21 Ιουνίου 2015

Η Κρατική απάτη:Πληρώνει ασφάλεια 52 χρόνια και δεν μπορεί να βγει σε σύνταξη!


Πληρώνει ασφάλεια 52 χρόνια και δεν μπορεί να βγει σε σύνταξη!
Απίστευτο μαρτύριο για έμπορο από την Πάτρα
Αντιμέτωπος με το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας βρίσκεται εδώ και μια πενταετία ένας απελπισμένος έμπορος από την πόλη της Πάτρας, ο οποίος προσπαθεί να βγει στη σύνταξη ωστόσο το παράλογο σύστημα δεν του το επιτρέπει.
Ο 65χρονος μικροεπιχειρηματίας, γνωστός στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, πληρώνει επί 52 ½ συναπτά έτη κανονικά την ασφάλιση του, διαδοχικά στο ταμείο εμπόρων και στο ΤΕΒΕ ενώ για ένα διάστημα πλήρωνε παράλληλα  την ασφάλειά του και στα δύο ταμεία.
Παρόλα αυτά δεν μπορεί να θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, καθώς όπως διατείνονται οι υπεύθυνοι σε κανένα από αυτά τα ταμεία δεν έχει συμπληρώσει 35 χρόνια ασφάλισης.
Ο απελπισμένος Πατρινός μάταια προσπαθεί να βγει στη σύνταξη. Παρόλο που επί πέντε και πλέον δεκαετίες έχει πληρώσει  δεκάδες χιλιάδες σε ευρώ και εκατομμύρια σε ελληνικές δραχμές, δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί λόγω ενώ συστήματος, το οποίο είναι μοναδικό σε ολόκληρη την Ευρώπη- αν όχι σε όλο τον κόσμο- καθώς δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα.

Η περίπτωσή του μάλιστα αποτελεί θέμα το οποίο απασχολεί τα υψηλά κλιμάκια του ΟΑΕΕ αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούν να βρουν λύση με αποτέλεσμα ο  επιχειρηματίας να είναι όμηρος του συστήματος.

Την ίδια ώρα, με την απειλή της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται εκατοντάδες άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες από την περιοχή, οι οποίοι προσέτρεξαν προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά μετά από δύο μήνες αδυνατούν να είναι συνεπείς με αποτέλεσμα όλα να τινάζονται στον αέρα.

Η αδυναμία τήρησης της ρύθμισης και εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους, τους φέρνει αντιμέτωπους με επώδυνες καταστάσεις καθώς αυτή τη φορά η κατάσχεση λογαριασμών και η εκποίηση περιουσιακών  στοιχείων θα γίνει και μάλιστα με τη δική τους συγκατάθεση καθώς έχουν υπογράψει  πως σε περίπτωση που θα «δυστροπήσουν» ως προς την τήρηση των υποχρεώσεων τους, αυτοδίκαια τα περιουσιακά τους στοιχεία μπαίνουν σε καθεστώς κατάσχεσης.

Στο μεταξύ, μόνο στην Πάτρα εκτός ρύθμισης παραμένουν 8.000 έμποροι, αφού γνωρίζουν πως ακόμα κι αν προχωρήσουν σε διακανονισμό είναι σίγουρο πως δεν θα μπορούν να τον ακολουθήσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου