13 Απριλίου 2015

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να πληρώνει τους δανειστές αφου δεν πληρώνουν και αυτοί .

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να σταματήσει να πληρώνει τους φερόμενους εταίρους - δανειστές πριν είναι πολλύ αργά .
Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτο, να εξαντλήται  δηλαδή ο ήδη εξαθλιωμένος  ελληνικός λαός τρέχοντας στα ταμεία των εφοριών και των Ασφαλιστικών Ταμείων και τα χρήματα αυτά να δίδονται στούς δανειστές.
Και να μην απολαμβάνει τα στοιχειώδη για τη επιβίωση  του και με βάση αυτά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στο πρόγρμμα της Θεσσαλονίκης. Και βέβαια πρόβλημμα επιβιωσης δεν έχουν μόνο οι πολίτες που έχουν έσοδα 2.400 ευρώ και μέχρι 3 και 4000 ευρώ  όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το έχουν δηλώσει στελέχη της κυβέρνησης αλλα δεν το εφαρμόζουν στην πραξη.

Μέχρι τα μέσα Μαίου οι δανειστές " θέλουν " 8.5 δις.

 Θα τα πληρώσει η κυβέρνηση Τσίπρα  δια μέσου των απελπισμένων - εξαθλιωμένων Ελλήνων,  οι οποίοι σπέυδουν  στα δημόσια ταμεία δίνοντας το "αίμα τους " πάνω στην απελπισία τους και στο δίλημμα να γλυτώσουν καποια ποσοστά απο τα χρέη τους στο δημόσιο.

Τα οποία δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κρίσης που δημιούργησαν οι φερόμενοι εταίροι στην πραγματικότητα δανειστές με τοκογλυφικά ποσοστά δανεισμού.

Τι θα γινόταν; αν η κυβέρνηση καθυστερούσε να πληρώσει πρόσφατα την δόση προς το ΔΝΤ του ποσου των 500 εκατ. περιπου ευρω αφου στο κάτω κάτω , υπήρχε και η σιωπηλή ανοχη του ενός μηνός , έστω και σαν διαπραγματευτική ταχτική; 

Εκτός αν διαπραγματευση είναι οι αντικρουόμενες  δηλώσεις και η δημιουργική ασάφεια " η οποία δημιουργει άγχος και απελπισία στον λαό,  εκτός των άλλων ίσως τελικά τίποτε άλλο δημιουργικό και αποτεσματικό,  αφου εμεις πληρώνουμε και τα αφεντικά των θεσμών όχι. Απειλώντας μας με πιστωτικό γεγονός όπως έκαναν και με την προηγούμενη κυβέρνηση.

 Χωρίς να "είσπρατουν " πρακτικές απάντησεις" αλλά μόνο λεκτικές απο την σημερινή κυβέρνηση, οποία  πραγματικά έκανε σκληρές διαπραγματευσεις αλλά  σε επίπεδο λεκτικό .

Ομως οι δανειστές δεν θελου΄να πεισθούν και μια πρακτική διπλωματική απαντηση εξ ανάγκης είναι η μη πληρωμή τους. Ανταποδίδοντας έτσι η Ελλάδα  στη μονομερή ενεργεια τους να μήν μας πληρώνουν απο το 2014 μέχρι σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου