18 Μαΐου 2015

"Συμφωνία" Αλλα με ποιό τίμημα για τους Ελληνες πολίτες που ήδη υποφέρουν ;

ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΟΡΙΣΤΙΚΉΣ ΛΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
"
Προσέγγιση μεταξύ Αθήνας και των Θεσμών και επικείμενη συμφωνία διαπιστώνει η γερμανική κυβέρνηση όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας.
Η προσέγγιση αυτή αφορά κύρια τα φορολογικά θέματα παρόλα αυτά σημειώνεται πως μένουν παράλληλα πολλά ανοικτά θέματα κύρια στο συνταξιοδοτικό και αυτό της αγοράς εργασίας.

Τα γερμανικά δημοσιεύματα έρχονται την ίδια ώρα που η Κομισιόν φέρεται να έχει δημοσιοποιήσει κείμενο σύμφωνα με το οποίο επιχειρείται να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της Αθήνας και των δ δανειστών και βάσει του οποίου προβλέπεται χρηματοδότηση ακόμη εντός του Ιουνίου έναντι όμως μέτρων 5 δισ.€

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, παρολά αυτά θα πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές στον ΦΠΑ, με το 23% να πέφτει στο 18%, αλλά και αύξηση από το 6,5% στο 8- 9% για προϊόντα όπως τα τρόφιμα. Οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 15%.

Πρόκειται για επώδυνα μέτρα που θα πλήξουν όλους τους τομείς της κατανάλωσης και θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη ανεργία. Ειδικά η αύξηση ττου ΦΠΑ στα τρόφιμα θα προκαλέσει κύμα ανατιμήσεων που θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα.

Και βέβαια το bonus του 3% για όσους χρησιμοποιούν μετρητά είναι απλώς και μόνο για να βοηθηθούν οι τράπεζες να αυξήσουν την ρευστότητά τους: Η τράπεζες χρεώνουν τις επιχειρήσεις από 5 μέχρι και 8% για κάθε χρήση πιστωτικής κάρτας!

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμη αμνηστία των Ελλήνων οι οποίοι έχουν «μαύρο» χρήμα στο εξωτερικό, με την προϋπόθεση ότι θα το δηλώσουν οικειοθελώς και θα καταβάλουν φόρο 15%.

Επιπλέον τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα από όσα εισπράττουν, ενώ θα πρέπει να καταργηθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις.

Αν και στα δημοσιεύματα επισημαίνεται ότι εξακολουθούν υπάρχουν «μεγάλα προβλήματα» με την απαίτηση των πιστωτών για «μηδενικό έλλειμμα» στις συντάξεις το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται πάντως είναι αυτό της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα προκειμένου Ελλάδα και εταίροι να έρθουν σε μια κοινή γραμμή εκατέρωθεν συμβιβασμού.




 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου