

Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα εισήλθε στα Μνημόνια με 124% χρέος και έχουν διαγραφεί εκατοντάδες δισ. ευρώ με το PSI που την κατέστρεψε οριστικά.

«Δεν ωραιοποιώ τις καταστάσεις. Οι ώρες είναι δύσκολες η χώρα θα είναι σε βαθιά ύφεση» τόνισε.

Ειδικότερα για την ύφεση εκτίμησε ότι θα πάμε σε διψήφιο αριθμό για το 2020 λέγοντας πως θα είμαστε κοντά στο 10% ίσως και λίγο παραπάνω (αν κλείσουμε π.χ. στο 12% δηλαδή, είναι καλά;).

Και είπε ότι «το 2021 εκτιμώντας η ανάκαμψη θα κινηθεί στο 5%». Και ποιος είπε ότι αρκεί ή είναι ικανοποιητικό το 5%; Δηλαδή θα έχουμε ύφεση διετίας 8% μετά την καταστροφική δεκαετία των Μνημονίων;

Πότε θα ανακάμψει αυτή η γενιά που ακούει «Η υγεία είναι πάνω από την οικονομία και την ελευθερία», ενώ χωρίς οικονομία και ελευθερία το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει όχι υγεία, δεν υπάρχει τίποτα, εκτός από ένα κράτος επιδομάτων.

Και μάλιστα υποστήριξε ότι «το χρέος είναι βιώσιμο παρότι έχει εκτιναχθεί στο 200%»!

Τότε γιατί μπήκαμε στα Μνημόνια με χρέος 124%;

Αυτό, όσοι είχαν μάτια και αίσθηση της πραγματικότητας, όπως τo pronews.gr το ήξεραν και το τόνιζαν από την περασμένη άνοιξη από το πρώτο lockdown.

Οι κυβερνητικοί έλεγαν «άλλα ντ'άλλων» ότι δήθεν «έρχονται αμύθητα κεφάλαια από την ΕΕ κάπου 35 δισ. ευρώ» ότι «πρέπει να τα διαχειριστούμε σωστά και να μην τα φάμε όπως στην δεκαετία του 1980» ότι «ο τουρισμός θα κινηθεί στο 60% του 2019» (τελικά κινήθηκε στο 20% του 2019!) και έκλειναν το κόσμο μέσα στα σπίτια του και το ίδιο κάνουν και τώρα «σα να μη υπάρχει αύριο» και υποδύονταν ότι «όλα θα γίνουν όπως πρώτα και ακόμα καλύτερα».


Τώρα το θέμα είναι «τι θα κάνουν» για να το αποτρέψουν αυτό που έρχεται. Δεν ξέρουν ή είναι η ιδέα μας;

Pronews

 



Εγκλεισμός, φτώχεια και πρόστιμα ύψους 237 χιλιάδων ευρώ σε ένα 24ωρο




 


Κορονοϊός: Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, συνολικά 74.230 ελέγχους και κατέγραψαν 2.475 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Οι κυριότερες παραβάσεις της νομοθεσίας COVID 19 είναι μη αποστολή sms, μη χρήση μάσκας και έλλειψη επίδειξης βεβαίωσης μετακίνησης.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 237.750€ και αναστολή λειτουργίας σε 3 καταστήματα για μη τήρηση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη αποστολή sms

2. Μη χρήση μάσκας

3. Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην τήρηση των μέτρων για την μετακίνηση πεζών και οχημάτων, τη λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και των δημόσιων φορέων.

Β . Επιχειρησιακός προγραμματισμός

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21.00 που τέθηκαν σε ισχύ για πρώτη φορά την Παρασκευή 13.11.2020.

Σοκ & δέος: Ένα εκατομμύριο οπαδοί του Ντ.Τραμπ κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον - Ουρές χιλιομέτρων (βίντεο)

Σοκ & δέος: Ένα εκατομμύριο οπαδοί του Ντ.Τραμπ κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον - Ουρές χιλιομέτρων (βίντεο)

Σε μία επίδειξη δύναμης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται προς τον λαό και οργανώνει μία τεράστια πορεία «ενός εκατομμυρίου» στην Ουάσιγκτον στην οποία αναμένεται να προσέλθουν εκατοντάδες χιλιάδες έως κι ένα εκατομμύριο Αμερικανοί για να διαμαρτυρηθούν για την νοθεία εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ στις εκλογές.

Ήδη βίντεο με ουρές χιλιομέτρων από φορτηγάκια με αμερικανικές σημαίες να κατευθύνονται στην αμερικανική πρωτεύουσα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ πολεμάει μόνος του ενάντια στο σύστημα, όπως ο ίδιος το έχει κατονομάσει, των ΜΜΕ, εταιριών τεχνολογίας και τραπεζών, το οποίο προέβη σε πρωτοφανή νοθεία εναντίον του στις εκλογές για να τον εμποδίσει από τη δεύτερη θητεία του.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας στην Ουάσιγκτον και θα αρχίσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας και θα κρατήσει μέχρι το βράδυ. Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε με το αυτοκίνητό του μέσα από τους υποστηρικτές του οι οποίοι έτρεξαν να τον χαιρετήσουν.

Ο Ντάριον Σόμπλιν ταξίδεψε οδικώς από το Οχάιο, μια διαδρομή έξι ωρών, για να καταγγείλει όπως δήλωσε το κάλπικο σύστημα και τα ΜΜΕ. Ο 26χρονος, που είπε ότι έχασε τη δουλειά του σε ένα εστιατόριο επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και αμφιβάλλει για τη νομιμότητα του εκλογικού αποτελέσματος.

Η Μαργκαρίτα Ουρτουμπέι από τη Φλόριντα, έφτασε μαζί με μια φίλη της, Ουρουγουανή όπως και η ίδια, επειδή πιστεύει ότι ο Τραμπ κέρδισε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές. «Όλος ο κόσμος το ξέρει. Όμως (ο Τραμπ) είναι κατά των μέσων ενημέρωσης, των τεχνολογικών κολοσσών και η διαφθορά είναι φρικτή», είπε η 49χρονη.

Δείτε Live:


.

.

 

Πηγή:pronews.gr

ΣΤΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΣΙΠΡΑ : Εσπευσμένα στην Αρχιεπισκοπή ο Κ.Μητσοτάκης για να αποφύγει τον «ιερό πόλεμο» λόγω κλειστών εκκλησιών και Θεία Κοινωνίας

Εσπευσμένα στην Αρχιεπισκοπή ο Κ.Μητσοτάκης για να αποφύγει τον «ιερό πόλεμο» λόγω κλειστών εκκλησιών και Θεία Κοινωνίας

Ανήσυχος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την «κάθετη» θέση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος για να είναι τα Χριστούγεννα ανοικτές οι εκκλησίες και κυρίως ως προς τι θα σήμαινε το να μην είναι ανοικτές («Πόλεμος»!) έσπευσε να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή, σήμερα το πρωί.

Του μετέφερε ότι «Θα κάνει ότι μπορεί» για να μην εμποδιστεί το προσκύνημα των πολιτών και η προσευχή τους στους Οίκους του Θεού, αλλά και να συνεχιστεί η Θεία Κοινωνία αλλά δεν έδωσε καμία υπόσχεση, αφού η θέση των «ειδικών» είναι διαφορετική.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του «ένιψε τα χείρας του» για την αντιδράσεις που τυχόν θα υπάρξουν, καθώς καλύπτει τόσο καιρό την κυβέρνηση στην υπόθεση των διώξεων που ασκούνται στους εκκλησιαζόμενους πολίτες και ιερείς, αλλά πλέον «Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά».

Οπως αποκάλυψε χθες το pronews.gr με επιστολή της προς τον πρωθυπουργού και τους συναρμόδιους υπουργούς, η Ιερά Συνόδος ξεκαθάρισε ότι «δεν  θα ανεχθεί κλειστές Εκκλησίες τα  Χριστούγεννα» και πως «Η Θεία Κοινωνία είναι "κόκκινη  γραμμή" για τις σχέσεις κυβέρνησης-Εκκλησίας».

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι την ύπαρξη της επιστολή την έφερε στην δημοσιότητα ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, κατά πολλούς διάδοχος του Ιερώνυμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Ένας συντηρητικός στις προσεγγίσεις του, νέος ιεράρχης, που κινείται όμως και αυτός, όπως και ο Ιερώνυμος στο κλίμα των «μη συγκρούσεων με την Πολιτεία».

Για έχει βγει «μπροστά» ο συγκεκριμένος, σημαίνει ότι το «σημείο βρασμού» στην Ιερά Σύνοδο βρίσκεται στο «κόκκινο» και όντως η κατάσταση είναι «στο κόκκινο»

«Να ξέρετε ότι η Ιερα Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, που λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε την περίοδο των Χριστουγέννων να μείνουν οι ναοί κλειστοί» αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ, εξηγώντας ότι «Η Εκκλησία έχει πλέον την γνώση και την εμπειρία να διαχειρίζεται την πανδημία».

Η επιστολή είναι συνάδει απόλυτα με την αίσθηση που υπάρχει στο εκλογικό σώμα της ΝΔ, αλλά όχι με τον «σοσιαλίζοντα» ή «ακραιονεοφιλελεύθερο» εσωτερικό πολιτικό κύκλο του Μαξίμου, βάσει των εισηγήσεων του οποίου λαμβάνει τις αποφάσεις ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης.

Αυτή την φορά η καλή προσωπική σχέση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου  Ιερώνυμου και του Κ.Μητσοτάκη ίσως να μην είναι αρκετή για να λύσει το πρόβλημα.


Πάντως το πρόβλημα δεν θα λυθεί εύκολα, αλλά ελπίζεται σε ένα μήνα από σήμερα να «χαλαρώσει» για μερικές ημέρες η καραντίνα και να εκκλησιαστούν οι πολίτες.

 

Τίτλος- Σχόλιο  fyllokaiftero1. : Εφαρμόζει το μοτίβο Τσίπρα πήγε να ζητήσει  βοήθεια από τον Γιάννη Ιερώνυμο τον γνωστότατο Τσιπρόνυμο - Τσιπροφιλο, αλλά και γερμανόφιλο, ο οποίος δεν έχει καμιά επιρροή σε πολίτες κάτω των 79 χρόνων σήμερα.

 Ασχολίαστο το ύφος του Γιάννη Ιερώνυμου στην φωτογραφία...!!!



Ιερώνυμος Τσιπρόνυμος Γερμανόνυμος

Οι στενές σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Με πληροφορία απόPronews

 

ΚΡΗΤΗ:Λιομάζωμα – 300άρια σε αγρότες στην Κρήτη πόυ πηγαίνουν στο μάζεμα ελιάς - "Ενοχοποιούν" το λιομάζωμα για την αύξηση των κρουσμάτων


Μάζεμα της ελιάς: Συμβουλές για τη συγκομιδή των ελαιοκάρπων


Τα λάθη που πλήρωσαν με πρόστιμα οι αγρότες

Τα πρώτα παρατράγουδα στη μετάβαση ελαιοπαραγωγών και εργατών γης στα λιόφυτα της Κρήτης ξεκίνησαν από τη Σητεία, όπως ανέφεραν στη “Νέα Κρήτη” ελαιοπαραγωγοί, που λένε ότι δεν ήταν ενήμεροι ως προς την απαγόρευση της ύπαρξης άνω των δύο ατόμων στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου. Ήδη υπάρχουν βεβαιώσεις τσουχτερών προστίμων (300 ευρώ) για το θέμα αυτό, ενώ γενικότερα ο κόσμος είναι μπερδεμένος και υπάρχει μεγάλη ανησυχία από σήμερα, αφού κάθε σαββατοκύριακο πολλοί παραγωγοί που κάνουν μία άλλη δουλειά, βρίσκουν την ευκαιρία να βγουν στα λιόφυτά τους για να μαζέψουν τις ελιές, με τη βοήθεια συγγενών, φίλων και εργατών γης!


Μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”  ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης θέλησε να στείλει μήνυμα προς τον ελαιοπαραγωγικό κόσμο της Κρήτης, προκειμένου το λάδι που θα βγάλει να μην το... πληρώσει χρυσάφι αντί να το πληρωθεί.


«Πάνω από δύο άτομα απαγορεύεται να είναι μέσα στο αυτοκίνητο. Στην καρότσα επίσης απαγορεύεται έστω και ένας άνθρωπος, αφού η καρότσα είναι μόνο για προϊόντα και γεωργικά εφόδια. Για να καθίσει στην καρότσα ένας άνθρωπος, χρειάζονται συγκεκριμένες προδιαγραφές. Το αυτοκίνητο έχει άδεια μεταφοράς αγροτικών προϊόντων. Δεν έχει άδεια μεταφοράς προσωπικού», σύμφωνα με τον συνεταιριστή.


Στο σημείο αυτό, ο ίδιος συμφωνεί με τα παράπονα που έχουμε καταγράψει από την περιοχή της Σητείας. «Είναι πρόβλημα, όντως. Αλλά αυτά αναφέρει ο νόμος»...

Τα απαραίτητα έγγραφα

Στο σημείο αυτό, ο Μύρων Χιλετζάκης ενημερώνει επίσης τους παραγωγούς ότι «τα συνοδευτικά έγγραφα που επιβάλλονται είναι: Η δήλωση ΟΣΔΕ για τον παραγωγό όταν παίρνει αγροτική επιδότηση. Αλλιώς το Ε9 αρκεί. Και οι εργάτες γης θα πρέπει να έχουν βεβαίωση εργοδότη και να έχουν και αντίγραφο του ΟΣΔΕ του εργοδότη, για να φαίνεται πού πάνε για να δουλέψουν»...
Στο σημείο αυτό, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ ξεκαθαρίζει: «Αν η βεβαίωση εργοδότη δε συνοδεύεται και με το εργόσημο, δηλαδή δεν είναι ασφαλισμένος ο εργάτης, τότε θα τιμωρηθεί ο παραγωγός με πρόστιμο 10.500 ευρώ! Το τονίζουμε για να μην παρεξηγούμαστε»...


Τι γίνεται όμως αν ο παραγωγός πάρει μαζί του τη γυναίκα του ή έναν συγγενή του για να μαζέψει τις ελιές; «Στην περίπτωση αυτή, δε χρειάζεται να υπάρχει βεβαίωση εργοδότη, αλλά χρειάζεται μία υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 105, που θα λέει ότι ο τάδε ή η τάδε έρχεται να βοηθήσει τον τάδε ελαιοπαραγωγό στην τάδε περιοχή»...
Επομένως, τις βεβαιώσεις μετακίνησης (τυπωμένες ή χειρόγραφες) μαζί με τη δήλωση ΟΣΔΕ θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι καλλιεργητές, προκειμένου να μετακινηθούν προς τις εργασίες τους μετά τους περιορισμούς ελεύθερης μετακίνησης που τέθηκαν σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, όσοι είναι ιδιοκτήτες, κληρονόμοι ή και ετεροεπαγγελματίες ιδιοκτήτες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους, εκτός από τις βεβαιώσεις μετακίνησης, και το Ε9. Στη σχετική φόρμα οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τη θέση/θέσεις στην οποία θα μετακινηθούν και στην οποία/οποίες θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των εργασιών τους, καθώς επίσης και το ωράριο κατά τη διάρκεια του οποίου θα απασχοληθούν στις αγροτικές τους εργασίες. Είναι υποχρεωμένοι, εφόσον τους ζητηθεί, να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους και τη σχετική βεβαίωση κυκλοφορίας και να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή συνωστισμού.


Σε ό,τι αφορά τους εργάτες γης, για τη μετακίνησή τους αρχικά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τις βεβαιώσεις μετακίνησης, ενώ οι εργοδότες θα πρέπει να τους παρέχουν τη “Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου” (https://forma.gov.gr/), στην οποία πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του εργάτη, το σημείο απασχόλησης και το ωράριό του μαζί με την υπογραφή του εργοδότη αγρότη.


Σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση στο έντυπο, οφείλουν να συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία σε χειρόγραφη βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον εργοδότη αγρότη.
Σχετικά με την κίνηση των αγροτών με οχήματα, ισχύουν όσα έχουν ανακοινωθεί, δηλαδή ο περιορισμός των επιβαινόντων σε 2 άτομα ανά όχημα.
Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε παράβαση, ενώ στην περίπτωση που ο εργοδότης προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης για τον εργαζόμενο ή τον εαυτό του, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας Αρχής διοικητικό πρόστιμο στον εργοδότη, ύψους 500 ευρώ.
Οι έλεγχοι διενεργούνται από την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

“Ένοχο” το λιομάζωμα!

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η χθεσινοβραδινή “εικασία” ότι, για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κρήτη, προφανώς φταίει... και το λιομάζωμα!
Στην ενημέρωση συμμετείχε, εκτός από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ “Αττικόν” και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία δήλωσε συγκεκριμένα: «Είμαστε στο peak του δεύτερου κύματος». Όπως είπε, παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα σε συγκεκριμένες περιοχές, μεταξύ αυτών και η Κρήτη, πιθανότατα λόγω της συγκομιδής της ελιάς.


 ΠΗΓΗ 

 

 

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

ΒΙΝΤΕΟ: Εγκλειστοι ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ! Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα | 14/11/2020- Μαθήματα μέσω ΕΡΤ και τηλεκπαίδευσης



Κεραμέως: «Η μάσκα είναι σαν τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο»

Το κλείσιμο - "αναστολή" λειτουργίας νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και παιδικών σταθμών από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Στόχος να μειωθεί η κινητικότητα στους δρόμους! είπε

Ανακοινώθηκε τα σχολεία όλης της χώρας θα κλείσουν μέχρι τις 30. Νοεμβρίου. Που έτσι και αλλιώς θα κλείσουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων, αν δεν δώσουν παράταση του αμφιλεγόμενου μέτρου....που θα δώσουν διότι θα είναι ακόμη πιο παρανοικό να ανοίξουν για 18 ημέρες μετά τις 30/11/2020.

Μαθήματα θα γίνονται μέσω της ΕΡΤ2 και της τηλεκπαίδευσης. (;;)

«Μετά τις νέες εξελίξεις στο  μέτωπο της πανδημίας ., από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στην λειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι ανοικτές θα παραμείνουν μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Όπως ανακοινώθηκε στα δημοτικά τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης θα γίνουν 14:00 -17:00 και στα νηπιαγωγεία 14-16:20.

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως τα μαθήματα θα γίνουν ως εξής:

Αυτά είναι τα εξής:


• Εκπαιδευτική τηλεόραση: Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τη Δευτέρα το πρωί μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας της ΕΤ2 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του δημοτικού. Όπως είπε η κ. Κεραμέως, αύριο η ΕΡΤ θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της.


• Τηλεκπαίδευση:  : Τα σχολεία θα καταρτίσουν τη Δευτέρα το πρόγραμμα και την Τετάρτη θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά.

Κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και τα μαθήματα των δημοτικών θα γίνονται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, ενώ των νηπιαγωγείων από τις 2 μέχρι τις 4.20. 

.

 

 


lockdown ; Αφγανοι λάθρο βόλταραν με τρακτέρ την νύχτα – ΧΑΜΟΣ στην Καβάλα, δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Παρενέβη το Λιμενικό

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυκτα της Παρασκευής περιπολικό του Λιμενικού Σώματος Καβάλας έκανε σήμα σε τρακτέρ εντός της Καβάλας να σταματήσει, αυτό κινήθηκε ανάποδα προς την οδό Βενιζέλου με αποτέλεσμα το περιπολικό να το ακινητοποιήσει.

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για παράνομους μετανάστες, Αφγανικής καταγωγής οι οποίοι πιθανώς έκλεψαν το τρακτέρ και δεν γνώριζαν ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Δείτε φωτογραφίες από το συμβάν από το enanews.gr:


.

 ΠΗΓΕΣ: enanews.gr

el.gr