11 Μαΐου 2015

Η κυβέρνηση κάνει ξανά το λάθος να πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ


 Η κυβέρνηση κάνει το λάθος να πληρώσει την δόση του ΔΝΤ το ποσο  των 750 εκατ.ευρω .Τα χρηματα στο μεγαλύτερο μέρος τους  βρέθηκαν σε έναν ξεχασμένο λογαριασμο της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος ήταν λογαριασμός ασφαλείας, δηλαδή χρήματα για την περίπτωση που θα υπήρχε η έσχατη ανάγκη για να χρησιμοποιηθούν, το συγκεκριμένο ποσο σύμφωνα με πληροφορίες είναι 660 εκατ.ευρώ  και αυτά θα δοθούν αύριο στο ΔΝΤ, αφου συμπληρωθεί το ποσο της δόσης με το ποσο των 90 εκατ. ευρώ. 

Η κυβέρνηση περιμένε την "θετική" δήλωση
που δεν θα μπλοκάρει η ΕΚΤ την Τετάρτη την απελευθέρωση επιπλέον ρευστότητας για στις ελληνικές τράπεζες,  Η σχετικά "θετική" δηλωση έγινε αργά το απόγευμα όμως η ποθητή ρυστότητα  "δεν φαίνεται" να έρχεται απο την ΕΚΤ την Τετάρτη  και η Ελλάδα θα βρεθεί  ακόμη  εντονότερα πιεσμένη απο την έλειψη ρευστότητας αφου κάνει  ξανά το λάθος η κυβέρνηση  να πληρώνει χωρίς να εισπράτει αντι να κάνει στάση εξωτερικών πληρωμών όπως ζητουν και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλα και υπουργοί της κυβέρνησης και βέβαια ευθύνη σε αυτο έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τι είπε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το μεσημέρι , αναφερόμενος στο αν θα πληρώσει η Ελλάδα τη δόση στο ΔΝΤ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της προς το εξωτερικό και το εσωτερικό και επισήμανε ότι η καταβολή της δόσης δεν τίθεται σε συνάρτηση με την εξέλιξη του Eurogroup γιατί κάτι τέτοιο θα είχε τη μορφή τελεσιγράφου και θα μπορούσε να εκληφθεί ως εκβιασμός. 

Χρηματοδοτικές υποχρεώσεις προς στο εσωτερικό ειναι πρωτίστως οι μισθοί και οι συνταξεις . Ομως και η  πληρωμή των προμηθευτών του δημοσίου  πρέπει να γίνει, και εκει υπάρχει " θέμα"που άγγίζει τα όρια της εσωτερικής στάσης  πληρωμών.Κάποιο  ανάλογο  θέμα υπαρχει επίσης με τους αγρότες,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου