20 Φεβρουαρίου 2015

Spiegel : Η Γερμανία θα κερδίσει πολλά απο μια συμφωνία με την Ελλάδα










Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπή με την τελευταία της ευκαιριά για παραμονή στην ευρωζώνη επισημαίνει σε δημοσίευμα του το Spiegel, ενώ τονίζει ότι η Γερμανία θα έχει μεγάλο κέρδος από την επίτευξη της συμφωνίας.
«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει σήμερα να παρατείνουν το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα και να ποντάρουν στο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.
Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, «η Ελλάδα δεν δικαιούται κι άλλη ευκαιρία. Ωστόσο, θα έπρεπε να της δοθεί. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, που συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες, θα πρέπει να διαπραγματευθούν σκληρά με τον έλληνα ομόλογό τους Γιάνη Βαρουφάκη, να του αποσπάσουν μία-δύο παραχωρήσεις ακόμη. Και στο τέλος να συμφωνήσουν μαζί του για παράταση του προγράμματος».
Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι η Γερμανία «δεν έχει να χάσει σχεδόν τίποτα, αλλά έχει να κερδίσει πολλά». Όπως σχολιάζει, «έστω κι αν υπάρχει μόλις 10% πιθανότητα ο δρόμος της υποχώρησης να οδηγήσει σε επιτυχία, αξίζει τον κόπο να τον διαβεί κανείς. Σε αυτήν την περίπτωση θα είχαμε σε μερικά χρόνια ένα ελληνικό κράτος όπου τα πράγματα θα ήταν κάπως πιο δίκαια συγκριτικά με την περίοδο διακυβέρνησης των διεφθαρμένων κυβερνήσεων των περασμένων δεκαετιών»



.



kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου